Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Presidentti Putinin kanssa samana päivänä Laatokan Valamossa

Perjantai 22.7.2016 - -Esko Erkkilä-

Venäjän presidentti Vladimir Putin kävi Suomessa Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön vieraana 1.7.2016; presidentit tapasivat Naantalin Kultarannassa.

 

 

Kansainvälinen lehdistö alkoi jo huolestumaan, kun Putinia ei nähty julkisuudessa muutamaan päivään hänen Suomen vierailunsa jälkeen.

 

 

Presidentti Putin astui julkisuuteen 11.7.2016, kun hän vieraili Laatokan Valamossa.

 

 

Kenraaliluutnantti Pentti Lehtimäen johtama 14. Kyröläismatka vieraili samana päivänä Valamossa. Olin mukana kenraalin johtamalla Kyröläismatkalla ja Putinin vierailu samaan kohteeseen vaikutti myös meidän matkaamme.

 

 

 

vladimir1.jpg

 

 

Turvatoimet Valamossa olivat tiukat ja niin tietysti pitääkin olla, kun on kyse valtionpäämiehen vierailusta.

 

 

 

vladimir2.jpg

 

 

Läpäisin turvatarkastuksen, mutta turvamies vaati, että laukaisen kamerani hänen nähtensä. Näin olisi varmuus myös siitä, että kamerani ei ole turvallisuusriski – tässä kuva, jonka otin turvamiehen määräyksestä.

 

 

 

vladimir3.jpg

 

 

Vapahtajan Kirkastumisen kirkkoon oli vaikea päästä, sillä koko ajan odotettiin, että Putin saapuisi paikalle.

 

 

Oppaamme neuvottelutaidon tuloksena pääsimme viimeisenä seurueena ennen Putinia kirkkoon, mutta koko ajan turvamiehet hoputtivat meitä ripeään etenemiseen.

 

 

 

vladimir4.jpg

 

 

Kirkon ulkopuolella vilisi uniformupukuisia…

 

 

 

vladimir5.jpg

 

 

…ja siviilipukuisia turvamiehiä varmistamassa, että mitään arvaamatonta ei pääse tapahtumaan.

 

 

****************

 

 

Jouduimme poistumaan Valamosta ennen presidentti Putinin saapumista, mutta presidentin vierailu oli merkittävä tapahtuma, sillä kun katselin illalla Käkisalmessa hotellihuoneessa Venäjän televisiota, Putinin vierailu Valamossa oli eräs pääuutinen.

 

 

 

putin-valamo.jpg

 

 

Tässä kuva Suomessa MTV:n nettisivuilta 12.7.2016 klo 08.43, jossa näytetään, kun presidentti Putin keskustelee Moskovan patriarkka Kirill´n kanssa sillä samalla paikalla, jossa me hetki ennen kuvan ottamista vierailimme.

 

 

 

Mitäkö tällä jutullani tahdon kertoa?

 

 

Tahdon muistuttaa meitä ”maailman pienenemisestä” eli jokainen meistä saattaa milloin tahansa olla läheltä seuraamassa sellaisia asioita, jotka kiinnostavat koko maailmaa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valamo, Laatokan Valamo, presidentti Vladimir Putin, patriarkka Kirill. Presidentti Putinin vierailu Valamossa 11.7.2016, Kyröläismatka2016, Venäjä2016,

Puolalaiset Putin-tomaatit saapuivat Suomeen

Lauantai 30.8.2014 - -Esko Erkkilä-

Venäjä kielsi Ukrainan tilanteeseen liittyen hedelmien ja vihannesten tuonnin EU-maista.

 

Ounastelin eilisessä kirjoituksessani, että tilanne aiheuttaa selkeän markkinahäiriön EU:n alueella, kun keskisen Euroopan suuret elintarvikemarkkinat joutuvat etsimään korvaavia markkinoita.

 

Yllätyin viime torstaina, kun olin kauppaostoksilla Tampereen Nekalassa sijaitsevassa K-Supermarket Suurjaossa.

 

Siellä oli suuri massalataus puolalaisia tomaatteja ja hinta oli 0,49 €/kilo.

 

 

 

 

putintomaatit

 

 

Emme Rouvan kanssa sortuneet puolalaisiin tomaatteihin, vaan ostimme vierestä kotimaisia tomaatteja ja maksoimme niistä ilomielin 2,65 euroa per kilo!

 

Puolalaisten tomaattien hintaa kannattaa hieman analysoida:

 

Myyntihinta 0,49 €/kg merkitsee, että niiden arvonlisäveroton hinta on 0,4298 €/kg.

 

Päivittäistavarakauppa tarvitsee myyntipalkkiota vähintään niin paljon, että Keskon ostohinta asettuu tasolle 0,20 – 0,30 €/kg.

 

Rahti- ja kuljetuskustannukset Puolasta Tampereelle Keskon keskusvaraston kautta merkitsevät, että puolalaisen alkutuottajan tomaateistaan saama hinta on plus/miinus nolla!

 

Puolalaiset tomaatit olivat kohtuuttoman suuria ja puoliraakoja. Ymmärrän, että tomaatit kiinnostivat K-Supermarket Suurjaon asiakkaita ja ymmärrän tässä tapauksessa myös sen, että asiakkaat pusertelivat jokaista tomaattia, jonka olivat aikeissa ostaa.

*****************

 

En osaa arvostaa asiakkaita, jotka ostavat 0,49 euroa kilolta maksavia puolalaisia tomaatteja suomalaisesta päivittäistavarakaupasta.

 

Vähiten osaan arvostaa suomalaista tukkuliikettä, joka suostuu ostamaan myyntiin puolalaisia tomaatteja alle kaikkien tuotantokustannusten.

 

Peräänkuulutan erityisesti SOK:lta ja K-ryhmältä vastuullisuutta toiminnassaan!

Kilpailuvirasto laittoi Valion polvilleen, mutta se on hampaaton ulkomailta tulevaa polkumyyntiä vastaan!

Ei hyvä näin!

 

 

-Esko Erkkilä-  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Putin-tuotteet, Putin-tomaatit, puolalaiset tomaatit, Kesko, SOK, K-Supermarket Suurjako,

"Itku pitkästä ilosta, pieru kauan nauramisesta"

Perjantai 29.8.2014 - -Esko Erkkilä-

Tuo vanha sananlasku tuli mieleen, kun olen seurannut sitä hulvatonta menoa – hulvatonta menoa hinnoittelun osalta – jota päivittäistavarakaupat ovat viime päivinä harrastaneet ns. Putin-tuotteiden myynnissä kuluttajille.

 

Ihmettelyni kohteena on myös Valio, sillä se on tehnyt ilmiselvän virheen sen hinnoittelun osalta, millä hinnalla se myy Putin-tuotteitaan SOK:lle ja Keskolle.

 

Vaikka en ole koskaan avannutkaan Lidl-myymälän ovea Suomessa, niin paheksun, että Valio ei myy Putin-tuotteita sille.

 

 

****************

 

Muuten se, että en ole avannut Lidl-myymälän ovea perustuu sille ylimielisyydelle suomalaista elintarviketeollisuutta kohtaan, jolla Lidl rynnisti Suomen markkinoille. Tiedän, että Lidl´n toimintapolitiikka suomalaisia tuotteita kohtaan on muuttunut, mutta minun suhtautumiseni Lidl´iin ei ole muuttunut! Voin sanoa Lidl´lle, että sitä niität mitä kylvit Suomeen tullessasi!

 

 

**************

 

 

Putin-tuotteiden polkumyyntihinta tulee nopeasti kostautumaan alkutuottajille ja elintarviketeollisuudelle, kun elintarvikkeiden todellinen hintataso hämärretään.

 

Ovatko Valion Venäjälle valmistamat tuotteet niin kovassa pilaantumisvaarassa, että niitä pitää dumpata kotimaan markkinoille?

 

Eivätkö päivittäistavaraketjut osaa tehdä bisnestä, jos Valio on niin pöhkö, että se myy niille lähes ilmaiseksi tuotteitaan?

 

**************

 

On varmaa, että Valion Putin-tuotteiden alennusmyynti ei jää Suomessa ainoaksi, sillä varmasti tanskalaiset, ranskalaiset, puolalaiset sekä monien muiden maiden elintarvikeyritykset ja elintarvikemarkkinoijat pinnistelevät samojen ongelmien parissa kuin Valio – mistä löytää markkinoita tuotteille, jotka on ennen viety Venäjälle!

 

On vain ajan kysymys, että milloin päivittäistavarakaupan valtiaamme – SOK ja Kesko – ilmoittavat poskettoman halvoista tuontielintarvikkeiden hinnoista.

 

Miten silloin suu pannaan suomalaisessa elintarviketeollisuudessa ja alkutuotannossa?

Mitä tilanne merkitsee Suomen vihannesmarkkinoilla, mitä se merkitsee Suomen kotieläintuotemarkkinoilla?

Aika näyttää, mutta ennuste ei ole hyvä!

 

 

*************

 

 

Olen huolissani Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry:n jäsenten puolesta, sillä Putin-tuotteiden polkumyyntihinnat tulevat merkitsemään liiton jäsenille kovia aikoja.

 

Putin-tuotteiden rynnistäminen Suomeen ja päivittäistavaraketjujemme vastuuton hinnoittelupolitiikka tulevat aiheuttamaan suuria ongelmia suomalaiselle maataloudelle, vihannesviljelylle ja erityisesti suomalaiselle kotieläintaloudelle.

 

En halua maalata pirua seinälle, mutta sanokaa minun varoittaneen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Putin-tuotteet, Oltermanni, suolaton Valio-voi, Koskenlaskija, Valio, Valion hinnoittelu Putin-tuotteille, Suomen päivittäistavarakauppa, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry, SEL,

Vajaa parituntinen EU:n ulkoministeri Catherine Ashton´n paikalla!

Sunnuntai 9.2.2014 - -Esko Erkkilä-

Sain tammikuun lopulla tilaisuuden vierailla Euroopan komission kokoushuoneessa Berlaymont-talossa Brysselissä.

 

 

 

komissi1

 

 

Tämän oven kautta kulkevat ne vieraat, jotka pääsevät tutustumaan Euroopan komission työtiloihin Berlamount-talossa.

 

 

 

komissi2

 

 

Tässä kuvassa näkyvät vieraiden vastaanottotiski sekä kuvan vasemmassa reunassa myös turvatarkastusportit.

 

 

Vieraat joutuvat komission tiloihin päästäkseen läpikäymään samanlaiset turvatarkastustoimenpiteet kuin lentokentillä on tapana.

 

 

komissi3

 

 

Ennen turvatarkastusta tarkistetaan vieraiden henkilöllisyys passeista ja vieraille annetaan lupatarra kiinnitettäväksi rintapieleen. On luonnollista, että vieraiden henkilötiedot on hyvissä ajoin ennen vierailua pitänyt toimittaa tarkistettaviksi.

 

 

komissi4

 

 
Meidät komission toimintaan tutustuvat vieraat ohjattiin suoraan komission kokoushuoneeseen.
 
Kuva on otettu komission puheenjohtaja José Manuel Barroson istuinpaikan takaa ja minut nähdään taustalla komission varapuheenjohtaja Catherine Ashton´n paikalla.

 

 

 

komissi5

 

 

Istuinpaikkani vakituinen haltija Mme Ashton on varapuheenjohtajuutensa ohella Unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja eli tuttavallisemmin ”EU:n ulkoministeri”.

 

 

EU-komissiolla on Ashton´n lisäksi useita muitakin varapuheenjohtajia ja eräs heistä on talous- ja raha-asioista sekä eurosta vastaava komissaari Olli Rehn.

 

 

komissi6

 

 

Sain vieruskaverikseni sanomalehti Ilkan ex-päätoimittaja, professori Kari Hokkasen, joka asettui komissiossa kilpailuasioista vastaavan espanjalaisen komissaarin ja komission erään varapuheenjohtaja Joaquin Almunian paikalle.

 

 

komissi7

 

Komissaari Rehn´n kabinettiin neuvonantajana kuuluva vaasalaissyntyinen Heidi Järn esitteli meille komission sekä talouskomissaarin kabinetin toimintaa.

 

Komissio on verrattavissa Suomen hallitukseen, sillä se tekee aloitteita ja valvoo päätösten toimeenpanoa.

 

Komissio toimii kollegiaalisesti eli kaikkien 28 komissaarin pitää päästä yksimielisyyteen päätettävistä asioista.

 

Komissaarit eivät edusta päätöksenteossa kotimaitaan. He eivät saisi vetää kotiinpäin.

 

On muistettava, että komissaarit eivät edusta kotimaidensa hallituksia.

 

Komissaarien kabinetit ovat kooltaan n. 20 henkilöä ja henkilöitä pitää olla vähintään kolmesta maasta. Kabinetissa pitää olla kolme komission pysyvää virkamiestä.

 

 

**********

 

 

Professori Hokkanen totesi, että Eurooppa-neuvostossa on 2 – 3 jäsenmaata, joiden mielipiteellä on muita suurempi painoarvo. Hokkanen kysyi, että onko komissiossa sama tilanne?

 

Hokkanen vastasi itse ja totesi, että ne kysymykset joita Saksan komissaari ei saa läpi, ne joutuu hoitamaan liittokansleri Angela Merkel!

 

 

*********

 

 

Heidi Järn loi esittelynsä lopuksi vielä lyhyen katsauksen EU:n ajankohtaiseen taloustilanteeseen:

 

  • Unionin alueella talouskasvu on hieman nousussa
  • tiukka taloustilanne hidastaa komission mahdollisuuksia puuttua maiden taloustilanteeseen ennakoivasti
  • Kreikan tilanne oli omanlaatuisensa
    • EU:lla ei ollut valtuuksia tarkastaa Kreikan asioita – nyt valtuudet on
  • Suomen kilpailukyky ja tuottavuus ovat heikentyneet
    • Nokian , metsäteollisuuden ja metalliteollisuuden heikko tilanne
  • EU ei halua rangaista sitä, jolla on ongelmia

 

 

”Istuntomme” jälkeen tuli tietoon, että Venäjän presidentti Vladimir Putin oli samaan aikaan EU:n vieraana Brysselissä.  Ilmeisesti istuinpaikkani vakituinen haltija, paronitar Ashton oli ”istuntomme” ajan tapaamassa Venäjän presidenttiä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU-komissio, Catherine Ashton, EU:n ulkoministeri, EU_n ulkoministeri Catherine Ashton, José Manuel Barroso, Joaquin Almunia, Olli Rehn, talouskomissaari Olli Rehn, Heidi Järn, Kari Hokkanen, professori Kari Hokkanen, Angela Merkel, Vladimir Putin,

Tärkeää ja ajankohtaista tekstiä, mutta kenen?

Keskiviikko 22.1.2014 - -Esko Erkkilä-

”Tärkeä tehtävä on saada maaseutualueista asumisen ja työnteon kannalta houkuttelevampia.

 

Olemme jo sijoittaneet hyvin merkittäviä varoja maataloussektorin kehittämiseen.  Ala näyttää kehittyvän oikein hyvin. Tulos on, että olemme monien tuotteiden suhteen täysin omavaraisia.

 

Suuri kiitos maaseudun väestölle tästä työstä ja sen tuloksista.

  

Ensisijaiseksi tehtäväksi nousee nyt ihmisten kiinnittäminen maaseudulle, modernia ja mukavuuksia tuovan infrastruktuurin luominen maaseutualueille. Pyydän kiinnittämään tähän erityistä huomiota tehtäessä muutoksia valtion maataloussektorin kehittämisohjelmaan.” 

 

 

************

 

Hyvää ja ansiokasta puhetta, mutta kuka ja koska nämä sanat lausui?

 

 

************

 

Kyseessä on lyhyt ote puheesta, jonka Venäjän presidentti Vladimir Putin piti Venäjän parlamentille 13.12.2013.

 

 

***********

 

Putin päätti linjapuheensa ajatuksiin, joita soisi Suomenkin hallituksen noudattavan – kas näin:

 

”Velvollisuutemme on lisätä ihmisten luottamusta. Vain sillä tavoin voimme lisätä kansalaistemme toimintaa, jolla ihmiset haluavat edistää maan kehitystä.

 

Olen vakuuttunut, että hyödyntämällä parhaita perinteitä ja uusia ideoita sekä tehokkaita kehityspolkuja takaamme meille menestystä!”

 

Puhe on luettavissa Venäjän Suomen suurlähetystön nettisivuilta www.rusembassy.fi

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: www.rusembassy.fi, Vladimir Putin,

« Uudemmat kirjoitukset