Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Aina se säpsähdyttää, kun posti tuo Poliisilta kirjeen!

Perjantai 3.5.2024 - -Esko Erkkilä-

IMG_9704.JPG

Sain ennen Vappua Poliisilta kirjeen ja hetihän se oli pikakelauksella läpikäytävä viimeaikaiset tapahtumat tienpäällä.

 

Helpotus oli suuri, kun kirjeessä Sisä-Suomen poliisilaitoksen Nokia poliisiasemalla työskentelevä naispuolinen rikosylikonstaapeli kertoi, että poliisi on keskeyttänyt mökkini kalustovajaan tehdyn murron ja varkauden tutkimisen.

 

Tosiaan tein rikosilmoituksen, kun mökkini kalustovajan molemmat ovet on murrettu maaliskuun aikana ja vajasta oli varastettu bensakanisteri.

 

Olen vajaan kolmenkymmenen talven ajan pitänyt ”lumilukkoa” mökilläni eli mökkitien viimeinen 150 metriä on jätetty auraamatta, mutta kuluneena talvena tie on ollut aurattuna perille saakka ja heti varkaat iskivät!

 

Selvisin murtojälkien paikkaamisella, mutta ilmeisesti samat rosvot olivat käyneet naapurimökillä ja tehneet paljon pahaa.

 

************

 

Poliisi kertoo, että tutkintaa jatketaan, jos uutta ilmenee!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aina se säpsähdyttää kun posti tuo Poliisilta kirjeen!, Poliisi on keskeyttänyt mökkini kalustovajaan tehdyn murron tutkimisen, Sisä-Suomen Poliisilaitoksen Nokian poliisiasema, Viljakkalan Majajärvi, Murto Viljakkalassa,

Makeisten arvonlisäverokannan muutoksen vaikutukset ovat kaikissa portaissa pieniä!

Torstai 25.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Hallitus on päättänyt, että makeisten arvonlisäverokanta muutetaan nykyisestä 14 %:sta 25,5 prosenttiin jo tämän vuoden puolella.

 

Korotuksen ennakoidaan tuottavan 85 miljoonaa euroa lisätuloja valtiolle.

 

Kuvaan kuuluu, että makeisvalmistajat maalaavat pirua seinälle asian johdosta, mutta mielestäni niin ei ole.

 

Perustan maltillisen näkemykseni markettien irtokarkkihyllyjen näkymiin, sillä eräs pahuuksistani on viime aikoina ollut vierailla niillä hyllyillä.

 

Irtokarkkihyllyjen tarjonta on kaikissa liikkeissä monipuolista ja irtokarkkien hinnat vaihtelevat välillä 5,50 -10,50 euroa per kilo!

 

Halvimmat kilohinnat olen tavannut Prismoissa ja kalleimmat Citymarketeissa.

 

Otan muutaman esimerkin:

 

·      Prismassa oli taannoin halpa hinta eli 5,50 /kg ja se merkitsi verottomaksi hinnaksi 4,83 €/kg. Uudella alv-prosentilla uusi hinta olisi 6,06 €/kg eli hinnannousua olisi 0,56 €/kg.

 

IMG_9672.JPG

 

·      Eilen Koivistonkylän Prismassa Tampereella hinta oli 8,95 €/kg joka merkitsi verottomaksi hinnaksi 7,85 €/kg.  Uudella alv-prosentilla uusi hinta olisi 9,85 €/kg eli hinnannousua olisi 0,90 €/kg.

 

·      City-marketeissa irtokarkkien hintataso liikkuu tasolla 10,50 €/kg ja se merkitsee verottomana hintana 9,21 €/kg.  Uudella alv-prosentilla uusi hinta olisi 11,56 €/kg eli hinnannousua olisi 1,06 €/kg.

 

*************

En luonnollisesti tiedä suurten kauppaketjujen sisäänostohintoja, mutta otaksun niiden olevan irtokarkeissa tasoa 3,50 – 4,00 euroa per kilo ja se merkitsee, että kauppa pystyisi vallan hyvin myymään irtokarkkeja nykyhinnoin myös uuden alv-tason aikana!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Makeisten arvonlisäverokannan muutoksen vaikutukset ovat kaikissa portaissa pieniä!, Makeisten arvonlisävero,

Tuulilasin kiveniskemän korjaaminen käy nopeasti!

Perjantai 19.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Olen huhtikuun aikana saanut kaksikin kiveniskemää tuulilasiini ja soitin asiasta OP-Pohjolaan, sillä minulla on autovakuutukset siellä.

 

Pohjolan myyntihenkilö otti autoni tiedot vastaan ja luetteli OP- Pohjolan yhteistyökorjaamot.

 

Valitsin parin kilometrin päässä sijaitsevan Autoklinikan ja ajoin sinne.

 

Autoklinikan työnjohtajan puheille pääsin kymmenen minuutin odottelun jälkeen ja autoni otettiin heti käsittelyyn.

 

Autoni tuulilasi oli korjattu puolen tunnin kuluttua ja työnjohtaja kertoi, että tuulilasissa oli kaikkiaan neljä kiveniskemää!

 

Korjaukset eivät maksaneet minulle mitään, sillä vakuutusyhtiöt korjauttavat asiakkaidensa tuulilasit veloituksetta - täytyyhän toki olla voimassa tuulilasivakuutus!

 

****************************

Olen enemmän kuin tyytyväinen, että otin korjaushommat tosissani pian vaurioiden syntymisen jälkeen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tuulilasin kiveniskemän korjaaminen käy nopeasti!, tuulilasivakuutus, kiveniskemä, kiveniskemän korjaaminen, OP-Pohjola, Autoklinikka,

Onneksi itsellä on maansiirtokoneita!

Maanantai 15.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Mökin rakennushommissa tarvitaan monenlaisia maanrakennuskoneita, kun rakentaminen aloitetaan alusta.

 

Onneksi perhekuntamme pojat ovat hankkineet melko monipuolisen konevalikoiman maanrakennuskoneita, joita nyt pystymme hyödyntämään, kun mökkirakentaminen todenteolla on alkamassa.

 

 

IMG_9616.JPG

 

Pienoiskaivuri, jota tässä tuodaan ”tapahtumapaikalle” on maansiirrossa avaintekijä.

 

 

IMG_9622.JPG

 

Omatekoisella kuljetuskärryllä kaivuria pystytään kuljettamaan tarvittavat matkat.

 

 

IMG_9617.JPG

 

Kauhakuormaaja on maansiirtohommissa tärkeä, sillä sen avulla pystytään levittämään sepelit ja murskeet oikeille paikoilleen mökkitontilla.

 

*******************

 

Onneksi perhekunnassamme on myös osaavia kuljettajia, jotta maansiirtokoneista saadaan maksimaalinen hyöty!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Onneksi itsellä on maansiirtokoneita!, kaivinkone, kauhakuormaaja,

Kiitokset Annikalle - tervetuloa Antti Kaikkonen!

Perjantai 16.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Poliittisessa keskustassa tapahtui eilen, kun Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kertoi, että ei enää asetu ehdolle puheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa.

 

Olen ”aina” ollut…

 

eskojaannika.jpg

 

…vankka Annikan tukimies ja arvostan hänen toimintaansa.

 

*********************

Keskustan valtakunnallinen osuus äänestäjistä on nyt tasoa 10 prosenttia ja mielestäni sekä kokemukseni mukaan noin alhainen kannatus ei suinkaan ole puoluejohdon ”syytä”!

 

Syy on kunnallisjärjestöjen ja piiriorganisaatioiden heikosta toiminnasta!

 

*********************

 

Olen kerran äänestänyt Antti Kaikkosta Keskustan puheenjohtajaksi, mutta jäin vähemmistöön ja puheenjohtajaksi valittiin Katri Kulmuni.

 

Toivon ja esitän Antti Kaikkosta Keskustan puheenjohtajaksi – toki sillä reunaehdolla, että Kaikkonen itse tavoittelee puheenjohtajuutta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kiitokset Annikalle . tervetuloa Antti Kaikkonen!, Annika Saarikko, Antti Kaikkonen, Katri Kulmuni,

Nyt alkaisivat olemaan sopivat jäidennostokelit! (osa 1)

Maanantai 5.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Entisaikaan pikkutiloilla maidonjäähdytys oli huolehdittava jäiden avulla, sillä maidonjäähdyttimiä ei ollut tai ne olivat liian kalliita.

 

Jäidennosto oli naapuritilojen yhteinen voimainponnistus, sillä yksinään sitä ei pystynyt kukaan tekemään.

****************

 

Jäät säilytettiin varjoisaan paikkaan tehdyssä purukasassa, jonka kunnostaminen piti aloittaa jo syksyllä sulanmaan aikana. Purukasaan kaivettiin lapiolla n. 4 – 5 metriä kanttiinsa oleva tapapohjainen kuoppa, jonne jäät sitten aseteltiin talvella.  Jos entiset sahanpurut eivät riittäneet peitoksi, oli uusia sahanpuruja noudettava lähiseudun sahoilta.

 

****************

 

Varsinainen jäidennosto tapahtui jääsahalla sahaamalla sen kokoisiksi jääkimpaleiksi, jotka mahtuivat rekeen.

 

Pari ensimmäistä jäälohkaretta painettiin jään alle, jotta avantoon saatiin sopivasti ”avovettä”. Jäälohkareet ajettiin jäälle lohkareitten alle laitettavilla jääkelkoilla, jotka oli tehty puusta – jääkelkkoja vetivät hevoset.

 

Jossain vaiheessa jäänsahaamiseen alettiin käyttämään moottorisahoja, mutta silti tarvittiin jääsahaa, sillä kovina pakkastalvina moottorisahan terä ei ylettänyt jään läpi.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt alkaisivat olemaan sopivat jäidennostokelit! (osa 1), jäidennosto, sahanpuru,

Polttopuissa paras turva!

Maanantai 28.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Perhekuntamme esikoinen antoi eilen minulle luottamustehtävän, kun sain kuljettaa traktorin peräkärryllisen hänen tekemiään polttopuita mökkimme ”polttopuurantteelle”!

 

*****

 

Tehtäväkseni jäi kuljetushomman lisäksi…

 

 

IMG_8418.JPG

 

 

IMG_8419.JPG

 

…kipata täysi peräkärrykuormallinen valmiita klapeja odottamaan niiden pinoamista erilaisiin rullakoihin!

 

IMG_8420.JPG

 

Homma onnistui hienosti, sillä peräkärryn lava tuli tyhjäksi!

*************

Vaikka kyse onkin perhekunnan sisäisestä bisneksestä, pitää hommassa noudattaa kaupallisia periaatteita!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Polttopuissa paras turva!, Polttopuut, pinokuutiometri, kiintokuutiometri, irtokuutiometri,

Keskipojan ansiosta selvisin tietokoneongelmistani vain kaksi päivää ilman nettiä!

Lauantai 15.7.2023 - -Esko Erkkilä-

Saan syyttää vain itseäni, että en ole huolehtinut pin-koodien sekä salasanojen tallentamisesta asianmukaisesti ja jouduinkin olemaan ilman nettiä, sähköpostia, pankkiyhteyksiä, blogikirjoituksia ja muita tietokonepalveluksia kaksi pitkää päivää.

 

Rouva on hankkinut eräästä alan liikkeestä perhekuntamme kaikille tietokone- ja puhelinvempaimille huollon, ylläpidon ja kaikenlaisen huolenpidon viideksi vuodeksi, mutta kyseisen liikkeen tietokoneasiantuntijat olivat voimattomia ongelman korjaamisessa.

 

”Asiantuntijat” ehdottivat ratkaisuksi kaikkien tietojen buuttaamista eli lopullista hävittämistä!

 

En suostunut buuttaamiseen, vaan vein läppärini eilen keskipojan nähtäväksi ja hämmästykseni oli suunnaton, kun hän vartin kestäneen työskentelyn tuloksena sai palautettua kaikki pin-koodit, salasanat ja nyt…

 

 

IMG_8147.JPG

 

…läppärini on taas entisessä iskussaan!

 

 

Kyllä Teppo osaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskipojan ansiosta selvisin tietokoneongelmistani vain kaksi päivää ilman nettiä!, pin-koodit, salasanat, netti, internet, pankkiyhteydet,

Irto- eli heittokuutiometrillinen klapeja "kutistuu" pinokuutiometriksi kertoimella 0,6!

Keskiviikko 12.7.2023 - -Esko Erkkilä-

Olen tuntenut huonoa omaatuntoa, kun esikoisemme meille keväällä tuoma traktorin peräkärryllinen klapeja on ollut kippauspaikalla levällään.

 

Eilen ryhdistäydyin ja aloitin hajallaan olevien klapien pinoamisen häkkeihin.

 

 

IMG_8124.JPG

 

Työ edistyi yllättävän nopeasti, sillä sain puolet klapeista pinottua…

 

 

IMG_8125.JPG

 

…häkkeihin.

 

 

Iso klapikasa ”kutistui” pieneksi ja sitä kautta tuli käytännössä todetuksi puun eri mittayksiköiden muuntokertoimet!

 

 

********************

 

Kirjallisuustiedon mukaan muuntokertoimet ovat seuraavat:

 

  • irto- eli heittokuutiometri (lyhenne i-m3) vastaa keskimäärin 0,6 pinokuutiometriä ja 0,4 kiintokuutiometriä

 

  • pinokuutiometri (lyhenne p-m3) vastaa keskimäärin 1,67 irtokuutiometriä ja 0,67 kiintokuutiometriä

 

  • kiintokuutiometri (lyhenne luonnollisesti m3) vastaa keskimäärin 1,5 pinokuutiometriä ja 2,5 irtokuutiometriä

 

 

Totean, että kirjallisuustieto pitää paikkansa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Irto- eli heittokuutiometrillinen klapeja "kutistuu" pinokuutiometriksi kertoimella 0, 6!, irtokuutiometri, heittokuutiometri, pinokuutiometri, kiintokuutiometri, puun eri mittayksiköiden muuntokertoimet,

Sadan maratonin mies Johannes Jonoff on poissa!

Sunnuntai 11.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön kuusivuotisen puheenjohtaja-aikanani keskeisenä talkoomiehenä toimi Johannes Jonoff, jonka hautajaisia vietettiin eilen – Johannes sai elää 95-vuotiaaksi!

 

Lukemattomat olivat ne kerrat, kun kuukauden ensimmäisenä maanantai-aamuna klo ”ennen aamukahdeksaa” sain olla Johanneksen oven takana ja lähdimme pystyttämään Keskustan telttaa Keskustorille! Kahvit olivat tarjoiluvalmiina heti puoli yhdeksän aikaan!

 

Johannes oli todellinen moniosaaja, sillä ortodoksitaustan omaavana hän toimi mm. Tampereen ortodoksikirkon oppaana – oli ilo osallistua Johanneksen vetämille opastuksille!

 

Valitsimme Johanneksen aikoinaan Sara Hildenin taidemuseon johtokuntaan Keskusta edustajana ja hyvän valinnan teimmekin.

 

Eräs toimintalohko Johanneksella oli urheilu ja siinä varsinkin veteraaniurheilu – Johannes oli tunnettu siitä, että hänellä oli takanaan sata täysmittaista maratonia.

 

 johannesjonoff4.JPG

 

 

Tässä olen päässyt samaan kuvaan Johanneksen ja nyttemmin musiikkineuvoksen arvonimen saaneen Mikko Alatalon kanssa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sadan maratonin mies Johannes Jonoff on poissa!, Johannes Jonov, sadan maratonin mies, Mikko Alatalo, musiikkineuvos Mikko Alatalo, Sara Hilden, Sara Hildenin taidemuseon johtokunta, Sara Hildenin taidamuseon Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

Syntymäpäivämarkkinat tänään!

Keskiviikko 7.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Harmillista, että olen Facebookiin ilmoittanut syntymäpäiväni ja kun se on tänään, niin aikasmoinen onnittelutulva on odotettavissa.

 

Tokihan se toisaalta on mukavaakin, mutta puolensa ja puolensa.

 

Etukäteiskiitokset tätäkin kautta fb-kavereille, jotka muistuttavat tänään, että yksi vuosikerros on tänään taas kertynyt.

 

Olen tänäänkin työn äärellä ja en ehdi jokaiseen onnentoivotukseen vastata, mutta…

 

…Kiitokset kaikille onnittelijoille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syntymäpäivämarkkinat tänään!, Kiitokset synttärionnitteluista,

Kiitokset kaikille...

Sunnuntai 7.5.2023 - -Esko Erkkilä-

…jotka ovat lausuneet osanottonsa ja rohkaisevia sanoja meitä kohdanneen mökkipalon jälkeen.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kiitokset kaikille...

Hyvä palvelu ja nopea toiminta ovat autokorjaamoiden menestystekijöitä!

Keskiviikko 12.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Rouvalla on autona Ford Fiesta ja minulla Ford Focus.

 

Automme ovat jo iäkkäitä ja osittain sen vuoksi emme tukeudu niiden huoltohommissa Ford-merkkiliikkeisiin, vaan olemme…

 

 

IMG_7608.JPG

 

…Tampereen Sarankulmassa sijaitsevan Vianor-yrityksen asiakkaita.

 

 ************

 

Taas eilen sain vahvistuksen sille, että olemme oikean yrityksen asiakkaita, sillä Focukseni jarrusysteemi on ilmoitellut viasta jo useita päiviä.

 

Eilen ongelmani kasvoivat, sillä vasemman etupyörän ongelmat kasvoivat suuriksi ja koko pyörän lämpötila kohosi epänormaaliksi.

 

**************

 

Sain korjaamoajan ensi torstaiksi, mutta vei autoni korjaamolle jo eilen ennen puoltapäivää.

 

Iltapäiväkolmen aikaan sain puhelinsoiton, jossa kerrottiin, että autoni on korjattu ja noudettavissa!!!

 

Kiitokset Tampereen Sarankulmassa sijaitsevalle Vianor´lle autoni nopeasta ja hinnaltaan edullisesta korjaamisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvä palvelu ja nopea toiminta ovat autokorjaamoiden menestystekijöitä!, autokorjaamot, Vianor, Vianor-korjaamo Tampereen Sarankulmassa, Ford Fiesta, Ford Focus, Ford,

Immolassa on tärkeä palanen Suomen kunniakasta sotahistoriaa

Sunnuntai 5.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Lento-osasto Kuhlmeyn toiminta Immolan lentokentältä oli ratkaiseva apu jatkosodassa Suomelle.

 

On mielestäni jäänyt aivan liian vähälle huomiolle se toiminta, jolla Adolf Hitlerin käskystä Virosta Suomeen 17.6.1944 saapunut ”Lento-osasto Kuhlmey” kunnostautui Neuvostoliiton suurhyökkäyksen aikana.

 

Osastoa johti everstiluutnantti Kurt Kuhlmey ja vaikka hän ei itse lentänytkään Suomessa, oli hänen panoksensa johtajana ratkaiseva.

 

Osasto lensi Immolan kentältä ja se suoritti sieltä kaikkiaan 1 200 lentoa tuhoten sata viholliskonetta, kaksisataa tankkia sekä useita muita kohteita.

 

Lento-osasto Kuhlmeyn saavutuksia on myöhemmin yritetty vähätellä, mutta tuollainen vähättely kuuluu tavallaan asiaan, sillä saksalaisten avun vähättely kuuluu tiettyjen piirien ohjelmaan.

 

 

********************

 

 

KuhlmeyImmolassa.JPG

 

 

Saimme eräällä Kyröläismatkallamme vierailla Immolan lentokentälle vuonna 1994 pystytetyllä muistomerkillä, joka kunnioittaa ”Lento-osasto Kuhlmeyn” toimintaa siellä.

 

Muistomerkkiin kiinnitetyssä laatassa todetaan näin:

 

”Saksalainen lento-osasto Kuhlmey osallistui suomalaisten taistelulentäjien rinnalla tältä Immolan lentokentältä Karjalan Kannaksen torjuntataisteluihin kesällä 1944 vaikuttaen merkittävästi torjuntavoiton saavuttamiseen.”

 

Muistokivessä on laatta, jossa on niiden saksalaislentäjien nimet, jotka kaatuivat Immolan kentältä tapahtuneiden sotatoimien seurauksena

 

********************

 

Kurt Kuhlmey kuoli kenraalimajurina vuonna 1993 ja hänen hautajaisiinsa toimitettiin suomalainen seppele – surunvalittajien joukossa olivat mm. presidentti Martti Ahtisaari sekä Ilmavoimien komentaja Heikki Nikunen.

 

Mainittakoon, että Kuhlmeyn hautajaisissa hänen kunniamerkkitaulussaan oli ainoastaan suomalainen VR2. Kuhlmey oli kylläkin sodan aikana saanut myös saksalaisen Rautaristin ritarimerkin, mutta siitä olisi sodan jälkeen pitänyt hioa pois hakaristi ja siihen Kuhlmey ei suostunut, joten se ei esiintynyt hänen kunniamerkkitaulussaan.

 

 

Immolassa on siis tärkeä palanen Suomen kunniakasta sotahistoriaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Immolassa on tärkeä palanen Suomen kunniakasta sotahistoriaa, Immola, Immolan lentokenttä, Kurt Kuhlmey, Martti Ahtisaari, Heikki Nikunen, Karjalan kannas, Ilmavoimien komentaja Heikki Nikunen, Tasavallan Presidentti Martti Ahtisaari,

Tampereen Infra Liikelaitoksen saneeraustyö luottamushenkilöiden johdolla kesti kymmenkunta vuotta

Maanantai 30.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Facebook muistutti toissapäivänä ja palautti mieleeni sen, kun Tampereen kaupunki ilmoitti minulle 28.1.2015, että…

 

 

infrannimitysuutinen28012015.jpg

 

…minut on valittu jatkamaan luottamushenkilötyötäni Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan jäsenenä.

 

 

Näin kerroin asiasta kahdeksan vuotta sitten fb:ssä:

 

"Muistan työuran ajalta, että leimat ovat tärkeitä Venäjän-kaupassa - erityistä painoarvoa siellä on pyöreillä leimoilla.

Tampereen kaupunki ryyditti pyöreällä leimalla ilmoitustaan, että minut on valittu jatkamaan luottamushenkilötyötäni Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnassa.

Nyt alkaa seitsemäs vuosi mielenkiintoisessa tehtävässä - työ vastaa yritysmaailman normaalia hallitustyöskentelyä.

Kissa nostaa omaa häntäänsä, kun totean, että olemme kuudessa vuodessa saaneet koottua sirpaleiset osaset (lähes 800 henkilöä) tiiviiksi n. 450 hengen suuruiseksi tehokkaaksi liikelaitokseksi, joka pystyy nyt säästämään pysyvästi 10 miljoonaa euroa vuodessa tamperelaisten verovaroja siten, että palvelutaso säilyy vähintään entisellään.

Kiitokset työn onnistumisesta monen mankelin kautta kulkeneelle henkilöstölle sekä toimivalle johdolle!"

 

******************

 

Meidän luottamushenkilöiden tekemä saneeraustyön ovat Tampereen kaupungin virkamiehet unohtaneet, kun ovat kaupunginvaltuustoa hyväksikäyttäen yhtiöittäneet tuon yrityksen.

 

 

Asia on tänään hyvinkin ajankohtainen, sillä Tampereen kaupunginvaltuuston tämän päiväisen kokouksen esityslistalla on Tampereen Vesi Liikelaitoksen yhtiöittäminen.

 

 

Taas on yksi liikelaitos menossa luottamushenkilöiden vakaasta johdosta virkamiesten temmellyskentäksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Infra Liikelaitoksen saneeraustyö luottamushenkilöiden johdolla kesti kymmenkunta vuotta, Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen Infratuotanto Liikelaitos, Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunta, Tampereen Infra Oy, Tampereen Vesi Liikelaitos

On saatava toinen raide Tampereen ja Seinäjoen välille!

Torstai 24.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Kävin noutamassa mökiltä perunoita, keltajuureksia ja punajuuria.

 

Mökkini kohdalla sijaitsee Tampere-Seinäjoki –radan Majajärven liikennepaikka ja taas liikennepaikalla oli pysähtyneenä…

 

IMG_6625.JPG

 

…pohjoisesta tuleva puutavarajuna, joka oli ajettu sivuraiteelle, jotta Tampereelta pohjoiseen matkaava pikajuna pystyi esteettömästi jatkamaan matkaansa kohti Seinäjokea.

 

IMG_6626.JPG

 

 

IMG_6630.JPG

 

Puutavarajuna oli lastattu koivutukeilla ja vaunujahan junassa riitti!

 

 

IMG_6632.JPG

 

Tampereelta tuleva henkilöpikajuna sai jatkaa matkaansa omaa raidettaan pitkin, mutta toki hieman vauhtiaan hidastaen.

 

 

IMG_6634.JPG

 

Henkilöjunan takavalot loittonivat kohti Seinäjokea ja…

 

 

IMG_6635.JPG

 

…puutavarajuna aloitti matkansa kohti Tamperetta!

 

 

Mikä on tämän jutun opetus?

 

Opetus on se, että Tampereen ja Seinäjoen välille on saatava toinen raidepari, jotta henkilö- sekä tavaraliikenne sujuisi maamme pääradalla ilman tarpeettomia viivytyksiä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: On saatava toinen raide Tampereen ja Seinäjoen välille!, Tampere-Seinäjoki -rataosuus, Viljakkala, Majajärven liikennepaikka, Ratahallintokeskus, VR, Valtion Rautatiet,

Kiertokoulupohjalta kuntapäättäjäksi

Tiistai 15.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Taannoisen Isänpäivän merkeissä monet muistelivat isäänsä, mutta minä olen näissä muisteloissa nyt muutaman päivän jälkijunassa.

 

 

IMG_6433.JPG

 

Isäni syntyi vuonna 1915 ja kuoli vain 67-vuoden ikäisenä vuonna 1982.

 

Muistelen tässä hänen kunnallismiehen uraansa:

 

Isäni oli kahdesti Viljakkalan kunnanvaltuuston jäsenenä ja muistelen, että molemmilla kerroilla hän sai 55 ääntä – ensimmäisellä kerralla hän oli tuolla äänimäärällä Viljakkalan äänikuningas ja toisella kerralla joku toinen ehdokas sai yhtä suuren äänisaaliin.

 

Hyvää kuntavaalien - siihen aikaan puhuttiin kai kunnallisvaaleista – pohjusti se, että isäni oli itseopiskellut veroilmoitusten täyttämisen ja kyläläiset luottivat hänen taitoonsa veroilmoitusten täyttämisessä.

 

Muistan, kun pirttimme penkeillä odotti kymmenkunta kyläläistä, jotta isäni olisi ehtinyt täyttämään heidän veroilmoituksensa. Pirtti oli sakeana tupakansavusta, sillä lähes kaikki läsnäolleet polttivat tupakkaa, kun odottivat vuoroansa.

 

Isäni nautti veroilmoitusten täyttäjänä luottamusta yli puoluerajojen, sillä jonossa oli maalaisliittolaisten lisäksi kokoomuslaisia, sosiaalidemokraatteja ja tulipunaisia kommunisteja.

 

Kahden valtuustokauden jälkeen isäni jatkoi muutaman vuoden roikotuslautakunnan jäsenenä – roikotuslautakunta on tavalliselta nimeltään tutkijalautakunta eli se kokoontui verotustietojen julkaisemisen jälkeen muutamana päivänä kunnantalolla ja verotukseensa tyytymättömät saivat sille esittää oikaisuvaatimuksensa. Roikotuslautakunnan puheenjohtajana oli verojohtaja ja sen jäseninä muutama luottamusta nauttiva maallikkojäsen.

 

Muistelen isäni kertomuksista, että hän oli aktiivinen roikotuslautakunnan jäsen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kiertokoulupohjalta kuntapäättäjäksi, Viljakkala, Viljakkalan kunnanvaltuusto, roikotuslautakunta, tutkijalautakunta, veroilmoitusten täyttäminen, luottamus yli puoluerajojen, Isänpäivä, Isänpäivämuistelukset,

Kiitokset Ylöjärven seurakunnalle Viljakkalan sankarihautojen hyvästä hoidosta!

Maanantai 7.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Viljakkalan kuntaliitos Ylöjärven kaupunkiin 1.1.2007 oli tiukka paikka monelle viljakkalalaiselle ja ei vähiten minulle.

 

Samalla meni myös Viljakkalan seurakunnan itsenäisyys ja se ei ollut lainkaan helppo juttu.

 

 

Nyt on mieluisaa todeta, että Ylöjärven seurakunta on panostanut Viljakkalaan ja siitä on parhaana esimerkkinä se, että Viljakkalan sankarihautausmaalle on seurakunnan toimesta hankittu muistokynttilöiden turvalliseen ja näyttävään palamiseen soveltuvat muistokynttilöiden suojukset.

 

***************************

 

IMG_6445.JPG

 

Viljakkalasta kaatui Talvi- ja Jatkosodan aikana lähemmäs kahdeksankymmentä poikaa ja käsittääkseni kaikkien heidän maalliset jäännöksensä saatiin kuljetettua kotiseurakunnan multiin.

 

IMG_6442.JPG

 

Ylöjärven seurakunta on hankkinut muistokynttilöiden suojukset kaikille sankarihaudoille ja sellainen on myös setäni Reino Erkkilän sankarihaudalla.

 

**************

Arvostan Ylöjärven seurakunnan toimintaa Viljakkalan sankarihautojen hoitoon panostamisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Kiitokset Ylöjärven seurakunnalle Viljakkalan sankarihautojen hyvästä hoidosta!, Viljakkala, Viljakkalan sankarihautausmaa, Ylöjärven seurakunta, Viljakkalan seurakunta, Viljakkalan kirkko, Viljakkalan hautausmaa, Talvisota, Jatkosota, Viljakkalan kunta,

Jo vuonna 1967 "Pyhäinmiestenpäivän" nimi muutettiin muotoon "Pyhäinpäivä"

Sunnuntai 6.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Vietimme eilen Pyhäinpäivää, joka on kristillinen pyhimysten, marttyyrien ja vainajien päivä.

 

Perhekuntamme perinteisiin kuuluu, että Pyhäinpäivänä viemme läheistemme haudoille kynttilät ja muistelemme heitä.

 

IMG_6441.JPG

 

Viljakkalan kirkko ja kirkkomaa ovat hengellinen kotini, sillä Viljakkalan kirkkomaalle on haudattuina isäni ja äitini sekä heidän molempien vanhempansa.

 

Sinne on haudattuna myös neljä setääni sekä kolme tätiäni ja lukematon määrä naapureita sekä tuttuja kyläläisiä.

 

 

IMG_6443.JPG

 

Viljakkalan kirkkomaalla on muualle haudattujen muistokivi ja sen äärelle myös eilen laskin sytytetyn kynttilän.

 

 

IMG_6444.JPG

 

”Oi saanhan joukkoon autuaitten

kans` ystäväini ja omaisten

mä päästä kerran

luo armon Herran”.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jo vuonna 1967 Pyhäinmiestenpäivän? nimi muutettiin muotoon ?Pyhäinpäivä?, Pyhäinmiestenpäivä, Pyhäinpäivä, Viljakkala, Viljakkalan kirkko, Viljakkalan hautausmaa, Muualle haudattujen muistokivi,

Miksi en ole vieläkään suostunut käymään Lidl´ssä ostoksilla!

Keskiviikko 19.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Kauppayhtiö Lidl rantautui Suomeen hieman yli 20-vuotta sitten, sillä kymmenen ensimmäistä Lidl-myymälää avattiin Suomeen 29.8.2022.

 

Lidl tuli Suomeen rytinällä ja pyrki murtamaan suomalaisen elintarviketeollisuuden ja suomalaisen talonpojan selkänojan maamme elintarvikekaupassa.

 

Murtamatta jäi!

 

Kaikesta huolimatta Lidl on saanut suomalaisessa päivittäistavarakaupassa huolestuttavan suuren osuuden ja se näkyy mm. niiden Lidl-roskapussien määrässä, jotka ”tervehtivät” roskien jättäjiä kaikissa maamme roskiksissa.

 

*******************

 

En ole vielä koskaan käynyt Lidl-myymälässä Suomessa ja se johtuu siitä nurjamielisestä suhtautumisesta suomalaiseen elintarviketeollisuuteen, suomalaiseen talonpoikaan ja suomalaiseen yhteiskuntaan, jota Lidl osoitti rantautuessaan Suomeen.

 

 

Toki tiedän, että Lidl on joutunut nöyrtymään ja sillä on nykyisin tuotevalikoimissaan merkittävästi suomalaisia elintarvikkeita. Mainio asia sinänsä, mutta minä en nöyrry ja sen vuoksi en ole vielä milloinkaan avannut Suomessa sijaitsevan Lidl-myymälän ovea!

 

 

Eivät K- ja S-ryhmäkään suinkaan mitään pulmusia ole suomalaisien elintarvikkeiden suhteen, mutta osaavathan ne kuitenkin tunnustaa suomalaisen elintarviketeollisuuden ja suomalaisen talonpojan tuotteet kelvollisiksi myymälöihinsä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miksi en ole vieläkään suostunut käymään Lidl´ssä ostoksilla!, miksi käydä Lidl´ssä ostoksilla?. Lidl hyljeksi suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotteita, Lidl hyljeksii suomalaista talonpoikaa, miksi Lidl hyljeksii suomalaisuutta?, Lidl,

Vanhemmat kirjoitukset »