Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Tavara ei kulje tekstiviestillä"

Tiistai 4.5.2010 - -Esko Erkkilä-

Otsikko on lainattu Turun sataman asiakaslehdestä, jonka nimi on Abord. Lehti tulee minulle työni merkeissä, sillä Turun satama ja sen materiaalitoiminnot ovat kuluneen 15 vuoden aikana tulleet tutuiksi.

 

Viimeisimmän Abord´n juttu "Tavara ei kulje tekstiviestillä" käsittelee Turun seudun maantieliikenteen ratkaisuja, joita alueelle kaivataan lähivuosina. Jutussa todetaan aivan oikein, että investoinnit liikenneyhteyksiin kasvattavat kansantaloutta.

 

Turussa ollaan tyytyväisiä E18:n avaamiseen koko matkaltaan Turusta Helsinkiin ja todetaan, että tieyhteys on lunastamassa niitä toiveita, joita siihen on asetettu.

 

Eurooppatie E18 Suomessa on tieyhteys Turun ja Naantalin satamista pääkaupunkiseudun kautta Vaalimaan rajanylityspaikalle. E18-reitti muodostuu pääosin kansallisista valtateistä 1 ja 7 sekä kantatiestä 50 (Kehä III).

 

Turulle ja Turun satamalle...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turku, Turun satama, Abord, Helsinki, E18, VT8, VT9, VT10, Mikko Alatalo, Antti Kalliomäki, Sauli Niinistö, Tampereen läntinen ohitustie

Loimaan seutukunta tähyää Pirkanmaan suuntaan

Tiistai 13.4.2010 - -Esko Erkkilä-

Kuuntelin, kun Loimaan seutukunnan kehittämiskeskuksen toimitusjohtaja Pauli Salmista haastateltiin Yle Puhe-kanavalla. Haastattelun aiheena oli Loimaan seudun tyytymättömyys Turkua - maakunnan veturia kohtaan.

 

Salminen mainitsi Turun ja Turun seudun unohtaneen sen, että raha tulee ympäröivistä maakunnista. Hän käsitteli myös Turun seudun kuntien eripuraa alueen kehittämisessä. Salmisen mielestä Kaarinaa ja Lietoa pitäisi kehittää kaupunkiseudun osana - ei niinkään erillisinä kuntina. Tuntuu tutulta myös Tamperetta ja sen lähikuntia ajatellen.

 

Esimerkkinä hyvästä alueyhteistyöstä Varsinais-Suomessa Salminen mainitsi Vakka-Suomen seudun eli Uudenkaupungin - Laitilan alueen.

 

Salminen kertoi...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Loimaan seutukunta, VT9, VT10, KT41, Turku, Tampere

Kevyet ovat Turun meriitit Euroopan kulttuuripääkaupungiksi, mutta taloudelliset panostukset sitäkin suuremmat!

Keskiviikko 7.4.2010 - -Esko Erkkilä-

Turku ja Tallinna ovat Euroopan kulttuuripääkaupunkeja v. 2011.

 

Turku pääsee itseään parempaan seuraan, sillä aikaisempien kulttuuripääkaupunkien lista sisältää todellisia kulttuurikaupunkeja:

 

...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: euroopan kulttuuripääkaupunki, Turku, Tampere, Sibiu

Kokoomus-ministerin tyrmistyttävä päätös

Keskiviikko 10.3.2010 klo 22.47 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuslainen sisäministeri Anne Holmlund on tehnyt käsittämättömän päätöksen Pirkanmaan ja Satakunnan yhteisen hätäkeskuksen sijoittamisesta Poriin. Tampereella nyt sijaitseva hätäkeskus lakkautetaan viimeistään vuonna 2013.

Kaikki asiantuntijat - mukaan luettuna kokoomusministerin puoluetoverit - pitävät päätöstä käsittämättömänä. Toki kaikki tietävät, että ministeri Holmlundin aikaisemmatkaan poliittiset näytöt eivät ole olleet vakuuttavia.

Päätöksen myötä asukasturvallisuus tulee heikentymään Pirkanmaalla. Porista ei pystytä...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Porin hätäkeskus, Tampereen hätäkeskus, Anne Holmlund, Turku, Pori, Vaasa, Oulu, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Keski-Suomi

Föri on laitettu talviteloille

Lauantai 16.1.2010 klo 17.44 - -Esko Erkkilä-

Joudun työni vuoksi yöpymään yhden yön viikossa Turussa.

 

Tavallisesti iltaohjelmaani kuuluu kävelylenkki Tuomiokirkkosillan kautta "toist puolt jokke" siten, että palaan Förillä takaisin.

 

Näin oli tarkoitukseni tehdä myös viime viikon torstaina, mutta jouduin toteamaan, että Föri oli laitettu talviteloille. Syynä lehtitietojen mukaan on Aurajoen vaikea jäätilanne.

 

Turkulaiset olivat rakentaneet Förin kulkureitistä hieman Tuomiokirkon suuntaan jääsillan ja sitä pitkin piti nyt ylittää Aurajoki.

 

Vaihtelun vuoksi Aurajoen ylittäminen jääsiltaa pitkin oli uusi kokemus. Joskus aikoja sitten olen kokenut saman, kun tiukkana pakkastalvena on ollut sama juttu.  Perimätieto kertoo, että edellisen kerran Föri on tällä vuosituhannella ollut pois käytöstä pakkastalvena 2003.

 

-Esko Erkkilä-

 

 

PS. Föri on lossi, joka Turussa liikennöi Aurajoen yli non stop-periaatteella. Föri-toiminta on ulkoistettu West Coast Seaservice Oy:lle, joka kolmen lossinkuljettajan voimin operoi toimintaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: föri, turku, toist puolt jokke

« Uudemmat kirjoitukset