Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pylsyn penkki - Suomen ensimmäinen emäntäkoulu

Sunnuntai 25.7.2010 - -Esko Erkkilä-

Hämeenkyrössä Mahnalanselän länsirannalla on jyrkkä kallioseinämä. Kallioseinämässä lähellä vesirajaa on ihmisen istuttavan kokoinen kolo - "penkki". Penkille ei ole pääsyä avoveden aikana kuin venekyydillä ja sama juttu on myös poispääsyn laita - uimalla poispääsy tietysti onnistuu, mutta uintimatkaa rantautumiskelpoiseen kohtaan kertyy varsin paljon.

 

Kerrotaan, että Pylsyn emäntä moitti joka käänteessä miestään. Kerran he olivat matkalla veneellä Hämeenkyrön kirkolle.

 

Menomatkalla emäntä taas tavalliseen tapaansa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pylsyn penkki, ensimmäinen emäntäkoulu, Hämeenkyrö, Viljakkala, MTK, Mahnala, Laitilansalmi, Arostensalmi, Purimonsalmi, Kirkkojärvi, Kallioistenselkä, Mahnalanselkä, Seppo Savolainen, m/s Purimo,

Impilahti - poikkeamisen arvoinen paikka tänäänkin

Perjantai 23.7.2010 - -Esko Erkkilä-

Sortavalasta Petroskoin suuntaan kohdataan kaksikin merkittävää puunjalostuslaitosta. Näimme ne molemmat heinäkuisella matkallamme Laatokan Karjalaan.

 

Ensiksi tulee vastaan Läskelän paperitehdas, jonka toiminta tosin on muutama vuosi sitten loppunut. Paperitehdas on korkean muurin ja "Nato-piikkilangan"eristämä, vaikka teollista toimintaa siellä ei enää olekaan. Läskelän kosken kautta vettä virtaa Jänisjärvestä Laatokkaan - matkailijat tapaavat meidän tapaamme pysähtyä ihailemaan Läskelän koskea. Läskelä kuului Suomen aikana Harlun pitäjään.

 

Matkailijan kannattaa poiketa Petroiskoin tieltä Impilahteen, sillä...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Impilahti, StoraEnso, Impilahden kirkko, Läskelä, Salmi, Mantsinsaari, Pitkäranta

Miksi Tampereen kaupungin asiat eivät kiinnosta asukkaita?

Maanantai 14.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Irene Roivaisen järjestämään asukasiltaan Linnanmaan koululla 08.06.2010 klo 18.00.

 

Asukkaiden ennalta lähettämiin sekä tilaisuudessa esittämiin kysymyksiin vastaamassa oli yhdeksän kaupunginvaltuutettua eli puheenjohtaja mukaan lukien paikalla oli kymmenen kunnallispoliitikkoa.

 

Otsikkototeamus tuli helposti mieleen, sillä lähes loppuun saakka asukkaita oli paikalla vähemmän kuin poliitikkoja, koska vasta Atalan Omakotiyhdistys ry:n puheenjohtajan saapuminen paikalle tilaisuuden lopulla tasoitti asukkaiden ja poliitikkojen voimasuhteet 10 - 10! Paikalla oli lisäksi 4 kaupungin virkahenkilöä, joten kokonaisvahvuus tilaisuuden lopussa oli 24 henkilöä.

 

Monet läsnä olleet kunnallispoliitikot...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaupunginvaltuuston puheenjohtajan asukasilta, Irene Roivainen, Mikko Kriikku, Jari Heinonen, Heikki Luoto, Lasse Oksanen, Mikko Aaltonen, Olli-Poika Parviainen, Seppo Salminen, Sanna Ojanen, Marko Roth

Kaupungin työntekijöille ei kuulu maksaa palkkaa puoluekokousmatkoilta

Torstai 27.5.2010 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupungin henkilöstöjaosto teki puheenjohtajansa Olli-Poika Parviaisen (vihr.) johdolla itsestään selvän päätöksen, kun se kieltäytyi maksamasta palkkaa kaupungin palkollisille siltä ajalta, jonka nämä käyttävät työaikaansa puoluekokouksiin osallistumisiin.

 

Päätöksellä kumottiin Tampereen ilmeisen "ikiaikainen" menettelytapa, jolla on vuosikymmenet tuettu vasemmistopuolueiden satraappien puoluekokousmatkailua.

 

Ihmettelen suuresti henkilöstöjaoston varajäsenen Pekka Salmen (sdp) lausuntoja, kun hän kummeksuu päätöstä.

 

Salmen kummeksumisessa on outoja perusteluita ainakin kahdesta syystä.

 

Salmi oudoksuu päätöksen ajankohtaa - hän kokee päätöksen XL-ryhmän rokottamiseksi, joka suuntautuu demareihin. Sen lisäksi Salmi perustelee, että palkallinen puoluekokousmatka oli varmistettu virkamiehiltä!

 

Linjakkaan päätöksen tekemisellä ei ole yhteyttä demarien Joensuun puoluekokoukseen - menettely vaan sattui nyt viimeinkin tulemaan henkilöstöjaoston tietoon ja se reagoi ilman viivettä. Hyvä niin!

 

Virkamiesten "lupaukseen" vetoaminen ei ole Tampereella nykypäivää - Tampereella luottamushenkilöt päättävät, eivät virkamiehet.  Kyse on niin merkittävästä perusasiasta, että siitä ei pitäisi olla kenelläkään virheellisiä käsityksiä - ei edes tulevalla kansanedustajaehdokas Salmella!

 

Kiitän Olli-Poika Parviaista ja hänen johdollaan toimivaa henkilöstöjaostoa oikeasta päätöksestä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kaupunki, Olli-Poika Parviainen, SDP:n puoluekokous, XL-ryhmä, Pekka Salmi

Kansanedustaja Mikko Alatalo (kesk.) ihmetteli vappupuheessaan, että hallituksen biopakettia väheksytään

Sunnuntai 2.5.2010 - -Esko Erkkilä-

- Ydinvoimapäätöksiin verrattuna uusiutuvan puun ja hakkeen paketti on vaikutuksiltaan moninkertainen. Biopaketti käynnistää vuosikymmenien rakennushankkeet ja antaa työtä koko Suomelle.

 

- Turpeen tuotantoa on hyljeksitty. Sanon siihen, että mieluummin kotimaista turvatta kuin ulkomaista kivihiiltä.

 

Joka tapauksessa biopaketti vauhdittaa energiateknologian yrityksiä ja työllistää kuljetusalaa. Toisaalta kun miljoonien mottien hakeralli alkaa, tiestö joutuu kovaan rasitukseen. Sen vuoksi tulevien hallitusten tulee määrätä merkittävästi lisärahoja maaseudun tieverkolle, toki myös rautateille. Pirkanmaan metsämaakuntana tulisi olla tierahajonon kärjessä, vaatii Alatalo.

 

- Tiestö on maaseudulle yhtä tärkeä kuin laajakaista

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vihreä Vappu, Tampere, Mikka Alatalo, Timo Taivalsalmi, Tarmo Niemenmaa, Antti Juva

Eduskuntavaaleihin on aikaa vajaa vuosi

Maanantai 19.4.2010 - -Esko Erkkilä-

Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään 17.4.2011 eli varsinaiseen vaalipäivään on aikaa vajaa vuosi.

 

Suomen Keskustan Pirkanmaan piirikokous oli Sastamalan Ellivuoressa lauantaina 17.4.2010 eli tasan vuotta ennen varsinaista vaalipäivää. Kokousosanottajia oli poikkeuksellisen paljon, sillä läsnä oli 115 henkilöä. Suuri osanottajajoukko osoittaa, että yhteisten asioiden hoitaminen kiinnostaa.

 

Kokouksessa oli innostunut tunnelma ja useissa puheenvuoroissa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 2011, Suomen Keskusta, Mikko Alatalo, Vilhartti Hanhilahti, Tarmo Niemenmaa, Timo Taivalsalmi

Mieluisa lahja

Torstai 25.3.2010 - -Esko Erkkilä-

Sain serkkuni mieheltä mieluisan lahjan - pikkuriikkisen luusta tehdyn puukon sekä samasta materiaalista tehdyn puukontupen.

 

Lahjakokonaisuuden tekee arvokkaaksi tuppeen kirjoitettu teksti: Mantsisaari 1940

 

Puukontuppeen on kirjailtu Suomen lippu hulmuamaan lipputangossa.  Esineen tekijä on ilmeisesti tuntenut Mantsinsaaren muinaishistorian, sillä puukoon on kirjailtu härän tai hirvenpää. Mantsinsaari on ollut kuuluisa härkäuhristaan ja sen vuoksi saarta kutsutaan edelleenkin Härkäuhrin saareksi.

 

Puukko ja sen tuppi on kuulunut...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mantsinsaari, Mantsin miehet, Canet-tykki, Salmi, Rajakontu, Pitkäranta, Sortavala, Moskovan rauha, 13.3.1940, härkäuhrin saari

Ovatko demari-konkarit oikeilla jäljillä?

Keskiviikko 24.3.2010 - -Esko Erkkilä-

Kunnallisneuvos Seppo Salminen (SDP) ja kiinteistöneuvos Esa Rannikko (SDP) ovat laatineet ansiokkaan kirjoituksen, jonka Aamulehti julkaisi mielipidepalstallaan 19.3.2010.

 

Mielipidekirjoituksen otsikko oli: "Tampereen raitiotie, kallista haihattelua".

 

Demari-konkarit tarkastelevat kirjoituksessaan ratikan saavutettavuutta, nopeutta, reititystä, taloutta sekä perustamis- ja käyttökustannuksia.

 

Neuvokset eivät varmaankaan ole täydellisiä asiantuntijoita, mutta...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Seppo Salminen, Esa Rannikko, ratikka, XL-ryhmä, Ratikka-ilta

« Uudemmat kirjoitukset