Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Viljakkala-neuvostoa tarvitaan jatkossakin!

Perjantai 20.11.2020 - -Esko Erkkilä-

Viljakkala liittyi Ylöjärven kaupunkiin 1.1.2007 ja Viljakkalan kaupunginosan asioita esillepitävän toimielimen nimi on Viljakkala–neuvosto. Se on Viljakkalan kaupunginosan asukkaiden yhteistyöelin. Neuvoston tarkoituksena on seurata Viljakkalan lähipalveluja ja tehdä tarvittaessa ehdotuksia kaupungin osastoille ja lautakunnille palvelujen kehittämisen suhteen.

 

 

Viljakkala-neuvosto on yksi kuudesta Ylöjärven kaupungin neuvostoista ja muut neuvostot ovat nimeltään;

 

  • Lapsi- ja nuorisoneuvosto

  • Mielenterveysneuvosto

  • Vammaisneuvosto

  • Vanhusneuvosto

  • Kuru-neuvosto

 

Ylöjärven kaupungin kaikki neuvostot ovat Asukaslautakunnan alaisia.

 

 

************************

 

 

Olen ollut Viljakkala-neuvoston jäsen vuodesta 2013 alkaen eli ensi vuoden huhtikuussa järjestettävien kuntavaalien aikaan tulen olleeksi Viljakkala-neuvoston jäsen yli kahdeksan vuotta.

 

Useat neuvostojen jäsenet ovat neuvostoissa puolueiden mandaatilla, mutta minä olen siellä Vipu Viljakkala ry:n ehdottamana ja Viljakkalassa vapaa-ajanasunnon omistavien edustajana.

 

Kaksi ensimmäistä vuottani olin Viljakkala-neuvoston varapuheenjohtajana, sitten kaksi vuotta neuvoston rivijäsenenä ja tämän kuntavaalikauden olen toiminut Viljakkala-neuvoston puheenjohtajana.

 

Ylöjärvellä käydään päättäjien keskuudessa nyt keskustelua, että jatkavatko Viljakkala- ja Kuru-neuvostot toimintaansa myös ensi vuonna, sillä ne ovat kunnalle ns. vapaaehtoisia neuvostoja.

 

Eräänä vaihtoehtona on tietojeni mukaan se, että Viljakkala- ja Kuru-neuvostot yhdistettäisiin.

 

Pidän ehdottoman tärkeänä, että Viljakkala-neuvosto saisi jatkaa toimintaansa itsenäisenä myös ensi kuntavaalien jälkeen.

 

Mielipiteeseeni ei vaikuta henkilökohtaiset syyt, sillä olen kiitollinen niistä kahdeksasta vuodesta, jotka olen saanut toimia Viljakkala-neuvostossa ja en hae jatkokaudelle.

 

Ylöjärvi tarvitsee erilliset puolestapuhujat entisille liitoskunnille ja Viljakkalan sekä Kurun olosuhteet ovat niin erilaiset, että molempien alueellisten neuvostojen on syytä jatkaa.

 

Annan vihjeen ensi vuoden kuntavaalien äänestäjille Ylöjärvellä:

 

Antakaa äänenne niille kuntavaaliehdokkaille, jotka haluavat Viljakkala- ja Kuru-neuvostojen jatkavan itsenäisinä myös seuraavalla kuntavaalikaudella!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viljakkala-neuvostoa tarvitaan jatkossakin!, Viljakkala-neuvosto, Kuru-neuvosto, Ylöjärven asukaslautakunta, Ylöjärven kaupunginhallitus, Ylöjärven kaupunginvaltuusto, Viljakkala,

Hallitus suitsii tolkuttomaksi yltynyttä elintarvikkeiden kopiointia

Perjantai 30.10.2020 - -Esko Erkkilä-

Hallitus päätti eilen esittää elintarvikemarkkinalain uudistamista ja eräs osa-alue tuossa uudistamisesityksessä on suitsia tolkuttomaksi edennyttä elintarvikkeiden kopiointia.

 

Käytännössä tuo tarkoittaa, että Keskon Pirkka-tuotteet ja S-Ryhmän Rainbow-tuotteet eivät enää saisi olla laadukkaiden merkkituotteiden kopioita – kopiotuotteita kutsutaan private label-tuotteiksi.

 

Muistan vallan hyvin, kun K-ryhmä aloitti merkkituotteiden kopioinnin vuonna 1986 – olin erään etelä-pohjalaisen K-kaupan markkinoilla, kun kauppias saapui Seinäjoella pidetystä kokouksesta suurella tohinalla ja uhosi, että nyt Kesko tuo markkinoille jotain ennenkuulumatonta.

 

Pirkka- ja Rainbow-tuotteet edustavat suuren luokan tuotevarkautta, sillä ne loukkaavat alkuperäisen merkkituotteen luojan oikeusturvaa.

*******************

 

Lainmuutoksen taustalla on EU:n kauppatapadirektiivi, joka vaatii yksityiskohtaisempaa sääntelyä elintarvikemarkkinoille.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä totesi eilen lakiesityksestä, että lain yksi keskeisin tavoite on vahvistaa tuottajan asemaa ruokajärjestelmässä.  Lailla vähennetään esimerkiksi tuottajien ja pienten elintarvikeyritysten liiketoiminnan riskejä tukien siten niiden kannattavuutta. Hyviä kauppatapoja edistämällä vahvistamme myös markkinoiden tervettä toimintaa ja koko alkutuotannon kilpailukykyä.

Lain valvontaviranomaisena toimii elintarvikemarkkinavaltuutettu, joka pystyy jatkossa paremmin puuttumaan epäkohtiin.

 

Myönnän, että valvonnassa tulee olemaan haasteita, sillä valitettavan monet laadukkaita suomalaisia merkkielintarvikkeita valmistavista yrityksistä ovat hairahtuneet valmistamaan myös private label –tuotteita.

 

On luonnollista, että päivälleen 40 –vuotta suomalaisen elintarviketeollisuuden palveluksessa olleena en ole syyllistynyt Pirkka- tai Rainbow –elintarvikkeiden hankkimiseen!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallitus suitsii tolkuttomaksi yltynyttä elintarvikkeiden kopiointia, Pirkka-tuotteet, Rainbow-tuotteet, private label, private label-tuotteet, kopiotuotteet, Jari Leppä,

Toiseksi suurimman hallituspuolueen puheenjohtaja ei voi olla oppositiossa!

Maanantai 3.8.2020 - -Esko Erkkilä-

Maassamme on tällä hetkellä eriskummallinen tilanne, sillä toiseksi suurimman hallituspuolueen puheenjohtaja tuntuu olevan oppositiossa ja kai puuhaa peräti hallituksen kaatamista!

 

Käsittämätöntä ja ennenkuulumatonta, sillä onhan uskomatonta, että puolue on hallitusvastuussa, mutta sen puheenjohtaja ähertää oppositiossa!

 

Onneksi tilanne on muuttumassa ja ministeriksi palaava…

 

 

IMG_9069.JPG

 

…Annika Saarikko toivottavasti valitaan Keskustan puheenjohtajaksi Oulun puoluekokouksessa.

 

Annika Saarikko toisi hallituksen työskentelyyn ryhtiä ja uskon, että hän pärjäisi hyvin myös pääministeri Sanna Marinin kanssa.

Annika on jo nyt ilmoittanut, että hän ei vaatisi ministerikierrätystä puheenjohtajaksi valintansa jälkeen - ilmoitus luo vakautta maamme poliittiseen elämään!

Olen varma, että Sanna Marinin ei tarvitsisi olla tukihenkilönä Annikalle, kuten taannoin tapahtui televisiossa, kun kyse oli Suomen hävittäjähankinnoista; silloin hävetti olla keskustalainen, kun demari joutui vastaamaan keskustalaisen ministerin ja Keskustan puheenjohtajan ollessa täysin pihalla, sanaton ja apua anova!

Silloin demari oli niin keskustalainen ja maamme turvallisuuspolitiikan kannattaja kuin olla ja voi!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Voiko hallituspuolueen puheenjohtaja olla oppositiossa? Annika Saarikko, Keskustan puoluekokous 2020, Oulu,

Kyllä hallituspuolueen puheenjohtajan paikka on hallituksessa!

Perjantai 17.7.2020 - -Esko Erkkilä-

Suomessa on tällä hetkellä eriskummallinen tilanne politiikassa, sillä kahden suurimman hallituspuolueen eli SDP:n ja Keskustan puheenjohtajat eivät ole hallituksessa ja hieman pahansuovasti, mutta paljolti todellisuudessakin voitaisiin todeta, että noiden puolueiden puheenjohtajat ovat oppositiossa.

 

Tilanne muuttuu SDP:n osalta sunnuntaina 23.8.2020 Tampere-talossa, kun SDP:n puheenjohtajaksi valitaan pääministeri Sanna Marin.

 

Keskustan eli toiseksi suurimman hallituspuolueen osalta tilanne on kimurampi, sillä Oulussa 5.9.2020 on tarkoitus valita puolueelle puheenjohtaja ja tällä hetkellä tilanne puolueen puheenjohtajan osalta on enemmän kuin auki.

 

Nykyinen Keskustan puheenjohtaja erosi omasta aloitteestaan hallituksen kakkospaikalta eli valtiovarainministerin paikalta, mutta onneksi eduskunnan puhemies Matti Vanhanen otti tuon paikan.

 

Vanhanen on saavuttanut hallituskumppaneiden luottamuksen ja hänen vahvalle asiantuntemukselleen on kaikkien helppo antaa tunnustus.

 

 ***************

 

IMG_8938.JPG

 

 

Keskustan nykyinen puheenjohtaja ja valtiovarainministerin paikalta eronnut Katri Kulmuni kiertää ahkerasti Suomea ja pyrkii vakuuttamaan keskustaväkeä siitä, että hän olisi pätevä johtamaan Keskustaa myös seuraavat kaksi vuotta – eilen Kulmuni esiintyi mm. Tampereella ja poikkesin häntä kuulemassa.

 

Kulmunin ongelmana on se, että hän ei ole valtioneuvoston jäsen.

 

 

******************

 

 

Omaan mandaatin Keskustan puoluekokousedustajaksi Ouluun 4. – 6.9.2020 ja harkitsen vakavasti, että josko menisin tuolloin Ouluun ja osaltani vaikuttaisin Keskustan puheenjohtajavalintaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallituspuolueen puheenjohtajan paikka on hallituksessa!, Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni, Keskustan puoluekokous 2020, SDP:n puoluekokous 2020, Sanna Marin, Matti Vanhanen,

Nyt on aika korjata Jyrki Kataisen hallituksen vuonna 2013 tekemä päätös leipäviljojen varmuusvarastojen puolittamisesta

Torstai 28.5.2020 - -Esko Erkkilä-

Viime päivinä on ollut esillä Huoltovarmuuskeskus ja sen toimet korona-suojausvälineiden hankinnoissa – hyvä niin, mutta…

 

…tyystin vaille huomiota on jäänyt se Jyrki Kataisen katastrofihallituksen vuonna 2013 tekemä päätös, jolla puolitettiin Huoltovarmuuskeskuksen ylläpitämät leipäviljan varmuusvarastot.

 

Aiemmin meillä oli varmuusvarastoissa vuoden tarvetta vastaava määrä leipäviljaa, mutta Kataisen hallituksen päätöksellä tuo määrä puolitettiin eli nyt meillä on leipäviljaa varmuusvarastoissa vain puolen vuoden tarvetta vastaava määrä.

 

Viljojen varmuusvarastoista myytiin Kataisen hallituksen päätöksellä elintarvikelaatuista viljaa noin 146 miljoonaa kiloa, josta vajaat 130 miljoonaa kiloa oli vehnää.

Myynti tapahtui useassa erässä 13 kuukauden aikana vuosina 2015–16.

Esitän, että hallitus ja eduskunta päättävät, että Kataisen hallituksen aikanaan tekemä päätös kumotaan ja palaamme leipäviljoissa vuoden tarvetta vastaaviin varmuusvarastointimääriin!

 

Ihmettelen, jos löytyy vastaväittäjiä?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyrki Katainen, Leipäviljan varmuusvarastot, Jyrki Kataisen katastrofihallitus, Huoltovarmuuskeskus, leipäviljojen varmuusvarastot,

Sain mielipiteilleni vaikutusvaltaista kannatusta

Perjantai 17.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa tuli julkisuuteen eilen Maaseudun Tulevaisuuden julkaisemassa haastattelussa, jossa hän kantoi syvää huolta maamme elintarvikkeiden varmuusvarastojen tilanteesta.

 

Sarvamaa toteaa haastattelussaan mm. näin:

”Tähän asti suurin osa huoltovarmuuden haasteista on liittynyt lääketarvikkeiden kuten suojamaskien saatavuuteen. Pian voimme kuitenkin huomata katkoksia ja ongelmia myös elintarvikkeissa ja ruokatoimituksissa. On korkea aika tehdä päätöksiä myös ruuantuotannon huoltovarmuudesta".

 

Sarvamaa jatkaa:

”Tuotanto- ja toimitusketjujen häiriintyessä vaikutukset voivat olla massiivisia, mikä vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään. Erityisesti työvoiman saannin ongelmat voivat aiheuttaa suuria haasteita ruuantuotannolle, kun työntekijät eivät pääse rajasulkujen ja liikkumisrajoitusten vuoksi tiloille töihin keräämään satoa kriittisillä hetkillä. Tämä on jo tällä hetkellä todellisuutta ympäri Eurooppaa, myös Suomessa."

 

*******************

 

En halua olla ”pahanilman lintu”, mutta kannan huolta viljelijöiden työkunnosta vajaan kuukauden kuluttua alkavan kylvökauden kiireissä.  Vielä suurempi huoli minulla on korjuukauden osalta, sillä merkittävät tutkijat esittivät eilen, että korona-kriisi jatkuu yhä pahenevana aina pitkälle syksyyn saakka.

 

*******************

IMG_7398.JPG

 

Maamme huoltovarmuuden kannalta nyt olisi nopeasti kumottava Jyrki Kataisen hallituksen vuonna 2013 tekemä päätös, jolla puolitettiin maamme leipäviljavarastojen varmuusvarastomäärät!

 

Rukiin osalta tilanne olisi nyt ripeillä toimenpiteillä pelastettavissa, sillä viime kesän ennätyssadon ansiosta viljelijöiden ja viljaliikkeiden varastoissa on riittävästi ruista, jotta varmuusvarastot saataisiin vuotta 2013 edeltävälle tasolle.

Kauhukuvani on, että viljaliikkeet ryhtyvät nyt myymään varastoissaan ja viljeljöiden varastoissa olevaa ruista vientiin!  Tätä emme voi sallia!

 

 

Kiitokset Petri Sarvamaa aiheellisesta huolestasi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Petri Sarvamaa, europarlamentaarikko Petri Sarvamaa, Jyrki Katainen, Jyrki Kataisen katastrofihallitus, leipäviljan varmuusvarastojen puolittaminen vuonna 2013, oliko järkevää puolittaa leipäviljan varmuusvarastot,

On siinä liikkeenjohdolla naurussaan pitelemistä!

Maanantai 6.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Osuuskauppavaalien äänestysaika päättyy tänään ja on ollut surkuhupaisaa seurata, kun puolueiden asettamat ehdokkaat ovat vaalimainoksissaan luvanneet sellaisia asioita, joihin heillä ei ole pienintäkään mahdollisuutta vaikuttaa, jos tulisivat valituiksi ”oman” osuuskauppansa edustajistoon.

 

Osuuskaupan edustajisto on liiketoiminnassa päätöksenteon kannalta täysin turha elin ja samaa on todettava myös osuuskaupan hallintoneuvostosta.

 

Organisaatiossa osuuskauppojen todellisessa operatiivisessa päätöksenteossa ainoa toimielin on hallitus, mutta siihen ovatkin valikoituneet bisnesmaailman tuntevat henkilöt.

Pirkanmaan Osuuskaupan osalta muuten totean, että en tunne "virman" toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakkoa, mutta tunsin aikoinaan hyvinkin hänen isänsä Esko Mäki-Ullakon, joka oli Keski-Pohjanmaan Osuuskaupan Lohtajan myymälän myymälänhoitajana ja teimme paljonkin rehukauppaa yhdessä!

 

Osaan hyvin kuvitella ne naurun pyrskähdykset, joita kuulen osuuskauppojen hallitusten sekä toimivan johdon suunnalta, kun he kuuntelevat ja katselevat osuuskaupan edustajistoon ehdolla olevilta ehdokkailta! Voiko itseään vielä perusteellisemmin munata?

 

Tässä joitain käsittämättömimpiä vaaliteemoja:

 

  • peruselintarvikkeiden hinnat pidettävä riittävän matalina

  • suuremmat bonusalennukset

 

Molemmat teemat syövät osuuskaupan kannattavuutta, mutta siitähän nämä nepopatit eivät ymmärrä sen enempää, kuin sika hopealusikasta.

 

Peräänkuulutan puolueilta seuraavien edustajistovaalien ehdokasasettelussa sitä, että ehdokkaiksi etsittäisiin liike-elämän aiantuntijoita!

 

 

Onneksi osuuskauppojen edustajistojen jäsenet eivät pääse vaikuttamaan omistamamme yrityksen operatiiviseen johtamiseen, mutta se harmittaa, että heille annetut henkilökuntaedut, erilaiset muut korruptiot ja vuosipalkkiot merkitsevät meille asiakkaille entistä korkeampia hintoja!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Osuuskauppavaalit, Osuuskauppavaalit 2020, Osuuskaupan edustajisto, Osuuskaupan hallintoneuvosto, Osuuskaupan hallitus, Osuuskaupan toimitusjohtaja, KPO Lohtaja,

Miksi Pirkanmaan Voimia Oy:n hallitusta ei kiinnosta yrityksen tarjoamien ruokien kotimaisuusaste?

Torstai 12.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Voimia Oy on Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yhteisesti omistama yritys, joka tarjoaa vuosittain 12 miljoonaa ateriaa mm. päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa ja ikäihmisten asumispalveluissa.  Sen lisäksi se huolehtii tilojen puhtaudesta ja viihtyisyydestä yli 400 kiinteistössä.

 

Sain eilen olla mukana tilaisuudessa, jossa Pirkanmaan Voimia Oy:n intomielinen edustaja kertoi työnantajansa toiminnasta.

 

Neljäkymmentä vuotta suomalaisen elintarviketeollisuuden palveluksessa olleena esityksessä kummastutti se, että yrityksen edustaja ei sanallakaan viitannut siihen, että Pirkanmaan Voimia Oy arvostaisi tarjoamiensa ruuan ja elintarvikkeiden kotimaisuutta.

 

Otin asian esille ja sen jälkeen tuo intomielinen henkilö alkoi paasaamaan edustamansa yrityksen kotimaisuuden suosimisesta.

 

Miksi Pirkanmaan Voimia Oy:lle kotimaisuuden esilletuominen on niin vaikeaa?

 

Pirkanmaan Voimia Oy:n osakekannasta Tampereen kaupunki omistaa 80 % ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri 20 %; sen hallituksen muodostavat puoluepoliitikot ja toisaalta ymmärrän, että heille ovat ne muhkeat vuosikorvaukset (2.500 euroa per vuosi) ja kunnolliset kokouspäivärahat (samat, jotka maksetaan Tampereen kaupunginhallituksen jäsenille) niin tärkeitä, että yrityksen tarjoamien ruoka-annosten kotimaisuusaste ei paljoakaan kiinnosta!

 

Valitettavaa, mutta ilmeisen totta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan Voimia Oy, Pirkanmaan Voimia Oy:n omistavat Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan Voimia Oy:n hallitus, Pirkanmaan Voimia Oy:n hallituksen muodostavat poliitikot, Miksi Pirkanmaan Voimia Oy:tä ei kiinnosta kotimaisuus?

Juhlintaa koko viikon ajan

Lauantai 29.2.2020 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliitto on 130.000 jäsenellään Suomen suurin eläkeläisjärjestö.

 

Eläkeliitolla on 20 piiriä ja 401 paikallisyhdistystä – Eläkeliiton Tampereen yhdistys on eräs liittomme paikallisyhdistyksistä.

 

Eläkeliitto on perustettu Helsingissä helmikuun 26. päivänä vuonna 1970 eli liittomme täytti 50 -vuotta kuluvan viikon keskiviikkona.

 

Eläkeliiton 50 –vuotisjuhlien pääjuhla järjestettiin Finlandia-talolla, mutta paikallisyhdistykset juhlistivat liittomme juhlapäivää eri päivinä juhlaviikolla.

 

***********************

 

Tampereella juhlimme liittomme 50 –vuotisjuhlaa jo maanantaina 24.2.2020 ja siitä tilaisuudesta pieni kuvakimara:

 

 

IMG_7044.JPG

 

Jäsentapaamisessamme oli paikalla lähes 80 jäsentämme ja aloitimme juhlamme täytekakkukahvien merkeissä.

 

 

IMG_7041.JPG

 

Sain houkuteltua myös juhlakakkumme tekijän Aila Ollosen mukaa kuvaan!

 

 

IMG_7045.JPG

 

Puheenjohtajamme Liisa Flinck-Vasama avasi juhlatilaisuuden ja toimi myös sen juontajana.

 

 

IMG_7050.JPG

 

Trio AmA:n jäsenet ovat yhdistyksemme jäseniä ja he esiintyivät juhlassamme.

 

Trio AmA:n muodostavat vasemmalta Maire Salmi, Anja Möykkynen ja Aino-Inkeri Lehtimäki.

 

 

IMG_7053.JPG

 

Pitkäaikainen aktiivimme Irja Lehmus toi juhlaamme tervehdyksen entiseltä puheenjohtajaltamme Marja Vainikalta ja esitti Marjan vuonna 2005 laatiman ennusteen, että miltä Tampereella tulee näyttämään vuonna 2025.

 

Eräs Marja Vainikan vuonna 2005 kirjaama ennuste on se, että vuonna 2025 Tampereen kaupunginhallituksen jäsenten keski-ikä on 64 –vuotta.

 

Ennuste saattaa hyvinkin toteutua, mutta se vaatii ikäihmisten aktiivisuutta ensi kevään kuntavaaleissa!

 

 

IMG_7059.JPG

 

Entinen puheenjohtajamme Matti Kaperi muisteli lupsakkaan tyyliinsä niitä aikoja, jolloin hän toimi yhdistyksemme matkavastaavana ja myöhemmin puheenjohtajana.

 

 

IMG_7064.JPG

 

Jossain vaiheessa  me kolme paikallaollutta puheenjohtajaa pääsimme yhteiskuvaan ja oikealta Matti Kaperi (puheenjohtajana 2011 – 2013), Liisa Flinck-Vasama aloitti puheenjohtajana 1.1.2020 sekä allekirjoittanut, joka toimi puheenjohtajana 2014 – 2019.

 

 

IMG_7057.JPG

 

Juhlassamme oli mukana myös Sissi-tyttönen, jonka aika taisi tulla ajoittain hieman pitkäksi, mutta hän ratkaisi asian ja heitti muutaman kerran salin takaosassa kärrynpyörää!

 

 

Kiitokset järjestäjille ja esiintyjille hienosta juhlatilaisuudesta ja tervetuloa myös uudet jäsenet toimintaamme mukaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juhlintaa koko viikon ajan, Finlandia-talo, Tri Ama, Tampereen kaupunginhallitus vuonna 2025,

Pääministeri Juha Sipilän hallitus pelasti Suomen

Tiistai 18.2.2020 - -Esko Erkkilä-

Osallistun nykyisin vain harvoin julkisuudessa keskustelemaan Suomen poliittisesta tilanteesta, mutta nyt sen joudun tekemään.

 

Nimenomaan ”joudun sen tekemään”, kun kaiken maailman satraapit jopa Keskustan riveistä ovat alkaneet arvostelemaan Juha Sipilän saavutuksia Suomen nostamisessa siihen tilanteeseen, johon Sipilä pystyi maamme nostamaan pääministeriaikanaan.

 

Vankka totuus on se, että ilman Juha Sipilän viime vaalikauden ajan kestänyttä ”nenän valkaisujaksoa” Suomi rypisi nyt vakavassa taloudellisessa ahdingossa.

 

En halua nimetä niitä menneisyyden miehiä, jotka yhä enenevässä määrin piehtaroivat Sipilän mollaamisessa. Heille kaikille on kuitenkin yhteistä se, että Juha Sipilä sivuutti heidät vallankahvasta, kun teki ne välttämättömät toimenpiteet, jotka tarvittiin Suomen nostamiseksi talouden alhosta.

IMG_7141.jfif

 

Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu ja yhä edelleen se kuuluu Juha Sipilälle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pääministeri Juha Sipilän hallitus pelasti Suomen, Juha Sipilä,

Laukaan suuri poika valvoo nykyisin kalastusta Äänisellä!

Keskiviikko 24.7.2019 - -Esko Erkkilä-

Petroskoissa käyntien pakollisiin kuvioihin suomalaisilta kuuluu käynti Laukaan Suuren Pojan ja maanpetturin Otto Wille Kuusisen muistopatsaalla Äänisen rannalla – niin myös minulle viimeksi Kyröläismatkallamme 6.7.2019.

 

 

Otto Wille Kuusisen patsasta kommentoidaan Petroskoissa, että siellä hän valvoo kalastusta Äänisellä!

 

 

 

IMG_2682.JPG

 

 

Olen joskus takavuosina keskustellut Laukaan poliittisten päättäjien kanssa ja he ovat perin vaitonaisia, kun ottaa puheeksi Otto Wille Kuusisen synnyintaustat – ymmärrän laukaalaisia!

 

 

Otto Wille Kuusinen syntyi Laukaassa vuonna 1881.

 

 

Kuusisen poliittinen ura alkoi 1900-luvun alussa Suomessa, jossa hän toimi vuosina 1911-13 Suomen Sosialidemokraattisen puolueen (SDP) puheenjohtajana.

 

 

Oletan, että Suomen SDP:n korkein nykyjohto ei lyö voimallisesti rintoihinsa, kun keskustelu kääntyy heidän edeltäjäänsä vuosina 1911 – 1913!

 

 

 

Kuusinen kuului vuosikymmenien ajan Neuvostoliiton korkeimpaan johtoon, mutta suurimmalle osalle suomalaisia hän oli silloin ja on yhä edelleen maanpetturi, sillä Kuusinen johti Talvisodan aikana Stalinin asettamaa Terijoen hallitusta ja solmi sen nimissä mm. ”suhteet” Neuvostoliiton kanssa.

 

 

Vasta jokin aikaa sitten minulle kerrottiin, että Kuusisen piti perustaa maanpetturihallituksensa Käkisalmeen, mutta se ei onnistunut, sillä Neuvostoliitto ei milloinkaan ole pystynyt asein valloittamaan Käkisalmea.

 

 

 

IMG_2685.JPG

 

 

Kuusinen kuoli maksasyöpään vuonna 1964 ja hän sai tuolloin korkean kunnianosoituksen: hänet haudattiin Kremlin muuriin.

 

 

Maanpetturi mikä maanpetturi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kyröläismatka2019, Laukaan suuri poika valvoo nykyisin kalastusta Äänisellä! Otto Wille Kuusinen, SDP:n puheenjohtaja, SDP:n puheenjohtaja Otto Wille Kuusinen, Maanpetturi Otto Wille Kuusinen, Otto Wille Kuusinen Kremlin muurissa, Terijoen hallitus,

Keskusta on kuskin paikalla!

Perjantai 5.7.2019 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalit järjestettiin 14.4.2019 ja Antti Rinteen johtama hallitus aloitti työnsä 6.6.2019.

 

 

Hallituksen muodostivat SDP, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto sekä RKP.

 

 

Hallitus muodostettiin paljolti Keskustan ehdoilla ja se näkyy myös hallitusohjelmassa.

 

 

Hallituksen muodostamisprosessissa oli lukemattomia henkilöitä mukana ja he työskentelivät ns. ilmiöpöydissä.

 

 

Sain keskustella eräässä ilmiöpöydässä työskennelleen keskustalaisen kanssa ja hän totesi, että tämän hallituksen hallitusohjelmaan saatiin enemmän Keskustan ajamia asioita kuin oli konsanaan edellisen hallituksen hallitusohjelmassa!

 

 

Tuntuukin kummalliselta, että eräät itseään keskuslaisina pitävät henkilöt jaksavat yhä edelleen urputtaa, että Keskustan ei olisi pitänyt mennä tähän hallitukseen – ihmettelen!

 

 

Keskustan puoluejohto teki ennen hallituspäätöstä laajan kyselyn puolueaktiiveille ja siinä kyselyssä 80 % kannatti hallitukseen menemistä – olin samalla kannalla.

 

 

Keskustalaisten ja myös muiden on täysin turhaa jäärätä, että noin suuren vaalitappion jälkeen olisi pitänyt jäädä oppositioon. Jäärääjät näyttävät unohtaneen, että Keskusta on 31:llä kansanedustajallaan neljänneksi suurin puolue.

 

 

On vastuullista politiikkaa, että Keskusta on mukana Rinteen hallituksessa ja lisään tuohon otsikossa toteamani...

”…kuskin paikalla!”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Keskusta on kuskin paikalla!, Rinteen hallitus, Antti Rinteen hallitus,

Turkistalouden harjoittamista vastustavat ääriainekset vetivät vesiperän!

Lauantai 15.6.2019 - -Esko Erkkilä-

Keskustan ryhtyminen hallitusvastuuseen oli tärkeä askel suomalaisen kuluttajan, suomalaisen kotieläintuottajan ja koko suomalaisen yhteiskunnan kannalta mm. sen vuoksi, että turkistalouden kieltoa havitelleet voimat saavat pitää suunnitelmilleen ainakin neljän vuoden tauon.

 

Turkistalouden lopettamista vaativat vouhottajat saivat uutta vettä myllyynsä, kun Norjan parlamentti eli suurkäräjät on hyväksynyt lain, joka kieltää turkistarhauksen vuoteen 2025 mennessä.

 

*****************

 

Lainaan vuoden 2014 tilastoja, kun totean näin:

”Vuonna 2014 turkisten viennin arvo oli 460 miljoonaa euroa. Se on osapuilleen yhtä paljon, kuin Turun telakalla usean vuoden aikana valmistettavan risteilyaluksen hinta.

Viennin arvo on valtava myös muiden tuotantoeläinalojen vientiin verrattuna. Niiden yhteen laskettu vienti on noin 1 miljardi.

Veroja turkiselinkeino maksoi 48,1 miljoonaa euroa.

Lukuisat kunnat turkistuotantoalueella ovat riippuvaisia elinkeinon tuomista veroeuroista. Vuonna 2014 turkisala tuotti yhdeksään suurimpaan tuottajakuntaan vähintään 100 euroa asukasta kohden.”

 

 ****************

Turkistalous alentaa ”jokapäiväisen leipämme” tai tarkemmin sanottuna ostamiemme jokapäiväisten lihajalosteiden hintaa, sillä turkisrehutehtaat maksavat lihanjalostusteollisuudelle muuten markkinakelvottomista rehujakeista hyvää hintaa.

 

 

Turkistaloudella on suuri taloudellinen merkitys Atrialle, HKScanille, Snellmanille ja muille lihanjalostusyrityksille – sillä turkistalous alentaa merkittävästi jokapäiväisen makkarapakettimme hintaa päivittäistavarakaupan kylmäaltaissa.

 

Maataloutemme on suuressa taloudellisessa kriisissä ja sen vuoksi on nostettava hattua turkiselinkeinolle, joka mahdollistaa Itikalle, Lihakunnalle, LSO:lle ja muille tuottajaosuuskunnille sekä lihaa hankkiville yrityksille paremman tilityskyvyn.

 

 

Jos turkisrehuyritykset eivät toimisi lihanjalostusteollisuuden rehujaemarkkinoilla – joita usein kutsutaan teurasjätemarkkinoiksi –  teurasjätteet jouduttaisiin kuljettamaan erillisiin käsittelylaitoksiin Honkajoelle ja Kaustisille, joissa ne kuivattaisiin kalliilla öljyllä lihaluujauhoksi ja se taas käytettäisiin melkein nolla-hinnalla eri paikkakuntien lämpövoimaloissa omakotitalojen, rivitaloasuntojen ja kerrostaloasuntojen kaukolämmön tuottamiseen.

 

 

On hienoa ja kannatettavaa, että Keskusta ja RKP ovat mukana Rinteen hallituksessa, sillä niiden mukanaolo päätöksenteossa estää sen, että turkistalouden harjoittamista vastustavat ääriainekset saisivat sananvallan asiassa.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turkistalouden harjoittamista vastustavat ääriainekset vetivät vesiperän!, Turkistalous, Rinteen hallitus, Keskusta Rinteen hallituksessa, RKP Rinteen hallituksessa, Atria, HKScan, Snellman, Itikka, Lihakunta, LSO, Honkajoki Oy, Findest Protein Oy,

On hyvä, että hallitusohjelmassa puututaan private label -tuotteiden kilpailuasemaa vääristävään tilanteeseen

Torstai 6.6.2019 - -Esko Erkkilä-

Rinteen syntymässä olevan hallituksen hallitusohjelma ja sen yksityiskohdat avautuvat kaiken kansan nähtäville ja kommentoitavaksi pikkuhiljaa.

 

 

Hallitusohjelman eräs helmi on linjaus, että puututaan private label –tuotteiden aiheuttamaan vääristymään elintarvikemarkkinoilla.

 

 

Linjaus ei minua henkilökohtaisesti koske, sillä milloinkaan ostoskoriini ei ole osunut Pirkka- eikä Rainbow-tuotteita.

 

 

Muistan elävästi sen hetken, jolloin kuulin Keskon ja K-ryhmän alkavan panostamaan merkittömiin tuotteisiin.   Olin eräässä etelä-pohjalaisessa K-Maatalouskaupassa esittelemässä tuotteitamme, kun kauppias saapui innosta puhkuen Seinäjoen Keskon kauppiastapahtumasta ja kertoi, että on tapahtumassa jotain suurta. Nyt haarukoin tapahtuma-ajaksi 1977 tai 1978.

 

 

S-ryhmä katseli Keskon toimintaa monta vuotta, mutta sitten sekin toi markkinoille merkittömät tuotteet ja risti ne Rainbow-tuotteiksi.

 

 

Pirkka- ja Rainbow-tuotteet ovat laadultaan kakkos- tai kolmosluokan tuotteita, joissa kuluttajalaadulla ei ole mitään roolia, sillä ne ovat pelkkiä rahantekotuotteita päivittäistavarakaupalle.

 

 

Osa Pirkka- ja Rainbow-tuotteista ovat ainakin ajoittain kotimaisten yritysten valmistamia, mutta useinkin Kesko ja S-ryhmä vaihtavat niiden valmistajan ulkomaiseksi ja se tapahtuu aina hintatasoa polkemalla.

 

 

Private label-tuotteet ovat surkeita laadusta piittaamattomia kopioita, joita vastuulliset elintarvikeyritykset eivät suostu valmistamaan.

 

 

Valitettavasti merkittömät tuotteet muodostavat tuoteryhmittäin sen alimman hintatason, johon kaupparyhmittymien sisäänostajat vertaavat myös laadukkaita merkkituotteita.  Kierre on valmis.

 

 

Toivon hallitukselta nopeita ja selkeitä päätöksiä, jotta private label –tuotteiden aiheuttama markkinavääristymä saadaan nopeasti korjattua, sillä se on ennen kaikkea kuluttajien etu!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallitusohjelmassa puututaan private label -tuotteiden kilpailuasemaa vääristävään tilanteeseen, private label-tuotteet, Pirkka-tuotteet, Rainbow-tuotteet, Pirkka- ja Rainbow -tuotteet ovat kopioita, Merkkituotteet,

Neljänneksi suurimmasta tulikin ykkönen!

Tiistai 4.6.2019 - -Esko Erkkilä-

Huhtikuun 14. päivänä 2019 järjestetyissä eduskuntavaaleissa tulokset olivat äänimäärien osalta seuraavat:

 

SDP                                    546 471

Perussuomalaiset             538 805

Kokoomus                         523 957

Keskusta                           423 920

 

 

Vaalituloksen perusteella on nyt saatu päätökseen hallitusneuvottelut ja tulos on yllättäen se, että neljänneksi äänimäärissä sijoittuneesta Keskusta tulikin hallitusneuvotteluissa ykköspuolue, sillä ilman Keskustaa Suomeen ei oltaisi saatu hallitusta!

 

 

Julkisuudessa puhutaan Keskustan kokemasta rökäletappiosta, mutta hallitusneuvottelujen osalta tilanne on tyystin toinen, sillä Keskusta on pystynyt sanelemaan ehdot, joilla se on valmis ryhtymään hallitusvastuuseen.

 

 

Keskusta sai hallitusneuvotteluissa läpi jokseenkin kaikki kynnyskysymyksensä ja niistä 18 maakunnan itsehallintoon perustuva maakunnallinen hallintomalli on kirkkain kruunu saavutuksista.

 

 

Metsien hakkuumäärien rajaamisesta pidättäytyminen on iso askel, johon muut hallituspuolueet joutuivat sopeutumaan.

 

 

Turkiselinkeinon rajoittamisesta hallitusohjelmasta ei puhuta mitään ja uskon, että tässä järkevässä linjauksessa Keskusta sai tärkeää tukea RKP:ltä.

 

 

Joutui Keskusta toki myöntymäänkin ja polttoaineverotuksen kiristäminen on näistä seikoista se ehkä kaikkein valitettavin.

****************

 

 

 

Eilen virallisesti julkistettu viiden puolueen hallitussopu heijastui myös Tampereen Keskustorille Maanantaimarkkinoille eilen, jossa Vasemmistoliiton ja Keskustan telttakatokset sijaitsivat rinnakkain ja…

 

 

 

IMG_1619.JPG

 

 

…Keskustan järjestöaktiivi Reijo Laitinen (vasemmalla) sekä Vasemmistoliiton järjestöaktiivi Ilkka Järvelä (oikealla) halusivat, että heidät kuvataan ”ristikkäin” eli Laitinen Vasemmistoliiton telttakatoksen edessä ja Järvelä puolestaan Keskustan katoksen edessä!

 

 

Laitisen ja Järvelän pienimuotoinen hulluttelu sopii hyvin siihen, että mitä eilen on saatu eri puolueiden kesken aikaiseksi Helsingissä.

 

 

Politiikassa on keskeistä, että henkilösuhteet ovat aina kunnossa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Neljännestä puolueesta tulikin merkittävin, hallitusneuvottelut 2019, Keskusta sai kynnyskysymyksensä hallitusohjelmaan, Maanantaimarkkinat, Maanantaimarkkinat Keskustorilla,

Jokainen vaali on oma kisansa

Torstai 16.5.2019 - -Esko Erkkilä-

Huhtikuun 14. päivänä järjestetyissä eduskuntavaaleissa eri puolueet saivat seuraavat määrät kansanedustajia:

 

  • SDP                                              40
  • Perussuomalaiset                       39
  • Kokoomus                                   38
  • Keskusta                                     31
  • Vihreät                                        20
  • Vasemmistoliitto                        16
  • RKP                                               9
  • Kristillisdemokraatit                    5
  • Muut                                              2

 

 

Nyt käydään hallitustunnusteluja SDP:n johdolla ja mukana ovat SDP:n lisäksi Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP.

 

 

Julkisuudessa on melkoinen älämöly, että miksi Keskusta on mukana hallitustunnusteluissa, kun se kärsi vaalitappion.

 

 

Alämöly on mielestäni aiheeton, sillä saihan Keskusta 31 kansanedustajaa siitä huolimatta, että joutui edellisessä hallituksessa kantamaan suurimman vastuun Suomen talouden kuntoon saattamisesta.

 

 

Älämölyäjiltä unohtuu, että Keskusta sai vaaleissa 11 kansanedustajaa enemmän kuin Vihreät ja lähes kaksikertaisen määrän kuin Vsemmistoliitto.

 

 

Mielestäni Keskustalla on vahva mandaatti osallistua hallitustunnusteluihin ja niihin osallistumista kannatin myös niissä laajoissa kyselyissä, jotka suunnattiin Keskustan jäsenistölle ennen hallitustunnusteluihin ryhtymistä.

 

 

On selvää, että Keskustan on pitäydyttävä niissä kynnyskysymyksissä, jotka se asetti hallitustunnustelijalle antamissaan vastauksissa, kun hallitustunnustelija kartoitti eri puolueiden näkemyksiä hallituksen muodostamiseksi.

 

 

Koko ajan on pidettävä mielessä, että nyt on kyseessä vasta hallitustunnustelut ja mihinkään suuntaan Keskustan ei tässä vaiheessa pidä rikkoa siltoja.

***************

 

 

Viittaan tuossa otsikossani kisoihin ja vertaankin nyt käytyjä eduskuntavaaleja Hiihdon Maailmancup-kisoihin – siellä jokainen kilpailu on oma kisansa ja ei siellä tulosluetteloita laadittaessa katsella, että millaisia muutoksia tuloslistassa oli edelliseen kilpailuun verrattuna.

 

 

Toki viime kaudella Johannes Klaebo voitti miesten kisan, mutta ei suinkaan ylivoimaisesti.

 

 

Ingvid Flugstad Östberg oli puolestaan naisten osalta ykkönen.

 

 

Eduskuntavaalituloksen ja hiihdon maailmancup-tulosten rinnastaminen on siinä mielessä perusteltua, että Klaebon ja Östbergin voitoista huolimatta useat osakilpailut päättyivät muiden voittoihin.

 

 

Eduskuntavaalit 2019 on käyty ja nyt ollaan hallitustunnusteluissa eri puolueiden saamien kansanedustajapaikkojen pohjalta – mielestäni pitää elää tätä päivää eikä pähkäillä neljän vuoden takaisia vaalituloksia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, hallitustunnustelut eduskuntavaalien 2019 tulosten pohjalta, Hiihdon Maailmancup, Johannes Klaebo, Ingvid Flugstad Östberg,

Kyllä

Keskiviikko 8.5.2019 - -Esko Erkkilä-

Vuonna 1915 syntynyt isäni sai kahdesti Viljakkalan kunnallisvaaleissa eniten ääniä eli molemmilla kerroilla 55 ääntä.

 

 

Toisella kerralla hän oli yksinään Viljakkalan kunnan äänikuningas ja toisella kerralla eräs toinen ehdokas sai yhtä monta ääntä kuin isäni.

 

 

Isäni oli Maalaisliiton miehiä ja samaan poliittiseen viiteryhmään kuulun minäkin.

 

 

En toki ole aina äänestänyt maalaisliitto/keskustaa, sillä ainakin kerran olen presidentinvaaleissa äänestänyt RKP:n ehdokasta ja kerran presidentinvaaleissa kokoomuksen ehdokasta – toki molemmilla kerroilla vasta toisella äänestyskierroksella.

 

 

 

*****************

 

 

 

Poliittinen taustaryhmäni on siis Keskusta ja eilen Keskusta antoi 420.000:lle sitä viime eduskuntavaaleissa äänestäneelle mahdollisuuden evästää puoluejohtoa, että ollako ehdolla hallitukseen vaiko ei.

 

 

Sain eilen monilta Keskustan päättäjiltä kyselyn, että Kyllä tai Ei.

 

 

Vastasin empimättä Kyllä ja perustelen kantaani mm. sillä, että vastuuta pitää pystyä kantamaan ja se tapahtuu vain ja ainoastaan olemalla hallituksessa.

 

 

Me 420.000 kansalaista, jotka äänestimme Keskustaa, emme halunneet äänestyskopissa, että poliittinen taustaryhmämme laistaisi vastuusta Suomea kohtaan. Me halusimme, että edellisellä vaalikaudella kuntoonlaitettua Suomea kehitettäisiin edelleen.

 

 

 

Toivon, että vastauksemme tänään on yksimielisesti Kyllä ja sen saatuaan hallitustunnustelija tehkööt omat johtopäätöksensä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta hallitukseen?, hallitustunnustelija Antti Rinne,

Miksi SDP ei päästänyt Antti Rinnettä television ykkösohjelmaan?

Tiistai 16.4.2019 - -Esko Erkkilä-

SDP sai sunnuntaina 14.4.2029 järjestetyissä eduskuntavaaleissa niukan vaalivoiton Suomen suurimmaksi puolueeksi.

 

 

Perussuomalaiset päätyivät kakkoseksi, Kokoomus kolmanneksi ja Keskusta neljänneksi.

 

 

Nyt alkavat hallitusneuvottelut ja vakiintuneen koreografian mukaan hallitusneuvottelujen alkuvetäjänä toimii vaalivoittajapuolueen puheenjohtaja.

 

 

Eilisillan televisiolähetyksessä piti olla vastakkain SDP:n Antti Rinne ja Perussuomalaisten Jussi Halla-aho – piti ja piti, mutta ”aikataulusyistä” SDP:tä edustikin SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.

 

 

”Aikataulusyyt” ymmärtää jokainen, joka katseli televisiosta Antti Rinteen esiintymistä omiensa joukoissa vaali-iltana eli sunnuntaina 14.4.2019.

 

 

Arvostan Antti Rinnettä, sillä hän koki taannoisella Espanjan lomamatkallaan vaikean sairauden ja kuntoutui niinkin hyväksi, että pystyi vaali-iltana latelemaan televisiolähetyksessä joitain latteuksia SDP:n ”vaalimenestyksestä”!

 

 

Meneekö koreografia jatkossa siten, että Sanna Marin vetää hallitusneuvottelut ja tuleeko hänestä ensimmäinen tamperelainen pääministeri?

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Antti Rinne, Sanna Marin, hallitusneuvottelut, Jussi Halla-aho,

Sipilältä oikea päätös

Lauantai 9.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Eilisen suuri tapahtuma oli pääministeri Juha Sipilän päätös ilmoittaa hallituksensa työn päättymisestä.

 

 

Presidentti Niinistö pyysi Sipilän hallitusta jatkamaan toimitusministeriönä ja Sipilä vastasi pyyntöön myöntävästi.

 

 

Arvostan Sipilän suoraselkäistä toimintaa, sillä hallituksen ykköstavoite sote- ja maakuntauudistuksesta on nyt SDP:n ja erityisesti eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Krista Kiurun (SDP) neliraajajarrutuksen tuloksena tyrmätty.

 

 

Sipilän hallitustaipaleen parhaat saavutukset ovat velkaantumiskehityksen pysäyttäminen ja työpaikkojen lisääntyminen 140.000 uudella työpaikalla; ne eivät kuitenkaan painaneet mitään siinä vertailussa, kun hallituksen päätavoite oli sote- ja maakuntauudistusten loppuunsaattaminen.

 

 

********************

 

 

SDP:n puheenjohtaja Rinne on lähes koko vaalikauden ajan vaatinut hallituksen eroamista ja on ihmeellistä, että kun nyt hänen unelmansa toteutui, hän pitää hallituksen eroa outona!

 

 

Oli mukavaa nähdä, että Rinteen huuli väpätti tiuhaan tahtiin, kun hän kuuli Sipilän hallituksen erosta – vastuunpoikanen alkoi painamaan sopivasti ennen huhtikuun eduskuntavaaleja.

 

 

Oma lukunsa on se röhönaurukuva, joka Rinteestä julkaistiin, kun hän oli kuullut hallituksen eronpyynnöstä. Röhönaurukuva löytyy, kun googlaa ”Antti Rinne nauraa”! Röhönaurukuva ei anna kovin vakuuttavaa kuvaa tulevasta pääministeriehdokkaasta, vaikka Rinteen lähipiiri nyt yrittääkin kertoa, että röhönaurukuva ei liity ilakointiin hallituksen eronpyynnöstä!

 

 

********************

 

 

On selvää, että SDP:n gallupkannatuksen realisoituminen eduskuntavaaleissa ei ole läpihuutojuttu nyt, kun erityisesti Keskusta, mutta myös Kokoomus pääsevät aidosti esittämään linjauksiaan huhtikuun eduskuntavaalikampanjoinnissa!

 

Olen ottanut etäisyyttä puoluepolitiikkaan, mutta nyt elämme niin mielenkiintoisia aikoja, että politiikan kuviot kiinnostavat myös minua ja toivottavasti myös Sinua, joka luet näitä juttujani!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sipilältä oikea päätös, Sipilän hallitus toimitusministeriöksi, Antti Rinne, Antti Rinteen röhönauru, Antti Rinne nauraa, Krista Kiuru, Krista Kiuru neliraajajarrutus, neliraajajarrutus,

Ainakin periatteessa kiinteistö voi saada vapautuksen hulevesimaksusta

Tiistai 15.5.2018 - -Esko Erkkilä-

Alexander Stubb´ hallitus sääti 22.8.2014 lain, jolla mahdollistettiin periä kansalaisilta erillinen hulevesimaksu.

 

Kuntien oli ennen hulevesimaksulakiakin hoidettava hulevedet siten, että niistä ei koitunut kansalaisille haittaa, mutta hulevesimaksulain säätämisen jälkeen hulevesimaksun perimisellä kerätty raha on korvamerkittyä rahaa, joka pitää käyttää hulevesien hallintaan liittyvien toimintojen rahoittamiseen.

 

 

Helsingissä 22. päivänä elokuuta Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön sekä Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpon allekirjoittamassa laissa maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta todetaan, että laki astui voimaan 1 päivänä syyskuuta 2014.

 

 

Lainmuutoksen voimaantullessa hallitusvastuussa olivat kokoomus, SDP, vihreät, RKP sekä kristillisdemokraatit.

 

 

*********************

 

 

Lain 103 f§:ssä todetaan hulevesimaksun vapautuksesta näin:

 

 

Kunnan määräämä viranomainen voi hakemuksesta myöntää vapautuksen 1 momentissa tarkoitetusta velvollisuudesta johtaa kiinteistön hulevedet kunnan hulevesijärjestelmään, jos kiinteistön omistaja tai haltija huolehtii hulevesien hallinnasta asianmukaisesti muilla toimenpiteillä.

 

 

*******************

 

Odotan mielenkiinnolla hakemuksia vapautuksesta hulevesimaksun suorittamisesta mm. Viljakkalan Mannissa sijaitsevilta omakotitaloilta, jotka sijaitsevat kuivalla mäntykankaalla.

 

 

 

Ylöjärvellä maksuvapautumishakemukset osoitetaan kaupungin ympäristöpäällikölle ja päätöksen mahdollisesta maksuvapautuksesta tekee ympäristölautakunta.

 

 

Hulevesimaksu voidaan periä vain asemakaava-alueilla sijaitsevilta kiinteistöiltä joten esim. Tampereella hulevesimaksusta ei voi muodostua mikään koko Teiskon aluetta koskeva rankaisuvero.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hulevesi, Hulevasimaksulaki, Stubb´n hallitus loi kansalaisia kurittavan hulevesimaksulain hulevesilaki, vapautus hulevesimaksusta,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »