Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pelottavaa vandalismia Tampereella

Keskiviikko 13.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Koimme maanantai-aamuna 11.04.2011 Tampereella pelottavia hetkiä, kun totesimme, että vandalismit olivat yön aikana iskeneet Keskustan, Kokoomuksen, Vihreiden sekä Kristillisdemokraattien vaalijulisteisiin.

Keskustan ja Kokoomuksen vaalijulisteiden päälle oli liimattu manipuloituja kuvia tarhaketuista. Erityisen kuvottavalta ja pelottavalta tuntui, kun pääministeri Mari Kiviniemen manipuloitu kuva oli liimattu Vihreiden ja Kristillisdemokraattien vaalijulisteen päälle! Kuva oli niin kuvottava, että en pysty sitä kuvailemaan.

Luonnollisesti tein vandaalien töistä rikosilmoituksen samaan tapaan kuin tein heidän toimistaan Sentterin ikkunoiden maalaamisesta.

Nyt Poliisin edustajat ottivat rikosilmoitukseni vakavasti, sillä vastaavaa toimintaa oli tapahtunut edellisyönä myös Helsingissä sekä Turussa.

Vandalismin kohdistaminen Tampereella Keskustan lisäksi Kokoomukseen, Vihreisiin ja Kristillisdemokraatteihin oli uutta Helsinkiin ja Turkuun verrattuna.

Toivon, että poliisitutkinnassa tutkitaan mahdolliset kytkennät taannoisen Sentterin vaalihuoneiston ikkunoiden tuhrimisen, pääministeri Mari Kiviniemen Tammelantorilla tapahtuneen häirinnän sekä nyt tapahtuneiden törkeyksien välillä.

Pääministerin puhetilaisuutta Tammelantorilla häirinneen vandaalin kuva ja nimikin oli Aamulehden etusivulla 2.4.2011 ja todella toivon, että hänen sekä hänen joukkionsa kytkennät nyt tapahtuneeseen Keskustan, Kokoomuksen, Vihreiden sekä Kristillisdemokraattien vaalijulisteiden häpäisyyn tutkitaan.

Pidän erittäin surullisena, että Tammelantorilla riehuneen vandaalin taustajoukoissa oli mukana myös pieni lapsi. Parivuotiaalla silmälasipäisellä lapsella on todella heikot eväät elämälleen, kun hän joutuu kasvamaan vandaalien joukossa. Osaavatko lapsen vanhemmat ajatella tätä?

Vaikka vaalijulisteiden häpäisy kohdistuikin ainoastaan neljään mainittuun puolueeseen, en missään nimessä uskoa, että kyseessä olisi poliittinen toimenpide – laillisen puolueen edustajat eivät tähän vandalismiin ole voineet osallistua.

Vandaalijulisteiden painattaminen on täytynyt tapahtua isossa painotalossa, sillä kyse on isokokoisista julisteista. Onko kyseessä ylikansallinen terroristiliike – toivon, että poliisitutkinta tutkii myös tämän mahdollisuuden!

Vaalijulisteiden vandalismi on tuomittavaa toimintaa. Se on tuomittavaa, vaikka vandalismi kohdistuisi kovimpaan poliittiseen kilpailijaan. Vaalijulisteiden tuhoamisessa ei ole järjen hiventäkään.

Toivon, että poliisi pystyy kerrankin saattamaan turkisvandalismit oikeuden eteen!

 

-Esko Erkkilä-

 

PS. Tähän juttuun ei liitetä valokuvia, sillä vandaalit saattaisivat tulkita niiden julkaisemisen voitoksi itselleen. En ainakaan nyt julkaise myöskään Mari Kiviniemen puhetilaisuutta häirinneen vandaalin kuvaa, vaikka Aamulehti sen nimitiedoin julkaisikin 2.4.2011!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Keskusta, Kokoomus, Vihreät, Kristillisdemokraatit, vaalirauha, turkisvandalismi,

Monia blogikirjoituksia tänäänkin!

Perjantai 8.4.2011 klo 0.17 - -Esko Erkkilä-

Vauhti kohti vaaleja kiihtyy ja se näkyy myös näillä blogisivuilla.

 

Tänään näilläkin sivuilla ilmestyy  monta blogikirjoitusta - ole hyvä ja tutustu!

 

pict0938.jpg

 

Kuva, jossa esiintyvä henkilö hallitsee Suomessa käytäviä vaalikeskusteluja - Mari Kiviniemi.

 

Kuva on Sentterin edessä sijaitsevasta katutaulusta!

 

Oli hieno todeta, että lähes kaikki ohikulkijat pysähtyivät katselemaan pääministerin kuvaa - tulossa olevat vaalit ovat todelliset pääministerivaalit!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi,

"Nämä vaalit ovat pääministerivaalit"

Sunnuntai 3.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Mari Kiviniemi lausuu otsikossa kerrotut sanat Keskustan vaalimainoksen lopuksi, jota 2.4.2011 alkaen on alettu esittää televisiossa.

Kiviniemen sanoja edeltää kuvakavalkaadi, jossa hänen lisäkseen esiintyvät kysymysmerkkeinä punapukuinen naishahmo, tukeva mieshahmo ja kaitaluinen mieshahmo. Onkohan kysymysmerkkihahmoilla todellisuustaustaa?

Keskustan TV-mainos osuu suoraan asian ytimeen – pääministerivaalit alkavat 6.4.2011, kun ennakkoäänestys alkaa. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 17.4.2011.

Edustava pätkä Keskustan TV-mainoksesta on katsottavissa Ylen Areenasta ja siellä 1.4.2011 iltauutisten eli klo 20.30 lähetettyjen uutisten kohdalta. Kannattaa käydä katsomassa!

Samassa uutislähetyksessä näytetään katkelmia myös Kokoomuksen TV-mainoksesta, jossa sekoileva joukko kokoomuslaisia – jopa ministereitä - harhailee linja-autossa matkalla ties minne.

SDP ei ole nyt langennut samaan kuin edellisissä eduskuntavaaleissa, kun se määräysvallassaan olevan SAK:n nimissä aikoi kampanjoida näyttelijä Oiva Lohtanderin olemukseen perustuvalla mässäilyohjelmalla.

Nyt Jutta Urpilainen tarjoaa SDP:n TV-mainoksessa työsopimusta! Tuskin kovin moni suomalainen allekirjoittaa Urpilaisen tarjoaman työsopimuksen, sillä ainakin minä olen oppinut, että toiseen sopimuspuoleen ja hänen sanaansa pitää pystyä luottamaan. Kuka luottaa SDP:n toimintaa?

On annettava tunnustus Suomen Keskustalle, sillä sen TV-mainoksessa on osattu hyvin tuoda esille ASIA – eduskuntavaaleissa on kyse Suomen suunnasta.

Nyt ei ole varaa harhailla isolla joukolla päämäärättömästi tai solmia työsopimuksia epämääräisten tahojen kanssa!

Olemme päättämässä Suomea seuraavat neljä vuotta johtavasta pääministeristä ja siinä valinnassa meillä ei ole varaa epäonnistua – sen vuoksi valintani on Mari Kiviniemen johtama Keskusta ja sen luotettavat kansanedustajaehdokkaat.

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pääministerivaalit, pääministerivaalit 2011, Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Oiva Lohtander

Tampereella tapahtuu!

Lauantai 2.4.2011 klo 7.49 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalien lähestyminen merkitsee suurta määrää mielenkiintoisia tilaisuuksia.

On selvää, että tilaisuuksiin osanotossa joutuu tekemään tiukkaa karsintaa.

Valtakunnallisen vaalitentin lähettäminen suorana lähetyksenä Tampereen Raatihuoneelta toi kaupunkiin mm. pääministeri Mari Kiviniemen ja hänen vanavedessään kolmen muun puolueen puheenjohtajat.

Mari Kiviniemi halusi esiintyä yleisötilaisuuksissa ennen TV-tenttiä ja myös sitä seuraavana päivänä.

Me keskustalaiset arvostamme korkealle pääministerin ja Suomen Keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen aktiivisuutta.

Monet tilaisuudet ja niistä laatimani blogikirjoitukset merkitsevät, että esim. tänään näillä sivuilla on kaksi blogikirjoitusta tämän ”selittävän” kirjoituksen lisäksi!

Koettakaa kestää!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, TV-tentti,

Pääministeri Mari Kiviniemi jatkoi vakuuttavia esiintymisiään Tammelantorilla Tampereella 1.4.2011

Lauantai 2.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Oli taas kerran hienoa olla suomalainen ja tamperelainen, kun sai perjantai-aamuna 1.4.2011 olla läsnä pääministeri Mari Kiviniemen yleisötilaisuudessa Tammelantorilla Tampereella.

Tammelantorilla oli kuulemma muitakin suomalaisia puoluejohtajia samaan aikaan esiintymässä, mutta siellä oli ainoastaan yksi pääministeri!

Muut puoluejohtajat – josko heitä sitten lopulta edes Tammelantorilla oli – jäivät pääministerin varjoon. Huhut kuitenkin kertoivat, että perussuomalaisten puheenjohtaja olisi jossain kulmassa Tammelantoria nähty.

 

pict0662.jpg

 

Pääministerin haastattelusta vastasi kansanedustaja Mikko Alatalo ja asiantuntemuksella Mikko tehtävänsä hoitikin!

 

pict0678.jpg

 

Pääministeri Mari Kiviniemen varmuus sekä ”lavasäteily” – Tammelantorilla kai voitaisiin puhua ”torisäteilystä” – paranevat päivä päivältä.

Kuplat puhkeavat vaalipäivän lähestyessä ja todelliset timantit – Mari Kiviniemi – pääsevät oikeuksiinsa.

 

pict0667.jpg

 

Tässä osa niistä n. kolmestasadasta tamperelaisesta, jotka olivat kokoontuneet Tammelantorille aamuvarhaisella tapaamaan pääministeri Mari Kiviniemeä!

 

Pääministerin Kiviniemi selvitteli yleisölle Keskustan keskeiset teemat parin viikon kuluttua pidettävissä eduskuntavaaleissa – ennakkoäänestys alkaa jo 6.4.2011, joten ennakkoäänestäjille asioiden kertominen nyt on tärkeää.

Keskityin kuuntelemaan Kiviniemen linjauksia omaishoidosta ja eläkeasioista.

Omaishoidon osalta pääministeri toisti edellispäivänä Cafe Siilinkarin sisäpihalla toteamansa eli sen, että omaishoidon korvausten saattaminen Kelan maksettavaksi yhdenmukaistaa nykyisen paikkakuntakohtaisesti rönsyilevän politiikan.

Omaishoidon verotuskysymykset on Keskustan mielestä ratkaistava siten, että omaishoitajalle käteenjäävä eurosumma kasvaa.

Taitetun indeksin osalta pääministeri Mari Kiviniemi ei pane populistipoliitikkojen tapaan päätään pensaaseen, vaan toteaa, että taitetun indeksin korjaamiseen ei ole mahdollisuuksia.

Kiviniemen linjaus on kylmää kyytiä halpahintaisille populisteille, mutta ainakin minä osaan arvostaa suoraa puhetta.

Taitetun indeksin korjaamisessa pätee vanha kansanviisaus: ”Vaikka olisi kuinka suuren talon poika tahansa, mutta jos ei ole rahaa, niin ei ole rahaa.”

Se Keskustan linjaus, että eläkkeensaajien tulonmuodostumisesta on huolehdittava erityiskeinoin, kun taitettua indeksiä ei ole varaa muuttaa, lohdutti.

Tilaisuuden juontajana toiminut kansanedustaja Mikko Alatalo totesi, että taitetusta indeksistä päätettiin Paavo Lipposen johdolla, joten demareita meidän pitää syyttää!

 

Tilaisuuden jälkeen pääministeri Kiviniemi antoi haastatteluja...

 

pict0690.jpg

 

...suomeksi ja...

 

pict0692.jpg

 

...sujuvasti myös englanniksi.

 

Kiitän pääministeri Mari Kiviniemeä aamuvarhaisesta vierailusta Tammelantorilla - on hienoa nähdä tiedoiltaan,taidoiltaan ja vastuunkantokyvyltään osaava henkilö maan peräsimessä!

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Mari Kiviniemi, Mikko Alatalo, taitettu indeksi, omaishoitaja, omaishoitajat,

Suomenmaa-lehden nettiversio 1.4.2011 klo 16.00

Lauantai 2.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Suomenmaan nettilehdessä 1.4.2011 klo 16.00 kerrotaan Cafe Siilinkarin sisäpihalla 31.3.2011 ja Tammelantorilla 1.4.2011 klo 09.30 järjestetyistä yleisötilaisuuksista, joissa pääministeri Mari Kiviniemi tapasi yleisöä.

Cafe Siilinkarissa pääministeri Mari Kiviniemen sekä sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehulan haastattelijana toimi Suomenmaa-lehden toimittaja Pirkko Määttälä.

Määttälä huomasi, että valokuvasin Siilinkarin tilaisuudessa ja hän pyysi lähettämään jonkun kuvan tilaisuudesta laatimansa jutun kuvitukseksi.

Toinen lähettämistäni kuvista "ylitti julkaisukynnyksen".

Suomenmaan juttu kokonaisuudessaan tässä.

 

-------

Tampere kuuli keskustan omaishoito- ja muuta asiaa

01.04. 16:00

 

 

pict0641.jpg

 

Mari Kiviniemi keskusteli Tampereella muun muassa Pirkko Mäkelän ja Satu Niskasen kanssa.

Kuva: Esko Erkkilä

 

Yhdenvertaisuus, jaksaminen ja lomaoikeus.

 

Siinä muutamia asioita, jotka keskustalle ovat olennaisia omaishoidossa. Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi ja sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula puhuivat torstaina Tampereella aiheesta kahvila Siilinkarissa.

 

Paikalle tulleet noin sata pirkanmaalaista ja tamperelaista kuuntelivat hartaana keskustan sanomaa. Kommentit ja kysymykset esitettiin molemmille vieraille mieluummin kahdenkeskisissä keskusteluissa kuin ison yleisön edessä.

 

Tosin yhtään sosiaali- ja terveyspoliittista vaalitilaisuutta tuskin järjestetään ilman taitetusta indeksistä puhumista, eikä Tamperekaan tehnyt siitä poikkeusta. Ministeri Rehula selvitti, mistä asiassa on kyse. Lisäksi hän kertoi seikkaperäisesti, miksi sosiaaliturvajärjestelmä on niin monimutkainen.

 

– Sitä on rakennettu koko sodanjälkeinen aika ja aina on pistetty pala toisen viereen kuin tilkkutäkissä. Lisäksi aika ja elämäntyyli on muuttunut niin, että esimerkiksi erilaisia perhemääritelmiä on toistakymmentä. Näiden kaikkien asioiden yhteensovittaminen ei ole ihan yksinkertainen juttu, Rehula totesi.

 

Mari Kiviniemi puhui varsinaisen asian lisäksi omista Tampere-muistoistaan.

 

– Äitini on kotoisin tuosta vierestä Kangasalta ja muistan, miten hienoa oli lapsena tulla Tampereelle katsomaan kaupungin jouluvaloja, Kiviniemi kertoi.

Hän kertoi lisäksi omista iäkkäistä sukulaisistaan ja muistutti, miten tärkeää omaishoitamisen yhteydessä on huolehtia hoitajan jaksamisesta.

 

– Juuri siksi keskusta haluaa sellaisia ratkaisuja, että omaishoitajalle taataan riittävä lepo hänen tekemänsä arvokkaan työn ohessa, Kiviniemi totesi.

 

Kiviniemi oli perjantaiaamuna myös Tampereen Tammelantorilla.

 

Siellä hän totesi, että pääministerinä toimiminen on etu asioihin paneutumisessa.

 

Leikatun indeksin korjaamishaaveisiin pääministeri toisti torstaina Café Siilinkarissa toteamansa, että rahat eivät riitä indeksin muuttamiseen.

 

Leikatun indeksi osapuolina ovat työmarkkinaosapuolet, joten asia ei ole yksinomaan hallituksen päätettävissä.

 

– Leikatun indeksin vuoksi eläkkeet jäävät jälkeen yleisestä kustannuskehityksestä ja tämä ongelma pitää poistaa erillistoimenpitein, Kiviniemi linjasi.

 

Tammelantorin tilaisuuteen toivat oman värinsä eläinsuojelijoiksi itseään kutsuvat henkilöt.

 

He nousivat Tammelantorin myyntipöydälle ja levittivät pitkän punavärisen banderollin. Yksi käytti laukkuunsa kätkettyä megafonia ja myös muuta äänentoistolaitetta.

 

Pääministerin turvamiehet joutuivat esittämään poliisikorttinsa ja senkin jälkeen mielenosoittajat oli lähes väkivalloin työnnettävä pois myyntipöydältä.

 

Turvamiehet pyysivät lisää poliisivoimia paikalle ja pahimmat hulinoitsijat korjattiinkin sen jälkeen "parempaan talteen".

 

SUOMENMAA

 

-------

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, pääministeri Mari Kiviniemi, Cafe Siilinkari, Tammelantori, taitettu indeksi, omaishoitajat,

Tampere oli torstaina 31.3.2011 ja on tänään perjantaina 1.4.2011 paikkakunta Suomessa, jossa maamme poliittisia päättäjiä voi tavata!

Perjantai 1.4.2011 - -Esko Erkkilä-

TV1:n suuri vaalikeskustelu järjestettiin Tampereen Raatihuoneella torstaina maaliskuun 31. päivänä.

Se merkitsi, että Suomen kolmen suurimman vaaleissa valitun puolueen puheenjohtajat ja perussuomalaisten puheenjohtaja saapuivat Tampereelle päivän aikana.

Maamme pääministeri ja Suomen Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi oli yleisön tavattavissa Cafe Siilinkarin sisäpihalla torstaina klo 16.00…17.00.

Tilaisuuden aiheena oli omaishoito ja ikääntyminen.

Aihe merkitsi, että myös sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula oli paikalla.

Olin paikalla mielenkiintoisessa ja innostavassa yleisötapahtumassa.

Pääministerin varma ja miellyttävä esiintyminen loi uskoa sille, että Suomen hallituksen johdossa on asiantunteva henkilö. Keskustalaisilla on luottavainen olo pääministerivaalien aattotunnelmissa.

Tässä pieni kuvakavalkaadi Cafe Siilinkarin tilaisuudesta:

 

pict0595.jpg

 

Pääministeri Mari Kiviniemen olemuksesta henki luottavaisuus tulevaisuuteen

 

pict0600.jpg

 

Cafe Siilinkariin kokoontunut yleisö sai varmuuden siitä, että sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula hallitsee vastuualueensa

 

pict0619.jpg

Ministeri Juha Rehula ja Pirkanmaan Liiton keskeinen hallintomies, parkanolainen kansanedustajaehdokas Ari Lamminmäki ovat kooltaakin suurmiehiä

 

pict0621.jpg

Blogistilla on pituutta kolme kyynärää eli 180 senttiä, mutta pätkäksi sitä itsensä sai kokea ministeri Juha Rehulan - 192 senttiä - ja Ari Lamminmäen -191 senttiä - seurassa!

Keskustelimme kuitenkin tasavertaisesti!

 

pict0628.jpg

Pääministeri Kiviniemi keskusteli ajankohtaisista asioista parkanolaisen Juhani Kuivasen (keskellä) ja tamperelaisen Esko Kärkkäisen (oikealla) kanssa

 

pict0632.jpg

Hämeenkyröläinen kansanedustajaehdokas Päivi Hiltunen ja pääministeri Mari Kiviniemi katsovat hymyillen ja luottavaisina tulevaisuuteen

 

pict0638.jpg

 

Tamperelainen lääkäri ja kansanedustajaehdokas Timo Taivalsalmi kertoi pääministeri Mari Kiviniemelle, että vaaliväsymys ei ole aikonutkaan iskeä, sillä normaalit lääkärintyöt kutsuvat häntä taas aamusella

 

pict0644.jpg

 

Käytännön omaishoidon asiantuntija Hanna Holma - kansanedustajaehdokas Kangasalta - kävi perusteellisia keskusteluja sosiaali-ja terveysministeri Juha Rehulan kanssa

 

pict0646.jpg

 

Pääministeri Mari Kiviniemi ehti tilaisuuden päätyttyä pukeutumaan jo päällystakkiin, kun ryhmä tilaisuutta seuranneita ulkomaalaispoikia halusi yhteiskuvaan Suomen pääministerin kanssa. Mari Kiviniemi meni mielellään kuvaan poikien kanssa. Bloginpitäjä harmittelee, että en tullut kysyneeksi edes poikien kotimaata!

 

Kiitän pääministeri Mari Kiviniemeä sekä sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehulaa mielenkiintoiseen tilaisuuteen osallistumisesta!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Juha Rehula, Ari Lamminmäki, Juhani Kuivanen, Esko Kärkkäinen, Päivi Hiltunen, Timo Taivalsalmi, Hanna Holma,

Ruuan arvonlisäveroa ei pidä korottaa

Perjantai 25.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Mari Kiviniemi piti merkittävän linjapuheen Keskustan valtakunna​llisessa vaalistart​issa 5.3.2011.

Haluan erityisesti tuoda esille ja kiittää pääministeriä tärkeästä linjauksesta, joka koskee elintarvikkeiden arvonlisäveroa.  

Kertauksena, että elintarvikkeiden arvonlisävero oli 30.9.2009 saakka 17 %.

Suomen Keskustan ansiosta ja Kokoomuksen sekä oppositiopuolue SDP:n vastustuksesta huolimatta elintarvikkeiden arvonlisävero alennettiin 1.10.2009 alkaen 12 prosenttiin.

Heinäkuun alusta eli 1.7.2010 elintarvikkeiden arvonlisävero nostettiin 13 prosenttiin.

Kokoomus on vaaliohjelmassaan linjannut, että arvonlisäveroa on korotettava 2 %-yksikköä. Kokoomus haluaa siis, että myös elintarvikkeiden eli ruuan arvonlisäveroa korotettaisiin!

 Pääministeri Mari Kiviniemi linjasi Keskustan vaalistartissa arvonlisäveroista seuraavaa:

Arvonlisäveroa meidän pitää korottaa siksi, että voimme turvata palveluiden ja etuuksien rahoituksen. Mutta pienituloisille tärkeitä ruuan ja lääkkeiden arvonlisäveroa emme korota. Keskusta ei myöskään korota energiaveroja nyt päätetystä.” (Alleviivaus blogikirjoittajan).

Arvonlisävero on tasaveroa puhtaimmillaan. Kokoomus haluaa, että myös elintarvikkeiden hinnoittelussa etenisimme tasaveron suuntaan.

On nähtävissä, että elintarvikkeiden hintoihin on kohdistumassa suuria korotuspaineita. Korotuspaineiden suurimmat syyt tulevat meille maailmantilanteen heijastumina. Tähän kuvioon elintarvikkeiden arvonlisäverokannan korottaminen ei sovi lainkaan.

Kiitän pääministeri Mari Kiviniemeä, kun hän julkitoi Keskustan selkeän ja yksiselitteisen kannan elintarvikkeiden arvonlisäveron säilyttämisestä ennallaan puolueen vaalistartissa.

Sain juontaa pääministerin haastattelutuokion Sentterissä 12.3.2011. Kysyin Keskustan kantaa arvonlisäveroon silloin ja mielihyväkseni pääministeri vastasi minulle sekä satalukuisalle yleisölle, että Keskusta ei korota elintarvikkeiden eikä lääkkeiden arvonlisäveroa. Hienoa!

Se on mielestäni ainoa oikea vaihtoehto ja uskon, että äänestäjät haluavat samoin!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pääministeri, Mari Kiviniemi, pääministeri Mari Kiviniemi, Keskusta, Suomen Keskusta, elintarvikkeiden alv, elintarvikkeiden arvonlisävero, ruuan alv, ruuan arvonlisävero,

Määrätään lääkäri eduskuntaan - Timo Taivalsalmi matkalla Arkadianmäelle

Sunnuntai 20.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Yleislääketieteen erikoislääkäri Timo Taivalsalmi on Tampereen kaupunginvaltuustossa Keskustan valtuustoryhmän varavaltuutettu ja nyt hän on eduskuntavaaliehdokkaana Pirkanmaan vaalipiirissä.

Taivalsalmella on lukuisia luottamustehtäviä elämän eri alueilla.

Taivalsalmen eräs vaalilause on: ”Hyvä Arki kirjoitetaan yhdessä”.

Pääministeri Mari Kiviniemen Sentteri-vierailun aikana ehdokastentissä kysyin Taivalsalmelta: ”Terveyskioskeja vai robottikirurgiaa?”.

Taivalsalmen vastasi, että molempia tarvitaan. Hän perusteli terveyskioskien tarpeen ”kevyen hoidon tarpeella” ja robottikirurgiaa taas tarvitaan esim. isojen leikkausten tuloksellisessa hoitamisessa. Terveyskioskeissa todetut sairauden ensi oireet ovat tärkeitä havaita, sillä varhain aloitetut hoitotoimenpiteet osoittautuvat usein tehokkaiksi ja silloin myös kustannuksia säästyy.

Timo Taivalsalmi ja hänen tukiryhmänsä järjestivät Sentterissä torstaina maaliskuun 10. päivänä tilaisuuden, jonka otsikko oli: ”Polemiikkia, kahvia ja musiikkia”.

Taivalsalmi on musiikkimiehiä ja hän on yksi soittajista bändissä, joka on ristinyt itsensä ”Trio Asialliset”.

Ehdin viivähtämään hetken Taivalsalmen tilaisuudessa ja tässä muutama kuva sieltä:

 

pict1395.jpg

 

Titta Mattila luovutti tilaisuuden sankarille ison kimpun tulppaaneja ja toivotteli menestystä vaalitaistossa.

 

 

pict1398.jpg

 

Timo ja tulppaanikimppu

 

 

pict1403.jpg

 

Kyllä lääkäriltä sujuu kahvitarjoilukin!

 

pict1405.jpg

 

Trio Asialliset musisoi Asiaa-kyltin takana. Rummuissa Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Kriikku.

 

-------------

Muistutan, että tänään ja lähipäivinä ilmestyy useampia blogikirjoituksia kuin yksi päivässä! Sanottavaa kun tuntuu riittävän!

------------ 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Taivalsalmi, Mari Kiviniemi, Mikko Kriikku, Sentteri, Trio Asialliset, robottikirurgia, terveyskioski, Hyvä Arki, Timo Taivalsalmi eduskuntaan,

Sentterissä vieraili todellinen arvovieras - pääministeri Mari Kiviniemi

Tiistai 15.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön ja Keskustan Pirkanmaan piirin yhteishanke – Sentteri – sai lauantaina maaliskuun 12. päivänä todellisen arvovieraan, kun pääministeri Mari Kiviniemi vieraili siellä.

Minä sain lyhyellä haastattelijan urallani olla jo toisen kerran huipulla, kun porukan päätöksen mukaisesti juonsin pääministerin haastattelutuokion.

Edellinen haastattelijan urani huippu oli marraskuun 20. päivä 2010, kun sain silloinkin vetää Tampereella vierailleen pääministeri Kiviniemen haastattelun.

Pääministerin vierailu on SUURI TAPAUS isoilla kirjaimilla, vaikka pääministeri Kiviniemi ei itsestään suurta numeroa teekään.

Täytyy ihailla pääministeri Kiviniemen ”turnauskestävyyttä”, sillä hän oli kotiutunut Suomeen lauantai-aamulla klo 06.00 Brysselistä EU-johtajien huippukokouksesta ja kolmen tunnin jälkeen hän lähti kotimaan kiertueelle Satakunnan ja Nokian kautta Tampereelle.

Väsymyksen häivääkään ei näkynyt pääministerin olemuksessa, kun sain Sentteri-isännän ominaisuudessa ja yhdessä Sentteri-emäntä Titta Mattilan kanssa toivottaa hänet tervetulleeksi Tampereelle ja Sentteriin.

Ohjasimme pääministerin Sentteriin ns. ”ministerihuoneen” kautta, mutta ilman sen kummempia valmisteluja pääministeri oli valmis astumaan satapäisen yleisön eteen.

Pääministeri lausui ilonsa, että sai tavata pirkanmaalaisia ja tamperelaisia näin runsaslukuisasti. Pääministeri Kiviniemi kertoi läheisistä suhteistaan Pirkanmaalle ja totesi Tampereelle saapumisen olevan hänelle aina mukavaa.

Olin katsellut televisiosta edellisiltana, siis perjantaina 11.3.2011, kun Ranskan presidentti Nikolas Sarkozy tervehti Mari Kiviniemeä herrasmiehen tapaan käsisuudelmalla.

Kerroin tämän mikrofoniin kaikkien kuultavaksi ja totesin, että minä tilaisuuden juontajana en edes yritä samaa.

Jatkoin, että Suomen pääministerin elämä kulkee äärimmäisyydestä toiseen; perjantaina maailman suurimpien TV-yhtiöiden televisiokameroiden edessä Ranskan presidentti Nikolas Sarkozyn kanssa ja tänään pirkanmaalaisten amtöörivalokuvaajien ristitulessa Esko Erkkilän kanssa!

Sentteriin kokoontuneella väellä riitti hauskaa!

Olin laatinut kymmenkunta kysymystä, jotka esitin pääministerille.

Maatilamme vuokramies Ville Koivuniemi tallensi valtaosan kysymyksistäni ja pääministeri Mari Kiviniemen vastauksista videolle. Toivon, että jossain vaiheessa ehdin purkamaan Villen taltioiman aineiston ja kertomaan siitä näillä sivuilla.

Kysymysteni jälkeen pääministeri meni yleisön joukkoon ja keskusteli tuttujen ja tuntemattomien kanssa.

Suunnitelmamme Sentteri-emännän kanssa oli, että pyydän kansanedustajaehdokkaat tässä vaiheessa ylätasanteelle ja teen jokaiselle yhden kysymyksen. Kuvio toimi teknisesti hyvin ja saamamme palautteen perusteella kysymykset sekä eritoten ehdokkaiden vastaukset olivat hyviä.

 

pict1466.jpg

 

Tietyllä ennalta sovitulla kellonlyömällä Sentteri-emäntä viestitti minulle – jolla pitkäpuheisuus on synnyinlahja - , että nyt puheet seis ja ehdokkaat sekä pääministeri yhteiskuvaan!

Kuvio toimi ja hyviä kuvia tallentui lukemattomien digikameroiden muistiin.

 

pict1470.jpg

 

Pisteeksi iin päälle Sentteri-emäntä Titta Mattila (vasemmalla) ja allekirjoittanut Sentteri-isäntä eli Esko Erkkilä (oikealla) pääsivät yhteiskuvaan pääministeri Mari Kiviniemen kanssa!

 

Pääministeri Kiviniemi siirtyi tämän jälkeen ”ministerihuoneeseen” mediatapaamiseen.

Tapaamisen tuloksia saimme lukea sunnuntaina ainakin Aamulehdestä sekä hieman Helsingin Sanomistakin.

Totesin kiitossanoissani, että pääministerin käynti Pirkanmaalla ja Tampereella on suuri kunnianosoitus maakuntaa kohtaan ja siinä eivät puoluepoliittiset näkökannat merkitse mitään.

Puoluekantaan katsomatta kaikki pirkanmaalaiset kiittävät pääministeri Mari Kiviniemeä hänen vierailustaan Nokialla ja Tampereella Sentterissä.

Toivottavasti näemme pääministerin pikaisesti uudestaan Tampereella!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, pääministeri Mari Kiviniemi, Sentteri, Titta Mattila, Nikolas Sarkozy, Esko Erkkilä, Ville Koivuniemi,

Pääministeri Mari Kiviniemi Sentterissä lauantaina 12.3.2011 klo 15.45 - 16.30

Perjantai 11.3.2011 klo 7.55 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Mari Kiviniemi saapuu Pirkanmaalle lauantaina 12.3.2011.

 

 

marisentteriss.png

 

 

Hän on tavattavissa Nokialla K-Citymarket´lla klo 14.30 - 15.15...

 

...ja sen jälkeen...

...Sentterillä, Hallituskatu 7, Tampereella klo 15.45 - 16.30.

 

 

Toivotan Sentteri-isäntänä pääministerin Sentteriin ja toivon, että väki tulee sankoin joukoin tapaamaan suosittua pääministeriä.

 

-Esko Erkkilä-

 

PS. Tämän päivän varsinainen blogikirjoitukseni on alempana ja se käsittelee tänään vakavaa ongelmaa. Lue ja ota kantaa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mari Kiviniemi, pääministeri, pääministeri Sentterissä, Sentteri,

Kevään eduskuntavaaleista on tulossa entistä vahvemmin pääministerivaalit

Maanantai 21.2.2011 - -Esko Erkkilä-

Pääministerin asemaa on lainsäädännöllisesti ja johdonmukaisesti Suomessa vahvistettu. Aseman vahvistaminen on tapahtunut presidentin valtaoikeuksia kaventamalla.

Suuntaus merkitsee, että pääministerin kyvyt ja mahdollisuudet ohjata valtiolaivaa muodostuvat entistä tärkeämmiksi.

Kysymys on pääministerin taustaryhmän – puolueen – ja pääministerin henkilökohtaisten ominaisuuksien korostumisesta pääministerivalinnassa.

Pääministeri Mari Kiviniemi on kuluneen kahden kuukauden aikana vahvistanut asemiaan kansalaisten silmissä seuraavana pääministerinä.

Iltalehden asiasta teettämä tutkimus ja sen pohjalta lehden toimituksessa laadittu juttukokonaisuus toteavat, että…

”… Mari Kiviniemi jätti muut potentiaaliset pääministeriehdokkaat nielemään pölyä.”

Kiviniemi vahvisti joulukuusta helmikuuhun asemiaan 14 %-yksikköä Iltalehden pääministeripörssissä, jonka tulokset käsittävät 1.938 henkilön puhelinhaastattelun. Nyt Kiviniemeä kannattaa seuraavan hallituksen pääministeriksi peräti 36 % suomalaisista.

Muiden puolueiden puheenjohtajien kannatuskäyrä kehittyi kuluneiden kahden kuukauden aikana kuten lehmän häntä!

Kokoomuksen Jyrki Katainen menetti 5 %-yksikköä, perussuomalaisten Timo Soini sai takkiinsa 3 %-yksikköä ja myös ”pahnan pohjimmainen” eli SDP:n Jutta Urpilainen menetti vähistäänkin 2 %-yksikköä.

Ilahduttavaa Iltalehden kyselyssä oli se, että ryhmän ”Ei osaa sanoa” osuus laski peräti 4 %-yksikköä. Se merkitsee, että vaalien lähestyminen lisää aktiivisuutta myös niiden joukossa, joilla on vaara jättää vaalit kokonaan äänestämättä.

Äänestyspäätöksestään epätietoisten osuuden aleneminen ja siihen yhdistetty Timo Soinin suosion laskeminen aiheuttavat varmaan harmaita hiuksia perussuomalaisten joukossa.

Liitän tähän Atte Nikkasen kamerallani 20.11.2010 ottaman kuvan Wayne´s Coffeessa järjestetystä tilaisuudesta, jossa sain vetää ”pääministerin haastattelutunnin”.

 

 

pict0177.jpg

 

Mari Kiviniemen suosio oli jo silloin korkealla, mutta hänen näyttönsä ovat sen jälkeen nostaneet suosion nyt aivan uusille lukemille.

 

Tässä vielä samalta päivältä itse ottamani kuva, kun pääministeri tuo tervehdystään Suomen Keskustan Pirkanmaan piirin syyskokoukselle.

 

pict0259.jpg

 

Vaalikeskustelut ovat pian alkamassa ja keskustalaisilla on turvallinen olo, sillä puheenjohtaja ja pääministeri Mari Kiviniemi hallitsee asiat ja se tulee varmasti yhä kasvattamaan hänen kansansuosiotaan.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pääministerivaalit, Iltalehden pääministerikysely, Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen, Timo Soini, Jutta Urpilainen, Wayne`s Coffee,

Anneli Jäätteenmäen ratkaiseva osuus unohdetaan usein

Keskiviikko 19.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Anneli Jäätteenmäki valittiin Suomen Keskustan puheenjohtajaksi v. 2002.

Hänen johdollaan Keskusta suisti Paavo Lipposen ja SDP:n vallankahvasta vuoden 2003 eduskuntavaaleissa.

Jäätteenmäen keskeinen rooli SDP:n kuningastien katkaisija unohdetaan usein. Näin ei saisi olla, sillä kunnia sille jolle kunnia kuuluu!

Jäätteenmäen lyhyeksi jäänyt pääministeriys ei himmennä hänen saavutuksiaan demarivallan päättäjänä.

Tunnen Annelin ainoastaan pintapuolisesti, mutta annoin hänelle Keskustan Riikan-risteilyllä tunnustusta saavutuksestaan. Minusta tuntui, että sanomani lämmitti Jäätteenmäkeä.

Anneli Jäätteenmäen ryhdikäs esiintyminen vuoden 2003 eduskuntavaalien vaalikampanjan aikana vakuutti suomalaiset muutoksen tarpeesta – kansa oli kyllästynyt SDP:n ylivaltaan.

Matti Vanhanen valittiin pääministeriksi Jäätteenmäen 68 päivää kestäneen pääministeriyden jälkeen.

Keskusta säilytti pääministeriyden Matti Vanhasella vuoden 2007 eduskuntavaaleissa ja nyt on Mari Kiviniemellä ”tuhannen taalan paikka” pitää pääministerin posti Keskustalla, kun huhtikuulla käymme eduskuntavaaleihin.

Menneet eivät paljon paina nykyhetken tilanteissa, mutta toivoa sopii, että Anneli Jäätteenmäen keskeinen rooli demarien ylivallan päättäjänä muistettaisiin.

Sopii muistaa myös se, että Anneli Jäätteenmäki on kautta aikojen ensimmäinen nainen, joka on toiminut Suomen pääministerinä.

Tasa-arvoa arvostavien on hyvä muistaa, että Suomessa on naisista ollut ainoastaan keskustalaisia pääministerinä!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anneli Jäätteenmäki, pääministeri Anneli Jäätteenmäki, vuoden 2003 eduskuntavaalit, vuoden 2007 eduskuntavaalit, vuoden 2011 eduskuntavaalit, Mari Kiviniemi, Paavo Liiponen, SDP, SDP:n kuningastie, Suomen ensimmäinen naispääministeri, naispääministerit,

Huhtikuun eduskuntavaalit ovat pääministerivaalit

Tiistai 18.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Huhtikuussa järjestettävät eduskuntavaalit ovat yhä selkeämmin muodostumassa pääministerivaaleiksi.

Presidentin valtaoikeuksien karsiminen on nostanut pääministerin selkeäksi ykköstoimijaksi.

Pääministeri Mari Kiviniemen onnistuminen on osaltaan edesauttanut sitä, että tulevissa vaaleissa yhä useampi suomalainen haluaa äänestää eduskuntavaaleissa pääministeristä.

Se on ymmärrettävää, sillä onnistujaa halutaan tukea ja hypätä hänen joukkoihinsa.

Kokoomuksen puheet pääministerivaaleista ovat häipyneet vauhdilla. Syynä on se, että mainostoimistojen Jyrki Kataisesta luoma kuva on saanut pahoja kolhuja.

Asioita tuntevat kertovat, että jopa Kataisen puhetyyli on mainostoimistojen luomaa, sillä ”siviilissä” hänen puhetapansa on tyystin toisenlainen kuin julkisuudessa.

SDP:n kannattajat eivät ole koskaan Urpilaisen puheenjohtajuuden aikana edes haaveilletkaan pääministerivaaleista. Se on ymmärrettävää, sillä Jutta Urpilaisen suosio omiensakin joukossa pääministeriksi on paljon alhaisempi kuin esim. Eero Heinäluoman.

Odotan malttamattomana monien suomalaisten tavoin puolueiden puheenjohtajatenttejä ja paneeleja, joissa suurimpien puolueiden puheenjohtajat pääsevät esiintymään suurelle yleisölle.

Keskustalaisena odottamiseen voi suhtautua levollisin mielin, sillä tiukoissa paikoissa Mari Kiviniemen tietomäärä ja hänen tapansa esiintyä ovat ylivertaisia.

Tiedän, että pääministerillä riittää kiireitä, mutta toivon, että näemme Mari Kiviniemen Tampereella vielä ennen huhtikuun eduskuntavaaleja!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pääministerivaalit, pääministerivaalit 2011, Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen, mainostoimiston tuote, Jutta Urpilainen, Eero Heinäluoma, puheenjohtajatentti,

Vasemmisto ei ole kypsä vastuunkantajaksi

Torstai 2.12.2010 - -Esko Erkkilä-

Eduskunta käsitteli eilen Irlannin tukipakettia.

 

Eduskuntakeskustelun aikana tuli selväksi, että demarit ja vasemmistoliittolaiset eivät kanna vastuuta suomalaisten huomisesta.

 

Ihmettelen, että demarit ovat Paavo Lipposen jälkeen vajonneet niin syvälle populismiin, kuin eilisessä eduskuntakeskustelussa ilmeni.

 

Eero Heinäluoman ja Paavo Arhinmäen Eduskunnan puhujapöntöstä pitämät puheenvuorot olivat käsittämättömiä. Puheissa peräänkuulutetut toimenpiteet ajaisivat koko Euroopan syvään kriisiin.

 

Vastuullisesti toimiva hallitus ja vastuulliset kansalaiset eivät hyväksy SDP:n ja Vasemmistoliiton riekkujien huutoja.

 

Opposition on turvallista äänestää Irlannnin tukipakettia vastaan, sillä he tietävät, että tukipaketti hyväksytään hallituspuolueiden voimin.

 

Valitettavaa on, että osa kansasta ei käsitä kyseessä olevan likaisen pelin politiikka. Vaalien lähestyminen merkitsee, että vasemmistolla on vastuunkannon hivenkin hävinnyt taivaan tuuliin.

 

Käsitän vallan hyvin, että Irlannin tukipaketin hyväksyminen ei ole helppoa. Se on kuitenkin varmaa, että sen hylkääminen merkitsisi kylmää kyytiä ja nopeasti Suomelle sekä koko Euroopalle.

 

Jaksan uskoa, että kansan enemmistö ymmärtää demarien ja koko opposition pelaavan likaista peliä.

 

Valtaan kuuluu vastuu ja sitä hallituspuolueet nyt kantavat.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Irlannin tukipaketti, Mari Kiviniemi, Paavo Lipponen, Eero Heinäluoma, Paavo Arhinmäki,

Kuloveden Kylät ry:n joulumyyjäiset Nokian Markun seurakuntatalolla olivat onnistunut tapahtuma

Tiistai 23.11.2010 - -Esko Erkkilä-

Sain sunnuntaina marraskuun 21. päivänä olla kyytimiehenä vaimolleni, joka osallistui valmistamiensa tiffany- ja sulatuslasituotteiden myyjänä Kuloveden Kylät ry:n joulumyyjäisiin.

 

Myyjäiset järjestettiin Nokian seurakunnan Maurin seurakuntatalolla Siurossa ja kauppa kävi mukavasti.

 

Kyläläisiä askarruttaa Markun seurakuntatalon kohtalo. Se on talvella avoinna ainoastaan joulumyyjäisten ja Kauniimmat Joululaulut -tapahtuman aikana.

 

Olen paljon liikkunut Suomen teillä, mutta vasta nyt kävin ensimmäistä kertaa Siurossa ja Kuloveden äärellä. Erittäin kaunista seutua.

 

Seudun kauneus ei kuitenkaan auta, jos jopa Nokian seurakunta jo nyt soveltaa hieman syrjemmällä sijaitsevaan seurakuntataloon ministeri Vapaavuoren esittämää ja ihannoimaa ERA17-periaatetta.

 

ERA17 on hiemankin keskusta-alueiden ulkopuolella sijaitsevien seutujen uusi kuristusohjelma, jota kokoomuslainen asuntoministeri Jan Vapaavuori ajaa kuin käärmettä pyssyyn.

 

ERA17 tulee otsikosta "Energiaviisaan rakennetun ympäristön aika 2017". Tällä kokoomuslaisen ministeri Vapaavuoren tilaustyöllä saadaan kuulemma Suomesta energiatehokkuuden kärkimaa.

 

Syrjäseutujen ihmistä Vapaavuoren ajatusmaailma ei halua huomioida lainkaan.

 

Suomen Keskusta ei hyväksy Vapaavuoren ja kokoomuksen ajatusmaailmaa.

 

Sain tästä vakuuttavan tiedon, kun kysyin Wayne´s Coffeessa järjestetyssä pääministerin haastattelussa pääministeri Mari Kiviniemeltä marraskuun 20. päivänä, että kuinka Vapaavuoren ajatusmaailma soveltuu keskustalaiseen ajatusmaailmaan. Kiviniemen vastaus tyydytti minua.

 

Kiitän Kuloveden Kylät ry:n puuhahenkilöitä mukavan myyjäistilaisuuden järjestämisestä ja toivon, että saisitte pitää kylänne elävänä. Markun seurakuntatalon lämpimänä pitäminen läpi talven on eräs tavoitteenne ja kannatan sitä lämpimästi.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuloveden Kylät ry, Nokian seurakunta, siuro, Markun seurakuntatalo, asuntoministeri Jan Vapaavuori, ERA17, Wayne´s Coffee, Mari Kiviniemi,

Liittokansleri Merkel´n tapaaminen on jäänyt pääministeri Mari Kiviniemelle erityisesti mieleen !

Sunnuntai 21.11.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti syyskokouksensa UKK-instituutissa lauantaina marraskuun 20. päivänä. Piirikokouksen pääesiintyjäksi olimme saaneet pääministeri Mari Kiviniemen.

 

Pääministeri Kiviniemellä oli kiireinen päivä Tampereella, sillä hän oli aamusella läsnä Suomen Partiolaisten 100-vuotisjuhlassa Tampere-talolla.

 

Partiolaistilaisuuden jälkeen pääministeri kävi Aamulehden haastattelussa klo 11.30 ja sen jälkeen hän osallistui klo 12.00 Keskustan yleisötilaisuuteen Wayne´s Coffeessa  Finlaysonilla Siperiassa.

 

Sain vetää pääministeri Kiviniemen haastattelun Wayne´s Coffeessa.

 

Wayne´s Coffee osoittautui erinomaiseksi yleisötilaisuuspaikaksi, sillä varaamamme 140 kahvi- ja croisant-lippua hupenivat hetkessä. Tilat ovat esiintyjille mainiot, sillä esiintyjät voivat helposti sijoittua muutaman askelman kahvilan lattiatasoa ylemmäs, joten yleisö näkee esiintyjät vaivattomasti.

 

Paikan etuna on myös se, että Aamulehden toimittajien työpisteet ovat lähellä, joten arvovieraiden haastattelut on helppo toteuttaa.

 

Paikkana Wayne´s Coffee on täysosuma!

 

Tilaisuuden aluksi esittelin kaikki paikalla olleet Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaat - laadukasta joukkoa kaikki! Ehdokkaat kertoivat lyhyesti itsestään ja näin pääsimme hyvään vireeseen pääministeriä odotellessa.

 

Olin varautunut "pääministerin haastattelutuntiin" parillakymmenellä kysymyksellä. Lähes kaikki ne ehdimmekin käydä läpi haastattelun aikana.

 

Eräs valmistelemani kysymys kuului suurin piirtein näin: "Mikä tilanne tai tapaaminen on jäänyt pääministerikaudelta erityisesti mieleen?"

 

Suuri yllätys ei ollut, kun pääministeri vastasi, että Saksan vierailu on jäänyt hänelle erityisesti mieleen mukavana muistona.

 

Pääministeri Mari Kiviniemi viihtyy yleisötilaisuuksissa ja hän osaa ottaa kuulijansa. Näin tapahtui myös Wayne´s Coffeessa Tampereen Finlaysonilla.

 

Keskustalaisuudesta on helppo olla ylpeä, kun saa olla samoissa tilaisuuksissa pääministeri Mari Kiviniemen kanssa. Tämän me tamperelaiset saimme kokea marraskuun 20. päivänä 2010!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pääministeri Mari Kiviniemi, Mari Kiviniemi, UKK-instituutti, Tampere-talo, Wayne´s Coffee, Finlayson, Siperia,

Suomella on edustava ja asiantunteva pääministeri - koko hallitus pärjäsi haastattelutunnilla erinomaisesti!

Perjantai 1.10.2010 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnan televisioidulla kyselytunnilla torstaina 30.9.2010 tuli kaikille selväksi, että meillä on asiantunteva ja edustava pääministeri.

 

Vasemmisto-oppositio yritti hiillostaa pääministeri Mari Kiviniemeä monen henkilön voimin, mutta hiillostus jäi tuloksettomaksi.

 

Pääministeri Kiviniemi osoitti asiantuntemuksensa ja pystyi torjumaan kaikki vasemmiston räksytykset.

 

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen urputti tapansa mukaan suurella äänellä ja antaumuksella suurtuloisten ja vähätuloisten eriarvoisuudesta. Olin tyytyväinen, että pääministeri muistutti oppositiota mm. ruuan arvonlisäverokannan alentamisesta, joka on vähäväkisten tukemista parhaimmillaan.

 

Kyselytunnin edistyessä Urpilainen ja Arhinmäki myötäjuoksijoineen totesivat Kiviniemen, Pekkarisen sekä Rehulan olevan talouden asiantuntijoita ja luopuivat räksyttämisestään.

 

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi otti esille säätiölain valmistelun. Kankaanniemi mainitsi Nuorisosäätiön lisäksi esille demarikompastelijat eli Riihisäätiön sekä Urheilusäätiön.

 

Urheilusäätiö on Paavo Lipposen johdolla tukenut mm. sosiaalidemokraattien Tarja Halosen ja Jani Sievisen vaalikampanjoita. Urheilusäätiö otti saamistaan ojennuksista opikseen ja on luvannut jatkossa olla tukematta ehdokkaita - mistähän demarit nyt joutuvat repimään Urheilusäätiön heille osoittamat vaalituet?

 

Televisioitavat haastattelutunnit ovat tärkeä elementti politiikan avaamisessa kansalaisille. On hyvä, että hallitus oli lähes täysilukuisena vastaamassa kansanedustajien kysymyksiin.

 

Uskon, että kyselytunti ja sen televisiointi ovat opposition kannalta kiusallisia, sillä niiden kuluessa kansalaisille selviää opposition onttous räksytyksilleen.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan kyselytunti, kyselytunti, Mari Kiviniemi, Mauri Pekkarinen, Juha Rehula, Jutta Urpilainen, urputtaa, Paavo Arhinmäki, Toimi Kankaanniemi, Riihi-säätiö, Urheilusäätiö, Tarja Halonen, Jani Sievinen, Paavo Lipponen, Nuorisosäätiö,

Suomen Keskustan onnistunut suurristeily Riikaan

Torstai 30.9.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskusta järjesti omalle väelleen suurristeilyn Helsingistä Riikaan 25. - 27.9.2010 m/s Baltic Princess-laivalla.

 

Suurristeily toimi ensi kevään eduskuntavaalien lähtölaukauksena. Risteilyllä oli hyvä tunnelma - kaikesta näki, että keskustaväki lähtee luottavaisena viiden ja puolen kuukauden kuluttua järjestettäviin eduskuntavaaleihin.

 

Olin risteilyllä mukana ja voin vakuuttaa, että tunnelma risteilyllä oli luottavainen. Keskustalla on kaikki eväät päästä Suomen suurimmaksi puolueeksi jo kolmannen kerran peräkkäin.

 

Erityisen tyytyväinen voi olla nuorten suuresta osanotosta risteilylle. Julkisuudessa Keskustaa mainitaan menneisyyden kansanliikkeeksi, mutta todellisuus on vallan toista.

 

Risteilyllä oli koko matkan ajan korkeatasoisia seminaareja ja ajankohtaiskeskusteluja, joissa olivat mukana raskaan sarjan suomalaiset vaikuttajat.

 

Keskustan monet ministerit olivat pääministeri Mari Kiviniemen johdolla mukana. Osan keskustaministereistä oli jäätävä koti-Suomeen, sillä hallituksen on oltava koko ajan päätösvalmiina.

 

Ministereistä mukana olivat ympäristöministeri Paula Lehtomäki, maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila, sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula ja kuntaministeri Tapani Tölli. Pääsin keskustelemaan kaikkien ministereiden kanssa.

 

Europarlamentaarikoista mukana olivat Anneli Jäätteenmäki sekä Riikka Manner.

 

Tamperelaisista kansanedustajaehdokkaista mukana olivat Vilhartti Hanhilahti ja Mikko Alatalo.

 

Useat Pirkanmaan keskustalaiset kansanedustajaehdokkaat olivat tukijoukkoineen mukana risteilyllä.

 

Keskustan piiritoimistolta olivat menossa mukana Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Ritva Männistö sekä Keskustanaisten Pirkanmaan piiri ry:n toiminnanjohtaja Pirkko Vuolle - he kunnostautuivat monessa asiassa; erikoisesti Ritva ja Pirkko pääsivät esille mainioina laulajina Mikko Alatalon vetämässä yhteislaulutilaisuudessa.

 

Olen tyytyväinen, että pääsin risteilylle mukaan. Risteily osoitti laajalle kenttäväelle ja mukana seuranneelle mediaväelle, että Keskusta on menossa kohti hyvää vaalitulosta.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, Keskustan suurristeily, Riika, Mari Kiviniemi, Paula Lehtomäki, Juha Rehula, Tapani Tölli, Sirkka-Liisa Anttila, Anneli Jäätteenmäki, Riikka Manner, Vilhartti Hanhilahti, Mikko Alatalo,

Haja-asutusalueiden jätevesiasetus pitää muuttaa järkeväksi

Torstai 23.9.2010 - -Esko Erkkilä-

Vuonna 2004 säädetyn jätevesiasetuksen mukaan haja-asutuksen jätevesistä pitää puhdistaa 90 prosenttia orgaanisesta aineesta, 85 prosenttia fosforista ja 40 prosenttia typestä.

Asetus koskee kaikkia uudisrakennuksia. Vanhojen rakennusten on täytettävä vaatimukset vuoden 2013 loppuun mennessä.

Astus on aiheuttanut paljon hämminkiä ja vastustusta. Likakaivosysteemejä markkinoivia tahoja asetus on palvellut. Maaseutuväelle ja mökkiläisille on myyty kalliita ja toimimattomia järjestelmiä.

Toivottavasti asiaan saadaan nyt järkeä, kun pääministeri Mari Kiviniemi lupasi pääministerin haastattelutunnilla 19.9.2010, että ympäristöministeri Paula Lehtomäki antaa asetusmuutosesityksen, jolla asetuksen pahimmat ongelmakohdat muutetaan.

Haja-asutusalueiden jätevesiasetus on osoittautunut kohtuuttomaksi maaseudun väestölle ja myös monille kaupunkilaisille, sillä sen järjettömyydet koskevat myös mökkiläisiä.  

Järjen puuttuminen jätevesiasetuksesta on esimerkki siitä toiminnasta, jota demari- ja viherpiipertäjävirkamiehet Ympäristöministeriössä puuhastelevat.

Poliittisesti vastuulliset puolueet eivät Ympäristöministeriön perustamisen aikoihin ymmärtäneet sitä merkitystä ja vaaraa, joka oli muodostumassa. Ympäristöministeriö annettiin demareiden ja vihreiden temmellyskentäksi. Ministeriöön muodostui virkamieskunta, jonka tärkein tehtävä näyttää olevan vaikeuttaa kansalaisten elämää.

Oli surullista lukea Iltasanomista 20.09.2010, että ministeri Jan-Erik Enestam´lle asian esitellyt virkamies oli sisällyttänyt valmistelutekstiinsä vääriä tietoja, kun Enestam esittelevänä ministerinä ajoi haja-asutusalueiden jätevesiasetusta.

Nyt kyseinen virkamies kommentoi yksioikoisesti: "En ota kantaa".

Toivon, että Paula Lehtomäki nyt toimii kentältä saamansa palautteen mukaan ja muuttaa jätevesiasetuksen pahimmat kohdat oikeudenmukaisiksi ja järjellisiksi. Siihen Lehtomäellä on täysi oikeus, sillä ovathan ministeriöt päällikkövirastoja, joiden päättäjä viime kädessä on ministeri.

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: haja-asutusalueiden jätevesiasetus, Mari Kiviniemi, Paula Lehtomäki,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »