Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Matti Vanhanen: "Maakuntien miehet ja naiset Suomen ja maakuntien päättäjinä".

Sunnuntai 10.10.2021 - -Esko Erkkilä-

Kansanedustaja, ex-puhemies, kaksinkertainen pääministeri ja moninkertainen ministeri valtiotieteiden maisteri…

 

 

IMG_3338.JPG

 

…Matti Vanhanen oli eilen eli 9.10.2021 pitämässä otsikkoaiheisen esitelmän Pirkanmaan Säätiön 60-vuotisjuhlaseminaarissa Ylöjärvellä.

 

Olin seminaariosanottajana paikalla.

 

 

IMG_3341.JPG

 

Vanhanen totesi esitelmässään, että päättäjät voivat toimia paikallisella tasolla, kuntatasolla, maakuntatasolla, valtakunnallisella tasolla ja myös jopa Eurooppa-tasolla.

Päättäjien on Vanhasen mukaan aiheellista aika-ajoin pohtia, että riittääkö aktiivisuus ja aika kaikkien tehtävien hoitamiseen.

 

 

IMG_3342.JPG

 

Ilahduin, kun Vanhanen totesi monilla eturivin päättäjillä olevan elinkeinotaustaa tai vahvaa maatalouden sekä metsätalouden tuntemusta.

 

Myös koulutuksen tuntemus tukee Vanhasen mukaan päättäjän asiantuntemusta!

 

Omiin kokemuksiini perustuen allekirjoitan Matti Vanhasen sanomiset!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Matti Vanhanen, Pirkanmaan Säätiö, kansanedustaja Matti Vanhanen, puhemies Matti Vanhanen, pääministeri Matti Vanhanen, Vanha Räikkä, Maakuntien miehet ja naiset Suomen ja maakuntien päättäjinä,

Suomi elää metsästä!

Lauantai 18.9.2021 - -Esko Erkkilä-

Tuo otsikossa oleva toteamus sai toissapäivänä uutta puhtia, kun Metsä Group kertoi suunnittelevansa uutta tehdasyksikköä Äänekoskelle.

 

 

Kyseessä on 200 miljoonan euron investointi ja 140 uutta työpaikkaa – rakentamisen aikana tarvittaisiin 1.000 henkilötyövuotta.

 

 

Lisäksi uusi tehdas työllistäisi välillisesti parisensataa henkilötyövuotta.

 

*****************

 

Kyseessä on vientiin tähtäävästä toiminnasta, sillä uudessa tehtaassa valmistettaisiin Kerto LVL-tuotteita rakennusteollisuuden asiakkaille pääosin Eurooppaan ja Aasiaan.

 

 

Kerto LVL-tuotteet ovat laminoitua viilutavaraa, jota käytetään monenlaisissa rakennushankkeissa uudisrakentamisesta kunnostamiseen ja korjausrakentamiseen saakka.

 

 

Uuden tehtaan raaka-ainehankinta ulottuisi 150 kilometrin etäisyydelle Äänekoskelta, joten esim. Pirkanmaan pohjoisosan alueet olisivat hankinnan piirissä.

 

 

Metsä Group on Suomen 15. suurin yritys ja sen emoyhtiön Metsäliitto Osuuskunnan omistavat n. 100.000 suomalaista metsänomistajaa; myös meidänkin perhekunnassa on kaksi Metsäliiton omistajaa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi elää metsästä!, Metsä Group, Metsäliitto Osuuskunta, Äänekoski, Pirkanmaa Metsä Groupin hankinta-alueena, Metsä Groupin hankinta-alue, Kerto LVL-tuotteet,

Kyllä ruplat ja kopeekat kelpasivat!

Perjantai 3.9.2021 - -Esko Erkkilä-

Sain työelämän aikana olla järjestämässä monia myyntikilpailujen palkintomatkoja Neuvostoliiton silloin miehittämään Viroon ja erityisesti Tallinnaan.

 

Palkintomatkat Viroon saivat jakeluteidemme myyntimiehet kilvan myymään rehujamme, jotta pääsisivät Tallinnaan.

 

Yleensä majapaikkamme Tallinnassa oli Viru-hotelli ja keskeisen sijaintinsa ansiosta se olikin hyvä paikka.

 

Virun alakerrassa oli yökerho, jossa notkeat tytöt esittivät joka ilta hienon revyy-ohjelman.

 

************

 

Taisipa olla Pirkanmaan Osuuskaupan myymälänhoitajien ja myyntimiesten palkintomatka, kun jälleen kerran olimme Virussa ja päivän päätteeksi olimme seuraamassa Virun yökerhossa hienoa revyy-ohjelmaa.

 

Jäimme porukalla ohjelman jälkeen vielä istuskelemaan yökerhoon ja tarjoiluhenkilökunta ryhtyi ajamaan meitä pois yökerhosta.

 

Olimme jukuripäitä ja henkilökunta sai meidät metriltä nousemaan yökerhosta hotellin aulaan ja siitä edelleen majoituskerroksiin.

 

Henkilökunta oli meille vihainen, sillä aiheutimmehan heille ylimääräistä hommaa.

 

Henkilökunnan vihaisuus kuitenkin kaikkosi kertaheitolla, kun joku asiakkaistamme heitti taskuihinsa kertyneet ruplat ja kopeekat kuin kylvämällä henkilökunnalle! Me kaikki yhdyimme taskujemme tyhjentämiseen!

 

Voi sitä kumartelua ja kiitollisuutta, jota saimme, kun äsken meille niin vihaiset henkilökunnan jäsenet alkoivat kontaten kerätä lattialta heille heitettyjä ruplia ja kopeekoita!

 

Kaikkea sitä on tullut koettua!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ruplat, kopeekat, Pirkanmaan Osuuskauppa, Viru-hotelli, Viru-hotellin yökerho, Viron neuvostomiehitys, Neuvosto-Viro, Neuvostoliitto,

Pääratamme tarvitsee toisen raiteen Tampereen ja Seinäjoen välille

Sunnuntai 25.7.2021 - -Esko Erkkilä-

 

Näin kesäaikaan seuraan päivittäin niitä rataongelmia, jotka ovat jokapäiväisiä pääradallamme Tampereen ja Seinäjoen välillä.

 

 

Meiltä pakkolunastettiin aikoinaan pääratamme rakentamiseksi neljä hehtaaria parasta kasvullista metsämaata.  Maittemme kohdalla on nyt Majajärven liikennepaikka, josta ”pikajunavauhtia” on matkaa Tampereen rautatieasemalle 16 minuuttia.

 

Majajärven liikennepaikalla on kaksoisraiteet ja saankin päivittäin seurata, kun joku henkilöjunista tai tavarajunista ohjataan sivuraiteelle, jotta nopeampi henkilöjuna pääsee ohittamaan liikennepaikan pysähtymättä.

 

Helsinki–Tampere–Seinäjoki–Oulu–Tornio-välillä kulkeva päärata on kriittisen tärkeä väylä paitsi Suomelle myös koko EU:lle. Tämän osoittaa EU:n maaliskuussa pääradalle vahvistama Euroopan ydinverkkokäytävän status.

 

 

******************

 

 

IMG_2718.JPG

 

 

Seurasin toissapäivänä, kun pohjoisen suunnalta liikkunut henkilöjuna pysähtyi Majajärven liikennepaikalle…

 

 

IMG_2719.JPG

 

…ja odotti etelän suunnalta saapuvaa pikajunaa runsaat viisi minuuttia!

 

 

Eilen seurasin samanlaista systeemiä, kun pohjoisen suunnalta saapunut tukkeja kuljettava tavarajuna joutui pysähtymään Majajärvellä ja odotti etelästä saapuvaa henkilöjunaa.

 

*****************

Asiaan on toki herätty, mutta vie varmaan ainakin kymmenen vuotta ennen kuin Tampereen ja Seinäjoen välille saadaan toinen raide!

 

Kannustan Pirkanmaan Liittoa ja muita vastuullisia tahoja työskentelemään sen puolesta, että pääradallemme Tampereen ja Seinäjoen välille saadaan pikaisesti toinen raide!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pääratamme tarvitsee toisen raiteen Tampereen ja Seinäjoen välille, Tampere-Parkano-Seinäjoki -rata, Parkanon rata, Pirkanmaan Liitto, Euroopan ydinverkkostatus,

Linja-autoja kulkee, mutta aikataulujen selvittäminen on välttämätöntä ja haasteellista!

Lauantai 23.1.2021 - -Esko Erkkilä-

Viljakkala on esimerkki asuinseudusta, jossa julkisilla liikkuminen on vaikeaa, mutta toki mahdollista.

 

Puheenjohtamani…

 

IMG_1315.JPG

 

…Viljakkala-neuvosto on ollut asian tiimoilta aloitteellinen ja nyt tiistaina 19.1.2021 pääsimme eteenpäin, kun saimme Ylöjärven kaupungin kehityspäällikkö Mari Ruissalon keräämät aikataulutiedostot jakeluun.

 

*******************

 

IMG_1316.JPG

 

 

IMG_1317.JPG

 

Kerätyt linja-autojen aikataulut ovat päivitettyjä 11.1.2021 tilanteeseen.

 

Linja-autojen aikataulut muuttuvat nopeaan tahtiin ja sen vuoksi onkin välttämätöntä, että aikataulut varmistetaan liikennöitsijöiltä ennen matkaa.

 

 

Positiivista Viljakkala-neuvoston selvityksessä oli se, että Viljakkalan alueella liikkuu linja-autoja yllättävänkin runsaasti.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Länsi-Linjat Oy, Pirkanmaan Tilausliikenne, Viljakkalan alueen joukkoliikenne, Viljakkala, Viljakkala-neuvosto,

Sote-ratkaisun terveydenhoitopuolen uudistamistarve on paikkakuntakohtainen

Maanantai 28.12.2020 - -Esko Erkkilä-

Jatkan eilen aloittamaani sote-kirjoitteluani ja nyt käsittelen asiaa paikkakuntakohtaisesti ja osin jopa henkilökohtaisesti tarkastellen.

 

Pontimena nyt kertomiini ajatuksiin ovat omat kokemukseni, perhekuntakohtaiset kokemukset sekä tuttavien kokemukset ja keskityn terveydenhoitopuolen kokemuksiin.

 

Yleisenä kansalaistahtona kai on, että kaikesta pitää kitistä ja todeta kaikkien asioiden olevan huonosti.

 

Terveydenhoitokysymyksissä Tampereella näin ei ole, vaan asiat ovat kohtuullisesti kunnossa.  Samaan hengenvetoon on kuitenkin heti todettava, että Pirkanmaallakaan maakunnan äärilaidoilla asiat eivät ole kunnossa ja syynä ovat paljolti kulkuyhteydet maakunnan keskuskaupunkiin eli Tampereelle.

 

Teiskoa lukuun ottamatta Tampereella kulkuyhteydet julkisilla liikennevälineillä ovat OK, mutta monilta Pirkanmaan paikkakunnilta ei ole lainkaan toimivia julkisia kulkuyhteyksiä vaikkapa Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

 

Omat, perhekuntani ja tuttavien terveydenhoito-ongelmat ovat takavuosina olleet melko vakavia ja on selkeästi todettava, että julkinen terveydenhoitojärjestelmä on ne kiitoksella ja nopeasti hoitanut kuntoon.

 

Positiivista myös se, että yksityinen hammashuolto toimii hyvin ja uskallan todeta, että myös kustannustehokkaasti. Pidän nopeana sitä, että alle viikossa sain kaksi hammaslääkäriaikaa ja silloin minulta poistettiin yksi heiluva kulmahammas röntgenkuvauksen jälkeen, poistettiin hammaskivet sekä paikattiin yksi hammas ja hintana vain 200 euroa!

 

Joskus siis myönteiselläkin mielellä ja ei aina valittamassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote-ratkaisun terveydenhoitopuolen uudistamistarve on paikkakuntakohtainen, maakuntamalli, Pirkanmaan sote-ratkaisu,

Kunniamerkin kantamista virtuaalisesti!

Sunnuntai 6.12.2020 - -Esko Erkkilä-

En saanut tänäkään vuonna kutsua Presidentin vastaanotolle Linnaan ja tokihan se koronan vuoksi peruttiinkin.

 

Korvikkeena etsin kirjahyllystämme esille Suomen Valkoisen ruusun ansioristin, jonka olisin laittanut rintapieleeni jos Linnaan olisi käynyt kutsu.

 

 

IMG_1085.JPG

 

Pirkanmaan Agrologit ry on joskus takavuosina ehdottanut minulle Suomen Valkoisen ruusun ansioristiä (SVR Ar) ja sen on silloinen Tasavallan Presidentti minulle myöntänyt.

 

*********************

 

Suomessa on kaksi ritarikuntaa eli Suomen Valkoisen ruusun ritarikunta ja Suomen Leijonan ritarikunta.

 

Suomen Valkoisen ruusun ritarikunnan on perustanut valtionhoitaja C. G. E. Mannerheim isänmaan palveluksessa ansioituneiden kansalaisten ja ulkomaalaisten palkitsemiseksi – Mannerheim antoi ritarikunnan perustamiskirjan 28.1.1919.

 

Suomen Leijonan ritarikunnan perusti Tasavallan presidentti Risto Ryti 11.9.1942 antamallaan asetuksella.

 

Suomen Valkoisen ruusun ritarikunnan kunniamerkki on aina korkeampi kuin vastaava kunniamerkki Suomen Leijonan ritarikunnassa ja se johtuu siitä, että Suomen Valkoisen ruusun ritarikunta on vanhempi kuin Suomen Leijonan ritarikunta.

 

Käsitän, että aikoinaan minulle myönnetystä kunniamerkistä Pirkanmaan Agrologit ry ei joutunut maksamaan lunastusmaksua, mutta nykyään lunastusmaksu SVR:n ja SL:n ansioristeistä on 215,00 euroa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ritarikunnat, Suomen Valkoisen ruusun ritarikunta, Suomen Leijonan ritarikunta, Tasavallan Presidentti, Pirkanmaan Agrologit ry, Suomen Valkoisen ruusun ritarikunnan ansioristi eli SVR Ar, SVR Ar, Suomen Valkoisen ruusun ritarikunta, C. G. E. Mannerheim,

YLE Pirkanmaan presidentinvaalikysely virkisti hieman marraskuun Maanantaimarkkinoita!

Tiistai 3.11.2020 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat ja eilen oli taas se päivä!

 

Yleensä Keskustori täyttyy Maanantaimarkkinoilla erilaisista osastoista, mutta eilen kaikki oli tyystin toisin.

 

Voisipa melkein todeta, että Tampereen päättäjien enemmistön harras toive keskikaupungin saattamisesta ”kuolleiden kaupungiksi” alkaa toteutumaan!

 

 

IMG_0813.JPG

 

En ole milloinkaan nähnyt Keskustoria Maanantaimarkkinoiden aikana niin autiona kuin eilen.

 

 

IMG_0815.JPG

 

Maanantaimarkkinoita virkisti se, että YLE Tampere oli etukäteen kertonut puolueille tekevänsä jutun läsnäolleille puolueille niiden ajatuksista Yhdysvaltain presidentinvaalien tilanteesta. Tavallisesti paikalla ovat Keskusta, Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset, mutta nyt torilla olivat myös demarit sekä Vihreät – Kokoomuksen osastoa ei nytkään näkynyt!

 

 

IMG_0845.JPG

 

Illan televisiolähetyksessä minäkin vilahdin komean hattuni kanssa!

 

 

IMG_0816.JPG

 

Keskustan osalta mielipiteensä Yhdysvaltain presidentinvaaleista pääsi kertomaan Keskustan varavaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen ja…

 

 

IMG_0829.JPG

 

…hän totesikin olleensa joskus Yhdysvalloissa vaalien aikana ja tuntevansa sen meiningin, joka jenkeissä vaalien aikana vallitsee.

 

Anna-Kaarina oli varovainen lausunnossaan, mutta sen hän Joe Bidenin osalta totesi, että hän varmaan olisi tasoittava persoona ja ei olisi niin äkkioikoinen, kuin nykyinen presidentti.

 

Olen samaa mieltä Anna-Kaarinan kanssa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: YLE Pirkanmaa, Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, Keskustori, Tampereen Keskustori, Maanantaimarkkinat, Keskusta, Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020,

Osatotuudet vääristävät sanoman!

Maanantai 17.8.2020 - -Esko Erkkilä-Osatotuudet vääristävät sanoman!

Viime lauantaina Ylöjärven valtuustosalissa järjestettiin Keskustan Pirkanmaan piirin vuosikokous korona-kriisin vuoksi muutaman kuukauden myöhästyneenä.

 

Olin paikalla virallisena kokousedustajana ja käytin kokouksessa myös muutaman puheenvuoron.

 

Paikalla oli myös Suomenmaan toimittaja ja hän raportoi kokouksesta mm. näin:

 

”– Tunnelma on monesta syystä pessimistinen, ja minä nyt lisään pessimismiä. Nimittäin ainakin Matti Vanhanen ja Juha Sipilä ovat jättämässä eduskuntatyön tähän kauteen. Kautta on onneksi jäljellä monta vuotta, mutta tällaisten vahvojen nimien sivuun jääntiä ei noin vain korvata, Esko Erkkilä pohtii tulevia vaalikausia.”

 

Valitettavasti toimittaja jätti raportoimatta sen positiivisen viestin, jolla jatkoin tuota puheenvuoroani eli jatkoin näin:

”…mutta nyt tarvitaan uskoa tulevaisuuteen ja sitä me saamme olemalla Annikan mukana!”.

 

#annikanmukana

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #annikanmukana, Annika Saarikko Keskustan puheenjohtajaksi, Annika Saarikko, Keskustan Pirkanmaan piirikokous, Ylöjärven kaupungin valtuustosali, Ylöjärvi, Keskustan Pirkanmaan piiri, Keskustan Pirkanmaan piirikokous Ylöjärvellä 15.8.2020, Suomenmaa,

Henri Jokisen Kesäkonsertti oli hieno kokemus ja siinä oli paljon muutakin ohjelmaa

Maanantai 27.7.2020 - -Esko Erkkilä-

Viime vuonna Seinäjoen Tangomarkkinoilla…

 

 

IMG_9080.JPG

 

…sastamalalainen Henri Jokinen kruunattiin vuoden 2019 Tangonuoreksi.

 

Henri on vasta 15-vuotias ja keikkailee hyvin aktiivisesti.

 

 ****************

 

 

Hämeenkyröläisen…

 

 

IMG_9053.JPG

 

…monitaitaja-aktiivi Katariina Pylsyn johdolla Hämeenkyrön Myllykolun kesäteatterissa järjestettiin eilen kaksikin Henri Jokisen Kesäkonserttia.

*****************

 

 

Ensimmäinen konsertti alkoi klo 14.00 ja siihen lippuja olivat varanneet eri yhteisöt; toinen konsertti alkoi klo 17.00 ja siihen liput olivat kaikkien varattavissa.

 

Osallistuin ensimmäiseen konserttiin ja olin mukana Pirkanmaan Agrologit ry:n ryhmässä – minulla olisi ollut mahdollista olla mukana myös MTK-Viljakkalan ryhmässä, mutta agrologiyhdistyksemme puheenjohtajana toimiva Katariina ehti tarjoamaan osallistumista ensiksi!

 

 

****************

 

 

IMG_9049.JPG

 

Henri Jokisen taustatiimi on rakentanut lähialueen keikkoja ja yksityiskeikkoja varten Valtra-traktorin perään kiinnitettävän keikkalavan ja se toimi myös eilen hänen keikkalavanaan!

 

IMG_9064.JPG

 

 

IMG_9063.JPG

 

 

IMG_9068.JPG

 

 

Henrin varsinainen ohjelma kesti hieman runsaat puolitoista tuntia, mutta suosionosoitusten jälkeen hän esitti extrana vielä muutaman kappaleen!

 

***************

 

Esiintymislavan ja yleisön välissä kulkee ruohottunut oja ja sen yllä lenteli konsertin aikana paljon perhosia sekä sudenkorentoja.

 

Laitoin kameraani ”urheiluasetukset” ja ehdinkin taltioimaan kuviini muutaman sudenkorennon!

 

IMG_9069.JPG

 

Tässä kuvassa sudenkorento lentää Henrin oikean käden alapuolella ja…

 

 

IMG_9073.JPG

 

…tässä yksi Henrin oikean polven vieressä sekä toinen kuvan oikeassa alalaidassa.

 

Sudenkorennot ja perhoset tuntuivat tykkäävän musisoinnista, sillä ne lentelivät aktiivisesti esiintymislavan edessä ja eivät harhautuneet kauemmas!

 

Hieno luontoelämys!

 

*****************

Kiitokset Henri Jokiselle hienosta konsertista ja kiitokset Katariina Pylsylle konserttien järjestämisestä.

 

Lupasin tämän juttuni otsikossa myös muusta ohjelmasta, mutta niistä eri juttu ehkä jo huomenissa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Henri Jokinen, Tangonuori 2019, Katariina Pylsy, Henri Jokisen Kesäkonsertti, Hämeenkyrö, Myllykolun kesäteatteri, Seinäjoen Tangomarkkinat, Pirkanmaan Agrologit ry, MTK-Viljakkala,

Alkaa olemaan kiire, jotta ehtii ehdottamaan Itsenäisyyspäivänä luovutettavaa kunniamerkkiä ansioituneelle kansalaiselle!

Torstai 25.6.2020 - -Esko Erkkilä-

Elämme jo kesäkuun loppupuolta ja nyt viimeistään järjestö- ja yhdistystoimijoiden sekä työelämän esimiesten pitää valmistautua siihen, että ansioituneita toimijoita muistetaan Itsenäisyyspäivänä erilaisilla kunniamerkeillä.

 

Asiasta muistuttaessani järjestötoimijana en ole omalla asiallani, sillä minulle on jo lähes kaksikymmenentä vuotta sitten myönnetty arvokas kunniamerkki eli…

ansiomerkki.jpg

…Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi, jonka lyhennys on SRV Ar.

 

 

Pirkanmaan Agrologit ry:n toiminta oli siihen aikaan vilkasta, kun agrologiveljet minulle tuon kunniamerkin anoivat. Olin mukana yhdistyksen toiminnassa ja tavoitteemme oli, että anoimme kunniamerkkejä kaikille hieman yli 50-vuotiaille agrologiveljille.

 

 

Yhteiskunnalliset ansioni olivat tuolloin kovin heppoiset, mutta oletan, että sotilasarvoni oli eräs syy noin korkeaan kunniamerkkiin.

 

 

******************

 

 

Olen melko kokenut kunniamerkkien anoja, sillä minulla on siitä kokemusta Etelä-Pohjanmaan Agrologit ry:n sihteerinä ja Pirkanmaan Agrologien varapuheenjohtajana, Palokallion Omakotiyhdistyksen puheenjohtajana sekä nelikymmenvuotisen työnantajani päällikkötason esimiehenä.

 

 

Meillä agrologeilla on tapana, että pyydämme merkkianomuksen kohteelta hänen oman selvityksensä niistä ansioista, joita anoja pystyy käyttämään perusteina kunniamerkkianomuksessa.

 

 

Myönnän, että menettelytapamme on tietyllä tavalla riskialtis ja riski realisoituu, jos ehdottamamme henkilö ei kaikesta huolimatta saa hänelle anottua kunniamerkkiä.

 

 

*********************

 

 

Työelämässä anoin kunniamerkkiä kahdelle alaiselleni ja molemmissa tapauksissa onnistuin – toiselle näistä henkilöistä edelliset esimiehet olivat tehneet turhan yrityksen.  Agrologimaailmasta oppimani tapa osoitti tässäkin tapauksessa toimivuutensa.

 

 

Työelämässä annoin ”konsulttiapua” erään korkeassa asemassa olleen henkilön kunniamerkkianomuksessa, sillä ensimmäinen yritys oli vetänyt vesiperän. Ritarikuntien hallitukset antavat varsin vähän painoarvoa työelämässä hankituille saavutuksille, mutta suurta painoarvoa ne antavat vapaa-ajalla hankituille ansioille.  Voin karrikoiden todeta, että jonkun kunnan nuorisolentopallokerhon vetäminen on ritarikuntien hallituksen mielestä suurempi ansio kuin vaikkapa myyntijohtajan tai tutkimusjohtajan titteli jossain yrityksessä.  Antamieni ohjeiden mukaan toimien ”korkeassa asemassa” ollut henkilö sai arvoisensa kunniamerkin.

 

 ******************

 

Huvittava tapaus kohdalleni sattui Etelä-Pohjanmaan Agrologit ry:ssä.

 

 

Anoimme kunniamerkkiä eräälle agrologiveljelle, jolla ritarikunnan hallitus totesi olevan poikkeuksellisen suuret ansiot ja hänelle myönnettiin varsin korkea kunniamerkki.

 

 

Kyseinen kunniamerkki oli niin korkea, että se oli maksullinen. Jouduimme maksumieheksi ja tämä tapaus vei yhdistyksemme taloustilanteen joksikin aikaa kuralle!

 

 

Ritarikuntien hallitukset ovat lisänneet kunniamerkkien maksullisuutta ja mm. minulle aikoinaan myönnetty kunniamerkki maksaa nykyisin anojalle lunastusmaksuna 215 euroa.

 

 

 

Kunniamerkin ”korotusta” voi saada aikaisintaan seitsemän vuoden kuluttua kunniamerkin saamisesta. Minun kohdallani seuraava kunniamerkki olisi Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ritarimerkki eli SVR R ja sen lunastushinta on 480 euroa.

 

 

*******************

 

 

Kannustan järjestötoimijoita ja työelämän esimiehiä tutkailemaan, että olisiko joukossa joku ansioitunut, jolle voisi anoa kunniamerkkiä.

 

 

Lisäohjeita kunniamerkkien anomisesta löytyy Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ja Suomen Leijonan ritarikunnan yhteisiltä verkkosivuilta!

 

 

Nyt nopeaa toimintaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itsenäisyyspäivänä myönnettävät kunniamerkit, SVR Ar, Agrologit, Etelä-Pohjanmaan Agrologit, Pirkanmaan Agrologit, Palokallion Omakotiyhdistys, Rehuraisio Oy,

Parempi jäteastioiden äärellä, kuin yksityisteiden varsilla!

Keskiviikko 15.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Elämme vuodenaikaa, jolloin ihmiset siivoilevat nurkkiaan ja kuljettavat romujaan kaatopaikoille tai alueellisille jätepisteille.

 

Ajankohtainen krona-kriisi on nopeuttanut siivousvimman kehittymistä.

 

On jokakeväinen ongelmanpoikanen, että alueelliset jätepisteet suorastaan pursuavat asukkaiden niille tuomista rojuista.

 

******************

 

”Hyvänä” tai ainakin tyypillisenä esimerkkinä ylitsepursuavista jätepisteistä oli eilenkin Ylöjärven Takamaan koulun alueella sijaitseva jätepiste.

 

IMG_7641.JPG

 

 

IMG_7642.JPG

 

 

Maksan jätemaksua Tampereella sijaitsevan omakotitalomme jätekuljetuksista, Viljakkalan Majajärvellä sijaitsevan vapaa-ajanasuntomme jätehuollosta sekä vielä synnyinkotini eli maatilanomaisen kiinteistön jätehuollosta.

 

Katson siis omaavani puheoikeutta kaupunkialueen ja haja-asutusalueen jätehuoltokysymyksiin.

 

Omakotitalomme jätehuolto pelittää erinomaisesti ja joka toinen viikko Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n suorittama jäteastiamme tyhjennys riittää meille oikein hyvin – maksukin on kohtuullinen.

 

Mökillä syntyvät jätteet viemme vajaan kahden kilometrin etäisyydellä sijaitsevalle jätepisteelle, jossa on kuusi jäteastiaa.  Kymmenkunta vuotta sitten paikalla oli vain kolme jäteastiaa ja ne olivat ”aina” täynnä.  Soitin Pirkanmaan Jätehuolto Oy:lle ja kerroin ongelman, joka ratkesikin siten, että saimme tuplamäärän jäteastioita – nyt homma pelittää hyvin.

 

 **********************

 

Sallin mielelläni tuon kuvissani näkyvän alueellisen jätepisteen tilanteen tilapäisenä ilmiönä ja ajattelen karmeana vaihtoehtona, että nuo ylipursuavat jätteet olisi kipattu lähiseudulla risteilevien yksityisteiden varsille.

 

Olen Viljakkalassa osakkaana neljälle yksityistielle ja niiden lisäksi Hämeenkyrön puolella yhdelle yksityistielle – Rouva on Kälviällä osakkaana kolmelle yksityistielle ja olisi suuri katastrofi, jos noiden ylipursuavien jätesäiliöiden jätteet olisi kipattu yksityisteiden varsille.

 

On siis pienempi paha, että alueelliset jätepisteet ovat hetkellisesti ylikuormitettuja!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Pirkanmaan Jätehuolto Oy, alueelliset jätepisteet pitää säilyttää, ei jätteitä yksityiateiden varsille!,

Miksi Pirkanmaan Voimia Oy:n hallitusta ei kiinnosta yrityksen tarjoamien ruokien kotimaisuusaste?

Torstai 12.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Voimia Oy on Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yhteisesti omistama yritys, joka tarjoaa vuosittain 12 miljoonaa ateriaa mm. päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa ja ikäihmisten asumispalveluissa.  Sen lisäksi se huolehtii tilojen puhtaudesta ja viihtyisyydestä yli 400 kiinteistössä.

 

Sain eilen olla mukana tilaisuudessa, jossa Pirkanmaan Voimia Oy:n intomielinen edustaja kertoi työnantajansa toiminnasta.

 

Neljäkymmentä vuotta suomalaisen elintarviketeollisuuden palveluksessa olleena esityksessä kummastutti se, että yrityksen edustaja ei sanallakaan viitannut siihen, että Pirkanmaan Voimia Oy arvostaisi tarjoamiensa ruuan ja elintarvikkeiden kotimaisuutta.

 

Otin asian esille ja sen jälkeen tuo intomielinen henkilö alkoi paasaamaan edustamansa yrityksen kotimaisuuden suosimisesta.

 

Miksi Pirkanmaan Voimia Oy:lle kotimaisuuden esilletuominen on niin vaikeaa?

 

Pirkanmaan Voimia Oy:n osakekannasta Tampereen kaupunki omistaa 80 % ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri 20 %; sen hallituksen muodostavat puoluepoliitikot ja toisaalta ymmärrän, että heille ovat ne muhkeat vuosikorvaukset (2.500 euroa per vuosi) ja kunnolliset kokouspäivärahat (samat, jotka maksetaan Tampereen kaupunginhallituksen jäsenille) niin tärkeitä, että yrityksen tarjoamien ruoka-annosten kotimaisuusaste ei paljoakaan kiinnosta!

 

Valitettavaa, mutta ilmeisen totta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan Voimia Oy, Pirkanmaan Voimia Oy:n omistavat Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan Voimia Oy:n hallitus, Pirkanmaan Voimia Oy:n hallituksen muodostavat poliitikot, Miksi Pirkanmaan Voimia Oy:tä ei kiinnosta kotimaisuus?

"Perhe on paras"

Perjantai 6.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin eilen Keskustan järjestämään some-koulutukseen Tampereella.

 

 

IMG_7228.JPG

 

 

Koulutustilaisuudessa totesimme, että oheinen ”Perhe on paras” –nettijulkaisu on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja puhuttelevaisuudessaan onnistunut julkaisu!

 

 

IMG_7219.JPG

 

 

Koulutuspaikkamme oli Tampereella Näsilinnankadulla sijaitseva Apilaksi kutsuttu Keskustan piiritoimisto.

 

 

IMG_7220.JPG

 

 

Piiritoimiston seinillä on Pirkanmaan Keskustan taannoiseen 100-vuotisjuhlaan liittyviä julisteita eli perinteitä on!

 

 

IMG_7227.JPG

 

Kouluttajanamme oli Keskustan poliittisen viestinnän suunnittelija Matias Ollila – Matias onnistui taas kerran oikein hyvin!

 

 

IMG_7231.JPG

 

 

Facebook on yleisin some-kanava ja sen suurin seuraaja- ja käyttäjäryhmä ovat yli 65-vuotiaat ja toisena ikäryhmänä tulevat 35 – 44 –vuotiaat kansalaiset.

 

Twitter- ja Instagram – käyttäjät ovat huomattavasti nuorempia.

 

 

IMG_7228.JPG

 

Palaan vielä tuohon tämän juttuni aloituskuvaan ja toistan, että siinä esitetty sanoma on saatu hyvin kansalaisten tietoisuuteen – yksinkertainen on tehokasta!

 

Voi kun aina muistaisi tuon totuuden!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Perhe on paras", Suomen Keskusta, Pirkanmaan Keskusta, Keskustan puoluetoimisto,

Kolmostie on Suomen ruokatie!

Lauantai 25.1.2020 - -Esko Erkkilä-

Hämeenkyrössä tiistaina 21.1.2020 järjestetyssä suuressa kutsuvieras- ja yleisötilaisuudessa juhlittiin ns. Hämeenkyrönväylän rakennustöiden aloittamista – olin mukana tilaisuudessa!

 

 

IMG_6699.JPG

 

 

Pirkanmaan Ely-keskuksen johtaja Juha Sammallahti lanseerasi kolmostielle osuvan termin ja teeman eli

 

"Suomen ruokatie"

 

*****************

 

Runsaat neljäkymmentä vuotta elintarviketeollisuudessa työskennelleenä tunnen suomalaisen ruokamaailman hyvin ja pidän johtaja Juha Sammallahden lanseeraamaa teemaa erittäin onnistuneena.

 

Jokunen selittävä taustoitus:

 

 

  • suomalaisen elintarvikekaupan kaikkien jakeluteiden keskusvarastot sijaitsevat eteläisessä Suomessa ja kolmostien kupeessa eli sen vuoksi valtaosa kauppaliikkeiden myymistä elintarvikkeista aloittavat logistisen ketjunsa lopuksi kauppatiensä kolmostietä pitkin

  • kotimaisen lihanjalostusteollisuuden valtavirrat kulkevat Etelä-Pohjanmaalta (mm. Atria), Pohjanmaalta (mm. Snellman) ja Keski-Pohjanmaalta (mm. Pouttu) kolmostietä pitkin kaupparyhmien keskusvarastoille eli keskusvarastojen täydennykset lihanjalostusteollisuuden osalta kulkevat eteläänkin siis kolmostietä pitkin

  • Suomen suurin yksittäinen viljankäyttäjä eli Alko Oyj:n Ilmajoella sijaitseva Koskenkorvan tehdasyksikkö tukeutuu raaka-ainehankinnassaan paljolti sen varaan, että ohraa kuljetetaan Koskenkorvalle kolmostietä pitkin

  • Koskenkorvan tehtaalla syntyvät rehujakeet – kuivat ja märät – merkittävä niistä päätyy kolmostietä pitkin kotieläintilojen rehuiksi kolmostietä logistisena väylänä käyttäen

  • Raision Nokialla sijaitseva myllylaitos eli Elovena-mylly hankkii toki raaka-aineitaan Pirkanmaalta ja Satakunnasta, mutta erityisesti heikkoina suurimokauravuosina Etelä-Pohjanmaa ja jopa Pohjois-Pohjanmaan viljalakeudet ovat varmoja suurimokaurantoimittaja-alueita eli taas tätäkin kautta kolmostien termi ”Suomen ruokatie” voimistuu!

  • Suomi on jatkuvasti kauran osalta merkittävä vientimaa ja maailmalla on vahvistunut käsitys, että Vaasasta laivattu kaura on laadultaan erinomaista ja sen vuoksi Vaasasta on vuosien ja vuosikymmenten aikana muodostunut merkittävä kauran vientisatama – kolmostietähän vientikaura Vaasan satamaan kuljetetaan!

  • volyymiltään pienemmistä elintarvikealan toimijoista eräs esimerkki on Jalasjärvellä teollista toimintaa harjoittava Juustoportti, jonka bisnekselle kolmostie on elinehto

  • suomalaiselle maidonjalostusteollisuudelle kolmostie muodostaa raaka-ainehankinnassa runkoreitin

 

 

Kiitokset johtaja Juha Sammallahti kehittämästäsi kolmostietä kuvaavasta termistä

 

”Suomen ruokatie”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ruokatie. Kolmostie, Atria, Snellman, Pouttu, Raisio Raision Nokian mylly, Elovena, Elovena-mylly, Alkon Koskenkorvan tehdas, Koskenkorvan rehujakeet, Juustoportti, Vaasan satama, Vaasan vientikaura, Pirkanmaan Ely-keskus,

Syntyvyyden aleneminen ja ikäihmisten osuuden kasvaminen ovat vakava uhka maamme taloudelle

Torstai 16.1.2020 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen osallistua kahteenkin eri tilaisuuteen, jossa käsiteltiin kattavasti otsikkoaihetta eli maamme taloudellisia näkymiä kahden seuraavan vuosikymmenen tarkastelujaksolla.

 

IMG_6583.JPG

 

Aamupäivällä osallistuin Kirjastotalo Metsossa Eläkeliiton Pirkanmaan piirin seminaariin, jonka aiheena oli

 

”Kohti ikäystävällistä Pirkanmaata”!

 

 

IMG_6584.JPG

 

Olimme saaneet pääesiintyjäksemme Pirkanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtajan, kansanedustaja Sofia Vikmanin, joka pitikin meille oikein valaisevan ja tietoa täynnä olevan esityksen.

 

 

Tukeudun Vikmanin alustukseen ja nostan esille muutaman seikan, jotka vaikuttavat tulevina parina vuosikymmeninä Pirkanmaan maakunnan talouteen ja sitä kautta maakunnan tulevaisuuteen:

 

 

IMG_6589.JPG

 

 

Lasten osuus Pirkanmaalla on nyt 60 lasta sataa työssäkävijää kohti.

 

Tilanne on kuitenkin kovaa vauhtia heikkenemässä, sillä ehkä jo kymmenen vuoden kuluttua on 70 lasta sataa työssäkävijää kohti – tilanne menee näin vaikka syntyvyys laskeekin, mutta työssäkävijöiden määrä alenee hurjaa vauhtia.

 

Eläköityminen vauhdittuu, hoitotarve kasvaa ja ne yhdessä merkitsevät talouden kiristymistä.

 

 

IMG_6591.JPG

 

 

Olen pikapuoliin ”osasyyllinen”, kun 75 vuotta täyttäneiden määrä tulee kasvamaan Pirkanmaalla nykyisestä n. 50.000 henkilöstä kymmenen vuoden kuluttua tasolle 75.000 henkilöä ja siitä sitten vielä kymmenen vuotta eteenpäin jopa 85.000 henkilöön!

Kuka meitä hoitaa ja mistä ne rahat, jotka hoitoomme tarvitaan?

 

 

IMG_6592.JPG

 

 

Vuoden 2018 osalta meillä on pilkuntarkkaa historiatietoa, miten Pirkanmaalla sote-nettokustannukset jakautuivat palvelukokonaisuuksittain ja ylivoimaisesti suurimman osan kokonaiskustannuksista muodostivat erikoissairaanhoidon kustannukset eli n. 40 %.

 

Kunnat ja kaupungit – etunenässä Tampere – ovat tämän vuoden budjetteja laatiessaan lähteneet erikoissairaanhoitokustannusten osalta rajun alibudjetoinnin tielle ja se merkitsee, että kuluvan vuoden taloudelliset tulosennusteet ovat jo nyt pelkkää haavetta vaan.

 

Toiseksi suurin kustannuserä olivat ikääntyneiden palvelut eli n. 20 % ja vasta kolmanneksi suurimpana olivat perusterveydenhoitokustannukset n. viidellätoista prosentillaan!

 

 

Tilanne on vakava ja ensi vuoden huhtikuussa valittavilla uusilla kuntapäättäjillä tulee olemaan haasteita.

 

**********************

 

Tampere on lähtenyt vastaamaan haasteisiin keventämällä hallintoaan ja sillä tiellä ainoa esimerkki on pienen virkahenkilöjoukon päättämä toisen vanhusasiamiehen toimen lopettaminen!

 

Kerroin asiasta Tampereen kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja ja Pirkanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja Sofia Vikmanille eilen ja hän ei tiennyt asiasta mitään!

 

Tietojeni mukaan Tampereen kaupunginvaltuusto on vuonna 2011 päättänyt vanhusasiamiesten palkkaamisesta – nyt kuitenkin pieni virkamiesjoukko on sisäisessä palaverissaan päättänyt kävellä kaupunginvaltuuston päättämän asian yli!

 

Mielenkiintoista nähdä, että miten asia tulee kehittymään! Tampereen Vanhusneuvoston jäsenenä katson velvollisuudekseni pitää asiaa esillä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan maakuntavaltuusto, erikoissairaanhoidon kustannukset Pirkanmaalla vuonna 2018, erikoissairaanhoidon kustannukset Tampereella 2018, Tampereen vanhusasiamiehet, Kohti ikäystävällistä Pirkanmaata,

Tänään on vasta vuoden viides päivä ja jo nyt tiedämme, että Tampereen kaupungin tulosennusteessa on tänä vuonna 13,8 miljoonan euron suuruinen alijäämä

Sunnuntai 5.1.2020 - -Esko Erkkilä-

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Sinikka Torkkola (Tampere) ja Keskustan kunnanvaltuutettu Tuukka Liuha (Lempäälä) julkaisivat yhdessä eilen Aamulehdessä yleisönosastokirjoituksen, jonka otsikkona oli…

 

 

IMG_6449.JPG

 

…”Sairaanhoitopiirin valtuutetut peloteltiin unohtamaan lait”.

******************

Kirjoitus sai jo eilen poikkeuksellisen laajan huomion ”Tampereen kuntapoliitiikka” –nettisivuilla ja hyvä niin, sillä kirjoituksessa paljastettiin  sellaisia suhmurointeja, jotka asukkaiden pitää tietää.

 

Oleellista Torkkolan ja Liukan mukaan suhmuroinnissa on ollut se, että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston enemmistö taipui joulukuussa tekemään päätöksen, joka on ristiriidassa lain ja tosiasioihin perustuvan talousarvion laadinnan kanssa.

 

Tampereen osalta päätös merkinnee, että Tampereen tämän vuoden tulosennuste on jo nyt 13,8 miljoonaan euroa alijäämäinen!

 

Alimitoitetun talousarvion laadinta sotii alkeellisimpiakin toimintatapoja vastaan ja siihen on nyt Pirkanmaalla menty.

 

Onneksi kuitenkin terveydenhuoltolain mukaan sairaanhoito on toteutettava potilaan lääketieteellisen tarpeen mukaisesti, joten Pirkanmaan kuntien ja kaupunkien tulosennusteet tälle vuodelle tulevat ilmeisesti ylittymään.

 

Tietoisella alibudjetoinnilla on kuitenkin vaikutuksia potilaiden saamaan hoitoon, sillä paine kuntien virkamiesten taholta lääketieteellisiin päättäjiin on vaarassa kasvaa.

 

Tampereen osalta nyt julkisuuteen tullut erikoissairaanhoidon kustannusten ilmeinen alibudjetointi Tampereella on jatkoa niille virkahenkilöiden päätöksille, joilla ollaan lopettamassa toisen vanhusasiamiehen toimi – vanhukset ja sairaat saavat maksaa ratikkatouhut ja vanhan homehtuneen Tavara-aseman siirrosta aiheutuvat kustannukset!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan sairaahoitopiirin kunnilta veloittamien kustannusten alibudjetointi, PSHP, potilaiden hoidon on perustuttava lääketieteellisiin tosiasioihin, PSHP:n valtuutetut peloteltiin unohtamaan lait,

Nyt järki käteen; Tampere ei voi yksin muodostaa sote-aluetta!

Lauantai 4.1.2020 - -Esko Erkkilä-

Sote-kysymys ja sote-alueiden lukumäärä sekä aluejako ovat olleet jo useamman hallituksen toimenpidelistalla.

 

Helsingin alueelle perustettavat sote-alueet ovat irvikuva siitä, miten asiassa pitäisi edetä, sillä eihän esimerkiksi Vantaan-Keravan –alueet käsittävällä sote-alueella ole mitään mahdollisuuksia omata niitä leveämpiä hartioita, joita sote-ratkaisulla peremmiltään tavoitellaan.

 

Hampaaton nykyhallitus antoi kuitenkin periksi Helsingin kuvernööri Vapaavuorelle ja sutta on syntymässä.

 

Vapaavuoren hengenheimolaiset – toki demarit – ovat nyt esittäneet, että myös Tampereen pitäisi saada samanlainen erillisratkaisu kuin pääkaupunkiseudulle ollaan sorvaamassa!

 

 

IMG_6448.JPG

 

 

Osoittaa suurta ymmärtämättömyyttä se ajatus, jonka Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorpi eilen esitti Yle Pirkanmaan alueuutisissa, kun hän esitti Tampereella samanlaista sote-ratkaisua, jota nyt ollaan sorvaamassa pääkaupunkiseudulle.

 

 

Onneksi Loukaskorven ajatukset eivät tule saamaan Pirkanmaalla eikä sosiaali- ja terveysministeriössä kannatusta, sillä eilisten Yle-Pirkanmaan alueuutistenkin uutistenlukija aluksi totesi sosiaali- ja terveysministeriön linjanneen, että se ei lämpene Tampereen ja Turun toiveille omista sote-alueista.

 

On selvää, että Pirkanmaalle pitää saada koko maakunnan kokoinen sote-alue, sillä vain siten saamme Pirkanmaalle tarpeeksi leveät hartiat hoitamaan maakunnan sosiaali- ja terveysasiat!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Nyt järki käteen, Tampere ei voi yksin muodostaa sote-aluetta, sote-uudistus, Pirkanmaa tarvitsee yhtenäisen sote-alueen, Tampereen oma sote-alue ei toteudu, Turun oma sote-alue ei toteudu,

Pirkanmaan Keskusta tuomitsee huumeveikkojen esitykset, että kannabiksen käytön rangaistavuudesta pitäisi luopua.

Tiistai 12.11.2019 - -Esko Erkkilä-

Kan­na­bik­sen käy­tös­tä tai hal­lus­sa­pi­dos­ta ei tule ran­gais­ta, vaa­ti­vat yh­des­sä de­ma­ri­nuo­ret, ko­koo­mus­nuo­ret, RKP-nuo­ret, va­sem­mis­to­nuo­ret ja vih­re­ät nuo­ret.

 

Nämä po­liit­ti­set nuo­ri­so­jär­jes­töt nä­ke­vät, et­tä ran­gais­tuk­sis­ta luo­pu­mi­nen pa­ran­tai­si käyt­tä­jien mah­dol­li­suut­ta saa­da hoi­toa sekä pois­tai­si lait­to­mien päih­tei­den käyt­töön liit­ty­vää stig­maa ja syr­jäy­ty­mis­ris­kiä.

 

Kes­kus­ta­nuo­ret ei kui­ten­kaan läm­pe­ne puo­lu­e­ra­jat ylit­tä­väl­le kan­na­no­tol­le.

Nuo­ri­so­jär­jes­tön uu­si pu­heen­joh­ta­ja Han­na Mark­ka­nen lin­jaa Twit­te­ris­sä, et­tä Kes­kus­ta­nuor­ten mie­les­tä huu­mei­den käy­tön kyn­nyk­sen on py­syt­tä­vä mah­dol­li­sim­man kor­ke­a­na.

 

– Hoi­to­jär­jes­tel­mä ja hoi­toon oh­jaus ei­vät toi­mi täl­lä­kään het­kel­lä. Mi­ten siis voi­sim­me sal­lia dek­ri­mi­na­li­soin­nin ja mah­dol­li­sen käy­tön li­sään­ty­mi­sen, Mark­ka­nen haas­taa huu­me­lain­sää­dän­nön muu­tos­ta puol­ta­via kol­le­go­jaan.

 

 

Aina joukossa – myös Keskustanuorissa – on yksi huumeiden käytön puolustaja ja valitettavasti tässä asiassa se on Pirkanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Joonas Soukkio, joka Aamulehdessä 7.11.2019 julkaistussa kirjoituksessaan esitti nykytilanteen olevan kestämätön ja vaati kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamista.

 

 

Olen tyytyväinen, että Keskustan Pirkanmaan piirihallitus teki heti viime perjantaina eli 8.11.2019 päätöksen, jossa se totesi seuraavaa:

 

**************

 

”Pirkanmaan Keskusta vaatii vahvaa panostusta nuorten huumeongelmien
ehkäisyyn kannabiksen viihdekäytön laillistamisen sijasta


Pirkanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Joonas Soukkio käynnisti kirjoituksellaan Aamulehdessä 7.11.2019 voimakkaan keskustelun huumeongelman suuruudesta ja nykytilanteen kestämättömyydestä.

Soukkion kirjoituksessa esiintyvät ongelmat nykytilanteessa ovat todellisia ja niihin pitää löytää ratkaisuja. Päihteiden käytön laaja-alainen ehkäisy erityisesti nuorten osalta on erittäin tärkeää
Keskustalle.

Erityisen ongelmallisena pidämme sitä ajatusta, että laittoman toiminnan rangaistavuus poistettaisiin. Tämä olisi täysin käsittämätön viesti lakien noudattamisen ja yleisen oikeusmoraalin kannalta. Se antaisi myös
väärän viestin nuorille siitä, että laittomien päihteiden käyttö ja kokeilu on ihan ok.


Keskustan puoluekokous ei hyväksy kannabiksen laillistamista Suomessa.


Pirkanmaan Keskusta on puoluekokouksen linjalla.”

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan Keskusta, Pirkanmaan Keskustanuoret, huumeveikot, huumehörhöt, kannabis,

Seinäryijyt tuovat tunnelmaa

Perjantai 11.10.2019 - -Esko Erkkilä-

Palaan Längelmäen Tunkelon Ratsutilan tunnelmiin ja siellä 29.9.2019 viettämäämme Pirkanmaan Agrologit ry:n 80-vuotisjuhliin:
 
 
Tunkelon pirtissä on korkeutta viitisen metriä ja sen seinillä on useita seinäryijyjä – kas näin:
 
 
 

IMG_4812.JPG
 
 
 
IMG_4813.JPG
 
 
 
IMG_4814.JPG
 
 
 
IMG_4815.JPG
 
 
 
IMG_4816.JPG
 
 
 
IMG_4817.JPG
 
 
 

******************


 
 
 
IMG_4820.JPG
 
 
Juhlatilaisuutemme juonsi puheenjohtajamme Katariina Pylsy ja…
 

 
 
IMG_4823.JPG
 
 
…”valtiovallan tervehdyksen” juhlaamme toi agrologi-veljemme kansanedustaja Arto Pirttilahti.

 
 
Artsi kertoi, että nykyisessä eduskunnassa on ainoastaan kaksi agrologia eli Antti Rantakangas ja hän!
 
 

******************


 
 
 
IMG_4827.JPG
 
 
Pitihän juhlatilaisuudesta ottaa ”luokkakuva”!

 
 
 
IMG_4842.JPG

 

 

Hyvästi Tunkelo tällä kerralla – toivottavasti tapaamme!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Seinäryijyt tuovat tunnelmaa, Tunkelo, Pirkanmaan Agrologit ry, puheenjohtaja Katariina Pylsy, kansanedustaja Arto Pirttilahti,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »