Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suomen nopea elpyminen on tosiasia

Torstai 2.9.2010 - -Esko Erkkilä-

Haastava otsikko, mutta se näyttää päivä päivältä muodostuvan yhä enemmän totuudeksi.

 

Erilaisten tutkimuslaitosten kansan keskuudessa toteuttamat gallup-kyselyt ja pankkien talousviisaiden diasulkeiset kertovat, että maan taloustilanne on kohenemassa ennakoitua nopeammin.

 

Kehitys on tunnustus Keskustan johdolla toteutetulle talouspolitiikalle ja myrkkyä kaikkea arvostelevalle demari-porukalle.

 

Matti Vanhasen kaukokatseisuus on saamassa palkinnon - harmi, että Vanhanen on siirtynyt sivuun ja ei saa sitä tunnustusta, jonka hän ansaitsisi.

 

Pääministeri Mari Kiviniemen hallitus on entisestään terävöittänyt edellisen hallituksen linjauksia ja tulosta syntyy.

 

Talouden ennakoitua nopeampi elpyminen sataa huhtivaaleissa hallituspuolueiden laariin ja saattaa SDP:n entistä pahempaan ahdinkoon. Koska sammuvat valot SDP:n puoluetoimistosta?

 

Ruuan arvonlisäprosentin alentaminen, tulossaoleva takuueläke ja ydinvoimaratkaisun aikaansaama myönteinen yritysilmapiiri ovat  ratkaisevassa asemassa, kun tarkastellaan viime kuukausien päätöksiä.

 

Taloustilanteen koheneminen ei vielä ole varmaa, sillä kansainväliset ongelmat saattavat nopeastikin vaikuttaa negatiivisesti. Hereillä on siis oltava, mutta pienoiseen hengähdystaukoon on nyt mahdollisuus.

 

Vanhasen ja Kiviniemen sekä heidän hallitustensa oikein mitoitetut ja oikein ajoitetut toimenpiteet luovat rohkaisevan taustan sille toiminnalle, jonka perusteella kansalaiset huhtikuussa 2011 arvioivat hallituspuolueiden ja oppositiopuolueiden eväät rakentaa Suomea seuraavan vaalikauden aikana.

 

Hallituspuolueiden kannalta näkymät ovat valoisat!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Matti Vanhanen, Keskusta, SDP, SDP:n puoluetoimisto,

Hyväksyvää hyrinää, sillä ainoastaan Urpilainen urputtaa

Torstai 26.8.2010 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Mari Kiviniemi on vähällä porulla ja olemattomalla hammasten kiristelyllä saanut aikaan ensimmäisen budjettinsa.

 

Kansalaiset ja kanssapoliitikot ovat ilmeisen tyytyväisiä Kiviniemen toimintaan budjetin kokoonkursijana.

 

On enemmän kuin oletettua, että kaikenvastustaja Jutta Urpilainen joukkoineen urputtaa.

 

Kiviniemen hallituksen budjettiesityksessä on vahvoja elementtejä orastavan talouskasvun tukemiseksi.

 

Takuueläkkeen sisällyttäminen budjettiesitykseen vei terän kaikenvastustajien eli demarien toiminnalta. Takuueläke ei paranna kertaheitolla heikoimmassa taloudellisessa tilanteessa olevien pienituloisten eläkeläisten asemaa, mutta se parantaa heidän mahdollisuuksiaan jo ennen ensi kesää.

 

Mari Kiviniemen hallituksen budjettiesitys on väriltään Vihreä.

 

Se merkitsee hallituksen sopiman mukaisia toimenpiteitä energiapaketin toteuttamisessa. Energiapaketti merkitsee lisää työtä koko Suomelle. Budjetti auttaa meitä saavuttamaan EU:lle antamamme sitoumukset ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

 

Talouselämän tärkeänä pitämän Seinäjoen ja Oulun välisen rataosuuden rahoituksesta huolehtiminen on näpäys valtiovarainministeri Kataiselle, joka olisi keskeyttänyt rataosuuden rakentamistyöt ensi vuonna. Kiviniemen selkeä korjaustöitä kiirehtivä toiminta vei pohjan pois myös Urpilaiselta odotettavissa olleelta urputtamiselta.

 

Seinäjoen ja Oulun välisen rataosuuden korjaustyöt heijastuvat elinkeinoelämän ja siten kaikkien kansalaisten kannalta paljon eteläistä Suomea myöten. On koko maan etu, että päärataverkkomme on iskukunnossa Ouluun saakka. Nyt se on mahdollista toteuttaa.

 

Pääministeri Mari Kiviniemi saa minun ja lukuisten muiden tunnustuksen linjakkaasta toiminnastaan budjettiesityksen laadinnassa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, valtion budjettiesitys 2011, Jutta Urpilainen, takuueläke, energiapaketti, Seinäjoki-Oulu rataosuus, Oulu-Seinäjoki-rataosuus, Vihreä budjetti,

Hallitus on vaihtunut - eläköön uusi hallitus

Keskiviikko 23.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Matti Vanhasen toinen hallitus päätti työskentelynsä eilen. Hallitus sai eron presidentin esittelyssä klo 17.00.

 

Samassa esittelyssä nimitettiin uusi Mari Kiviniemen johtama hallitus.

 

Eduskunta äänesti uudesta pääministeristä ja Kiviniemi sai luottamuksen äänin 115-56. Tyhjää äänesti 4 kristillisdemokraattien sekä perussuomalaisten kansanedustajaa. Poissa oli 24 edustajaa.

 

Hallitus jatkaa lähes entisessä kokoonpanossaan, sillä pääministerin vaihtumisen lisäksi ainoastaan kunta- ja hallintoministeri vaihtui, kun Kiviniemen tilalle nousi kansanedustaja Tapani Tölli.

 

Tölli on Tyrnävän kunnanjohtaja ja hän on toisen kauden kansanedustaja. Hänen valintansa ministeriksi oli oikeudenmukainen alueellisen tasapainon kannalta. Tölliä luonnehditaan hallituksen uskolliseksi soturiksi ja sellaista henkilöä kaivataankin, kun vaikeita asioita viedään eteenpäin.

 

Oli hyvä, että mitkään ryhmät eivät turvautuneet ministerikierrätykseen - nyt hallitus saa työrauhan heti ensimmäisistä hetkistä alkaen. Näin myös vältytään SDP:n ja muiden oppositiopuolueiden räksytykseltä. Oppositio olisi löytänyt ministerikierrätyksessä epäonnistuneita ministereitä ja "paljon" epäonnistuneita ministereitä - nyt sitä asetta oppositiolla ei ole. Hieno veto Mari Kiviniemeltä!

 

Hallitus on vaihtunut - eläköön uusi hallitus ja sen pääministeri Mari Kiviniemi!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Matti Vanhanen, Tapani Tölli, Tyrnävä

Satamat investoivat ja luottavat uuteen kasvuun

Tiistai 22.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Saan työni puolesta seurata Suomen tavaraliikennesatamien liikennettä ja toimintaa kaakonkulman satamista aina pohjois-Pohjanmaalle saakka.

 

Taloudellinen notkahdus on merkinnyt jokseenkin kaikille satamille volyymien alenemista ja siten taloudellisten edellytysten heikkenemistä. Satamaoperaattorit ovat joutuneet henkilöstövähennyksiin, sillä jos vienti ja tuonti takkuavat, niin väkeä ei tarvita.

 

Satama-alan työmarkkinahäiriöt eivät ainakaan vahvistaneet satamien ja satamaoperaattoreiden eloa.  On ihmeellistä, että kaikenmoiset...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hamina, Kotka, Uusikaupunki, Vaasa, port of Hamina, port of Kotka, port of Uusikaupunki, port of Vaasa, Mari Kiviniemi, Anu Vehviläinen

Pohjois-Pohjanmaalla on nyt ministerivuoro!

Perjantai 18.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan puoluekokous Lahdessa on päättynyt.

 

Ennakoin, että Antti Rantakangas on ehdokkaista varmin Suomen Keskustan varapuheenjohtajaksi. Erehdyin, sillä puoluekokous päätti toisin.

 

Pohjois-Pohjanmaan piiri on Suomen Keskustan piireistä suurin ja se jäi Lahden puoluekokouksessa ilman edustajaa Keskustan johtoviisikossa.

 

Pääministeri Matti Vanhanen jättää pääministerinpaikkansa uudeksi puheenjohtajaksi valituksi tulleelle hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemelle. Tarvitaan siis tiettyä ministerikierrätystä.

 

Mielestäni itseoikeutettu ministeripostin saaja tässä tilanteessa on...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Antti Rantakangas, Inkeri Kerola, Tapani Tölli, Matti Vanhanen, Mari Kiviniemi

Mari kiitteli tukijoukkojaan

Keskiviikko 16.6.2010 klo 7.22 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puheenjohtajaksi Lahden puoluekokouksessa valittu Mari Kiviniemi kiitti ystäviään, tukijoitaan ja kannustajiaan heti Lahden puoluekokouksen jälkeen lähettämässään sähköpostiviestissä. Olin kiitokset sisältäneen sähköpostiviestin saajien joukossa.

 

Mari toteaa viestissään, että tuki ja kannustus hänelle on ollut mahtavaa.

 

Lahden kokouksen henki oli niin vaikuttava ja vakuuttava, että Keskustan ja sitä myötä koko Suomen uudelle alulle on nyt olemassa hyvät mahdollisuudet, toteaa Kiviniemi.

 

Politiikan jatkosta tuore puheenjohtaja toteaa, että ennen juhannusta vaihtuu hallitus.

 

Kiviniemi jatkaa, että vaikka hallituksen pohja onkin sama, tarvitaan normaali parlamentaarinen järjestys tässäkin vaiheessa.

 

- Nyt alkaa työ, jonka yksi tärkeä maali on huhtikuun 2011 eduskuntavaalit. Vaalikampanjan aikana haluan käydä suomalaisten kanssa keskustelun Suomen suunnasta - samalla otteella, kuin kävin puheenjohtajakiertueen aikana keskustalaisten kanssa keskustelua puolueen suunnasta, toteaa Mari.

 

Arvostan Mari Kiviniemeltä saamaani viestiä ja tuen omalta osaltani häntä kaikin tavoin.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi

Lahdessa tehtiin oikeita henkilövalintoja

Sunnuntai 13.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan puoluekokous Lahdessa on tehnyt henkilövalinnat puoluejohtoon.

 

Puheenjohtajaksi valittiin Mari Kiviniemi ja varapuheenjohtajiksi Tuomo Puumala, Annika Saarikko sekä Timo Kaunisto. Puoluesihteerin pestin sai Timo Laaninen.

 

Tunnen henkilökohtaisesti kaikki valitut ja luotan heidän taitoihinsa johtaa Suomen Keskusta Suomen suurimmaksi puolueeksi kevään 2011 eduskuntavaaleissa.

 

Mari Kiviniemen johdolla Keskusta saa avaimet siihen, että kaupunkien ovet Suomen Keskustalle avautuvat. Mari on kotoisin Jalasjärveltä, joten hän tuntee myös maakuntien tarpeet ja odotukset.

 

Tuomo Puumala on laaja-alainen vaikuttaja Keski-Pohjanmaalta Kokkolasta, mutta hänellä on suuri kannattajajoukko myös muissa maakunnissa. Puumala oli leimallisesti nuorten ehdokas puoluejohtoon.

 

Annika Saarikko teki nopean nousun puoluejohtoon. Saarikon monipuolinen kokemus eri tehtävissä sekä nuorten tuki selittävät hänen suosionsa. Annikan nyt tekemä askel on vasta ensimmäinen hänen matkallaan maamme keskeiseen vaikuttajaryhmään.

 

Timo Kauniston tuoreet mielipiteet puheenjohtajataistossa tasoittivat hänen tietään varapuheenjohtajaksi. Sain monesti keskustella Timon kanssa ennen puheenjohtajavalintoja ja voin vahvasti todeta, että Timo on mies paikallaan Suomen Keskustan varapuheenjohtajana. Onnittelut Vakka-Suomen ja Varsinais-Suomen suuntaan!

 

Timo Laanisen valinta puoluesihteeriksi toteutui juuri sillä ylivoimaisuudella, joka oli aistittavissa jo jonkin aikaa. Mediataidot ja vahva kokemus Keskustan taustavaikuttajana olivat ne eväät, jotka takasivat Laanisen valinnan.

 

Toivotan puoluejohtoon valitulle viisikolle parhainta menestystä ja tiedän, että koko keskustaväki ajattelee samoin.

 

Nyt alkaa haastava kymmenen kuukauden rupeama, jonka jälkeen kevään eduskuntavaaleissa linjoitetaan Suomen suunta neljäksi seuraavaksi vuodeksi. Vastuulliset suomalaiset antavat eduskuntavaaleissa luottamuksensa nyt valitulle Keskusta-johdolle!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, Lahden puoluekokous, Mari Kiviniemi, Tuomo Puumala, Annika Saarikko, Timo Kaunisto, Timo Laaninen

Terveisiä Lahdesta!

Lauantai 12.6.2010 klo 8.48 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan puoluekokous alkoi eilen Lahdessa. Olin mukana aamun Talousseminaarista illan puheenjohtajatenttiin saakka.

 

Henkilövalinnat tehdään tänään. En pääse paikan päälle, sillä meillä on tänään pienimuotoiset sukujuhlat, kun nuorimmainen päätti opintiensä.

 

Tunnelma Lahdessa oli innostunut ja rakentava.

 

Eroava puheenjohtaja Matti Vanhanen sai puoluekokouksen avanneen puheenvuoronsa jälkeen raikuvat ja pitkät suosionosoitukset. Väki nousi seisomaan ja jatkoi suosionosoituksiaan - näin menetellään harvoin Suomessa! Vanhanen sai omiltaan hänelle kuuluvan tunnustuksen.

 

Tapasin eilen monta Suomen keskeistä päättäjää ja keskustelin heidän kanssaan. Suomen ensimmäinen naispääministeri Anneli Jäätteenmäki, ministeri Juha Rehula ja kansanedustaja Anne Kalmari olivat henkilöitä, joiden kanssa en ole aiemmin keskustellut kahden kesken. Niistä keskusteluista ehkä joskus myöhemmin.

 

Puheenjohtaja- ja puoluesihteerikisa ratkeavat tänään.

 

Mari Kiviniemen ja Timo Kauniston vauhti ja varmuus ovat kasvaneet kisan edetessä. Mauri Pekkarisella ja Paavo Väyrysellä varmuutta on ollut ennenkin ja erityisesti Pekkarisella myös vauhtia.

 

Juttelin puoluesihteerikisan molempien pääehdokkaiden - Jarmo Korhosen ja Timo Laanisen kanssa eilen. Heidän kisastaan tulee tiukka. Kisan kolmannen ehdokkaan Simo Sorsan tapasin eilen ensimmäisen kerran. Hänellä ei ole mahdollisuuksia puoluesihteerikisassa, vaikka pystyvä henkilö onkin.

 

Keskustalaiset saavat hyvän puoluesihteerin on hänen etunimensä sitten Jarmo tai Timo.

 

 

Levollisena ja innostuneena Lahden henkilövalintoja odottaen

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, puoluekokous, Matti Vanhanen, Mari Kiviniemi, Mauri Pekkarinen, Paavo Väyrynen, Timo Kaunisto, Jarmo Korhonen, Timo Laaninen, Simo Sorsa, Anneli Jäätteenmäki, Juha Rehula, Anne Kalmari

Voittaako galluppien kuningatar Lahdessa?

Keskiviikko 2.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan puoluekokous Lahdessa lähestyy ja puheenjohtajagalluppien kierrokset kiihtyvät.

 

Kaikki arvonsa tuntevat mediat tekevät omia galuppejaan Keskustan tulevasta puheenjohtajasta ja osa myös puoluesihteerivalinnan tuloksesta.

 

Viimeisimpänä Helsingin Sanomat julkisti puheenjohtajagalluppinsa tuloksen tiistaina 1.6.2010.

 

HS-gallup perustui 17…27.5.2010 toteutettuun toimeksiantoon, jossa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Mauri Pekkarinen, Paavo Väyrynen, Timo Kaunisto, Antti Kiviniemi, Kaija Kiviniemi, Juha Louhivuori

Suomen Keskustan puheenjohtajakiertue Tampereella

Torstai 13.5.2010 - -Esko Erkkilä-

Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa Lahdessa 11. - 13.6.2010.

 

Puheenjohtajakandidaatit osallistuvat ennen puoluekokousta yhdeksällätoista paikkakunnalla ympäri Suomea järjestettäviin puheenjohtajatentteihin.

 

Puheenjohtajakiertue saapui Tampereelle 11.5.2010. Tilaisuus järjestettiin Museokeskus Vapriikissa ja Vapriikin auditorioon kokoontuikin yleisöä täysi salillinen.

 

Valitettavasti samaan aikaan Eduskunta keskusteli pääministeri Matti Vanhasen ilmoituksesta energia-asioista. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen joutui asian johdosta...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Paavo Väyrynen, Mauri Pekkarinen, Timo Kaunisto, Suomen Keskusta, Arto Pirttilahti

« Uudemmat kirjoitukset