Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Taloudellisesti terveen kaupungin aistii jo kaupungin organisaatiorakennetta tutkimalla

Torstai 27.6.2019 - -Esko Erkkilä-

Taloudellisesti terveen kaupungin keskeinen toimintasektori on elinkeinotoiminnan kehittäminen ja ylläpito.

 

 

Vain tehokas elinkeinotoiminta luo mahdollisuudet asukkaiden hyvinvoinnille, koulutukselle, terveydenhoidolle, toimivalle kaupunki-infralle ja kaikelle sille hyvälle, jota asukkaat tarvitsevat ja kaipaavat.

 

 

Taloudellisesti terveen ja tulevaisuudessakin turvatun elämän asukkailleen takaavan kaupungin tunnistaa helposti, kun tarkastelee minkä tahansa kaupungin organisaatiorakennetta.

 

 

Kaupungin elinkeinoasiamies/elinkeinojohtaja on se henkilö, joka on paljon vartijana asukkaiden hyvinvoinnin kannalta.

 

 

Elinkeinotoiminta voi olla osa kunnallista organisaatiota sinänsä, mutta elinkeinotoiminta voi olla myös yhtiöitetty.

 

 

Tärkeintä kuitenkin on, että kaupungin operatiivinen elinkeinotoiminta on tiukasti sidoksissa kaupungin johtamisjärjestelmään ja se merkitsee sitä, elinkeinotoiminnan vastuuhenkilö on suoraan kaupunginjohtajan tai pormestarin alainen. Pelkkä alaisuus ei tietenkään riitä, vaan kaupunginjohtajan/pormestarin pitää aidosti olla osallisena elinkeinotoiminnan kehittämisessä.

 

 

On surkuhupaisaa, jos kaupungilla on nimettynä elinkeinojohtaja, mutta hän joutuu kuitenkin olemaan kuin ”orpo piru Kalajoen markkinoilla” eli ilman kaupungin ylimmän virkamiehen tukea.

 

 

Todella katastrofaanista on se, että kaupunginjohtajan tai pormestarin välillä elinkeinojohtajaan on yksi tai jopa kaksikin organisaatiotasoa!

 

 

Arvoisat lukijani!

 

 

Tutkailkaa suurinta tappiota vuosi vuodelta tekeviä kaupunkeja ja huomaatte, että elinkeinotoiminta on jo organisaatiorakenteessa heitetty hunningoille!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Taloudellisesti terveen kaupungin aistii jo kaupungin organisaatiorakennetta tutkimalla, taloudellisesti terve kaupunki, elinkeinojohtaja, elinkeinoasiamies, kaupunginjohtaja, pormestari, orpo piru Kalajoen markkinoilla,

Lyhyisiin neljän vuoden jaksoihin pätkitty vastuu merkitsee jatkuvaa luistamista tarvittavista tervehdyttämistoimenpiteistä

Lauantai 11.8.2018 - -Esko Erkkilä-

Olen varovasti vilkutellut vihreää valoa Tampereella jo kymmenkunta vuotta noudatetulle pormestarimallille.

 

 

Nyt kuitenkin Tampereen kahdeksan vuotta jatkunut taloudellinen alamäki alkaa kypsyttämään myös minua ja kaipaan pitkäaikaisempiin jaksoihin perustuvaa johtamista.

 

 

Tiedän omasta työelämästäni, että yrityksen tai sen yksikön talous voidaan taitamattoman johtajan päätöksellä tuhota jopa parissa viikossa, mutta talouden kuntoon laittaminen vaatii moninkertaisen ajan, sillä siinä työssä vaaditaan vuosien työ.

 

 

Edellisellä pormestarikaudella Tampereen talous tuhottiin perusteellisesti, kun Kokoomus teki kaikkensa miellyttääkseen rakennusliikkeitä ja samaan aikaan Vihreät painostivat Kokoomusta kaikenlaisiin hullutuksiin.

 

 

Nostan hattua demareille, joiden valtaenemmistö vastusti tunnelia eli kaiken pahuuden alkujuurta, mutta sitten demareittenkin joukosta löytyi muutama Juudas ja tunneli toteutettiin.

 

 

Vihreitten tuki tunnelille oli heidän vaatimuksensa sille, että Tampereelle tehdään miljardiluokan turhuuksien investointi eli ratikka!

 

 

Pormestarimallissa neljän vuoden vastuujaksot eivät luo mahdollisuuksia kestävän talouden kehittämiseen, sillä kaksi ensimmäistä vuotta menee opetteluun ja toisen kaksivuotisjakson aikana pormestarin ja ennen kaikkea hänen esikuntansa pitää varmistella pysymistä vallassa.

 

 

Ihmettelen, että millaista johtamista Tampereen luottamushenkilöt sallivat!

 

 

Opin työelämän aikana, että jokainen palaveri ja neuvottelu aloitetaan taloudellisen tilanteen selvittelyllä ja analysoinnilla.

 

 

Olen kaikissa puheenjohtajatoimissani toteuttanut työelämässä oppimaani tapaa ja senkö vuoksi kaikkien puheenjohtamieni organisaatioiden talous onkin aina ollut kunnossa?

 

 

Johtamieni organisaatioiden talousluvut eivät ole lähelläkään miljoonaluokkaa, mutta sitä tärkeämpi onkin se, että talous on kunnossa.

 

 *************

 

Vakaasti harkitsen, että alan ehdottelemaan Tampereen kaupungin palaamista johtamisjärjestelmässään kaupunginjohtaja-systeemiin, sillä siihen palaamalla kaupungin taloudenhoito ehkä sittenkin saataisiin paremmalle tolalle.

 

 

Muutosta ei kaupunkitasolla voida saada parin ja ei ehkä neljänkään vuoden aikana, mutta tehokkaalla työllä Tampereenkin talous olisi saatavissa lähes viisitoista vuotta kestäneen korpivaelluksen jälkeen säälliselle tasolla.

 

 

Toisaalta on tiedostettava, että Juha Sipilän johdolla kuralla ollut Suomen talous saatiin kuntoon kolmen vuoden jälkeen eli mistäpä Tampereen kaupunki löytäisi ”sipilän”?

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pormestarimalli, Tampereen pormestarimalli, viekö pormestarimalli tuhon tielle, johtamismalli, Tampereen kaupunki, Tampereen kaupungin johtamismalli, kuka Tampereen kaupunginjohtajaksi?, Juha Sipilä,

Jyväskylän kaupungin vastaanotto Keskustan puoluevaltuuston jäsenille 23.4.2016

Sunnuntai 15.5.2016 - -Esko Erkkilä-

Puoluevaltuusto on Keskustan korkein päättävä elin puoluekokousten välillä.

 

 

Puoluevaltuusto kokoontui Jyväskylässä 23.-24.4.2016 ja virallisena puoluevaltuuston jäsenenä osallistuin kokoukseen.

 

 

 

 

valtuusto1.jpg

 

 

Me puoluevaltuuston jäsenet saimme Jyväskylän kaupungilta kutsun kaupungin järjestämälle vastaanotolle kokouksemme ensimmäisen päivän iltana 23.4.2016 – noudatin kutsua ja tässä pienoinen kuvakertomus vastaanotolta:

 

 

 

 

valtuusto2.jpg

 

 

Juhlavastaanoton puitteena toimi Jyväskylän kaupungintalo "Kunnallistalo".

 

 

 

 

valtuusto3.jpg

 

 

"Tervetuloa Jyväskylän kaupungintaloon!"

 

 

 

 

valtuusto4.jpg

 

 

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja Jyväskylän kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Jari Colliander toivottivat vieraat tervetulleiksi - kättelyvuorossa Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen.

 

 

 

 

valtuusto5.jpg

 

 

Jyväskylän vaakunaviiri.

 

 

 

 

valtuusto6.jpg

 

 

Jyväskylän kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Jari Colliander toivotteli kepeäsanaisessa puheessaan Keskustan puoluevaltuuston tervetulleeksi juhlavastaanotolle.

 

 

 

 

valtuusto7.jpg

 

 

Eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen säteili vaimonsa Raijan kanssa juhlayleisön joukossa.

 

 

 

 

valtuusto8.jpg

 

 

Kansanedustaja Pertti Hakanen, Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen, kansanedustaja Antti Kurvinen ja Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallituksen jäsen Tapani Murtoo.

 

 

 

 

valtuusto_9.jpg

 

 

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto toivoi tervetuliaispuheessaan, että Keskusta järjestäisi tulevaisuudessa puoluekokouksensa Jyväskylässä.

 

 

 

 

valtuusto10.jpg

 

 

Keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilä hauskuutti yleisöä, kun kertoi niistä auto-ongelmistaan, joita joskus nuoruudessaan on kokenut ohittaessaan Jyväskylää - kiertokanki ei sentään tullut ulos, mutta öljypohja rikkoontui!

 

 

 

 

valtuusto11.jpg

 

 

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Anne Kalmari, kaupunginjohtaja Timo Koivisto, Jyväskylän kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Jari Colliander sekä Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska kuuntelivat Sipilän kommelluksia huvittuneena.

 

 

 

 

valtuusto12.jpg

 

 

On helppo arvata, että Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Anne Kalmari ja kansanedustaja Pertti Hakanen keskustelivat täälläkin suomalaisesta ruuasta ja ruokaturvallisuudesta.

 

 

 

 

valtuusto13.jpg

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilo ja kansanedustaja Markku Pakkanen.

 

 

 

 

valtuusto14.jpg

 

 

Kansanedustaja Markku Pakkasella ja minulla oli paljon yhteisiä muistoja erityisesti kymenlaaksolaisesta agribisneksestä.

 

 

 

 

valtuusto15.jpg

 

 

Juhlavastaanoton paras kuvani oli, kun sain yhteiseen potrettiin Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskisen ja pääministeri Juha Sipilän!

 

 

 

 

valtuusto16.jpg

 

 

Kiitän Jyväskylän kaupunkia hienon tilaisuuden järjestämisestä ja olen varma, että kiitoksiini yhtyvät kaikki Keskustan puoluevaltuuston jäsenet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluevaltuusto, Jyväskylän kaupungin vastaanotto, kaupunginjohtaja Timo Koivisto, pääministeri Juha Sipilä. varapuhemies Mauri Pekkarinen, kansanedustaja Pertti Hakanen, kansanedustaja Anne Kalmari. kansanedustaja Markku Pakkanen, Keskusta,

Kokoomus pyyhki Helsingin kaupunginvaltuustolla lattiaa

Lauantai 29.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus jatkaa valitsemallaan tiellä, kun Helsingin kaupunginvaltuustossa sen valtuustoryhmä tuppisuuna nosti kokemusta vailla olevan vihreiden Anni Sinnemäen Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi.

 

Sinnemäen valinta Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi oli erikoinen näytelmä.

 

Näytelmän loppunäytöksen toteuttajaksi joutui Helsingin kaupunginvaltuusto ja voidaankin perustellusti todeta, että Kokoomus pyyhki lattiaa Helsingin kaupunginvaltuustolla.

 

Herättää kummastusta, että kukaan kokoomuslainen ei käyttänyt Helsingin kaupunginvaltuustossa puheenvuoroja, kun käsiteltiin kaupunkisuunnittelusta vastaavaa apulaiskaupunginjohtajaa!

 

Näytelmä vahvisti todeksi myös sen julkisuudessa kerrotun, että Vihreät on Kokoomuksen puisto-osasto. 

 

Sinnemäen vastaehdokkaana oli seitsemän vuotta samaa apulaiskaupunginjohtajuutta hoitanut SDP:n Hannu Penttilä.

 

Poliittinen kähmintä vei Kokoomuksen tuella ja heidän toimestaan voiton asiantuntemuksesta.

 

Asiantuntemus sivuutettiin myös Vihreiden sisäisissä kahinoissa, sillä puolueen asiantuntija kaupunkisuunnitelussa Osmo Soininvaara ei kelvannut puolueen enemmistölle, vaan he valitsivat ehdokkaakseen kaupunkisuunnittelussa täydellisen untuvikon Anni Sinnemäen.

 

Vihreät osoittivat, että apulaiskaupunginjohtajavalinnassa ei ollut pienimmissäkään määrin kyse asiaosaamisen kunnioittamisesta.

 

Sinnemäen valinnan tukeminen on linjassa niiden lukemattomien töppäysten kanssa, joissa Kokoomus on viime aikoina ollut osallisena.

 

Kokoomuksen asettuminen Sinnemäen taakse on linjassa myös sen nousu-uran kanssa, jolle SDP on nyt pääsemässä.

 

On enemmän kuin todennäköistä, että Kokoomuksen sekoilut Sinnemäki-tapauksessa kasvattavat SDP:n suosiota.

 

Mikäs siinä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sinnemäen valinta, Anni Sinnemäki Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi, Hannu Penttilä, Osmo Soininvaara, Vihreät on Kokoomuksen puisto-osasto,

Kokoomuslaiset Alexander Stubb, Laura Räty ja Lasse Männistö joutuivat perääntymään!

Perjantai 5.9.2014 - -Esko Erkkilä-

Suomalaiset saivat kokea keskiviikkona 3.9.2014 jotain tavatonta, kun kokoomuslaiset pääministeri Alexander Stubb, sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty sekä kansanedustaja Lasse Männistö joutuivat perääntymään siitä ”tuolileikistä”, jolla Lasse Männistö olisi siirtynyt Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi ja näin tehnyt tilaa Laura Rädylle, jonka piti nousta kansanedustajaksi.

 

Kyse on jo ties monennestako Kokoomuksen kärsimästä kirvelevästä tappiosta, kun Stubb ei saanutkaan puliveivattua monessa liemessä kompastellutta Laura Rätyä kansanedustajaksi.

 

On nostettava hattua puhemies Eero Heinäluomalle, joka selkeästi epäili Kokoomuksen suunnittelemasta ”tuolinvaihdosta”, että se ei ole läpihuutojuttu.

 

Kokoomuksen tuolinvaihtokuvion ajaminen karille merkitsee Laura Rädylle melkoista muutosta niihin tilipussin kasvattamispyrkimyksille, jotka olisivat tulleet Rädylle jos Stubb-Räty-Männistö –kolmikon idea olisi toteutunut.

 

Kertooko Kokoomuksen ideoiman tuolivaihto-operaation epäonnistuminen siitä kaaoksesta, joka Kokoomuksen puoluetoimistossa nyt vallitsee, kun heidän entinen puoluesihteerinsä Taru Tujunen on siirtymässä ”Ellun Kanat” –nimisen viestintätoimiston toimitusjohtajaksi?

 

 

On valitettavasti todettava, että näitä Kokoomuksen töppäyksiä maamme tarvitsee, jotta suomalaisten silmät avautuvat!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomuksen tuolileikki, Stubb, Räty ja Männistö -tuolileikki, Männistö Helsingingin apulaiskaupunginjohtajaksi, Räty kansanedustajaksi, Eero Heinäluoma, Taru Tujunen, Ellun Kanat,

Kansa paheksuu, mutta Kokoomus pyörittää Räty-Männistö - palkintorulettiaan!

Torstai 28.8.2014 - -Esko Erkkilä-

Lainaan tämän juttuni aluksi Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäen kolumnia, joka ilmestyi viime tiistaina eli 26.8.2014 kello 13.36:

 

 

Rädyn toimintaan liittyy myös pieni piiri pyörii -kuvio, jota monessa sivistysmaassa pidettäisiin sopimattomana, jopa moraalittomana.

Kun Räty viime eduskuntavaaleissa putosi Arkadianmäen junasta vasta tarkastuslaskennassa, hänen ohitseen kiilasi hyvä ystävä ja puoluetoveri Lasse Männistö.

Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) hallituksen puheenjohtajana toiminut Räty heitti Kevasta ulos toimitusjohtaja Merja Ailuksen, koska Rädyn mukaan Ailus oli menettänyt arvostelukykynsä.

Tilalle nostettiin Lasse Männistön isä Jukka, joka sinänsä on varmaan pätevä virkaan.

Nyt kansanedustaja Lasse Männistö on vahvoilla Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi, siihen virkaan, josta ystävänsä Räty lähti ministeriksi. Ja jos Männistö virkaan valitaan, hänen tilalleen eduskuntaan nousee... Niin, tietysti Laura Räty.

 

Ristamäen ounastelut toteutuivat eilen, kun Helsingin kaupunginvaltuusto päätti äänestyksen tuloksena valita kansanedustaja Lasse Männistön Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi.

 

Männistön valinta apulaiskaupunginjohtajaksi merkitsee, että ministerinä rankasti lunta tupaan saanut Laura Räty on nyt myös kansanedustaja!

 

Pieni kertaus:

 

  • Lasse Männistö ohitti viime eduskuntavaalien tarkistuslaskennassa Laura Rädyn, joten Räty ei päässyt kansanedustajaksi
  • Räty heitti Kuntien eläkevakuutuksen eli Keva:n hallituksen puheenjohtajana toimitusjohtaja Merja Ailuksen ulos
  • Lasse Männistö valittiin eilen Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi, joten hän joutuu eroamaan kansanedustajan toimesta
  • Männistön tilalle kansanedustajaksi nousee Laura Räty!!!

 

 

*************

 

Kokoomus-prosessi osoitti, että järjestelyillä Kokoomus petasi ryvettyneelle Laura Rädylle kansanedustajapaikan ja sen sivujuonteena Lasse Männistö sai palkintovirkana Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajuuden.

 

Ensitietojen mukaan Vihreät olivat juonessa mukana aitoon Kokoomuksen viherosastotapaansa, sillä he puolestaan odottavat seuraavaa palkintovirkaa Helsingin johtopaikoilta!

 

 

Voi aikoja – voi tapoja!

 

 

-Esko Erkkilä- 

1 kommentti . Avainsanat: Laura Räty, Lasse Männistö, kokoomuksen palkintovirkaruletti, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja, Merja Ailus, Kuntien eläkevakuutus Keva, Keva,

Tampereen "vastavalittu kaupunginjohtaja" sai tehtävän

Tiistai 27.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginvaltuusto keskusteli eilisessä tilinpäätöskokouksessaan värikkäästi useista asukkaita kiinnostavista asioista.

 

Katselin kokouksen kulkua ”toisella silmällä” netin välityksellä ja otan näkemästäni esille yhden keskeisen seikan eli...

...Tampereen kaupungin yritystonttipolitiikan!

 

Tampereen kaupungin yritystonttipolitiikka on ollut jo vuosia käsittämättömän heikkoa ja tähän ongelmaan eilisessä kokouksessa useat kaupunginvaltuutetut kiinnittivät poikkeuksellisen suorasanaista arvostelua.

 

Keskustan Matti Järvisen puheenvuorosta ilmeni, että Tampereen kaupunki luopui edellisessä kokouksessaan pormestarimallista, kun nykyinen pormestari siirrettiin hoitamaan kukkaispormestarin sekä pyöräilypormestarin hommia eli yritysmaailman kielenkäytössä "hallituksen puheenjohtajaksi" ja Juha Yli-Rajala siirtyi Tampereen kaupungin operatiiviseksi johtajaksi eli "toimitusjohtajaksi".

 

Järvinen esitti ”kaupunginjohtajalle”, että yritystonttipolitiikkaa hoitavien osalta käytettäisiin eläkejärjestelyjä ja tehtäviä hoitamaan palkattaisiin yrityshankintaan myötämielisesti suhtautuva henkilö.

 

Pidin, kun Järvinen totesi yrityksiltä tulevan rahan olevan ainoaa oikeaa rahaa ja kaiken muun rahan olevan leikkirahaa!

 

Kokoomuksen Mikko Leppälahti esitteli kaupunginvaltuustolle Tampereen toimintoja tyrmäävistä tutkimustuloksista, kun hän kertoi yrittäjien mielipiteistä eri kaupunkien suosiosta yrittäjien keskuudessa.

 

Leppälahti latasi, että Tampere on viimeisenä niiden kymmenen suurimman kaupungin joukossa, joiden kanssa yrittäjät haluaisivat tehdä yhteistyötä!

 

Oli hyvä asia, että yrittäjätaustaiset Matti Järvinen ja Mikko Leppälehti toivat kaupunginvaltuuston tietoisuuteen Tampereen kaupungin virkahenkilöiden nurjamielisen suhtautumisen yritysten asemaan Tampereella!

 

Nyt tarvitaan toimenpiteitä ”kaupunginjohtaja” Yli-Rajala!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kaupunginjohtaja, tosiasiallisesti Tampere luopui pormestarimallista, Tampereen pormestarimalli, Tampereen yritystonttipolitiikka,

Viimeistä edelliset perinteiset Tampereen Valoviikot ovat päättymässä tammikuun 6. päivänä 2014

Maanantai 23.12.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Valoviikko –perinne juontaa alkunsa 1960-luvun alkupuoliskolle, sillä tuolloin kaupunginjohtaja Erkki Lindfors sai ajatuksen Valoviikoista Essenin vierailullaan.

 

Valoviikkojen toteuttajana on alusta alkaen toiminut tamperelaisten liikkeiden, tavaratalojen, pankkien ja vakuutusyhtiöiden perustama Tampere Tunnetuksi ry.

 

Ensimmäiset Valoviikot järjestettiin syksyllä 1966.

 

 

 

valo1

 

 

Nyt järjestettävät Tampereen Valoviikot ovat järjestyksessä 48. ja se kerrotaan myös siinä valomainoksessa, joka on Hämeenkadun yllä Tampereen rautatieaseman lähellä.

 

 

***********

 

Tampereen Valoviikoissa on kyse katoavasta perinteestä, sillä vain ensi vuonna Valoviikot järjestetään nykyisellä konseptilla.

 

Tampereen 50. Valoviikkoja suunnitellaan parhaillaan ja se tiedetään, että muutoksia on tulossa.

 

Valoviikkojen uudistaminen tapahtuu yhteistyössä Tampereen kaupungin, Tampere Tunnetuksi ry:n, keskustan taloyhtiöiden, yritysten sekä tamperelaisten kesken.

 

Uutta odotellessa kävin kameran kanssa kuvaamassa nykyisiä valokuviota ja tässä pieni kuvakimara kuvioista, jotka vuoden kuluttua siirtyvät historiaan.

 

 

valo2

 

 

valo3

 

 

valo4

 

 

valo5

 

 

 

valo6

 

 

 

valo7

 

 

 

valo8

 

 

 

valo9

 

 

 

valo10

 

 

 

valo11

 

 

 

valo12

 

 

 

 Näemme nämä jouluvalot vielä vuoden kuluttua, mutta sitten ne siirtyvät muistojen joukkoon!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Valoviikot, Tampere Tunnetuksi ry, Erkki Lindfors, kaupunginjohtaja Erkki Lindfors,