Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Onko Rantaväylän tunnelin toteuttaminen allianssi-mallilla lainmukainen tapa toimia?

Torstai 13.6.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereelle suunniteltu Rantaväylän tunneli on jaksanut puhuttaa tamperelaisia jo vuosikaudet ja prosessi näyttää yhä kiihtyvän.

 

Kiihtymisestä pitää huolen mm. Aamulehti, joka lobbaa voimallisesti tunnelin puolesta.

 

Vastustan Tampereen suurhankkeista Rantaväylän tunnelia sekä pikaratikkaa. Olen kertonut vastustavan kantani mm. jo ennen syksyn kunnallisvaaleja.

 

Rantaväylän tunnelin vastustaminen sai mielenkiintoista lisäsävyä 8.5.2013, kun europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki oli Tampereella Kirjastotalo Metsossa puhumassa Eurooppatiedotuksen järjestämässä  MEP-tilaisuudessa.

 

Rantaväylä-liikkeen puuhamiehet Vesa Knuuttila, Pauli Rautama ja Pekka Welling luovuttivat Jäätteenmäelle muistion, jossa häntä pyydettiin seuraamaan EU:lle tehtyä Rantaväylän tunneliin liittyvää kantelua.

 

Rantaväylä-liikkeen Anneli Jäätteenmäelle jättämän muistion eräs väliotsikko kuuluu näin:

 

Tunnelia toteutetaan ilmeisen lainvastaisella allianssimallilla


Muistion teksti jatkuu;

 

Liikennevirasto toteuttaa Tampereen tunnelia allianssimallilla, jossa hankintalakia ja -direktiiviä sovelletaan tavalla, minkä ei OTT Pertti Virtasen ja Kai Kaliman mukaan vastaa hankinta-direktiivin sisältöä. Liikennevirasto soveltaa neuvottelumenettelyä rakennusurakoihin, vaikka sen ei pitäisi olla mahdollista, koska hankintalain ja -direktiivin tarkoituksena on:

  • yhteismarkkinoiden avaaminen julkisissa hankinnoissa;
  • kilpailun edistäminen;
  • menettelyn yhdenvertaisuuden takaaminen puuttumalla epätasapuolisiin ja syrjiviin menettelytapoihin;
  • julkisten varojen käytön tehostaminen.

Liikenneviraston neuvottelumenettelyyn nojaava allianssimalli ei ole sopusoinnussa yhdenkään mainitun näkökohdan kanssa. Virtasen ja Kaliman mukaan hankintayksikön velvollisuus on määritellä hankinnan kohde niin tarkkaan, että avointa menettelyä voidaan käyttää, avoin hankintamenettely on aina etusijalla verrattuna neuvottelumenettelyyn. 

 

Pitkähkön muistionsa lopuksi Rantaväylä-liike toteaa, että Liikenneviraston allianssimallista on tehty kantelu EU:n komissiolle.

Rantaväylä-liike pyytää europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäkeä seuraamaan kantelun etenemistä EU:ssa.


*********


On mielestäni hyvä, että kansalaiset voivat EU:ssa valittaa ja kannella asioista, jotka eivät koe olevan kohdallaan.

 

Olen tietoinen, että Anneli Jäätteenmäen avustajat ovat olleet yhteydessä Rantaväylä-liikkeeseen ja kertoneet asian etenemisestä tai paremminkin etenemättömyydestä.

 

 

rantavaylajaanneli

 

Tässä Anneli Jäätteenmäki perehtyy Vesa Knuuttilan, Pauli Rautaman ja Pekka Welling´n hänelle jättämään muistioon.

 


On perin positiivista, että europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen avustajat ovat näin pian muistion jättämisen jälkeen olleet yhteydessä Rantaväylä-liikkeeseen – se osoittaa, että Suomen asioita ajaa EU-parlamentissa henkilö, jota suomalaisten asiat kiinnostavat!



Tiedostan, että Suomen olosuhteisiin mahdollisesti soveltuvien menettelytapojen kiikuttaminen Brysselin herrojen käsittelyyn sisältää myös tiettyjä riskejä. Suomalaisten menettelytapojen arvostelussa ovat kunnostautuneet erityisesti Vihreiden euroedustajat – toivon, että tästä ei koidu sellaisia vaikutuksia!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rantaväylän tunneli, Rantaväylä-liike, allianssi-malli, Rantaväylän allianssi-malli, kantelu allianssi-mallista, Anneli Jäätteenmäki, Vesa Knuuttila,

Tampereen Keskustalla on kielteinen kanta Rantaväylän tunneliin

Perjantai 19.4.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö piti vuosikokouksensa toissapäivänä eli 17.4.2013.

 

Kokouksessa oli hyvä henki, sillä:

 

"Keskusta on nosteessa"…

 

…kuten kunnallisjärjestön puheenjohtajana totesin avatessani vuosikokouksen.

 

Kokoustimme lähes kolme tuntia hyvällä ja eteenpäin katsovalla asenteella.

 

Kokous velvoitti minut laatimaan luonnoksen lehdistötiedotteeksi kokouksessa päätetyistä asioista.

 

Tein eilen aamutuimaan työtä käskettyä ja laadin johtokunnan kommentoitavaksi kaksikin luonnosta lehdistötiedotteeksi.

 

Oli mieluisaa todeta, että kummankaan version tekstiosuuteen ei vilkkaan sähköpostailun aikana puututtu – keskusteltiin ainoastaan siitä, että kumpi versio saatetaan julkisuuteen.

 

Jokseenkin yksimielisesti päädyttiin versioon, jossa halusimme selventää Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön suhtautumista Rantaväylän tunneliin.

 

Julkisuuteen saattamamme lehdistötiedote kuuluu näin:

 

************

 

TAMPEREEN KESKUSTALLA ON KIELTEINEN KANTA RANTAVÄYLÄN TUNNELIIN

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö vahvisti vuosikokouksessaan 17.4.2013 kielteisen kantansa Rantaväylän tunneliin.

 

Vuosikokous kävi asiasta perusteellisen keskustelun ja päätyi selkeästi toteamaan, että Rantaväylän tunnelin rakentaminen ei ole Tampereen veronmaksajien edun mukaista.

 

Kunnallisjärjestön vuosikokous totesi, että syksyn kunnallisvaaleissa Keskustan ehdokkailla oli vapaat kädet päättää suhtautumisestaan Tampereen suurhankkeisiin. Keskustan kantaa ei kuitenkaan saatu yleiseen tietoisuuteen ja kaikki puolueen ehdokkaat leimautuivat mm. Rantaväylän tunnelin kannattajiksi.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö on huolissaan Tampereen kaupungin yhä heikkenevästä taloudellisesta tilanteesta ja siitä, että mitään suunnanmuutosta ei ole näkyvissäkään.

 

Säästöt ovat yksi osa kaupungin talouden kuntoon saattamisessa, mutta säästöjen tie johtaa palvelujen kuihtumiseen. Palvelujen kuihtuminen kohdistuu vakavimmin lapsiin, nuoriin, työttömiin ja ikäihmisiin.

 

Keskusta vaatii, että kaupungin rakenteellisiin ongelmiin on pikaisesti puututtava, sillä vain ne tuovat pysyvyyttä talouden kohentamisessa.  On muistettava, että nyt tehtävät kaupungin organisaatiorakennetta keventävät päätökset tuovat tulosta vasta 2 – 4 vuoden kuluttua, joten päätöksillä on kiire.

 

**************

 

Tuntuu, että media suorastaan odotti tiedotettamme, sillä esim. Aamulehti julkaisi sen asiasisällön nettisivuillaan yhdentoista (11) minuutin kuluttua siitä, kun olin painanut enteriä!

 

Tämän palstan lukijoita varmaan kiinnostaa myös sen lehdistötiedotteen luonnoksen sisältö, jota emme lähettäneet medialle.

 

Se kuuluu näin:

 

*************

 

 

TAMPEREEN KESKUSTA VAATII PÄÄTTÄJIÄ PUUTTUMAAN KAUPUNGIN RAKENTEISIIN

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ilmaisi vuosikokouksessaan 17.4.2013 suuren huolensa Tampereen taloudellisesta tilanteesta.

 

Vuosikokous kävi asiasta perusteellisen keskustelun ja päätyi siihen, että nyt kerrotut talousnäkymät ovat vain jäävuoren huippu niistä ongelmista, jotka odottavat kaupunkilaisia jo tänä vuonna ja iskevät nykyistä pahempina tulevina vuosina.

 

Keskusta haluaa, että ongelmat tuodaan kuntalaisten tietoon heti eikä pikkuhiljaa vuoden edetessä.

 

Keskusta epäilee, että Tampereen talouslaskelmissa ei ole vielä huomioitu Tehyn palkkakiistassa Tampereen kaupungin kärsimän häviön vaikutuksia eikä esim. Kataisen hallituksen päättämän yhteisöveron alentamisen kustannusvaikutuksia kuntataloudelle.

 

Keskustan kunnallisjärjestö on huolissaan, että lähes päivittäin kerrotaan uusista säästöistä joiden maksumiehiksi joutuvat lapset, nuoret, lapsiperheet, työttömät, sairaat ja ikääntynyt väestö.

 

Säästöt ovat Keskustan mielestä yksi osa kaupungin talouden kuntoon saattamisessa, mutta ne johtavat palvelujen kuihtumiseen.

 

Keskusta vaatii, että kaupungin rakenteellisiin ongelmiin on pikaisesti puututtava, sillä vain ne tuovat pysyvyyttä talouden kohentamisessa.

 

Tampereen kaupunkiorganisaation kehittämisessä ja kustannustehokkuuden kohottamisessa pitäisi ottaa oppia kaupungin teknisen puolen tehostamisprosessista, jossa on kaupungin ainoana osana pystytty tehostamaan toimintoja. Teknisen puolen kehittämisprosessi on pelastanut kaupungin oman tuotannon laajemmaltikin, sillä se on osoittanut, että myös kunnallista toimintaa pystytään tehostamaan.

 

On muistettava, että nyt tehtävät kaupungin organisaatiorakennetta keventävät päätökset tuovat tulosta vasta 2 – 4 vuoden kuluttua, joten päätöksillä on kiire.

 

 

***************

 

Tänään tuntuu siltä, että onnistuimme luomaan Tampereen Keskustan politiikasta todellisuutta vastaavan kuvan.

 

Jäsenten rooli on Keskusta-perheessä ratkaiseva ja esim. kunnallisjärjestön puheenjohtajan rooli on olla avustamassa avoimen keskustelun syntymistä.

 

Näin asiat näen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskusta vastustaa Rantaväylän tunnelia, Rantaväylän tunneli, Tampereen suurhankkeet. Tampereen rakenteelliset ongelmat, Tampereen heikot taloudelliset näkymät,

Tampereen domino-palikat kaatuvat

Maanantai 18.2.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereella eletään tänään jännittäviä hetkiä, kun kaupunginvaltuuston kokouksessa esitetään valtuustoaloite Rantaväylän tunnelin suunnittelutöiden välittömästä lopettamisesta.

 

Kyse on positiivisesta dominopelistä, jossa tänään ollaan kaatamassa toinen tamperelaisia kuristanut tarpeeton hanke.

 

Ensimmäinen palikka tamperelaisten parhaaksi koetussa domino-palikoiden kaatamisessa oli se, kun apulaispormestarit Pekka Salmi (sdp) ja Leena Kostiainen (kokoomus) ilmoittivat, että tekopohjavesihanke Tavase kuopataan.

 

Rantaväylän tunnelin kaatumisesta seuraa mielestäni automaattisesti, että pikaratikkahanke on myös tullut tiensä päähän.

 

Pikaratikkaa ovat sen kannattajat osanneet viedä kummasti eteenpäin, vaikka hanke tuntuu suorastaan uskomattoman typerältä.

 

Tunnelin kaatuminen on aiheuttanut Tampereen Vihreissä suurta huolta, sillä he ymmärtävät, että kokoomuksen hellimän tunnelin karilleajo merkitsee heidän ajamalleen ratikkahankkeelle pikaista loppua.

 

Olin voimakkaasti ajamassa Tavasen lopettamista. Olen ylpeä, jos sen nopea kaatuminen merkitsee myös tunneli- sekä pikaratikkahaaveiden kariutumista.

 

Tavasen sekä tunnelin kohdalla olisi puhuttu hukkaanheitettyjen miljoonien lisäksi merkittävien luontoarvojen tuhoamisesta sekä asumisen haitoista.

 

Tavasen kustannusarvio olisi ollut n. 200 miljoonaa euroa ja tunnelikysymyksessä liikutaan hieman suuremmissa lukemissa.

 

Pikaratikkahanke olisi kalliimpi kuin Tavase ja Rantaväylän tunneli yhteensä, sillä sen kohdalla realistinen kustannushaarukka asettuu tasolle 500 – 700 miljoonaa euroa.

 

Sanotaan, että ”kissa nostaa omaa häntäänsä” ja teen sen nyt, kun totean Keskustan tekemän valtuustoaloitteen olleen se alkupanos, jonka avulla Tavasen kuoppaaminen alkoi.

 

Keskustan valtuustoaloite toki kaatui yhden äänen erolla, mutta aloite teki tehtävänsä ja suuret puolueet heräsivät todellisuuteen ja lopulta saimme Tavasen nurin.

 

Tunnelia ovat nyt kaatamassa lähinnä demarit, vasemmistoliitto sekä perussuomalaiset. Toivon, että mukaan saadaan muitakin ryhmiä.

 

Mikä on se järkijoukko, joka ottaa julkisen aloitteen pikaratikan kaatamisessa?

Toivon, että sekin löytyy.

 

 

-Esko Erkkilä-

18 kommenttia . Avainsanat: Tavase, Tavase-tekopohjavesihanke, Tavase on kuopattu, Rantaväylän tunneli, Rantaväylän tunnelista luovutaan, pikaratikka, pikaratikka nurin,

On vastakkainasettelun aika!

Torstai 25.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Monesti sanotaan, että vastakkainasettelun aika on ohi.

 

Tampereella näin ei kunnallispolitiikassa ole, vaan juuri nyt on asetettava vastakkain eri asioita.

 

Haluan asettaa vastakkain ainakin seuraavat asiat:

  • Rantaväylän tunnelin ja vanhustenhoidon
  • tekopohjavesihanke Tavasen ja vammaiset
  • pikaratikan ja lapset sekä nuoret

 

On selvää, että haluan asettaa vastakkain myös TKL:n bussien korjaamisen Virossa ja tamperelaisten autonasentajien työllisyyden.

 

Kysyn, että kumman puolen valitsee tamperelainen.

 

Minä valitsen vanhustenhoitoon panostamisen, valitsen vammaisten elinolosuhteiden kohentamisen ja valitsen lapset sekä nuoret.

 

***********

 

Laitoin eilen aamulla Keskustan vaalimökkiä kuntoon, kun mökille tuli fiksu nuorimies.

 

Nuorimies kertoi, että hän ei pysty äänestämään, sillä hänellä ei ole henkilöllisyystodistusta. Hänellä ei ole myöskään ajokorttia, sillä ”nuorempana tuli törttöiltyä”.

 

Keskustelimme pitkään ja pyrin tukemaan nuoren miehen tulevaisuutta.

 

Positiivista oli se, että hän ei lätrännyt viinan kanssa ja kannustinkin häntä pysymään siitä erosta.

 

Kehoitin nuorta miestä hankkimaan henkilöllisyystodistuksen ja suorittamaan insinööriajoa vailla olevan ajotutkinnon.

 

Näissä tilanteissa tuntee vahva vastuuta oudonkin nuoren tulevaisuudesta.

 

Toivon, että pystyin rohkaisemaan vaalimökillämme poikennutta nuorta miestä tarttumaan tiukemmin tulevaisuuteensa.

 

Nuorelle miehelle Tavasella, tunnelilla tai pikaratikalla ei ollut mitään merkitystä. Hänelle tärkeintä on se, että saisi työpaikan ja pystyisi pääsemään kiinni turvalliseen tulevaisuuteen.

 

Toivon, että Rantaväylän tunnelin puolustajat, Tavase-intoilijat ja pikaratikkaa sokeasti Tampereelle ajavat muistaisivat vaikkapa näitä nuoria!


*************


Esko Erkkilä

 

                  





208  

On vastakkainasettelun aika!

 

  • tunneli vastaan vanhustenhoito
  • Tavase vastaan vammaiset
  • pikaratikka vastaan lapset ja nuoret

 

Kumman puolen Sinä valitset?

 

Esko valitsee vanhukset, vammaiset, lapset ja nuoret!


*************


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tavase, Rantaväylän tunneli, pikaratikka, vastakkainasettelu, TKL:n bussien korjaaminen Virossa,

Miksi vihreillä on kova hätä peitellä tekemisiään?

Lauantai 20.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Isossa Kirjassa kerrotaan, että Pietari ylpeili olevansa opetuslapsista uskollisin. Kovassa paikassa hänkin petti mestarinsa.

 

Opetuslapsi Pietariin verrattava olotila on nyt Tampereen vihreillä, sillä heillä on kova halu ja puoluekohtainen tarve peitellä tekemisiään.

 

Tarkoitan vihreiden osuutta Rantaväylän tunnelipäätösten runnaamisessa.

 

Vihreät saivat kokoomukselta kelpo maksun Rantaväylän tunnelihankkeen tukemisesta, sillä vastapalvelukseksi kokoomus lupasi tukea vihreitten pikaratikkataivallusta!

 

Vastapalveluskaupoissa vihreät naruttivat oikein kunnolla kokoomusta, sillä ns. pikaratikan hintalappu kohoaa tasolle 600 – 800 miljoonaa euroa!

 

Onnistuneesta kokoomuksen naruttamisesta huolimatta suru on nyt uimassa vihreitten liiviin, sillä äänestäjät muistavat aivan oikein sen, että vihreät ovat koko ajan vankkumattomasti tukeneet Rantaväylän tunnelia.

 

Saimme vihreitten käyttäytymisestä malliesimerkin torstaina Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa järjestetyssä kotoutumis- ja monikulttuurikoulutuksen järjestämässä paneelikeskustelussa.

 

 

tamkkpetra

 

SKP:n Petra Packalen (vasemmalla) esitti vihreille osoitetun kysymyksen, jossa hän kysyi, että miksi olette koko ajan tukeneet Rantaväylän tunnelihanketta.

Vihreitä paneelikeskustelussa edustanut naishenkilö selitti, että hän ei ole valtuutettuna nykyisessä kaupunginvaltuustossa!

Naishenkilön mukaan tämä merkitsisi, että vihreiden vastuu tunnelipäätöksestä ei koskisi lainkaan häntä eikä vihreitä!

Olen täysin toista mieltä vihreiden edustajan kanssa ja totean, että kokoomuksen apupuolueena vihreät kantavat täyden vastuun, että millainen Rantaväylän tunnelipäätös on Tampereella tehty.

 

Vihreät saivat alkunsa Koijärven tapahtumista vuonna 1979.

 

Kun nyt on saanut seurata Tampereen Vihreitten toimintaa esim. Rantaväylän tunnelikysymyksessä, on mahdotonta kuvitella, että kyseessä olisi sama kansanliike kuin Koijärvellä vuonna 1979!

 

Toivon, että asioiden penkominen jatkuu, sillä kansalaisilla on tarve päästä penkomaan tunkkaisimpienkin kellareiden kätköön haudatut hyvä-veli –hankkeet ja –sopimukset!

 

 

-Esko Erkkilä-

3 kommenttia . Avainsanat: Vihreät, Tampereen Vihreät, Rantaväylän tunneli, Vihreät ja Rantaväylän tunneli, Petra Packalen,

Keskustan kunnallisvaaliehdokkaat muodostavat itsenäisesti oman käsityksensä Tampereen suurhankkeisiin

Perjantai 19.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Tamperelaisille on muodostunut käsitys, että Keskustan kunnallisvaaliehdokkaat kannattaisivat yksimielisesti Tampereen suurhankkeista vaikkapa Rantaväylän tunnelia.

 

Näin ei ole, vaan Keskustan kunnallisvaaliehdokkaiden keskuudessa mielipiteiden kirjo suurhankkeista on laaja.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry toimitti keskiviikkona 17.10.2012 julkisuuteen tiedotteen, jossa kerroimme kuntalaisten aidoista vaikuttamismahdollisuuksista suurhankkeisiin, kun hän valitsee ehdokkaakseen keskustalaisen kunnallisvaaliehdokkaan.

 

Tiedotteemme kuului näin:

 

**************

 

 

Kuntalaisilla on nyt aito mahdollisuus vaikuttaa Tampereen suurhankkeisiin

 

 

Tampereen Keskusta tarjoaa tamperelaisille aidon mahdollisuuden vaikuttaa Tampereen suurhankkeisiin.

Keskusta kannattaa suoran kansanvallan lisäämistä ja sen mielestä esim. kansanäänestys Rantaväylän tunnelista olisi pitänyt toteuttaa. Koska tämä mahdollisuus estettiin, on Keskusta jo keväällä ottanut kannan, että kunnallisvaalien yhteydessä äänestäjillä tulee olla mahdollisuus vaikuttaa tahtonsa mukaan tuleviin suurinvestointeihin.

Keskustan ehdokkailla, kuten kuntalaisillakin on omat henkilökohtaiset mielipiteet, koskivatpa ne sitten Rantaväylän tunnelia, tekopohjavesihanke Tavasea tai Areenaa.

Tämän takia Keskusta antaa vapaat kädet ehdokkaille muodostaa oma kantansa ilman puolueen määräämää jyräämistä.  Kansanvallassa äänestäjällä on valta ja nyt jokaisen äänellä on merkitys, kertoo Tampereen Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Antti Juva.

Keskusta muistuttaa myös, että jokainen esillä ollut suurinvestointi on paitsi Tampereen myös koko seutukunnan hanke. Tämänkin takia seudullisen yhteistyön kehittäminen ilman Suur-Tampere -vouhotusta on nyt tarpeen

 

 

Lisätietoja:

 

Tampereen Keskustan kunnallisjärjestön pj Antti Juva p. 050 511 1716

                                         

Vaalipäällikkö Esko Erkkilä p. 050 556 4878

 

******************

 

Tiedotteessa ei ollut mitään uutta meille keskustalaisille, mutta katsoimme tarpeelliseksi kertoa itsestäänselvyyden myös kaikille tamperelaisille.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rantaväylän tunneli, Tavase, pikaratikka, Kansi ja Areena, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry, Suur-Tampere, Suur-Tampere -vouhotus,

Missä on Tampereen salainen raha-arkku?

Torstai 18.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Eri asioihin panostamista pitää tarkastella vaihtoehtoina.

 

Asetin 10.10.2012 Tampereen valtuustosalissa järjestetyssä Vammaisneuvoston paneelissa vastakkain vammaispalvelujen rahantarpeen ja Tampereen kaupunginhallituksen tekopohjavesihanke Tavaselle myöntämän lisärahoituksen.

 

Sain seuraavana aamuna vahvasti nenilleni kokoomukselta, sillä sen mielestä Tavaseen upotettuja kaupungin miljoonia ja vammaispalvelujen tarvitsemia muutamia satoja tuhansia euroja ei olisi sopinut asettaa vastakkain!

 

Ihmettelen, sillä mielestäni eri asioihin panostamista pitää ihan ”aikuisen oikeasti” tarkastella vaihtoehtoina.

 

Kysyn, mistä kokoomus ja SDP ovat löytäneet salaisen raha-arkun, josta tamperelaisten palveluja heikentämättä pystytään löytämään rahat Tavaseen?

 

Kysyn myös, mistä kokoomus ja vihreät ovat löytäneet salaisen raha-arkun, josta tamperelaisten ihmisten palveluja heikentämättä pystytään löytämään rahat Rantaväylän tunneliin?

 

Kysyn vielä, mistä vihreät ovat löytäneet salaisen raha-arkun, josta tamperelaisten palveluja heikentämättä pystytään löytämään rahat pikaratikkaan?

 

 

ESKO ERKKILÄ

Tampere

(kesk)


************


Aamulehti julkaisi tämän kirjoitukseni neljän palstan juttuna Lukijalta-sivullaan 17.10.2012.

 

aamulehti17102012

 

 

-Esko Erkkilä-


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tavase, Rantaväylän tunneli, pikaratikka, salainen raha-arkku, Vammaisneuvosto,

Karkuvuoren tunnelin kunnostustarve antaa osviittaa Rantaväylän tunnelin todelliselle kunnossapidolle ja korjaustarpeelle

Maanantai 27.8.2012 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan ELY-keskus tiedotti 24.08.2012, että Tampereen itäisellä ohikulkutiellä oleva Karkuvuoren tunneli joudutaan ensi kesänä korjaamaan.

 

Karkuvuoren tunneli sijaitsee Lahdesjärven ABC-liikenneasemalta hieman Jyväskylän ja Lahden suuntaan. Helsingin ja Turun suunnalta Tampereen kautta Jyväskylään menevä liikenne joutuu käyttämään Karkuvuoren n. 300 metriä pitkää tunnelia.

 

Tunnelin seinä- ja kattorakenteissa on havaittu veden aiheuttamia vaurioita, minkä vuoksi tunnelin kaikki pintarakenteet täytyy pahimmassa tapauksessa uusia. Sama vaurio on havaittu kummassakin tunneliputkessa.

 

ELY-keskuksen tiedote on paha takaisku Tampereen Rantaväylän tunnelia kannattaville.

 

Tieto tulee ”tunnelipuolueen” kannalta todella pahaan aikaan, sillä kunnallisvaalit lähestyvät ja Karkuvuoren tunnelin korjaustarvetieto tulee heidän kannaltaan mahdollisimman huonoon aikaan.

 

Jokainen osaa yhdistää Karkuvuoren tunnelin nopeasti ilmaantuneen korjaustarpeen siihen keskusteluun, jota Tampereella käydään Rantaväylän tunnelin tarpeellisuudesta.

 

Nykyiset päättäjät ovat hyväksyneet Rantaväylän tunnelin rakentamisen. Tunneli on rakennusliikkeiden tahto, sillä sen rakentaminen antaisi niille runsaasti uusia tontteja Näsijärven rantaan.

 

Rakennusliikkeet tulisivat myymään asuntoja aluksi hieman rantaviivaa kauemmas rakennettavista kerrostaloista. Kun ne olisi loppuunmyyty, niin rannemmas rakennettaisiin uusia kerrostaloja ja niistä taas myytäisiin järvinäköalalla olevia huoneistoja. Viis siitä, että ensimmäisen myyntiaallon asuntojen ostajat joutuisivat Näsijärvi-näköalan sijasta katselemaan rantaan rakennettavien kerrostalojen seiniä!

 

Näin rakennusliikkeet jatkaisivat siihen saakka, kunnes rantaviiva olisi rantaa lähinnä olevan kerrostalon vierellä.

 

Haluan, että Rantaväylän tunneliratkaisu otetaan vielä kerran pohdittavaksi, kun Tampereen uuden kaupunginvaltuuston jäsenet on valittu kunnallisvaaleissa 28.10.2012.

 

Tiedän, että nykyisen kaupunginvaltuuston päätöksestä erkaneva päätös merkitsee joidenkin ”sakkojen” maksamista rakennusliikkeille, mutta niiden painoarvo on mahdollisen uuden päätöksen hintana pohdittava erikseen.

 

Karkuvuoren tunnelin ennakoitua aikaisemmin ilmennyt korjaustarve voimistaa kriittisyyttäni Rantaväylän tunnelin tarpeellisuuteen.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Karkuvuoren tunneli, Rantaväylän tunneli, Lahdesjärven ABC, Pirkanmaan ELY-keskus, Tampereen itäinen ohikulkutie, Tampereen ohikulkutie,

Merkittävien päätösten iltapuhde Tampereella ja Kangasalla

Tiistai 17.4.2012 - -Esko Erkkilä-

Maanantaina huhtikuun 16. päivänä Tampereen kaupunginvaltuusto ja Kangasalan kunnanvaltuusto tekivät merkittäviä päätöksiä.

 

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti äänin 55 – 12 heittää tiskirätin päin kehyskuntien päättäjien ja asukkaiden kasvoja, kun se hyväksyi Tampereen virkamiesten laatiman 21- sivuisen syytekirjelmän kehyskuntien tekemistä synneistä lausunnoksi kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvitykseen.

 

Onneksi Tampereen valtuustosta löytyi 12 kaupunginvaltuutettua, joiden ansiosta tamperelaiset voivat pystyssäpäin kohdata jatkossakin kehyskuntien asukkaita!

 

Tunneliäänestyksessä ”pupu” meni tamperelaisten päättäjien pöksyihin, kun he siirsivät tunnelipäätöksen ainakin kuukauden verran lähemmäs syksyn kunnallisvaaleja. Kunnallisvaalien lähestyminen ei lupaa hyvää tunnelihankkeen toteutumiselle.

 

On todennäköistä, että Tampereen kaupunginvaltuuston enemmistön päätös tiskirätin heittämisestä kehyskuntien asukkaiden silmille torppaa myös tunnelihankkeen.

 

Maanantai-illan merkittävimmän pirkanmaalaispäätöksen teki Kangasalan kunnanvaltuusto, kun se tosiasiallisesti päätti luopua Tavasesta.

 

Harmi, että eräiden kuvioiden tuloksena Kangasala ei välittömästi henno luopua Tavasesta.

 

Toivottavasti Kangasalan päätös on vihdoinkin selkeä signaali Tampereen päättäjille, jotta he pystyvät lyömään lopullisen naulan mielettömän Tavase-hankkeen arkkuun!

 

Jos istuva Tampereen kaupunginvaltuusto ei pysty Tavasea lopettavaa päätöstä tekemään, on se syksyllä valittavan uuden kaupunginvaltuuston ensimmäisiä toimenpiteitä.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvitys, Tampereen tunnelihanke, Tavase,

Heitetäänkö tänään Tampereen kaupunginvaltuustossa kevyet mullat Rantaväylän tunnelille ja pikaratikalle?

Maanantai 12.9.2011 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään päättämään merkittävistä asioista.

 

Esityslistalla on muutama Rantaväylän tunneliin ja Ranta-Tampellan kaavaan liittyvä asia.

 

En tunne Kokoomuksen ja Vihreiden välipuheita, mutta oletan, että tunnelikysymys on kytketty Tampereelle hurmoshenkisesti suunniteltuun pikaratikkaan.

 

Jos kaupunginvaltuusto hylkää tunnelin jatkon, saa myös pikaratikka ansaitsemansa lopun – näin oletan.

 

Vuoden 2012 syksyllä odottavat kunnallisvaalit saattavat merkitä, että tunnelin sekä sen myötä Ranta-Tampellan jatkosuunnitelmista luovutaan. Se on kova paikka Vihreille, sillä oletan, että luopuminen tunnelista merkitsee luopumista myös pikaratikasta.

 

Olen valtuustokäsittelyn aikana lomamatkalla keski-euroopassa, joten en pääse livenä seuraamaan valtuuston kokousta Radio Moreenista. En aio myöskään tiedustella valtuuston päätöstä puhelimitse, joten ”pääsen kartalle” vasta ensi viikonlopun tienoilla.

 

Mielenkiintoinen iltapuhde kuitenkin tulossa tänään tamperelaisille ja kaupunginvaltuutetut ovat tänään tekemässä isoja päätöksiä.

 

En tunne riittävästi Rantaväylän tunneliin liittyviä yksityiskohtia, joten pidätän itselleni oikeuden olla myöhemmin jälkiviisas!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampere, Rantaväylän tunneli, pikaratikka, Tampereen pikaratikka, pikaratikka Tampere,

Etelä-Alvarin kesäjuhla järjestettiin nyt Järvensivun Omakotiyhdistyksen kanssa yhteistyössä

Sunnuntai 4.9.2011 - -Esko Erkkilä-

Etelä-Alvarin kesäjuhla on aiempina vuosina järjestetty ”omin yhteisin voimin”, mutta nyt sen järjestäminen tapahtui yhdessä Järvensivun Omakotiyhdistys ry:n kanssa.

Kesäjuhla järjestettiin 18.8.2011.

Kokeilu oli mielenkiintoinen ja kesäjuhlien jatkoa on erikseen pohdittava.

Aikaisempina vuosina kesäjuhlapaikkana on ollut Hatanpään kartanon tienoot, mutta nyt tapahtumapaikkana oli Järvensivunpuisto.

Laaja puistoalue haittasi tunnelmaa, sillä aikaisemmin juhla-alue on ollut pienempi ja ”kompaktimpi”.

Järvensivun alue on järvensivulaisille lähellä, mutta muille etelä-Tampereen asukkaille se on kaukana ja outo. Kaukainen sijainti merkitsi, että juhlayleisö oli pääosin lähialueelta ja kauempana asuvat tamperelaiset eivät kokeneet tapahtumaa omakseen.

pict1138.jpg

Kesäjuhlayleisöä Järvensivunpuistoon oli saapunut yli 300 henkeä.

 


pict1140.jpg

 

Kesäjuhlan juontajana toimi Komediateatterin ”isäntä” Esko Raipia. Valitettavasti heikkotehoiset äänentoistolaitteet veivät osan osaavan juontajan panoksesta.

 

pict11362.jpg


Miiru Millisentti sai koko juhlan aikana esiintyä innostuneelle lapsijoukolle.

 

pict11412.jpg

 

Kypärä päähän ja ratsastamaan - se vasta on jännää hommaa!

 

Mielestäni kesäjuhlan parasta antia oli Etelä-Alvarin puheenjohtaja Juhani Skogberg´n avajaispuheenvuoro.

 

En ehtinyt muiden menojeni vuoksi kuuntelemaan Skogberg´n puheenvuoroa ”livenä”, mutta nykytekniikan avulla sain kuunnella sen videoversiona jo juhlan aikana.

 

Skogberg käsitteli sopivan kriittisessä avauspuheenvuorossaan maan ja Tampereen taloudellista tilannetta sekä suuria Tampereelle suunniteltuja hankkeita.

 

Etelä-Alvarin puheenjohtajaksi jo toiseksi kaksivuotiskaudeksi valittu Juhani Skogberg totesi, että puheen aikana parhaillaan Helsingissä käydään tiukkoja budjettineuvotteluja.

 

-On varmaa, että rahasta on puutetta, totesi Skogberg.

 

Sama tilanne on Skogberg`n mukaan myös Tampereella, mutta siitä huolimatta kaupunkiin suunnitellaan Rantaväylän tunnelia, pikaratikkaa, ohitusrataa ja montaa muuta sinällään hyvää asiaa.

 

Pidin siitä, että puheenjohtaja Skogberg mainitsi tervetulosanoissaan kriittisiä arvioita myös Sulkavuoreen suunnitellusta jätevesien keskuspuhdistamosta.

 

Vesi- ja kalastusasioiden asiantuntija Skogberg pelkäsi, että Sulkavuoren keskuspuhdistamon myötä Tampereen Pyhäjärvi pilataan sadaksi vuodeksi!

 

Etelä-Alvarin yhdessä Järvensivun Omakotiyhdistyksen kanssa toteuttamaa kesäjuhlaa suosi kesäinen ja lämmin sää. Hyvät olosuhteet olivat houkutelleet paikalle yli kolmesataa tamperelaista.

 

Tilaisuus oli koko perheen juhlaa parhaimmillaan, mutta sen asiaosuuteen sisältyi sopiva annos kritiikkiä niistä monista hankkeista, joihin Tampereen kaupunki nyt tiukassa taloudellisessa tilanteessa hamuaa.

 

Toivottavasti kritiikki tavoittaa Tampereen päättäjät!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Etelä-Alvari, Etelä-Alvarin kesäjuhla, Järvensivun Omakotiyhdistys, Rantaväylän tunneli, pikaratikka, ohitusrata, Sulkavuori, Sulkavuoren keskuspuhdistamo,

Kansalaisen painajainen on hyvän esiintymistaidon omaava virkamies, jonka perustiedot ovat virheelliset

Keskiviikko 23.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Omaan kohtuullisen esitystaidon ja tiedostan vaaran, että puheeni jälkeen mennään pitkälle ”metsähallituksen puolelle”, jos tietoni esittämästäni asiasta ovat virheelliset.

Ongelma on kohdallani rajattu, mutta virkahenkilön kohdalla kyse on isosta ongelmasta.

Virkahenkilön täysin virheelliset ja vajavaiset tiedot sekä niihin liittyvä vakuuttava esiintyminen tulivat esille taannoin, kun Tampereen kaupungin valtuustosalissa esiteltiin ns. Rantaväylän tunneliin liittyviä seikkoja.

En ota kantaa Rantaväylän tunneliin sinänsä, sillä siitä ja sen rakentamisesta päättävät kaupunginvaltuutetut.

Ongelmana on virkahenkiöiden täydellinen tietämättömyys tunnelityömaan louhintojen vaikutuksista alueen asunnoille ja ihmisten kodeille.

Tampereen valtuustosalissa järjestettiin tiistaina 22. helmikuuta 2011 yleisötilaisuus, jossa esiteltiin tarkennettuja suunnitteluratkaisuja Rantaväylän pitkästä tunnelivaihtoehdosta.

Liikenneviraston kehittämispäällikkö Pekka Petäjäniemi, jolla on mainio ja vakuuttava ulosanti, paukutteli tilaisuudessa täydellistä pajunköyttä tunnelityömaan louhintatöiden ongelmista ja erityisesti vahinkojen korvaamisesta.

Kaikesta näkyi ja kuului, että Petäjäniemellä ei ollut asiasta todellista tietoa.

Petäjäniemi vähätteli luohintavaurioiden aiheuttamaa vaaraa ja kaiken huipuksi hän totesi mahtipontiseksi: ”Kaikki on korvattu, joka on vaurioitunut!”

Olen Palokallion Omakotiyhdistys ry:n jäsen yhdistyksen perustamisesta alkaen. Olen toiminut yhdistyksessä tavallisesta rivijäsenestä puheenjohtajaan saakka. Omaan täydellisen kuvan louhintatöiden lähialueen rakennuksille aiheuttamista vahingoista.

Kyse on Ikean rakentamiseen liittyneiden louhintatöiden omakotitaloille aiheuttamista vahingoista.

Omakotitaloni sijaitsee yli 300 metrin etäisyydellä Ikea-räjäytyksistä. Vaikka välissä on Tampere-Helsinki –moottoritie, Ikea-räjäytykset aiheuttivat omakotitalollemme 600 euron suuruiset vahingot. Ne Tampereen kaupunki korvasi.

Alueellamme monen omakotitalon Ikea-räjäytysten vahingot ovat suuruusluokkaa 30.000…40.000 euroa ja käytännössä mitään ei ole korvattu. Ei ole korvattu, vaikka solmimme Tampereen kaupungin kanssa erillissopimuksen siitä, että Tampereen kaupunki korvaa mahdolliset vahingot.

Näillä perusteilla pidän Liikenneviraston kehityspäällikkö Pekka Petäjäniemen puheita em. tilaisuudessa pajunköyden syöttämisenä asukkaille.

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Palokallion Omakotiyhdistys ry, Palokallio, Ikea, Tampereen kaupungin ja Palokallion Omakotiyhdistys ry:n Ikea-sopimus, Ikea-räjäytykset, Ikea-louhinnat, Pekka Petäjäniemi, Liikennevirasto, Ikea-korvaukset, Rantaväylän tunneli, Rantaväylä,

Kansanedustaja Pertti Virtanen likasi omaa pesäänsä satuhassimaiseen tapaan

Lauantai 25.9.2010 - -Esko Erkkilä-

Vihreiden europarlamentaarikko Satu Hassi on leppymätön Suomen kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin vihaaja. Se on tullut monien tapausten myötä todistetuksi.

 

Torstaina 23.9.2010 eduskunnan kyselytunnilla tamperelainen kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtanen liittyi satuhassilaiseksi eli kotikulmiensa katkeraksi vihamieheksi.

 

Virtanen kiihkoili paperista lukemassaan kysymyksessä ja lisäkysymyksessä "Tampereen kaupunginhallitusta" vastaan, kun se hänen mielestään esittää Rantaväylän tunnelin rakentamista.

 

Virtanen onnistui tällä kertaa välttämään kiemuraiset esityskoukeronsa, sillä hän luki sanasta sanaan paperista taustajoukkojensa kirjoittaman kysymyksen ja siihen liittyvän lisäkysymyksen.

 

Virtasen taustajoukot olivat kyhänneet omaa pesää likaavat kysymykset edellisiltana Tampereen valtuustosalissa yleisölle esitetystä Rantatunnelin valmisteluaineistosta. Virtasen vaahtoamat miljoonat olivat siis suuruusluokaltaan oikeat.

 

Virtanen heitti likaa ja sontaa Tampereen ja sen kunnallispolitiikan ylle. Virtanen istuu itse Tampereen kaupunginvaltuustossa, joten hän ei usko omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa, kun Tampereen asioista vaahtoaa Arkadianmäellä.

 

Virtanen ei itse vaivautunut paikalle, kun asiantuntijat selvittelivät Rantaväylän tunneliin liittyviä kysymyksiä Tampereen valtuustosalissa. Kysymystekstit olivat siis syötetyt hänelle. Kenen kädestä Virtanen syö?

 

Kansanedustajat ja euroedustajat on totuttu pitämään oman alueensa puolestapuhujina. Näin haluavat tehdä Satu Hassikin ja Pertti "Veltto" Virtanen vaalien alusaikaan. Edustajapaikan varmistuttua likaa sitten heitetään oikein olan takaa valitsijoiden ja oman alueen kansalaisten silmille ja vähät piitataan kotiseudun parhaasta.  

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rantaväylän tunneli, Pertti "Veltto" Virtanen, Satu Hassi, oman pesän likaajat,

Rantaväylän tunnelin ympäristövaikutusten arviointiohjelman yleisötilaisuus 16.3.2010

Keskiviikko 17.3.2010 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Rantaväylän ympäristövaikutusten arviointimenettely on edennyt ympäristövaikutusten arviointiohjelman ja siitä yhteysviranomaiselta joulukuussa 2009 saadun lausunnon mukaisesti.

 

Rantaväylän ympäristövaikutusten arvioinnin tilannetta ja alustavia arvioita vaikutuksista käsiteltiin 16.3.2010 kello 17.00–20.40 järjestetyssä yleisötilaisuudessa, Työväenmuseo Werstaan Bertel-salissa, Väinö Linnan aukio 8, Tampere.

 

Osanottajia tilaisuudessa oli seitsemisenkymmentä ja olin yksi osanottajista.

 

Yleisötilaisuuden puheenjohtajana toimii apulaispormestari Timo Hanhilahti. Sovittelevana henkilönä Hanhilahti pärjäsi vaativassa tehtävässä mainiosti. Ympäristövaikutusten arvioinnin tilannekatsauksen...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rantatien tunnelin YVA, Timo Hanhilahti, Pekka Petäjäniemi

Tampereen Rantaväylän YVA-palaute

Keskiviikko 18.11.2009 klo 21.11 - -Esko Erkkilä-

Rantaväylän tunnelin ympäristövaikutusten arviointiohjelma on nähtävillä vielä tämän päivän ajan.

 

Jätin ohjelmaan kartta- sekä tekstipalautetta.

 

Tekstipalautteessani keskityin kahteen asiaan - tunnelityömaan räjäytysten huomiointiin sekä niihin näkökulmiin, jotka ovat seurausta, jos toteutettavaksi vaihtoehdoksi valitaan tunnelivaihtoehto.

 

Totesin, että en ota kantaa eri vaihtoehtojen puolesta tai vastaan, sillä tiedän, että se ei ole YVA-vaiheessa edes mahdollistakaan.

 

Perustin esittämäni palautteen paljolti niihin kokemuksiin, joita olen saanut osallistumisestani Palokallion Omakotiyhdistys ry:n neuvottelijana Tampereen kaupungin kanssa käytyihin ns. Ikea-neuvotteluihin.

 

Tekstipalautteeni kuuluu näin:

 

1. Räjäytystoimenpiteet ja niihin liittyvien yksityiskohtien...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tampere, rantaväylän YVA, tunneli

« Uudemmat kirjoitukset