Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pohjoismainen yhteistyö toimii!

Perjantai 11.5.2018 - -Esko Erkkilä-

Halusin ostaa muutaman säkillisen tuttua Puutarhan Kevätlannosta, mutta en löytänyt sitä mistään – tai oikeastaan löysinkin Tampereen Hong Kongista, mutta kyseessä oli viimevuotinen pahoin rikkoutunut säkki, jota en missään tapauksessa halunnut vaivoikseni.

 

 

IMG_8907.JPG

 

 

Puutarhan Kevätlannoitetta tai jotain muuta kunnollista puutarhakasveille tarkoitettua kevätlannoitetta ei ollut Hong Kongissa tai Bauhausissa, mutta tanskalaisomisteisen Hankkijan varastosta löysin suurinpiirtein haluamaani lannoitetta.

 

 

Lannoitehakuni tiimoilta tein päätelmän pohjoismaisesta yhteistyöstä ja se kuuluu näin:

 

 

Norjalaiset valmistavat Suomessa ja suomalaisista raaka-aineista lannoitetta, jota myyvät suomalaisille maataloustuottajille ja sitä kautta suomalaisten kuluttajien päänmenoksi tanskalaisomisteisen Hankkijan ja ruotsalaisomisteisen K-Maatalouden kautta!

 

 

Kaikki ovat tyytyväisiä pohjoismaalaisen lannoitekaupan kuvioista, sillä suomalaiset kuluttajat maksavat koko roskan!

Pieni epäilys hiipi mieleeni, että onko Yaran aikana palattu Kemiran aikoihin eli siihen, että Suomessa valmistettuja lannoiteita saavat myydä vain harvat ja valitut yritykset!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pohjoismainen yhteistyö toimii lannoitakaupassa, nosjalainen Yara, tanskalainen Hankkija, ruotsalainen K-Maatalous, suomalainen kuluttaja, suomalainen viljelijä, artisti maksaa, suomalainen viljelijä maksaa, suomalainen kuluttaja maksaa,

"Perseelleen porsas kiusaa tekee, kun...

Tiistai 6.3.2018 - -Esko Erkkilä-

Tuo vanha suomalaisen sananlasku jatkuu näin: …”purtilonsa kaataa”!

 

 

Mainittu sananlasku tuli eilen mieleen, kun keskustelimme niistä henkilöistä, jotka ovat liimanneet postilaatikkoonsa kyltin

 

”Ei ilmaisjakeluita eikä mainoksia!”

 

 

Ilmaisjakeluista kieltäytyvät ovat ainakin Tampereella usein sellaisia, joilla ei ole varaa tilata Aamulehteä tai jotka muuten haluavat elää uutispimennossa.

 

 

En suinkaan ole kaikista asioista samaa mieltä Aamulehden kanssa, mutta mieluusti maksan sen 420 euroa, joka minulta veloitetaan Aamulehden vuosikertatilauksesta.

 

 

Mainoskieltotarran postilaatikkonsa kylkeen liimanneet näyttelevät suurta ekologista sankaria, kun kieltäytyvät vastaanottamasta mainospostia ja ilmaisjakeluita.

 

 

Mainospostista ja ilmaisjakeluista kieltäytyminen merkitsee, että nämä poloiset eivät saa myöskään kahta Tampereella ilmestyvää ilmaisjakelulehteä  - Tamperelainen ja Tampereen Viikko.

 

 

Molemmat ilmaisjakelulehdet ovat laadukkaita tiedonvälittäjiä ja on todella surkea tilanne, että juuri ne, jotka eniten tarvitsisivat tietoa, ovat omilla toimenpiteillään estäneet tiedonsaantinsa.

 

 

Tuo vanha suomalaisen sananlasku voidaan vallan hyvin muotoilla näin:

 

 

”Perseelleen porsas kiusaa tekee, kun ilmaisjakelulehdistä kieltäytyy!”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perseelleen porsas kiusaa tekee kun purtilonsa kaataa, Perseelleen porsas kiusaa tekee kun ilmaisjakelulehdistä kieltäytyy!, ilmaisjakelulehdet, mainosjakelukielto postilaatikossa, ilmaisjakelukielto postilaatikossa, Tamperelainen, Tampereen Viikko,

S-ryhmän halpuuttamiskampanja on alkanut näkymään tuotepuutteina S-liikkeiden hyllyillä ja pakastealtailla

Torstai 22.2.2018 - -Esko Erkkilä-

HKScan Oyj:n Rauman broilertehtaalla on ollut tuotannollisia ongelmia ja sen vuoksi yhtiön broilertuotteiden toimituksissa on ollut vaikeuksia.

 

 

Tuntuu, että suurimmat tuotepuutokset ovat tulleet ilmi S-ryhmän kaupoissa.

 

 

Ymmärrän asian siten, että S-ryhmän kauppoihin kohdistuneet suurimmat ongelmat liittyvät S-ryhmän yhä jatkuvaan halpuuttamiskampanjaan.

 

 

Otaksun, että S-ryhmä on halpuuttamisinnossaan kohdistanut suurimmat agressionsa markkinajohtaja HKScan´n markkinointiyhtiö HKScan Finland osakeyhtiöön eli on pyrkinyt tuhoamaan tavarantoimittajan terveen katerakenteen.

 

 

Tässä ehkä syy siihen, että tavarapuutteet ovat suurimmat S-ryhmässä!

 

 

 

***************************

 

 

 

Olen perhekuntani kanssa tottunut käyttämään jano- ja ruokajuomana Olvin KevytOlo Pohjoisen karpalo-kivennäisvettä.

 

 

 

IMG_7380.JPG

 

 

Tuotetta sai lähi-Prismastamme Tampereen Koivistonkylästä, mutta viime vuoden lopulta alkaen tätä tuotetta ei ole saanut Koivistonkylän Prismasta.

 

 

Poikkesin eilen Koivistonkylän Prismassa ja ilahduin, kun haluamaani kivennäisvettä oli saatavilla kuusi pullollista!

 

 

Ennakoin, että mielijuomani saatavuusongelmat varmaan jatkuvat ja pyysinkin juomaosaston hoitajaa paikalle.

 

 

Pitkällisten selvittelyjen jälkeen ilmeni, että kyseistä mielijuomaani on varastossa vielä 12 pulloa ja oli luonnollista, että halusin ostaa ne kaikki eli yhteensä 18 pullollista.

 

 

Juomaosaston hoitaja kertoi, että heillä on jatkuvasti tilauksessa Olvin KevytOlo Pohjoisen karpalo-kivennäisvettä, mutta he saavat sitä vai kuusi pulloa viikkokuormassa.

 

 

Koivistonkylän Prismassa on kyllä tarjolla kaikenmaailman privat label-juomia, mutta minulle kelpaa ainoastaan kunnollinen kotimaisen valmistajan merkkituote.

 

 

Epäilen, että myös Olvilla kysyntä ylittää tuotantomahdollisuudet ja sen vuoksi myös siellä valitaan ne asiakkaat, joille puutostuotteita toimitetaan.

 

 

*****************

 

 

On luonnollista, että ongelmatilanteissa tavarantoimittaja asettaa asiakasryhmät siihen järjestykseen, joka on asiakkaiden yhteistyökyky tavarantoimittajan kanssa. 

Olen melkoisen varma, että tavarantoimittajat eivät pidä halpuuttamiskiimaista S-ryhmää tällä hetkellä kovinkaan yhteistyöhön kannustavana kumppanina ja sen vuoksi S-ryhmän hyllytilat alkavat olla perin aukkoisia!

 

 

Asiakkaidenkin kannalta halpuuttaminen alkaa tuomaan suuria ongelmia!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: halpuuttaminen, halpuuttamiskiimainen, halpuuttamiskiimainen S-ryhmä, halpuuttaminen alkaa ilmetä tavaransaantiongelmina, tavaransaantiongelmat, S-ryhmän tavaransaantiongelmat, HKScan Oyj, Olvi, Olvin KevytOlo, Olvin KevytOlo Pohjoisen karpalo-juoma

Tampereen kaupungin panostus presidentinvaaleihin vaalimökkien ja vaalien ulkomainospaikkojen muodossa oli mittava

Torstai 8.2.2018 - -Esko Erkkilä-

Olen yli nelikymmenvuotisen työurani aika oppinut arvostamaan ja arvostelemaan jokseenkin kaikkia toimenpiteitä rahassa.

 

 

Jatkan toimintaani myös järjestöelämässä, sillä ”ilmaisia lounaita ei ole”!

 

 

Tammikuun 28. päivänä päättyneissä presidentinvaaleissa Tampereen kaupunki panosti demokratian viljelyyn monellakin tavalla ja tässä jutussani tarkastelen niitä summia, jotka Tampereen kaupungilta kuluivat Keskustorilla olleiden vaalimökkien sekä eri puolilla kaupunkia sijaitsevien ulkomainosjulisteiden ylläpitoon.

 

 

 

IMG_6925.JPG

 

 

Kaikilla puolueilla – ja puolueiksi lasken myös Sauli Niinistön Kokoomuksen ja Paavo Väyrysen Kansalaispuolueen – oli Keskustorilla Tampereen kaupungin vuokraamat vaalimökit.

 

 

Puolueet maksoivat parisen viikkoa niiden käytössä olleista vaalimökeistä vuokraa 300 euroa per puolue eli yhteensä 2.400 euroa – hintaan sisältyi rajoittamaton määrä sähkönkulutusta.

 

 

Vaalimökit ovat samoja mökkejä, jotka ovat yrittäjien käytössä Tampereen Joulutorilla.

 

 

Mökit kuljetettiin Keskustorille erikoisautoilla ja samalla tavalla ne kuljetettiin vaalien jälkeen varastointiin Nekalaan.

 

 

 

IMG_6571.JPG

 

 

Vaalimökkien lisäksi Tampereen kaupunki satsasi presidentinvaaliehdokkaiden näkyvyyteen siten, että pystytti eri puolille kaupunkia omalla kustannuksellaan 18 paikkaan ehdokkaiden ulkomainostelineitä.

 

 

Ulkomainostelineistä Tampereen kaupunki ei laskuttanut lainkaan puolueita.

 

 

********************

 

 

Yhteenvetona siis se, että vaalimökeistä ja 18:sta ulkomainostelineestä Tampereen kaupunki laskutti puolueita yhteensä vain 2.400 eurolla ja on varmaa, että Tampereen kaupungin kustannukset olivat tästä toiminnasta paljon suuremmat.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Presidentinvaalit 2018, Vaalimökit Keskustorilla presidentinvaaleissa 2018, ulkomainosjulisteet presidentinvaaleissa 2018,

Kotimainen ruis on ruistuotteiden myynnissä vahva argumentti, mutta myös tuotekehitystä tarvitaan

Tiistai 19.12.2017 - -Esko Erkkilä-

Maassamme on tänä vuonna korjattu ennätysmäinen ruissato, sillä ennakkosatoarvioiden mukaan ruissato muodostuu 116 miljoonaksi kiloksi.

 

 

Viime syksynä syysruista kylvettiin 33.000 hehtaarille ja kun kokonaissato oli 116 miljoonaa kiloa, keskisadoksi muodostui n. 3.500 kg/ha.  Näin hyvä keskisato on mahdollinen, kun rukiinviljelyssä on paljolti siirrytty ns. hybridilajikkeisiin.

 

 

Rukiinkäyttö on jo vuosikaudet ollut tasolla 90 – 100 miljoonaa kiloa, joten kotimaista ruista tulee riittämään kaikille leipureille ensi syksyyn saakka.

 

 

Huolestuttavaa on, että viime syksyn sääolosuhteet olivat vaikeat ja syysruista saatiin kylvettyä vain 22.000 hehtaaria.

 

 

Jos ensi kesän keskisato pysyy samanlaisena kuin tänä vuonna, niin syksyllä 2018 rukiin kokonaissadoksi muodostuu vain 77 miljoonaa kiloa eli syksyllä 2018 korjattava sato ei tule riittämään, vaan joudutaan tuontirukiin varaan.

 

 

Joudutaan siis laittamaan leipään petäjäistä eli tuontiruista, mutta ei sentään puolet, kuten Saarijärven Paavo aikoinaan!

 

 

 
***************

 

 

 

Siitä tuotekehityksestä:

 

 

 

IMG_6185.JPG

 

 

Vaasan Oy osui vast´ikään kultasuoneen, kun se lanseerasi markkinoille ohuen version ruispalasta.

 

 

Julkisuudessa kommentoidaan, että erityisesti nuoret ovat ottaneet Vaasan täysjyvä Ruispalojen ”Ohut herkku” –version suosioonsa, mutta kyllä minulle kävi samoin, kun ensimmäisen kerran sain maistaa tuotetta.

 

 

Pakkauksessa todetaan, että…

 

 

”Sitkeään rukiin himoon”

 

 

…ja sellaiseksi tuo homma on ainakin minun kohdallani mennyt!

 

 

 

Suosittelen Vaasan ruispalojen ”Ohut herkku” –versiota!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: suomalainen ruis, kotimainen ruis, tuontiruis, tuontiruis eli petäjäinen, puiolet petäjäistä, Saarijärven Paavo, hybridiruis, Vaasan Oy, Vaasan täysjyvä ruispalat, Vaasan Ohut herkku, Sitkeään rukiin himoon,

Vantaan päättäjät eivät tunne antibioottien ja kasvinsuojeluaineiden käyttömääriä eri maissa

Sunnuntai 3.9.2017 - -Esko Erkkilä-

Luin jostakin, että Vantaalla kouluruokakustannus on maan alhaisin.

 

 

Vantaa on eräs maamme velkaisimmista kaupungeista, sillä vuonna 2015 kaupungilla oli velkaa 10 006,05 euroa per asukas. Mainittakoon, että Tampereen velkataakka tuolloin oli 5 670,33 euroa asukasta kohti.

 

 

Otan Vantaan tässä jutussani lähempään käsittelyyn, sillä sain internetin mittaamattoman suurista tietovirroista tiedon, että Vantaalla päiväkotilapsille tarjottavasta ruuasta järkyttävän paljon on tuontiruokaa.

 

Tässä poimintoja Vantaan päiväkotilapsille tarjottavan ruuan alkuperästä:

 

 

  • Broilerin fileesuikale Virosta
  • Kinkku Saksasta tai Tanskasta
  • Naudan jauheliha (10 %, kypsä) Saksasta
  • Omenat Puolasta
  • Juuressekoitus ja keittojuures (pakaste) Belgiasta
  • Kukkakaali (pakaste) Belgiasta
  • Kurkku Espanjasta
  • Juusto, ruoanvalmistusjuusto ja juustocreme Tanskasta
  • Margariini (leivonta ja ruoanvalmistus) Tanskasta
  • Kalapuikko Virosta
  • Kasvispuikko ja vegepuikko Tanskasta
  • Quorn-kuutioiden alkuperämaa on Britannia

 

Vantaalla päiväkotilasten ruuasta 89 % hankkii Vantaan kaupungin omistama...

...”Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy”...

...ja ylläolevat tiedot koskevat Vantin hankkimien ruokien alkuperää.

 

 

Vantin hankkimista ruuissa kotimaisuusaste on vain 57 %.

 

 

Päiväkotilasten ruuasta 11 % tulee muilta kuin Vantilta ja Vantin ulkopuolisten tavarantoimittajien ruuassa kotimaisuusaste on 75 %!

 

 

Käsittämätöntä tupeksintaa Vantaan ruokahankinnoissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vantaan velkamäärä, Vantaa, päiväkotilasten ruuan kotimaisuusaste Vantaalla, Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy, ruuan kotimaisuusaste, kotimainen ruoka,

Kävellen maapallon ympäri!

Tiistai 8.8.2017 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliitto on n. 130.000 jäsenellään Suomen suurin eläkeläisjärjestö.

 

 

Toteutamme tämän viikon aikana tempauksen, jossa tarkoituksemme on yksissätuumin kävellä maailman ympäri eli 40.075 kilometriä.

 

 

 

IMG_1742.JPG

 

 

Eläkeliiton Tampereen yhdistys toteutti oman osuutensa kävelyurakasta eilen Pyynikin urheilukentällä, jossa kävelimme rataa kiertäen 39 jäsenemme voimin.

 

 

Innokkaimmat jäsenemme taittoivat henkilökohtaiseksi tavoitteeksi asetettua 400 metrin pituista matkaa pitkälti toistakymmentä kertaa.

 

 

Valtakunnallisen kävelytapahtuman tarkoituksena oli kannustaa ikääntyviä yhteisölliseen liikuntaan. Tapahtuma on Eläkeliiton ja Hyvän vanhenemisen tukisäätiön yhteinen. Tapahtumaan osallistuva yhdistys tukee oman alueensa maakuntarahastoa 0,25 eurolla jokaista jäsentä kohti eli meidän kohdaltamme kyse oli Pirkanmaan maakuntarahastosta.

 

 

 

IMG_1744.JPG

 

 

Yhdistyksemme liikuntavastaava Reijo Kauppila evästi kävelijöitä ennen tapahtuman alkamista.

 

 

 

IMG_1748.JPG

 

 

Yhdistyksemme sihteeri Pirkko Tilvis toimi kirjurina sekä kierroslaskijana ja hänellä riitti todella puuhaa.  Kulmat kurtussa oleva ilmeeni ei suinkaan merkitse huolestuneisuutta vaan suurta mielihyvää runsaasta osanotosta ja yhdistyksemme mainiosta yhteishengestä!

 

 

 

IMG_1738.JPG

 

 

Pyynikin urheilukentällä on saavutettu ainakin kolme maailmanennätystä;

 

 

  • Hannes Kolehmainen saavutti vuonna 1920 maailmanennätyksen 25 000 metrin juoksussa
  • Väinö Sipilä juoksi vuonna 1928 Pyynikillä maailmaennätyksen 30 000 metrin juoksussa
  • Matti Järvinen heitti vuonna 1930 keihäänheiton maailmanennätyksen ja tulos oli 71,70 metriä

 

Viimeisimmän Suomenennätyksen Pyynikillä saavutti Matti Yrjölä kuulantyönnössä vuonna 1972 ja tulos oli silloin 20,38 metriä!

 

 

Avasin liikuntatapahtumamme ja ehdin kävellä kaksi kertaa 400 metriä, mutta sitten muut kiireet merkitsivät kiirehtimistä seuraavaan tapahtumaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kävellen maapallon ympäri, Pyynikin urheilukenttä, Hannes Kolehmainen, Väinö Sipilä, keihäänheittäjä Matti Järvinen, Matti Yrjölä,

Eläinvalokuvaus vaatii työtä!

Maanantai 19.6.2017 - -Esko Erkkilä-

 Nautaeläinten mainoskuvaamisessa on ripaus valokuvaajan taitoa, mutta enimmiltään kyse on valokuvaajan kärsivällisyydestä ja selkeästä bisneksestä.

 

 

Lehmien, sonnien ja jopa hiehojen mainoskuvaamisella on selkeä tilaisuus, sillä hyvät jalostuseläimet antavat omistajilleen mahdollisuuden tehdä hyvän tilin omistamillaan eläimillä.

 

 

Onnistuneet valokuvat myynnissä olevista eläimistä ovat tärkeä osa-alue, kun omistajat pyrkivät hyödyntämään eläimen arvon.

 

 

 

Tässä muutamia kuvia, kun eräästä hiehosta otettiin mainoskuvia Farmari-näyttelyssä Seinäjoella 16.6.2017:

 

 

 

IMG_0193.JPG

 

 
Tarkoituksena oli saada hyvä myyntikuva hiehosta ja valkoasuisesta pojasta.

 

 

 

IMG_0194.JPG

 

 

Hiehon asettelua paikalleen. Oleellista kuvauksessa on se, että etujalkojen alla on muusta maastosta korkeammalla oleva teline, sillä näin eläimelle saadaan ylväs asento.

 

 

 

IMG_0195.JPG

 

 

Hiehon pään pitää olla ylväästi ylöspäinen ja se saavutetaan, kun hieholle annetaan maittavia herkkupaloja ja ”herkkupalaämpäriä” näytetään hieholle riittävän korkealle.

 

 

 

IMG_0196.JPG

 

 

Muuten hyvä, mutta poika ei osaa katsoa kohti kameraa ja herkkupalaämpärin tarjoaja on liian lähellä hiehoa!

 

 

 

IMG_0197.JPG

 

 

Nyt poika hyvin, mutta hieholla hieman väkinäinen asento ja hännänasentajan käsi liian lähellä hiehoa.

 

 

 

 

IMG_0198.JPG

 

 

Ehkä ne oikeat asennot ja kuvakulmat lopulta löytyivät, jotta kuvaaja pystyi kirjoittamaan muutaman satasen kuvauspalkkion!

 

 

 

Näin se menee!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eläinten valokuvaaminen, eläinten mainoskuvaaminn, hieho, maatalousnäyttelykuvaaminen,

Kuntavaalikiireet eivät suinkaan päättyneet äänestystuloksen saamiseen!

Tiistai 11.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Monet saivat kuntavaalit kohdaltaan päätökseen sen jälkeen, kun vaalitulokset tulivat julkisuuteen.

 

 

Kuntavaalipäivän jälkeinen päivä eli eilinen oli kohdaltani ehkä vilkkain kuntavaalien talkoopäivä ja se oli kokemuksena kieltämättä myös hyvin monipuolinen.

 

 

Aluksi kiirehdin ennen aamukahdeksaa vaalimökille ja tarkoitukseni oli ”laittaa kahvit tulelle”, jotta olisimme voineet tarjota tamperelaisille kiitoskahvit hyvän kuntavaalituloksemme kunniaksi.

 

 

Kahvitarjoilu ei kuitenkaan onnistunut, sillä ”kaupungin miehet” olivat ehtineet katkaisemaan sähköt vaalimökeiltä!

 

 

Siivosin vaalimökiltä tavaraa ja esitteitä peräkärryyni roskasiiloon toimittamista varten.

 

 

*************************

 

 

Aamukymmeneltä piti laittaa pikkutakki päälle ja kiirehtiä Virastotalolle yhtenä Keskustan edustajana kuulemaan Tampereen suurimmaksi puolueeksi nousseen SDP:n informaatiota, että miten edetään kuntavaalien jälkeen.

 

Kiitokset SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovskille selkeistä nuoteista, jotka hän antoi asioiden jatkolle.

 

 

**************************

 

 

Informaatiotilaisuuden jälkeen työvaatteet taas niskaan ja vaalimökin siivouksen jatkamista sekä nitojan niittien poistamista vaalimökin ulkoseiniltä.

 

 

Peräkärrykuormallinen roskia ja kuntavaaliesitteitä roskasiilon kautta kohti Tarastenjärven hyötyvoimalaa!

 

 ******************

 

Iltapäivällä olikin vuorossa kuntavaalien ulkomainosjulisteiden kerääminen julistetelineistä yhdessä Timo Vuohensillan kanssa – ajomatkaa kertyi satakunta kilometriä!

 

 

 

IMG_8478.JPG

 

 

Tampereella on vaalien ulkomainostelineitä 18 kappaletta eri puolilla kaupunkia ja tässä Multisillassa oleva ulkomainos, jonka heitin peräkärryyni joskus  iltapäiväviiden tienoilla.

 

 

Monipuolinen kymmentuntinen talkoopäivä alkoi olla lopuillaan!

 

Kuntavaaleihin liittyvät talkootyöt jatkuvat tänään heti aamutuimaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2017 Tampereella, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskusta Tampere, talkootyö, kuntavaalien ulkomainosjulisteet, talkootyö kuntavaaleissa 2017 Tampereella,

Mainoskieltopostilaatikoiden määrä on vähentynyt

Keskiviikko 29.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaalimainosten jakaminen on näinä päivinä kuntavaaliehdokkaiden elämässä keskeisellä sijalla.

 

 

Minäkin olin eilen illansuussa liikenteessä, kun jaoin kuntavaaliesitteitä asuinalueemme lähipostilaatikoihin.

 

 

Tapasin matkallani muutamia naapureitani sekä hieman kauempanakin asuvia ja käymämme keskustelut olivat hyviä.

 

 

Olen huono myymään itseäni, mutta ilmeisesti ne asiat, joita korostan, olivat sellaisia, että ne kiinnostivat Palokallion, Peltolammin ja Multisillan asukkaita.

 

 

Asuntotonttien vuokrankorotusten järkevöittäminen, Lahdesjärven aluetta uhkaavat suuret sekä hallitsemattomat räjäytystyöt ja suunnitteilla olevan Peltolammi-keskuksen suunnittelu ja siihen osalliseksi pääseminen, olivat teemoja jotka saivat kaupunkilaiset kiinnostumaan minusta ja niistä asioista, joita lupaan ajaa, jos saan jatkaa Tampereen kaupungin luottamushenkilönä.

 

 

Ilokseni havaitsin, että sellaisten postilaatikoiden lukumäärä, joissa hyljeksitään mainos- ja ilmaisjakeluja on vähentynyt.

 

 

Näen, että Tampereella mainosmateriaalin jakamisen kieltävä maininta postilaatikossa on poikkeuksellisen tyhmä teko, sillä silloin postilaatikon omistaja sulkee itsensä ulkopuolelle siitä tietovirrasta, jota esimerkiksi Tamperelainen- lehti jakaa ilmaiseksi tamperelaisille sekä useiden naapurikuntien asukkaille.

 

 

Kokemuspohjani arvioida kehitystä on puutteellinen, mutta väitän eilisen perusteella, että mainosmateriaalin kiellot ovat vähentyneet edellisvaaleista.

 

 

Kansalaisille pitää antaa monipuolista tietoa, jotta kansalainen/äänestäjä pystyy oman havainnointinsa perusteella päättämään sen henkilön nimen ja numeron jolle hän viivansa vetää!

 

 

Tässä toiminnassa ilmaisjakelulehti sekä puolueiden kustantamat tilaisuudet ovat keskeisessä roolissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mainoskiellot, Tamperelainen, ilmaisjakelulehdet antavat paljon tietoa,

Vaalijulisteet kaupungilla kertovat, että kuntavaalit lähestyvät

Torstai 23.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Kuntavaalien ulkomainontakausi alkoi Kuntaliiton suosituksen mukaisesti Tampereella eilen.

 

 

Aamulla oli varhainen herätys, sillä lähdimme kolmen miehen partion voimin levittämään Keskustan vaalijulisteita klo 04.45!

 

 

Näissä vaaleissa Tampereella on yhteensä 18 ulkomainospaikkaa ja jokaisella paikalla on ”oma pilttuu” kaikkiaan 19:llä puolueelle ja/tai valitsijayhdistyksellä.

 

 

Puolueiden arvottu järjestys ulkomainospaikoilla vasemmalta aloittaen on tässä:

 

  •  Suomen Eläinoikeuspuolue r.p.
  •  Suomen Keskusta r.p.
  •  Suomen Kommunistinen Puolue r.p.
  •  Suomen Sosialidemokraattinen Puolue r.p.
  •  Feministinen puolue r.p.
  •  Vihreä liitto r.p.
  •  Suomen Kristillisdemokraatit (KD) r.p.
  •  Vasemmistoliitto r.p.
  •  Piraattipuolue r.p.
  •  Perussuomalaiset r.p.
  •  Liberaalipuolue - Vapaus valita r.p.
  •  Kansallinen Kokoomus r.p.
  •  Svenska folkpartiet i Finland r.p., Suomen ruotsalainen kansanpuolue r.p.
  •  VaihtoehtoTampere ry. yhteislista
  •  Tampereen Puolesta ry. yhteislista
  •  Suomalaiset Ensin yhteislista
  •  Matti Grönfors
  •  Aleksi Juppala
  •  Seppo Lehto

  

**********************

 

 

 

IMG_8076.JPG

 

 

 

Kello osoitti aamukuutta, kun viimeistelin Keskustan vaalijulistetta Raatihuoneen edustalla Keskustorilla.

 

 

IMG_8075.JPG

 

 

Kolmen miehen partiomme muut jäsenet olivat Timo Vuohensilta (vasemmalla) ja Ville-Veikko Päivönsalo.

 

 

Tampereen kaupungin asettamat viralliset vaalimainostelineet sijaitsevat eri puolilla kaupunkia ja taas kerran tuli todettua, että kierros merkitsee lähes sadan kilometrin aamuajelua!

 

 

Toivottavasti värikkäät vaalijulisteet aktivoivat tamperelaisia ja saamme äänestysprosentin kohoamaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalien ulkomainonta,

Pohjoismaisen ministerineuvoston edelläkävijälista on kunniaksi Raisioaqualle

Lauantai 18.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Olen enemmän kuin tyytyväinen, että entinen työnantajani on monien negatiivisten uutisten lomassa päässyt kertomaan myös myönteisistä asioista.

 

 

Työnantajani oli ennen eläköitymistäni päivälleen neljänkymmenen vuoden ajan Raisio Oyj ja sen rehuteollisuusyritys Rehuraisio Oy.

 

 

Etäältä seuranneena olen surullisena seurannut, kun entistä työnantajaani on ilmeisen taitamattoman johdon vuoksi moukaroitu ”molemmille poskille” ja varmaan myös keskelle naamaa.

 

 

Nyt olen ilahtunut, kun Raision kalanrehuliiketoimintaa hoitava Raisioaqua on saanut merkittävän tunnustuksen työlleen, sillä pohjoismaisen ministerineuvoston alaisuudessa toimiva biotalouspaneeli on valinnut Raisioaquan…

 

 

…Benella Kirjolohen…

 

 

…biotalouden edelläkävijöiden joukkoon.

 

 

Benella Kirjolohi on suomalaisten kasvattamaa kalaa, jonka ruokinnassa hyödynnetään Itämerestä pyydystetystä silakasta ja kilohailista valmistettua kalajauhoa ja kalaöljyä.

 

 

Asiaan liittyviä suunnitelmia ja kaavailuja tehtiin jo silloin, kun toimin yrityksen raaka-ainepäällikkönä.

 

 

Itämeren kaloista valmistettu rehu - Baltic Blend – vähentää Itämeren P- ja N-kuormaa eli fosfori- ja typpikuormitusta.

 

 

Pohjoismaisen ministerineuvoston Nordic bioeconomy- listauksen valintakriteerit ovat;

 

  • luonnonvarojen kestävän kehityksen mukainen käyttö
  • teknologinen innovaatio
  • ympäristöä tukevat ratkaisut
  • yhteiskunnalliset hyödyt
  • innovatiivinen liiketoimintamalli

 

Tiedän läheltä seuranneena, että tavallisesti mm. rehualan keksinnöt ovat ”keksintöjä”, mutta nyt uskon, että Raisioaquan Benella Kirjolohi on todellinen keksintö ja käytännön sovellutus kestävän kehityksen ehdoilla.

 

 

Toivotan parhainta menestystä Benella Kirjolohelle ja sen myötä menestystä myös niille osaaville työkavereilleni, joiden kanssa sain tehdä tuloksekasta yhteistyötä vuosikymmenet!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raisio Oyj, Rehuraisio Oy, Raisioaqua, kalanrehut, Baltic Blend, kalajauho, kalaöljy, Nordic bioeconomy, Pohjoismainen ministerineuvosto, Pohjoismaisen ministerineuvoston edelläkävijälista,

Vain saparopossua suomalaiseen ruokapöytään!

Tiistai 31.1.2017 - -Esko Erkkilä-

Juha Sipilän hallitus antoi 29.6.2016 periaatepäätöksen julkisten elintarvike- ja ruokapalvelujen arviointiperusteista.

 

Periaatepäätöksessä kiinnitetään huomiota ympäristömyönteisiin viljelytapoihin sekä elintarviketurvallisuutta ja eläinten hyvinvointia edistäviin tuotanto-olosuhteisiin.

 

 

**************************

 

VALTIONEUVOSTON PERIAATEPÄÄTÖS JULKISTEN ELINTARVIKE- JA RUOKAPALVELUHANKINTOJEN ARVIOINTIPERUSTEISTA (YMPÄRISTÖMYÖNTEISET VILJELYTAVAT, ELINTARVIKETURVALLISUUTTA JA ELÄINTEN HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT TUOTANTO-OLOSUHTEET)

 

Valtioneuvoston tavoite Julkisten elintarvike- ja ruokapalveluhankintojen kriteerejä koskevan Valtioneuvoston periaatepäätöksen tavoitteena on ohjeistaa julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluissa sellaisiin hankintoihin, joiden tuottamisessa on noudatettu hyviä tuotantotapoja. Tuotanto-olosuhteissa otetaan tehostetusti huomioon mm. pellon hyvät viljelymenetelmät, ravinteiden kierrätys, tarpeen mukainen kasvinsuojelu ja eläinten hyvinvointi ja terveys sekä elintarviketurvallisuus.

 

Periaatepäätös tukee pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelman tavoitteita parantaa suomalaisen ruuantuotannon kilpailukykyä. Se täydentää muita, julkisiin elintarvikehankintoihin liittyviä strategioita.

 

 

Periaatepäätöksen tarkemmissa määräyksissä todetaan mm. näin:

 

 

- sioilla on saparo sekä tilaa enemmän kuin tietty vaadittu neliömäärä/lihasika

 

 - siipikarjasta saatavat tuotteet ovat peräisin tiloilta, joilla nokkia ei katkaista

 

 

 

*******************

 

 

Harmillista on, että Valtioneuvoston periaatepäätös koskee ainoastaan valtiota ja sen laitoksia, mutta toki…

 

 

…Valtioneuvosto suosittelee, että myös kaikki muut julkiset hankintayksiköt sekä valtion omistusohjauksen piirissä olevat yritykset noudattavat edellä mainittuja periaatteita ja tavoitteita eli Valtioneuvoston vahva suositus on, että myös kunnat noudattavat tämän periaatepäätöksen sisältöä.

 

 

*****************************

 

 

 

 

 

 

 

Kuntavaalit järjestetään 9.4.2017 ja ennen vaaleja on kuntalaisten syytä tarkistaa, että mikä on ehdokkaan kanta esim. siihen, että joutuvatko päiväkotilapset ja vanhainkodin asukkaat syömään sellaista ruokaa, jonka tuottaminen ei ole Suomessa laillista.

 

 

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että suomalaisten ruokapöydässä on tarjoiltava vain saparopossua!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: saparopossu, päiväkotiruokailut kotimaisella ruualla, vanhainkodin ruokailut vain kotimaisella ruualla, kotimainen ruoka, valtioneuvoston päätös 29.6.2016,

Tampereen naapurikunnista kuuluu hyväksyvää hyrinää!

Keskiviikko 9.11.2016 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti viime maanantaina eli 7.11.2016, että Tampereelle rakennetaan ratikka.

 

 

Tampereen kannalta järjetön päätös merkitsi, että heti päätöksen jälkeen Tampereen naapurikunnista kuului hyväksyvää hyrinää, sillä Tampereen päätös merkitsee lukuisten yritysten siirtymistä Tampereelta pois ja luonnollisin valinta yrityksille ovat Pirkkala, Nokia, Kangasala sekä Ylöjärvi.

 

 

Ratikkapäätös on lopullinen niitti sille, että Tampere on vajonnut syvälle kriisikunnaksi.

 

 

Tampereella nuorisotyöttömyys on jo nyt yli 25 % ja ratikkapäätös merkitsee, että yritysinvestoinnit karkaavat entistä nopeampaan tahtiin naapurikuntiin – onnittelut Pirkkalalle, Nokialle, Kangasalle sekä Ylöjärvelle.

 

 

Sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen Tampereen veroprosentiksi muodostuu 7,45 – luuleeko joku, että sillä pystytään hoitamaan kunnollinen palvelutaso lapsille, nuorille, koululaisille, vanhuksille, eläkeläisille, vammaisille, erityisryhmiin kuuluville ja yleensäkin Tampereen kaupunkilaisille?

 

 

Ratikkapäätös, päätöksen rahoitus ja päätöksen jälkikrapula ovat karua koettavaa tamperelaisille.

 

 

Muutan hieman souganiani:

 

 

Ratikkarahoilla olisi saatu ilmainen joukkoliikenne koko Tampereelle!

 

 

 

Toisen slouganini pidän voimassa:

 

 

Miljardihanke se on!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ratikka, Tampereen ratikka, Ratikka on miljardihanke, Tampereen taloustilanne, Kriisikunta Tampere, Ratikkarahoilla olisi saatu ilmainen joukkoliikenne koko Tampereelle, Tampereen kehyskunnat, kehyskunnat, Tampereen seutukunta,

Vasta maalissa jaetaan palkinnot

Keskiviikko 7.9.2016 - -Esko Erkkilä-

Tampereen ratikka-aktivistit ovat meuhkanneet ratikan erinomaisuutta jo vuosikausia.

 

 

Ratikka-aktivistien naamat alkavat olla vakavia, sillä mm. toissapäivänä julkistetut tiedot eivät lupaa hyvää ratikalle.

 

 

Ratikkaintoilijat saivat kylmää vettä niskaansa, kun heidän aiemmin toitottavansa 250 miljoonaa euroa muuttui 283 miljoonaksi euroksi eli ”kantasumma” nousi yhdessä tömäyksessä pitkälti yli 10 %.

 

 

Kun uuteen kantasummaan lisätään vaunuhankinnan kustannusarvio ja ratikan vaatimien infra-uudistusten kustannusarviot, ollaankin jo 450 miljoonassa eurossa.

 

 

Neljäsataaviisikymmentä miljoonaa euroa on tyystin toista kuin ratikka-aktiivien markkinoima 250 miljoonaa euroa!

 

 

Seurasin eilen ns. toisella silmällä facebookissa käytyä ratikkakeskustelua ja siellä oli ratikkauskovaisilla vahva sordiino päällä viesteissään.

 

 

Muistutan tässäkin yhteydessä laajaa lukijajoukkoani yhdestä tärkeästä seikasta:

 

 

Tampereella kaikkien vähääkään suurempien hankkeiden todellinen toteutunut kustannus on vähintään kaksinkertaistunut budjettiin verrattuna ja kun ratikan ns. virallinen kustannusarvio nyt on 450 miljoonaa euroa, niin puhumme todella miljardiluokan hukkainvestoinnista!

 

 

  • vanhan tavara-aseman siirron ensimmäinen kustannusarvio oli 700.000 euroa ja nyt puhumme 3,2 miljoonasta eurosta eli alkuperäinen kustannusarvio on Tampereen tapaan viisinkertaistumassa!

 

On perin ymmärrettävää, että Tampereen ratikkauskovaiset ovat toissapäiväisen kustannusarviojulkistuksen jälkeen allapäin ja pahoillamielin!

 

 

Saavat ollakin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen ratikka, Ratikkarahoilla ilmainen joukkoliikenne koko Tampereelle,

Ratikkarahoilla ilmainen joukkoliikenne koko Tampereelle!

Perjantai 26.8.2016 - -Esko Erkkilä-

Toistan tämän juttuni otsikossa tunnuslauseeni Tampereen ratikasta.

 

 

 

sahkobussi1.jpg

 

 

Sain eilen olla mukana mielenkiintoisessa tilaisuudessa, jossa kattoteemana oli

 

 

”Sähköbussi vai raitiotie Hämeenkadulle?”

 

 

Tilaisuudessa oli mukana osanottajia Tampereen kaikista valtuustoryhmistä – vain Vihreät loistivat poissaolollaan.

 

 

En ole kateellinen, kun tilaisuuden alustajien kantava teema sivusi omaa tunnuslausettani, sillä heidän tunnuslauseensa oli

 

 

”Ilmainen sähköbussiliikenne Hämeenkadulle!”

 

 

 

Vastustan Tampereen ratikkaa ja tiedän, että pelkkä vastustaminen ei riitä, vaan pitää pystyä esittämään vaihtoehtoinen tapa edetä.

 

 

Sain eilen vahvat eväät vaihtoehtoiselle suunnitelmalle.

 

 

Tarkoitukseni on lähipäivinä selostaa tarkemmin eilen kuulemaani suunnitelmaa, mutta jo nyt voidaan todeta, että läpi Tampereen rytistävälle ratikalle ja ratikan lisäksi jatkavalle massiiviselle bussiliikenteelle Hämeenkadulla on olemassa vaihtoehto.

 

 

Vaihtoehto on se, että Hämeenkadulla kulkee vain sähköbussi nonstop-linjana Pyynikintorin ja Sampolan aukion välillä.

 

 

Minulta lainattuna ajatuksena on se, että Pyynikintorin ja Sampolan aukion välinen sähköbussilinja on ilmainen!

 

Vuoroväli vuorokaudenajasta riippuen olisi 30 sekunnista viiteen minuuttiin!

 

 **************

 

Tykästyin ehdotukseen ja en ole lainkaan pahoillani, jos teemani…

 

 

”Ratikkarahoilla ilmainen joukkoliikenne koko Tampereelle”

 

 

…jalostuisikin muotoon…

 

 

”Ilmainen sähköbussiliikenne Hämeenkadulle”!

 

 

 

Voitte olla varmoja, että tulen tällä saitilla palaamaan eilen kuulemaani ja kokemaani lähipäivinä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Ratikkarahoilla ilmainen joukkoliikenne koko Tampereelle!, Sähköbussi vai raitiotie Hämeenkadulle?, Ilmainen sähköbussiliikenne Hämeenkadulle!, Pyynikintori, Sampolan aukio, Hameenkatu.fi,

Miksi näköispressua ei käytetä?

Lauantai 14.5.2016 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti ja sen toimittaja Aki Taponen ovat viime päivinä tarttuneet Tampereella ajankohtaiseen ongelmaan, joka toki on luonteenomaista ongelmissa rypevälle Tampereen kaupungille.

 

 

Tampere rypee taloudellisissa ongelmissa jo ties monettako vuotta, kun kaupungin päättäjiltä puuttuu taito ja ilmeisesti halukin puuttua maamme toiseksi suurimman kaupungin talousongelmiin.

 

 

Mutta nyt siihen ongelmaan, johon Aamulehti ja eritysesti sen toimittaja Aki Taponen ovat puuttuneet.

 

 

 

 

pressu1.jpg

 

 

Kyse on Tampereen Raatihuoneen ulkoasun korjaamisesta, joka työ on peitetty surkealla pressulla.

 

 

Raatihuoneen ulkoasun korjaaminen sinänsä on paikallaan, mutta ihmeellistä on, että korjaustyöt suojataan repaleisella pressulla, kun tiedämme kaupungin varastolla lojuvan Raatihuoneen koko julkisivun peittävän suojapressun!

 

 

Aikoinaan hankitun näköispressun asentaminen työmaan suojaksi olisi maksanut ehkä kymppitonnin, mutta kun rahaa ei kuulemma tähän hommaan ole!

 

 

Syksyllä kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi tuodaan ratikkahanke, jonka todellisena hintalappuna tulee olemaan 600 miljoonaa euroa – silloin Tampereen vihreät ja muut valtakoalition osapuolet eivät ole köyhiä eivätkä kipeitä!

 

 

Vaadin kahta asiaa;

 

 

  • Tampereen kaupunki hankkikoot Raatihuoneen suojaksi sen näköispressun, joka lojuu jossain kaupungin varastolla
  • ratikkahanke vedettäköön pois  ja esitän, että:

Ratikkarahoilla rahoitetaan tamperelaisille ilmainen joukkoliikenne!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ratikkarahoilla ilmainen joukkoliikenne, Tampereen ratikka, Raatihuoneen pressu,

Tampereelle mahdollisesti rakennettava ratikka saisi monille joukkoliikenteen asiakkaille aikaan melkoisen vaihtoruletin

Tiistai 12.4.2016 - -Esko Erkkilä-

Tampereelle ollaan suunnittelemassa ratikkaa, joka kulkisi käytännössä edestakaisin 23 kilometrin pituista reittiä.

 

 

Käytännössä yksi raidelinja saattaa palvella sen varrella asuvia, mutta vähänkään linjasta sivussa asuvat joutuisivat läpikäymään melkoisen vaihtoruletin. Ongelma tuplaantuisi, jos tämmöisen henkilön työpaikka olisi myös etäällä ratikkareitistä

 

 

Otan esimerkiksi oman perhekuntani, jonka ainoa työssäkäyvä eli nuorimies tulisi kokemaan ratikan aiheuttaman vaihtoruletin koko kaameudessaan.

 

 

Nuorimiehemme asuu kotonaan Palokalliolla ja käy töissä Tesomalla. Nyt hän pääsee kotoa työpaikalleen yhdellä ja samalla bussilla, mutta ratikka toisi työmatkaan paljon mutkia.

 

 

”Ratikkatilanteessa” miehen matka sujuisi aluksi bussilla Tampereen keskustaan jollekin ratikan ”lajittelukeskukselle”.

 

 

Ratikan lajittelukeskukselta matka jatkuisi jonnekin Pispalan seutuville ratikalla ja siellä pitäisi jäädä pois ratikasta ja taas olisi vuorossa ratikan toinen lajittelukeskus.

 

 

Pispalan seutuvilla sijaitsevalta ratikan lajittelukeskukselta miehemme matka jatkuisi taas bussilla ja nyt päätepiste olisi Tesoma.

 

 

Työpäivän jälkeen ”bussi – lajittelukeskus – ratikka – lajittelukeskus – bussi” -ruljanssi pitäisi läpikäydä toisinpäin!

 

 

Aikaa kuluisi ja vaikeuksia kertyisi oikein kunnolla!

 

 

Ratikka merkitsisi suunnatonta kulkuyhteyksien heikentymistä siis niille henkilöille, jotka asuvat etäällä ratikkareitistä ja erityistä olosuhteiden heikentymistä se merkitsisi niille, joilla myös työpaikka sijaitsee etäällä ratikkareitistä!

 

 

Olen entistä vakuuttuneempi, että ilman ratikkaa olisi viisaampaa ja saisimme…

 

 

…ratikkarahoilla ilmaisen joukkoliikenteen Tampereelle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ratikan lajittelukeskukset, Ratikkarahoilla ilmainen joukkoliikenne, Ratikkarahoilla ilmainen joukkoliikenne Tampereelle,

Hämeensillan remontointia on aikaistettava 20 vuodella, jos ratikka tulee ja tämä taas kohottaisi ratikkakustannusta miljoonilla!

Lauantai 26.3.2016 - -Esko Erkkilä-

Tampereen ratikkauskovaiset jankuttavat edelleen, että ratikkahanke maksaisi vain 250 miljoonaa euroa.

 

 

He unohtavat tai eivätkö edes tiedä, että julkisuudessa tarjoiltuun 250 miljoonaan sisältyy ainoastaan vain raiteiden vaatimat rakennekerrokset, kiskot ja ajolangat.

 

 

Muistan pari vuotta sitten kuvan, jossa kaksi ratikkauskovaista istui hangessa ja olivat matkustavinaan ratikalla – hangessa istuminen on hyydyttänyt terveen ajattelukyvyn.

 

 

***************

 

 

Meillä ”järkiratikkalaisilla” on ollut koko ajan tiedossa, että Hämeensilta on remontoitava, jos kaupunkiin halutaan ratikka. Näin on tehtävä, sillä Hämeensillan kantokyky kun ei riitä kahdelle ratikalle ja niin kai joskus tulisi tapahtumaan, jos ratikka Tampereelle tulisi.

 

 

Kiitokset ”Tamperelainen” –lehdelle, joka toi asian esille jutussaan 23.3.2016.

 

 

Jutussa todetaan, että Hämeensillan remontti ei suinkaan olisi ainoa operaatio, joka Hämeenkadulla pitäisi tehdä, jos ratikka rakennettaisiin.

 

 

Ratikkahankkeen projektipäällikkö Ville-Mikael Tuominen toteaa Tamperelaisen uutisen mukaan, että Hämeensilta on vain yksi esimerkki kohdista, jossa kaupunki joutuu pohtimaan uusitaanko koko katu samaan aikaan ratikkatöiden kanssa.

 

 

Pelkkä Hämeensillan remontti maksaisi nykyisen kustannusarvion mukaan n. 4 miljoonaa euroa, mutta kun käytetään Tampereen hommista tuttua Tampereen kerrointa eli x 2, niin ollaan luvussa 8 – 10 miljoonaa euroa.

 

 

Olen julkisuudessa käyttänyt Tampereen ratikan kustannusarviona 500 – 600 miljoonaa euroa, mutta kun nyt näihin melkein päivittäin ilmeneviin uusiin kustannustekijöihin paneutuu, Tampereen ratikkakustannus alkaa hipomaan miljardia eli 1.000 miljoonaa euroa.

 

 

Summalla saisimme Tampereelle ilmaisen joukkoliikenteen ainakin kahdeksikymmeneksi vuodeksi eli toteamukseni…

 

 

Ratikkarahoilla ilmainen joukkoliikenne

 

 

…on täyttä totta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen ratikka, ratikkauskovaiset, Hämeensillan ratikkaremontti. ratikkarahoilla ilmainen joukkoliikenne,

Onko takinkäännön paikka?

Sunnuntai 6.3.2016 - -Esko Erkkilä-

Kannatan ja olen kannattanut Tampereen suurhankkeista – Rantaväylän tunneli, ratikka, jäteveden keskuspuhdistamon rakentaminen Sulkavuoreen, Tavase sekä Kansi ja Areena – ainoastaan Kansi ja Areena –hanketta, mutta nyt kun olen kuullut huhuja, että Tampereen kaupungin osuus hankkeen kustannusarviosta olisi huimasti nousemassa, pidätän itselläni takinkääntöön mahdollisuuden.

 

 

Olen elänyt lapsellisessa haaveiden muistikuvassa, että Tampereen kaupungin osuus Kannen ja Areenan kustannuksista olisi suuruusluokkaa 10 miljoonaa euroa, mutta nyt puhutaan 30 miljoonan suuruisen Tampereen kaupungin osuuden kaksinkertaistamisesta ja kun sekään ei kuulemma riitä, niin Tampereen kaupungin osuus olisi huhutietojen mukaan kasvamassa 80 miljoonaan euroon.

 

 

Käsittämätöntä, mutta sopii hyvin siihen taudinkuvaan, joka Tampereen kaupungin taloudenpidolle on viime vuodet ollut ominaista.

 

 

Tampere elää kuin pellossa!

 

 

Jotta 80 miljoonan suuruisen summa saisi oikeat viitekehykset pitää palauttaa mieliin, että Tampereella 30 miljoonaa euroa merkitsee kunnallisveroon yhtä %-yksikköä – kyse olisi siis lähes kolmen (3) %-yksikön korotustarpeesta Tampereen kunnallisveroon!

 

 

Vaadin, että kaupunginvaltuutetut pyrkivät saamaan kaupungilla vellovien huhujen todenperäisyyteen totuuden viimeistään seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa, joka pidetään 14.3.2016.

 

 

Totuuden saamiseen saakka pidätän itselläni oikeuden vetää tukeni pois Tampereen Kansi ja Areena -hankkeelta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: takinkääntö, Tampereen Kansi ja Areena, Tampereen Kansi- ja Areena-hankkeen kustannusarvio karkaa, Rantaväylän tunneli Ratikka, jäteveden keskuspuhdistamo, Tavase, Ratikkarahoilla ilmainen joukkoliikenne,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »