Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kesäkiekkojen aika!

Maanantai 24.4.2023 - -Esko Erkkilä-

On taas aika, jolloin on arvioitava, että voiko luopua talvirenkaista ja siirtyä kesärenkaisiin.

 

Menneen viikonvaihteen aikana teimme perhekunnassamme päätöksen, että nyt on kesäkiekkojen aika!

 

Renkaiden vaihtaminen on aina melkoinen ruljanssi, sillä varsinaisen renkaidenvaihdon lisäksi on varastosta haettava uudet renkaat, pestävä vaihdetut renkaat ja vietävä vaihdetut renkaat puolestaan varastoon.

 

 IMG_7660.JPG

 

Viikonvaihteessa oli vuorossa neljien talvirenkaiden vaihtaminen kesärenkaisiin, mutta se ei ollut kuitenkaan koko totuus, sillä yhdet renkaat oli jo vaihdettu ja yhdet renkaat jäivät vielä vaihtamatta!

 

 

IMG_7662.JPG

 

Renkaidenvaihtoshowssa roolini oli renkaiden peseminen ja tärkeä oli sekin rooli!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kesäkiekkojen aika!, Kesärenkaiden vaihtaminen,

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa ei ole johtavan papin virkoja!

Lauantai 15.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Olen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen Tampereen eteläisessä seurakunnassa.

 

Pidän Aamulehden uutista rienauksena, kun se uutisoi, että…

 

 

IMG_7639.JPG

 

…Tampereen Eteläisen seurakunnan johtavaksi papiksi olisi valittu Kaijan Karvala!

 

Kaija Karvala on valittu Tampereen Eteläisen seurakunnan kirkkoherraksi ja ei suinkaan minkään seurakunnan johtavaksi papiksi, sillä sellaista virkaa ei evankelis-luterilaisessa kirkossa ole.

 

Kuinka kauan me saamme seurata Aamulehden vailla pohjaa olevaa uutisointia näissä asioissa?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa ei ole johtavan papin virkoja! Aamulehti, Kirkkoherra, evankelis-luterilainen kirkko, Tampereen Eteläisen seurakunnan pappi, Aamulehti rienaa evankelis-luterilaista kirkkoa, Aamulehti rienaa,

Keskustan ei pidä automaattisesti sulkea pois hallitukseen menoaan!

Tiistai 4.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Keskusta koki rökäletappion toissapäivän eduskuntavaaleissa, mutta onneksi eniten vihastusta keskustalaisten keskuudessa aiheuttaneet vihreät kokivat vielä suuremman vaalitappion.

 

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko linjasi eilen, että vaalituloksen seurauksena puolueen paikka jatkossa on oppositiossa.

 

Olen Katri Kulmunin syrjäyttämisestä alkaen ollut Annikan tukimies ja nyt pyydän, että Keskustan oppositioon siirtymisessä otetaan aikalisä.

 

Myönnän, että kokoomuksen ja perussuomalaisten varaan mahdollisesti syntyvä hallitus olisi huteralla pohjalla ja Keskustan osallistuminen siihen olisi riskaabelia.

 

Toisaalta Keskustan rooli kokoomuksen ja perussuomalaisten hallituksessa voisi tuoda vakautta, joten en sulkisi pois Keskustan osallistumista siihen.

 

Eteenpäin koko Suomelle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan ei pidä automaattisesti sulkea pois hallitukseen menoaan! Keskusta myös uuteen hallitukseen, Onneksi vihreät kompastuivat oikein kunnolla, Elina Valtonen, Annika Saarikko, Katri Kulmuni,

Mielenkiintoinen tapa tehostaa ulkoilmaesitystä!

Keskiviikko 29.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Valtiovarainministeri ja Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko piti mielenkiintoisen puheen Tampereen Keskustorilla sunnuntaina 26.3.2023.

 

Esitys oli asiasisällöltään osuva ja sen osuvuutta paransi tapa, jolla Keskustan puoluetoimiston viestinnän poliittinen suunnittelija Kalle Pyky avusti Annikan esitystä.

 

 

Kas näin:

 

IMG_7527.JPG

 

”Talous kuntoon!”

 

 

IMG_7530.JPG

 

”Vahvistamme lähipalveluita!”

 

 

IMG_7533.JPG

 

”Työrauha kouluun!”

 

 

IMG_7535.JPG

 

”Dieselvero pois!”

 

”Tiet kuntoon!”

 

 

IMG_7539.JPG

 

”Suomi omavaraiseksi!”

 

 

IMG_7523.JPG

 

Kiitokset Annika, että otit ihan uuden keinon esitysten tehostamiseksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mielenkiintoinen tapa tehostaa ulkoilmaesitystä!, Annika Saarikko, Suomi omavaraiseksi, Dieselvero pois, Tiet kuntoon, Työrauha kouluihin, Vahvistamme lähipalveluita, Talous kuntoon, Keskustan puoluetoimisto, Kalle Pyky,

Aina se tuntuu hyvältä, kun pääsee valtakunnan ykköspäättäjän kanssa samaan kuvaan!

Maanantai 27.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Maamme valtioministeri Annika Saarikko oli eilen maakuntamatkallaan Tampereella ja mieluusti asetuin hänen kanssaan…

 

 

annikajaesko26032023.jpg

 

…samaan kuvaan Tampereen Keskustorilla.

 

Olen ollut Annikan tukimies Pirkanmaalla jo siitä alkaen, kun hän alkoi suostumaan tavoittelemaan Keskustan puheenjohtajuutta Katri Kulmunin epäonnistuttua tehtävässään.

 

 

Gallupit ennustavat Keskustalle Pirkanmaalla vain yhtä paikkaa ja pahoin pelkään, että gallupit ovat oikeassa.

 

Nyt tarvitaan kaikki ”kynnellekykenevät” varmistamaan, että Keskusta pystyy säilyttämään kaksi kansanedustajapaikkaa Pirkanmaalla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aina se tuntuu hyvältä kun pääsee valtakunnan ykköspäättäjän kanssa samaan kuvaan! Annika Saarikko, Pirkanmaan vaalipiiri, Keskusta Pirkanmaalla, Keskusta,

Suomen turvallisuusasioilla ei pitäisi leikitellä

Perjantai 24.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Sanna Marin toimi ajattelemattomasti, kun taannoin heitti ilmoille ajatuksen, että Suomi voisi antaa Ukrainalle Hornet-hävittäjiä.

 

Marin teki suuren virheen, kun ilman kenenkään kanssa käytyä etukäteiskeskustelua meni ehdottelemaan, että Suomi luopuisi Horneteista Ukrainaan.

 

***************

 

Suomeen hankittiin aikoinaan 64 Hornet-hävittäjää ja niistä on vuosien varrella tuhoutunut erilaisissa lento-onnettomuuksissa 3.

 

***************

 

Minullakin on tietynlainen suhde Hornetteihin, sillä varusmiespalveluksen ja muutamien kertausharjoitusten jälkeen minut siirrettiin maavoimista Ilmavoimien organisaatioon.

 

Eräässä kertausharjoituksissa saimme illanistujaistemme vieraiksi muutaman lentäjän, jotka olivat osallistuneet Hornettien siirtolentoihin Yhdysvalloista Suomeen – laadukkaita pilotteja olivat.

 

*********************

 

Pidän Sanna Marinin mellastelua Hornet-asiassa aisan yli potkimisena ja annan täyden tukeni puolustusministeri Antti Kaikkosen toteamukselle, että Hornetit tarvitaan Suomen puolustukseen niiden käyttöiän loppuun saakka.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen turvallisuusasioilla ei pitäisi leikitellä, Sanna Marin, Sanna Marin ja Hornetit, Antti Kaikkonen ja Hornetit, Hornettien siirtolento Yhdysvalloista Suomeen, Ilmavoimat ja Hornetit, Suomen Hornetit ja Ukraina, Ukraina,

Kauppaneuvos Kalle Kaihari rakasti nopeita autoja!

Torstai 16.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Taannoisessa Urho Kekkosen ja Kalle Kaiharin suhdetta käsitelleessä seminaarissa Tampereen valtuustosalissa 10.3.2023 tuli esille kauppaneuvoksen mieltymys nopeisiin autoihin.

 

Minulla on tästä henkilökohtainen kokemus – kas näin:

 

 

Joskus 1970-luvun alkupuolella oli matkalla Tampereelta synnyinkotiini Viljakkalaan, kun tavoitin samaan suuntaan matkalla olleen urheilullisella autolla ajelleen autokunnan, joka ilmeisesti oli kauppaneuvos Kalle Kaihari.

 

Kaihari ei lainkaan tykännyt, että ohitin hänet ja hän liimautuikin perääni sekä yritti kaikissa mahdollisissa ja varsinkin mahdottomissa paikoissa ohitseni.

 

Mutkainen tie, vastaantuleva liikenne sekä yltiöpäinen ajotapani Saab 96:lla kuitenkin estivät Kaiharin ohitusyritykset.

 

Kilpa-ajomme päättyi Hämeenkyrön Lavajärvellä hieman Lavajärven Kaupan jälkeen, kun Kaihari kääntyi mökilleen ja kilpa-ajomme päättyi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kauppaneuvos Kalle Kaihari rakasti nopeita autoja!, Kalle Kaihari, kauppaneuvos Kalle Kaihari, Urho Kekkonen, Urho Kekkonen oli Kalle Kaiharin ystävä, Kauppaneuvoksentie Hämeenkyrön Lavajärvellä, Viljakkala, Lavajärvi, Hämeenkyrön Lavajärvi. Saab 96,

Kaverukset Urho Kekkonen ja Kalle Kaihari

Keskiviikko 15.3.2023 - -Esko Erkkilä-

UKK-Seura ry järjesti Tampereella 10.3.2023 kaikille avoimen tilaisuuden, jonka aiheena oli ”Kaverukset Urho Kekkonen ja Kalle Kaihari”.

 

IMG_7399.JPG

 

Tilaisuuden puheenjohtajana toimi Suomen entinen pääministeri ja UKK-Seuran puheenjohtaja Esko Aho.

 

 

IMG_7396.JPG

 

Tilaisuuteen oli saapunut runsaasti väkeä ympäri Suomea ja pirkanmaalaisia edustivat lisäkseni mm. kunnallisneuvos Pirkko Vuolle Ylöjärveltä (vasemmalla), joka teki pitkän poliittisen uran Viljakkalassa sekä tamperelainen Keskusta-aktiivi ja Keskustan kunniajäsen Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen.

 

UKK-Seuralla on tapana kokouksissaan käsitellä Kekkosen kavereita ja nyt oli vuorossa Kalle Kaiharin rooli tamperelaisena yhteiskuntavaikuttajana, urheilumiehenä sekä hyväntekijänä.

 

Oli mielenkiintoinen tilaisuus ja pyrin joskus palaamaan siellä esitettyyn aineistoon – toki minullakin on henkilökohtaisia kokemuksia Kalle Kaiharista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kaverukset Urho Kekkonen ja Kalle Kaihari, UKK-Seura ry, ex-pääministeri Esko Aho, kunnallisneuvos Pirkko Vuolle, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Urho Kekkonen, Kalle Kaihari,

Elinkeinoministeri on hallituksen eräs tärkeimmistä ministeriposteista!

Maanantai 13.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Keskustalle on annettava tunnustus, että puolue on saanut hallitukseen ainakin neljä huipputärkeää ministeritehtävää eli valtiovarainministerin, puolustusministerin, maa- ja metsätalousministerin sekä elinkeinoministerin tehtävät – luetteloni ei vähennä tiede- ja kulttuuriministerin tehtävääkään!

 

**************

 

Tässä korostan elinkeinoministeri Mika Lintilän tärkeää toimintaa maamme taloustilanteen kehittämisessä.

 

 

IMG_7390.JPG

 

Ministeri Lintilä esiintyi Tampereella 10.3.2023 ja paikkana oli Juicen kirjasto.

 

 

IMG_7388.JPG

 

Ministeri Lintilän erityisavustaja Matias Ollila oli mukana ja hän on tuttu mies myös minulle – Ollila oli Keskustan Turun kunnallisjärjestön puheenjohtaja, kun minä olin vastaavassa luottamustehtävässä Tampereella.

 

 

IMG_7389.JPG

 

Ministeri Lintilä heristi sormeaan monelle nykyhetken menolle.

 

 

IMG_7391.JPG

 

Mietteliäisyys on hyve myös ministerillä.

 

 

IMG_7392.JPG

 

Keskustan eduskuntavaaliehdokas Minna Sarvijärvi kuunteli ministeri Lintilän sanomaa.

 

 

Keski-Pohjanmaalla aikoinaan toimineena osaan arvostaa Toholammilta kotoisin olevan ministeri Mika Lintilän toimintaa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elinkeinoministeri on hallituksen eräs tärkeimmistä ministeriposteista!, Elinkeinoministeri Mika Lintilä, Elinkeinoministeri, Valtiovarainministeri Annika Saarikko, Puolustusministeri Antti Kaikkonen, maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen,

Keskustan eduskuntavaaliehdokkaat Pirkanmaalla osaavat muutakin kuin politiikkaa!

Sunnuntai 12.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalit ovat erinomainen tilaisuus monille muille kuin ”ammattipoliitikoille” näyttää osaamisensa – tästä saimme mainion näytteen, kun Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti 9.3.2023 Nokian Kerholassa Mikko Alatalon vetämän yhteislaulutilaisuuden.

 

Kaikista taitonsa esittäneistä ehdokkaista en saanut kuvaa, mutta jotain kuitenkin:

 

 

IMG_7297.JPG

 

Hammaslääkäri Matias Lösönen

 

 

IMG_7300.JPG

 

Agrologi Janne Pulkka

 

 

IMG_7308.JPG

 

Agronomi Marjo Mäkinen-Aakula

 

 

IMG_7316.JPG

 

Yhteiskuntatieteiden maisteri Janne Riitakorpi

 

 

IMG_7332.JPG

 

Maanviljelijä Ari Arvela

 

 

IMG_7352.JPG

 

Emäntä Minna Sarvijärvi

 

 

IMG_7362.JPG

 

Agrologi Arto Pirttilahti

 

 

IMG_7369.JPG

 

Yrittäjä Raili Naskali

 

 

Laadukkaita ehdokkaita nämä kaikki!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan eduskuntavaaliehdokkaat Pirkanmaalla osaavat muutakin kuin politiikkaa!, Matias Lösönen, Janne Pulkka, Marjo Mäkinen-Aakula, Janne Riitakorpi, Ari Arvela, Minna Sarvijärvi, Arto Pirttilahti, Raili Naskali, Nokian Kerhola, Mikko Alatalo, Keskusta

Mikko Alatalon yhteislaulutilaisuudet sytyttävät poliittisissakin tapahtumissa

Lauantai 11.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti kaikille avoimen…

 

 

IMG_7286.JPG

 

…yhteislaulutilaisuuden Nokian Kerholassa 9.3.2023.

 

 

IMG_7331.JPG

 

Laulattajana toimi Mikko Alatalo ja myös minä olin yleisössä mukana!

 

 

IMG_7295.JPG

 

Mikon mukana säestäjänä oli hänen poikansa Kalle Alatalo.

 

 

IMG_7366.JPG

 

Yhteislaulutilaisuuden juonsi Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Pirjo Ala-Hemmilä ja hyvin juonsikin!

 

 

IMG_7287.JPG

 

Esiintymislavalla olivat esillä muutaman eduskuntavaaliehdokkaan roll ´up ja parhaat niistä olivat Marjo Mäkinen-Aakulan sekä Arto Pirttilahden roll´up:t!

 

 

Ehkä palaan yhteislaulutilaisuuden ohjelmaan ja esiintyjiin myöhemmin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalon yhteislaulutilaisuudet sytyttävät poliittisissakin tapahtumissa, Mikko Alatalo, Kalle Alatalo, Pirjo Ala-Hemmilä, Marjo Mäkinen-Aakula, Arto Pirttilahti, Keskustan Pirkanmaan piiri, Nokian Kerhola,

Eipä olisi osannut arvata!

Sunnuntai 12.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Eilen uutisoitiin, että nyt tuulivoiman osuus Suomen sähköntuotannossa on kohonnut neljäsosaan eli 25 prosenttiin.

 

Noin suuri osuus on yllättävän suuri ja yllättävää on myös se nopeus, jolla tuulivoima on kasvattanut osuutensa noin suureksi.

 

Tunnustan, että en ole ollut tuulivoiman suuri ystävä ja se johtuu pelkästään tuulivoimaloiden maisemahaitoista.

 

Maisemahaittojen lisäksi tuulivoimaloiden melu sekä nyt myöskin niiden rakenteelliset heikkoudet antavat pontta kritiikille.

 

Sen verran omahyväinen olen, että en sallisi tuulivoimaloiden pilaavan asumisympäristöni – onneksi omakotitalomme ja myös mökkimaailmamme sijaitsevat alueilla, jotka tuskin soveltuvat tuulivoimaloiden sijoituspaikoiksi.

 

Viime päivinä myös tuulivoimaloiden maa-alueiden vuokrausehdot ovat nousseet kritiikin kohteiksi.

 

Tarkkana täytyy olla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eipä olisi osannut arvata!, tuulivoima, Tuulivoimalat, Tuulivoiman osuus sähköntuotannossa, Tuulivoimaloiden maisemahaitta, Tuulivoimaloiden meluhaitta, Tuulivoimaloiden rakenneheikkoudet, Tuulivoimaloiden vaatimien alueiden korvausongelmat, MTK,

Ministerivieras Maanantaimarkkinoilla!

Tiistai 7.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina Maanantaimarkkinat.

 

Maanantaimarkkinat järjestettiin aikaisemmin Keskustorilla, mutta monien myllerrysten tuloksena ne on viime kuukausina järjestetty Hämeenpuistossa.

 

Hämeenpuisto on armottomasti syrjässä, mutta näillä systeemeillä on mentävä.

 

*******************

 

Poliittiset puolueet ovat ottaneet tavakseen esiintyä Maanantaimarkkinoilla ja eduskuntavaalien läheisyys villitsi kaikki puolueet eilen esiintymään Hämeenpuiston Maanantaimarkkinoilla.

 

***************

 

Taisi eilen olla ensimmäinen kerta, kun Tampereen Keskusta sai Maanantaimarkkinat-osastolleen vieraakseen ministerin, kun valtiovarainministeri Annika Saarikko vieraili osastolla!

 

Tässä muutama kuva ministeri Saarikosta Keskustan osastolla:

 

 

IMG_7026.JPG

 

Annika Saarikko jaksoi hymyillä kilpaa talvisen auringon kanssa.

 

 

IMG_7031.JPG

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön kunniapuheenjohtaja Matti Kaperi viihtyi hyvin ministerin seurassa.

 

 

IMG_7038.JPG

 

Ehdokkaat halusivat, että otan yhteiskuvan heistä sekä valtiovarainministeristä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ministerivieras Maanantaimarkkinoilla!, Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys, Tampereen Keskustori, Tampereen Hämeenpuisto, valtiovarainministeri Annika Saarikko, Annika Saarikko,

Lakkovahti - iljettävämpää tehtävää voi tuskin olla!

Perjantai 3.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Eräät vastuuttomat ammattiliitot ovat aloittaneet lakkoilun ja sen tuloksena joidenkin työpaikkojen porteille on ilmestynyt lakkovahteja, jotka ilmeisesti olisivat estämässä työntekijöiden pääsemisen työpaikoilleen.

 

Media on esitellyt näitä surkean roolin valinneita työtä vieroksuvia henkilöitä ”lakkovahteina”.

 

Halveksun näitä ”lakkovahteja” ja totean, että heillä ei ole pienintäkään valtuutusta estää lainkuuliaisia työntekijöitä pääsemästä työpaikoilleen.

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lakkovahti - iljettävämpää tehtävää voi tuskin olla!, Lakkovahti, työmarkkinoiden iljettävin olento on lakkovahtri,

Annikan ja Petran matkassa Pirkanmaalla!

Keskiviikko 25.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Annika Saarikko teki mittavan maakuntakierroksen eilen Pirkanmaalla.

 

 

Annikan maakuntakierrokseen sisältyi kaikkiaan kahdeksan eri tilaisuutta ja hänen kiertueseurueeseensa kuului myös kansanedustajaehdokas Petra Schulze Steinen, jonka tukimies haluan olla.

 

 

Osallistuin Annikan tilaisuuteen Tampereella sekä Ylöjärvellä ja niistä seuraavassa muutama valokuva:

 

 

IMG_6958.JPG

 

 

IMG_6959.JPG

 

 

IMG_6961.JPG

 

 

********************

 

 

 

 IMG_6968.JPG

IMG_6957.JPG

 

 

IMG_6978.JPG

 

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Annikan ja Petran matkassa Pirkanmaalla!, Annika Saarikko Pirkanmaalla 24.1.2023, Petra Schulze Steinen, Petra Annikan kiertueella Pirkanmaalla, Annika Saarikko,

Arvotavarakuljetus!

Tiistai 24.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Putinin aloittama hyökkäyssota Ukrainaan on laittanut monta asiaa ”uusiin puihin” ja eräs näistä asioista on polttopuiden arvostaminen.

 

 

Omakotitalomme peruslämmitysmuotona on öljylämmitys, mutta jotta voimme säästää sähköä, olemme lämmittäneet takkaa päivittäin.

 

 

Takan lisäksi meillä on puulämmitteinen kiuas ja saunaa lämmitämmekin melkein päivittäin.

 

 

Kaksi tulisijaa tarvitsee polttopuita ja sen vuoksi taas eilen kävin noutamassa maalta…

 

 

IMG_6948.JPG

 

…peräkärrykuormallisen polttopuita!

 

 

***************

 

 

Polttopuut oli pätkitty huolimattomasti kasalle metsään ja ne olivat jäätyneet kiinni maahan sekä toisiinsa.

 

 

 

IMG_6947.JPG

 

Onneksi minulla oli mukanani rautakanki, leka sekä kunnolliset tukkisakset, joten kuorman lastaaminen onnistui kohtuullisen hyvin.

 

 

Nyt sitä onkin mukavasti askaretta, kun saan pilkottua nuo polttopuupöllit, jotta ne ovat kuivina sitten ensi syksynä!

 

 

Arvokas lasti odottaa pilkkojaansa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arvotavarakuljetus!, polttopuilla on nyt arvonsa, polttopuiden pilkkominen, polttopuut, peräkärryllinen polttopuita, Putinin aloittama sota Ukrainaa vastaan, öljylämmitys, sähkölämmitys, polttopuulämmitys, puulämmitteinen saunankiuas,

Kyllä paljon puuttuu, jos Joulukirkossa ei lueta vanhaa versiota Jouluevankeliumista!

Sunnuntai 25.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Joulunajan perinteisiini on kuulunut jo yli neljänkymmenen vuoden ajan, että osallistun joko Jouluaaton hartaushetkeen tai Joulukirkkoon.

 

Alkuvuosina se tapahtui Joulukirkkoon osallistumisella Kälviän kirkossa, mutta viime vuosina olen osallistunut Jouluaaton hartaushetkeen Viljakkalan kirkossa.

 

IMG_6855.JPG

 
Viljakkalan kirkko on rippikirkkoni ja siellä tapasin taas eilen lukuisia tuttuja hartaushetkeen osallistuessani.

 

Valitettavasti hartaushetkessä pappi luki Jouluevankeliumin uusimman käännöksen ja siitä en todellakaan pidä.

 

Onneksi Jouluevankeliumin vanha versio on edelleen helposti saatavissa ja tässä se ”oikea” Jouluevankeliumi:

 

 

**********************

 


Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi
käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava.

Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa
Syyrian maaherrana.

Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa.

Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös
Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Beetlehem, hän kun
oli Daavidin huonetta ja sukua,

verolle pantavaksi Marian, kihlattunsa, kanssa, joka oli
raskaana.

Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Marian synnyttämisen
aika tuli.

Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani
hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa.

Ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä
laumaansa.

Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus
loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti.

Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä
ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle:

teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus,
Herra, Daavidin kaupungissa.

Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja
seimessä makaamassa."

Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista
sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat:

"Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken,
joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!"

Ja kun enkelit olivat menneet paimenten luota taivaaseen, niin
nämä puhuivat toisillensa: "Menkäämme nyt Beetlehemiin katsomaan
sitä, mikä on tapahtunut ja minkä Herra meille ilmoitti".

Ja he menivät kiiruhtaen ja löysivät Marian ja Joosefin ja
lapsen, joka makasi seimessä.

Ja kun he tämän olivat nähneet, ilmoittivat he sen sanan, joka
oli puhuttu heille tästä lapsesta.

Ja kaikki, jotka sen kuulivat, ihmettelivät sitä, mitä paimenet
heille puhuivat.

Mutta Maria kätki kaikki nämä sanat ja tutkisteli niitä
sydämessänsä.

Ja paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa kaikesta,
minkä olivat kuulleet ja nähneet, sen mukaan kuin heille oli
puhuttu.

 

***************

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kyllä paljon puuttuu jos Joulukirkossa ei lueta vanhaa versiota Jouluevankeliumista!, Joulukirkko, Jouluaaton hartaushetki, Jouluevankeliumin vanha versio, Jouluevankeliumin uusi versio, Vanhassa vara parempi, Viljakkala, Viljakkalan kirkko, Kälviä,

Seurakuntavaalien ehdokkaat panostivat ennätyksellisesti vaalimainontaan!

Tiistai 22.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Seurakuntavaalit ovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon päättävien elinten päättäjien valitsemiseksi järjestettävät vaalit.

 

Vaalit järjestetään neljän vuoden välein ja vuoden 2022 vaalipäivä oli viime sunnuntaina eli 20.11.2022.

 

Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että en käyttänyt äänioikeuttani, mutta seurasin tiiviisti oman seurakuntani sekä useiden lähiseurakuntien vaaleja.

 

Keskeistä vaalikampanjoinnissa oli ehdokkaiden runsas panostaminen vaalimainontaan. Vaalimainonta keskittyi paikallislehtiin ja erityisesti sosiaaliseen mediaan.

 

Ehdokkaiden taustoissa oli kahtakin tyyliä eli osa ehdokkaista painotti ehdokaslistansa poliittisuutta ja osa taas halusi tehdä selkeän eron poliittisiin puolueisiin.

 

En osaa ottaa kantaa poliittisiin puolueisiin ja niistä erillään pysyneisiin ehdokkaisiin juuri siitä syystä, että en käyttänyt äänioikeuttani.

 

Huomionarvoista on se, että valitut ovat eilen olleet aktiivisia somessa ja kiitelleet heitä äänestäneitä!

 

Veikkaan, että seurakuntien päättäviin elimiin valitut ovat hiirenhiljaa taas lähemmäs neljä vuotta ja sitten taas vuonna 2026 virkistyvät ja kertovat erinomaisuudestaan!

 

Harmi juttu!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Seurakuntavaalien ehdokkaat panostivat ennätyksellisesti vaalimainontaan!, seurakuntavaalit, evankelis-luterilainen kirkko, Hämeenkyrön seurakunta, Ylöjärven seurakunta, Tampereen Eteläinen seurakunta, Messukylän seurakunta, Härmälän kirkko,

Kiitokset Ylöjärven seurakunnalle Viljakkalan sankarihautojen hyvästä hoidosta!

Maanantai 7.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Viljakkalan kuntaliitos Ylöjärven kaupunkiin 1.1.2007 oli tiukka paikka monelle viljakkalalaiselle ja ei vähiten minulle.

 

Samalla meni myös Viljakkalan seurakunnan itsenäisyys ja se ei ollut lainkaan helppo juttu.

 

 

Nyt on mieluisaa todeta, että Ylöjärven seurakunta on panostanut Viljakkalaan ja siitä on parhaana esimerkkinä se, että Viljakkalan sankarihautausmaalle on seurakunnan toimesta hankittu muistokynttilöiden turvalliseen ja näyttävään palamiseen soveltuvat muistokynttilöiden suojukset.

 

***************************

 

IMG_6445.JPG

 

Viljakkalasta kaatui Talvi- ja Jatkosodan aikana lähemmäs kahdeksankymmentä poikaa ja käsittääkseni kaikkien heidän maalliset jäännöksensä saatiin kuljetettua kotiseurakunnan multiin.

 

IMG_6442.JPG

 

Ylöjärven seurakunta on hankkinut muistokynttilöiden suojukset kaikille sankarihaudoille ja sellainen on myös setäni Reino Erkkilän sankarihaudalla.

 

**************

Arvostan Ylöjärven seurakunnan toimintaa Viljakkalan sankarihautojen hoitoon panostamisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Kiitokset Ylöjärven seurakunnalle Viljakkalan sankarihautojen hyvästä hoidosta!, Viljakkala, Viljakkalan sankarihautausmaa, Ylöjärven seurakunta, Viljakkalan seurakunta, Viljakkalan kirkko, Viljakkalan hautausmaa, Talvisota, Jatkosota, Viljakkalan kunta,

Jo vuonna 1967 "Pyhäinmiestenpäivän" nimi muutettiin muotoon "Pyhäinpäivä"

Sunnuntai 6.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Vietimme eilen Pyhäinpäivää, joka on kristillinen pyhimysten, marttyyrien ja vainajien päivä.

 

Perhekuntamme perinteisiin kuuluu, että Pyhäinpäivänä viemme läheistemme haudoille kynttilät ja muistelemme heitä.

 

IMG_6441.JPG

 

Viljakkalan kirkko ja kirkkomaa ovat hengellinen kotini, sillä Viljakkalan kirkkomaalle on haudattuina isäni ja äitini sekä heidän molempien vanhempansa.

 

Sinne on haudattuna myös neljä setääni sekä kolme tätiäni ja lukematon määrä naapureita sekä tuttuja kyläläisiä.

 

 

IMG_6443.JPG

 

Viljakkalan kirkkomaalla on muualle haudattujen muistokivi ja sen äärelle myös eilen laskin sytytetyn kynttilän.

 

 

IMG_6444.JPG

 

”Oi saanhan joukkoon autuaitten

kans` ystäväini ja omaisten

mä päästä kerran

luo armon Herran”.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jo vuonna 1967 Pyhäinmiestenpäivän? nimi muutettiin muotoon ?Pyhäinpäivä?, Pyhäinmiestenpäivä, Pyhäinpäivä, Viljakkala, Viljakkalan kirkko, Viljakkalan hautausmaa, Muualle haudattujen muistokivi,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »