Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Käykö Petteri Orpolle kuin kävi Antti Rinteelle?

Sunnuntai 19.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Kevään eduskuntavaaleihin on aikaa n. puolitoista kuukautta ja Kokoomuksen aikoinaan hankkima etumatka sulaa päivä päivältä.

 

 

On suuri mahdollisuus, että Perussuomalaiset nousevat maamme puolueista ykköspaikalle.

 

 

Perussuomalaisten nouseminen ykköspaikalle olisi virkistävä ilmiö ja se löisi vahvasti Kokoomukselle märän rätin heidän silmilleen.

 

 

Viime eduskuntavaalien jälkeen SDP:n Antti Rinne kohosi pääministeriksi, mutta joutui eroamaan lyhyen ajan jälkeen.

 

Jos Kokoomus voittaa kevään eduskuntavaalit, on suuri mahdollisuus, että Petteri Orposta tulee Suomen pääministeri.

 

Orposta ei kuitenkaan ole johtajaksi, joten ennustan, että Kokoomus joutuu varsin nopeasti valitsemaan joukostaan uuden pääministerin ja siinä valinnassa Antti Häkkänen tulee olemaan vahvoilla.

 

 

Se näkee joka elää!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Käykö Petteri Orpolle kuin kävi Antti Rinteelle?, Petteri Orpo, Antti Rinne, Perussuomalaiset, Kansallinen kokoomus, SDP, päämisterin valinta, eduskuntavaalit 2.4.2023, Antti Häkkänen,

Poliittisia havaintoja Maanantaimarkkinoilta!

Torstai 9.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Kiertelin viime maanantaina kameran kanssa poliittisten puolueiden osastoilla Tampereen Torikauppiasyhdistyksen järjestämillä Maanantaimarkkinoilla Hämeenpuistossa Tampereella ja tämmöisiä kuvia tallentui muistikortilleni:

 

 

IMG_7017.JPG

 

Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa, kun nykyinen Vasemmistoliitto on kuoriutunut kommunismia ja Neuvostoliittoa ihannoivista aatoksistaan Venäjän presidentti Putinia kritisoivaksi puolueeksi!

 

 

IMG_7019.JPG

 

Suomen Kommunistinen Puolue jaksaa jatkuvasti esiintyä osastollaan Maanantaimarkkinoilla ja jatkaa Nato-vastaista esiintymistään – liittäisi varmaan Suomen Varsovan liittoon, jos se vielä olisi olemassa!

 

 

IMG_7021.JPG

 

Kolmantena kuvana perussuomalaisten kansanedustaja Veijo Niemen auto, jonka teippauksissa on onnistuttu ”viimmesempäälle”!  Tuota autoa on ilo katsella!

 

 

Ei mulla tänään muuta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Poliittisia havaintoja Maanantaimarkkinoilta!, Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, SKP, Suomen Kommunistinen Puolue, Vasermmistoliitto, Neuvostoliitto Putin, Venäjä, Perussuomalaiset, Veijo Niemi,

Eilinen oli synkkä päivä suomalaisen yhteiskunnan kannalta!

Perjantai 20.1.2023 - -Esko Erkkilä-

En olisi uskonut, että joudun elämään eilisen päivän, jossa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyi äänin 11 – 5 hallituksen esityksen ns. translaiksi.

 

 

Päätös merkitsee – jos se tulee eduskunnan päätökseksi, että jokainen voi vuorovuosin oman ilmoituksensa perusteella olla joko nainen tai mies!

 

 

Käsittämätöntä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Synkkä päivä, Synkkä päivä suomalaisen yhteiskunnan kannalta, translaki eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta, vuorovuosin mies ja vuorovuosin nainen, vuorovuosin setä, vuorovuosin täti,

Mitä tulevat vaalikeskustelut tuovatkaan tullessaan?

Maanantai 16.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Mediassa tai ainakin media innoittamina on viime päivinä käyty mielenkiintoisia keskusteluja eduskuntavaalien jälkeisistä asetelmista.

 

 

Oleellista näissä keskusteluissa on ollut se, että SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät sekä myös RKP jo etukäteen kieltäytyneet yhteistoiminnasta Perussuomalaisten kanssa.

 

 

En toki ole vähimmissäkään mielessä persu, mutta ihmettelen sen kanssa tehtävästä yhteistyöstä kieltäytymistä jo ennen kuin on käyty vaaliuurnilla!

 

 

Toki tuo SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden ja myös RKP:n toiminta sopii minulle, sillä kaventaahan se noiden puolueiden saamaa äänisaalista.

 

 

Povaakohan tuo, että SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP avittavat Perussuomalaiset huhtikuun eduskuntavaaleissa maamme suurimmaksi puolueeksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Mitä tulevat vaalikeskustelut tuovatkaan tullessaan?, SDP ei suostu yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa, Vasemmistoliitto ei suostu yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa, Vihreät ei suostu yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa, RKP ei suostu,

Miksi en ole vieläkään suostunut käymään Lidl´ssä ostoksilla!

Keskiviikko 19.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Kauppayhtiö Lidl rantautui Suomeen hieman yli 20-vuotta sitten, sillä kymmenen ensimmäistä Lidl-myymälää avattiin Suomeen 29.8.2022.

 

Lidl tuli Suomeen rytinällä ja pyrki murtamaan suomalaisen elintarviketeollisuuden ja suomalaisen talonpojan selkänojan maamme elintarvikekaupassa.

 

Murtamatta jäi!

 

Kaikesta huolimatta Lidl on saanut suomalaisessa päivittäistavarakaupassa huolestuttavan suuren osuuden ja se näkyy mm. niiden Lidl-roskapussien määrässä, jotka ”tervehtivät” roskien jättäjiä kaikissa maamme roskiksissa.

 

*******************

 

En ole vielä koskaan käynyt Lidl-myymälässä Suomessa ja se johtuu siitä nurjamielisestä suhtautumisesta suomalaiseen elintarviketeollisuuteen, suomalaiseen talonpoikaan ja suomalaiseen yhteiskuntaan, jota Lidl osoitti rantautuessaan Suomeen.

 

 

Toki tiedän, että Lidl on joutunut nöyrtymään ja sillä on nykyisin tuotevalikoimissaan merkittävästi suomalaisia elintarvikkeita. Mainio asia sinänsä, mutta minä en nöyrry ja sen vuoksi en ole vielä milloinkaan avannut Suomessa sijaitsevan Lidl-myymälän ovea!

 

 

Eivät K- ja S-ryhmäkään suinkaan mitään pulmusia ole suomalaisien elintarvikkeiden suhteen, mutta osaavathan ne kuitenkin tunnustaa suomalaisen elintarviketeollisuuden ja suomalaisen talonpojan tuotteet kelvollisiksi myymälöihinsä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miksi en ole vieläkään suostunut käymään Lidl´ssä ostoksilla!, miksi käydä Lidl´ssä ostoksilla?. Lidl hyljeksi suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotteita, Lidl hyljeksii suomalaista talonpoikaa, miksi Lidl hyljeksii suomalaisuutta?, Lidl,

Paha moka mestarijoukkueelta!

Lauantai 4.6.2022 - -Esko Erkkilä-

Suomi voitti maailmanmestaruuden viime sunnuntaina eli 29.5.2022 Tampereella päättyneissä jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa.

 

Eräs häpeätahra voittoon liittyi ja se oli, kun…

 

 

IMG_5410.JPG

 

…joukkueemme pääyhteistyökumppanina oli saksalainen Lidl-kauppaketju!

 

 

En voi antaa tunnustusta S- tai K-ryhmillekään isänmaallisesta toiminnasta, mutta Lidl-ketju kyllä vetää kaupparyhmistä pohjanoteeraukset toiminnastaan.

 

Lidl rantautui Suomeen vuonna 2002 ja siinä vaiheessa se halusi profiloitua suomalaista alkutuotantoa halveksivaksi kauppaketjuksi.

 

Tiedän toki, että Lidl on joutunut ottamaan ”lusikan kauniiseen käteensä”, mutta olen tässä asiassa pitkävihainen ja en ole näiden kahdenkymmenen vuoden aikana vielä avannut Suomessa Lidl:n ovea – ovenavausta ei ole myöskään näkyvissä!

 

Arvostan Suomen menestystä jääkiekon maailmanmestaruudesta, mutta pidän joukkueen häpeätahrana, että se on valinnut pääyhteistyökumppanikseen Lidl:n!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paha moka mestarijoukkueelta!, Miksi Lidl on Suomen jääkiekkojoukkueen pääyhteistyökumppani, Lidl halveksi suomalaista alkutuotantoa, Miksi Lidl halveksii suomalaisuutta?, Lidl on häpeätahra,

Ylöjärven Markkinat avasivat kesän!

Sunnuntai 22.5.2022 - -Esko Erkkilä-

IMG_5360.JPG

 

LC Ylöjärvi Keijärvi oli jälleen järjestäjänä, kun Ylöjärven Markkinat järjestettiin eilen jo 40. kerran.

 

IMG_5361.JPG

 

Markkinat järjestettiin Kauppakeskus Elon parkkipaikalla ja osa markkinatapahtumista oli myös kauppakeskuksen aulatiloissa.

 

 

Koronatilanne tuntui näytteilleasettajien määrässä, mutta vähäisemmästä näytteilleasettajien määrästä huolimatta näyttelykentällä oli vilskettä.

 

 

IMG_5358.JPG

 

Markkinoilla oli uutta ainakin minulle se, että tilaisuuden juontaja kuljeksi näyttelykentällä itsekseen ja juonsi sieltä markkinoita – kaikkea se nykytekniikka mahdollistaa!

 

 

IMG_5357.JPG

 

Keskusta oli mukana markkinoilla ja talkoolaisten kulmakivinä olivat Ylöjärven kaupunginhallituksen jäsen sekä Pirkanmaan aluevaltuutettu Minna Sarvijärvi (vasemmalla) ja kunnallisneuvos Pirkko Vuolle.

 

 

IMG_5359.JPG

 

Perussuomalaisten Mauri Heiska Viljakkalasta ja synnyinkotini naapurista toimii kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja totesimme yhdessä poliittisten puolueiden yhteistoiminnan toimivan Ylöjärvellä hyvin.

 

 

*************

 

 

IMG_5363.JPG

 

Kangasalalta olevan pärekorikauppiaan osasto oli laaja ja hän totesi, että kaikki pärekorit ovat kotimaista tuotantoa – arvostan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ylöjärven Markkinat, LC Ylöjärvi Keijärvi, Kauppakeskus Elo, Ylöjärven Keskusta, Ylöjärven Perussuomalaiset, Minna Sarvijärvi, kunnallisneuvos Pirkko Vuolle, Mauri Heiska, Pärekoppamestari Kangasala,

Suomalaisuuden päivä sopi oikein hyvin Tasavallan Presidentin ja pääministerin yhteislausunnon julkaisemiseksi Nato-jäsenyydestä!

Perjantai 13.5.2022 - -Esko Erkkilä-

IMG_5280.JPG

 

Siniristiliput liehuivat eilen Suomalaisuuden päivän kunniaksi ja se päivä sopi oikein hyvin sille, että Tasavallan Presidentti ja pääministeri julkaisivat yhteislausunnon Suomen Nato-jäsenyydestä.

 

Presidentti Niinistö ja pääministeri Marin totesivat yhteislausuntonsa lopuksi näin:

 

”Nyt kun päätöksenteon hetki on lähellä, toteamme omat yhtenevät kantamme myös eduskuntaryhmien ja -puolueiden tiedoksi. Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta. Naton jäsenenä Suomi vahvistaisi koko puolustusliittoa. Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi. Toivomme, että tämän ratkaisun tekemisen vielä edellyttämät kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi.”

 

Taidatkos sen selvemmin sanoa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomalaisuuden päivä sopi oikein hyvin Tasavallan Presidentin ja pääministerin yhteislausunnon julkaisemiseksi Nato-jäsenyydestä!, Suomalaisuuden päivä, Nato, Presidentti Niinistö ja pääministeri Marinin yhteislausunto Suomen Nato-jäsenyydestä,

'"Täysin vastuuton ja järkyttävä"

Torstai 12.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Kunta-alan työriitaa sovitelleen sovittelulautakunnan ratkaisuesitys oli Teknologiateollisuuden työnantajien mielestä täysin vastuuton ja järkyttävä; olen asiasta samaa mieltä!

 

Monilta on unohtunut Jyrki Kataisen hallituksen vuonna 2007 hyväksymä ”Sari sairaanhoitaja” –nimen saaneeseen palkkaratkaisuun, joka antoi sairaanhoitajille suuret palkankorotukset.

 

Sairaanhoitajille annetut palkankorotukset levisivät koko kunta-alalle ja lopulta myös teollisuuteen.

 

Palkankorotuskierre johti Suomen teollisuuden ja julkisen talouden heikkenemiseen vuosiksi eteenpäin.

 

Nyt Tehy ja Super ovat kaiken surkeuden lisäksi ilmoittaneet, että ne eivät hyväksy sovittelulautakunnan esitystä, vaan ovat valmistautumassa jatkotoimenpiteisiin!

 

Sovittelulautakunnan esitys ja erityisesti Tehy sekä Super ovat nyt kyykyttämässä suomalaista yhteiskuntaa ja suomalaisia veronmaksajia tilanteeseen, josta selviäminen merkitsee syvää lamaa, työttömyyttä ja ennenäkemätöntä pahoinvointia moniksi vuosiksi tästä eteenpäin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Täysin vastuuton ja järkyttävä", Sari-sairaanhoitaja, Jyrki Katainen Sari sairaanhoitaja, Jyrki Katainen, Tehy, Super, Tehy ja Super ovat kyykyttämässä suomalaista yhteiskuntaa, Sovittelulautakunta,

Perseelleen porsas kiusaa tekee, kun purtilonsa kaataa!

Lauantai 9.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Otsikossa olevalla tekstillä on vinha totuus ja nyt käsittelen sitä venäläisen kalankasvatuksen vinkkelistä.

 

Nelinkymmenvuotisella työnantajallani Rehuraisiolla on vankat perinteet kalanrehuseosten valmistamisessa ja niiden viennistä Venäjälle.

 

Sain kerran perehtyä oikein kunnolla Raision kalanrehujen vientitoimintaan Venäjälle – kalankasvatus Venäjällä on keskittynyt Äänisen rannoille, joten se on Suomen kannalta sijoittunut otolliselle alueelle.

 

Petroskoi, Kontupohja ja Kiviniemi ovat alueita, joilla kalankasvatus on ollut vireää sekä tehokasta.  Kaikilla noilla alueilla Rehuraision eli Raisioaqua Oy:n valmistamat kalanrehuseokset ovat olleet venäläisen kalankasvatusbisneksen kannalta avainasemassa.

 

Venäläinen kalanrehuteollisuus kulkee lapsenkengissä ja sen valmistamilla tuotteilla kalaa ei saada kasvamaan.

 

Venäjän roistovaltiorooli Ukrainassa on tietääkseni merkinnyt suomalaisen kalanrehutuotannon päättymistä Venäjän viennissä – harmi Raisioaqualle, mutta harmi erityisesti venäläiselle kalankasvatukselle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perseelleen porsas kiusaa tekee kun purtilonsa kaataa!, Raisioaqva Oy, Petroskoi, Kontupohja, Kiviniemi, Sakkolan Kiviniemi, suomalainen kalanrehuteollisuus, venäläinen kalankasvatus,

"Suomalaisten turvallisuus on nyt ykkösasiamme!"

Keskiviikko 6.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Hallituksen kehitysriihi päättyi eilen ja sen päätökset olivat kaikkien hyväksyttävissä.

 

”Turvallisuus on nyt ydintä”, ”Seurausta Venäjän hyökkäyssodasta” ja ”Vladimir Putinin raakalaismainen toiminta” olivat keskeisiä ministereiden Sanna Marinin ja Annika Saarikon sekä Riikka Purran ja Elina Valtosen kommentteja kehitysriihen päätöksistä.

 

On turvallisuutta korostavaa, kun hallitus sai päätöksensä aikaiseksi etuajassa ja se oli tärkeää, että hallitus oli päätöksissään yksimielinen.

 

Eilisillan A-Studiossa hallitus sai luottamuslauseen myös oppositiopuolueilta eli Perussuomalaisilta ja Kokoomukselta.

 

Erityisesti oli luottamusta herättävää suomalaista politiikka kohtaan sen, että kaikki puolueet nimesivät Vladimir Putinin sotarikolliseksi.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Suomalaisten turvallisuus on nyt ykkösasiamme!", "Turvallisuus on nyt ydintä", "Seurausta Venäjän hyökkäyssodasta", "Vladimir Putinin raakalaismainen toiminta" , Vladimir Putin, Vladimir Putin on sotarikollinen, Sanna Marin, Annika Saarikko, Riikka Purra

Onko hoitajien posketon palkkavaatimus ajamassa suomalaisen yhteiskunnan sekasortoon?

Lauantai 2.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Päähuomion eilen alkaneessa hoitajaliittojen työtaistelussa ovat putinmaisella toiminnallaan varastaneet hoitajaliitot Tehy ja Super.

 

Osuvasti voidaan Tehyä ja Superia verrata Vladimir Putinin toimintaan hänen 24.2.2022 julistamaansa sotaan Ukrainaa vastaan – hoitajaliittojen vaatimukset ovat hyökkäys suomalaista hyvinvointia vastaan.

 

Hoitajaliittojen vaatimukset 3,6 prosentin suuruisista palkankorotuksista vuosittaisten normaalien sopimuskorotusten lisäksi ovat käsittämättömiä!

 

On selvää, että kapinaliittojen palkankorotusvaateet ovat täysin epärealistisia, sillä toteutuessaan ne merkitsisivät 3,7 – 4,2 miljardin suuruista kustannusta viiden seuraavan vuoden aikana!  Kunnilla ja ensi vuoden alusta alkaen hyvinvointialueilla ei noihin vaatimuksiin ole pienintäkään mahdollisuutta vastata!

 

Hoitajaliittojen vaatimukset nostavat palkkavaatimusten hintalapun noin korkealle, sillä muut ammattiryhmät tulisivat vaatimaan täsmälleen samanlaisia palkankorotuksia!

 

Meidän veronmaksajien on muistettava, että hyvinvointialueiden aloittaminen merkitsee palkkaharmonisoinnin kautta suurta palkkakustannusten lisääntymistä; hallitus on ennakoinut kustannukseksi vain 124 – 434 miljoonaa euroa, mutta todellisuudessa kustannus lienee tasoa 1.000 miljoonaa euroa eli miljardi!

 

Hoiturit ovat palkkansa ansainneet, mutta kohtuuttomat palkankorotusvaatimukset eivät saa vaarantaa suomalaisen yhteiskunnan toimintakykyä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Onko hoitajien posketon palkkavaatimus ajamassa suomalaisen yhteiskunnan sekasortoon?, Tehyn ylimitoitettu palkkavaatimus, Superin ylimitoitettu palkkavaatimus, Superin vaatimukset ovat kuin Putinin vaatimukset, Tehyn vaalitukset ovat kuin Putin, Putin,

Ukrainan kriisin aiheuttaman pirun maalaaminen Euroopan ruokamarkkinoille on täyttä totta

Torstai 17.2.2022 - -Esko Erkkilä-

Venäjän aiheuttaman Ukrainan kriisin vaikutukset maailmantalouteen, Euroopan talouteen, Suomen talouteen ja jopa suomalaisen tavallisen kuluttajan talouteen saattavat olla luultuakin suuremmat.

 

 

Markkinahäiriöillä on tapana niiden alussa olla suuremmat kuin sitten toteutukaan ja tähän ilmiöön pitää myös nyt varautua.

 

 

Ukraina on hedelmällistä mustan mullan aluetta ja sen vuoksi sen osuus maailman viljakasvien sadosta on suuri.

 

********************

 

Vehnän osalta Ukraina on viejämaista kolmanneksi suurin ja maissin osalta sen osuus on neljännes. Tänä vuonna Ukrainan ennustetaan muodostavan 12 prosenttia maailmanlaajuisesta vehnän viennistä, maissista 16 prosenttia, ohrasta 18 prosenttia ja rapsista 19 prosenttia. Ukrainan rooli koko maailman ruokatuotannossa on siis merkittävä.

 

 

Euroopan Unionilla ei ole viljojen varmuusvarastoja, joten Ukrainan mahdolliset toimitusvaikeudet heijastuvat ilman viivettä hintatasoon.

 

 

On tiedostettava, että Ukrainan mahdolliset toimitusvaikeudet saattavat olla totaalisen puutteen lisäksi logistisia, jos kriisi eskaloituu pahaksi.

 

 

Suomessa rehuviljalla ei ole lainkaan varmuusvarastoja ja leipäviljankin osalta niitä pienennettiin taannoisen kokoomusjohtoisen hallituksen aikana. Me vilja-alan asiantuntijat vastustimme silloin varmuusvarastojen pienentämistä, mutta tässä sitä nyt ollaan!

 

 

Uhkaako nälkä myös suomalaista kuluttajaa?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Uhkaako nälkä suomalaista kuluttajaa?, Ukraina, Ukrainen kriisi, EU.lla ei ole viljan varmuusvarastoja, Kataisen hallitus alensi viljojen varmuusvarastoja,

Taipaleenjoen kenttähautausmaalla lepää 126 tuntematonta suomalaista sankarivainajaa

Sunnuntai 13.2.2022 - -Esko Erkkilä-

Luovutetun Karjalan alueella sijaitsee seitsemän kenttähautausmaata, joihin on haudattu Talvi- sekä Jatkosodassa kaatuneita suomalaisia sankarivainajia eli

 

  • Kollaa

  • Summa

  • Säkkijärvi

  • Tuulos

  • Viipuri

  • Äyräpää

  • Taipaleenjoki

 

*****************************

 

Olen vuosien varrella päässyt vierailemaan kaikilla noilla ja tässä muutama valokuva Taipaleenjoen kenttähautausmaasta.

 

 

Taipaleenjoen kenttähautausmaa oli pitkään suomalaisilta löytämättä, mutta everstiluutnantti Jorma Inkinen erään etsintäjoukon jäsenenä löysi sen.

 

Sain joskus olla mukana Lomalinjojen matkalla Taipaleenjoelle ja Inkinen oli tämän matkamme oppaana. Oli mielenkiintoista kuulla, että miten Inkinen lopulta paikantaen löysi Taipaleenjoen kenttähautausmaan.

 

 

Netissä on tietoja, että joku muu kuin Jorma Inkinen olisi lopulta löytänyt Taipaleenjoen kenttähautausmaan, mutta uskon enemmän Inkisen kertomaan.

 

 

*********************

 

 

Olen tuon ensimmäisen matkani jälkeen saanut muutaman kerran vierailla Taipaleenjoen kenttähautausmaalla ja nämä myöhemmät matkani ovat tapahtuneet…

 

 

IMG_1145.JPG

 

…hämeenkyröläissyntyisen kenraaliluutnantti Pentti Lehtimäen johdolla.

 

 

IMG_1135.JPG

 

 

Taipaleenjoen kenttähautausmaan muistomerkki, jonka on suunnitellut kuvanveistäjä Heikki Häiväoja.

 

 

IMG_1133.JPG

 

 

Taipaleenjoen kenttähautausmaalle on selkeä opasviitta Sakkolan ja Taipaleenjoen väliseltä tieltä.

 

 

Toivon rajojen aukenemista, jotta taas pääsemme luovutetulle alueelle jääneille taistelupaikoille kunnioittamaan sankarivainajiamme!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Taipaleenjoen kenttähautausmaalla lepää 126 tuntematonta suomalaista sankarivainajaa, Kollaa, Summa, Tuulos, Äyräpää, Säkkijärvi, Taipaleenjoki, Viipurin kenttähautausmaa, everstiluutnantti Jorma Inkinen, kenraaliluutnantti Pentti Lehtimäki,

Suomalainen arkkitehtuuri ja muotoilu ovat liputuspäivänsä arvoisia!

Perjantai 4.2.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilen oli liputuskulttuurin kannalta mielenkiintoinen päivä, sillä kyseessä oli sisäministeriön suosituksesta yleinen liputuspäivä.

 

 

Helmikuun 3. päivä on arkkitehti, muotoilija ja akateemikko Alvar Aallon syntymäpäivä, sillä hän syntyi 3.2.1898 Kuortaneella.

 

 

Helmikuun 3. päivää on vuodesta 2012 alkaen vietetty arkkitehtuurin päivänä ja nyt sisäministeriö suositti sitä yleiseksi liputuspäiväksi koko maassa.

 

 

IMG_4892.JPG

 

 

Noudatin sisäministeriön toivetta ja lipputangossamme liehui siniristilippu eilen klo 16.26 saakka, sillä silloin aurinko laski Tampereen horisontissa ja liputusaika päättyi.

 

 

Eilinen liputuspäivä oli eräänlainen kokeilu ja sisäministeriö seuraa kokeilusta saatuja kokemuksia, jotta se voi jatkossa antaa mahdollisia suosituksia liputuspäivän jatkosta.

 

 

Kannatan eilisen liputuspäivän vahvistamista viralliseksi liputuspäiväksi, sillä suomalainen arkkitehtuuri on liputuksen arvoinen.

 

 ******************


 

 

 

viiki12

Eräänä esimerkkinä mainitsen vuonna 1935 valmistuneen Viipurin Kaupunginkirjastotalon, jonka Alvar Aalto suunnitteli.

 

 

Olen monesti päässyt käymään Viipurin kaupunginkirjastossa ja käynneistäni laatimani blogikirjoitukset löytyvät googlaten ”Esko Erkkilä Viipurin kaupunginkirjasto”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

 

 

2 kommenttia . Avainsanat: Suomalainen arkkitehtuuri ja muotoilu ovat liputuspäivänsän arvoisia! Alvar Aalto, Alvar ja Aino Aalto, Helmikuun 3. päivän liputus,

Päiväperhot ovat lentonsa lentäneet!

Torstai 27.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Viikonvaihteessa käydyt aluevaalit selkiinnyttivät suomalaista puolue-elämää, sillä vaalien tuloksena oli jako vakaisiin kestomenestyjiin ja päivänperhosiin.

 

 

Kestomenestyjiksi osoittautuivat Kokoomus, SDP sekä Keskusta ja päivänperhoset olivat Perussuomalaiset ja Vihreät.

 

 

Kokoomus, SDP sekä Keskusta ovat tottuneet vastuunkantoon hyvinä ja vaikeina aikoina, joten siinä ei ole mitään uutta.

 

 

Perussuomalaiset ja Vihreät ovat koko olemassaolonsa aikana kiitäneet järjestäytyneen yhteiskunnan rajoja koetellen.

 

 

Päivänperhosista pisimpään ovat lennelleet Perussuomalaiset, joiden kantaisänä on Pientalonpojat.

 

 

Pientalonpojat tulivat minulle tutuiksi 1960-luvun alussa, jolloin heidän kyläpäällikkönsä istui meillä usein iltaisin tuntikausia ja yritti käännyttää isääni pientalonpojaksi.

 

 

Ei onnistunut ja sen totean, että Vihreiksi minua ei ole kukaan yrittänytkään käännyttää!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Päiväperhot ovat lentonsa lentäneet!, Pientalonpojat, Perussuomalaiset, Vihreät, Kokoomus, SDP, Keskusta

Aluepäättäjien vastuulla tulee olemaan ruuan hankkiminen kymmenille tuhansille suomalaisille

Lauantai 22.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Valtaosa aluevaaliehdokkaista on vaalimainonnassaan keskittynyt kertomaan erinomaisista kyvyistään sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisessä.

 

 

Ehdokkaiden mainostohinassa on jokseenkin täysin unohtunut se, että aluepäättäjät ovat keskeisessä roolissa, kun päätetään suurille ihmisjoukoille tarjottavista ruoka-annoksista ja noiden ruoka-annosten vastuullisuudesta, laadusta sekä kotimaisuudesta.

 

 

Mainitsen jo tässä yhteydessä ruokatarvikkeiden kotimaisuuden, sillä se on keskeinen tekijä ruuan turvallisuudessa.

 

Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta ruualla ja elintarvikkeilla on tärkeä merkitys meille kaikille ja etenkin sote-sektorilla tämä korostuu.

 

 

Ruuan monipuolisuuden kannalta on tärkeää, että elintarvikehankinnoissa suositaan vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita ja tämä vaatimus korostuu lihatuotteiden hankinnoissa, joissa on huomioitava mm. se, että kotimaisessa lihantuotannossa ei juurikaan käytetä antibiootteja.

Elintarvikkeiden vastuullisuus ja niiden tuottaminen lähellä kulkevat ja tukevat toisiaan!

 

 

Vielä tänään on mahdollista selvittää, että miten aluevaaliehdokkaat suhtautuvat rooliinsa päättäjinä elintarvikkeiden hankinnoissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aluepäättäjien vastuulla tulee olemaan ruuan hankkiminen kymmenille tuhansille suomalaisille, aluepäättäjät, kotimaiset elintarvikkeet, turvalliset elintarvikkeet,

Kerran rehu- ja viljamies - aina rehu- ja viljamies!

Lauantai 16.10.2021 - -Esko Erkkilä-

Olin työelämän palveluksessa neljäkymmentä ja puoli vuotta ja niistä vuosista rehu- sekä viljabisneksessä tasan neljäkymmentä vuotta.

 

Tuon neljänkymmenen vuoden rupeaman olin saman työnantajan palveluksessa vaikka tilinauhassani olikin eri aikoina erinimisiä työnantajia.

 

 

Seepra ei pääse edes eläkevaarina raidoistaan ja poikkesinkin viime torstaina eli 14.10.2021 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa KoneAgri 2021 –näyttelyssä näyttelyvieraana.

 

Näyttely oli nimensä mukaisesti pääasiassa konenäyttely, mutta kun minä en osaa arvostaa koneita, niin keskityin tutustumaan rehu- sekä viljakauppayrityksiin.

 

 

IMG_3509.JPG

 

Rehualan yrityksistä viihdyin pidemmänkin aikaa Lantmännen Agron osastolla, sillä onhan se ostanut entisen työnantajani ja heidän osastollaan tapasinkin useita entisiä työkavereitani.

 

 

IMG_3508.JPG

 

Myös saman yrityksen viljakauppaosasto oli kiinnostava, sillä sainhan olla rehuviljakaupan vastuuhenkilö maamme silloisessa johtavassa alan yrityksessä, kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin.

 

En siis tunne lainkaan pysähtyneisyyden ajan viljakauppaa Suomessa, sillä kokemukseni viljakaupasta ovat ainoastaan markkinalähtöisestä viljakaupasta!

 

 

****************

 

 

IMG_3493.JPG

 

Eräs seikka oli ns. silmiinpistävää KoneAgri 2021 – näyttelyssä ja se oli se, kun ruotsalaisyritys Lantmännen Agro julisti erään näyttelyhallin hallitsevissa julisteissa näin eli

 

Lantmännen Agro

Parasta suomalaiselle maataloudelle

 

 Vajaat kymmenen vuotta sitten tuo lausahdus olisi ollut suorastaan pyhäinhäväistys, mutta nyt se on valitettavasti totta!

***********************

Jo on aikoihin eletty, kun mm. suomalaista rehukauppaa hallitsevat ruotsalainen Lantmännen Agro ja tanskalainen Hankkija!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kerran rehu- ja viljamies - aina rehu- ja viljamies!, ruotsalaisomisteinen Lantmännen Agro, Hankkija, tanskalaisomisteinen Hankkija, KoneAgri 2021, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Lantmännen Agro - parasta suomalaiselle maataloudelle!,

Huonokin päivä hallituksessa on parempi kuin vuosi oppositiossa!

Perjantai 10.9.2021 - -Esko Erkkilä-

Vihreiden virittämä ilmastokriisiksi nimittämänsä ihmeellisyys saatiin eilen lakaistua maton alle, kun Keskusta otti selkävoiton Vihreistä.

 

Jos Vihreiden ajamat ihmeellisyydet olisivat toteutuneet, olisi tullut voimaan;

 

  • polttoaineiden hinnankorotuksia

  • pellonraivauskieltoja

  • turvemaiden viljelyn lopettaminen

  • öljylämmityskielto

  • lihaveroja

  • maatalouden energiaveronkorotuksia

  • ilmastoveroja mm. rehuille

 

Keskustan ansiosta maamme ruoantuotanto voi jatkua nykyisellään ja emme ole pakotettuja lisäämään tuontiruoan osuutta ruokapöydässämme.

 

Kiitokset muille hallituspuolueille, jotka tukivat Keskustan toimintaa – nyt Vihreiden ajamat kansalaisten jokapäiväisen elämän kurjistumisaatokset lensivät ö-mappiin ja toivottavasti pysyvätkin siellä!

 

 

-Esko Erkkilä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huonokin päivä hallituksessa on parempi kuin vuosi oppositiossa!, Keskusta otti selkävoiton, Suomalaiset saivat selkävoiton Vihreistä, ei tule polttoaineveroja, ei tule pellonraivauskieltoja, ei tule öljyämmityskieltoa, ei tule turvemaiden viljelykieltoja

Joka päivä pitää olla suomalaisen ruoan päivä!

Sunnuntai 5.9.2021 - -Esko Erkkilä-

Eilen vietimme suomalaisen ruoan päivää.

 

Suomalaisen ruoan resepti on mutkaton: poimi ruokakauppasi hyllyiltä ruokaa ja juomaa, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – ja siksi oman merkkipäivänsä ansainnut!

 

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus. Merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: raaka-aineet ja työ tulevat omasta maasta sekä tekijät ja tuotantoketju tunnetaan.

 

 **************

 

Mielelläni laajennan suomalaisen ruoan arvoa sillä, että se pitäisi pääosin olla itse kasvatettua ja tuotettua.

 

 

Meillä ei ole mahdollisuutta tuottaa itse lihaa ja lihajalosteita, mutta arvostan metsästäjiä, jotka siihenkin pystyvät.  Kotieläintuottajat ovat luku sinänsä.

 

 

Erilaisten kasvisten tuottaminen onnistuu meiltä hyvin ja mökkitontillamme kasvaakin monenlaisia kasviksia.

 

 

Pidetään huolta, että meillä kaikilla on tänäänkin suomalaisen ruoan päivä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joka päivä pitää olla suomalaisen ruoan päivä!, Suomalaisen ruoan päivä, kolmas suomalaisen ruoan päivä 4.9.2021, Hyvää Suomesta!, Suomalaisen ruoan päivä 4.9.2021, itse tuotettu ruoka, itse kasvatettu ruoka, tänäänkin on suomalaisen ruoan päivä!,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »