Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Nyt ehdokaskuvassani on myös äänestysnumero!

Lauantai 22.5.2021 - -Esko Erkkilä-

Onneksi perhekunnassa on sometaitajia ja se merkitsi, että minullakin on nyt äänestysnumerolla täydennetty kuntavaalien ehdokaskuva!

eskonnumerokuva20212.png

Olen kieltämättä tyytyväinen ehdokaskuvaani ja olen tyytyväinen Keskustan arpaonneen Tampereella, sillä saimme "piikkipaikan" eli ehdokasnumeromme ovat ehdokaslistojen kärjessä!

Kommentoin jossain yhteydessä, että numero viisi on kohdallani helppo muistaa, sillä se on laulunumeroni päästötodistuksessa!

Vitonen laulunumerona ei ole lainkaan hassumpi, sillä sain opiskeluaikanani olla Mustialan Maatalousopistossa mieskuoron jäsen ja "tonttinani" oli toinen basso!

Sanoin silloin ja toistan taas nyt, että mieskuorossa tarvitaan kahdenlaisia esiintyjiä eli niitä, jotka osaavat laulaa ja niitä, jotka tekevät mieskuorosta komean näköisen.

************************

Eräs hienoimmista kuorolauluista, joiden esittämiseen olen osallistunut, on Aleksis Kiven sanoittama…

...Sydämeni laulu.
 
Sen harjoittelemiseen käytimme paljon aikaa, mutta tulos olikin sitten hieno, vaikka sen asianosaisena toteankin!


 
 
    "Tuonen lehto, öinen lehto!
    Siell’ on hieno hietakehto,
    Sinnepä lapseni saatan.

    Siell’ on lapsen lysti olla,
    Tuonen herran vainiolla
    Kaitsea Tuonelan karjaa.

    Siell’ on lapsen lysti olla,
    Illan tullen tuuditella
    Helmassa Tuonelan immen.

    Onpa kullan lysti olla,
    Kultakehdoss’ kellahdella,
    Kuullella kehräjälintuu.

    Tuonen viita, rauhan viita!
    Kaukana on vaino, riita,
    Kaukana kavala maailma"


**********************

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit 2021 Tampereella, Ehdokasnumero 5 Tampereella, Sydämeni laulu, Aleksis Kivi,

Keskusta ykkösenä ja minä viitosena kuntavaaleihin Tampereella

Maanantai 17.5.2021 - -Esko Erkkilä-

Viime perjantaina Tampereella julkistettiin kuntavaalien ehdokasnumerot ja Keskustalla oli jälleen hyvä onni, sillä ehdokkaamme saivat ehdokasnumeroiden piikkipaikan ja se merkitsi, että minua voi kesäkuun kuntavaaleissa äänestää kirjoittamalla äänestyslippuun numeron viisi eli 5!

 

 

eskonehdokaskuva2.jpg

 

 

Tässä esittelyni:

 

Olen palvellut liike-elämässä yli 40 vuotta ja koko sen ajan agribisneksessä.

Jo työelämän aikana minulle avautui luottamustehtäviä, mutta pääosan niistä sain eläkkeelle siirtymiseni jälkeen.

*******

* Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajuus (6 vuotta)


* Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajuus (6 vuotta)


* MSL-Tampereen puheenjohtajuus (2 vuotta)


* Ylöjärven kaupungin Viljakkala-neuvoston puheenjohtajuus (4 vuotta) ja sitä ennen varapuheenjohtajuus (2 vuotta) sekä jäsenyys (2 vuotta)


* Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtajuus (4 vuotta) ja sen jälkeen jäsenyys (4 ja puoli vuotta)


* Tampereen Keskusvaalilautakunnan jäsenyys (2 vuotta)


* parhaillaan Tampereen Vanhusneuvoston jäsen

 

Tampereella tarvitaan yhteistyötä kaikkien puolueiden kesken ja olen vuosien aikana saanut tutustua kaikkien puolueiden tamperelaisiin ja pirkanmaalaisiin päättäjiin; arvostan kaikkien muiden puolueiden keskeisiä toimijoita.

 

Tamperelaisen päättäjän pitää tuntea oman puolueensa keskeisten päättäjien lisäksi myös muiden puolueiden ydinpäättäjät.

 

Nettisivuillani (www.eskoerkkila.fi) on kuvia mm. siitä, kun keskustelen pääministereiden Alexander Stubb´n, Antti Rinteen, Matti Vanhasen, Mari Kiviniemen, Juha Sipilän sekä Sanna Marinin kanssa.

 

Eläkeläisjärjestöistä haluan erikseen mainita Suomen suurimman eläkeläisjärjestön eli Eläkeliiton, jonka elokuussa Tampereella järjestettävän Liittokokouksen järjestelyissä olen mukana.

 

Vielä se, että olen kirjoittanut joka päivä uuden jutun nettisivuilleni jo 13 vuoden ajan - poikkeahan nettisivuillani!

 

Sotilasarvoltani olen yliluutnantti. Olin RUK:ssa kurssilla 125 ja oletan, että olen harvoja kansakoulupohjalta kiitettävin arvosanoin reserviupseeriksi kohonneita - tuolla kurssilla vain 40 reserviupseerioppilasta sai kiitettävän arvosanan. Sotilasjohtaminen on tuonut siviilielämään paljon kokemusta ja eväitä! Siitä olen muuten erityisen hyvillä mielin, että vanhin poikamme on reservin kapteeni eli isänä saan puhutella poikaani:

”Herra kapteeni, yliluutnantti Erkkilä haluaa puhutella!”

 

 *******************

Kokemusta luottamustehtävistä ja vähän muustakin on siis minulle kertynyt, joten siitä vaan vitonen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit Tampereella, Kuntavaaliehdokas numero 5, Kuntavaaliehdokas Esko Erkkilä, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Tampereen Infra Liikelaitos, Viljakkala-neuvosto, Tampereen Keskusvaalilautakunta, Yliluutnantti,

Loikkkarit, moniloikkarit ja takaisinloikkarit

Perjantai 12.3.2021 - -Esko Erkkilä-

Puolueet ovat 9.3.2021 jättäneet kuntien keskusvaalilautakunnille luettelot kuntavaaliehdokkaistaan ja näin myös Tampereella.

 

Ehdokaslistoja voidaan täydentää 4.5.2021 saakka.

 

Tampereella puolue voi asettaa 100 ehdokasta ja muutama puolue myös onnistui saamaan kokoon tuon määrän ehdokkaita jo 9.3.2021.

 

Kun ehdokasasettelun aikarajaa siirrettiin 4.5.2021 saakka, on nyt mielenkiintoista nähdä, että mitkä ehdokkaat nuo täyden ehdokaslistan jättäneet puolueet liputtavat ulos, kun heille on ehdokkaaksi pyrkimässä puolueen kannalta mieluisampi ehdokas!

 

**********************

 

Ehdokaslistoja tarkastellessa huomio kiinnittyy niihin henkilöihin, jotka menneitten vuosien aikana ovat esiintyneet useimpien puolueiden listoilla – voin todeta, että tämä lista on pitkä!

 

Tuolla listalla on siis useita loikkareita, moniloikkareita ja myös takaisinloikkkareita!

 

 

Jokunen loikkari, moniloikkari on tähän mennessä onnistunut ja ehkä joukossa on takaisinloikkareitakin!

 

 

Tunnetuin loikkari taitaa valtakunnan tasolla olla Kansallisen kokoomuksen Helsingin pormestariehdokkaaksi nimeämä Juhana Vartiainen, jolla on vankka demaritausta! 

 

Luin jostain, että Vartiainen ehti olla omien sanojensa mukaan demari 40 –vuotta – on siinä kokoomuksen pormestariehdokkaalla vahva  demari- ja loikkaritausta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Loikkkarit, moniloikkarit, takaisinloikkarit, poliittiset loikkarit, poliittiset moniloikkarit, poliittiset takaisinlokkarit, kuntavaalit 2021, Juhana Vartiainen, demari-Juhana Vartiainen, kokoomuslainen Juhana Vartiainen,

Oikeusministeriö päätti eilen siirtää kuntavaalien suorittamista 13. kesäkuuta!

Sunnuntai 7.3.2021 - -Esko Erkkilä-

Eilisen iso uutinen oli, kun Oikeusministeriö päätti siirtää kuntavaaleja vajaalla kahdella kuukaudella eli 13. päivä kesäkuuta. Lopullisen päätöksen asiassa tekee eduskunta.

 

 

Kuntavaaleihin osallistumisensa antaneen ehdokkaan osalta muutoksia ei tapahdu ja ei myöskään ehdokkaita asettaneen kunnallisjärjestön osalta, sillä ehdokaslistat on uudessakin tilanteessa jätettävä kunnan keskusvaalilautakunnalle ensi tiistaina eli 9.3.2021 klo 16.00 mennessä.

 

Nyt laadittuja ehdokaslistoja voidaan täydentää 4.5.2021 saakka eli puolueet jatkavat kuntavaaliehdokkaiden etsimistä ja nimeämistä.

 

****************

 

Olen antanut suostumukseni kuntavaaliehdokkuudesta ja olisin suonut, että kuntavaalit olisi järjestetty alkuperäisen aikataulun mukaisesti eli 18.4.2021.

 

Huhtikuussa järjestettävät kuntavaalit olisivat suoneet ehdokkaille ”vapaan” kevätkauden, mutta nyt joudumme olemaan vaalitouhuissa kiinni kesäkuun puoleenväliin saakka.

 

Näillä kuitenkin mennään eli terveys edellä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit, kuntavaalit 13.6.2021, kuntavaalien siirtäminen,

Yli puolet Eläkeliiton jäsenistä haluaa, että kuntavaalit järjestetään ajallaan!

Keskiviikko 3.3.2021 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliitto on 130 000 jäsenellään Suomen ylivoimaisesti suurin eläkeläisjärjestö.

 

Toimin vuosina 2013 – 2018 Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajana ja tuo kuuden vuoden pituinen jakso onkin pisin, jonka Eläkeliiton säännöt sallivat saman henkilön toimivan järjestön samassa vastuutehtävässä yhdessä jaksossa.

 

 

IMG_1460.JPG

 

MTV Uutiset ja Eläkeliitto järjestivät yhteistyössä jäsenkyselyn jossa tiedusteltiin mm., että miten eläkeliittolaiset suhtautuvat kuntavaalien siirtämiseen.

 

 

*****************

 

 

Kyselyssä 51 % järjestön jäsenistä halusi, että kuntavaalit järjestetään ajallaan – kuntavaalien siirron kannalla oli 31 % vastaajista.

 

 

Olin eräs kyselyn saaneista ja vastasin, että…

 

 

IMG_1450.JPG

 

…kuntavaaleja ei pidä siirtää.

 

 

Kyselyssä kysyttiin myös, että miten vastaaja aikoo osallistua äänestykseen ja vastasin äänestäväni ennakkoon.

 

 

Lisäksi vastaajilta tiedusteltiin, että millaisen arvostelunumeron vastaaja antaa hallitukselle koronakriisin hoitamisesta. Kaikkien vastaajien keskiarvo oli 7,5 – annoin hallitukselle arvosanan 9,0 eli selvästi keskiarvoa paremman arvosanan!

 

 

Kuntavaaleja odotellessa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yli puolet Eläkeliiton jäsenistä haluaa että kuntavaalit järjestetään ajallaan!, Eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, MTVUutiset, kuntavaalit, kuntavaalien siirtäminen, kuntavaalit ajallaan,

Puoluevaihtajat päätyvät persuihin

Keskiviikko 24.2.2021 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaalit järjestetään vajaan kahden kuukauden kuluttua, jos koronatilanteessa ei tapahdu rajua käännettä huonompaan suuntaan.

 

Ehdokasasettelun viimeinen päivä on 9.3.2021 eli puolueet ottavat loppukiriä kuntavaaliehdokkaiden löytämiseksi.

 

Olen seurannut ehdokasasettelua kotikaupungissani Tampereella ja eräs keskeinen havainto on se, että puolueidenvaihtajia on ennenäkemätön määrä.

 

Ehdokasasettelussa virta vie perussuomalaisiin ja heitä onkin helppo veikata suurimmaksi puolueidenvaihtajien saalistajaksi.  Perussuomalaisiin päätyneissä ehdokkaissa on jopa sellaisia, jotka huhtikuun kuntavaaleissa ovat poliittisen historiansa aikana jo neljänsissä leireissä!

 

Tunnen nykyisten perussuomalaisten poliittisen historian jo Pientalopoikien ajalta ja totean, että se poliittinen suuntaus ei ole koskaan ollut mieleeni.

 

Tunnen useita perussuomalaisia ja monet heistä ovat arvostukseni ansaitsevia – uskallan näistä arvostukseni omaavista mainita mm. porkanmaalaiset kansanedustajat Veijo Niemi, Sami Savio sekä Sakari Puisto ja perussuomalaisten tamperelaisen nokkamiehen Lassi Kalevan.

 

Persujen listoille ovat päätymässä joitain monet muut puolueet kokeneita konkareita ja on selvää, että heitä kiinnostaa ainoastaan oma henkilökohtainen läpipääsy Tampereen kaupunginvaltuustoon.

 

On mielenkiintoista nähdä, että montako kaupunginvaltuutettua perussuomalaiset saavat Tampereella, mutta nykyisen neljän kaupunginvaltuutetun tuplaaminen lienee vähimmäismäärä ja valtuutettujen kolminkertaistaminenkaan ei ole mahdottomuus.

 

 

Perussuomalaisten äänisaaliilla he saavat vaalimatematiikan vuoksi merkittävän määrän luottamushenkilöpaikkoja, mutta tuskin heidän todellinen merkityksenä tulee olemaan kummoinenkaan, sillä vastuullisuutta tarvitaan ja siitä muut puolueet huolehtivat!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puoluevaihtajat, puoluevaihtajat päätyvät perussuomalaisiin, perussuomalaiset, kuntavaalit 18.4.2021, kuntavaalit 2021,

Asioita hoidetaan yhteistyössä!

Maanantai 22.2.2021 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti julkaisi eilen jutun, jossa se kertoi tehneensä yhteenvedon tamperelaisten kaupunginvaltuutettujen läsnäolosta kaupunginvaltuuston kokouksissa.

 

Jutussa nostettiin ”sankareiksi” muutama kaupunginvaltuutettu, jotka olivat istua jäpittäneet kaikissa kaupunginvaltuuston kokouksissa alusta loppuun.

 

Jokunen kaupunginvaltuutettu pahoitti jutusta mielensä, sillä hän oli istunut kai yhtä muutaman tunnin poikkeusta lukuun ottamatta kaikissa kaupunginvaltuuston kokouksissa.

 

***************

 

Arvostan kaupunginvaltuutettuja, jotka päästävät myös varavaltuutetut mukaan kokouksiin, sillä kukaan ei ole kaikkitietäväinen.

 

Kaupunginvaltuutetuilla on toki oikeus istua aina paikalla kaupunginvaltuuston kokouksissa, mutta järkevää se ei ole.

 

Kaikilla puolueilla on vaalituloksiin perustuen valtuustoryhmä ja näen, että valtuustotyöskentelyä pitäisi osata jakaa kaikille valtuustoryhmän jäsenille.

 

Voidaan perustellusti ajatella, että kenelläkään kaupunginvaltuutetulla ei ole ”omia” ääniä, vaan kaikki äänet ovat sen poliittisen ryhmän ääniä, johon myös kaupunginvaltuutetut kuuluvat.

 

No, vajaan kahden kuukauden kuluttua taas ovat kuntavaalit ja äänestäjien on hyvä muistaa ne ehdokkaat, jotka eivät osaa toimia ryhmänsä edun mukaan, vaan haluavat sooloilla ”minä itte” –tyyliin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, kuntavaalit 2021, kaupunginvaltuutettu, varavaltuutettu, valtuustoryhmä,

Se on menoa nyt!

Perjantai 19.2.2021 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö on valinnut minut yhdeksi kuntavaaliehdokkaakseen 18.4.2021 järjestettävissä kuntavaaleissa.

 

Kunnallisjärjestömme some-vastaava Henriikka Hintikka on lähettänyt vastataksemme viisi kysymystä ja hän on julkistanut vastauksemme Tampereen Keskustan fb-sivuilla.

 

Olin ensimmäinen, jonka vastaukset julkistettiin ja tässä kysymykset sekä vastaukseni kysymyksiin:

 

1.    Mikä oli se käänteentekevä hetki, jolloin päätit lähteä politiikkaan?

 

 

Tampereen tuleva apulaispormestari Timo Hanhilahti järjesti vuonna 2008 kaksikin kahdenkeskistä neuvonpitoa ja houkutteli minua lähtemään politiikkaan - olin kuusi vuotta eli 2013 - 2018 Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana.

 

 

2.    Mitkä ovat sinulle tärkeimpiä arvoja, joita haluat ajaa eteenpäin?

Kolminkertaisena vaarina tärkeimmät arvoni ovat lasten ja nuorten sekä eläkeikäisten hyvinvointi. Erityislasten ja erityisnuorten pärjääminen ovat sydäntäni lähellä.

 

 3.    Miksi valitsit puolueeksesi Keskustan?

Isäni oli itseoppinut kunnallismies ja hän sai synnyinkuntani Viljakkalan kaksissa kunnallisvaaleissa pitäjän suurimman äänimäärän Maalaisliiton ehdokaslistoilla eli Keskustalaisuuteni on osaltaan isältä saatua arvokasta perintöä.

 

 4.    Mitä konkreettisia asioita haluaisit muuttaa, jos sinulla olisi päätäntävaltaa?

 

Taloudenpitoon kiinnittäisin paljon nykyistä enemmän huomiota ja sen ei suinkaan tarvitsisi merkitä leikkauksia. Kunnallista byrokratiaa pitäisi purkaa, sillä nykymenolla palveluista joudutaan tinkimään ja kaupunkilaisten hyvinvointi vaikeutuu.

 

5.    Millainen on sinun tulevaisuuden näkymäsi Tampereesta?

 

Onneksi asun hieman syrjemmällä Palokallion omakotialueella, joten saan elää lähellä luontoa, mutta lyhyen bussimatkan päässä keskikaupungilta. Olen etuoikeutettu, sillä vietän lähes puolet vuodesta mökillämme Viljakkalassa, jossa puuhailemme osana maalaisluontoa.

 

 

Toivon, että arvostat vastauksiani!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, kuntavaalit 18.4.2021, Keskustan kuntavaaliehdokkaat Tampereella 18.4.2021.

Kuntavaalit ovat kahden kuukauden kuluttua!

Torstai 18.2.2021 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin ensimmäistä kertaa kunnallisvaaleihin ehdokkaana vuonna 2008 ja nyt vuoden 2021 kuntavaalit ovat neljännet, joihin osallistun ehdokkaana.

 

Vuoden 2008 ja 2012 kunnallisvaalien tuloksena minut valittiin Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokuntaan – toiminta Infran johtokunnassa oli mielenkiintoista aikaa ja silloin sain soveltaa bisnesmaailmassa saamiani oppeja eli yrityksen saneeraamista ja kuntoonlaittamista.

 

Saimme kahdeksan ja puolen vuoden aikana kuralla olleen liikelaitoksen talouden kuntoon ja sen jälkeen liikelaitos yhtiöitettiinkin.

 

Taloudellisesti heikoillaan olleen liikelaitoksen kuntoonlaittaminen oli haastavaa, mutta lempeällä ja kuitenkin tiukalla otteella saimme vastuullamme olleen liikelaitoksen talouden kuntoon – toimivalle johdolle parhaat kiitokset ja myös kaikille muiden puolueiden edustajille, sillä johtokunnassa kaikkien puolueiden edustajat toimivat yhdensuuntaisesti ja halpoja ”bonuspisteitä” minkään puolueen edustajat eivät keränneet.

 

Infran johtokuntapaikan lisäksi olin parisen vuotta Keskusvaalilautakunnan jäsenenä ja mielenkiintoinen luottamushenkilöpesti myös se!

 

Päättymässä olevan vaalikauden olen ollut Tampereen Vanhusneuvoston jäsen ja tietynmoinen näköalapaikka myös se.

 

Tampereella myös Vanhusneuvoston paikat jaetaan poliittisten puolueiden kesken ja mielestäni se on aivan oikein.

 

 

Neljänsiä kuntavaaleja kohti!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit ovat kahden kuukauden kuluttua!, Kuntavaalit 18.4.2021, Tampereen Infratuotanto Liikelaitos, Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen Keskusvaalilautakunta, Tampereen Vanhusneuvosto,

#annikanmukana...

Perjantai 4.9.2020 - -Esko Erkkilä-

…vanhakin nuortuu ja usko Keskustaan palautuu.

 

Usko Keskustaan on ollut kovalla koetuksella viime syksystä alkaen, jolloin Juha Sipilän työn jatkajaksi valittiin uusi puheenjohtaja – olin osallisena äänestyksessä, mutta minun syykseni silloista valintaa ei kukaan pysty laittamaan.

 

On vahva uskoni, että ensi lauantaina iltapäivällä Keskustan puheenjohtajan nimi on…

 

 

IMG_9724.JPG

 

…Annika Saarikko!

 

Lupaan vakavasti harkita, että pyrin Keskustan kuntavaalilistoille ehdokkaaksi Tampereella ensi kevään kuntavaaleissa, jos Annika Saarikko valitaan Keskustan puheenjohtajaksi 5.9.2020!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: #annikanmukana..., kuntavaalit keväällä 2021. Annika Saarikko,

Vaaleissa ehdokkaaksi lähtevän pitää varautua myös paljon pienempään äänimäärään kuin itse kuvittelee

Tiistai 5.5.2020 - -Esko Erkkilä-

Toimin agribisneksessä hieman yli neljäkymmentä vuotta ja jäin eläkevaariksi vuonna 2010.

 

Vastuullisissa bisnestehtävissä ei ole viisasta politikoida, sillä asiakkaat koostuvat alalla kuin alalla kaikkien puolueiden kannattajista.

 

Kaikesta huolimatta lähdin kuntavaaliehdokkaaksi jo vuonna 2008 järjestetyissä vaaleissa ja sain sen verran ääniä, että minut valittiin Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtajaksi.

 

Seuraavien kuntavaalin jälkeen Infra-pestini jatkui johtokunnan jäsenenä ja viime kuntavaalien jälkeen olen ollut Tampereen Vanhusneuvoston jäsen.

Noihin vuosiin sisältyy myös parivuotinen luottamushenkilötehtäväni Tampereen Keskusvaalilautakunnan jäsenenä - mielenkiintoinen tehtävä sekin!

 

Tampereen keskustalaiset halusivat 2013 – 2018 välisen ajan eli kuuden vuoden jakson, että olin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja.

 

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa saimme Tampereella 10,5 %:n ääniosuuden ja se olikin vaatimattomuudessaankin hyvä, sillä seuraajani puheenjohtajakaudella vuoden 2019 eduskuntavaaleissa kannatuksemme enemmän kuin puolittui ja se oli vain 4,9 %!

 

*********************

Puheenjohtajakauteeni liittyy myös tämän juttuni otsikko, sillä eräs Tampereen ulkopuolinen eduskuntavaaliehdokas pettyi vuonna 2015 Pirkanmaalta saamaansa äänisaaliiseen ja on nyt häiriköinyt kimpussani jopa kaksikin kertaa viikossa – minulla ei ole pienintäkään osaa eikä arpaa kyseisen ehdokkaan heikkoon vaalitulokseen, mutta sontaa on satanut päälleni.

 

Kyseinen henkilö rutisee jatkuvasti nykyisen hallituksen tekemistä päätöksistä, jotka ovat hänen mielestään päin … sanonko, että mitä päin?

 

Pinnani paloi eilen ja sanoin suorat sanat tuolle vittuilijalle ja kehoitin häntä kasvamaan mieheksi. Totesin hänelle myös näin: ”Pyöri omassa katkeruudessasi”!

 

*******************

 

Mikäkö on tarinan opetus?

 

Vastuulliset tehtävät kirvoittavat omasta mielestään korvaamattomat henkilöt löytämään syitä omaan epäonnistumiseensa vastuunkantajista.

 

Sen toki kestän, mutta rajansa silläkin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit 2015, eduskuntavaalit 2019, kunnallisvaalit 2008, Tampereen Infra Liikelaitos, vaalitulos voi olla ehdokkaalle pettymys, huonoa henkilökohtaista vaalitulosta on turha laittaa muiden syyksi,

Jokainen vaali on oma kisansa

Torstai 16.5.2019 - -Esko Erkkilä-

Huhtikuun 14. päivänä järjestetyissä eduskuntavaaleissa eri puolueet saivat seuraavat määrät kansanedustajia:

 

  • SDP                                              40
  • Perussuomalaiset                       39
  • Kokoomus                                   38
  • Keskusta                                     31
  • Vihreät                                        20
  • Vasemmistoliitto                        16
  • RKP                                               9
  • Kristillisdemokraatit                    5
  • Muut                                              2

 

 

Nyt käydään hallitustunnusteluja SDP:n johdolla ja mukana ovat SDP:n lisäksi Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP.

 

 

Julkisuudessa on melkoinen älämöly, että miksi Keskusta on mukana hallitustunnusteluissa, kun se kärsi vaalitappion.

 

 

Alämöly on mielestäni aiheeton, sillä saihan Keskusta 31 kansanedustajaa siitä huolimatta, että joutui edellisessä hallituksessa kantamaan suurimman vastuun Suomen talouden kuntoon saattamisesta.

 

 

Älämölyäjiltä unohtuu, että Keskusta sai vaaleissa 11 kansanedustajaa enemmän kuin Vihreät ja lähes kaksikertaisen määrän kuin Vsemmistoliitto.

 

 

Mielestäni Keskustalla on vahva mandaatti osallistua hallitustunnusteluihin ja niihin osallistumista kannatin myös niissä laajoissa kyselyissä, jotka suunnattiin Keskustan jäsenistölle ennen hallitustunnusteluihin ryhtymistä.

 

 

On selvää, että Keskustan on pitäydyttävä niissä kynnyskysymyksissä, jotka se asetti hallitustunnustelijalle antamissaan vastauksissa, kun hallitustunnustelija kartoitti eri puolueiden näkemyksiä hallituksen muodostamiseksi.

 

 

Koko ajan on pidettävä mielessä, että nyt on kyseessä vasta hallitustunnustelut ja mihinkään suuntaan Keskustan ei tässä vaiheessa pidä rikkoa siltoja.

***************

 

 

Viittaan tuossa otsikossani kisoihin ja vertaankin nyt käytyjä eduskuntavaaleja Hiihdon Maailmancup-kisoihin – siellä jokainen kilpailu on oma kisansa ja ei siellä tulosluetteloita laadittaessa katsella, että millaisia muutoksia tuloslistassa oli edelliseen kilpailuun verrattuna.

 

 

Toki viime kaudella Johannes Klaebo voitti miesten kisan, mutta ei suinkaan ylivoimaisesti.

 

 

Ingvid Flugstad Östberg oli puolestaan naisten osalta ykkönen.

 

 

Eduskuntavaalituloksen ja hiihdon maailmancup-tulosten rinnastaminen on siinä mielessä perusteltua, että Klaebon ja Östbergin voitoista huolimatta useat osakilpailut päättyivät muiden voittoihin.

 

 

Eduskuntavaalit 2019 on käyty ja nyt ollaan hallitustunnusteluissa eri puolueiden saamien kansanedustajapaikkojen pohjalta – mielestäni pitää elää tätä päivää eikä pähkäillä neljän vuoden takaisia vaalituloksia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, hallitustunnustelut eduskuntavaalien 2019 tulosten pohjalta, Hiihdon Maailmancup, Johannes Klaebo, Ingvid Flugstad Östberg,

Vaalien alusaika on parasta aikaa kansalaisille

Sunnuntai 31.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Me kansalaiset elämme nyt parasta aikaamme, sillä meille luvataan ehdokkaiden toimesta "maat ja mannut", jos äänestämme eduskuntavaaleissa ja EU-vaaleissa juuri heitä.

Parasta aikaa elämme myös tarjoilujen osalta, sillä toreilla ja kauppakeskuksissa saamme yllin kyllin kaikkea syötävää ja juotavaa!

Minäkin sain eilen Tammelantorilla Sinisten tarjoamaa grillimakkaraa, Keskustan mustaa makkaraa ja Harri Jaskarin tarjoamaa oikein lihaisaa (Antti Rinne ei ollut lihaa vielä ehtinyt verottamaan) lihakeittoa ja puoleltapäivin Koskikeskuksessa varapuhemies Mauri Pekkarisen tarjoamaa teetä sekä pitkopullaa!

Kaksi viikonvaihetta ennen eduskuntavaaleja vielä edessä, joten kuinkahan tarjoilut paranevatkaan!

Tässä pieni kuvakimara päivän kokemuksista!

 

 

IMG_9279.JPG

 

 

Kansanedustaja, Karjala Liiton puheenjohtaja ja MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen oli parkkeerannut vaaliautonsa hienosti Tammelantorin parhaalle paikalle.

 

 

 

IMG_9281.JPG

 

 

Keskustan ehdokaslistan ykkösnimi Ari Arvela (vasemmalla) Vesilahdelta oli matkassa tukiryhmäläisensä Pertti Uusi-Erkkilän kanssa.

 

 

 

IMG_9284.JPG

 

 

Sain heti alussa Tarja Smuran ja Hanna Holman yhteispotrettiin.

Olen varma, että Tarja Smura tulee etenemään merkittäviin asemiin politiikassa!

 

 

 

IMG_9286.JPG

 

 

Seuraavaksi sain kameran linssini eteen hämeenkyröläisen Katariina Pylsyn ja Viljakkalan Parviniemestä syntyisin olevan trubaduuri Aarre Aallon - minkähänlainen rooli Aarrella tulee olemaan ensi kesänä Hämeenkyrön Heiskan kesäteatterissa?

 

 

 

IMG_9288.JPG

 

 

Tykkään monista kansanedustaja Pertti Hakasen esillä pitämistä asioista ja tänään yksi näistä asioista oli maamme huoltovarmuus!

 

 

 

IMG_9292.JPG

 

 

Tampereen Keskustan kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja ja valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Matti Järvinen toivotti maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän tervetulleeksi Tammelantorille.

 

 

 

IMG_9294.JPG

 

 

On onni, että Suomella on näin selkeäsanainen maa- ja metsätalousministeri kuin Jari Leppä.

 

 

 

IMG_9298.JPG

 

 

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä Pertunmaalta ja Sastamalan kaupungin maatalousjohtaja Katariina Pylsy Hämeenkyröstä!

 

 

 

IMG_9304.JPG

 

 

MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakasella sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepällä riittää keskusteltavaa myös vaalien ulkopuolella!

 

 

IMG_9309.JPG

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti liittyi ministeri Lepän seurueeseen vasta myöhemmin, mutta eräs Artsin tiimiläisistä oli Pirttilahden autolla mukana Tammelantorin tapahtumassa.

 

 

 

IMG_9312.JPG

 

 

Minna Sarvijärvi (oikealla) luovutti vuodenvaihteessa Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtajanuijan Tarja Smuralle.

Varasin tänään käytössä olleen Tammelantorin parhaan paikan Keskustan käyttöön jo viime vuoden syyskuussa ja sovimme Minnan kanssa, että tämän lauantain tilaisuuden järjestelyistä vastaa Pirkanmaan Keskustanaiset; no, tilaisuus oli onnistunut näinkin järjestettynä, mutta...

 

 

 

IMG_9321.JPG

 

 

Tammelantorin jälkeen siirryin Koskikeskukseen, jossa eduskunnan varapuhemies ja tuleva EU-vaaliehdokas Mauri Pekkarinen halusi tarjota sanankuuloa sekä kahvit ja kunnon pullat.

Kyllä Pekkarista on aina suuri ilo kuunnella!

 

 

 

IMG_9319.JPG

 

 

Halusin ottaa Mauri ja Raija Pekkarisesta yhteiskuvan, mutta Mauri tahtoi välttämättä ottaa samaan kuvaan erään pariskunnan. Paljastui, että kyseessä oli rovasti Heikki Järvinen ruustinna-vaimonsa kanssa!

Rovasti Heikki Järvinen on aikoinaan Kinnulan kirkkoherrana vihkinyt Mauri ja Raija Pekkarisen ja hyvällä onnella onkin vihkinyt, sillä kaikesta huomaa, että homma pelittää!

 

 

IMG_9323.JPG

Kansanedustaja Pertti Hakanen kiirehti myös varapuhemiehen järjestämään tilaisuuteen.

 

 

 

IMG_9343.JPG

 

 

Koskikeskuksen tilaisuuden kruununa oli, kun ruustinna Järvinen piti ex-tempore –puheenvuoron, jossa totesi, että ei oikealle ja ei vasemmalle, vaan Keskustaan!

 

 

 

IMG_9325.JPG

 

 

Kuvakertomukseni lopuksi parivaljakko - Pertti Hakanen ja Mauri Pekkarinen - joille on helppo toivotella parhainta menestystä tulevissa vaaleissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, EU-vaalit 26.5.2019, Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, varapuhemies Mauri Pekkarinen, kansanedustaja Pertti Hakanen, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Tarja Smura, Ari Arvela, Hanna Holma, Katariina Pylsy,

Kotimaassa asuva voi antaa äänensä tulevissa vaaleissa ainakin neljällä eri tavalla

Perjantai 22.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Meillä on edessä vilkas vaalikevät, sillä huhtikuun 4. päivänä järjestettävissä eduskuntavaaleissa ja toukokuun 26. päivänä järjestettävissä Euroopan Unionin parlamenttivaaleissa voivat äänestää kaikki viimeistään vaalipäivänä 18 -vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

 

 

 

IMG_9010.JPG

 

 

Vaaliviranomaiset ovat näinä päivinä postittaneet kaikille äänioikeutetuille ”Ilmoitus äänioikeudesta eduskuntavaaleissa” –asiakirjan.

 

 

 

Ulkomailla asuvat ja vaalipäivänä tai ennakkoäänestyksen aikana ulkomailla oleskelevat suomalaiset voivat ennakkoäänestää 3. – 6.4.2019 välisenä aikana ja siitä on olemassa erilliset menettelytapaohjeet.

 

 

Suomessa asuvilla Suomen kansalaisilla on neljä erilaista tapaa osallistua äänestykseen:

 

 

Äänestyspaikoilla...

...voi äänestää vaalipäivänä klo 9.00 – 20.00 välisenä aikana.

 

 

Ennakkoäänestykseen...

...voi osallistua erikseen nimetyillä ennakkopaikoilla 3. – 9.4.2019 välisenä aikana.  Ennakkoäänestyspaikat on nimetty kuntakohtaisesti ja niistä sekä ennakkoäänestysajoista tiedotetaan kuntakohtaisesti.

Laitosäänestys

 

Ennakkoäänestykseen voi osallistua myös laitoksessa, jos on siellä hoidettavana.  Laitoksissa tapahtuvat ennakkoäänestysajankohdat vaihtelevat hoitolaitoksittain.

 

 

Kotiäänestys...

...eli kotona tapahtuva ennakkoäänestys on mahdollista, jos äänioikeutetun kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoitettua, että äänioikeutettu ei pääse äänestyspaikalle ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

 

 

 

********************

 

 

 

Toimin viime presidentinvaaleissa kotiäänestyksen vaalivirkailijana ja samaan tehtävään Tampereen kaupunginhallitus on valinnut minut myös tulevissa eduskuntavaaleissa.

 

 

 

IMG_90092.JPG

 

 

Osallistuin eilen kotiäänestysvirkailijoille suunnattuun koulutustilaisuuteen ja siellä verestimme vanhoja taitojamme.

 

 

Muistutan, että kotona tapahtuvaan äänestykseen pitää ilmoittautua kotikuntansa Keskusvaalilautakunnalle ja ilmoitus on tehtävä 2.4.2019 klo 16.00 mennessä.

 

 

Kotiäänestykseen oikeutetun henkilön kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja voi tietyin edellytyksin äänestää samalla kertaa, mutta siitäkin pitää ilmoittaa Keskusvaalilautakunnalle etukäteen.

 

 

Eilisessä koulutustilaisuudessa kerrottiin, että jo nyt kotiäänestykseen ilmoittautuneita Tampereella on n. 150 henkilöä. 

Me kotiäänestysvirkailijat liikumme kahden henkilön partioissa ja meille on ohjeiden mukaan osoitettu 10 – 15 käyntikohdetta per päivä, mutta todellisuus oli ainakin viime presidentinvaaleissa aivan jotain muuta, sillä kohteita oli päivittäin parisenkymmentä. Sai siinä ratikan runtelemalla kaupungilla keksiä järkeviä kulkureittejä, jotta olisi pysynyt aikataulussa!

 

 

 

IMG_9006.JPG

 

 

Hyviä kotiäänestyspäiviä toivottelen minäkin niille tamperelaisille, jotka haluavat osallistua eduskuntavaaleihin äänestäjinä kotiäänestyksen kautta!

 

 

Toimin tulevissa eduskuntavaaleissa vaalivirkailijana myös eräällä äänestyspaikalla, joten touhussa olen mukana.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, EU-vaalit 26.5.2019, ennakkoäänestys, ennakkoäänestys hoitolaitoksissa, kotiäänestys,

Maakuntavaaliehdokkailta vaaditaan kokemusta ja näkemystä koko maakunnasta ja sen kehittämisestä

Maanantai 16.4.2018 - -Esko Erkkilä-

Lokakuussa järjestettävät maakuntavaalit lähestyvät ja kaikille puolueilla on menossa ehdokkaiden hankinta maakuntavaaleihin.

 

 

Pirkanmaalla yksi puolue saa asettaa 118 maakuntavaaliehdokasta ja uskon, että ainakin viisi tai jopa kuusi suurinta puoluetta pystyvät lähtemään vaaleihin täydellä ehdokaslistalla.

 

 

Maakuntavaalit merkitsevät, että ehdokkaiden pitää nauttia laajaa tunnettuisuutta ja luottamusta koko Pirkanmaan alueella, sillä vastaavathan maakuntavaltuutetut koko maakunnan kehittämisestä.

 

 

Ehdokkaiden monipuolinen elämänkokemus ja koko maakunnan tunteminen luovat parhaat edellytykset hyvälle vaalitulokselle.  Puolueiden pitäisi mielestäni asettaa maakuntavaaliehdokkaille minimivaatimuksena sen, että ehdokas on viimeistään vaalikampanjan aikana käynyt jokaisessa maakunnan kunnassa!

 

 

Puoluetoimistot patistavat piirijärjestöjään siihen, että naisten ja nuorten osuudesta ehdokasjoukossa pitää huolehtia. Näen jo sieluni silmin miten eri puolueet kertovat julkisuuteen, että kuinka suuri osuus niiden maakuntavaaliehdokkaista on naisia ja alle 30-vuotiaita nuoria.

 

 

Hyvä niinkin, mutta informaatiohurmassa unohdetaan, että riittävästä maakunnallisesta kokemuksesta huolehtivat kokeneet ehdokkaat.

 

 

Pitää muistaa, että esimerkiksi Pirkanmaan väestöstä nyt jo yli neljäsosa on + 60 –vuotiaita ja osuus on kohoamassa kolmannekseen.

 

 

Odotan, että puoluetoimistot patistavat piirijärjestöjään hankkimaan ehdokkaiksi kokeneita ehdokkaita ja myös kertomaan julkisuuteen senioriehdokkaiden osuuden ehdokasjoukostaan.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maakuntavaalit, varttuneet maakuntavaaliehdokkaat, naisten osuus maakuntavaaliehdokkaista, nuorten osuus maakuntavaaliehdokkaista, maakuntavaalien ehdokasasettelu,

Miksi ihannoidaan vain naisten ja nuorten ehdokkaiden osuutta vaaleissa?

Torstai 15.3.2018 - -Esko Erkkilä-

Maassamme järjestettiin viime huhtikuussa kuntavaalit.

 

 

Kuntavaalien jälkeen tammikuussa olivat presidentinvaalit ja ensi syksynä järjestetään maakuntavaalit.

 

 

Vuoden 2019 keväällä järjestetään eduskuntavaalit ja pian niiden jälkeen eurovaalit.

 

 

Vaaleja siis riittää!

 

 

*****************

 

 

Puolueet etsivät parhaillaan ehdokkaita maakuntavaaleihin ja sieluni silmin näen, että kohtapuoliin eri puolueet alkavat kertomaan julkisuuteen, että kuinka hyvin ne ovat saaneet maakuntavaaleihin naisehdokkaita ja nuoria ehdokkaita.

 

 

Eipä siinä mitään pahaa, mutta puolueiden välisessä tiedotuskilpailussa unohdetaan kertoa varttuneen väen osuus ehdokkaista.

 

 

Maakuntavaaleissa jos missä, kaikilla puolueilla on mielestäni suuri tarve saada ehdokkaikseen kokeneita ja koko maakunnan tuntevia ehdokkaita.

 

 

Varttuneet ja kokeneet ehdokkaat tuntevat elämänkokemuksensa perusteella maakuntien tilanteet, tarpeet ja kehityskohteet.  Toki nuorillakin on paikkansa maakuntavaaliehdokkaina, mutta heille ei ole ymmärrettävistä syistä ehtinyt kertyä maakunnallista näkemystä asioiden hoitamisesta.

 

 

Ehdotan, että eri puolueet lisäävät jatkossa tiedostusaineistoonsa 60 + -vuotiaiden maakuntavaaliehdokkaiden osuuden ehdokasmäärästään.

 

 

Varttuneen väen osuus lähentelee monilla alueilla neljäsosaa alueen väestöstä ja on puolueiden etu, että esimerkiksi 60 + -ikäisten maakuntavaaliehdokkaiden osuus ja lukumäärä kerrotaan julkisuuteen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuorten ehdokkaiden osuus, Naisehdokkaiden osuus, Varttuneen väestön osuus ehdokkaista, maakuntavaalit 2018, Kuntavaalit 2017, Eduskuntavaalit 2019, eurovaalit,

Eihän vaan roolit heitä häränpyllyä?

Tiistai 5.9.2017 - -Esko Erkkilä-

On aika, jolloin viime kuntavaalien tuloksena valitut luottamushenkilöt aloittelevat toimintaansa valtuutettuina, lautakuntien ja johtokuntien sekä erilaisten neuvostojen ja toimikuntien jäseninä.

 

 

Nyt luottamushenkilöiden joukossa on paljon uusia luottamushenkilöitä ja näin pitää ollakin, sillä muuten kansalaisten vaaleissa ilmaisema tahto ei täyty.

 

 

Luottamushenkilöiden kouluttaminen vastuulliseen tehtäväänsä on juuri nyt ajankohtaista toimintaa kunnissa ja kaupungeissa.

 

 

Erilaisissa seminaareissa, koulutustilaisuuksissa sekä symposiumeissa luodaan kunnalle visioita, strategioita ja tulevaisuuden suuntaviivoja.

 

 

Hyvä näin, mutta kaikissa noissa seminaareissa, koulutustilaisuuksissa ja symposiumeissa on se valuvika, että ”opettajina” niissä ovat ne samat virkamiehet, jotka ovat jo monet vaalikaudet olleet kuntien palveluksessa ja todellisuudessa johtaneet kuntaa.

 

 

Kansalaiset ovat vaaleissa ilmaisseet haluavansa muutosta ja valinneet päättäjiksi uusia henkilöitä.

 

 

Miksi vanhojen ja kaavoihin kangistuneiden virkamiesten sallitaan kouluttaa luottamushenkilöitä?

 

 

Vaalien jälkeen luottamustehtäviin valittujen luottamushenkilöiden pitäisi kouluttaa virkamiehiä eikä virkamiesten luottamushenkilöitä, sillä muuten asiat heittävät häränpyllyä ja entinen meno jatkuu!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luottamushenkilöt, uudet luottamushenkilöt, kuntavaalit 2017, luottamushenkilöiden kouluttaminen, luottamushenkilöiden koulutus,

Ei se näin tule menemään!

Sunnuntai 7.5.2017 - -Esko Erkkilä-

Helsingin Sanomat julkaisi eilen ”tutkimuksen”, jossa kuntavaalien tulosten perusteella ennakoitiin tulevien maakuntavaalien tulosta.

 

”Tutkimuksessa” oli kuntavaalien tulos siirretty suoraan maakuntavaalien tulokseksi.

 

 

Ajatustapa on mielenkiintoinen, mutta tulokseltaan väärä.

 

 

Kuntavaalien tulokset eivät ole suoraan verrannolliset maakuntavaaleihin, vaan oikeampi tarkastelutapa olisi käyttää eduskuntavaalien tulosta vertailupohjana.

 

 

Toki viime eduskuntavaalienkin tulos olisi vain suuntaa-antava, sillä puolueiden välisissä voimasuhteissa on tapahtunut muutoksia ja maakuntavaaleissa valitaan selvästi enemmän valtuutettuja kuin eduskuntavaaleissa kansanedustajia, joten myös siltä pohjalta tehdyt ennusteet ovat hataralla pohjalla.

 

 

Hesari ennustaa Pirkanmaalla maakuntavaaleissa seuranlaista tulosta valittujen paikkakuntajaon mukaan:

 

 

  • Tampere 59 edustajaa
  • Nokia 6 edustajaa
  • Sastamala 3 edustajaa
  • Ylöjärvi 3 edustajaa
  • Kangasala 2 edustajaa
  • Lempäälä 2 edustajaa
  • Pirkkala 2 edustajaa
  • Valkeakoski 2 edustajaa
  • ilman edustajia jäisivät Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kihniö, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Urjala, Vesilahti ja Virrat

 

On varmaa, että esimerkiksi Tampere ei tule saamaan 59 edustajaa maakuntavaltuuston 79 edustajapaikasta.

 

Keskusta sai viime kuntavaaleissa Tampereella 6.261 ääntä eli 5,6 % Tampereella annetuista äänistä. 

 

Saimme viime eduskuntavaaleissa Tampereella 13.396 ääntä eli 10,5 % annetuista äänistä, joten ero on melkoinen.

 

 

Äänestysprosentti pelaa tulosten tarkastelussa tiettyä roolia, mutta on selvää, että Tampereella Keskusta-äänestäjien osuus on eduskuntavaaleissa paljon suurempi kuin kuntavaaleissa ja sama pätee varmuudella myös maakuntavaaleissa.

 

 

Tulkintani merkitsee, että maakunnan maakuntavaaliehdokkaiden - puolueista riippumatta - kannattaa tehdä voimallista vaalityötä Tampereella, sillä äänestäjät tulevat palkitsemaan työn maakuntavaltuutetun paikalla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maakuntavaalit, maakuntavaalit Pirkanmaalla,

SDP vetää neuvotteluja

Keskiviikko 26.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaalien tuloksissa Tampereella suurimmaksi ryhmäksi nousi SDP.

 

 

Se merkitsi, että SDP pyrkii muodostamaan valtakoalition, joka hallisisi kaupunkia seuraavat neljä vuotta.

 

 

SDP valitsi pormestariehdokkaakseen Lauri Lylyn ja neuvotteluja valtakoalition muodostamiseksi käydään nyt hänen johdollaan.

 

 

********************

 

 

 

 

Aamulehti julkaisi neuvotteluista kuvan sähköisessä versiossaan maanantaina 24. päivänä huhtikuuta. Kuvassa Keskustan neuvotteluryhmä keskusteluissa SDP:n kanssa.

 

 

 

IMG_8876.JPG

 

 

Sama kuva oli Aamulehden printtiversiossa eilen ja nyt kuvatekstissä oli mainittu nimi nimeltä myös Keskustan neuvottelijat.

 

 

 

*******************

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana olen mukana Keskustan neuvotteluryhmässä.

 

 

Muut neuvotteluryhmämme jäsenet ovat minusta vasemmalle kunniapuheenjohtajamme Matti Kaperi, nykyisen valtuustoryhmämme puheenjohtaja Matti Järvinen sekä uuden valtuustoryhmämme puheenjohtaja Jouni Ovaska.

 

 

Neuvottelut käydään siis SDP:n johdolla ja on luonnollista, että vain SDP kommentoi neuvottelujen etenemistä.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit 9.4.2017, Kuntavaalien suurin puolue Tampereella oli SDP, Kuntavaalien suurin puolue Tampereella, Matti Kaperi, Matti Järvinen, Jouni Ovaska, Lauri Lyly, pormestariehdokas Lauri Lyly, Pekka Salmi, Atanas Aleksovski, Harri Sandell,

Kuntavaalikiireet eivät suinkaan päättyneet äänestystuloksen saamiseen!

Tiistai 11.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Monet saivat kuntavaalit kohdaltaan päätökseen sen jälkeen, kun vaalitulokset tulivat julkisuuteen.

 

 

Kuntavaalipäivän jälkeinen päivä eli eilinen oli kohdaltani ehkä vilkkain kuntavaalien talkoopäivä ja se oli kokemuksena kieltämättä myös hyvin monipuolinen.

 

 

Aluksi kiirehdin ennen aamukahdeksaa vaalimökille ja tarkoitukseni oli ”laittaa kahvit tulelle”, jotta olisimme voineet tarjota tamperelaisille kiitoskahvit hyvän kuntavaalituloksemme kunniaksi.

 

 

Kahvitarjoilu ei kuitenkaan onnistunut, sillä ”kaupungin miehet” olivat ehtineet katkaisemaan sähköt vaalimökeiltä!

 

 

Siivosin vaalimökiltä tavaraa ja esitteitä peräkärryyni roskasiiloon toimittamista varten.

 

 

*************************

 

 

Aamukymmeneltä piti laittaa pikkutakki päälle ja kiirehtiä Virastotalolle yhtenä Keskustan edustajana kuulemaan Tampereen suurimmaksi puolueeksi nousseen SDP:n informaatiota, että miten edetään kuntavaalien jälkeen.

 

Kiitokset SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovskille selkeistä nuoteista, jotka hän antoi asioiden jatkolle.

 

 

**************************

 

 

Informaatiotilaisuuden jälkeen työvaatteet taas niskaan ja vaalimökin siivouksen jatkamista sekä nitojan niittien poistamista vaalimökin ulkoseiniltä.

 

 

Peräkärrykuormallinen roskia ja kuntavaaliesitteitä roskasiilon kautta kohti Tarastenjärven hyötyvoimalaa!

 

 ******************

 

Iltapäivällä olikin vuorossa kuntavaalien ulkomainosjulisteiden kerääminen julistetelineistä yhdessä Timo Vuohensillan kanssa – ajomatkaa kertyi satakunta kilometriä!

 

 

 

IMG_8478.JPG

 

 

Tampereella on vaalien ulkomainostelineitä 18 kappaletta eri puolilla kaupunkia ja tässä Multisillassa oleva ulkomainos, jonka heitin peräkärryyni joskus  iltapäiväviiden tienoilla.

 

 

Monipuolinen kymmentuntinen talkoopäivä alkoi olla lopuillaan!

 

Kuntavaaleihin liittyvät talkootyöt jatkuvat tänään heti aamutuimaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2017 Tampereella, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskusta Tampere, talkootyö, kuntavaalien ulkomainosjulisteet, talkootyö kuntavaaleissa 2017 Tampereella,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »