Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Eduskunnassa 14.1.2015 käyty keskustelu osoitti, että myös Kokoomus on perääntynyt Venäjään suhtautumisessaan muiden puolueiden linjoille

Lauantai 17.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Eduskunta kävi keskiviikkona 14.1.2015 ajankohtaiskeskustelun Suomen ja Venäjän suhteista.

 

Katselin keskustelusta tärkeimmät puheenvuorot jälkikäteen ja olin tyytyväinen siitä yksituumaisuudesta, jota päättäjämme osoittivat puheenvuoroissaan.

 

 

 

 

venaja1

 

Keskustelun avasi pääministeri Alexander Stubb ja on annettava tunnustus niille tahoille, jotka olivat kirjoittaneet Stubb´n puheen.

 

 

 

 

venaja2

 

 

Ulkoasiainministeri Erkki Tuomiojan puheenvuoro osoitti, että nykyhallituksen pätevin ministeri osaa asiansa.

 

Jokainen istunnon nauhoitusta seurannut pystyi havainnoimaan, että pääministeri Stubb ammensi Tuomiojan puheesta uutta oppia – toivottavasti ”oppilas” osasi omaksua oppimestarin selkeät linjanvedot.

 

 

 

venaja3

 

 

Myös ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soinin käyttämässä puheenvuorossa oli paljon opittavaa pääministeri Stubb´lle.

 

Nauhoituksesta oli helppo havaita, että pääministeri yritti omaksua ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan puheenvuorosta oleellisimman omaksi ohjenuorakseen.

 

 

 

 

venaja4

 

 

Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron käytti heidän eduskuntaryhmänsä ulkopoliittisesti kokenein jäsen Ilkka Kanerva.

 

”Pakotteiden ohella on siis uupumatta pyrittävä muuttamaan pahaenteisyyden ilmapiiriä sovinnollisuuden suuntaan. Meillä on Venäjästä pitkä kokemus, ehkäpä pidempi kuin useimmilla muilla. Siitä kokemuksesta voisi olla jotain annettavaa muillekin.”

 

 

 

 

 

venaja5

 

 

Johannes Koskinen sanoi SDP:n ryhmäpuheenvuorossaan, että sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän mielestä Suomen edun mukaista on toimivaksi rakennetun, monipuolisen kahdenvälisen suhteen säilyminen. Punaisena lankana pitää olla avoin vuorovaikutus, molemminpuolinen hyöty ja aito halu vauhdittaa myönteistä kehitystä.

 

 

 

 

 

venaja6

 

 

Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron käyttänyt Jussi Niinistö totesi puheenvuoronsa aluksi sattuvasti:

 

 

Kun hyvä Jumala kerran on antanut naapuriksemme suuren Venäjän, miksi emme siitä hyötyisi? Näin totesivat suomettarelaiset kauppamiehet 1800-luvulla.

 

 

 

 

 

 

venaja7

 

 

Keskustan ryhmäpuheenvuoron käyttäneen Juha Sipilän puhetta odotettiin suurella mielenkiinnolla.

 

Sipilä vakuutti kansanedustajat ja puhettaan kuunnelleet, kun hän totesi mm. seuraavasti:

 

 

Pakotepolitiikalla pyritään Ukrainan kriisin ratkaisuun. Pelkkä pakotepolitiikka ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan jatkuvaa diplomaattista vuoropuhelua. Euroopan unionin samoin kuin Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön on pyrittävä olemaan aktiivinen ja aloitteellinen kriisin laukaisemiseksi. On tietysti syytä toivoa, että tyydyttävä ratkaisu Ukrainan kriisiin löytyisi nopeasti ja pakotteet voitaisiin purkaa molemmin puolin. Ne osuvat Suomessakin sattumanvaraisesti yrittäjiin, yksityishenkilöihin ja ammatinharjoittajiin, joilla ei ole ollut mitään roolia kriisin syntymisen kanssa. Kriisin aika on osoittanut, että unioni ei kykene juuri lainkaan korvaamaan menetyksiä vahinkoa kärsineille.

Arvoisa puhemies!

Tasavallan presidentti korosti uudenvuodenpuheessaan aktiivista vakauspolitiikkaa, jonka elementit mielestämme vastaavat hyvin keskustan pitkäaikaista linjaa. Suomen on vahvistettava omaa puolustuskykyä, ja maanpuolustuksen fundamenteista on pidettävä kiinni. Puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa syvennetään ja Naton rauhankumppanuutta kehitetään, mutta Nato-jäsenyyden hakeminen ei ole ajankohtaista.

 

 

 Nauhoituksesta oli helppo havaita, että…

 

 

 

 

venaja8

 

 

…pääministeri Stubb sekä…

 

 

 

 

 

venaja9

 

 

…Ilkka Kanerva seurasivat tiiviisti Sipilän linjanvetoja.

 

 

 

Eduskunnan käymä ajankohtaiskeskustelu oli tarpeellinen ja sen suurin anti oli se, että Kokoomus on palannut muiden puolueiden mustamaalaamisesta siihen ruotuun, jolla pyritään palauttamaan hyvät suhteet Venäjään.

 

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexander Stubb, Erkki Tuomioja, Timo Soini, Ilkka Kanerva, Johannes Koskinen, Jussi Niinistö, Juha Sipilä, ajankohtaiskeskustelu Suomen ja Venäjän suhteista, Eduskunnan ajankohtaiskeskustelu Suomen ja Venäjän suhteista,

"Ollako vai eikö olla, siinä pulma"

Tiistai 30.12.2014 - -Esko Erkkilä-

William Shakespearen Hamlet-hahmon aprikointi tuli mieleen, kun joulunpyhien aikaan seurasin pääministeri Alexander Stubb´n koottuja selityksiä siitä, että ovatko…

 

  • koti
  • uskonto ja
  • isänmaa

 

…niitä arvoja, joita hän pitää ohjenuoranaan.

 

 

 

 

stubb-twiitti2014

 

 

Stubb´n vaikeudet päättää asiasta nosti esille Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen (SDP), kun twiitissään muistutti Stubb´n sanomisista vuonna 2005 ja vertasi niitä pääministerimme sanomisiin tänä vuonna.

 

 

Taavitsaisen twiitti eli joulunpyhinä vilkasta elämää ja se saattoi olla some-maailmassa suosituin puheenaihe pyhien aikana.

 

 

Stubb totesi joulukuun 17. päivänä Snellman säätiön tilaisuudessa pitämässään puheessaan mm. näin:

 



”Minä uskon vahvasti kotiin, uskontoon ja isänmaahan”

 

Kokoomuksen alamäki muutti Stubb`n puheet perikokokoomuslaiseksi, sillä ovathan koti, uskonto ja isänmaa olleet perinteellisesti kokoomuksen tukijalkoja.

 

 

Stubb ei ole aiemmin tukeutunut kotiin, uskontoon ja isänmaahan, mutta hätä ei lue lakia!

 

 

Varmistin Satu Taavitsaisen twiitissään kertoman ja totesin, että alkuvuodesta 2005 toimittaja Umayya Abu-Hanna teki Stubb´sta haastattelun Suomen Kuvalehteen ja silloin haastattelutekstissä todetaan sanatarkasti näin:

 

 

*************

 

 

Ei koti, uskonto ja isänmaa

 

 

Keskustelumme jää painamaan Stubbia.

 

”En ole konservatiivi”, hän jatkaa. ”En ymmärrä lokeroinnin tarvetta. Olen liberaali. Kaikki mielipiteeni ovat liberaaleja. Kieltämättä omassa ryhmässäni se tuntuu oudolta”

 

”USA:ssa olisin demokraatti, Saksassa olisin kusessa. Puolue ja mielipiteet eivät ole automaatio. Moni ajattelee, että kun on oikeistopuolueessa, niin arvomaailma on automaattisesti koti, uskonto ja isänmaa. Ei se niin ole.”

 

 

 

*************

 

 

 

On mielenkiintoista, kun Stubb toteaa, että hän olisi Saksassa kusessa - mitenkähän tilanne on nyt Suomessa?

 

 

Tätä Stubb´n mainitsemaan ajatustenjuoksua voisi kehitellä, että miten kokoomuksen tilanne nyt on ja onko Suomikin kohta samassa nesteessä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexander Stubb, William Shakespeare, Hamlet, Ollako vai eikö olla, Satu Taavitsainen, Mikklein kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen, Saksassa olisin kusessa,

Miksi pääministeri haastaa kaikkien kanssa riitaa?

Sunnuntai 21.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Suomessa on totuttu, että pääministeri on Tasavallan presidentin kanssa puoluepoliittisten kähmintöjen yläpuolella ja että molemmat ajattelevat toimissaan Suomen parasta.

 

 

Alexander Stubb on romuttanut vanhan menettelyn ja haastaa jatkuvasti riitaa Tasavallan Presidentin, oman puolueensa valtaenemmistön ja muiden puolueiden kanssa.

 

 

Jokainen Stubb´n julkinen esiintyminen on riidanhaastamista.

 

 

Ulkopolitiikassa olemme oppineet, että se jos mikä pitää jättää riitelyn ulkopuolelle, mutta Stubb koheltaa silläkin alueella kuin keväällä ensimmäisen kerran laitumelle päässyt sonnimullikka.

 

 

On huolestuttavaa, että neljä minunkin arvostamaani kokoomuksen konkaripoliitikkoa erehtyi kuluneella viikolla tietyllä tavalla yhtymään siihen sonnimullikoiden joukkoon, jonka kärjessä Stubb heiluu.

 

 

Tunnustan, että olen pitänyt Suomen Natoon liittymistä varsin mahdollisena vaihtoehtona joskus lähitulevaisuudessa, mutta kokoomuslaisten sonnimullikoiden joukkion toiminta on merkinnyt tällä viikolla sitä, että joudun tarkistamaan mielipiteitäni.

 

 

Toivon, että Stubb pitää suunsa kiinni nyt ainakin Joulurauhan ajan.

 

 

Joulurauhan jälkeen meillä on kriittistä aikaa lähes neljä kuukautta ja jos tuota miestä ei sinä aikana pystytä pitämään hiljaisena, on maallamme vaara joutua suuriin vaikeuksiin.

 

 

On mielenkiintoista nähdä, että pitääkö Tampereen kokoomuslaisten kantti pyytää    Stubb´a esiintymään ennen eduskuntavaaleja Tampereelle!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Stubb haastaa riiitaa, Miksi Stubb haastaa riitaa?, Alexander Stubb, Suomen liittyminen Natoon,

"Kannattais kuitenkin Kokoomuksen köyttää tuo pelle!"

Maanantai 15.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitan näitä rivejä sunnuntai-iltana 14.12.2014 ja taustalla kuuntelen päivällä lähettyä ”Pääministerin haastattelutunti” – nimistä radio-ohjelmaa.

 

On helppo uskoa, että Kokoomuksen kannattajat kuuntelivat päivällä ohjelmaa suurta tuskaa tuntien.

 

Haastattelijoina lähetyksessä olivat politiikan toimittajat Kirsi Hölttä Lännen Mediasta, Jouni Turunen Yle Uutisista ja Mika Lehto Ilta-Sanomista. Haastattelutunnin puheenjohtajana toimi Jari Niemelä.

 

Monissa tutkimuksissa on todettu, että Alexander Stubb on romuttanut pääministeri-instituution nauttiman luottamuksen.

 

Se teksti, jota Stubb parhaillaan korvilleni suoltaa vahvistaa tutkimusten tuloksia – Stubb on romuttanut monien muiden asioiden ohella pääministerin aseman!

 

Erityisen pahalta ja lyhytnäköiseltä tuntui hetki sitten, kun Stubb antoi pyyhkeitä Paula Lehtomäelle, Paavo Väyryselle ja Seppo Kääriäiselle siitä suoraselkäisestä toiminnasta, jota nämä ovat osoittaneet arvostellessaan hallituksen nykyistä Venäjä-politiikkaa.

 

Stubb ei uskaltanut haastattelussa mainita nimeltä Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilää, mutta hän venkoili katupojan tyylillään Sipilän esittämää Infra-hanketta vastaan. Raukkamaista pelkuruutta Stubb´lta!

 

Pääministerin haastattelutunnin lopuksi Stubb maalaili Kokoomuksen puheenjohtajuutta kunniatehtäväksi ja unohti, että kyseessä oli pääministerin haastattelutunti. Onneksi haastattelijat ja tilaisuuden juontaja palauttivat Stubb´n tilanteen tasalle.

 

Shortsit ja tikkatauluna hilluminen olivat kipeä paikka Stubb´lle, kun haastattelijat sitä häneltä kysyivät.

 

On hyvä muistaa, että Stubb puolusti hillumistaan shortseissa ja tikkatauluna pyörimistään ja lupasi jatkossakin toimia samalla tavalla.

Polvihousuinen Kokoomus-marakatti tikkatauluna!

Saattoivat kokoomuslaiset haroa hiuksiaan!

***************

Lisään tähän vielä yhden kommentin, jonka Stubb´n esiintymisen jälkeen tapasin:

"Onneksi on pian vaalit, mutta kannattais Kokoomuksen kuitenkin köyttää tuo pelle!"

************


 

On suuri surkeus, että Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb on vielä nelisen kuukautta Suomen pääministerinä!

 

Kuinka alas ennätämmekään vajota?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexnder Stubb - polvihousuinen marakatti tikkatauluna,

Onko Suomen itsenäisyys itsestäänselvyys?

Sunnuntai 7.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitan näitä rivejä Itsenäisyyspäivänä, kun…

 

 

 

 

tuntematon1

 

 

…syrjäsilmällä katselen Edvin Laineen ohjaamaa alkuperäistä versiota Tuntemattomasta sotilaasta.

 

Tunnustan, että olen pitänyt Suomen itsenäisyyttä itsestäänselvyytenä, mutta viime päivinä lähipiirini puheita kuunnellessani olen ajatellut, että tämän juttuni otsikko on aiheellinen.

 

 

 

tuntematon2

 

 

 

Suomi itsenäistyi 6.12.1917, joten eilen vietimme 97. itsenäisyyspäiväämme.

 

 

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlapäivää vietämme vuonna 2017.

 

Tänään on perusteltua kysyä, että vietämmekö!

 

 

 

 

tuntematon3

 

 

Uskon vakaasti, että vietämme.

 

Suomen tulevaisuuteen uskominen ei ole yksinomaan uskon asia, sillä se vaatii myös tekoja.

 

 

Tulevaisuuteen uskomisen edellytys on, että maallamme on uskottava poliittinen johto.

 

Äänestin taannoisten presidentinvaalien toisella kierroksella Sauli Niinistöä vaikka en häntä henkilökohtaisesti tuntenutkaa ja en tunne nytkään.

 

Olen tyytyväinen valintaani, sillä Niinistö on osoittanut ”Urho Kekkoslaista” toimintaa ulkopolitiikan hoitamisessa.

 

 

 

 

tuntematon4

 

 

Huolestunut olen nykyisen pääministerimme toiminnasta, sillä hänen kohelluksensa on mielestäni selkeä riski jopa Suomen itsenäisyydelle.

 

Stubb on ilman kritiikkiä yhtynyt kaikkiin Euroopan Unionin toimenpiteisiin, joilla Venäjä pyritään eristämään läntisestä maailmasta.

 

Venäjän täydellinen eristäminen ei ole oikein, sillä pitkä yhteinen raja ja vuosien aikana kehittyneet hyvät taloudelliset suhteet ovat tärkeitä Suomelle.

 

 

 

 

tuntematon5

 

 

Ennusmerkit osoittavat, että Stubb siirtyy seuraavissa eduskuntavaaleissa historiaan ja se luo osaltaan mahdollisuuden, että pystymme viettämään itsenäisen Suomen satavuotisjuhlia vuonna 2017!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tuntematon sotilas, Onko Suomen itsenäisyys itsestäänselvyys?, Stubb, historian roskatynnyri,

Lauma hajoaa, kun paimen syöksyy rotkoon

Maanantai 1.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Viime perjantai oli synkkä päivä evankelis-luterilaiselle kirkolle ja todennäköisesti myös Kokoomukselle.

 

Synkkyys johtui, kun Eduskunta antoi äänestyksessä tukensa avioliittolain muutokselle.

 

Avioliittolain muutoksella ei ehkä sinällään olisi ollut dramaattisia vaikutuksia evankelis-luterilaiselle kirkolle, mutta äänestystuloksen jälkeen seurannut arkkipiispa Kari Mäkisen taitamaton menettely muodostui kohtalokkaaksi kirkolle.

 

Arkkipiispan lausunto päästi valloilleen ennen näkemättömän hyökyaallon kirkosta eroamisille.

 

Kirkkokuntamme paimen – arkkipiispa - syöksyi mielipiteineen rotkoon ja nyt lauma eli me kirkkokansa olemme hajoamassa!

 

Mäkisen lausunto on malliesimerkki siitä, että mitä huono johtaja merkitsee yhteisölle.

 

Huono johtaja vie johtamansa yhteisön turmioon ja pahimmassa tapauksessa saa aikaan sen, että yhteisö häviää kokonaan.

 

Kirkolliskokouksella riittää seuraavassa kokouksessaan puuhaa, jotta kirkkokuntamme pystyy pelastamaan sen mitä on pelastettavissa.

 

 

*************

 

 

Kokoomuksen osalta tilanne saattaa muodostua samanlaiseksi kuin evankelis-luterilaisessa kirkossa.

 

Pääministeri Alexander Stubb asettui näkyvästi etukäteen puolustamaan avioliittolain muutosta ja sai puuttumisellaan aikaan suurta hämminkiä kokoomuslaisten joukoissa.

 

Kokoomuksen ”paimenen” toimien vaikutus ei näy niin reaaliaikaisesti kuin näkyy evakelis-luterilaisen kirkon paimenen hoipertelu, mutta odotettavissa on, että Stubb´n uusin töppäys heikentää kokoomuksen kannatusta.

 

Myös kokoomuksen ”paimen” syöksyi avioliittolain käsittelyn yhteydessä rotkoon ja nyt kokoomuslauma on hajoamassa.

 

 

***********

 

 

Näyttää, että avioliittolain eduskuntakäsittelyssä SDP selvisi lähes olemattomin vaurioin ja se on uusin osoitus Antti Rinteen taidoista.

 

 

************

 

 

 

Tänään alkoi joulukuu ja on mielenkiintoista nähdä, että miten joulukuussa julkistettavissa gallupeissa eri puolueiden kannatukset ovat kehittyneet.

 

 

Niitä odotellessa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: avioliittolain muutos, arkkipiispa Kari Mäkinen, pääministeri Alexander Stubb, Kokoomuksen puheenjohtaja Alexsander Stubb, Antti Rinne, joukkopako kirkosta, evankelis-luterilainen kirkko, joukkopako evankelis-luterilaisesta kirkosta,

Nyt tarvittaisiin taas kerran Sirkka-Liisa Anttilaa!

Torstai 20.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Suomi sai kylmää kyytiä EU:ssa, kun Euroopan komissio myönsi 28 miljoonan euron tuen Baltian maiden maidontuottajille, jotka ovat kärsineet Venäjän asettaman tuontikiellon aiheuttamista tappioista, mutta jätti Suomen tuen ulkopuolelle!

 

Suomalaisten syyttävä sormi osoittaa nyt aiheellisesti pääministeri Alexander Stubb´a, maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpoa, ”superkomissaari” Jyrki Kataista ja maatalousmepiksi itseään kutsuvaa Petri Sarvamaata.

 

Kokoomusnelikko on toiminut taitamattomasti ja suomalaisten edut sivuuttaen.

************

 

Olen monta kertaa tuonut esille, että kokoomuslaisten maa- ja metsätalousministerien aikana on tullut monta kertaa mieleen Sirkka-Liisa Anttilan toiminta Suomen puolestapuhujana.

Olen kuullut Sirkka-Liisa Anttilan itse kertovan ensimmäisestä vaalimainoksestaan, joka kuului näin:

Rinnanmitan poikia edellä!

Jälleen kerran se lausahdus on totisinta totta.

 

Sirkka-Liisa osasi aina luoda hyvät henkilökohtaiset suhteet maatalousasioista vastaavaan komissaariin – Petteri Orpo ei varmaankaan ole edes yrittänyt sitä tehdä.

***********

 

Suomen jääminen tukien ulkopuolelle aiheuttaa suuria ongelmia koko maidonjalostusketjussa. Suurimmat ongelmat ovat alkutuotannossa, mutta ongelmilla on vakavat vaikutukset koko maidonjalostusketjun toimivuudelle.

 

Komissio perustelee päätöstään sillä, että virallisissa tilastoissa Suomessa maidon tuottajahintataso ei ole romahtanut siten kuin Baltian maissa.

 

Eivätkö Petteri Orpo, Jyrki Katainen ja Petri Sarvamaa osanneet kertoa syytä tähän maatalouskomissaari Phil Hoganille?

Miksi pääministeri Stubb vain twiittailee?

 

Kokoomuslaiset saivat eilisen aikana täyslaidallisen siitä, että eivät ole välittäneet piiruakaan suomalaisen maatalouden, suomalaisen kotieläintalouden ja maidonjalostusketjun toimeentulosta.

 

Stubb kärjessä Kokoomus on tehnyt kaikkensa Venäjän eristämiseksi ja maitotaloustuotteiden vientikielto Venäjälle on yksi seuraus tästä politiikasta.

 

Orpolla ja Kataisella ei ole edellytyksiä, ei taitoa ja ei ilmeisesti myöskään halua puolustaa suomalaista elintarviketuotantoa ja maidontuottajien sekä kuluttajien asemaa.

 

Eilinen palaute on Kokoomuksen kannalta murskaavaa ja ihme olisi, jos Kokoomus ei nyt yrittäisi tehdä asian korjaamiseksi jotain.

Eilen Kokoomuksen nettisivuilla Petri Sarvamaa jo puhui Joulupukista ja sen ehkä tuomista avuista suomalaiselle maidontuotannolle.

Ei tässä Joulupukkia ja maidon tuottajahintojen alenemista olisi tarvinnut odotella, jos kokoomuspäättäjillä olisi ollut edes alkeellisinta tuntemusta Suomen maidonjalostusketjun toiminnasta - maidonjalostuksessa tuottajaosuuskunnat ovat viimeiseen saakka varjelleet maidon tuottajahinnan alentamista.

Voi kun myös Stubb, Orpo, Katainen ja Sarvamaa olisivat ymmärtäneet tämän ilman tukiopetusta! 

 

Odotamme Stubb´n ryhtyvän puolustamaan suomalaista elintarviketuotantoa ja suomalaisia!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU ei antanut tukea suomalaiselle maidontuotannolle, Alexander Stubb, maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo, "superkomissaari Jyrki Katainen", "maatalousmeppi" Petri Sarvamaa, Sirkka-Liisa Anttila, rinnanmitan poikia edellä - Sirkka-Liisa Anttila,

Onneksi Eija-Riitta Korhola riensi apuun!

Tiistai 18.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuksen lukemattomat töppäykset olivat jo jäädä unholaan, mutta heidän ex-meppinsä Eija-Riitta Korhola riensi hätiin, kun alkoi valittaa, että hänen Europarlamentista saama vaatimaton 8.500 euron suuruinen kuukausikorvaus ei mahdollista hänen osallistumistaan ehdokkaana kevään eduskuntavaaleihin!

 

Palautan mieliin muutaman niistä ”kunnostautumisista” joilla Kokoomus on viime aikoina pitänyt yllä kyseenalaista mainettaan:

 

  • Alexander Stubb´n esiintyminen polvihousuissa tilaisuuksissa, joissa normaalit ihmiset odottava pääministeriltä kunnollista pukeutumista. Stubb´n tikkatauluna heiluminen sumentaa sitä asemaa, johon suomalaiset ovat vuosien saatossa Kataista lukuun ottamatta oppineet luottamaan – pääministerin asemaa!
  • sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn heiveröinen tietämys alle 2.100 tai alle 2.600 euroa kuukaudessa tienaavista suomalaisista
  • samaisen ministeri Rädyn verotuskikkailu, kun hän muunsi sivutyönsä tuloja verottomiksi osingoiksi
  • kansanedustaja Pia Kauman kauhistelu maahanmuuttajien lastenrattaista, jotka Kauman mukaan on hankittu sosiaalitukia hyväksikäyttäen
  • sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty yritys pyörittää Kokoomuksen kansanedustaja Lasse Männikön kanssa kahden kokoomuslaisen piiriä, jossa kansanedustajana toiminut Männikkö olisi siirtynyt Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajaksi Laura Rädyn paikalle sen jälkeen, kun Kokoomus siirsi apulaiskaupunginjohtajan hommia hoidelleen Laura Rädyn ministeriksi. Toimittaja Timo Haapala luonnehti 28.8.2014 Rädyn yritystä samanlaiseksi, kuin tapahtuu valitettavan monesti syksyllä, kun mökkiläiset hylkäävät kotikissansa luonnon armoille.

 

**************

No niin, nämä Kokoomuksen töppäykset olivat jo unohtua, mutta sitten ex-europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola tuli julkisuuteen ja valitteli EU:sta saamaansa 8.500 euron kuukausikorvausta niin pieneksi, että hänellä ei ole varaa lähteä Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi kevään 2015 eduskuntavaaleissa.

 

Korhola saa muhkean korvauksensa tekemättä mitään!

 

 

 

*************

 

 

Korholan kanssa samoihin aikoihin ilmestyi pääministeri Stubb taas kerran julkisuuteen, kun tviittasi Talvivaaran kaivostoimintaan tutustuessaan näin:


”Kiitos Talvivaara! Vastoinkäymisistä huolimatta hienoa toimintaa. Oli hienoa kuunnella ja keskustella. Täysi tuki hallitukselta”

 

***************

 

 

Kuinka kauan saamme kestää näitä stubbeja, rätyjä, männistöjä, kaumoja, korholoita ja muita heidän hengenheimolaisiaan?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexander Stubb, Laura Räty, Lasse Männistö, Pia Kauma, Jyrki Katainen, Eija-Riitta Korhola, Stubb ja polvihousut, Stubb ja tikkataulu, Räty ja verottomat osingot, Räty ja alle 2100 euroa tienaavat, Rädyn ja <>Männistön tuolileikki, Kauma ja lastenrattaat

Ruohonjuuritason ajatuksia luottamuksesta

Lauantai 1.11.2014 - -Esko Erkkilä-

En varmasti ole ainoa, joka on viime kuukaudet ja erityisesti viime viikkojen aikana miettinyt luottamuksen merkitystä Suomen nykyiseen tilanteeseen

 

Oikeammin on sanoa, että olen miettinyt luottamuksen puuttumisen merkitystä siihen tilanteeseen, joka Suomessa nyt vallitsee.

 

On totta, että globaali tilanne maailmalla luo jonkinlaiset puitteet myös suomalaisten tilanteeseen, mutta päällimmäisen ”kuorrutuksen” Suomen nykyiseen surkeuteen tuo se epäluottamus suomalaiseen politiikkaan ja sen vastuuhenkilöihin, joka huokuu päivä päivältä yhä synkempänä kaiken yllä.

 

Suomalaisten epäluottamus kohdistuu jokseenkin yksinomaan Kokoomukseen.

 

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja uskalsi nimetä henkilöniminä ne henkilöt, jotka ovat aiheuttaneet Kokoomukselle luottamuksen romahtamisen. Pääministeripuolueen kohtaama luottamuksen menetys on menetys koko Suomelle.

 

Näin Helsingin Sanomien pääkirjoitus 30.10.2014:

 

Kokoomuksen huonontunut imago ei tietenkään johdu mistään yksittäisestä syystä, vaan se on monen tekijän summa. Tällä kertaa osatekijöille voi antaa jopa nimet: Laura Räty, Lasse Männistö, Pia Kauma – ja Alexander Stubb.

 

 

Kokoomus piti viime kesänä puoluekokouksen Lahdessa 13. – 15.6.2014 ja valitsi siellä Brysseliin paenneen Jyrki Kataisen tilalle uuden puheenjohtajan.

 

En muista, että missä olin, kun kuulin Kokoomuksen puheenjohtajavaalin ensimmäisen kierroksen tulokset ja sen, että Jan Vapaavuori tippui pelistä pois.

 

Jo silloin tiesin, että nyt Kokoomus on ajamassa itseään ja myös koko Suomea vaikeuksiin.

 

Paula Risikon valinta puheenjohtajaksi olisi ehkä voinut pelastaa vielä jotain, mutta Alexander Stubb´n valinta puheenjohtajaksi tiesi suuria vaikeuksia Kokoomukselle ja koko Suomelle, sillä hänestä oli tulossa maamme pääministeri Kataisen jälkeen.

 

Stubb´n valinta Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja sen myötä Suomen pääministeriksi romahdutti suomalaisten luottamuksen tulevaisuuteensa!

 

Kokoomuksen kannatus on lasketellut jyrkkää alamäkeä Lahden puoluekokouksen jälkeen ja on gallup-tulosten mukaan nyt selvästi alle 20 %!

 

On ennakoitavissa, että Kokoomuksen suosio ei vielä ole pohjalukemissa.

 

Keskustalla on nyt vahva luottamus suomalaisten keskuudessa.

 

En lähde käsittelemään Keskustan luottamukseen liittyviä seikkoja, mutta totean, että Antti Rinteen johtaman SDP:n kannatuksen soisi kasvavan nykyisestä 15 %:n tasosta.

 

SDP:n kohoaminen toiseksi suurimmaksi puolueeksi on mahdollista, jos nykyinen epäluottamuksen osoittaminen Kokoomukselle jatkuu – minulla ei ole mitään sitä vastaan, että SDP:n juureva politiikka kasvattaisi sen suosiota kansalaisten keskuudessa.

 

 

 

***********

 

 

 

Tiedostan, että seilailen karikkoisilla vesillä, kun kommentoin naapuripuolueiden tilannetta.

 

Puolustelen ruohonjuuritason tunnelmiin perustuvaa kommentointiani sillä, että jonkun pitää viimeistään ensi keväänä alkaa korjaamaan niitä epäluottamukseen perustuvia virheitä, joihin nykyinen päähallituspuolue on syypää.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat: Laura Räty Lasse Männistö Pia Kauma ja Alexander Stubb, luottamus, luottamuksen menettäminen, Kokoomus, Kokoomus - luottamuksen menettäjä,

Ei sen sentään näin pitänyt mennä!

Sunnuntai 19.10.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuksella oli puoluekokous Lahdessa 13. – 15.6.2014.

 

Kokouksen tärkein asia oli Suomen turmioon ajaneen ja sen jälkeen livohkaan lähteneen Jyrki Kataisen seuraajan valinta Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja sen myötä Suomen seuraavaksi pääminiosteriksi.

 

Keskustalaisena odotin, että kokoomuslaiset olisivat valinneet puolueensa puheenjohtajaksi Jan Vapaavuoren. Toisaalta hieman ”pelkäsin” Vapaavuoren valintaa, sillä hän olisi ollut kokoomuslaisittain pätevä tehtäväänsä.

 

Onneksi kokoomuslaiset olivat jonkinlaisessa hurmostilanteessa ja valitsivat puheenjohtajakseen Alexsander Stubb´n.

 

Heti valinnan jälkeen tiesin, että Stubb´n valinta oli Kokoomuksen kannalta selkeä virhevalinta, mutta toisaalta olin tyytyväinen, että näin Kokoomus päätti.

 

Olin varma, että Stubb´n valinta Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja sitä kautta Kataisen surkean pääministerikauden jälkeen uudeksi pääministeriksi oli onni Keskustan kannalta – Stubb ei osaa toimia siten kuin Suomen pääministerin pitää toimia.

 

Olin oikeassa ja nyt joudun toteamaan , että Suomen kannalta Stubb´n pääministeriys on ollut ja on yhä pahenevassa  mielessä suuri onnettomuus Suomelle.

 

Ennenaikaisten eduskuntavaalien puolesta puhuminen on ollut minulle tähän saakka vierasta, mutta nyt olen kallistunut sille kannalle, että eduskuntavaalien järjestäminen tammi – helmikuussa nopeuttaisi Suomen selviytymistä Kataisen-Stubb´n aikaansaamasta sekasorrosta; se olisi Suomen etu.

 

Asetan toivoni SDP:n suhtautumisella ja toivon, että se puheenjohtajansa Antti Rinteen johdolla päättää kaataa Stubb´n hallituksen ja sitä kautta luoda mahdollisuuksia Suomen pelastamiselle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexander Stubb, Jyrki Katainen, Antti Rinne, , ennenaikaiset eduskuntavaalit, Jan Vapaavuori,

Kokoomuslaiset Alexander Stubb, Laura Räty ja Lasse Männistö joutuivat perääntymään!

Perjantai 5.9.2014 - -Esko Erkkilä-

Suomalaiset saivat kokea keskiviikkona 3.9.2014 jotain tavatonta, kun kokoomuslaiset pääministeri Alexander Stubb, sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty sekä kansanedustaja Lasse Männistö joutuivat perääntymään siitä ”tuolileikistä”, jolla Lasse Männistö olisi siirtynyt Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi ja näin tehnyt tilaa Laura Rädylle, jonka piti nousta kansanedustajaksi.

 

Kyse on jo ties monennestako Kokoomuksen kärsimästä kirvelevästä tappiosta, kun Stubb ei saanutkaan puliveivattua monessa liemessä kompastellutta Laura Rätyä kansanedustajaksi.

 

On nostettava hattua puhemies Eero Heinäluomalle, joka selkeästi epäili Kokoomuksen suunnittelemasta ”tuolinvaihdosta”, että se ei ole läpihuutojuttu.

 

Kokoomuksen tuolinvaihtokuvion ajaminen karille merkitsee Laura Rädylle melkoista muutosta niihin tilipussin kasvattamispyrkimyksille, jotka olisivat tulleet Rädylle jos Stubb-Räty-Männistö –kolmikon idea olisi toteutunut.

 

Kertooko Kokoomuksen ideoiman tuolivaihto-operaation epäonnistuminen siitä kaaoksesta, joka Kokoomuksen puoluetoimistossa nyt vallitsee, kun heidän entinen puoluesihteerinsä Taru Tujunen on siirtymässä ”Ellun Kanat” –nimisen viestintätoimiston toimitusjohtajaksi?

 

 

On valitettavasti todettava, että näitä Kokoomuksen töppäyksiä maamme tarvitsee, jotta suomalaisten silmät avautuvat!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomuksen tuolileikki, Stubb, Räty ja Männistö -tuolileikki, Männistö Helsingingin apulaiskaupunginjohtajaksi, Räty kansanedustajaksi, Eero Heinäluoma, Taru Tujunen, Ellun Kanat,

100.000.000.000 euron lainamäärä rikkoutuu ensi vuonna!

Torstai 4.9.2014 - -Esko Erkkilä-

Nettiosoitteessa www.velkakello.fi voimme seurata reaaliaikaisesti Suomen valtion velkamäärän kasvamista.

 

Kirjoitan näitä rivejä maanantaina 1.9.2014 illansuussa ja tällä hetkellä Suomen valtionvelka on ylittänyt 94 miljardia euroa.

 

Summa merkitsee, että valtionvelkaa on nyt yli 17.000 euroa jokaista suomalaista kohti.

 

 

 

Suomalaiset asettivat suuria odotuksia ihmemies-Stubbin ja Antti Rinteen laatimalle ensi vuoden budjetille, mutta turhaan, sillä Suomen velkaantuminen jatkuu.

 

Elämme yli varojemme ja vanha suomalainen sananlasku

 

”Hullu mies Huittisista syö enemmän kuin tienaa"

 

pätee Stubbin ja Rinteen johdolla meihin kaikkiin suomalaisiin.

 

Stubb ja Rinne laativat ensi vuodelle budjetin, jossa uutta velkaa otetaan 4,5 miljardia euroa.

 

Kun ensi vuoden talousnäkymissä huomioidaan se, että loppuvuonna 2014 valtiovelka kasvaa nykyisestä 94 miljardista vielä ainakin kolmella miljardilla, joudutaan virallisissakin laskelmissa lähtemään siitä, että ensi vuoden aikana rikkoutuu sadan miljardin euron raja Suomen valtiovelassa!

 

Kokonaan toinen asia on se, että ketkä uskovat 4,5 miljardin suuruisen lisävelan ottamiseen.

 

Villi, mutta ilmeisen realistinen veikkaukseni on, että ensi vuonna Suomen valtio joutuu ottamaan uutta valtiovelkaa ainakin saman summan kuin tänä vuonna eli 7,4 miljardia!

 

Perustan veikkaukseni sille, että valtiovarainministeriön ennusteet elokuun alussa ja elokuun lopussa erosivat toisistaan 0,5miljardilla.  Jos VM:n ennusteet kasvavat 0,5 miljardia per kuukausi, niin päädymme 7,4 miljardin suuruiseen lisävelantarpeeseen jo hyvissä ajoin ennen huhtikuulle ajoittuvia eduskuntavaaleja.

 

Pitäkää mielessä Stubbin sekä Rinteen nyt ”lupaamat” velanottoennusteet ja muistakaa tarkastella niitä silloin, kun Suomi valmistautuu vaaliuurnille ensi vuoden huhtikuussa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valtiovelka, valtiovelka ylittää 100 miljardia, valtiovelka 100.000.000.000 euroa, Alexander Stubb, Antti Rinne, Hullu mies Huittisista syö enemmän kuin tienaa, www.velkakello.fi,

Monet ministerit joutuivat hyppäämään liian suuriin saappaisiin

Perjantai 8.8.2014 - -Esko Erkkilä-

Viime päivien – jopa viime hetkien tapahtumat ovat osoittaneet, että Kataisen - Urpilaisen otteen kirvottua maamme hallituksen peräsimestä on ajauduttu entistäkin hallitsemattomampaan tilanteeseen.

 

Lukeudun niihin, jotka totesivat Suomelle koituvan ongelmia, kun Kokoomuksen puoluekokous valitsi Alexander Stubb´n Kokoomuksen puheenjohtajaksi.

 

En kuitenkaan osannut ennakoida, että Stubb´n valinta olisi muodostunut sellaiseksi katastrofiksi maallemme kuin nyt näyttää käyneen.

 

Pelkään, että nyt nähtyyn ja koettuun pätee tunnetun TV-mainoksen toteamus:

”Eikä tässä vielä kaikki!”

 

Stubb´n eilinen kieltäytyminen saapumasta eduskunnan talousvaliokunnan kokoukseen, kun siellä käsiteltiin Venäjä-pakotteita, osoittaa hänen vajavaista kykyään hahmottaa asioita, jotka kuuluvat Suomen pääministerin tärkeimpiin tehtäviin.

Arvostan puhemies Eero Heinäluoman lausuntoa Stubb´n poisjäännistä.

 

 

************

 

Petteri Orpon (kokoomus) kykenemättömyys maa- ja metsätalousministerin tehtävään oli selvää jo alusta alkaen, mutta Venäjä-pakotteiden tullessa voimaan on Orpon ”orpous” tullut kaikille selväksi.

 

Tiedotusvälineet kertovat, että Orpo on kutsunut koolle ministeriön kriisipalaverin ja siellä käydään läpi, mitä tuottajien ja elintarviketeollisuuden auttamiseksi voidaan tehdä.

 

Kuka uskoo Orpon pystyvän auttamaan viljelijöitä, elintarviketeollisuutta, elintarvikealan työntekijöitä ja Suomea tässä tilanteessa – en ole varmaan ainoa, joka tietää Orpon olevan tässä tilanteessa voimaton!

 

 

*************

 

 

Ministeri, jolla pallo näyttää olevan kadoksissa, on valtiovarainministeri Antti Rinne (sdp). Rinne maalailee julkisuuteen, että Suomen kansantalous nousisi tänä vuonna 0,2 % ja ensi vuonna peräti 1,4 %!

 

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaeukko, kun voi sanoa, että valtiovarainministerin tilannetaju ei ole tästä maailmasta!

 

 

**************

 

 

 

En ole ollut ennenaikaisten eduskuntavaalien kannattaja, mutta parin viime päivien kokemukset panevat odottamaan demareilta vastuullisia päätöksiä ja luopumista hallitusvastuusta.

 

Demarien lähtö hallituksesta olisi heille itselleen suuri mahdollisuus ja kun se kaataisi Stubb´n hallituksen, niin se olisi mahdollisuus myös Suomelle!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eikä tässä vielä kaikki, Stubb, Petteri Orpo, Antti Rinne, demarien lähtö hallituksesta, SDP:n lähtö hallituksesta, ennenaikaiset eduskuntavaalit,

"Kun kolme tuon lisäksi saan, vain kaksi puolesta tusinasta puuttuu"

Torstai 3.7.2014 - -Esko Erkkilä-

Tunnettehan jutun metsästäjästä, joka jäniksen jäljet nähtyään sanoi:

 

”Kun kolme tuon lisäksi saan, vain kaksi puolesta tusinasta puuttuu.”

 

 

Metsästäjän ajatuksenjuoksu tuli etsimättä mieleen, kun kuunteli Stubb´n ja Antti Rinteen sepustuksia minihallitusneuvottelujen jälkeen.

 

Herätti heti epäilyksiä, että miten Kataisen – Urpilaisen perintöprinssi-kaksikko olisi noin nopeasti löytänyt 1,1 miljardin säästöt.

 

Nopeasti paljastuikin, että Alexander Stubb ja Antti Rinne yrittivät huijata suomalaisia, sillä he olivat laskeneet suunnittelemiensa toimenpiteiden teoreettiset vaikutukset peräti neljälle seuraavalle vuodelle!

 

 

**********

 

 

Stubb ja Rinne ovat todellisia pätkäministerejä, sillä seuraavat eduskuntavaalit järjestetään viimeistään 19.4.2015.

 

Eduskuntavaalien järjestäminen vajaan kymmenen kuukauden kuluttua merkitsee, että Stubb´lla ja Rinteellä on mandaatti puhua loppuvuoden lisäksi ainoastaan vajaat neljän kuukauden pätkästä ensi vuodesta.

 

Tosiasioista välittämättä Stubb ja Rinne retostelivat suunnitelmistaan seuraaville neljälle vuodelle!

 

Käsittämätöntä sumuttamista miehiltä, kun varmasti tiesivät, että nykyinen hallituspohja ei jatka ensi kevään jälkeen.

 

Harmillista, että suomalainen media astui muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Stubb´n ja Rinteen asettamaan miinaan.

 

Helsingin Sanomat ansaitsee erityiskiitoksen, sillä se otti tiukan kannan Stubb´n ja Rinteen huijausyritykseen.

 

 

***************

 

 

Stubb´n ja Rinteen menettelyä kansa kutsuu valehtelemiseksi.

 

Uskommeko valehtelijoihin?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexander Stubb, Antti Rinne, minihallitusneuvottelut, Stubbin hallitus aloitti vippaskonsteilla, Stubbin hallitus huijasi, Stubbin hallitus yritti huijata, "Kun kolme tuon lisäksi saan, vain kaksi puolesta tusinasta puuttuu",

En luota henkilöön, jolla on velkaa 684.000 euroa!

Lauantai 28.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus piti puoluekokouksensa Lahdessa 13. – 15.6.2014.

 

Puoluekokouksessa 500 kokoomuslaista päätti, että Suomen seuraava pääministeri on Alexander Stubb.

 

Toki pääministerivalinta teki tietyt juridiset kiemurat, mutta tosiasiassa 500 kokoomuksen puoluekokousedustajaa päätti, että kenestä tulee Jyrki Kataisen jälkeen Suomen seuraava pääministeri.

 

 ***************

 

Tukeudun eilisen Iltasanomien kertomaan, kun totean, että…

 

…Suomen pääministeri Alexander Stubb´lla on puolisonsa kanssa velkaa 684.187 euroa!

 

 

Kuusisataakahdeksankymmentäneljätuhatta-satakahdeksankymmentäseitsemän euroa on mummonmarkoissa neljämiljoonaakuusikymmentäseitsemäntuhatta-yhdeksänsataayhdeksänkymmentäyksi markkaaa ja seitsemäntoista penniä!

 

Miten Suomen pääministerillä voi olla velkaa yli 684.000 euroa eli vanhoissa markoissa yli 4 miljoonaa markkaa?

 

Suomen pääministeri on paljon vartija ja erityisesti hän on paljon vartijana maamme taloudellisissa kysymyksissä.

 

Voitko Sinä luottaa henkilöön, jolla on puolisonsa kanssa velkaa 684.000 euroa?

 

Minä en luota!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomuksen puoluekokous Lahdessa 13. - 15.6.2014, Kokoomuksen puoluekokous, Kokoomuksen puoluekokous 2014, Alexander Stubb, Stubbilla hirviömäinen asuntolaina, Stubbin asuntolaina, Iltasanomat 27.6.2014: Stubbilla hirviömäinen asuntolaina,

Nytkö vasta?

Tiistai 24.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Alexander Stubb nimitti hallitukseen uusiksi ministereiksi Leena Toivakan, Laura Rädyn sekä Petteri Orpon.

 

Tunnen työurani perusteella parhaiten Maa- ja metsätalousministeriön ja sen vuoksi kommentoinkin Petteri Orpon nimittämistä uudeksi maa- ja metsätalousministeriksi.

 

On sanottu, että nyt syrjään sysätty Jari Koskinen on parasta, mitä Kokoomus pystyy tarjoamaan suomalaiselle maataloudelle.

 

Orpon nimittäminen ministeriksi on puhdasta kokoomuslaista hyvä veli-politiikkaa, jolla palkitaan entinen Kokoomuksen ryhmänjohtaja nostamalla hänet ministerikaartiin ja kohottamaan tunnettuisuuttaan ennen kevään eduskuntavaaleja.

 

Jari Koskinen menetti poliittisen painoarvonsa, kun ilmoitti, että ei lähde ehdokkaaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.

 

Petteri Orpo ei omaa minkäänlaista kokemusta alaansa kuuluvista asioista, joten ministeriön virkamiesten rooli tulee kasvamaan - se ei välttämättä tässä tapauksessa ole lainkaan huono asia.

 

Huolestuttavaa Orpan nimityksen yhteydessä on se, että vihreiden ympäristöministeri Ville Niinistö kertoo suhtautuvansa Orpoon myötäsukaisemmin kuin Koskiseen. Pelottaa.

 

Maa- ja metsätalousministerin vastuulle kuuluvat myös ruokaturvallisuuteen liittyvät seikat ja tämä luo omalta osaltaan kysymyksiä Orpon osaamiselle.

 

Toistan jälleen kerran, että Sirkka-Liisa Anttilan ollessa maa- ja metsätalousministerinä oli kaikilla suomalaisilla ”ruokaturvallinen olo” – Koskisen kaudella näin ei ollut.

 

Pystyykö Petteri Orpo palauttamaan suomalaisten uskon nykyhallituksen aikana heikentyneen uskon ruokaturvallisuuteemme?

 

 

************

 

 

Keskustan kansanedustaja Anne Kalmari tunnetaan ja tunnustetaan suomalaisen maatalouden sekä ruokaturvallisuuden merkittäväksi vaikuttajaksi.

 

Kalmari kertoi fb-sivuillaan, että tapasi Petteri Orpon Eduskunnan käytävällä eilen ja onnitteli tätä ministeripaikan saamisesta.

 

Orpo oli todennut Kalmarille, että nyt meille tulee yhteisiä asioita.

 

Kalmari oli ollut heti tilanteen tasalla ja vastannut:

Nytkö vasta?

************

Orpon toteamus on vankka todiste, että Kokoomukselle maatalouden, metsätalouden sekä ruokaturvallisuuden asiat ovat olleet vieraita.

 

Tuleeko nyt muutos?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ministerinimitykset, Alexander Stubb, Leena Toivakka, Laura Räty, Petteri Orpo, Anne Kalmari, Jari Koskinen,

Jouni Ovaska: Euroopan kunnossa oleva talous tuo rauhaa!

Perjantai 28.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Lupasin eilen, että kerron tänään Keskustan eurovaaliehdokkaan Jouni Ovaskan Tampereella Café Siilinkarilla maaliskuun 24. päivänä esittämistä ajatuksista.

 

Arvostan Ovaskan ajatuksia, sillä ne sisältävät vahvan viestin kunnossa olevien talousasioiden puolesta.

 

 

ovaska1

 

 

Jutun otsikossa esitetty ajatus oli Ovaskan esityksen kantava voima tilaisuudessa, jossa otin hänestä tämän kuvan.
 

 

Hämeenkyröläisen Ovaskan merkittävin luottamustoimi tällä hetkellä on Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajuus eli hän johtaa Keskustan luottamushenkilöelintä, jolla on korkein päätäntävalta puoluekokousten välillä!

 

 

 

ovaska2

 

 

Talousasioiden esilläolon lisäksi tunsin suurta myötätuntoa Jouni Ovaskan mielipiteille, kun hän Café Siilinkarin yleisötilaisuudessa otti esille ruokaturvaan liittyvät näkökohdat.

 

Ovaska painotti elintarvike- ja ruokaturvakysymyksessä kuluttajanäkökulmaa.

 

Ruuan alkuperämerkinnät olivat asia, jota hän aivan oikein painotti.

 

 

***********

 

 

Ruuan alkuperämerkinnät ovat suomalaisten mielestä tärkeitä ja sen vuoksi tuntuukin pahalta, kun kokoomuslainen ministeri Alexander Stubb on väheksynyt niiden merkitystä.

 

Onneksi Stubb ei ole ruuan alkuperämerkintöjä sentään kommentoinut samalla tavalla kuin hän taannoin kommentoi pohjoismaista yhteistyötä:

 

”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa”.

 

 

**********

 

 

Totean vielä mielihyvällä sen, kun Ovaska totesi Siilinkarin yleisötilaisuudessa, että EU sotkeutuu arkeen aivan liikaa!

 

 

Keskustan eurovaaliehdokas Jouni Ovaska omaa terveet mielipiteet niistä asioista, jotka koskettavat meidän jokaisen arkipäivää – tämä ansaitsee huomion, kun äänestyskopin hiljaisuudessa teemme päätöksen, että kenet olemme valmiit lähettämään Brysseliin puolustamaan suomalaisten hyvinvointia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jouni Ovaska, Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska, Hämeenkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska, eurovaaliehdokas Jouni Ovaska, Jouni Ovaska Hämeenkyrö, Vittu mitä paskaa - ei voisi vähemmän kiinnostaa, Alexsander Stubb,

IMF Suomen taloudesta: "Sitä parempi jos koko eduskunta saadaan mukaan"!

Lauantai 15.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF tutustui paikan päällä Suomen taloustilanteeseen parin viikon ajan ja luovutti eilen viranomaisille loppulausuntonsa Suomen talouden tilasta.

 

Loppulausunto on karua tekstiä, mutta kokemuksen perusteella pelkään, että tämäkin lausunto on jälleen kerran ylioptimistinen.

 

Lausunnossa päädytään ennustamaan, että Suomen BKT kasvaisi tänä vuonna 0,3 %.

 

IMF:n arvio merkitsee aiemman kasvuennusteen puolittumista.

 

 

*************

 

 

Näen, että Suomen taloustilanteen heikkous on seurausta siitä näköalattomuudesta, jolla Kataisen-Urpilaisen hallitus yrittää johtaa Suomea.

 

Monet asiat ovat perimmiltään kiinni uskosta tulevaisuuteen ja siitä, että korkeimmat poliittiset johtajat uskovat pärjättävän.

 

Hallituksen toimet ovat viikko viikolta ja päivä päivältä ajautumassa yhä syvemmälle suohon ja totta kai kansalaiset sekä yrityselämä tämän aistivat.

Kansalaisten ja elinkeinoelämän uskoa tulevaisuuteen ovat rapauttaneet mm. seuraavat asiat:

 

  • keskeisten ministereiden joukkopako Brysseliin
  • epätietoisuus, että liittyykö pääministeri "Brysselin pakolaisten" joukkoon
  • hallituksen eripura sote-uudistuksesta ja sote-uudistuksen järjettömyys
  • kiville ajettu kuntauudistus
  • päivittäin kuultavat mittavat irtisanomisuutiset
  • työttömyyden - erityisesti nuorisotyöttömyyden - hallitsematon kasvaminen
  • sekä monet muut seikat

 

Pääministeri Kataisen ilmestyminen kuvaruutuun – jotka esiintymiset ovat onneksi vähentyneet – merkitsee kuulijoissa aina säälintunnetta. 

 

SDP:n kiihtyvä puheenjohtajapeli kasvattaa päivä päivältä epäluottamusta valtiovarainministeripuolueeseen.

 

Vasemmistoliiton puheenjohtajan nukkumiset ministeriaitiossa ja hurlumhei-matkailut maailmalla ovat vieneet lopullisesti uskottavuuden SKDL:n perilliseen.

 

Vihreiden toimenpiteet suomalaisen talouselämän lopulliseksi upottamiseksi merkitsevät, että elinkeinoelämä joutuu tähyilemään seesteisimpiä olosuhteita maamme ulkopuolelta.

 

RKP:n puheenjohtajan jänistäminen neuvotteluista Venäjän kanssa ja hänen mauton kravattitemppunsa ovat varmaan olleet tuskallista seurattavaa aikoinaan puolustusministerin tehtävistä kunnialla selvinneelle saman puolueen Elisabeth Rehn´lle.

 

Ennen sanottiin, että puolustusministerin pitää olla mies, jotta kenraalit voivat mennä nurkan taakse kuselle puolustusministerin kanssa, mutta Elisabeth Rehn lopetti tämän tosiasian. En turhaan aikoinaan äänestänyt Elisabeth Rehn´ä presidentinvaaleissa!

 

 

 

****************

 

 

 

imf1

 

 

IMF ehdottaa Suomelle seuraavia toimenpiteitä:

 

 

  • eläkepäätökset pitää tehdä, sillä niiden toteuttaminen on kymmenvuotinen urakka
  • nuorille pitää saada töitä
  • työttömyyskysymyksen hoitamisessa on otettava nykyistä tiukempi asenne
  • asuntoja täytyy järjestää monimuotoisesti
  • kaupan keskittymisen ongelmiin pitää puuttua, jotta kaksi kaupparyhmää ei pääse nyhtämään kansalaisten euroja kohonneisiin hintoihin loputtomiin
  • ”sote-hoputus” eli terveydenhuollon tehostamisesta on saatava laajapohjaisesti hyväksytty päätös

 

 

Keskeistä IMF:n mielestä on, että sitä parempi Suomelle, jos koko eduskunta saadaan toteuttamaan ja siten sitoutumaan sen vaatimien toimenpiteiden taakse!

Saa nähdä, että joko Kataisen niskurointi opposition mukaan ottamisesta päätöksentekoon vihdoinkin päättyy!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: IMF, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF, ministereiden joukkopako Brysseliin, Henna Virkkunen Brysseliin, Alexander Stubb Brysseliin, Merja Kyllönen Brysseliin, Jyrki Katainen Brysseliin?, Elisabeth Rehn, puolustusministeri Elisabeth Rehn,

Pahin sittenkin vältettiin - Vapaavuori on ministerivuoronsa käyttänyt

Sunnuntai 19.6.2011 - -Esko Erkkilä-

Olen perin tyytyväinen, että eilisen blogikirjoitukseni lähteenä käyttämäni kokoomusvaikuttajat eivät olleet ”kartalla” - Jan Vapaavuoresta ei sittenkään tule uuteen hallitukseen kuntaministeriä.

 

Helsinkiläisen kansanedustajan istuttaminen kuntaministerin pestille olisi tietänyt verisen kuntateurastamisen alkamista. Nyt niin ei ilmeisesti käy, sillä persujen ja Keskustan pelko merkitsee varovaisuutta kuntateurastuksissa.

 

Jokunen ajatus muistakin ministerikaavailuista. Ajatukset ovat täysin omiani:

 

  • SDP:n ministerivalinnan ”pahnanpohjimmainen” eli Jukka Gustaffson on sopiva valinta, jos hallitukseen piti saada pirkanmaalainen demari. Toisen sukupuolen edustaja ei puolueensa varapuheenjohtajuuden siivittämänäkään olisi ollut viisas valinta. Gustaffsonilla on edes jonkinmoista kokemusta todellisesta elämästä. Aktiivisen välihuutajan eduskunta nyt kuitenkin menettää.
  • Erkki Tuomiojan nimittäminen ulkoministeriksi on vakava taka-askel Suomen ulkopolitiikan kannalta. Stubb selitti itku kurkussa, että Suomen linja ei muutu, mutta uskokoon ken tahtoo.
  • kenraalikunta on varmasti mielissään Stefan Wallin´n nimittämisestä puolustusministeriksi. Syy on yksinkertainen – kenraalit haluavat edelleenkin mennä kuselle nurkan taakse puolustusministerin kanssa!
  • kristillisdemokraatit taisivat jujuttaa koko porukan – Päivi Räsäsestä saattaa kuoriutua ihan kelvollinen poliisiministeri!

 

Hallituskuvioista vielä se, että eipä olisi muutama vuosikymmenen sitten uskonut Kansallisen Kokoomuksen johdolla syntyvän Suomeen vasemmistohallitusta. Nyt sekin ihme on koettu!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jan Vapaavuori, puolustusministeri, kenraalien kanssa kuselle, Jukka Gustaffson, Erkki Tuomioja, Päivi Räsänen, Stubb,

« Uudemmat kirjoitukset