Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereella Vasemmistoliitto ja jopa Kristilliset ajoivat kahdeksassa vuodessa Keskustan ohi!

Perjantai 5.5.2023 - -Esko Erkkilä-

Neljässäkin vuodessa eli yhdessä vaalikaudessa voi puolueiden välillä tapahtua merkittäviä muutoksia, mutta kahdeksassa vuodessa muutokset voivat olla dramaattisia.

 

Seuraavassa vertailen puolueiden menestystä Tampereella vuoden 2015 ja vuoden 2023 eduskuntavaalien tulosten pohjalta.

 

Vertailu on minulle osittain henkilökohtaista, sillä olin vuonna 2015 Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja.

 

  • vertailujaksolla puolueiden kärkipaikka vaihtui ja vaihtui selvästikin, sillä SDP ajoi selvästi suurimmaksi puolueeksi (27,6 %) ja Kokoomus sai tyytyä 22,6 prosenttiin annetuista äänistä.

  • Perussuomalaiset saivat hieman lisää %-osuutta (14,7 -> 15,8), mutta hyvin maltillisesti

  • positiivista oli se, että Vihreiden ääniosuus aleni 15,0 prosentista 11,1 prosenttiin – järki alkoi voittamaan siis Tampereellakin

  • suurimman ääniromahduksen kahdeksan vuoden aikana koki kuitenkin Keskusta, sillä puheenjohtamani Keskusta vuonna 2015 keräsi 10,5 prosentin kannatuksen, mutta viime Eduskuntavaaleissa Keskustan ääniosuus Tampereella oli vain 3,6 prosenttia!

 

 

Pohjalla ollaan vai ollaanko!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereella Vasemmistoliitto ja jopa Kristilliset ajoivat kahdeksassa vuodessa Keskustan ohi!, Tampereen Vasemmistoliitto, Tampereen Kristiilisdemokraatit. Tampereen Perussuomalaiset, Tampereen SDP, Tampereen Kokoomus,

Patsaskävelyä Hämeenpuistossa ja Näsinkalliolla!

Torstai 4.5.2023 - -Esko Erkkilä-

Muutaman vuoden tauon jälkeen sain eilen vetää Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen patsaskävelyn Hämeenpuistossa ja Näsinkalliolla.

 

 

Kävely kesti n. tunnin ja se alkoi Vapaudenpatsaalta sekä päättyi Kuru-laivan haaksirikon muistopatsaalle Näsinkalliolla!

 

 

IMG_7690.JPG

 

Vapaudenpatsaan veistänyt Viktor Bernhard ”Faffan” Jansson oli suomenruotsalainen kuvanveistäjä. Jansson kuului maailmansotien välisen ajan huomattavimpiin suomalaisiin kuvanveistäjiin, vaikka hän jäikin monien aikalaistensa tavoin Wäinö Aaltosen varjoon. Hän oli kirjailija Tove Janssonin isä.

 

 

Vapaudenpatsaan mallina oli teologian ylioppilas Elias Simojoki, joka sittemmin kaatui Talvisodassa 25.1.1940 Laatokan jäälle, kun meni suksilla hiihtäen lopettamaan rintamalinjojen välissä tuskissaan hirnunutta haavoittunutta hevosta. Simojoki ampui pistoolillaan armonlaukauksella hevosen, mutta heti sen jälkeen neuvostoliittolaiset ampuivat kuolettavasti Simojokea. Kansanedustaja ja pappi Elias Simojoki on haudattuna Kiuruveden sankarihautausmaalla.

 

Simojoki (vuoteen 1926 Simelius) syntyi nykyisin Kalajokeen kuuluvassa Rautiossa vuonna 1899.

 

Olen muutaman kerran päässyt käymään Koirinojan taistelumaastoissa.

 

 

IMG_7711.JPG

 

Kuru-laiva upposi Siilinkarin kupeella 7.9.1929, jolloin 138 ihmistä hukkui ja 22 pelastui. Hukkuneista kuuden ihmisen ruumiita ei koskaan löydetty.

 

Lasta kannattelevalla äidillä on helmoissaan toinen lapsi ja hän on kääntänyt päänsä julmalle Näsijärvelle.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Patsaskävelyä Hämeenpuistossa ja Näsinkalliolla!, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, patsaskävely 3.5.2023. Vapaudenpatsas, Kuru-laivan haaksirikko, Hämeenpuisto, Näsinkallio,

Siniristilipun vetäminen lippusalkoon on etuoikeus!

Tiistai 2.5.2023 - -Esko Erkkilä-

Harvoin pääsen vetämään siniristilipun salkoon kahdesti saman päivän aikana, mutta eilen sellainen tapahtui.

 

 

IMG_7740.JPG

 

Aamukahdeksalta vedin Suomen lipun salkoon omakotitalotontillamme Tampereella…

 

 

IMG_7746.JPG

 

…ja hieman myöhemmin sain tehdä saman kunniatehtävän mökillämme Viljakkalan Majajärvellä.

 

*****

 

Rouva voitti joissain arpajaisissa lipputangon sen jälkeen, kun oli varmistunut, että saimme omakotitalotontin Tampereen kaupungin järjestämissä ”arpajaisissa”!

 

Siirtelimme omakotitalomme rakennusvaiheessa lipputankoa eri puolille tonttiamme ja onnistuimme säilyttämään sen ehjänä.

*****

 

Mökille hankimme lipputangon Komin Kauppa Oy:n Jouko Heiskalalta joskus erään Juhannuksen aatonaattona.

 

Heiskala hoiti tilauksemme pikapika-vauhtia ja saimme siniristilipun liehumaan jo silloin ensimmäisenä Juhannuksena.

 

Mielestäni aivan liian harvoilla omakotitalotonteilla on lipputanko ja siihen toivoisin merkittävää parannusta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Siniristilipun vetäminen lippusalkoon on etuoikeus!, Siniristilippu, Suomen lippu, Viljakkala, Viljakkalan Majajärvi, Tampereen Palokallio, Komin Kauppa Oy,

Ratikka terrorisoi Tampereen liikennettä!

Lauantai 29.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen ratikka aloitti toimintansa 9.8.2021, joten kokemusta tuosta miljardi-investoinnista on kohta kaksi vuotta.

 

Ratikka on mullistanut Tampereen keskusta-alueen liikennöinnin ja karkottanut muita liikennevälineitä käyttävät pois keskustasta.

 

En ole varmaan ainoa, joka on joutunut pohtimaan uusia liikennöintireittejä, jotta pystyy eliminoimaan ne terrorisoinnit, joita ratikka aiheuttaa.

 

*********************

 

Pahimmat ratikkaterrorisoinnit tapahtuvat Itsenäisyyskadulla, Sammonkadulla sekä tietysti Hämeenkadulla ja niiden risteävillä kaduilla.

 

Huolestuttavaa on se, että ratikkahullutus on laajenemassa Pirkkalaan ja ehkä myös Ylöjärvelle sekä Kangasalle!

 

On selvää, että en ole vielä kertaakaan osallistunut tuon ratikkaterrorismin avustamiseen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ratikka terrorisoi Tampereen liikennettä!, ratikka, Ratikkaterrorismi, terrorismi, Itsenäisyydenkatu, Sammonkatu, Hämeenkatu, Pirkkala, Ylöjärvi, Kangasala,

Valokaapelimöyhinnät ovat haaste omakotialueen viihtyvyydelle!

Torstai 27.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Asuntoalueellamme eli Palokallion omakotialueella on menossa valokaapeleiden jälkiasennustyöt ja ne ovat suuri uhka omakotialueemme viihtyvyydelle ja siisteydelle.

 

Meille ei valokaapelia tulla rakentamaan, sillä meillä on muita vaihtoehtoja nettiyhteyksien varmistamiseksi.

 

Valokaapelityöt ovat raakaa hommaa ja niiden vuoksi joudutaan monissa paikoissa rajusti käsittelemään alueemme nurmikoita sekä kulkuväyliä.

 

Olen Palokallion Omakotiyhdistys ry:n hallituksen varapuheenjohtajana ilmoittautunut erääksi vastuuhenkilöksi, kun seuraamme töiden edistymistä ja erityisesti niitä ennallistamisia, jotka asennustöiden ovat välttämättömiä.

 

Vaadimme Tampereen kaupungilta, Valokuitunen Oy:ltä, työn valvojalta Eltel Oy:ltä sekä työn suorittajalta SP Konetyöltä kunnollista maisemointia sekä alueen ennallistamista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valokaapelimöyhinnät ovat haaste omakotialueen viihtyvyydelle!, valokaapeli, Valokuitunen Oy, Tampereen kaupunki, Eltel Oy, SP Konetyö, Palokallio, Palokallion omakotialue, Palokallion Omakotiyhdistys ry,

Vaalien tulokset ovat paras todiste puolueiden menestymisestä!

Sunnuntai 23.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Facebookin ”muisteluosion” innoittamana ryhdyin vertailemaan Suomen Keskustan menestymistä Tampereella eduskuntavaaleissa 2015 ja eduskuntavaaleissa 2023.

 

Sain aikoinaan toimia Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana kuuden vuoden ajan ja vuoden 2015 eduskuntavaalit ajoittuvat vastuualueeni piiriin.

 

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Keskusta sai Tampereella 13.396 ääntä ja se merkitsi 10,5 prosenttia annetuista äänistä.

 

Kahdeksan vuotta myöhemmin eli 2.4.2023 järjestetyissä eduskuntavaaleissa Keskustaa äänesti Tampereella 5.305 äänestäjää ja se merkitsi 3,6 prosentin ääniosuutta!

 

Keskustan kannatus Tampereella on kahdeksassa vuodessa siis alentunut 10,5 prosentista 3,6 prosenttiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vaalien tulokset ovat paras todiste puolueiden menestymisestä!, Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, eduskuntavaalit 2015, eduskuntavaalit 2023, Keskustan menetys Tampereella, Keskustan menestymättömyys Tampereella, Miksi Keskusta hiipuu?,

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa ei ole johtavan papin virkoja!

Lauantai 15.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Olen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen Tampereen eteläisessä seurakunnassa.

 

Pidän Aamulehden uutista rienauksena, kun se uutisoi, että…

 

 

IMG_7639.JPG

 

…Tampereen Eteläisen seurakunnan johtavaksi papiksi olisi valittu Kaijan Karvala!

 

Kaija Karvala on valittu Tampereen Eteläisen seurakunnan kirkkoherraksi ja ei suinkaan minkään seurakunnan johtavaksi papiksi, sillä sellaista virkaa ei evankelis-luterilaisessa kirkossa ole.

 

Kuinka kauan me saamme seurata Aamulehden vailla pohjaa olevaa uutisointia näissä asioissa?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa ei ole johtavan papin virkoja! Aamulehti, Kirkkoherra, evankelis-luterilainen kirkko, Tampereen Eteläisen seurakunnan pappi, Aamulehti rienaa evankelis-luterilaista kirkkoa, Aamulehti rienaa,

Sain aikoinaan siirron Maavoimien organisaatiosta Ilmavoimiin!

Perjantai 14.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliiton Tampereen yhdistys ry teki eilen tutustumismatkan Satakunnan Lennoston tukikohtaan Pirkkalassa.

 

Olen aikoinaan reserviläisaikanani saanut siirron Maavoimista Ilmavoimiin, joten suuresta mielenkiinnosta osallistuin tutustumismatkalle.

 

************

 

Pärjäsin aikoinaan kohtuullisesti RUK:ssa, sillä sain sieltä ”Kiitettävät” paperit.

 

Taidanpa olla viimeisiä, joka on RUK:sta saanut kiitettävän paperit kansakoulupohjalta!

 

************

 

Toki maksoin jäsenmaksun Tampereen Reserviupseereille, mutta heidän toimintaansa en osallistunut.

 

Kaikesta huolimatta olen ollut ”merkitty mies”, sillä olen saanut kertausharjoituskutsun kymmenkunta kertaa – aluksi varusmieskoulutukseni mukaisesti panssarintorjuntajoukoissa, mutta myöhemmin Ilmavoimien organisaatiossa.

 

********************

 

Eilinen tutustumiskäynti Satakunnan Lennostossa oli mielenkiintoinen, sillä perehtyminen ajankohtaiseen Ilmavoimien toimintaan oli kiinnostavaa.

 

Käytin tilaisuudessa yhden kysymyspuheenvuoronkin ja aloitin kysymykseni näin: ”Herra everstiluutnantti” ….

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Sain aikoinaan siirron Maavoimien organisaatiosta Ilmavoimiin!, Puolustusvoimat, Ilmavoimat, Satakunnan Lennosto, Pirkkalan tukikohta, RUK, Tampereen Reserviupseerit, kiitettävän paperit RUK:sta, kiitettävät paperit RUK:sta kansakoulupohjalta, Eläkeliitto

Hyvä palvelu ja nopea toiminta ovat autokorjaamoiden menestystekijöitä!

Keskiviikko 12.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Rouvalla on autona Ford Fiesta ja minulla Ford Focus.

 

Automme ovat jo iäkkäitä ja osittain sen vuoksi emme tukeudu niiden huoltohommissa Ford-merkkiliikkeisiin, vaan olemme…

 

 

IMG_7608.JPG

 

…Tampereen Sarankulmassa sijaitsevan Vianor-yrityksen asiakkaita.

 

 ************

 

Taas eilen sain vahvistuksen sille, että olemme oikean yrityksen asiakkaita, sillä Focukseni jarrusysteemi on ilmoitellut viasta jo useita päiviä.

 

Eilen ongelmani kasvoivat, sillä vasemman etupyörän ongelmat kasvoivat suuriksi ja koko pyörän lämpötila kohosi epänormaaliksi.

 

**************

 

Sain korjaamoajan ensi torstaiksi, mutta vei autoni korjaamolle jo eilen ennen puoltapäivää.

 

Iltapäiväkolmen aikaan sain puhelinsoiton, jossa kerrottiin, että autoni on korjattu ja noudettavissa!!!

 

Kiitokset Tampereen Sarankulmassa sijaitsevalle Vianor´lle autoni nopeasta ja hinnaltaan edullisesta korjaamisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvä palvelu ja nopea toiminta ovat autokorjaamoiden menestystekijöitä!, autokorjaamot, Vianor, Vianor-korjaamo Tampereen Sarankulmassa, Ford Fiesta, Ford Focus, Ford,

77-vuotias Kalervo Kummola on ryhtymässä Tampereen pormestariksi?

Perjantai 7.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Tämänpäiväisen blogijuttuni otsikko päättyy kysymysmerkkiin, sillä politiikassa mikään ei ole ennen lopullisia päätöksiä varmaa.

 

75-vuotiaana kannatan, että minua pari vuotta vanhemmasta ”rautakansleri” Kalervo Kummolasta leivottaisiin Tampereen seuraava pormestari.

 

Tampereen pormestarin paikka tuli avoimeksi, kun pormestariutta hoitanut kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen valittiin kansanedustajaksi ja samoin tapahtui myös Tampereen apulaispormestari kokoomuksen Aleksi Jäntille.

 

Kannatan Kummolan valintaa pormestariksi ja siihen on muutamia – osin humoristisiakin – perusteita.

 

Kas näin:

 

  • olen joistakin vinkkeleistä tarkasteltuna yhdennäköinen Kalervo Kummolan kanssa ja sen vuoksi olenkin ainakin kahdesti saanut jääkiekko-otteluiden erätauoilla miesten vessoissa kommentteja; ”saatana, mitä tuo Kummola täällä tekee”!

 

Tapasin joskus Kummolan silmälääkärin vastaanotolla ja kerroin hänelle saamistani yhdennäköisyyskommenteista – Kummola kommentoi kertomaani näin:

 

        ”On sullakin ristinsä!”

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 77-vuotias Kalervo Kummola on ryhtymässä Tampereen pormestariksi?, Kalervo Kummola, Anna-Kaisa Ikonen, Aleksi Jäntti, Tampereen pormestari,

Arvostan niitä, jotka tekevät vaalityötä toreilla!

Sunnuntai 26.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Toimin aikoinaan Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja kuusi vuotta.

 

Tuon jakson lopulla Keskustan ääniosuus Tampereella oli yli 10 prosenttia.  Seuraajani aikana kannatus romahti hieman yli neljään prosenttiin ja siinä se mataa edelleen.

 

************************

Piipahdin eilen Tammelantorilla, jossa mm. Keskustalla oli esittelyteltta sekä mustamakkaratarjoilu.

 

Tammelantorilla oli omat osastot ja tarjoilut Keskustan lisäksi Kansalaisliitolla, Liike Nyt`llä sekä SDP:llä.

 

Arvostan puolueiden toritoimintaa, sillä se tuo niiden toiminnan lähelle kansalaisia.

 

*****************

 

IMG_7504.JPG

 

Keskusta tarjosi torikansalle mustaamakkaraa ja hyvää oli.

 

 

Keskustan eduskuntavaaliehdokkaista olivat paikalla ainakin…

 

 

IMG_7500.JPG

 

…Janne Riitakallio…

 

 

IMG_7503.JPG

 

…sekä Petra Schulze Steinen.

 

Menestystä vaaliuurastajille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arvostan niitä, jotka tekevät vaalityötä toreilla!, Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja, Tammelantori, Janne Riitakorpi, Petra Schulze Steinen,

Puhemies Matti Vanhanen oli ehdoton tähtiesiintyjä Tampereen Yliopiston vaalitorilla 14.3.2023

Perjantai 17.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Yliopiston Keskusta-areenan sisäänkäyntiaulassa järjestettiin 14.3.2023 vaalitori, johon olivat tervetulleita kaikki poliittiset puolueet.

 

Tilaisuuden ehdoton tähtiesiintyjä oli Keskustan kansanedustaja, eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, joka saapui paikalle jo varttia vaille virallista alkamisaikaa.

 

 

IMG_7416.JPG

 

Jopa ennen Vanhasta paikalle saapui SDP:n kansanedustaja Marko Asell – Asell on toisen kauden kansanedustaja, joka jäi valitsematta edelliskauden eduskuntavaaleissa eli hän oli kansanedustaja vuosina 2007 – 2011 ja uudestaan vuodesta 2019 alkaen.

 

 

IMG_7417.JPG

 

Miina-Maija Simonen Ruovedeltä on kansaneduskuntavaaliehdokkaana.

 

 

IMG_7418.JPG

 

Useimmat muiden puolueiden eduskuntavaaliehdokkaat halusivat tulla kuvatuiksi Matti Vanhasen kanssa ja näin teki mm. kokoomuksen Arto Satonen.

 

 

IMG_7428.JPG

 

Keskustan kansanedustajaehdokas Petra Schulze Steinen oli keskeinen ja tarmokas toimija tässäkin tilaisuudessa!

 

 

Kiitokset puhemies Matti Vanhaselle esiintymisestäsi Tampereen yliopistolla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puhemies Matti Vanhanen oli ehdoton tähtiesiintyjä Tampereen Yliopiston vaalitorilla 14.3.2023. Matti Vanhanen, Puhemies Matti Vanhanen, Tampereen Yliopisto, Tampereen Yliopiston vaalitori, Petra Schulze Steinen, Arto Satonen, Marko Asell, M-M Simonen,

Tiede- ja kulttuuriministeri vieraili Tampereella!

Torstai 9.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Pakkanen paukkui eilen Tampereella, mutta se ei haitannut, kun Keskustan varapuheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen vieraili vauhdittamassa Keskustan vaalityötä Tampereen Keskustorilla.

 

Arvostan, että…

 

 

IMG_7278.JPG

 

…ministeri Honkosella on menossa kolme päivää kestävä kiertue Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa!

 

Keskustorilla kävi viileä viima, mutta se ei haitannut pirkanmaalaisia kansanedustajaehdokkaita, jotka olivat saapuneet paikalle – kas näin;

 

 

IMG_7277.JPG

 

Janne Riitakorpi

 

 

IMG_7279.JPG

 

Ari Arvela

 

 

IMG_7281.JPG

 

Marjo Mäkinen-Aakula

 

 

IMG_7285.JPG

 

Petra Schulze Steinen

 

***********

 

IMG_7276.JPG

 

Myös keskusta-aktiivimme Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen oli toivottamassa ministeri Honkosta Tampereelle.

 

 

Lämmittihän se minunkin mieltäni, kun ministeri tuli kättelemään ja osoitti tuntevansa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tiede- ja kulttuuriministeri vieraili Tampereella!, ministeri Petri Honkonen, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen, Ari Arvela, Petra Scdulze Steinen, Marjo Mäkinen-Aakula. Janne Riitakorpi, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Keskustori, Keskusta,

Maanantaimarkkina-pidot vain paranivat!

Tiistai 7.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Maanantaimarkkinat ja ne on viime kuukausina järjestetty Hämeenpuistossa.

Eilen järjestetyillä Maanantaimarkkinoilla olivat mukana kaikki puolueet, sillä olihan kyseessä viimeiset Maanantaimarkkinat ennen kesään Eduskuntavaaleja.

Keskusta oli panostanut eilisille Maanantaimarkkinoille poikkeuksellisesti, sillä osastolla oli tarjolla hernekeittoa.

Tarjottu hernekeitto oli laadultaan erinomaista, sillä yhteen annokseen osui useita palvilihakuutioita, jotka antoivat keitolle hienon maun.

 

Seuraavassa muutamia kuvia tilaisuudesta:

 

 

IMG_7261.JPG

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti oli mukana aamusta alkaen.

 

 

IMG_7274.JPG

 

Kansanedustajaehdokas Raili Naskali totesi tämän kuvani saatekstissä, että tässä on Pirkanmaan Keskustan kaksi kansanedustajaa vaalien jälkeen – minulle Railin ennustus sopii vallan hyvin!

 

 

IMG_7267.JPG

 

Janne Riitakorpi toimii nyt kansanedustaja Mikko Kärnän eduskunta-avustajana ja pyrkii kevään eduskuntavaaleissa senaattoriksi.

 

 

IMG_7275.JPG

 

Kansanedustajaehdokkaiden roll up´:t kertovat paljon laatijoidensa tyylitajusta ja tässä kisassa Keskustan Marjo Mäkinen-Aakula pitää ehdottomasti kärkisijaa!

 

 

Hieno päivä äänestäjillekin eilen Hämeenpuistossa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanantaimarkkina-pidot vain paranivat!, Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, Arto PIrttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Raili Naskali, Marjo Mäkinen-Aakula, Janne Riitakorpi, roll up, Pirkanmaan paras roll up, Hämeenpuisto,

Vapaudenpatsas on olennainen osa Tamperetta

Maanantai 27.2.2023 - -Esko Erkkilä-

IMG_7143.JPG

 

 

Tampereen Hämeenpuistossa sijaitseva Suomen Vapaussodan valtauksen muistomerkki Vapaudenpatsas herättää yhä tänäkin päivänä monenlaisia mielipiteitä.

 

 

Arvostan suuresti Vapaudenpatsasta ja aina siitä ohikulkiessani tunnen suurta arvostusta menneitä sukupolvia kohtaan.

 

Patsaan on veistänyt kuvanveistäjä Viktor Jansson eli Tove Janssonin isä.

 

 

Vapaudenpatsaan mallina on toiminut Elias Simojoki – vuoteen 1926 saakka Simelius.

 

Simojoki oli Isänmaallisen Kansanliikkeen kansanedustaja vuosina 1933 -1939 ja hän oli syntynyt nykyisin Kalajokeen kuuluvassa Rautiossa 1899.

 

 

Simojoki kaatui Impilahden Koirinojalla 25.1.1940, kun hän oli pistoolinlaukauksella lopettamassa rintamaiden väliin joutunutta hevosta.

 

 

Suuri kunnioitus Viktor Janssonille ja Elias Simojoelle.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vapaudenpatsas on olennainen osa Tamperetta, Vapaudenpatsas Tampere, Viktor Jansson, Tove Jansson, Vapaudenaukio, Eljas Simojoki, Koirinoja, Elias Simelius, Impilahti,

Yleisömenestys kertoo, että K50-messut ovat tulleet tarpeeseen!

Sunnuntai 26.2.2023 - -Esko Erkkilä-

IMG_7224.JPG

Tampere-talossa järjestettiin eilen K50-messut eli leikkimielisesti tapahtuma, jonne pääsy oli kielletty alle 50-vuotiailta.

 

 

 

IMG_7221.JPG

 

Piipahdin paikalla heti avajaisten jälkeen ja yleisöä oli mukana tungokseen saakka.

 

 

Messuilla oli lukemattomia osastoja ja näytteilleasettajia, joiden kohderyhmänä ovat varttuneet kansalaiset.

 

 

IMG_7223.JPG

 

Puolueista olivat mukana Keskusta, Kokoomus, SDP sekä Kristillisdemokraatit.

 

 

Keskustan osastolla tapasin eduskuntavaaliehdokkaat Minna Sarvijärven (vasemmalla) ja minulle ennestään tuntemattoman Tarja Haapasaaren Lempäälästä!

 

 

IMG_7220.JPG

 

Pirkanmaan alueen Eläkeliiton paikallisyhdistyksistä omalla osastollaan oli mukana Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys ry ja tässä sen puheenjohtaja Markku Saarela yhdessä Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajan Liisa Flinck-Vasaman kanssa!

 

 

Paljon oli tuttuja mukana messuilla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yleisömenestys kertoo että K50-messut ovat tulleet tarpeeseen! K50.messut, K50 messut Tampereella, K50-messut Tampere-talossa, Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Markku Saarela, Liisa Flinck-Vasama, Tampere-talo, Eläkeliitto

Totta nämäkin!

Lauantai 25.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eduskuntavaaliehdokas Petra Schulze Steinen esitti puheenvuorossaan 23.2.2023 Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen järjestämässä eduskuntavaalitilaisuudessa mm. näitä ajatuksia:

 

 

IMG_7184.JPG

 

 

IMG_7186.JPG

 

 

”Hyvinvointialueiden kesken tullaan käymään kovaa kisailua rahoituksesta”

 

 

 

IMG_7187.JPG

 

 

IMG_7200.JPG

 

”Jotkut palvelut ovat vaarassa tippua kuntien ja hyvinvointialueiden vastuiden väliin”

 

 

IMG_7202.JPG

 

 

IMG_7206.JPG

 

 

”Muistettava, että ollaan ihmisten puolella”

 

 

 

Asiaa puhui Petra!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Totta nämäkin!, Petra Schultzen Steinen, Eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys,

Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista!

Perjantai 24.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliiton Tampereen yhdistys järjesti eilen Tampereen Laikussa eli vanhan kirjastosalin luentosalissa…

 

 

IMG_7168.JPG

 

 

…Eduskuntavaalitilaisuuden, johon oli kutsuttu osanottajiksi kaikkien puolueiden edustajat.

 

 

Tilaisuuden juontajana oli ”järjestävän seuran” jäsen…

 

 

IMG_7167.JPG

 

…ex-kansanedustaja Markku Vuorensola.

 

 

Vuorensola totesi tilaisuuden aluksi, että esiintyjillä on kokemusta ja näkemystä – tämä kävi kaikille ilmi tilaisuuden edetessä!

 

 

*****************

 

 

Seuraavassa lyhyt kiteytys jokaisen ehdokkaan sanomasta:

 

 

 

IMG_7169.JPG

 

 

Sirpa Pursiainen, Kristillisdemokraatit: ”Jokaisen pitää saada ikääntyä turvallisesti”

 

 

IMG_7171.JPG

 

 

Petra Schulze Steinen, Keskusta: ”Talous ei ole itseisarvo, vaan se on väline”

 

 

IMG_7173.JPG

 

Asko Virtanen, Liike Nyt: ”Yrittäjät ovat yhteiskunnan moottoreita”

 

 

 

IMG_7175.JPG

 

Leena Mankkinen, SDP: ”Raha ja hoitajapula!”

 

 

 

IMG_7177.JPG

 

Sonja Hietaranta, Kokoomus: ”Kaikki viisaus ei asu julkisessa terveydenhoidossa”

 

 

 

IMG_7195.JPG

 

Timo Halttula, Vihreät: Luki kirjeen, jonka hän ”on kirjoittanut vuonna 2035”

 

 

IMG_7181.JPG

 

Esko Turunen, Vasemmistoliitto: Kertoi, että ei ole Vasemmistoliiton jäsen, mutta sen ajatukset sopivat hänen ajatusmaailmaansa.

 

 

IMG_7182.JPG

 

Susanna Saarinen, Perussuomalaiset: "Hallintohimmeleistä voidaan leikata”

 

 

*******************

 

 

IMG_7213.JPG

 

Tilaisuuden lopuksi esiintyjät kokoontuivat yhteiskuvaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista! Eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Sirpa Pursiainen, Petra Schulze Steinen, Leena Mankkinen, Timo Halttula, Sonja Hietaranta, Susanna Saarinen, Esko Turunen, Markku Vuorensola, Asko Virtanen, Laikku,

Agrologi-meppi osaa ja taitaa!

Torstai 23.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Europarlamenttiedustajamme Elsi Katainen ja hänen esiintymisensä eilen aamuvarhaisella…

 

IMG_7141.JPG

 

…Bistro Venlassa Tampereella aikaansai myös minulle tavallista varhaisemman heräämisen.

 

 

IMG_7123.JPG

 

Elsi Katainen muodostaa yhdessä Mauri Pekkarisen kanssa Keskustan meppiryhmän EU:ssa.

 

 

IMG_7129.JPG

 

MEP Elsi Katainen on selkeäsanainen suomalaisten puolustaja.

 

 

IMG_7119.JPG

 

 

Elsi ja Keskustan eduskuntavaaliehdokas Petra Schulze Steinen – heillä oli paljon yhteistä!

 

 

IMG_7117.JPG

 

Myös Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Matti Järvisellä oli keskusteltavaa Elsin kanssa!

 

 

IMG_7131.JPG

 

Petra kahtena!

 

 

IMG_7139.JPG

 

 Kolme osaavaa naista; Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Petra Schulze Steinen ja Elsi Katainen!

 

 

IMG_7140.JPG

 

Myös Jouni Ovaska pääsi osaavien naisten kaveriksi!

 

Kannatti olla heti aamusta liikkeellä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Agrologi-meppi osaa ja taitaa!, Elsi Katainen, Bistro Venla, Matti Järvinen, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Jouni Ovaska, Petra Schultze Steinen, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Agrologi MEP, MEP Agrologi,

Kymmenen vuotta ehti kulua ennen kuin havahduttiin korjaamaan edes osittain Jyrki Kataisen hallituksen tekemää virhepäätöstä!

Tiistai 21.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Jyrki Kataisen johtama hallitus teki joulukuussa 2013 kohtalokkaan päätöksen, jolla leipäviljan varmuusvarastot puolitettiin siten, että nykyisin Suomen varmuusvarastoissa on leipäviljaa ainoastaan kuuden kuukauden tarvetta vastaavasti.

 

 

IMG_7098.JPG

 

 

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen erityisavustaja Pertti Hakanen kertoi eilen Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäsentapaamisessa, että Huoltovarmuuskeskus eli HVK on parhaillaan kasvattamassa leipäviljojen varmuusvarastomääriä 2,5 kuukauden verran.  Tämän jälkeen leipäviljojen varmuusvarastot riittäisivät 8,5 kuukauden tarpeisiin!

 

Rukiin vuotuinen elintarvikekäyttö on suuruusluokkaa 90 miljoonaa kiloa ja elintarvikekäyttöön päätyvän vehnän tarve on vuositasolla suuruusluokkaa 250 – 300 miljoonaa kiloa eli näiden perusteella voidaan hahmotella nykyisiä (6 kuukautta) ja tulevia (8,5 kuukautta) varmuusvarastointimääriä!

 

 

Yhteenvetona leipäviljojen varmuusvarastotasoista on todettava, että kokoomuksen Jyrki Katainen ja silloinen maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen tekivät onnettoman päätöksen leipäviljojemme varmuusvarastointimääristä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Leipäviljan varmuusvarastot, HVK, Huoltovarmuuskeskus, Antti Kurvinen, Pertti Hakanen, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Eläkeliitto, Jyrki Katainen, Jari Koskinen,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »