Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

SAK:n ennen vuoden 2007 eduskuntavaaleja hyllyttämä TV-mainos on kohonnut YouTuben suursuosikiksi

Sunnuntai 6.2.2011 - -Esko Erkkilä-

Harva mainos saa niin suuren suosion, kuin on saanut SAK:n laatima, mutta ennen julkaisemista hyllyttämä mainospätkä, jota piti rummuttaa ainakin televisiossa ja elokuvateattereissa ennen vuoden 2007 eduskuntavaaleja.

Kyseessä on näyttelijä Oiva Lohtander´n hahmon ympärille luotu kuva rikkaasta porvarista, joka pilkkaa sitä, että eiväthän duunarit edes äänestä. Mainoksen lopussa juontaja sitten patistaa duunareita äänestämään.

Mainospätkä on ainakin kahtena eri taltiointina nähtävissä YouTube´ssa.

Mainokset voi omin silmin katsella www.youtube.com –osoitteesta vaikkapa ”SAK:n mainos” –haulla.

Mainoksia on nyt katsottu 133.000 kertaa, joten SAK voi olla hyvin tyytyväinen saamaansa suosioon! Mainoksen laatijoilla ja maksajilla on kuitenkin surkea olo, sillä mainoksella on ollut täysin vastakkainen vaikutus, kuin sen laatijat aikoinaan kaavailivat.

Ökyporvaria kuvaava SAK:n mainos, vaikka sitä ei kertaakaan missään virallisesti näytetty, oli eräs niitti SDP:n vaalitappiolle vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.

SDP:n roolista SAK:n piikkiin menneen TV-mainoksen todellisena tilaajana on saatavissa vähän tietoa. Mahalaskuun päättynyt yritys tukki vuorenvarmasti niiden suut, jotka SDP:n osuudesta jotain tietävät.

Menneistä on hyvä oppia. On hyvä oppia kilpailijoiden mokauksista ja onnistumisista, jos sellaisia löytää.

Suomen Keskustan vaaliteema huhtikuun eduskuntavaaleissa on ASIAA.

Siinä on huikea ero, kun sitä vertaa SDP:n …anteeksi SAK:n viime eduskuntavaalien alla virittelemään Lohtander-kampanjaan.

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: SAK:n vaalimainos, Oiva Lohtander, SDP:n vaalimainos, SDP:n alamäki, ASIAA, Keskustan vaaliteema ASIAA,

Valtioneuvoston torstaina tammikuun 27. päivänä hyväksymät elintarvike- ja ruokapoliittiset selonteot linkittyvät vahvasti toisiinsa

Lauantai 5.2.2011 - -Esko Erkkilä-

Torstain täysistunnossa 27.1.2011 Eduskunta hyväksyi maa- ja metsätalousvaliokunnan mietinnöt valtioneuvoston elintarvike- ja ruokapoliittisista selonteoista.

Selonteot linkittyvät vahvasti toisiinsa ja molemmissa Keskustan kädenjälki näkyy erittäin vahvasti.

Selonteoista voidaan nostaa esille muutama asia, jotka meidän kaikkien on hyvä tietää ja huolehtia, että turvaamme ne myös jatkossa.

Kotimaisen alkutuotannon heikko kannattavuus on merkittävä uhka koko elintarvikeketjun toiminnalle ja kehittämiselle. Muistaa pitää, että ilman kotimaista raaka-ainetta ei ole nykyisessä mitassaan myöskään elintarvikealan yrittäjyyttä ja työpaikkoja.

Elintarvikeketjun läpinäkyvyydellä taataan laatua ja luottamusta kotimaiseen ruokaan. Kuluttajien näkökulmasta keskeisiä kysymyksiä ovat erityisesti alkuperä, lisäaineet, tuoreus, maku sekä kuljetusmatkat. Keskustan linjauksissa todetaan myös ruoan hinnan merkitys kuluttajille. Kaikkien kuluttajien oikeutta laadukkaisiin elintarvikkeisiin sekä ruoan hinnannousun hillitsemistä on onnistuttu turvaamaan toteutetulla arvonlisäveron laskulla.

Kasvinsuojeluaineiden kotimainen käyttö ja näiden aineiden kuluttajiin kohdistuvat saantimäärät ovat turvallisen alhaisella tasolla. Kokonaisuudessaan suomalaisten kuluttajien kasvinsuojeluaineiden saannista 91 prosenttia tulee tällä hetkellä ulkomaisista elintarvikkeista, erityisesti hedelmistä (EVIRA:n julkaisuja 13/2009 s. 144).

Kotimaisten elintarvikkeiden turvallisuus ja puhtaus ei siis ole myytti, vaan totisinta totta.

Olen pitänyt itseäni jonkinmoisena elintarvikealan taitajan, mutta nyt tutkimuksissa ilmennyt ruuan hävikki yllätti minut.

Ruoan hävikki on arvotonta, suurta tuhlausta ja luonnonvarojen väärinkäyttöä, joka aiheuttaa lisäksi turhia päästöjä. Kuluttajien tietoisuutta hävikin ympäristövaikutuksista tuleekin nopeasti lisätä. Ruokahävikin minimointi on erittäin keskeinen ympäristötoimenpide. Nykyarvioiden mukaan ruokahävikin estäminen on ympäristön kannalta 10 kertaa tehokkaampaa kuin ruokajätteen käsittely.

Eduskunnassa käsitellyt elintarvike- ja ruokapoliittiset selonteot antavat aivan uuden ja pitävän pohjan Suomen Keskustan pitkään ajamille linjauksille kotimaisen elintarviketuotannon aseman vahvistamisesta. Toivon, että niistä käydään kattava keskustelu pian alkavan eduskuntavaalitaistelun aikana.

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elintarvike- ja ruokapoliittiselonteot, elintarvikkeiden arvonlisäveron alentaminen, Kokoomus ja SDP vastustivat ruuan arvonlisäveron alentamista, Keskustan voima riitti ruuan arvonlisäveron alentamiseen.

Paperiliiton puheenjohtajasotku siivotaan vasta eduskuntavaalien jälkeen

Sunnuntai 23.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Paperiliitto rypee puheenjohtajansa Jouko Ahosen aikaansaamassa liemessä.

Ahonen puolusteli yritysjohtajien satojen tuhansien eurojen kuukausipalkkoja sekä niiden päälle maksettavia ruhtinaallisia boonuksia ja sai paperityöläisten vihat päälleen.

Puheenjohtajan menettely oli jatkuvissa YT-neuvotteluissa kituvan paperityöläisen vinkkelistä katsellen tavatonta. Se osoitti puheenjohtajan erkaantuneen johtamansa porukan tuntemuksista.

On selvää, että Ahonen ei voi jatkaa puheenjohtajana, vaan Paperiliiton on tavalla tai toiselle päästävä hänestä eroon.

Eroon pääseminen on vaikeaa, sillä lihapatojen ääreen kivunnut Ahonen ei suostu itse irtisanoutumaan ja ainoa hänet erottamaan pystyvä Paperiliiton elin eli liittokokous on koolla vasta vuonna 2013.

Paperiliiton hallitus päätti torstaina tammikuun 20. päivänä, että puheenjohtaja Ahosen hyllyttämistä jatketaan huhtikuun loppuun saakka.

Aikataulu on ymmärrettävä, sillä Paperiliiton demarit ja SDP:n johto eivät halua, että Ahoselle kulisseissa kaavailtu mittava kultainen kädenpuristus tulisi julkiseksi ennen eduskuntavaaleja.

Ahonen kultaisen kädenpuristuksen julkistaminen ennen eduskuntavaaleja lisäisi SDP:n ahdinkoa nykyisestään.

Ahosen kuukausipalkka on 9.000 euroa kuukaudessa ja sitä maksetaan Paperiliiton nykypäätöksillä hänelle viime vuoden marraskuun lopusta tämä vuoden huhtikuun loppuun saakka ilman työvelvoitetta.  Ahoselle maksetaan siis viiden kuukauden aikana palkkaa kotisohvalla loikoilemisesta 45.000 euroa! Kohtuullinen tienesti!

Ahonen täytti vast´ikään 57 vuotta. Se merkinnee, että Ahosen eduskuntavaalien jälkeen kuittaama kultainen kädenpuristus koostunee muutaman tulevan vuoden palkkasummasta, jolla Paperiliitto saattelee nykyisen, mutta pian entisen puheenjohtajansa eläkevaariksi.

Veikkaan, että Ahosen saaman kultaisen kädenpuristuksen eurohintaa ei julkisteta. Käytännössä se on kuitenkin määriteltävä sen mukaan, että hänen nykyinen ansiotasonsa turvataan 63 vuotiaaksi saakka.

On helposti arvioitavissa, että Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahoselle eduskuntavaalien jälkeen sovittava kultainen kädenpuristus on hinnaltaan 600.000 -1.000.000 euroa. On siinä paperimiehillä nielemistä!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paperiliitto, Jouko Ahonen, kultainen kädenpuristus, Ahosen kultainen kädenpuristus, SDP, SDP:n ahdinko,

Anneli Jäätteenmäen ratkaiseva osuus unohdetaan usein

Keskiviikko 19.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Anneli Jäätteenmäki valittiin Suomen Keskustan puheenjohtajaksi v. 2002.

Hänen johdollaan Keskusta suisti Paavo Lipposen ja SDP:n vallankahvasta vuoden 2003 eduskuntavaaleissa.

Jäätteenmäen keskeinen rooli SDP:n kuningastien katkaisija unohdetaan usein. Näin ei saisi olla, sillä kunnia sille jolle kunnia kuuluu!

Jäätteenmäen lyhyeksi jäänyt pääministeriys ei himmennä hänen saavutuksiaan demarivallan päättäjänä.

Tunnen Annelin ainoastaan pintapuolisesti, mutta annoin hänelle Keskustan Riikan-risteilyllä tunnustusta saavutuksestaan. Minusta tuntui, että sanomani lämmitti Jäätteenmäkeä.

Anneli Jäätteenmäen ryhdikäs esiintyminen vuoden 2003 eduskuntavaalien vaalikampanjan aikana vakuutti suomalaiset muutoksen tarpeesta – kansa oli kyllästynyt SDP:n ylivaltaan.

Matti Vanhanen valittiin pääministeriksi Jäätteenmäen 68 päivää kestäneen pääministeriyden jälkeen.

Keskusta säilytti pääministeriyden Matti Vanhasella vuoden 2007 eduskuntavaaleissa ja nyt on Mari Kiviniemellä ”tuhannen taalan paikka” pitää pääministerin posti Keskustalla, kun huhtikuulla käymme eduskuntavaaleihin.

Menneet eivät paljon paina nykyhetken tilanteissa, mutta toivoa sopii, että Anneli Jäätteenmäen keskeinen rooli demarien ylivallan päättäjänä muistettaisiin.

Sopii muistaa myös se, että Anneli Jäätteenmäki on kautta aikojen ensimmäinen nainen, joka on toiminut Suomen pääministerinä.

Tasa-arvoa arvostavien on hyvä muistaa, että Suomessa on naisista ollut ainoastaan keskustalaisia pääministerinä!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anneli Jäätteenmäki, pääministeri Anneli Jäätteenmäki, vuoden 2003 eduskuntavaalit, vuoden 2007 eduskuntavaalit, vuoden 2011 eduskuntavaalit, Mari Kiviniemi, Paavo Liiponen, SDP, SDP:n kuningastie, Suomen ensimmäinen naispääministeri, naispääministerit,

Suomen nopea elpyminen on tosiasia

Torstai 2.9.2010 - -Esko Erkkilä-

Haastava otsikko, mutta se näyttää päivä päivältä muodostuvan yhä enemmän totuudeksi.

 

Erilaisten tutkimuslaitosten kansan keskuudessa toteuttamat gallup-kyselyt ja pankkien talousviisaiden diasulkeiset kertovat, että maan taloustilanne on kohenemassa ennakoitua nopeammin.

 

Kehitys on tunnustus Keskustan johdolla toteutetulle talouspolitiikalle ja myrkkyä kaikkea arvostelevalle demari-porukalle.

 

Matti Vanhasen kaukokatseisuus on saamassa palkinnon - harmi, että Vanhanen on siirtynyt sivuun ja ei saa sitä tunnustusta, jonka hän ansaitsisi.

 

Pääministeri Mari Kiviniemen hallitus on entisestään terävöittänyt edellisen hallituksen linjauksia ja tulosta syntyy.

 

Talouden ennakoitua nopeampi elpyminen sataa huhtivaaleissa hallituspuolueiden laariin ja saattaa SDP:n entistä pahempaan ahdinkoon. Koska sammuvat valot SDP:n puoluetoimistosta?

 

Ruuan arvonlisäprosentin alentaminen, tulossaoleva takuueläke ja ydinvoimaratkaisun aikaansaama myönteinen yritysilmapiiri ovat  ratkaisevassa asemassa, kun tarkastellaan viime kuukausien päätöksiä.

 

Taloustilanteen koheneminen ei vielä ole varmaa, sillä kansainväliset ongelmat saattavat nopeastikin vaikuttaa negatiivisesti. Hereillä on siis oltava, mutta pienoiseen hengähdystaukoon on nyt mahdollisuus.

 

Vanhasen ja Kiviniemen sekä heidän hallitustensa oikein mitoitetut ja oikein ajoitetut toimenpiteet luovat rohkaisevan taustan sille toiminnalle, jonka perusteella kansalaiset huhtikuussa 2011 arvioivat hallituspuolueiden ja oppositiopuolueiden eväät rakentaa Suomea seuraavan vaalikauden aikana.

 

Hallituspuolueiden kannalta näkymät ovat valoisat!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Matti Vanhanen, Keskusta, SDP, SDP:n puoluetoimisto,

Arvonlisäverokannat muuttuivat heinäkuun 1. päivänä

Sunnuntai 4.7.2010 - -Esko Erkkilä-

Heinäkuun alussa arvonlisäveroon tuli yhden %-yksikön korotus.

 

Yleinen arvonlisävero on nyt 23 % ja elintarvikkeille se on 13 %.

 

Sääntö ei olisi kuitenkaan sääntö, ellei siitä olisi poikkeuksia. Nyt poikkeus oli se, että ravintola- ja ateriapalveluiden arvonlisävero aleni - vielä kesäkuussa se oli 22 %, mutta heinäkuussa 13 %.

 

Majoituspalveluissa verokanta oli aiemmin 8 %, mutta heinäkuun alusta se on ollut 9 %.

 

Elintarvikkeiden arvonlisäverokanta oli viime lokakuuhun saakka 17 %, mutta silloin se aleni 12 prosenttiin. Elintarvikkeiden arvonlisäveron alentaminen oli sulka Suomen Keskustan hattuun, sillä kaikkea vastustavan SDP:n lisäksi myös Kokoomus vastusti veronalennusta!

 

Elintarvikkeisiin sovellettava alhaisempi arvonlisäverokanta on heikompien tukemista parhaimmillaan ja sen vuoksi SDP:n vastustava kanta ihmetyttikin.

 

Rehuja kohdellaan arvonlisäverotuksessa samoin kuin elintarvikkeita eli niihin sovelletaan heinäkuun alusta alkaen 13 %:n verokantaa. Mikäli rehuraaka-aineita ohjataan esim. polttoon, niin arvonlisäverona on silloin 23 %. Käyttötarkoitus siis viime kädessä ratkaisee verokannan.

 

Arvonlisäverotuksen koukerot tuntuvat monimutkaisilta, mutta asiaan perehtyneiltä ne eivät sitä ole.

 

Oleellista viime aikoina on ollut se, että elintarvikkeiden arvonlisäverotus keveni viime vuoden loppupuolella ja nyt se hieman kiristyi, mutta on edelleenkin 4 %-yksikköä alhaisempi kuin ennen.

 

Ravintolaruokailussa hintojen piti alentua heinäkuun 1. päivänä, mutta eräät luuseri-ravintoloitsija eivät suostuneet alentamaan kuluttajahintojaan. Surullista, mutta totta!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: arvonlisävero, elintarvikkeiden arvonlisävero, Suomen Keskusta, SDP, Kokoomus

Kaupungin työntekijöille ei kuulu maksaa palkkaa puoluekokousmatkoilta

Torstai 27.5.2010 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupungin henkilöstöjaosto teki puheenjohtajansa Olli-Poika Parviaisen (vihr.) johdolla itsestään selvän päätöksen, kun se kieltäytyi maksamasta palkkaa kaupungin palkollisille siltä ajalta, jonka nämä käyttävät työaikaansa puoluekokouksiin osallistumisiin.

 

Päätöksellä kumottiin Tampereen ilmeisen "ikiaikainen" menettelytapa, jolla on vuosikymmenet tuettu vasemmistopuolueiden satraappien puoluekokousmatkailua.

 

Ihmettelen suuresti henkilöstöjaoston varajäsenen Pekka Salmen (sdp) lausuntoja, kun hän kummeksuu päätöstä.

 

Salmen kummeksumisessa on outoja perusteluita ainakin kahdesta syystä.

 

Salmi oudoksuu päätöksen ajankohtaa - hän kokee päätöksen XL-ryhmän rokottamiseksi, joka suuntautuu demareihin. Sen lisäksi Salmi perustelee, että palkallinen puoluekokousmatka oli varmistettu virkamiehiltä!

 

Linjakkaan päätöksen tekemisellä ei ole yhteyttä demarien Joensuun puoluekokoukseen - menettely vaan sattui nyt viimeinkin tulemaan henkilöstöjaoston tietoon ja se reagoi ilman viivettä. Hyvä niin!

 

Virkamiesten "lupaukseen" vetoaminen ei ole Tampereella nykypäivää - Tampereella luottamushenkilöt päättävät, eivät virkamiehet.  Kyse on niin merkittävästä perusasiasta, että siitä ei pitäisi olla kenelläkään virheellisiä käsityksiä - ei edes tulevalla kansanedustajaehdokas Salmella!

 

Kiitän Olli-Poika Parviaista ja hänen johdollaan toimivaa henkilöstöjaostoa oikeasta päätöksestä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kaupunki, Olli-Poika Parviainen, SDP:n puoluekokous, XL-ryhmä, Pekka Salmi

SDP pakoilee vastuuta

Keskiviikko 12.5.2010 - -Esko Erkkilä-

SDP:n puoluejohto - puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma - ilmoittivat, että he aikovat äänestää keskiviikkona 12.5.2010 Kreikalle annettavaa lainaa vastaan.

 

Päätös osoittaa SDP:ltä lyhytnäköistä politiikkaa ja äänten kalastelua halvoilla keinoilla. SDP:stä ei ole vastuunkantajaksi.

 

Poliittisten puolueiden uskottavuus, linjakkuus, luotettavuus ja yhteistyökyky koetellaan vaikeissa paikoissa - nyt Suomessa, EU:ssa ja koko läntisessä maailmassa on vaikea paikka.

 

Arvostan Suomen Keskustan ja Kansallisen Kokoomuksen politiikkaa ja niiden keskinäistä yhteistyötä näinä vaikeina aikoina.

 

SDP:ssä on tutkittu Eduskunnan paikkajakaumaa ja todettu, että tarvittavat tukitoimet tullaan hyväksymään ilman heidän tukeaankin, joten he voivat mielistellä äänestäjiä ja järkevä lopputulos saadaan siitä huolimatta.

 

SDP ei halua kantaa vastuuta tiukassa paikassa - ainakaan minun mielestäni SDP ei ansaitse äänestäjien luottamusta seuraavissa vaaleissa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kreikan tukitoimet, SDP, Jutta Urpilainen, Eero Heinäluoma, Suomen Keskusta, Kansallinen Kokoomus

« Uudemmat kirjoitukset