Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pirkanmaan keskustalaisten kansanedustajien vahvat terveiset piirikokousväelle

Maanantai 16.11.2015 - -Esko Erkkilä-

Kerroin eilen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhasen linjauksista Keskustan Pirkanmaan piirin piirikokouksessa lauantaina 14.11.2015 Parkanossa.

 

 

Vanhasen lisäksi kaikki kolme Keskustan pirkanmaalaista kansanedustajaa olivat paikalla ja nyt kerron lyhyesti heidän esityksistään piirikokousväelle:

 

 

 

 

parkano1.jpg

Mikko Alatalo…

 

…joka on myös Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheejohtaja oli iloinen, että liikennemäärärahoja ohjataan nyt myös maakuntiin.

 

 

Oli täyttä totta, kun Alatalo painotti, että Helsinki-Hämeenlinna-Tampere – kasvukäytävä pitäisi ulottaa Parkanoon saakka.

 

 

Kolmostielle pitkään suunniteltu Hämeenkyrön ohitustie ja olemassaolevan Tampere-Parkano-Seinäjoki –raideyhteyden parantaminen ovat askelia siihen suuntaan, että HHT-kasvukäytävä voidaan ulottaa Parkanoon saakka.

 

Seinäjoella asuneena ja ”henkisen Jussi-paidan” yhä edelleen omistavana ehdotan, että HHT-kasvukäytävä ulotetaan tässä vaiheessa jo Seinäjoelle saakka, jolloin se voitaisiin lyhentää muotoon HHTS-kasvukäytävä!

 

 

 

 

parkano2.jpg

 

 

Pertti Hakanen lanseerasi käsitteen…

 

…kokonaisturvallisuus!

 

Aihe sopii Hakaselle hyvin, sillä entisenä Puolustusvoimien palkollisena ja juuri Maanpuolustuskurssin käyneenä hän hallitsee maamme kokonaisturvallisuuteen liittyvät asiat perusteellisesti.

 

 

Hakanen kiitteli hallituksen toimintaa sote- sekä itsehallintoalueiden tiimoilta tekemästä työstä ja totesi, että kyseessä on vahva kansanvaltainen uudistus.

 

 

”Vahva itsehallinto on kansanvaltaa parhaimmillaan” summasi kansanedustaja Pertti Hakanen.

 

 

Hakanen pahoitteli, että Suomen EU:lta saama erillistuki elintarvikeketjun alkutuotannon vaikeuksiin jäi ainoastaan 9 miljoonaan euroon.  Kun EU-pottiin lisätään kansallinen panos eli 20 M€, niin jaettavaa on yhteensä 29 M€.

 

 

Summa on pieni ja se onkin nyt tarkoitus jakaa

 

  • maidontuotatotiloille
  • sikatiloille
  • velkaisille tiloille ja
  • investoineille tiloille

 

Pieni kokonaissumma merkitsee, että tuesta yksittäinen tila saa vain pienen korvauksen niistä ongelmista, joita esim. Venäjänkaupan tyrehtyminen merkitsee.

 

 

Kansanedustaja Hakanen vetää Keskustan normienpurkutalkoissa työryhmää, joka keskittyy maa- ja metsätalouden normien purkamista.

 

Kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä puolestaan koordinoi Keskustan normienpurkutalkoita ja Valtioneuvoston tasolla normienpurku on ministeri Anne Bernerin vastuulla.

 

 

 

 

parkano3.jpg

 

 

Arto Pirttilahti…

 

 

…antoi tunnustusta pääministeri Juha Sipilälle, joka veti hyvään lopputulokseen päätyneet sote-neuvottelut.

 

 

Pirttilahti totesi – taisi mainita erään puolueen nimeltäkin - , että sote-neuvottelujen vetäminen oli hyvä oppitunti muillekin puolueille.

 

 

Talousvaliokunnan jäsenenä vireillään oleva hankintalain uudistaminen on Pirttilahden mielestä uudistus, joka tuo mahdollisuuksia mm. pienille ja keskisuurille yrityksille.

 

 

Biotaloudesta Pirttilahti muistutti, että Suomeen tuodaan ulkomaista energiaa vuodessa 8 miljardin arvosta ja siinä pitää saada kehitys muuttumaan, jotta kotimaisen energian osuus saadaan kasvuun.

 

 

Raiteet on pidettävä lämpiminä kilpailutukseen saakka oli Pirttilahden viesti niille, jotka pyrkivät lopettamaan maakunnista junavuorot!

 


Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenenä Pirttilahti painotti pohjoismaisen yhteistyön merkitystä – puolustus- ja turvallisuuspolitiikka sekä ajankohtaisen pakolaiskysymyksen kunniakas hoitaminen ovat ajankohtaisia asioita tällä saralla.

 

 

Kiitän Mikko Alataloa, Pertti Hakasta sekä Arto Pirttilahtea mielenkiintoisista ja valaisevista esityksistä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti, Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Mikko Alatalo, Olavi Ala-Nissilä, Anne Berner, normienpurkutalkoot, Keskustan normienpurkutalkoot,

Matti Vanhanen: Keskustan vaalivoiton merkitys on korostunut viime päivinä!

Sunnuntai 15.11.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti piirikokouksensa eilen Parkanossa.

 

 

 

 

par1.jpg

 

 
Kokouksessa olivat paikalla kaikki kolme Keskustan pirkanmaalaista kansanedustajaa: vasemmalta Pertti Hakanen, Mikko Alatalo ja Arto Pirttilahti.

 

 

”Omien” kansanedustajiemme lisäksi paikalla oli Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen (oikealla).

 

 

 

 

par2.jpg

 

 

Matti Vanhanen totesi esityksensä aluksi tämän juttuni otsikossa toteamani eli sen, että vasta nyt huomataan viime eduskuntavaaleissa Keskustan saaman vaalivoiton merkitys.

Vanhanen tarkoitti, että viime aikojen myllerrykset maailmalla ja Suomen yhä heikkenevä taloustilanne vaativat sellaista valtiojohdon jämäkkyyttä, johon ainoastaan Keskusta pystyy.

 

 

 

 

par3.jpg

 

 

”Helpot säästöt on tehty” ja ”Säästöt tulevat jatkumaan koko vaalikauden” olivat Matti Vanhasen toteamuksia.

 

 

 

 

par4.jpg

 

 
Vanhanen totesi, että Nokian ja metsäteollisuuden ongelmat eivät selitä Suomen vaikeuksia eli säästöjen lisäksi tarvitaan maamme kilpailukykyä parantavia toimenpiteitä.

 

 

Entinen pääministeri kysyi, että pystyvätkö järjestöt sopimaan riittävistä toimenpiteistä vai joudutaanko turvautumaan valtiovallan toimenpiteisiin.

 

 

 

 

par5.jpg

 

 

Sote-ratkaisusta Matti Vanhanen muistutti, että sen myötä joka neljäs julkisen puolen euroista siirretään itsehallintoalueille.

 

************

 

On paikallaan muistaa, kun puhutaan 18:sta itsehallintoalueesta, että niitä on todellisuudessa 19; manner-Suomessa 18 itsehallintoaluetta ja sen lisäksi yksi itsehallintoalue Ahvenanmaalla.

 

 

Vanhanen painotti, että itsehallintoalueet piti luoda nyt.  Itsehallintoalueiden luominen on ollut Keskustan pitkäaikainen tavoite ja nyt siihen päästiin!

 

 

Kiitokset Vanhaselle esityksestä, johon pystyy vain henkilö, joka omaa sellaisen kokemuksen kuin Matti Vanhanen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri, Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti, Matti Vanhanen,

Maalaispojan 40-vuotisjuhlakiertue alkoi Tampere-talon Isossa Salissa!

Perjantai 23.10.2015 - -Esko Erkkilä-

Sain olla kutsuvieraspaikalla Tampere-talon Ison Salin toisella tuolirivillä, kun maalaispoika Mikko Alatalo aloitti 40-vuorisjuhlakiertueensa keskiviikkona 21.10.2015.

 

 

 

 

mikko1.jpg

 

 

Tampere-talon Iso Sali antoi mittavat puitteet Mikon juhlakiertueen avajaiskonsertille.

 

 

 

 

mikko2.jpg

 

 

Suomalaisten tunteiden tulkki – Mikko Alatalo.

 

 

 

 

mikko3.jpg

 

 

Olin otettu, kun ennen konserttia pääsin yhteiskuvaan Seija Alatalon kanssa!

 

 

 

 

mikko4.jpg

 

 

Konsertissa ei luonnollisesti saanut kuvata, mutta toki yleisö alkoi konsertin lopulla hieman ”soveltamaan” kuvaamiskieltoa.

 

 

Tässä Mikko oikein nuorena…

 

 

 

 

 

mikko5.jpg

 

 

…ja tässä nuorena!

 

 

 

 

mikko6.jpg

 

 

 

Kuulimme vauhdikkaassa tahdissa Mikon ja Harri Rinteen hittejä vuosien varrelta

 

 

  • ·         Viivy vielä hetki
  • ·         Ihmisen ikävä toisen luo
  • ·         Hän hymyilee kuin lapsi
  • ·         Vicky Lee
  • ·         Tytöt tahtoo pitää hauskaa
  • ·         11 virran maa
  • ·         Kiiminkijoki
  • ·         Maalaispoika oon

 

 

Mikon itsensä sanoittama ja säveltämä "Hyasinttien aikaan" on aina yhtä puhutteleva! Hän on sen luonut synnyinkodissaan samana päivänä sen jälkeen, jolloin saatteli äitinsä haudanlepoon.

 

 

 

 

mikko7.jpg

 

 

Mikon Jaska-pojan Ronja-tytär valloitti Tampere-talon yleisön kahdesti.

Mihin Ronja vielä ehtiikään!

 

 

 

 

mikko8.jpg

 

 

Konsertin jälkeen ”juhlakalu” sai kirjoittaa kynä savuten omistuskirjoituksia kuuden cd-levyn juhlaboksiinsa, joka ilmestyi 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

 

 

Kerrassaan hieno tilaisuus – kiitos Mikko, Seija ja kumppanit!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, maalaispoika, maalaispojan 40-vuotisjuhlakiertue, Tampere-talo, Tampere-talon Iso Sali, Harri Rinne, Maalaispoika oon, hyasinttien aikaan,

Työmme tuotti tulosta!

Perjantai 19.6.2015 - -Esko Erkkilä-

Saimme virallisesti eilen tiedon, että Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on hylännyt Tavase Oy:n hakemuksen tekopohjavesilaitoksen rakentamiseksi Pälkäneelle ja Kangasalle.

 

 

Toki asiasta liikkui alustavaa tietoa jo edellispäivänä, mutta virallisesti asia vahvistui eilen.

 

 

Sanotaan, että hyvällä ja myönteisellä asialla on monta isää.

 

 

Olen varma, että Te, jotka olette vuosikausia seuranneet näitä sivujani, allekirjoitatte, että Esko Erkkilä on eräs Tavasen kuoppaamiseen liittyneen prosessin isistä!

 

 

Olen kuitenkin pieni tekijä siinä monien henkilöiden joukossa, jotka olemme taistelleet järjetöntä hanketta vastaan.

 

 

Haluan nostaa esille muutaman henkilön, jotka ovat olleet etulinjassa, kun Tavasea ollaan kuopattu.

 

 

Ari Nieminen Valkeakoskelta saa suurimmat kiitokseni, sillä hänen laskelmiin ja tosiasioihin perustuvat kirjoituksensa ja kannanottonsa ovat antaneet meille ”vesialan amatööreille” sitä selkänojaa, jota olemme tarvinneet.

 

 

Politiikan saralta kansanedustaja Pauli Kiurun selkeä toiminta Tavasen kuoppaamiseksi on ollut ratkaisevaa. Kansanedustaja Mikko Alatalo on yhdessä Pauli Kiurun kanssa muodostanut sen parivaljakon, jotka kansanedustajan mandaatilla ovat toimineet porkanmaalaisten parhaaksi.

Muistan päivän tarkkuudella sen hetken, jolloin kansanedustaja Mikko Alatalo vei silloisen ympäristöministeri Paula Lehtomäen Pälkäneelle tutustumaan järjettömään Tavase-hankkeeseen - tuo päivä oli tammikuun 24. päivä vuonna 2011!

*************

 

 

Saavuttamamme voitto on kirvelevä tappio Tampereen Vedelle ja Tavasen johdolle.

 

 

AVI:n päätös on tappio myös niille monille tamperelaispoliitikoille, jotka ovat aikoneet Tavasen kautta alistaa Tampereen naapurikunnat keskuskaupungin määräysvallan alle.

 

 

Päätös on tappio myös niille henkilöille, jotka joissain poliittisissa yhteyksissä ovat todenneet, että ”Tavasen vastustaminen on Eskon omaa toimintaa”.

 

 

*****************

 

 

 

On aihetta iloon, mutta pelkään, että Tavase-kysymyksessä on nyt nähty vasta ensimmäinen alkuerä.

 

 

Olen melko varma, että Tavase-taistelun nyt hävinneet tahot alkavat suunnitella tekopohjavesilaitoksen rakentamista Pinsiöön.

 

 

Hämeenkyrön ja Ylöjärven päättäjät!

 

Nyt pitää olla hereillä ja alkaa heti tekemään työtä, jotta Tavasen kannattajat eivät uskaltaisi alkaa tekemään suunnitelmia Pinsiönharjun tuhoamiseksi, jotta Tampereen tarpeisiin saataisiin tekopohjavettä!

 

 

Tavasen kannattajien mukaan Tampereelle eivät riitä Näsijärvi ja Pyhäjärvi raakaveden lähteiksi – sitä pitää heidän mukaansa tehdä keinotekoisilla sadetuksilla ja tuhota korvaamattomat luontoarvot.

 

 

Tavasen toinen ja todellinen taistelu on vasta alkamassa – sitä pelkään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tavase, Tavase Pinsiöön?, Pinsiö, Ari Nieminen, Pauli Kiuru, kansanedustaja Pauli Kiuru, Mikko Alatalo, Tampereen Vesi Liikelaitos, Vesitehdas, Tampereen Vesi,

Nyt on mahdollisuus saada niskalenkki "Pirkanmaan taudista"!

Maanantai 15.6.2015 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunkiseudulla on viime vuosina esiintynyt vakava tauti – Pirkanmaan tauti.

 

 

Nyt taudin talttumiseen on melko hyvät ennusteet, sillä pääministeri Juha Sipilä totesi puoluevaltuuston kokouksessa, että jatkossa maallekin saa rakentaa.

 

 

Tarkoitan Pirkanmaan taudilla Tampereen kaupunkiseutua kiusaavaa MAL-sopimusta, joka on lähes tyrehdyttänyt maaseudulle rakentamisen.

 

 

 

 

pirttilahti14062015

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti esitti eduskuntakatsauksen eilen Ikaalisissa, jonne Keskustan Pirkanmaan piirihallitus oli kutsunut Keskustaväkeä koko Pirkanmaalta.

 

 

Pirttilahti totesi, että Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat ovat tyytyväisiä niihin valiokuntapaikkoihin, jotka he saivat.

 

 

Pirttilahti mainitsi katsauksessaan mm. sen, että maamme tulevaisuutta tehdään nyt paljolti pirkanmaalaisvoimin, sillä Tulevaisuusvaliokunnan jäsenistä valtaosa on pirkanmaalaisia!

 

 

Pirttilahden yhteenveto maa- ja metsätalousvaliokunnan sekä ympäristövaliokunnan kokoonpanoista sai kokouksen osanottajilta suuren hyväksynnän, sillä niiden kokoonpano luo nyt hyvät mahdollisuudet Pirkanmaan taudin taltuttamiselle.

 

 

Pirkanmaan keskustalaisten työ ei ole mennyt hukkaan, sillä jatkossa maalle saa rakentaa Pirkanmaallakin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri, Mikko Alatalon valiokuntapaikat, Arto Pirttilahden valiokuntapaikat, Pertti Hakasen valiokuntapaikat, Pirkanmaan tauti, MAL-sopimus,

Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat saivat merkittävät valiokuntapaikat

Keskiviikko 10.6.2015 - -Esko Erkkilä-

Eduskunta päätti eilen lopullisesti valiokuntapaikkojen jaosta.

 

Eduskunnan päätökset valmistellaan valiokunnissa, joten valiokuntapaikat ovat päätöksenteon kannalta tärkeitä.

 

 

Eduskunnassa on seuraavat 16 valiokuntaa:

 

  • Suuri valiokunta
    • 25 varsinaista jäsentä ja 13 varajäsentä

 

  • Perustuslakivaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Ulkoasiainvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Valtiovarainvaliokunta
    • 21 varsinaista jäsentä ja 19 varajäsentä

 

  • Tarkastusvaliokunta
    • 11 varsinaista jäsentä ja 6 varajäsentä

 

  • Hallintovaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Lakivaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Liikenne- ja viestintävaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Maa- ja metsätalousvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Puolustusvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Sivistysvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Sosiaali- ja terveysvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Talousvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Tulevaisuusvaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta
    • 17 varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

  • Ympäristövaliokunta
    • 17  varsinaista jäsentä ja 9 varajäsentä

 

 

Ministerit ja puhemiehet eivät ole valiokuntien jäseninä.

 

 

Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat saivat seuraavat valiokuntapaikat:

 

 

 

 

 

 

Mikko Alatalo

 

  • liikenne- ja viestintävaliokunnan varsinainen jäsenyys
  • tulevaisuusvaliokunnan varsinainen jäsenyys

 

 

 

 

 

Arto Pirttilahti

 

  • lakivaliokunnan varsinainen jäsenyys
  • talousvaliokunnan varsinainen jäsenyys
  • tulevaisuusvaliokunnan varsinainen jäsenyys
  • suuren valiokunnan varajäsenyys
  • ympäristövaliokunnan varajäsenyys

 

 

 

 

 

Pertti Hakanen

 

 

  • maa- ja metsätalousvaliokunnan varsinainen jäsenyys
  • työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan varsinainen jäsenyys
  • hallintovaliokunnan varajäsenyys
  • puolustusvaliokunnan varajäsenyys
  • ympäristövaliokunnan varajäsenyys

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnantarkastajana ja piirin taustatoimijana olen tyytyväinen Mikko Alatalon, Arto Pirttilahden sekä Pertti Hakasen saamiin valiokuntapaikkoihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan valiokunnat, eduskunnan vaiokuntatyöskentely, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen,

Maanantaimarkkinoiden yleisö ymmärsi Juha Sipilän johtaman hallituksen hallitusohjelman

Tiistai 2.6.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö osallistui eilen Tampereen Keskustorilla järjestetyille Maanantaimarkkinoille.

 

 

Ounastelimme, että saamme hallitusohjelman vuoksi paljon arvostelua osaksemme, mutta iloksemme toriyleisö antoi yllättävänkin suuren luottamuksen Keskusta-johtoisen hallituksen uunituoreelle hallitusohjelmalle.

 

 

On luonnollista, että saimme myös kriittisiä kommentteja, mutta niitä kuitenkin vain muutamia.

 

 

Markkinayleisön antaman palautteen perusteella on helppo todeta, että Sipilän hallituksen hallitusohjelma on saanut kansalaisten hyväksynnän.

 

 

Pieni kuvakimara markkinapäivän annista:

 

 

 

 

tori1

 

 

Osaston rakentajia kokoontui Keskustorille aamukahdeksalta poikkeuksellisen runsaasti eli keskustalaiset haluavat tehdä puoluetyötä myös menestyksen hetkellä.

 

 

Vasemmalta Mikko Kiio Kangasalta, Pasi Kajarinne, Matti Järvinen, Johannes Jonov ja Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilo.

 

 

 

 

tori2

 

 

Sähkönsaannissa oli pientä viivytystä, sillä torivalvoja ehti avaamaan sähkökoppien ovet vasta myöhään.  Tämän vuoksi jouduimme tukeutumaan aluksi Viljakkalan Majajärvellä kasvaneista herukoista valmistettuun taatusti kotimaiseen mehuun, mutta toki kahvitkin olivat tarjoilukunnossa heti aamuyhdeksän jälkeen.

 

 

 

 

tori3

 

 

Osastollamme poikkesi yli 300 kahvittelu- ja keskusteluvierasta. Osastomme suosio yllätti ja jouduimmekin tekemään tarjoilutarvikkeista lisähankintoja – mieluusti lisähankinnat teimme!

 

Naapuriosastollamme oli hiljaista.

 

 

 

 

tori4

 

 

Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja Minna Sarvijärvi oli tapansa mukaan leiponut herkullisia leivoksia ja ne saivat Johannes Jonov´n sekä myös muiden suut messingille.

 

 

 

 

tori5

 

 

Seija Alatalo ja kaupunginvaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen hymyilivät kilpaa auringon kanssa.

 

 

 

 

tori6

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo oli haluttu keskustelukumppani, kun kansalaiset halusivat kuulla suoria kuulumisia eduskunnasta.

 

 

 

 

tori7

 

 

Hyväntuulinen pari – Mikko ja Seija Alatalo ”torituulen” tuiverruksessa!

 

 

 

*******************

 

 

tori8

 

 

 

 

Pyysin Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satosta ja Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viiloa asettumaan ”avokonttoritunnelmiin” Kokoomuksen ja Keskustan osastojen rajalle.

 

 

 

 

tori9

 

 

Satosen lisäksi markkinoilla oli myös toinen sastamalalainen kansanedustaja eli Ilmari Nurminen.

 

 
Kävin vaihtamassa muutaman sanan Ilmarin kanssa SDP:n osastolla!

 

 

 

Eilisestä markkinapäivästä jäi ”hyvä maku suuhun” – onkohan niin, että olemme paikalla myös heinäkuun 6. päivänä?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanantaimarkkinat, Keskustorin Maanantaimarkkinat, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, varavaltuutettu Matti Järvinen, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Seija Alatalo, Mikko Alatalo, Arto Satonen, Ilmari Nurminen, Minna Sarvijärvi, Johannes Jonov,

Demareilla ja Vihreiden ratikkalahkolla näyttää olevan vaikeaa eduskuntavaalien tuloksen selvittyä

Sunnuntai 10.5.2015 - -Esko Erkkilä-

Viime päivinä on ollut mielenkiintoista seurata sitä tuskaa, jota eduskuntavaalien tulos ja sitä seurannut hallituksen muodostamisprojekti on aiheuttanut demarien piirissä.

 

 

Demarien ”varmat” hallitusneuvottelijat ovat huomanneet, että heillä ei ole mitään roolia hallitusneuvotteluissa – kivistäähän se pipoa.

 

 

Eero Heinäluoma on ilmeisesti vasta nyt tajunnut, että demarien jääminen vaalituloksissa neljänneksi merkitsee, että hänen haaveensa Suomen seuraavaksi presidentiksi koki kovan kolautuksen.

 

 

Neljänneltä sijalta demareille ei ole tarjolla edes toisen puhemiehen paikkaa eduskunnassa, joten Heinäluomalla on edessään karu todellisuus välihuutoja huutelevana rivikansanedustajana.

****************

Seppo Kääriäinen luonnehtii hallitusratkaisun ulkopuolelle jääneitä "taloutemme rämettäjiksi" ja se määritelmä sopii hyvin demareille sekä Vihreille.

****************

 

 

Tampereella Vihreiden ratikkalahkon edustajat ylsivät eilen suorastaan täydellisiin mauttomuuksiin, kun Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin äänikuningas Mikko Alatalo selkeästi ilmoitti Aamulehden jutussa, että hän sanoo EI Tampereen ratikkahankkeelle ja haluaa valtion panostavan maakunnan heikkolaatuisiin teihin.

 

 

Hatunnosto Mikko Alatalolle!

 

 

Sain eilen tiedokseni ratikkalahkon erään äänekkään edustajan sähköpostiviestin Pirkanmaan Senaattorille ja olin tuskin uskoa sitä kielenkäyttöä, jota kansanedustajalle joku kehtaa suoltaa.

 

 

Vähäinen arvostukseni Vihreisiin on kadonnut!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan Senaattori, Pirkanmaan Senaattori Mikko Alatalo, Mikko Alatalo, Eero Heinäluoma, Ratikkalahko, Ratikkauskovaiset,

Keskusta joutuu siivoamaan muiden aikaansaamat sotkut

Torstai 7.5.2015 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitan näitä rivejä keskiviikon 6.5.2015 myöhäistunteina ja juuri on selvinnyt, että Juha Sipilän tavoittelemaa yhteiskuntasopimusta ei synny.

 

 

Ei siis löytynyt vastuunkantoa.

 

 

Kirjoitan näitä rivejä tietämättä asioiden taustoista paljoakaan, vaikka kansanedustaja Mikko Alatalo hetki sitten vierailikin puheenjohtamani Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunnassa.

 

 

 

 

mikkoalatalo

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo piti, että yhteiskuntasopimuksen aikaansaaminen olisi maan kannalta tärkeää. 

 

 

Nyt tiedämme, että yhteiskuntasopimusta ei saatu aikaan.

 

 

Tilanne merkitsee, että uuden hallituksen pitää toteuttaa Suomen tervehdyttämisohjelmaa tiukalla tavalla.

 

 

Käsitän, että suunnitelmat yhteiskuntasopimuksen kaatumisen jälkeen merkitsevät todella vaikeiden vaihtoehtojen toteuttamista.

 

 

Onko yhteiskuntasopimuksen kaatamisen arkkitehdeillä eli ammattiyhdistysliikkeellä mahdollisuus sopeutua siihen, joka nyt on välttämättömyys?

 

 

Pakko on!

************************

Mukaelen hieman Mikael Pentikäisen toisaalla toteamaa, kun sanon näin:

Järjestövallan aika on Suomessa ohi ja se on hyväksi maallemme!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yhteiskuntasopimus, yhteiskuntasopimuksen kaatajat, ammattiyhdistysliike, Mikko Alatalo, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

"Kakskytyks, muttei ventti. Mies täynnä virtaa joka sentti"

Sunnuntai 26.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Monet pirkanmaalaiset – minä muiden mukana – ovat mielissään, kun Mikko Alatalo selvitti itsensä Pirkanmaan vaalipiirin suurimmalla keskustalaisehdokkaiden äänimäärällä nyt jo neljännen kerran eduskuntaan.

 

 

 

 

mikkoa1

 

 

Otsikkoteksti oli Mikon tunnusslougan vaalikampanjan aikana ja se oli ”präntättynä” myös hänen vaaliautonsa kylkeen –...

mikkoa7

...21 kun oli Mikon ehdokasnumero!

 

 

 

 

mikkoa2

 

 

Mikko Alatalo panosti tosissaan näihin eduskuntavaaleihin ja panostaminen näkyi tuloksissa – yli 6.700 pirkanmaalaisääntä on todisteena, että Mikkoa voidaan entistäkin vahvemmin tituleerata ”Pirkanmaan Senaattori” –termillä.

 

 

Tässä kuvassa on Mikon lähitiimi, joka kiersi laajalti Pirkanmaata.

 

 

Laulunlahjojensa ja valtakunnallisen tunnettuisuutensa vuoksi Mikolla oli vaalikampanjankin aikana paljon esiintymispyyntöjä ympäri Suomea muiden Keskustan eduskuntavaaliehdokkaiden tilaisuuksiin.

 

 

Onneksi Mikko osasi pienen kaupankäynnin ja pyysi vastavuoroisesti maamme valovoimaisimpia keskustalaisehdokkaita puolestaan Mikon tilaisuuksiin Tampereelle.

 

 

Mauri Pekkarisen, Paavo Väyrysen ja Pekka Puskan mielenkiintoiset vierailut Tampereella olivat Mikon ”vaihtokauppoja” – hyvä niin.

 

 

 

 

 

mikkoa3

 

 
Mikon ”Soittajalta soppaa” –kiertue nautti suurta suosiota Pirkanmaalla ja…

 

 

 

 

 

mikkoa4

 

 

…kun siihen yhdistettiin Mikon musisointi yhdessä vakiosäestäjänsä Jammi Humalamäen kanssa, niin väkeä riitti Mikkoa kuulemassa.

 

 

 

 

mikkoa5

 

 

Suositullekin ja pitkän parlamenttiuran tehneelle saattaa vaaleissa käydä kalpaten ja näin kävi tässä Mikon vierellä olevalle Kimmo Sasille.

 

 

Kansa vaatii, että edustajan pitää jalkautua äänestäjien keskelle vaalikampanjan aikana, mutta myös muulloin.

 

 

 

 

 

mikkoa6

 

 

On selvää, että kansanedustaja Mikko Alatalolla tulee uuden vaalikauden aikana olemaan tärkeä rooli Juha Sipilän tiimissä.  Se on Pirkanmaan maakunnan kannalta hyvä asia ja se tulee vahvistamaan sitä, että Mikko Alataloa voidaan jatkossa luonnehtia entistäkin vahvemmin termillä

 

Pirkanmaan Senaattori!

 

Vielä se, että Seija Alatalon rooli Mikon ”tärkeänä” on keskeinen!

 

Omaan mielestäni hyvät suhteet Mikon ja Seijan kanssa ja sen vuoksi toivottelenkin heille kaikkea hyvää jatkossakin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Seija Alatalo, Pirkanmaan Senaattori, Kakskytyks muttei ventti. Mies täynnä virtaa joka sentti, Soittajalle soppaa, Siniset silmälasit,

Poliitikot ovat kiitollisia kohteita valokuvaajalle!

Perjantai 24.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Yleensä liikun melkein kaikkialla kameran kanssa ja kuvaan kohdalleni sattuneita mielenkiintoisia kohteita.

 

 

Käydyn eduskuntavaalikampanjan aikana valokuvauskohteista ei ollut pulaa, sillä kaikki poliitikot puoluekannasta riippumatta ovat hyvin suosiollisia, kun huomaavat, että heitä valokuvataan.

 

 

Poliitikkojen suosiollisuus kuvaajaa kohtaan asettaa luonnollisesti kuvaajalla velvoitteen, että kuvaa ei saa väärinkäyttää vaan se pitää julkaista arvokkaasti.

 

 

Seuraavassa kuvakimara niistä henkilöistä, jotka sattuivat kamerani eteen vaalikampanjan aikana ja jotka sitten myös tulivat valituiksi kansanedustajiksi.

 

 

Mukana on eri vaalipiiristä valittuja kansanedustajia, mutta yhteistä heille on se, että kaikki valokuvat on otettu Tampereella!

 

Kuvasarjan aluksi tapaamani puoluejohtajat, mutta sen jälkeen kuvat ovat sattumanvaraisessa järjestyksessä:

 

 

 

 

ed1

 

 

Juha Sipilä, Keskusta

 

 

 

 

ed2

 

 

Timo Soini, Perussuomalaiset

 

 

 

 

ed3

 

 

Pääsin samaan kuvaan Alexander Stubb´n kanssa Keskustorilla

 

 

 

 

ed4

 

 

Antti Rinne, SDP

 

 

 

 

ed5

 

 

Antti Kaikkonen, Keskusta

 

 

 

 

ed6

 

 

Arto Pirttilahti, Keskusta

 

 

 

 

ed7

 

 

Myös Paavo Väyrysen kanssa pääsin samaan kuvaan

 

 

 

 

ed8

 

 

Mikko Alatalo, Keskusta

 

 

 

 

ed9

 

 

Juha Rehula, Keskusta

 

 

 

 

ed10

 

 

Sari Tanus, Kristillisdemokraatit

 

 

 

 

ed11

 

 

Pauli Kiuru, Kokoomus

 

 

 

 

ed12

 

 

Harri Jaskari, Kokoomus

 

 

 

 

ed13

 

 

Sanna Marin, SDP

 

 

 

 

ed14

 

 

Martti Mölsä, Perussuomalaiset ja Lea Mäkipää, Perussuomalaiset

 

 

 

 

ed15

 

 

Olli-Poika Parviainen, Vihreät

 

 

 

 

ed16

 

 

Satu Hassi, Vihreät

 

 

 

 

ed17

 

 

Anna Kontula, Vasemmistoliitto

 

 

 

 

ed18

 

 

Sofia Vikman, Kokoomus

 

 

 

 

ed19

 

 

Pertti Hakanen, Keskusta

 

 

 

 

ed20

 

 

Arto Satonen, Kokoomus

 

 

 

 

ed21

 

 

Pia Viitanen, SDP ja Ilmari Nurminen, SDP

 

 

 

Kiitokset vielä kerran kaikille kansanedustajiksi valituille, että suhtauduitte myötäsukaisesti kuvauksiin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan kansanedustajat 2015, Juha Sepilä, Timo Soini, Alexander Stubb, Antti Rinne, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen, Paavo Väyrynen, Kimmo Tiilikainen, Satu Hassi, Sari Tanus, Sofia Vikman, Sanna Marin, Pauli Kiuru, Antti Kaikkonen,

Suppea hallitus antaa hyvät vaikutusmahdollisuudet kokeneille kansanedustajille

Keskiviikko 22.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on ilmeisesti nousemassa Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

 

 

Joissakin on aiheuttanut huolta, kun Sipilä kaavailee uudessa hallituksessa ministerien määrän rajoittamista kahteentoista ministeriin.

 

 

Lisäksi Juha Sipilä haluaa muuttaa hallituksen työskentelyä kollegiaalisempaan suuntaan, jossa ministerien siiloutumiselle ei enää olisi mahdollisuuksia.

 

 

Sipilän ajatukset ovat liike-elämässä hankitun kokemuksen tuomia ja niillä perusteilla hän on saanut aikaan tuloksia.

 

 

Kannatan Juha Sipilän ajatuksia.

 

 

Tampereella ilmestyvä Aamulehti kantaa suurta huolta siitä, että Pirkanmaalta pitäisi saada ”oma” ministeri seuraavaan hallitukseen.

 

 

En kannata Aamulehden linjaa ja perustelunani on nykyisen hallituksen pirkanmaalaisministerien aikaansaannokset tai oikeammin aikaansaamattomuudet.

 

 

Molemmat Kataisen ja Stubb´n hallituksissa istuneet pirkanmaalaisministerit olivat selkeitä ”palkkioministerejä” eli he saivat lyhytaikaisen ministeripestin pitkäaikaisesta toiminnasta SDP:ssä. Joku on aiheellisesti todennut, että molemmat saivat ministeripestinsä sen ansiosta, että ovat vuosikaudet jaksaneet räksyttää Keskustaa!

 

 

******************

 

 

Suppea hallitus antaa asiantuntevalle ja maakuntansa asioista huolta kantavalle kansanedustajalle paljon mahdollisuuksia. Toki vaikuttamaan pääsevän kansanedustajan pitää kuulua hallituspuolueen kansanedustajiin, sillä oppositiosta räksyttämällä ei pysty oman maakuntansa asioita juurikaan edistämään.

 

 

Otan esimerkiksi kansanedustaja Mikko Alatalon, joka taannoin sai Hannes Mannisen muuttamaan mieltään Tampereen läntisen ohitustien tarpeellisuudesta. Kun Manninen tuli vakuuttuneeksi Alatalon esittämistä argumenteista, niin Mikko Alataloa voidaan perustellusti pitää kansanedustajana, joka sai aikaan Tampereen läntisen ohitustien.

 

 

**************************

 

 

Uudessa eduskunnassa on kolme Keskustan kansanedustajaa Pirkanmaalta:

 

  • Mikko Alatalo
  • Arto Pirttilahti
  • Pertti Hakanen

 

 

*************************

 

 

 

 

 

Olen varma, että Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustajat Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti ja Pertti Hakanen omaavat kyvyt ja kompetenssin vaikuttaa tavallisina kansanedustajanakin myönteisesti niihin asioihin, jotka ovat tärkeitä Pirkanmaalle!

 

 

Alatalon, Pirttilahden ja Hakasen mahdollisuudet vaikuttamiseen ovat 100 prosenttiset, jos Keskustasta tulee pääministeripuolue!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ministeri Pirkanmaalta, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen,

Saimme sittenkin Juha Sipilän Pirkanmaalle vauhdittamaan Keskustan eduskuntavaalikampanjaa

Lauantai 18.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Tamperelaisilla ja pirkanmaalaisilla oli eilen todellinen Vaalijuhla, sillä Juha Sipilä saapui vauhdittamaan eduskuntavaalikampanjaamme.

 

 

 

 

juhla1

 

 

Varhainen ajankohta – Vaalijuhla alkoi jo klo 9.00 – ei haitannut, sillä Tampereen Keskustorille kerääntyi arviolta 400 henkilöä kuuntelemaan Sipilää.

 

 

 

 

juhla2

 

 

Olin juhlapaikalla jo ennen seitsemää ja huomasin, että vandaalit olivat olleet liikkeellä, sillä ainakin Keskustan, SDP:n ja Kokoomuksen vaalimökkien takaseinällä olleet vaalijulisteet oli revitty riekaleina alas!

Merkkikartiot hain jo edellispäivänä vuokralle Tampereen kaupungin varikolta.

 

 

 

 

juhla3

 

 

Vanha viljakkalalainen sananparsi toteaa, että väki saa aikaan, mutta kyllä se syökin.

 

 

Talkooväki ei syönyt mitään aamutuimaan, mutta toimimme ripeästi ja pian saimme kaikki esiintymis- sekä tarjoilutilat valmiiksi, jotta ehdokasesittelyt saattoivat alkaa.

 

 

 

 

juhla4

 

 

Roolini oli toimia juontajana ehdokasesittelyissä ja ensimmäisenä mikrofonien varteen tarttui Keskustan puoluehallituksen jäsen, kansanedustajaehdokas Pertti Hakanen Sastamalasta.

 

 

 

 

juhla5

 

 

Nykyisin on tullut tavaksi, että kansanedustajaehdokkaat vuokraavat kampanja-ajaksi näyttäviä asuntoautoja ja niitä kertyikin Keskustorille juhlapaikkamme viereen runsaasti.

 

 

 

 

juhla6

 

 

Ensimmäisenä Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin istuvista kansanedustajista esittelyt aloitti Arto Pirttilahti ja…

 

 

 

 

juhla7

 

 

…häntä seurasi Laila Koskela.

 

 

 

 

juhla8

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo käytti esittelypuheenvuoronsa alkuosan reippaan polkan esittämisellä yhdessä säestäjänsä Jammi Humalamäen kanssa.

 

 

 

 

juhla9

 

 

Juha Sipilän puheenvuoroa oli ilo kuunnella, sillä sen sisältö henki sellaista luottamusta ongelmien ratkaisemiseen, että vastaavaa ei ole moneen vuoteen kuultu suomalaisen poliitikon esittämänä.

 

 

On selvää, että jos Keskusta voittaa vaalit, on Suomessa taas pitkään aikaan turvallista elää.

 

 

 

 

juhla11

 

 

Juhlissa tarvitaan aina talkooväkeä, joka tarjoilee juhlayleisölle kahvia, teetä ja ”kastettavaa”.

 

 

Eräällä tarjoilupisteellä kahvitarjoilusta vastasivat vasemmalta lukien Raija Kytöharju, Titta Mattila ja Kaarina Peltomäki – he kaikki ovat Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunnan jäseniä!

 

 

 

 

juhla12

 

 

Talkoomiehelle on aina melkoinen palkinto, kun saa paiskata kättä Juha Sipilän kanssa – tähän tilanteeseen pääsin eilisessä Keskustan Vaalijuhlassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Laila Koskela, Pertti Hakanen, Raija Kytöharju, Titta Mattila, Kaarina Peltomäki,

Mikko Alatalolla "on silmää" valita vaalikampanjansa vauhdittajat!

Maanantai 13.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Mikko Alatalo pyrkii neljännelle kaudelleen eduskuntaan.

 

 

Mikolla on kaikki mahdollisuudet onnistua, sillä hän vakuuttanut pirkanmaalaiset olemalla koko maakunnan kansanedustaja.

 

 

Mikko tekee parhaillaan näyttävää vaalikampanjaa, jotta hänen itselleen asettamansa tavoite täyttyy.

 

 

Näyttävä askel Mikon vaalikampanjassa oli 9.4.2015, kun tangokuningatar Maria Tyyster esiintyi kahdessakin Mikko Alatalon vaalitilaisuudessa Tampereella.

 

 

Pääsin paikalle ensimmäiseen tilaisuuteen eli Hämeenkadun varrella sijaitsevassa Cafe Siilinkarissa järjestettyyn hienoon kulttuurihetkeen.

 

 

 

 

mt1

 

 

Cafe Siilinkarin edessä oli Mikon roll´up kertomassa, että missä Mikon vaalitilaisuus järjestetään.

 

 

 

 

 

mt2

 

 

Olipa mukava katsella Mikon ilmettä, kun hän sai poseerata ihan kuningattaren kanssa!

 

 

 

 

mt3

 

 

Olen aina ihaillut Mikkoa siitä, että hän valmistautuu perusteellisesti jokaiseen poliittiseen esiintymiseensä.

 

 

Nyt Mikolla ei kuitenkaan ollut tukenaan edes iskusanaliuskaa, kun hän esitti vaalitilaisuutensa poliittisen osuuden.

 

 

Mikko Alatalo muistutti, että Jyrki Kataisen pääministeriyden aikana Kokoomus väitti itseään työväenpuolueeksi, mutta nyt se ei enää edes peittele, että ovat rikkaiden asialla.

 

 

Alatalo toi esiin Kokoomuksen Helsinki-keskeisyyden vaikka maakunnissa pitäisi korjata homekouluja ja panostaa teiden kunnostukseen.

 

 

”Ratikka ei tuo taloudellista kasvua” oli Mikko Alatalon ajankohtaiset terveiset Tampereen päättäjille.

 

 

Mikko tiivisti puheensa poliittisen osuuden, kun hän totesi näin:

 

 

Pirkanmaan puolesta Juha Sipilän tiimissä!

 

 

*****************

 

Mikko esitteli Suomen 25. tangokuningatar Maria Tyyster´n mm. näillä kuvauksilla; upea, kaunis, loistava!

 

 

 

 

 

mt4

 

 
Maria Tyyster on Savitaipaleella syntynyt ja nyt Tampereella asuva kokenut artisti.

 

 

 

 

mt5

 

 

Maria Tyyster on maatalon tytär ja hänellä on kokemusta mm. lehmien lypsämisestä. 

Nyt Marian kotitilalla viljellään vehnää, ohraa ja kauraa.

 

 

 

mt6

 

 

Maria kertoi Cafe Siilinkariin Mikko Alatalon vaalitilaisuuteen tulleille, että hänen mielestään ruuan hinta on tuottajille liian alhainen.

 

 

Jos viljelijät eivät saisi tukia, olisi suomalaisen ruuan tuottaminen mahdotonta, mainitsi tangokuningatar Maria Tyyster.

 

 

 

 

 

mt7

 

 

Ensimmäinen Marian esittämä kappale oli ”Tämä Taivas, Tämä Maa”:

 

 

"Tääl on pelloiksi kuokittu soita
täällä korpia raivattu on
tätä kansaa ei vastukset voita
se on sitkeä taipumaton
aina uudestaan kyntää ja kylvää se maan
pistää pettua leipään jos tarvitaan
kunnes kerran sen uurastus palkkansa saa
sadon kultaisen kantaa maa

Tämä taivas, tämä maa
sillä arvoa on pysyvää
tämä taivas, tämä maa
sukupolvelta toiselle jää"

 

 

mt8

 

 

Toisena kappaleenaan Maria esitti: ”Kun suukko saa siivet”

 

 

 

 

Vielä pari kuvaa Maria Tyyster´stä!

 

 

 

 

mt9

 

 

 

 

 

mt10

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, kansanedustaja Mikko Alatalo, Maria Tyyster, tangokuningatar Maria Tyyster,

Tuleeko Pirkanmaalle vahva ministerinsalkku?

Lauantai 4.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaalla keskustellaan – Aamulehti keskustelun vauhdittajana – että saadaanko seuraavaan hallitukseen vahva salkku pirkanmaalaiselle.

 

 

Pidän tuosta aiheesta keskustelua aiheettomana, ennenaikaisena ja väärille urille vievänä.

 

 

On lapsellista kysellä kokoomuslaiselta, kahdeltakin demarilta, perussuomalaiselta, vihreältä, sitoutumattomalta ja jopa piraatilta sekä kommunistilta tätä asiaa, kuten Aamulehti eilen teki.  

Naurettavaa oli, että kokoomuslainen vastaaja tyrkkäsi itseään ministeriksi!

 

 

 

 

Aamulehti kysyi samassa jutussa asiaa myös Keskustan kansanedustaja Mikko Alatalolta, joka mielestäni ainoana antoi tolkullisen vastauksen kysymykseen.

 

 

Pirkanmaan senaattori vastasi näin:

 

 

”Vaikea sanoa.

 

Kansanedustajan työ on jo sinänsä arvokasta. Aktiivinen kansanedustaja on parempi kuin huono ministeri, joka esimerkiksi leikkaa koulutuspaikkoja maakunnasta.”

 

 

Saa nähdä, että älähtääkö koira, johon Mikko Alatalon kalikka kalahti?

 

 

 

********************

 

 

 

Kerron esimerkin kansanedustaja Mikko Alatalon aikaansaannoksesta, kun kerron Tampereen läntisen ohitustien syntyhistorian.

 

 

 

Asiaa oli vatvottu pitkään ja ratkaiseva keskustelu käytiin silloin hallituksessa istuneen Keskustan eduskuntaryhmässä.

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo sai Keskustan eduskuntaryhmässä Hannes Mannisen vakuuttuneeksi, että Tampereen läntinen ohitustie tarvitaan, sillä se palvelee Pirkanmaan lisäksi pohjois-Satakuntaa, Etelä-Pohjanmaata, Pohjanmaata, Keski-Pohjanmaata ja koko Pohjois-Suomea, koska kaikkien näiden maakuntien läntinen kumipyöräliikenne joutuu ohittamaan Tampereen.

hannesmanninen

 

 

Hannes Manninen ymmärsi asian ja näin ”tavallinen” kansanedustaja Mikko Alatalo pystyi tekemään Pirkanmaalle ja koko Suomella paljon suuremman palveluksen kuin esimerkiksi ministeri, joka leikkaa koulutuspaikkoja Pirkanmaalta ja muualta Suomesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Harri Jaskari, Hanna Tainio, Sakari Puisto, Satu Hassi, Jukka Gustafsson, Yrjö Schafeitel, Laila Räikkä, Tuleeko Pirkanmaalle vahva ministerinsalkku?, Hannes Manninen,

Keskusta avasi vaalimökkikauden vahvasti!

Torstai 2.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunki luovutti eilen puolueiden käyttöön vaalimökit Keskustorille.

 

 

Mökit ovat samoja, jotka ovat käytössä myös Tampereen Joulutorilla.

 

 

Keskusta avasi vaalimökkikauden kansanedustajaehdokas Pertti Hakasen tahdittamana, joka järjesti aamutuimaan hienon vaalitilaisuuden vaalimökkialueen vieressä.

 

 

 

 

pertti1

 

 

Keskustan sanoma kiinnostaa Tampereella, sillä tilaisuudessa oli ”väkeä kuin merenmutaa”!

 

 

 

 

pertti2

 

 

Tilaisuuden isäntä Pertti Hakanen tässä peräti kahtena!

 

 

 

 

pertti3

 

 

Vierailevana solistina esiintyi kansanedustaja Antti Kaikkonen!

 

 

 

 

pertti4

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti

 

 

 

 

pertti5

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo

 

 

 

 

pertti6

 

 

Raija Moilanen

 

 

 

 

pertti7

 

 

Minna Sarvijärvi

pertti8

 

 

Marjo Mäkinen-Aakula

 

 

Pirkanmaan ehdokkaiden taustavoimina toimivat mm. (vasemmalta):

 

 

 

 

pertti9

 

 

Seija Alatalo, Seija Hakanen ja Tuula Jokinen

 

 

 

 

 

********************

 

 

 

 

 

pertti10

 

 

Antti Kaikkonen, Raija Moilanen, Mikko Alatalo ja Seija Alatalo

 

 

Olipahan kunnolliset vaalimökkikauden avajaiset – tästä äänestäjät pitävät!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pertti Hakanen, Antti Kaikkonen, Arto Pirttilahti, Mikko Alatalo, Minna Sarvijärvi, Raija Moilanen, Marjo Mäkinen-Aakula, Seija Alatalo, Seija Hakanen, Tuula Jokinen,

Politiikan raskasarjalaiset; Mikko Alatalo ja Paavo Väyrynen

Keskiviikko 1.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Paavo Väyrynen nauttii uskomatonta kansansuosiota koko Suomessa ja niin myös Tampereella.

 

 

Väyrynen sai taannoisten presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 11.339 ääntä Tampereelta.

 

 

Paavo Väyrynen muistaa tämän ja hän tulee aina mielellään Tampereelle.

 

 

Kaikki kunnia Paavo väyrysen saamisesta Tampereelle tiistaina 31.3.2015 kuuluu Pirkanmaan senaattorille eli Mikko Alatalolle joka ”vaihtokaupalla” sai Väyrysen Tampereelle. Vaihtokaupalla, sillä Mikko menee vuorostaan esiintymään Paavon vaalipiiriin ennen 19.4.2015 järjestettäviä eduskuntavaaleja.

 

 

Seuraavassa on pieni kuvakimara Mikko Alatalon riehakkaasta ja yleisöön menneestä esityksestä Kauppakeskus Duossa Tampereen Hervannassa 31.3.2015.

 

 

On harmi, että kuvakimaraan ei ole mahdollista lisätä ääntä!

 

 

 

du1

 

 

 

 

du2

 

 

 

 

du3

 

 

 

 

du4

 

 

 

 

du5

 

 

 

 

du6

 

 

 

 

du7

 

 

 

***************************

 

 

 

 

Mikko Alatalon esityksen jälkeen esiintyi europarlamentaarikko, Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen.

 

 

 

 

 

du8

 

 

 

 

du9

 

 

 

 

du10

 

 

 

 

du11

 

 

 

 

du12

 

 

 

 

du13

 

 

 

 

du14

 

 

Paavo Väyrysen mukikauppa kävi Duossa mukavasti – Paavolla on ainakin kolme erilaista mukimallia ja yksi niistä komeilee myös omalla työpöydälläni!

 

 

 

 

du15

 

 

Tuntui mukavalta, kun Paavo Väyrynen kutsui minua etunimeltäni ja eikä hairahtanut siihen tavalliseen nimeni pahoinpitelyyn, kuin monet, jotka kutsuvat minua Erkiksi!

 

 

Kerroin mikrofonin välityksellä Duon satapäiselle yleisölle, että kerroin taannoin Paavolle, kuinka minulla on mökilläni kasvamassa 120 erilaista marjapensasta. Paavo totesi silloin, että hänellä on Keminmaalla kasvamassa 11.000 herukkapensasta.

 

Päivitin eilen tilanteen Paavolta ja hän kertoi, että nyt herukkapensaita on entisten lisäksi kolmen hehtaarin alalla ja se merkitsee, että nyt hänellä ja Vuokolla on kasvamassa 20.000 herukkapensasta.

 

 

Todellinen yrittäjäpariskunta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Paavo Väyrynen,

Pirkanmaan Yrittäjien Suuri Vaalikeskustelu paneutui yrittämisen haasteisiin perusteellisesti

Keskiviikko 25.3.2015 - -Esko Erkkilä-

Palaan vielä tänään kuvakimaran merkeissä Pirkanmaan Yrittäjien 23.3.2015 järjestämän Suuren Vaalikeskustelun antiin.

 

 

Jo nyt voin todeta, että yrittäjät ja läsnä olleet kansanedustajaehdokkaat paneutuivat aihepiirin haasteisiin innolla.

 

 

 

 

pp1

 

 

Järjestäjät olivat linjanneet tilaisuuden aiheiksi neljä kattoteemaa:

 

  • Kansanedustaja – miten pelastat Suomen konkurssilta?
  • Kannustava verotus
  • Greated Tampere region (Yhteinen visio, yhteinen toiminta)
  • Molemminpuolista joustoa työelämään

 

 

 

pp2

 

 

Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Veikko Kiili toivotti kansanedustaja Arto Pirttilahden tervetulleeksi Pirkanmaan Parlamenttiin.

 

 

 

 

pp3

 

 
Mikko Alatalo ja Veikko Kiili

 

 

 

 

pp4

 

 

Vasemmalta Olli-Pekka Tuomi, Timo Vuohensilta, Arto Pirttilahti ja Teuvo Hakanen

 

 

 

 

pp5

 

 

Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti ja Teuvo Hakanen

pp6

 

 

 

 

Todelliset yrittäjät – Olli-Pkka Tuomi ja Timo Vuohensilta

 

 

 

 

pp7

 

 

Pilvi Kärkelä

 

 

 

 

pp8

 

 
Kansanedustajaehdokas Ari Lamminsivu ja Keskustan Tampereen valtuustoryhmän jäsen Matti Järvinen

 

 

 

 

pp111

 

 

Alkukeskustelun jälkeen ryhmätöiden aiheiksi valikoituivat:

 

 

  • digitalisaatio
  • oppisopimusjärjestelmän uudistaminen
  • airport-strategia ja lentoyhteydet
  • yritysverotuksen kehittäminen
  • yrittäjät neuvottelupöytiin

 

 

 

pp10

 
Ryhmätöiden tiimellyksessä Arto Pirttilahti (keskusta) ja Pauli Kiuru (kokoomus)

 

 

 

 

pp11

 

 

Mikko Alatalo on tässä kirjoittamassa omaa ideaansa ryhmätyöplakaatille, ei suinkaan töhrimässä tussilla Harri Jaskarin silmäkulmaa!

 

 

 

pp12

 

 

Suuren Vaalikeskustelun loppupäätelmä oli

 

 

Pidetään Pirkanmaa avoinna

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan Yrittäjät, Pirkanmaan Parlamentti, Olli-Pekka Tuomi, Arto Pirttilahti, Mikko Alatalo, Pilvi Kärkelä, Teuvo Hakanen, Timo Vuohensilta, Ari Lamminmäki, Matti Järvinen,

Pirkanmaan Yrittäjien Suuressa Vaalikeskustelussa esitettiin raikkaita mielipiteitä Suomen tilanteen korjaamiseksi

Tiistai 24.3.2015 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Yrittäjät järjestivät maanantaina 23.3.2015 Tampereen Pakkahuoneella kaikille avoimen Suuren Vaalikeskustelun – Pirkanmaan Parlamentin.

 

 

Olin paikalla, sillä nelikymmenvuotisesta palkkatyöstäni huolimatta luotan yrittäjyyteen!

 

 

 

 

 

parla1

 

 

Pirkanmaan Parlamentin teknisessä toteuttamisessa oli mallina käytetty brittiparlamenttia, sillä…

 

 

 

 

parla2

 

 

…paneeliyleisöstä katsellen vasemmalla istuivat kansanedustajaehdokkaat…

 

 

 

 

parla3

 

 

…ja oikealla pirkanmaalaiset yrittäjät.

 

 

 

 

parla4

 

 

Pirkanmaan Parlamentin puhemiehenä toimi Merja Ryöppy…

 

 

 

 

parla5

 

 

…ja jotta puheenvuorot pysyivät annetuissa aikarajoissa, paikalla oli myös konginkumauttaja!

 

 

 

 

On tutkittu, että Pirkanmaan vaalipiirissä Keskustalla on eniten yrittäjäehdokkaita ja tässä eräiden heidän sanomisistaan lyhyet sitaatit:

 

 

 

 

parla6

 

 

Olli-Pekka Tuomi:

 

 

”Perustulo kohdennettava yrittäjille”

 

 

 

 

parla7

 

 

Arto Pirttilahti:

 

 

”Yhteenkään syrjäytyneeseen nuoreen ei ole varaa”

 

 

 

 

parla8

 

 

Mikko Alatalo:

 

 

”Ei kaikkien ole pakko tulla Tampereelle”

 

 

 

 

parla9

 

 

Pilvi Kärkelä:

 

 

”Vanhemmuuden kustannukset on jaettava kaikkien yritysten kesken”

 

 

 

 

parla10

 

 

Teuvo Hakanen:

 

 

”Uusi vero ulkomaisille autoilijoille, jotka ajavat rahtia Suomessa”

 

 

 

 

parla11

 

 

Jouni Ovaska:

 

 

”Koeaikojen pidentäminen ja määräaikaisten työsuhteiden helpottaminen”

 

 

 

******************

 

 

Kaikesta aisti, että pirkanmaalaiset yrittäjät uskovat huomiseen, vaikka maan taloustilanne onkin nykyhallituksen aikana ajautunut heikkoon kuntoon.

 

 

Tuntui, että yrittäjät luottavat Keskustan teemaan

 

 

Suomi kuntoon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan Yrittäjät, Pirkanmaan Parlamentti, Olli-Pekka Tuomi, Arto Pirttilahti, Mikko Alatalo, Pilvi Kärkelä, Teuvo Hakanen, Jouni Ovaska, Timo Vuohensilta, Ari Lamminmäki,

Vetivätkö kansanedustaja Mikko Alatalo ja ex-kansanedustaja Sulo Aittoniemi Tampereen Kauppahalliin kaikkien aikojen yleisöryntäyksen?

Tiistai 17.3.2015 - -Esko Erkkilä-

Olin paikalla, kun kansanedustaja Mikko Alatalo järjesti Tampereen Kauppahallissa yhdessä ex-kansanedustaja Sulo Aittoniemen kanssa mahtavan vaalitilaisuuden lauantaina 14.3.2015 klo 13.00.

 

 

 

 

suti1

 

 

Mikko järjesti vaalitilaisuutensa Hallin Bistro –kahvilan edessä ja tungos oli valtava.

 

Tavallisesti Kauppahallissa järjestetyissä tilaisuuksissa pelataan kahvikupongeilla, mutta Mikko Alatalo ei pihtaillut, vaan kaikki halukkaat saivat noutaa Hallin Bistron tiskiltä kahvin ja pullasiivun!

 

 

 

 

suti2

 

 

Sulo Aittoniemi oli kansanedustajana neljä vaalikautta vuosina 1987 – 2003.

 

 

Hän on tehnyt paljon yhteistyötä Mikko Alatalon kanssa ja sen vuoksi Aittoniemi tapaakin esiintyä kansanedustaja Alatalon vaalitilaisuuksissa.

 

 

 

 

suti3

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalon tavaramerkki ovat aina olleet siniset silmälasit ja niin ne ovat myös nyt meneillään olevassa vaalitaistelussa, jossa ”Pirkanmaan senaattori” Mikko Alatalo tähyää samaan kuin aikoinaan Sulo Aittoniemi eli neljännelle kaudelleen Arkadianmäellä!

 

 

 

 

suti4

 

 

Seurasin läheltä, kun todettiin, että ”Suti” eli Sulo Aittoniemi oli unohtanut silmälasinsa kotiin, mutta ei hätää mitään, sillä Mikko Alatalon taustatiimi kiiruhti toimittamaan Aittoniemelle Mikko Alatalon tavaramerkin eli siniset silmälasit.

 

 

 

 

 

suti5

 

 

Mikko Alatalo on liikenne- ja viestintävaliokunnan sekä tulevaisuusvaliokunnan jäsen.

 

On meidän pirkanmaalaisten onni, että Mikko Alatalo on taiteilija, joka omaa sen lisäksi vankan poliittisen asiantuntemuksen ja joka nauttii laajaa luottamusta kautta Suomen!

 

 

Pirkanmaalle on tärkeää, että Mikko Alatalo kuuluu eduskunnassa Juha Sipilän tiimiin myös seuraavalla vaalikaudella.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Mikko Alatalo, kansanedustaja Mikko Alatalo, Sulo Aittoniemi, Sulo "Suti" Aittoniemi, Juha Sipilän tiimi,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »