Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pääministeri Jyrki Kataisen ohella myös SDP aloitti selittelyt tavoitteenaan sumuttaa kansalaisia vuoden 2015 eduskuntavaaleissa

Tiistai 14.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Kataisen-Urpilaisen hallitus joutui odotetusti ottamaan ns. ”lusikan kauniiseen käteensä” ja toteamaan, että kuntien pakkoliitoksia ei tulla tekemään nykyisen hallituksen aikana.

 

Hallituksen tappion selittelyn aloitti kokoomuslainen pääministeri Katainen, kun hän pääministerin haastattelutunnilla 12.1.2014 totesi Ylen laatiman uutisen mukaan, että hallitus tekee lainsäädännön loppuun asti, eikä ole tarkoitus, että myöskään tulevat hallitukset käyttävät pakkoa laajassa mittakaavassa. Sen sijaan laki muka antaa tuleville hallituksille yhden työvälineen muiden joukkoon ehkäistä kunnallisten palveluiden loppumisen.

 

Kataisen haave taitaa kokea haaksirikon, sillä vahva veikkaus on, että seuraava hallitus siirtää Kataisen-Urpilaisen hallituksen pakkoliitoslait sinne minne ne kuuluvatkin eli roskakoriin.

 

Olen seurannut telaketjukokoomuslaisten reaktioita ja he ovat paheksuneet Kataisen perääntymistä Kataisen itsensä ja Henna Virkkusen aiemmista uholinjauksista.

 

Kataisen perääntyminen kertoo, että kokoomus on jo nyt aloittanut vuoden 2015 eduskuntavaaleihin tähtäävän uskottelunsa kuntien pakkoliitoksia muka karttavasta linjastaan.

 

Uskokoon ken tahtoo!

 

 

***********

 

 

SDP on eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja Jouni Backmanin suulla ilmaissut samaa, kun Backman eilen ilmestyneessä Demokraatti-lehdessä väläytti, että hallitus tulee arvioimaan uudelleen kuntien pakkoliitoslain.

 

 

 

**********

 

 

Nostan hattua tamperelaiselle kansanedustaja Hanna Tainiolle, joka eilen Tampereen radion haastattelussa jääräpäisesti edelleen toitotti, että kuntien pakkoliitoslaki toimisi ”perälautana” sille, että valtiovalta voisi pakottaa kunnat pakkoliitoksiin.

 

Kiitokset Hanna Tainiolle, sillä kansalaiset arvostavat vuoden 2015 eduskuntavaaliehdokkaita, jotka jo näin hyvissä ajoin ennen vaaleja selkeästi ilmoittavat, että heidän valintansa merkitsisi kuntien pakkoliitoksia!

 

Uskon, että ainakin Pirkkalan, Ylöjärven, Kangasalan, Lempäälän, Nokian sekä Vesilahden äänestäjät antavat suuren arvon Hanna Tainion suoraviivaiselle ilmoitukselle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyrki Katainen, pääministerin haastattelutunti 12.1.2014, kuntaliitokset, kuntien pakkoliitokset, kokoomus - kuntien pakkoliitokset, SDP - kuntien pakkoliitokset, Jouni Backman perääntyy kuntien pakkoliitoksista, Kokoomus perääntyy,

Kypsyvätkö kokoomuslaiset?

Perjantai 10.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Suomen Kuvalehti paljasti, että hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen piti julkistaa mm. Tampereen seudun kuntien pakkoliitossuunnitelmat jo ennen joulua.

 

Poliittisesti epämiellyttävän esityksen torppasivat kuitenkin SDP:n ja Kokoomuksen johto ”epäviisaana” ja ”huonon ajankohdan” vuoksi.

 

Keskustan tamperelainen kansanedustaja Mikko Alatalo paljasti Virkkusen Tamperetta ja sen ns. kehyskuntia koskevat suunnitelmat Tamperelainen –lehdessä 5.1.2014 julkaistussa kirjoituksessaan.

 

Nyt näyttää, että Alatalon tekemät paljastukset alkavat polttamaan Pirkanmaan kokoomuslaisia kansanedustajia.

 

 

**********

 

 

Muutamia poimintoja eilen aamupäivällä YLE Tampereen tavoittamien Pirkanmaan kokoomuslaisten kansanedustajien mietteistä:

 

Kimmo Sasi: ”Perustuslain kannalta mahdolliset pakkoliitokset ovat kuitenkin ongelmallisia.”

 

Arto Satonen: ”Paras ratkaisu asiaan löytyy alueen kuntien omalla yhteistyöllä. Pakko tuntuu erittäin kaukaiselta asialta.”

 

Myös Harri Jaskari vierastaa pakkoa. Hän on sitä mieltä, että palveluiden järjestämisestä pitää pystyä ratkaisemaan alueellisella tasolla.

 

Pauli Kiuru ei tässä vaiheessa halua kommentoida asiaa. Hän sanoo näin: ”En ole nähnyt lakiehdotusta, joten en tiedä mitä se tulee sisältämään. Käymme asiaa kokoomusryhmässä läpi istuntokauden alkaessa helmikuun alussa.”

 

Yle Tampere ei tavoittanut kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman´a.

 

 

********

 

Odotan, että media selvittää lähipäivinä myös SDP:n pirkanmaalaisten kansanedustajien näkemykset ns. kehyskuntien pakkoliitoksista Tampereeseen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kehyskuntien pakkoliitokset Tampereeseen, Henna Virkkunen, Mikko Alatalo, Kimmo Sasi, Arto Satonen, Harri Jaskari, Pauli Kiuru, Sofia Vikman, pakkoliitokset, kokoomus ja kuntien pakkoliitokset,

Mikko Alatalo: "Hallitus pakkoliittää Nokian, Ylöjärven, Lempäälän, Kangasalan, Vesilahden ja Pirkkalan"

Tiistai 7.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Palaan eiliseen juttuuni, joka käsitteli Kokoomuksen suunnitelmia ns. kehyskuntien pakkoliittämiseksi keskuskuntiin.

 

Puhun tänään kuitenkin ”suulla suuremmalla”, kun julkaisen kansanedustaja Mikko Alatalon Tamperelainen-lehden nettiversiossa eilen eli 6.1.2014 julkaistun kirjoituksen.

 

Alatalo kirjoittaa näin:

 

 

***********

 

 

”SDP:n ja Kokoomuksen johtajat lupasivat kaksissa vaaleissa 2011 ja 2012, että kuntien pakkoliitoksia ei tule.

 

Nyt kuitenkin ministeri Henna Virkkusella (kok) on kovat piipussa ja yhdeksän kaupunkiseudun pakkoliitoslaki on valmiina, kansanedustaja Mikko Alatalo (kesk) kirjoittaa.

 

Lue kirjoitus täältä:

 

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan ministeri Virkkusen piti jo julkistaa kehyskuntien pakkoliitokset joulun alla. Poliittisesti epämiellyttävän esityksen torppasivat kuitenkin SDPn ja Kokoomuksen johto ’epäviisaana’ ja ’huonon ajankohdan’ vuoksi.

 

Osalla kokoomuksen kansanedustajista alkoi mitta täyttyä, koska he olisivat saaneet pakkoliitoslistan joululahjaksi ja joutuneet myös puolueidensa omien kuntapoliitikkojen rumputuleen. Listan julkistamisajankohtaa ovat hallituspuolueiden kansanedustajat jopa pitäneet ’ilkeämielisenä temppuna’.

 

Pakkoliitoslista tarkoittaa Pirkanmaalla sitä, että hallitus pakkoliittää Nokian, Ylöjärven, Lempäälän, Kangasalan, Vesilahden ja Pirkkalan Tampereeseen elleivät itse älyä liittyä.

 

Isäntäkuntana toimii Tampere, rengeiksi ja suurkaupungin lähiöiksi alistetaan kehyskunnat.

 

Hallituksen suunnitelmissa ovat myös Turun, Lahden, Jyväskylän ja viiden muun kaupunkiseudun pakkoliitokset. Sen sijaan pääkaupunkiseutu saa ratkaista liitoksensa omalla mallillaan. Se on ilmiselvästi poliittinen ratkaisu, koska Kokoomuksen valtakunnan kannatuksesta noin 40 prosenttia tulee metropoli-alueen kunnista, SDP:lläkin neljännes.

 

Tähän asti hallituspuolueiden kansanedustajat ovat vakuuttaneet, että pakkoliitoksia ei tule. Nyt he ovat havahtuneet, mitä pakkolaki todella tarkoittaa esimerkiksi juuri Pirkanmaalla. Lakiesitys on myrkkyä heille. Varmasti seuraavissa eduskuntavaaleissa ainakin kehyskuntien äänestäjät muistavat, ketkä kansanedustajat ovat lahdanneet heidän kotikuntansa. Mm. kehyskuntien tonttimaiden käyttö ja monet muut asiat ratkaistaan tämän jälkeen Tampereen valkoisessa talossa. Kyseessä on vallanriisto.

 

Suomen Keskusta ei hyväksy kuntien pakkoliitoksia. Sen sijaan me esitämme itsenäisiä kuntia ja niiden välistä yhteistyötä kotikunta-maakunta-mallilla. SOTE-asiat hoidettaisiin nykyisten sairaanhoitopiirien pohjalta.

 

Kuntien ongelmat eivät ratkea kuntarajoja muuttamalla, vaan yhteistoimin ja tehostamisella. Sitä paitsi, ovatko yhdyskuntarakenne ja pendelöinti päteviä perusteita pakkoliitoksiin perustuslain kannalta? Voiko isäntäkuntamalli todella tulla voimaan, jos perustuslain mukaan kunnilla on itsemääräämisoikeus? Ja missä on yhdenvertaisuus, jos pääkaupunkiseutu saa jäädä pakkolain ulkopuolelle?

 

Hallitus on vankka ja kätyrlauma sankka, vaikka omissakin vastustetaan. Ministeri Virkkunen on vakuuttanut, että kuntien pakkoliitokset alkavat toden teolla, kun takaraja eli sote-laki plus kuusi kuukautta on kulunut umpeen.

 

Tänä vuonna siis näemme monen kotikunnan hautajaiset. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

 

Nahkurin orsilla tavataan.”

 

 

*****************

 

On hyvä, että koko Pirkanmaan senaattori Mikko Alatalo selventää sen kuvion, johon Kokoomus on kuntaliitossotkuillaan ajamassa pirkanmaalaisten elämän!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, hallitus pakkoliittää Nokian, hallitus pakkoliittää Ylöjärven, hallitus pakkoliittää Lempäälän, hallitus pakkoliittää Kangasalan, hallitus pakkoliittää Pirkkalan, hallitus pakkoliittää, Virkkunen pakkoliittää, kokoomus pakkoliittää,

Puoluejohtajat osaavat galluptuloksia analysoidessaan kertoa olevansa menossa kohti suurempaa suosiota

Perjantai 20.12.2013 - -Esko Erkkilä-

Vaali-iltana näemme televisiossa vain sellaisia puoluejohtajia, jotka kertovat vaalituloksen merkitsevän oman puolueensa eteenpäinmenoa ja suosion kasvamisesta. Näin siitä huolimatta, vaikka puolueen saama äänimäärä ja edustajalukumäärä olisi laskenut.

 

Sama erinomainen selittelytaito on nyt laajentunut poliittiseen lehdistöön ja sen tapaan käsitellä galluptuloksia.

 

Saimme tästä tavasta hyvän esimerkin, kun SDP:n Demokraatti kommentoi eilen Helsingin Sanomien uusinta puolueiden kannatusta tutkivaa galluptutkimusta näin:

 

”HS: Keskusta ja SDP nousevat, kokoomus ja perussuomalaiset putoavat”

 

 

Otsikkohan on ihan oikein, sillä Keskusta kasvatti Helsingin Sanomien gallupissa kannatustaan nyt jo 23 prosenttiin, kun se lokakuussa vastaavassa tutkimuksessa oli 21,8 prosenttia.

 

SDP:n kannatus oli nyt julkistetussa galluptutkimuksessa 16,7 %, kun se edellisessä HS:n tutkimuksessa oli 16,2 %!

 

Kokoomus pääsi nyt 18 prosenttiin (lokakuussa 18,2 %) ja perussuomalaiset 17,5 prosenttiin (lokakuussa peräti 18,9 %)

 

 

************

 

 

Demokraatin eilinen otsikko perustui siis tosiasioihin, mutta muutokset ovat perussuomalaisten romahtamista ja keskustan nousua lukuun ottamatta pienet.

 

Täytyy ihailla politiikantoimittajien positiivisuutta, kun neljän suurimman puolueen jumbosijalla majailevan puolueen lehti uutisoi noin vahvasti 0,5 %-yksikön gallupnousua.

 

Tokihan jo SDP:n mandaatilla presidentiksi valittu Mauno Koivisto totesi aikoinaan jotenkin siihen suuntaan, että tärkeintä ei ole päämäärä vaan liike.

 

Koivisto siteerasi näillä sanoilla 1932 kuollutta saksalaista sosiaalidemokraattista teoreetikkoa ja poliitikkoa Eduar Bernstain´a, joka lausui näin:

 

 

"päämäärä ei tarkoita minulle mitään, liike on minulle kaikki kaikessa"

eli saksaksi

 

"das Endziel ist mir nichts, die Bewegung ist mir alles".

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Demokraatti, Keskusta ja SDP nousevat - kokoomus ja perussuomalaiset putoavat, päämäärä ei tarkoita minulle mitään - liike on minulle kaikki kaikessa, das Endziel ist mir nichts - die Bewegung ist mir alles, Eduar Bernstain, Mauno Koivisto SDP,

Keskustan tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia: galluppien kärkipaikka ja ylivoimaisesti paras asema inhokkipuolueiden listalla!

Maanantai 24.6.2013 - -Esko Erkkilä-

Helsingin Sanomat julkisti ennen juhannusta TNS Gallup´lla teettämänsä tutkimuksen, jossa selvitettiin puolueiden kannatusta eduskuntavaaleissa.


HS uutisoi teettämästään tutkimuksesta näin:

 

********

 

Kokoomuksen kannatus vaipui alle 20 prosentin ensimmäistä kertaa HS:n gallupissa sitten vuoden 2004.

Keskusta on noussut suurimmaksi puolueeksi Helsingin Sanomien teettämässä galluptutkimuksessa. Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, keskustaa äänestäisi 20,6 prosenttia äänioikeutetuista.

Puolue on petrannut kannatustaan huhtikuun mittauksesta 1,5 prosenttiyksikköä.

Kokoomuksen kannatus on luisunut alle 20 prosentin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004.

Myös Sdp:n alamäki jatkuu – puoluetta äänestäisi enää vain 16,8 prosenttia suomalaisista.

*********

Helsingin Sanomat jatkaa uutisointiaan näin:


Keskusta on noussut vuoden takaisesta noin 16 prosentin kannatuksesta melkein viisi prosenttiyksikköä. Sipilä valittiin puheenjohtajaksi kesäkuussa 2012.

TNS Gallupin toimialajohtaja Juhani Pehkosen mukaan keskusta kerää kannatusta tasaisesti miehiltä ja naisilta. Uusia äänestäjiä puolue kalastelee menestyksekkäästi nukkuvista ja kokoomuslaisista.

 

 

On tärkeää huomata, että mitä hallituspuolueiden hiipuvasta kannatuksesta Helsingin Sanomien mukaan toteaa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus, tiukka kokoomuslainen. Hän toteaa ykskantaan, että…


…nykyinen laajapohjainen hallitus on yrittäjän kannalta huono ratkaisu.

 

***********

Helsingin Sanomat julkaisi juhannusviikolla toisenkin Keskustan kannalta positiivisen uutisen, kun se julkisti Karoliina Liimataisen laatimassa jutussa sen, että Keskusta on ylivoimainen ykkönen listalla, jossa kansalaiset määrittelivät puolueen, jolle he viimeisimpänä antaisivat ”inhokkiäänensä”.

Inhokkilistalla ylivoimaisena ykkösenä oli Perussuomalaiset, joille 34 % suomalaisista antaisi miinusäänen, jos se olisi mahdollista.


 

hsinhokkiaanet

 

Kuvasta nähdään, että toiseksi inhotuin puolue Suomessa oli HS:n tutkimuksen mukaan Kokoomus. Kokoomukselle suomalaisista 18 % antaisi inhokkiäänensä, jos se olis mahdollista.

Keskusta nauttii suomalaisten keskuudessa parhainta suosiota, sillä Keskustalle ainoastaan 2 % suomalaisista olisi valmis antamaan inhokkiäänensä!

Tutkimuksen suurin ansio on se, että tulokset kertovat kuluneen kahden vuoden aikana tapahtuneen muutoksen.

Keskustan kohdalla inhokkiäänten osuus on puolittunut, kun se esim. kokoomuksella on kahden vuoden aikana kasvanut 4:llä %-yksiköllä!

 

On muistettava, että gallup-suosion piikkipaikasta ja inhokkiäänien vähäisyydestä huolimatta Keskusta on edelleenkin eduskunnan pienin oppositiopuolue.

 

Työtä suomalaisille paremman tulevaisuuden takaamisesta on jatkettava, mutta on rohkaisevaa, että ennusmerkit Keskustan tekemän työn arvostuksen lisääntymisestä ovat koko ajan voimistumassa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustalla kärkipaikka gallupsuosiossa, Keskusta, inhokkipuolueet, perussuomalaiset suurin inhokkipuolue, kokoomus toiseksi suurin inhokkipuolue,

Hallitusrintama lahoaa äärilaidoiltaan!

Maanantai 17.6.2013 - -Esko Erkkilä-

Ei ole ollut kenellekään yllätys, että hallituksen laidat eli äärioikeisto ja äärivasemmisto ovat maakuntien tuella lahoamassa.

 

Kokoomuksen osalta tunnetuin tapaus on Ruskon kokoomuksen linjaus, jonka se kertoo kaikille nettisivuillaan näin otsikoidun selvityksen alla:

 

Kokoomus ei kuuntele

 

Ruskon kokoomuksen koko valtuustoryhmä toteaa, että viimeistään nyt Kokoomuksen tulisi ottaa opikseen ja osoittaa, ettei valta puolueessa ole keskitetty vain puheenjohtajan ympärille kootulle pienelle sisäpiirille.

 

Ruskon Kokoomuksen mielipiteen ovat allekirjoittaneet seuraavat henkilöt:

 

  • Katja Gustafsson, yrittäjä, prosessikonsultti                          
  • Niklas Forsberg, maanviljelijä, yrittäjä
  • Sisko Hellgren, DI, projektipäällikkö                                         
  • Hannu Hirsimäki, LT, lastenlääkäri
  • Markku Jessen-Juhler, rakennusmestari, työpäällikkö      
  • Niina Kesti, palveluesimies
  • Jorma Raiko, insinööri, toimitusjohtaja                                    
  • Ari Rusi, koulunjohtaja
  • Veikko Vahtera, OTT, VTM, professori

 

Järkiporukkaa Ruskossa!

 

Varsinais-Suomen Kokoomusväen piirissä tuntuu olevan laajemmaltikin järkiporukkaa, sillä Kaarinan Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Hannu Hurme toteaa selkeästi näin:

 

”Kapinatunnelma on ihan yleistä kentällä”

 

Varsinais-suomalaisista kokoomuslaisista on ”kissan nostanut pöydälle” mm. Kaarinan kaupunginvaltuutettu Sanna Vauranoja.


Vauranoja toteaa kirjoituksessaan ”Kokoomus karhunpesillä”, että kuuden puolueen yhteishallituksessa kaikki kauniit ja idealistiset ajatukset ovat kuihtuneet kuivuneiksi kompromissin rusinoiksi!

 

***********

 

Pirkanmaalla annetaan arvoa useiden Tampereen kehyskuntien kokoomusvaikuttajien julkiselle esiintulolle, jossa he kritisoivat Kataisen kokoomusvetoisen hallituksen toimia ns. kuntauudistuksessa.

 

Järkiporukkaa on siis myös Tampereen seudun kokoomuspiireissä!

 

***********

 

 

Kokoomus edustaa nykyhallituksessa politiikan äärioikeistoa ja äärivasemmistoa hallituksessa edustaa Paavo Arhinmäen johtama Vasemmistoliitto.

 

On mielenkiintoista, että äärioikeiston kenttäväki ja äärivasemmiston kenttäväki ovat yhtä mieltä siitä, että hallitus on aikansa elänyt.

 

Äärivasemmiston osalta tämä ilmenee siinä kansanliikkeen muodon saaneessa toiminnassa, joka on ryhtynyt vastustamaan puheenjohtaja Paavo Arhinmäkeä, kun tämä on uhannut erottaa Jyrki Yrttiahon puolueen jäsenyydestä.

 

Arhinmäen pinna ei kestänyt, kun Yrttiaho esiintyi Suomen Kommunistisen Puolueen puoluekokouksessa ja arvosteli nykyhallituksen toimia.

 

Tamperelainen Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula tuomitsee Arhinmäen suunnitelmat ja pitää suorastaan myrkyllisenä toimintana puoluejohdon aikeita erottaa Yrttiaho.

 

 

Katselin omin silmin viime torstaina Eduskunnan kyselytunnilla pääministeri Jyrki Kataista ja näin, että ajat ovat vaikeita.

 

Omapahan on syynsä, mutta on kuitenkin väärin, että kaikki suomalaiset saavat nahoissaan kokea Kataisen epäonnistumisen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuuden puolueern hallitus, Kokoomus kuuntelee, Kokoomus ei kuuntele, Ruskon Kokoomus, Kaarinan Kokoomus, Hannu Hurme, Sanna Vauranoja, Kokoomus karhunpesillä, Anna Kontula, Jyrki Yrttiaho, Paavo Arhinmäki,

Fantastista: Metso siirtää suodatinkangastuotantonsa Tampereelta Portugaliin!

Lauantai 4.5.2013 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Jyrki Katainen (kokoomus) ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (SDP) ovat jälleen kerran saamassa uuden hienon haluamansa sulan hattuunsa;

Konepajakonserni Metso on saanut Suomen yritysilmastosta tarpeekseen ja aikoo siirtää suodatinkangastuotantonsa Tampereelta Portugalin Ovariin.

 

Katainen ja Urpilainen ovat tehneet fantastista työtä, sillä vapautuuhan Tampereelta peräti 80 henkilöä työttömyyskortistoon – Katainen voikin todeta taas kerran;

 

Fantastista!

 

Nyt julkistettu Kataisen ja Urpilaisen saavutus on vain pieni osa heidän aikaansaannoksistaan, sillä parivaljakon toimenpiteet tuovat tulosta lähes päivittäin –

 

Fantastista!

 

Metson osalta voidaan todeta tuttua TV-mainosta toistaen, että ei tässä vielä kaikki!

 

Metso on käynnistänyt yt-neuvottelut myös Voimantuotanto-yksikössään ja sieltä on Kataisen sekä Urpilaisen iloksi saamassa 95 suomalaista kenkää!

 

Fantastista!

 

Pääministeri Kataisen ja valtiovarainministeri Urpilaisen onneksi suomalaisen yrityselämän kurimus ei jää Metson ilmoittamaan 175 metsolaisen irtisanomiseen, sillä kaksikko sai eilen haluamaansa tulosta myös muualla.

 

Teknologiayhtiö Exel Composites tuli avuksi ilmoittaessaan, että ne tulevat vapauttamaan henkilöstöään 60 henkilötyövuoden verran Kataisen ja Urpilaisen mieliksi työttömyyskortistoon!

 

Fantastista!

 

Hallituksessa puolueiden yhteistyö on saumatonta ja on havaittu, että kokoomuslainen pääministeri ja SDP:n valtiovarainministeri pystyvät antamaan ilon aiheita myös pienemmille hallituskumppaneilleen.

 

On selvää, että vihreät kokevat saaneensa mielihaluilleen täyden vastineen, kun Vapo ilmoitti eilen vaikeuksistaan.

 

Vihreiden ministerit ovat innoissaan, kun maamme turvepulaa on korvattu kivihiilen, öljyn ja tuontisähkön käyttöä lisäämällä.

 

Hallituksen hiilenmusta politiikka rulettaa!

 

Fantastista!

 

 

Miten fantastisia uutisia saammekaan kuulla ensi viikolla?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fantastista, Jyrki Katainen: Fantastista, pääministeri Jyrki Katainen: Fantastista, kokoomus: Fantastista, Metson suodatinkangastuotanto Portugaliin, Exel Composites irtisanoo, Exel Composites, Vihreät ja Vapo, Vapon ongelmat, Vapo, turve, turvetuotanto,

Osuvia kommentteja!

Tiistai 2.4.2013 - -Esko Erkkilä-

Yle Uutiset julkisti eilen Taloustutkimus Oy tekemän puolueiden välisen kannatusmittauksen.

 

Kannatusmittauksessa oli haastateltu 2.450 henkilöä ja haastattelut oli suoritettu 11. – 27.3.2013 välisenä aikana.

 

yleuutiset142013

 

Tulokset julkistettiin 1.4.2013 klo 15.00 ja tässä tuloksista kuva tietokoneeni näytöltä kuvattuna.

 

Seurasin facebook´ssa tulosten kommentointia ja täytyy todeta, että kommentointi oli vilkasta sekä osuvaa.

 

Tässä joitain osuvimpia kommentteja:

 

  • hallitus sulaa käsiin

  • on se Kataisen hallitus saanut jotain aikaiseksi
  • sitä niittää, mitä on tullut kylvetyksi
  • maassahan on suorastaan hätätila
  • on kotiin tulon aika
  • 18,3 on luku, joka kertoo, että jotain on tehty oikein – toisenlaisiakin suuntia on
  • kun kehysriihi todella aukeaa, on siinä demareilla ja Arhinmäellä ihmettelemistä
  • sitä saa mitä tilaa
  • nyt pitäisi saada loppumaan tämä nykymeno
  • Kreikka, Kypros, sote- ja kuntauudistus
  • se auttaa, kun on ihmisten asialla
  • Himanenko syönyt Jyrkiltä pisteitä?

 

On aina muistettava, että gallupit ovat galluppeja, mutta niiden osoittamat luvut kertovat kuitenkin puoluekehityksen suunnan.

 

Vertasin neljän suurimman puolueen todellisia kannatuslukuja vuoden 2011 eduskuntavaalien ja nyt julkistetun Yle Uutisten tulosten välillä. Eri puolueet ovat edenneet tällä ajanjaksolla näin:

 

  • kokoomus – 0,6 %-yksikköä
  • SDP – 1,1 %-yksikköä
  • perussuomalaiset – 0,7 %-yksikköä
  • keskusta + 2,5 %-yksikköä

 

 

Lähipäivinä julkistetaan muitakin galluppeja – niitä odotellen

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle Uutiset, puolueiden kannatus huhtikuussa 2013, kokoomus alle 20 %, kokoomus ja SDP alamäessä,

Kokoomus: "Lapsilisä on kenties yksi yhteiskuntamme haitallisimmista tuista?"

Tiistai 6.11.2012 - -Esko Erkkilä-

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak haluaa, että lapsilisät poistettaisiin. Schubakin mukaan lapsilisät ovat tulonsiirtoa hyväosaisilta vanhemmilta heille, jotka hankkivat lapsia saadakseen rahaa.

 

Varapuheenjohtaja Schubak´n mielipide on vaikuttavaa tekstiä. Hän toteaa mm. näin:

 

 

"Lapsilisät pitäisi ehdottomasti poistaa. On järjenvastaista että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta

 

 

Mä nimenomaan haluun eugeniikasta eroon ja terveen järjenkäytön takaisin lastenhankintaan. Lapsilisä on kenties yksi yhteiskuntamme haitallisimmista tuista"

 

 

On valitettavaa, että varapuheenjohtaja Schubak´n mielipide tuli julkisuuteen vasta kunnallisvaalien jälkeen. Olisi ollut ehdottoman välttämätöntä, että se olisi ollut tiedossa Kokoomuksen linjauksena ennen kunnallisvaaleja.

 

Lapsilisät on saatu monien taistelujen tuloksena yhteiskuntamme erääksi peruspilariksi.

 

Yksi kokoomuslainen höyrypää ei saa muuttaa asioita niin, että lapsilisien maksaminen lopetettaisiin.

 

Kaipaan pääministeri Jyrki Kataisen selkeää ulostuloa siitä, että onko Kokoomuksen tahto todellakin lapsilisäjärjestelmän poistaminen. Jonkin tuikituntemattoman-Tujusen vakuuttelut eivät näin suuressa asiassa riitä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomus. Lapsilisä on kenties yksi yhteiskuntamme haitallisimmista tuista, Saul Schubak, Jyrki Katainen, lapsilisien poistaminen, lapsilisän poistaminen. Kokoomus haluaa poistaa lapsilisät,

Kokoomus: "Sairaana töihin tai palkka putoaa!"

Maanantai 15.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Jyrki Kataisen johtaman kokoomuksen puoluevaltuusto päätti tukea esitystä, jonka tuloksena sairausloman ensimmäinen päivä olisi palkaton ja kaksi seuraavaa viikkoa sairastaja saisi vain 80 prosenttia palkastaan.

 

Kysyy todellista rohkeutta tai paremminkin tyhmyyttä vaatia Suomessa tuollaista.

 

On nostettava hattua kokoomukselle, kun se julkisti ajamansa linjan ennen kunnallisvaaleja. Nyt kansalaisilla on aikaa muodostaa kuva kokoomuksen esityksestä ja antaa siitä palautetta vaaliuurnilla.

 

Sairausloman ensimmäisen päivän säätäminen palkattomaksi ja kahden seuraavan viikon aikana toteutettava 20 %:n palkanalennus olisi kova isku monille.

 

Sairauslomalle joutuminen merkitsee työntekijälle aina ylimääräisiä kuluja. Nyt kokoomus haluaa rokottaa sairaslomalaista sen lisäksi palkattomuudella ja palkanalennuksella!

 

Kokoomuksen ajama linja koittelisi rajuimmin palkkahaitarin alapäässä olevia. Yksinhuoltajat ja naiset se laittaisi todella ahtaalle.

 

SAK julkisti teettämänsä kyselytutkimuksen tulokset ja ne kertoivat, että lähes puolet suomalaisista (46 %) menisi töihin sairaana, jos kokoomuksen esitys sairauslomakarenssista toteutuisi.

 

Tutkimustuloksen perusteella juttuni otsikko on siis täysin oikea!

 

Puoluekannatuksen mukaan tarkasteltuna keskustan kannattajista enemmistö suhtautuu esitykseen kielteisesti.

  

Henkilökohtaisesti ihmettelen, että miksi kokoomus haluaa tuollaista. En kannata kokoomuksen esitystä vaan vastustan sitä jyrkästi!

 

SAK:n kyselytutkimuksen mukaan kokoomuksen kannattajat jakaantuvat lähes tasan kahteen ryhmään: esityksen kannattajiin ja vastustajiin. Puolueen kahtiajako  osoittaa, että pääministeri ei ole herra edes omassa puolueessaan!

 

Ääni kokoomukselle merkitsee, että sairaana pitää mennä töihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sairaana töihin, Kokoomus; sairaana töihin, Jyrki Katainen; "Sairaana töihin!"

Kokoomus ja SDP jatkavat tamperelaisten rahojen lapioimista Tavase Oy:n synkkään kaivoon

Keskiviikko 10.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina 8.10.2012 tamperelaisten luottamushenkilöiden linjaukset mielettömän Tavase-hankkeen tukemisessa saivat selkeän kahtiajaon.

 

Kahtiajako osoitti, että kokoomus ja SDP haluavat jatkaa tamperelaisten veronmaksajien veroeurojen surutonta syytämistä mielettömään tekopohjavesihankkeeseen.

 

Vasemmistoliitto, vihreät ja kristillisdemokraatit ottivat Keskustan tekemän valtuustoaloitteen vakavasti ja olivat Keskustan linjoilla siinä, että rahahanat pitää sulkea naapurikuntien harjuja tuhoavan hankkeen lopettamiseksi.

 

Tavase-hankkeeseen syydettävää 200.000 euroa puolsivat kokoomuksen Riitta Koskinen, Ilkka Sasi, Anna-Kaisa Ikonen sekä Timo P. Nieminen ja SDP:n Anneli Kivistö, Atanas Aleksovski ja  Ilpo Sirniö.

 

Tamperelaisten veronmaksajien puolta pitivät ja siten Keskustan tekemään valtuustoaloitetta kannattivat vasemmistoliiton Mikko Aaltonen, vihreiden Vesa Eskola ja Maija Kajan sekä kristillisdemokraattien Leena Rauhala.

 

Lopputulema oli kuitenkin se, että Kangasalan sekä Pälkäneen harjujen raiskaamista kannatti 7 kaupunginhallituksen jäsentä ja luontoarvoja kunnioitti sekä tamperelaisten etua ajoi 4 kaupunginhallituksen jäsentä.

 

Aamulehdelle on annettava iso tunnustus, kun se uutisoi Tampereen kaupunginhallituksen toissapäiväisen päätöksen näin:

 

Tavase-hankkeen tulevaisuus on synkkä kuin syvä kaivo

 

Harmittelen runsaan kahden kuukauden jälkeen tehtävistään luopuvan pormestari Timo P. Niemisen puolesta, kun hän Aamulehden mukaan toteaa, ettei Tampereen nyt kannata luopua Tavasesta, koska siihen on satsattu jo niin paljon varoja!

 

Arvostamani pormestari päästi suustaan todellisen sammakon, jos Aamulehden toimittaja Pekka Kymäläisen laatima juttu pitää paikkansa.

 

Pormestari Niemisen lausunto antaa pelottavan kuvan Tampereen johtavien luottamushenkilöiden ja virkamiesten toiminnasta – jos johonkin mielettömään hankkeeseen ehditään syytämään riittävän paljon varoja, niin siitä ei voida enää perääntyä!

 

Tavase-sotku merkitsee sitä, että olen valitsemassa puoleni myös Rantaväylän tunnelin suhteen. Rantaväylän tunneliin on nyt viimeisen 6,5 miljoonan euron suuruisen ”suunnittelumäärärahan” myöntämisen jälkeen ilmeisesti satsattu niin paljon rahaa, että siitä ei enää voida luopua. Näin on pääteltävä kokoomuksen ja SDP:n keittämän Tavase-sotkun tuloksena!

 

Olen asiasta eri mieltä ja totean, että Rantaväylän tunnelikysymys on 28.10.2012 valittavan Tampereen kaupunginvaltuuston otettava uuteen harkintaan.

 

”Uusi harkinta” merkitsee mm. sitä, että nykyisen kaupunginvaltuuston tekemien päätösten mahdollinen purkaminen merkinnee Tampereen kaupungille tiettyjen sakkomaksujen maksamista sopimusrikosta.


Mahdolliset sopimussakot on kuitenkin asettava oikeisiin mittasuhteisiin niiden summien kanssa, jotka Tampereelle aiheutuvat Rantaväylän tunnelin rakentamisesta.


 

Kiitän Keskustan valtuustoryhmää sen laatimasta valtuustoaloitteesta, jossa koko Tavase-hanke asetettiin kyseenalaiseksi.

 

Kiitän myös vasemmistoliittoa, vihreitä sekä kristillisdemokraatteja, jotka osasivat ”lukea oikein” Keskustan tekemää valtuustoaloitetta ja äänestivät todellisuudessa sitä kannattaen.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tavase, Tavase kusettaa, Kokoomus tukee Tavasea, SDP tukee Tavasea, Riitta Koskinen, Ilkka Sasi, Anna-Kaisa Ikonen, Timo P. Nieminen, Anneli Kivistö, Atanas Aleksovski, Mikko Aaltonen, Vesa Eskola, Maija Kajan, Leena Rauhala, Keskustan valtuustoaloite,

Pystyykö Suomen Keskusta saamaan julkisuutta piileskelevän ja vastuuta karttavan SDP-ministerin eduskunnan ministeriaitioon vastaamaan päätöksistään?

Lauantai 10.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Julkisuudessa kerrottiin maaliskuun 8. päivänä, että Suomen Keskusta tekee välikysymyksen hallitukselle kotihoidontuen leikkausaikeista.

 

Hallituksen esitys perustuu hallitusohjelmaan.

 

Veikkasin parisen viikkoa sitten näillä palstoilla, että kansalaiset tulevat kuulemaan tuon kirotun sanan...


-hallitusohjelma-


...vielä monta kertaa näiden lumien aikana.

 

On oltava rehellinen ja pitää tunnustaa, että hallitus on hallitusohjelmaansa perustuen tuonut julkisuuteen paljon enemmän leikkausesityksiä kuin konsanaan osasin odottaa.

 

Hallituksen esitys kotihoidontuen heikentämiseksi koskee raskaimmin lapsiperheitä, joilla on alle kolmivuotiaita kotona hoidettavia lapsia.

 

Nyt tukea voi saada lapsen kolmeen ikävuoteen saakka, mutta hallituksen esitys merkitsisi tuen saannin loppumista, kun lapsi täyttää kaksi vuotta.

 

Kotihoidontuen leikkaamista yli kaksivuotiailta voisi edes jotenkin perustella, jos toimenpide toisi säästöjä.

 

Näin ei kuitenkaan ole, sillä hallituksen esitys merkitsisi toteutuessaan esim. Tampereella kuuden uuden päiväkodin tarvetta!

 

Kuusi uutta päiväkotia! Mistä ne yht´äkkiä polkaistaisiin?

 

Tampereen virkamiehet ovat laskeneet, että hallituksen esitys merkitsisi 21 miljoonan euron lisäkustannusta seiniin, kalusteisiin ja rakennuksiin. Rakennuskustannuksen lisäksi tulisivat henkilöstökustannukset.

 

Viime joulukuussa Tampereella 741 kaksivuotiasta lasta sai kotihoidontukea. Virkamieslaskelmat perustuvat Tampereella sille, että puolet ilman kotihoidon tukea jäävistä lapsista tarvitsisi kunnallisen päivähoitopaikan. Alle kolmivuotiaiden lasten päivähoito on Tampereen kaupungille kallista, sillä heitä saa olla enintään neljä lasta yhtä hoitajaa kohti.

 

Kotihoidontuen leikkausesitys kuuluu Kataisen – Urpilaisen hallituksessa peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson´n (SDP) vastuulle.

 

Tilanteen tekee ongelmalliseksi se, että Guzenina-Richardson on karttanut vastuutaan ja häntä ei ole pitkiin aikoihin näkynyt hallituksen aitiossa. Oppositio ei ole voinut kysyä peruspalveluministeriltä perusteluja leikkausesitykselle.

 

Ministeri Maria Guzenina-Richardson´n pakoilu merkitsee, että Keskusta joutui ottamaan välikysymyksen kautta kotihoidontuen leikkausesityksen julkisuuteen.

 

On välttämätöntä, että leikkausesityksen vastuuministeri Maria Guzenina-Richardson (SDP) kantaa poliittisen vastuun esityksestä. Se merkitsee, että ministerin paikka välikysymyskeskustelun aikana on ministeriaitio.

 

Ei tarvitse olla suuri ennustaja, kun ennustaa, että peruspalveluministerin pasmat sekoavat pahemman kerran välikysymyskeskustelussa! Jäämme mielenkiinnolla odottamaan sitä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kodinhoidontuki, kodinhoidontuen leikkaaminen, SDP - kodinhoidontuen leikkaaminen, kokoomus - kodinhoidontuen leikkaaminen, hallitusohjelma_hallitusohjelma_hallitusohjelma, Maria Guzenina-Richardson,

Tammikuun 8. päivä 2012 oli kansalaisille kokoomuksenmusta keskiviikko

Perjantai 10.2.2012 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus halusi niputtaa kahden sen ajaman suuren uudistuksen julkistamisen toissapäivälle eli keskiviikolle tammikuun 8. päivälle 2012.


Kun sen lisäksi matkapuhelinyhtiö Nokia ilmoitti samana päivänä Salon tehtaalla lopetettavan matkapuhelinten valmistuksen, olivat ainekset mustalle keskiviikolle valmiit.


Näin muodostui käsite

Kokoomuksenmusta keskiviikko


vai pitäisikö sanoa

Kokoomusmusta keskiviikko?



Oli mielenkiintoista, mutta totuudenmukaista, kun Iltasanomat uutisoi torstaina pääteemanaan


Suomi järkkyi


ja Iltalehti puolestaan oli värittänyt torstain extra-numeronsa mustaksi sekä kertoi etusivullaan


Kaikki meni


Iltapäivälehtien lööpit olivat kerrankin totuudenmukaisia!


Kansalaiset äänestivät viime vuoden eduskuntavaaleissa Keskustan varoittavasta sormesta huolimatta niin, että kokoomuksenmusta keskiviikko oli mahdollinen.


On enemmän kuin todennäköistä, että Kokoomus saa maksaa kokoomuksenmustasta keskiviikosta puolueena kalliin hinnan. Se merkitsee, että keskiviikosta tulee Kokoomukselle musta. Heidän kannaltaan voidaan siis puhua myös mustasta keskiviikosta.


Uutisankkuri Matti Rönkä haastatteli keskiviikkoiltana hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusta TV:n iltauutisissa.


Virkkunen toisteli aiemmin päättämäänsä eikä piitannut lainkaan esimerkiksi professori Aimo Ryynäsen esittämistä mielipiteistä.


Virkkunen näki uutisstudiossa professori Ryynäsen haastattelun, jossa kokenut, itsekin kuntapäättäjänä Orimattilassa toimiva professori totesi toimittaja Sari Ahon haastattelemana mm. näin:


Sari Aho:


Täällä Päijät-Hämeessä kunnat sulautettaisiin joko kahdeksi tai yhdeksi suurkunnaksi.

Mitä tuo yhdistäminen merkitsisi täällä Orimattilassa?


Aimo Ryynänen:


Kyllähän se merkitsee aika kylmää suihkua mahdollisuuksille kehittää kaupunkia Orimattilan ja orimattilalaisten eduista lähtevästi.

On nimittäin hyvä muistaa, että kunta on voimavara ja paikkakunnan kehityksen moottori, joka kokoaan yhteen ihmiset, yritykset, asukkaat, yhdistykset niin edelleen.

Kun valot kaupungintalosta sammuvat, tämä voimavara menetetään. Meidän asioistamme tulevat päättämään sellaiset ihmiset, jotka eivät välttämättä tunne paikkakunnan tarpeita, ihmisten oloja, ihmisten vaatimuksia.


Sari Aho:


Uskotteko Te, että kuntarajoja siirtämällä voidaan saada aikaiseksi säästöjä?


Aimo Ryynänen:


Tähän ei varmaan usko kukaan. Aiemmat kokemukset eivät sitä tue eivätkä myöskään tutkijoiden aiemmat tutkimukset tästä.

Jos säästöjä aiotaan tehdä, ne tehdään liitoskuntien asukkaiden kustannuksella. Se tarkoittaa sitä, että liitoskuntien palvelut viedään keskuskaupunkiin - valot sammutetaan vähitellen liitoskunnista. Se tulee vaikuttamaan monella tavalla näiden liitoskuntien asemaan.”


Sari Aho:
 

Millaiset terveiset lähetätte kuntaministeri Virkkuselle?


Aimo Ryynänen:

Ministeri Virkkunen: Kun tällä kuntarajojen siirtelyhankkeella ei tunnu olevan kansalaisten välitöntä suoraa kannatusta, olisi varmaan järkevää kiikuttaa tämän työryhmän paperit sinne ministeriön arkistoon arkistoivaksi samalle hyllylle, missä ne 60-luvun lopun vastaavankaltaisen harjoitelman paperit lojuvat ilman, että ne johtivat mihinkään ja käynnistää todellinen uudistus, jossa rakenteiden, rajojen asemasta kiinnitetään huomiota palvelujen toteuttamiseen, toimintatapoihin, järkevien vaihtoehtojen etsimiseen ja ottaa mukaan tähän kunnat niin, että niillä on aito mahdollisuus vaikuttaa tähän valmisteluun. Ja ennen kaikkea, valtiota ei pidä jättää tästä sivuun, vaan valtiolla on samanlainen vastuu peruspalveluista kuin kunnillakin.

Nyt näyttää vähän siltä valtio vetäytyy kuntien selän taakse ajatellen, että kun tehdään tämä kuntamylläkkä, niin siinä on sitten valtio hoitanut oman leiviskänsä. Näinhän asia ei ole. Valtion vastuutahan tässä ennen muuta perätään.

Tässä oli painavia sanoja kokeneelta tutkijalta ja kuntapäättäjältä!

Kokemattoman kokoomuslaisen kuntaministerin olisi nyt syytä kuunnella kokenutta kokoomuslaista ”kuntaprofessoria”!


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomuksenmusta keskiviikko, kokoomusmusta keskiviikko, musta keskiviikko, Aimo Ryynänen, professori Aimo Ryynänen, Orimattila, kuntauudistus, kuntakohellus, Matti Rönkä, Henna Virkkunen,

Tulipahan ainespuita kunnallisvaaleihin!

Torstai 9.2.2012 - -Esko Erkkilä-

Suomen Kuvalehden tammikuun 13. päivä julkistama hallituksen esitys kuntauudistukseksi paljastui eilen karuksi todellisuudeksi.


Suomen Kuvalehti siis osoitti, että sen uutisiin voi luottaa.


Toissapäivänä Suomen Kuvalehti paljasti, että valtionhallinnossa eli hallituspiireissä otettiin viime syksynä keskusteluun lokakuun 2012 kunnallisvaalien siirtäminen poikkeuslailla mahdollisesti syksyyn 2014.


Kunnallisvaalien siirtämissuunnitelma kuntauudistuksen kohtaaman vastarinnan vuoksi tuntuu käsittämättömältä, mutta kaikkea voimme näköjään odottaa Kataisen kokoomuslaiselta vasemmistohallitukselta.


Suomen Kuvalehden paljastukset kuntarajojen muuttamiseksi pitivät paikkansa ja nyt on uskottava, että myös kunnallisvaalien siirtosuunnitelma on ollut vakavasti esillä Kataisen johdolla.


Kun kuntauudistukseen ja kunnallisvaalien siirtosuunnitelmiin lisätään varuskuntapaikkakuntien harventaminen, on kyse kerrassaan megaluokan myllerryksistä, joita Kokoomuksen Jyrki Kataisen hallitus esittää.


Rohkeudesta Kokoomusta ei voi syyttää, sillä omien tarkoitusperiensä vuoksi se asettaa koko puolueen tulevaisuuden veitsenterälle. Kuntauudistus, kunnallisvaalien siirtohanke ja varuskuntien lakkauttaminen ovat kova pala kiihkeimmällekin kokoomuslaiselle.


Kokoomuksen esitysten nukkeprinsessana kuntauudistuksen osalta on toiminut hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen. Nukkeprinssin rooli varuskuntien lakkauttamisessa on työnnetty Ilkka Kanervalle, joka on istuvan eduskunnan pitkäaikaisin kansanedustaja.


Käytin termejä ”nukkeprinsessa” ja ”nukkeprinssi” sen vuoksi, että kuntauudistus, kunnallisvaalien siirtokaavailut sekä varuskuntien lopettaminen ovat pääministeri Jyrki Kataisen ja pääministeripuolue Kokoomuksen pitkäaikainen haave. Haaveen edistäjiksi tarvittiin nukkeprinsessa ja nukkeprinssi, jotka sitten haaveiden kariutuessa voidaan siirtää sivuun ja palkita heidän vaivanpalkkansa jollakin korkealla viralla.


Jään mielenkiinnolla odottamaan Kanervan siirtymistä uuteen tehtävään, mutta erityisesti odotan Henna Virkkusen nopeaa eroa ministeripestistään sen vuoksi, että siirto korkeaan palkkiovirkaan tuli Keskustan päättäväisen toiminnan vuoksi tarpeelliseksi ja siten ajankohtaiseksi.


Keskustalaisena pitäisi olla tyytyväinen siitä, että kuntauudistus- ja kunnallisvaalien siirtosuunnitelmat sekä varuskuntien lakkauttaminen tulivat vihdoin kaikkien tietoon.


Tyytyväisyyttä alentaa kuitenkin sen tuskan tietäminen, jota kokoomuslainen politiikka sai eilen aikaan lukemattomissa perheissä työpaikkojen menettämisen vuoksi. Varuskuntien lopettaminen merkitsee monelle varuskunnissa maanpuolustustyötä tehneelle töiden katkeraa loppumista.


Se merkitsee monelle paikkakunnalle todellista suoneniskua, sillä kaikki lopetettavat varuskunnat ovat sijaintipaikkakuntansa suuria työllistäjiä.


Kuntauudistus laittaa kylmänväreet kulkemaan liitoskuntien asukkaiden selkäpiissä.



Vaikeuksia tulevat kohtaamaan myös ne asukkaat, jotka ovat sellaisten kuntien asukkaita, joihin kokoomushallitus on liittämässä muita kuntia. Demokratia heikkenee sekä byrokratia tulee kasvamaan ja sellainen tilanne ei ole koskaan tavalliselle kansalaiselle onneksi.



Nyt on huolehdittava, että kunnallisvaalit järjestetään ajallaan.

Syksyn kunnallisvaaleissa on jokaisen velvollisuus äänestää sellaisia puolueita ja henkilöitä, jotka vastustavat vallan keskittämistä ja kantavat aitoa huolta vähäväkisistä.



-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kokoomusmusta keskiviikko, kuntauudistus, kuntien pakkoliitokset, kuntakohellus, Suomen Kuvalehti, varuskuntien lopettaminen, Henna Virkkunen, Ilkka Kanerva, Jyrki Katainen, kunnallisvaalit 2012,

Paavo Väyrysen sekä Suomen Keskustan päättäväinen ja nopea puuttuminen kuntateurastussuunnitelmiin alkavat tuottamaan tulosta

Perjantai 27.1.2012 - -Esko Erkkilä-

Nykyhallitus, mutta erityisesti Kokoomus, on ottanut ykkösasiakseen kansalaisdemokratian halveksimisen ja diktatorisen hallintotavan, kun se tavoittelee todellista kuntateurastusta.


Keskustan presidenttiehdokas VTT Paavo Väyrynen otti suunnitelmiin tiukan kannan erityisesti sen jälkeen, kun Suomen Kuvalehti paljasti hallituksen aikeet kuntien lukumäärän saattamisesta tasolle 70 kuntaa.


Suomen Keskusta on koko ajan vastustanut Kokoomuksen johtohenkilöiden ajamaa uudistusta.


Innokkaimmat kuntateurastajat ovat Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö, pääministeri Jyrki Katainen, hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen sekä Virkkusen aseenkantajaksi palkattu valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen.


Paavo Väyrysen ja Suomen Keskustan työ alkaa nyt tuottaa tulosta, sillä julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan kuntauudistusta ollaan siirtämässä jopa yli syksyllä 2012 pidettävien kunnallisvaalien!


On luonnollista, että Henna Virkkunen riensi siirtosuunnitelmien julkitulon jälkeen heti kertomaan, että kuntateurastus toteutetaan alun perin laaditun aikataulun puitteissa.


Kuntauudistuksen siirtäminen kunnallisvaalien jälkeiseen aikaan merkitsee Suomen Keskustalle melkoista äänivyöryä, sillä se on ainoana puolueena järjestelmällisesti ja yksituumaisena vastustanut järjetöntä hanketta.


On annettava tunnustus ”järkikokoomuslaisille”, lähinnä ns. kehyskuntien luottamushenkilöille, jotka ovat alusta alkaen toimineet asiassa viisaasti ja yhdessä Suomen Keskustan kanssa.


Tunnustus on annettava myös SDP:n väistyvälle puoluesihteeri Mikael Jungner´lle, joka jo varhain ilmoitti Savon Sanomien haastattelussa, että demarit eivät hyväksy kuntien pakkoliitoksia.


Oli mielenkiintoista todeta Aamulehden ”Jälkilöylyt” –tapahtumassa 23.1.2012, kun Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistön apulainen ja myötäjuoksija Pirkko-Liisa Ollila yritti taistella totuutta vastaan ja uskotteli, että kuntien pakkoliitokset eivät kuuluisi presidenttiehdokas Sauli Niinistön keinovalikoimaan.


Kuntien pakkoliitosten isä Jyrki Katainen on taustalla, kun kokematon kuntaministeri Henna Virkkunen toistelee kuntien pakkoliitosten välttämättömyyttä ja toimenpiteen nopeaa aikataulua.


Voimme olla melkoisen varmoja, että Kokoomus on taustasuunnitelmissaan varautunut Henna Virkkusen nopeaan siirtämiseen kuntaministerin paikalta jo hyvissä ajoin ennen syksyn kunnallisvaaleja.


Jos Virkkunen saa jatkaa käsittämättömiä suunnitelmiaan vielä syksyn alkaessakin, on Kokoomus todella heikoilla syksyn kunnallisvaaleissa.


Sen vuoksi veikkaan, että nykyiselle hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkuselle ollaan Kokoomuksen piirissä jo nyt kaavailemassa hyväpalkkaista virkaa tai tointa mahdollisimman kaukana päivän politiikasta.


Kokoomus ei yksinkertaisesti kestä Virkkusen politiikkaa syksyn kunnallisvaaleissa!




-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntateurastus, kuntauudistus, kuntien pakkoliitokset, pakkoliitokset, Kokoomus ja kuntien pakkoliitokset, Pirkko-Liisa Ollila, Aamulehden Jälkilöylyt,

Tampereen Kokoomus maksatti tamperelaisilla käsittämättömän kalliin hinnan, jotta SDP:n valtuustoryhmä suostui kannattamaan Kokoomuksen ajamaa kiinteistöveron korottamista

Torstai 22.12.2011 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 7.11.2011, että kiinteistöveroa korotettiin tontin osalta 23,5 % ja rakennusten osalta 12,5 %.


Laskelman lähde on Tampereen Omakotiyhdistysten Keskusjärjestö ry:n puheenjohtajan Simo Ylisiurusen pääkirjoitus Tampereen Omakotiviestissä 4/2011 eli lehden joulukuun 2011 numerossa. Pääkirjoitus on otsikoitu: "Talollisten piinat jatkuvat!!

 

Suomen Keskustan ja Tampereen Sitoutumattomien valtuustoryhmät vastustivat Kokoomuksen korotusesitystä ja sen vuoksi Kokoomus joutuikin solmimaan kiinteistöveron korottamisesta epäpyhän liiton demareiden kanssa.

 

Oli pitkään suuri kysymysmerkki, että miten demarit suostuivat korotukseen, joka välittömästi kiertyy asumismuodosta riippumatta kaikkien tamperelaisten kukkaron kuristajaksi. On todennäköistä, että juuri demarien kannattajat kärsivät kiinteistöveron korottamisesta eniten!

 

Aamulehden Moro teki todellisen paljastuksen, kun se 16.12.2011 nettiversiossaan klo 10.01 paljasti kiinteistöveron korottamiseen liittyneet kiemurat.

 

Suomen Keskustan sekä Sitoutumattomien valtuustoryhmät eivät suostuneet Kokoomuksen esitykseen kiinteistöveron korottamisesta ja sen vuoksi Kokoomus joutui etsimään tukea demareilta. Suuri kysymysmerkki on, että miksi Kokoomus välttämättä halusi kuristaa tamperelaisia kiinteistöveron korottamisella!

 

Demarit suostuivat tukemaan Kokoomusta, mutta tamperelaisten kannalta todella ”kalliilla lunnailla”.  

Demareiden valtuustoryhmä vaati, että heidän ykkösmiehensä kotikulmille Tohloppijärven rantaan on rakennettava 500.000 euroa maksava rantasauna!

 

Käsittämätöntä koplausta!

 

Kokoomuksen ja demareiden hyväksymänä kiinteistöveron korottaminen meni läpi. On surkuhupaisaa nyt todeta, että Kokoomuksen rivivaltuutetut olivat autuaan tietämättömiä koplauksesta – osa heistä toki nyt kummeksuu kalliin rantasaunan rakentamista, mutta todellisesta tilanteesta he olivat ulkona kuin lumiukot.

 

Nyt on huolehdittava, että Kokoomuksen ja SDP:n kaikkien aikojen koplaus ei pääse unohtumaan, vaan se on pidettävä pinnalla ainakin ensi syksyn kunnallisvaaleihin saakka.


On mielenkiintoista nähdä, että uskaltavatko demarit käyttää Tohlopin rantasaunaa vaalivalttinaan ja vielä suurempi on mielenkiinto Kokoomuksen menettelyn seuraamisessa, josko he hyödyntävät Tohlopin rantasaunaa vaalivalttinaan.


Jo on aikoihin eletty, jos demarit tai Kokoomus käyttävät kiinteistöveron korottamista ja siihen liittyviä koplauksia vaalivaltteinaan!

 

Tässä Moron juttu kokonaisuudessaan:


============

 

Näin Tohlopin kohusauna junailtiin budjettiin – kokoomuksen palkkio demareille

16.12.2011 - 10:01

Kaupungilla on hämmästelty, miten ihmeessä Tohlopin puolen miljoonan euron avantosauna on saatu runnottua valtuustossa ensi vuoden budjettiin, joka on reippaasti alijäämäinen.

Tässä selitys: XL-rintama hajosi ja demarit vaativat tukensa korvaukseksi rantasaunan.

Tohlopin talviuintisauna oli todellakin demareiden tyylipuhdas iltalypsyjen iltalypsy. Moron saamien tietojen mukaan koko sotkun takana on XL-ryhmän hajoaminen budjettineuvotteluissa.

Moron sisäpiirilähteen mukaan keskusta ja sitoutumattomat eivät hyväksyneet kiinteistöveron korotusta, joten kokoomuksen piti saada demarit budjettisovun takuumieheksi. Demareiden ryhmänjohtaja Pekka Salmi havaitsi mahdollisuutensa ja hoiti ns. kotiin demareiden perinteisen iltalypsyn. Sdp antoi tukensa kiinteistöveron nostolle ja sai vastineeksi aika tyyriin avantosaunan Tohlopin rantaan.

Kokoomuspiireissä ollaan silti melko tyytyväisiä kauppaan, sillä kiinteistöveron korotus tuottaa kaupungin kanssaan ensi vuonna 7 miljoonaa euroa. Ilman avantosaunaa hyöty olisi tietysti suurempi, noin 7,5 miljoonaa euroa.

Kalliin saunan räätäleiksi voidaan siis osoittaa lähinnä keskusta ja sitoutumattomat sekä neuvokkaasti toimineet demarit. Kokoomus joutui vain taipumaan neuvottelun tuoksinassa.

Moron tietolähde arvelee, ettei sauna välttämättä maksa puolta miljoonaa. Taantuman aikana kustannus voi olla huomattavasti pienempi.

Moro


===========

 

Kiitokset kaikkien tamperelaisten puolesta Morolle. Nyt tiedämme taustat kiinteistöveron korottamiselle!


Moron maininta Keskustan ja Sitoutumattomien "syyllisyydestä" kiinteistöveron korottamiseen ei luonnollisestikaan pidä paikkaansa, vaan Kokoomus joutui niiden vastahangan vuoksi maksattamaan kalliin hinnan tamperelaisten kukkarosta demareille, jotta nämä suostuivat tukemaan Kokoomuksen käsittämätöntä linjaa!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Omakotiyhdistysten Keskusjärjestö ry, Simo Ylisiurunen, Pekka Salmi, SDP Tampere, Kokoomus Tampere, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, kiinteistöveron korottaminen, Tampereen kaupunginvaltuusto 7.11.2011, Tohlopin rantasauna, vaalit 2012,

Tampereen Kokoomus haravoi myös vastarannankiiskien äänet omaan äänisaaliiseensa

Maanantai 19.12.2011 - -Esko Erkkilä-

Jokaiseen tamperelaistalouteen 17.12.2011 jaettu Kokoomuksen Nyky-Tampere  –lehti kertoo Kokoomuksen kaikkia kosiskelen toimintatavan.

 

Kokoomuksen valtuustoryhmän jäsen Erkki Axen teki taannoisessa kiinteistöveron korottamisessa sinänsä viisaan päätöksen ja vastusti kiinteistöveron korottamista.

 

Tämän johdosta Kokoomuksen valtuustoryhmä antoi Axen´lle varoituksen.

 

Axen ei ole varoituksesta moksiskaan ja samoin näyttää toimivan myös Kokoomuksen valtuustoryhmä apulaispormestari Leena Kostiaisen johdolla. Tämä on pelin politiikkaa parhaimmillaan tai oikeasti julkeimmillaan! Halutaan haalia Kokoomuksen äänipottiin myös ne tamperelaisäänestäjät, jotka vastustivat kiinteistöveron korottamista!

 

”Liitän varoituksen ansioluettelooni” ilkkuu Axen!

 

Nyky-Tampere julkistaa kokoomuslaisen kaupunginvaltuutettu Erkki Axen´n saaman varoituksen lehdessään kolmen palstan uutisena ja otsikoi juttunsa ”Axen aikoo pysyä kannassaan”.

 

Ihailtavaa äänten haravointia Kokoomukselta. Äänten haravoinnissa eivät menettelytavat tai poliittinen moraali paina lainkaan.

 

-Esko Erkkilä-,

2 kommenttia . Avainsanat: Erkki Axen, kokoomusryhmältä varoitus, kiinteistövero,

Kokoomusministerit lähtivät livohkaan - kuinka pian koko hallitus tekee samoin?

Torstai 25.8.2011 - -Esko Erkkilä-

Kokoomusministereiden piti tehdä Tampereelle ja koko Pirkanmaalle todellinen invaasio ja joukkoesiintyminen yhdessä heidän johtavien kansanedustajiensa kanssa tiistaina 23.8.2011.

 

Invaasio jäi yritykseksi, sillä maa- ja metsätalousministeri Jari Koskista lukuun ottamatta Kokoomuksen ministeriryhmä lähti Aamulehden uutisoinnin mukaan livohkaan häpeällisesti Helsinkiin pohtimaan EU:n mahtimaan Saksan linjauksia.

 

Pirkanmaan asioille mainitut ministerin pyllistivät ja eivät pystyneet vastaamaan siihen huutoonsa, jonka he vielä Aamulehden 8-palstaisessa ilmoituksessa maanantaina 22.8.2011 lupasivat.

 

Kokoomus maksaa nyt kalliita lunnaita siitä, että Kataisen vasemmistohallitus saatiin synnytettyä.

 

Kokoomusministereiden luikkimisella Helsinkiin tuli todellinen kiire, sillä jopa yhteinen Vapriikkiin suunniteltu lounas jäi nauttimatta!

 

Nolosti päättyneen Tampereen ja Pirkanmaan valloituksen peruuntumisen syy oli Saksan liittokansleri Angela Merkel´n madonluvut Suomen hallituksen yritykselle luistella vastuusta Kreikka-kysymyksessä.

 

Kokoomusministerit joutuivat häntä koipien välissä luopumaan valloitusretkestään ja palaamaan kiltisti Helsinkiin kuulemaan Saksan antamia ohjeita ja käyttäytymissääntöjä.

 

Ainakin pääministeri Jyrki Katainen, elinkeinoministeri Jyri Häkämies, sosiaali- ja terveysministeri Paula Riskko, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb sekä hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen ”jäivät luokalle” ja joutuivat kiltisti palaamaan Helsinkiin. Tamperelaiset ja pirkanmaalaiset jäivät vaille kokoomuslaisia ministerijorinoita.

 

 

Kokoomusministereiden luikkinen herättää aiheellisen kysymyksen eli sen, että milloin Kataisen koko vasemmistohallitus jättää eronpyyntönsä presidentille!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kokoomusministerit lähtivät livohkaan,

Kokoomusta vietiin kuin metrin mittaa

Lauantai 18.6.2011 - -Esko Erkkilä-

Uuden hallituksen salkkujako ja eräät ennakoidut ministerivalinnat on julkistettu ja se on kovaa kuultavaa keskustalaisen ajatusmaailman omaavalle – kokoomus joutui maksamaan todella kovan hinnan pääministeriydestä!

Kokoomuksen ainoa toinen painava salkku pääministeriyden lisäksi on maa- ja metsätalousministerin salkku. Toisaalta hyvä edes näin – jos kokoomus löytää maa- ja metsätalousministeripostin hoitajaksi pystyvän henkilön. Uudet saappaat uusi kokoomusministeri joka tapauksessa joutuu hankkimaan, sillä Sirkka-Liisa Anttilalta jäävät saappaat ovat liian suuret!

Kokoomukselle paalutettu elinkeinoministerin pesti on tietenkin tärkeä, mutta Mauri Pekkarisen tasolle tehtävään kaavaillulla Jyri Häkämiehellä on pitkä taival.

 

Tässä salkkujako:

Kokoomus:

  • pääministeri
  • sosiaali- ja terveysministeri
  • elinkeinoministeri
  • hallinto- ja kuntaministeri
  • ulkomaan kauppa ja eurooppaministeri
  • maa- ja metsätalousministeri

Sdp:

  • valtiovarainministeri
  • ulkoasiainministeri
  • peruspalveluministeri
  • opetusministeri
  • työministeri
  • asunto- ja viestintäministeri

Vasemmistoliitto:

  • liikenneministeri
  • kulttuuri- ja urheiluministeri

Vihreät:

  • ympäristöministeri
  • kehitysyhteistyöministeri

Rkp:

  • oikeusministeri
  • puolustusministeri

Kristillisdemokraatit:

  • sisäasiainministeri

 

Demareiden saama valtiovarainministerin paikka olisi ”entisessä maailmassa” merkittävä posti, mutta nyt se on yhdessä työministerin salkun kanssa todellinen kusivirka!

Se, että kokoomus joutui luopumaan ulkoministerin postista, on vahva osoitus kokoomuksen joutumisesta rähmälleen hallitusneuvotteluissa.

Kokoomuksen Vapaavuoren todennäköinen istuminen kuntaministerin tontille tietää todella kylmää kyytiä Suomen kunnille. Kuntateurastus alkaa!

 

Epätietoisuuden päättyminen on hyvä asia. Nyt oppositio – jonka todellisena johtajana Keskustalla on vaativa rooli – pääsee vihdoin paneutumaan Kataisen lauman paimentamiseen ja sen ohjaamiseen.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomusta vietiin kuin metrin mittaa, Kokoomusta vietiin kuin kuoriämpäriä,

Pelottavaa vandalismia Tampereella

Keskiviikko 13.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Koimme maanantai-aamuna 11.04.2011 Tampereella pelottavia hetkiä, kun totesimme, että vandalismit olivat yön aikana iskeneet Keskustan, Kokoomuksen, Vihreiden sekä Kristillisdemokraattien vaalijulisteisiin.

Keskustan ja Kokoomuksen vaalijulisteiden päälle oli liimattu manipuloituja kuvia tarhaketuista. Erityisen kuvottavalta ja pelottavalta tuntui, kun pääministeri Mari Kiviniemen manipuloitu kuva oli liimattu Vihreiden ja Kristillisdemokraattien vaalijulisteen päälle! Kuva oli niin kuvottava, että en pysty sitä kuvailemaan.

Luonnollisesti tein vandaalien töistä rikosilmoituksen samaan tapaan kuin tein heidän toimistaan Sentterin ikkunoiden maalaamisesta.

Nyt Poliisin edustajat ottivat rikosilmoitukseni vakavasti, sillä vastaavaa toimintaa oli tapahtunut edellisyönä myös Helsingissä sekä Turussa.

Vandalismin kohdistaminen Tampereella Keskustan lisäksi Kokoomukseen, Vihreisiin ja Kristillisdemokraatteihin oli uutta Helsinkiin ja Turkuun verrattuna.

Toivon, että poliisitutkinnassa tutkitaan mahdolliset kytkennät taannoisen Sentterin vaalihuoneiston ikkunoiden tuhrimisen, pääministeri Mari Kiviniemen Tammelantorilla tapahtuneen häirinnän sekä nyt tapahtuneiden törkeyksien välillä.

Pääministerin puhetilaisuutta Tammelantorilla häirinneen vandaalin kuva ja nimikin oli Aamulehden etusivulla 2.4.2011 ja todella toivon, että hänen sekä hänen joukkionsa kytkennät nyt tapahtuneeseen Keskustan, Kokoomuksen, Vihreiden sekä Kristillisdemokraattien vaalijulisteiden häpäisyyn tutkitaan.

Pidän erittäin surullisena, että Tammelantorilla riehuneen vandaalin taustajoukoissa oli mukana myös pieni lapsi. Parivuotiaalla silmälasipäisellä lapsella on todella heikot eväät elämälleen, kun hän joutuu kasvamaan vandaalien joukossa. Osaavatko lapsen vanhemmat ajatella tätä?

Vaikka vaalijulisteiden häpäisy kohdistuikin ainoastaan neljään mainittuun puolueeseen, en missään nimessä uskoa, että kyseessä olisi poliittinen toimenpide – laillisen puolueen edustajat eivät tähän vandalismiin ole voineet osallistua.

Vandaalijulisteiden painattaminen on täytynyt tapahtua isossa painotalossa, sillä kyse on isokokoisista julisteista. Onko kyseessä ylikansallinen terroristiliike – toivon, että poliisitutkinta tutkii myös tämän mahdollisuuden!

Vaalijulisteiden vandalismi on tuomittavaa toimintaa. Se on tuomittavaa, vaikka vandalismi kohdistuisi kovimpaan poliittiseen kilpailijaan. Vaalijulisteiden tuhoamisessa ei ole järjen hiventäkään.

Toivon, että poliisi pystyy kerrankin saattamaan turkisvandalismit oikeuden eteen!

 

-Esko Erkkilä-

 

PS. Tähän juttuun ei liitetä valokuvia, sillä vandaalit saattaisivat tulkita niiden julkaisemisen voitoksi itselleen. En ainakaan nyt julkaise myöskään Mari Kiviniemen puhetilaisuutta häirinneen vandaalin kuvaa, vaikka Aamulehti sen nimitiedoin julkaisikin 2.4.2011!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Keskusta, Kokoomus, Vihreät, Kristillisdemokraatit, vaalirauha, turkisvandalismi,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »