Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suunnistuksessa kilpailija saa "palkinnon" aina, kun löytää rastin!

Sunnuntai 22.8.2021 - -Esko Erkkilä-

On meneillään Jukola-viikonvaihde ja on aika muistella menneitä suunnistuksia.

 

Opettelin suunnistamaan varsin myöhään ja varsinainen oppimiseni perustui ns. valkoisella kartalla suunnistamiseen.

 

Valkoisen kartan suunnistamisessa ainakin ennen oli millimetripaperille merkattuna rastipisteet, joten etenemisen piti tapahtua vain ja ainoastaan kompassin avulla ja edetyn matkan mittaamisella.

 

Opin suunnistamisen salat kai kohtuullisesti, sillä kerran voitin synnyinpitäjäni Viljakkalan suunnistusmestaruuden.

 

Osanottajia tuossa kilpailussa oli kaksi ja toinen heistä rymisteli ohitseni aina rastin jälkeen; voitin kuitenkin kisan yhdellä sekunnilla!

 

Suunnistus on osanottajalle palkitsevaa, sillä jokaisen rastin löytäminen on ”palkinto” sinänsä!

 

 

***************************

 

 

Kiitokset TV2:lle Venlojen viestin televisiolähetyksestä eilen – toivottavasti Jukolan viestin televisiointi onnistuu samalla tavalla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suunnistus, valkoisen kartan suunnistus, Jukola-viesti, Venlojen juoksu 2021, YLE ja suunnistus,

Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä parhaimmat onnitteluni Puolustusvoimille ja tänään ylennyksen sekä kunniamerkit saaneille!

Perjantai 4.6.2021 - -Esko Erkkilä-

IMG_19752.JPG

Puolustusvoimain lippujuhlan päivä on mielestäni kolmen tärkeimmän liputuspäivän joukossa, sillä vain Itsenäisyyspäivän sekä Äitienpäiväliputukset kuuluvat samaan sarjaan!

 

Kesäkuun 4. päivällä on ylväs historia, sillä se on Suomen marsalkka Carl Gustav Emil Mannerheimin syntymäpäivä – Mannerheim syntyi 4.6.1867.

 

Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä useat reserviläiset saavat ylennyksen ja monille myönnetään silloin kunniamerkkejä.

 

Puolustusvoimain lippujuhlapäivä on minulle suurimerkityksellinen, sillä silloin saan ilmoittautua vanhimmalle pojalleni näin:

 

”Herra kapteeni, yliluutnantti Erkkilä ilmoittautuu!”

 

Mieluusti olen sotilasarvoissa yhtä pykälää alempi kuin esikoisemme!

 

*********************

 

eskonSVRAr.jpg

 

Ansiomerkeistä se, että Pirkanmaan Agrologit ry on joskus takavuosina ehdottanut minulle Suomen Valkoisen ruusun ansioristiä (SVR Ar) ja sen on silloinen Tasavallan Presidentti minulle myöntänyt.

 

 

******************

 

Suomessa on kaksi ritarikuntaa eli Suomen Valkoisen ruusun ritarikunta ja Suomen Leijonan ritarikunta.

 

Suomen Valkoisen ruusun ritarikunnan on perustanut valtionhoitaja C. G. E. Mannerheim isänmaan palveluksessa ansioituneiden kansalaisten ja ulkomaalaisten palkitsemiseksi – Mannerheim antoi ritarikunnan perustamiskirjan 28.1.1919.

 

Suomen Leijonan ritarikunnan perusti Tasavallan presidentti Risto Ryti 11.9.1942 antamallaan asetuksella.

 

Suomen Valkoisen ruusun ritarikunnan kunniamerkki on aina korkeampi kuin vastaava kunniamerkki Suomen Leijonan ritarikunnassa ja se johtuu siitä, että Suomen Valkoisen ruusun ritarikunta on vanhempi kuin Suomen Leijonan ritarikunta.

 

Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi eli tuo minulla oleva SVR Ar on ansiomerkkien listalla sijalla 29. Kunniamerkkejä on kaikkiaan 84 ja arvokkain niistä on Suomen Valkoisen Ruusun suurristi ketjuineen.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolustusvoimain lippujuhlapäivä, Puolustusvoimain lippujuhlapäivän ylennykset, Puolustusvoimain lippujuhlapäivänä myönnetyt ansiomerkit, Suome<n Valkoisen Ruusun ansioristi, SVR Ar, Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunta, Mannerheim,

Yleinen työttömyyskassa YTK on ammattiliittokytkennöistä vapaa työttömyyskassa

Torstai 6.5.2021 - -Esko Erkkilä-

Yleinen työttömyyskassa YTK (aiemmin Yksityisalojen työttömyyskassa) on ammattiliittoihin sitoutumaton suomalainen työttömyyskassa.

 

Se on perustettu vuonna 1991, joten se täyttää tänä vuonna 30 vuotta.  YTK on jäsenmäärällä mitattuna Suomen suurin työttömyyskassa, sillä sen jäsenmäärä ylitti 12.4.2021 500 000 jäsentä.

 

YTK:n pääkonttori sijaitsee Loimaalla ja varsinkin alussa sitä kutsuttiin nimellä ”Loimaan kassa”!

 

*****************

 

Ammattiyhdistystaustaiset työttömyyskassat antavat mieluusti kuvan, että ne maksavat kokonaan työttömyysturvan rahoituksen, mutta niin ei suinkaan ole:

 

  • työttömyyskassojen maksuosuus on 5,5 %

  • valtion maksuosuus on 37,0 %

  • työttömyysvakuutusrahasto maksaa 57,5 % ja siitä työntekijöiden osuus on 1,9 %-yksikköä

 

 ****************

 

Olin työurani alussa jäsenenä Agrologien Liiton Työttömyyskassassa, mutta kun se liittyi ties minkä muun työttömyyskassan kanssa ties mihin muuhun, niin valitsin työttömyyskassakseni YTK:n ja olin valintaani tyytyväinen.

 

Jälkeenpäin ajatellen työttömyyskassaan liittymiseni ei ollut tarpeellista, sillä en ollut työurani aikana päivääkään työtön.

 

YTK:n jäsenmaksu oli aikanani kohtuullinen eli tasoa 60 – 90 euroa vuodessa, joten vakuutusmaksuni työttömyyden kohdatessa olisi ollut kohtuullinen – nyt YTK:n jäsenmaksu on 119 € vuodessa.

 

 

Kannustan liittymään YTK:n jäseneksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yleinen työttömyyskassa YTK on ammattiliittokytkennöistä vapaa työttömyyskassa, YTK, Loimaan kassa, Yleinen työttömyyskassa YTK,

Miksi leipojat käyttävät tuotteisiinsa saastuneita seesaminsiemeniä?

Tiistai 17.11.2020 - -Esko Erkkilä-

Lokakuun loppuun mennessä Suomessa on elintarvikkeiden takaisinvetoja ollut jo yhtä paljon kuin koko viime vuotena.

 

 

Lokakuun lopulla ja marraskuun aikana takaisinvedot ovat keskittyneet seesaminsiemeniin, joita leipomoteollisuus ja myös kotileipojat käyttävät leipomustensa raaka-aineena.

 

Vajaan kolmen viikon aikana on Ruokaviraston  nettisivuilla kerrottu ainakin seuraavista eri yritysten takaisinvedoista, joista kaikissa on kyse seesaminsiementen liian korkeista etyleenioksiinipitoisuuksista.

 

 

**************

 

 

26. lokakuuta 2020

Mauste-Sallinen Oy on ilmoittanut Ruokavirastolle vetävänsä pois kaupoista erän pakattua seesaminsiementä. Erässä saattaa olla turvallisen rajan ylittäviä määriä etyleenioksidia, joka pitkäaikaisesti käytettynä voi olla terveydelle haitallista. Tuotetta ei tule käyttää, kertoo yritys.

 

 

4. marraskuuta 2020

Helsinkiläinen Harmonia Life Oy on ilmoittanut vetävänsä myynnistä ja kuluttajilta kolme Voimaruoka-sarjan tuotetta. Hollantilainen tuotteen valmistaja on havainnut, että raaka-aineena käytetyssä seesaminsiemenessä on sallitun enimmäismäärän ylittävä määrä torjunta-aine etyleenioksidia.

 

 

9. marraskuuta 2020

Leipomo Rosten Oy on ilmoittanut vetävänsä myynnistä ja kuluttajilta kaksi gluteenitonta siemennäkkileipätuotetta, joiden raaka-aineena käytetyssä seesaminsiemenessä on sallitun enimmäismäärän ylittävä määrä torjunta-aine etyleenioksidia.

 

 

11. marraskuuta 2020

Atria Suomi Oy on ilmoittanut, että sen valmistama mikroateria Atria Heat & Eat Asian Meatballs with Noodles 350 g, on poistettu myynnistä. Tuotteen raaka-aineena käytetyssä seesaminsiemenerässä on mitattu liian korkea pitoisuus kasvintorjunta-aine etyleenioksidia.

 

 

11. marraskuuta 2020

Lidl Suomi Ky on ilmoittanut, että sen valikoimissa ollut myslipatukka Crownfield Muesli Bar Hazelnut, 200g, on poistettu myynnistä. Tuotteen raaka-aineena käytetyssä seesaminsiemenerässä on mitattu liian korkea pitoisuus kasvintorjunta-aine etyleenioksidia.

 

 

12. marraskuuta 2020

Kesko Oyj on ilmoittanut vetäneensä myynnistä kolme Pirkka-tuotetta. Näissä tuotteissa on käytetty seesaminsiemeniä, joissa on todettu lainsäädännön mukaisen raja-arvon ylittävä määrä etyleenioksidi-kasvinsuojeluainetta.

 

 

13. marraskuuta 2020

Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku on ilmoittanut vetäneensä myynnistä pienen määrän kuorittuja Eldorado seesaminsiemeniä, pakkauskoko 250 g. Yrityksen tavarantoimittajaltaan saaman tiedon mukaan tietyissä erissä on todettu turvallisen rajan ylittäviä määriä kasvinsuojeluaine etyleenioksidia, joka pitkäaikaisesti käytettynä voi olla terveydelle haitallista.

 

 

Lildl´n ja Keskon Pirkka-tuotteiden osalta töppäilyt eivät minua lainkaan yllätä, mutta miksi myös Atria on liittynyt töppäilijöiden joukkoon – ihmettelen ja kysyn vaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: seesaminsiemenet, etyleenioksiini, etyleenioksiinilla saastuneet seesaminsiemenet, Mauste-Sallinen Oy, Harmonia Life Oy, Leipomo Rosten Oy, Atria Suomi Oy, Lild Suomi Ky, Lild, Kesko Oyj, Pirkka-tuotteet, Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, Ruokavirasto,

YLE Pirkanmaan presidentinvaalikysely virkisti hieman marraskuun Maanantaimarkkinoita!

Tiistai 3.11.2020 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat ja eilen oli taas se päivä!

 

Yleensä Keskustori täyttyy Maanantaimarkkinoilla erilaisista osastoista, mutta eilen kaikki oli tyystin toisin.

 

Voisipa melkein todeta, että Tampereen päättäjien enemmistön harras toive keskikaupungin saattamisesta ”kuolleiden kaupungiksi” alkaa toteutumaan!

 

 

IMG_0813.JPG

 

En ole milloinkaan nähnyt Keskustoria Maanantaimarkkinoiden aikana niin autiona kuin eilen.

 

 

IMG_0815.JPG

 

Maanantaimarkkinoita virkisti se, että YLE Tampere oli etukäteen kertonut puolueille tekevänsä jutun läsnäolleille puolueille niiden ajatuksista Yhdysvaltain presidentinvaalien tilanteesta. Tavallisesti paikalla ovat Keskusta, Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset, mutta nyt torilla olivat myös demarit sekä Vihreät – Kokoomuksen osastoa ei nytkään näkynyt!

 

 

IMG_0845.JPG

 

Illan televisiolähetyksessä minäkin vilahdin komean hattuni kanssa!

 

 

IMG_0816.JPG

 

Keskustan osalta mielipiteensä Yhdysvaltain presidentinvaaleista pääsi kertomaan Keskustan varavaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen ja…

 

 

IMG_0829.JPG

 

…hän totesikin olleensa joskus Yhdysvalloissa vaalien aikana ja tuntevansa sen meiningin, joka jenkeissä vaalien aikana vallitsee.

 

Anna-Kaarina oli varovainen lausunnossaan, mutta sen hän Joe Bidenin osalta totesi, että hän varmaan olisi tasoittava persoona ja ei olisi niin äkkioikoinen, kuin nykyinen presidentti.

 

Olen samaa mieltä Anna-Kaarinan kanssa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: YLE Pirkanmaa, Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, Keskustori, Tampereen Keskustori, Maanantaimarkkinat, Keskusta, Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020,

Urho Kekkonen ja Kalle Kaihari olivat mesenaatteja, jotta Tampereen Ratinan stadionille saatiin "Vesieste" -taideteos!

Lauantai 25.7.2020 - -Esko Erkkilä-

Parhaillaan käydään tiivistä keskustelua, että voidaanko Tampereella Ratinan stadionilla käydä Suomi-Ruotsi – yleisurheilumaaottelu 5. – 6.9.2020.

 

 

****************

 

Tamminiemessä Urho Kekkosen työhuoneessa…

 

vesieste1.jpg

 

…on yhä edelleen pienoismalli estejuoksijoista, jotka ovat ylittämässä vesiestettä.

 

Kyseessä on todella pienoismalli siitä veistoksesta, joka elokuussa 1966 pystytettiin Ratinan stadionille.

 

Teos on syntynyt kutsukilpailun tuloksena ja sen on veistänyt kuvanveistäjä Pentti Papinaho.

 

 

Veistoksen kustannuksiin saatiin aikoinaan merkittävä ”tuntemattoman tahon” lahjoitus, joka sittemmin paljastui presidentti Urho Kekkosen ja kauppaneuvos Kalle Kaiharin yhteistuumin tekemäksi.

 

 

Teos sai aikoinaan kovaa kritiikkiä, sillä veistoksen paljastamisen aikaan 3000 metrin estejuoksijat eivät pystyneet aitomalla ylittämään vesiestettä. Nykyään maailman parhaat estejuoksijat pystyvät ylittämään vesiesteen aitomalla eli veistos oli aikaansa edellä!

 

 

vesieste5.jpg

 

 

Voi helposti kuvitella, että presidentti Kekkonen samaisti itsensä niihin estejuoksijoihin, jotka jo silloin pystyivät ylittämään 3000 metrin esteiden vesihaudan aitomalla!

 

 

Kun käytte Ratinassa, pysähtykää hetkeksi ”Vesieste” –taideteoksen äärelle ja antakaa arvo presidentti Urho Kekkoselle ja hänen hyvälle ystävälleen kauppaneuvos Kalle Kaiharille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Presidentti Urho Kekkonen, kauppaneuvos Kalle Kaihari, Ratina, Ratinan stadion, Vesieste-taideteos, Suomi-Ruotsi yleisurheilumaaottelu Ratinassa 5. - 6.9.2020, Tamminiemi ja Urho Kekkosen työhuone,

Korona-virustilanne vaikuttaa jo Suomessakin

Keskiviikko 11.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Olen ollut keskeinen toimija, kun Eläkeliiton Tampereen yhdistys on suunnitellut osallistuvansa yleisönä seuraamaan Eduskunnan kyselytuntia torstaina 12.3.2020 klo 16.00.

 

Sain eilen iltapäivällä tiedon, että Eduskunnan puhemiesneuvosto keskusteli koronatilanteesta tiistaina.

 

Eduskunnan työskentelyn turvaamiseksi puhemies Matti Vanhanen sanoi päättäneensä lopettaa opastetut vierailut Eduskuntatalossa torstaista lähtien toistaiseksi.

 

Päätös merkitsee, että huomiselle suunniteltu osallistumisemme Eduskunnan kyselytunnille yleisönä peruuntuu.

 

Suunnitelma kyselytunnille osallistumisesta sai suuren suosion, sillä meille luvattu 50 hengen kiintiö täyttyi nopeasti ja varalle jäi paljon yhdistyksemme jäseniä.

 

Matkan peruttamiselle ei ollut mitään vaihtoehtoja ja nyt ainoaksi tehtäväksemme jäikin kertoa muuttunut tilanne matkaan ilmoittautuneille ja matkan maksaneille. Onneksi lähes kaikkien sähköpostiosoitteet ovat tiedossa, joten nyt toivomme, että jäsenemme lukevat sähköpostejaan.

 

Teemme tänään vielä varmistuksia, että tieto mielenkiintoisen matkan peruuntumisesta on tavoittanut kaikki ilmoittautuneet.

 

Olen päättänyt, että kaikesta huolimatta menen Tampereen Vanhalle kirkolle torstaina 12.3.2020 klo 8.30 ja kerron kaikille paikalle saapuville, että matkamme on korona-viruksen vuoksi jouduttu perumaan.

 

Toivottavasti paikalle ei saavu kukaan, mutta ainahan voi olla, että kaikki eivät ole lukeneet sähköpostejaan!

 

Kiitokset kansanedustaja Arto Pirttilahdelle, joka oli lupautunut isännäksemme kyselytuntivierailullemme!

Kiitokset myös Artsin eduskunta-avustaja Jukka Saarimäelle, joka on ansiokkaasti ollut puuhaamassa vierailuamme Eduskunnassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan kyselytunti 12.3.2020, Yleisön osallistuminen Eduskunnan kyselytunnille 12.3.2020 klo 16.00 on peruut, Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, Korona-virus vaikuttaa Eduskunnassakin, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Jukka Saarimäki,

Huolestuttavaa, kun YTK:n jäsenten työttömyys on lisääntynyt

Perjantai 14.2.2020 - -Esko Erkkilä-

”Loimaan kassana” tunnettu YTK eli Yleinen työttömyyskassa on perustettu vuonna 1991 ja se aloitti toimintansa vuonna 1992.

 

Ammattiyhdistysliikettä karttavana ja sen toimintatapoja vierastavana liityin Loimaan kassaan heti sen alusta alkaen, sillä halusin turvata työsuhdeturvani työsuhteeni mahdollisesti päättyessä – työsuhteeni eduista en ole koskaan tarvinnut minkäänlaista ”edusmiestä”!

 

Näin jälkeenpäin katsellen liittymiseni Loimaan kassaankin oli tarpeetonta, sillä yli nelikymmenvuotisen työurani aikana en ollut päivääkään työttömänä.

 

YTK:n jäsenmäärä on kasvanut joka vuosi ja se kertoo, että työelämässä olevat vierastavat sekä karttavat lakkoherkkää ja suomalaista yhteiskuntaa jäytävää ammattiyhdistysliikettä.

 

Nyt YTK:lla on 440.000 jäsentä.

 

****************

 

YTK:n jäsenet ovat se ydinjoukko, joka pitää suomalaisen talouselämän pyörimässä ja tekee kaikkensa, että kaikilla menisi hyvin. YTK:n jäsenet eivät ole ay-liikkeen lakkokenraalien määräiltävissä, vaan he rakentavat parempaa Suomea.

 

Helmikuun 10. päivä YTK kertoi julkisuuteen ikävän uutisen nykyisen hallituksen toimintapolitiikalle, kun se totesi, että käänne suurempaan työttömyyteen työmarkkinoilla on tosiasia.

 

YTK:n kertomaan on suhtauduttava vakavasti, sillä juuri YTK:n jäsenet ovat niitä palkollisia, joiden osuus ja vastuullisuus maamme taloudellisesta hyvinvoinnista on suurin.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huolestuttavaa kun YTK:n jäsenten työttömyys on lisääntynyt, YTK, Yleinen työttömyyskassa, Loimaan kassa, YTK:n jäsenet ovat vastuullisia,

Metsäpeura Vipu Viljakkala ry:n yleisötilaisuudessa 14.11.2019

Sunnuntai 17.11.2019

 IMG_5514.JPG

Vipu Viljakkala ry:n puheenjohtajana sain avata ja toivottaa nelikymmenhenkisen yleisöjoukon tervetulleeksi Viljakkalan Seurojentalolle 14.11.2019, jossa Vipu Viljakkala ry järjesti Suomen metsäpeuraan liittyvän yleisötilaisuuden.

 

 

 

IMG_5574.JPG

 

 

Yhdistyksemme hallituksen jäsen Juha Riihioja oli jälleen käyttänyt asiantuntemustaan ja alustajana toimi Metsähallituksen metsäpeura-asiantuntija Sakari Mykrä-Pohja.

 

 

IMG_5577.JPG

 

 

Metsäpeura on latinankieliseltään nimeltään ”Rangifer tarandus  fennicus”.

 

 

IMG_5583.JPG

 

 

Tässä historiatietoa metsäpeuran esiintymisestä Suomessa.   

 

********************

 

Olin ennen tilaisuutta kriittisen asenteellinen metsäpeuran palauttamisesta Suomen luontoon, mutta saatuani uutta ja päivitettyä tietoa, olen valmis muuttamaan ennakkoasenteitani, mutta niistä joskus myöhemmin tarkemmin.

 

 

-Esko Erkkilä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metsäpeura, metsäpeura Vipu Viljakkalan yleisötilaisuudessa 14.11.2019, Vipu Viljakkala ry, Rangifer tarandus fennikus, Viljakkala, Viljakkalan Seurojentalo, Metsähallituksen metsäpeura-asiantuntija Sakari Mykrä-Pohja.,

Uskomatonta, jos Salmin ortodoksikirkko voidaan vielä pelastaa!

Maanantai 5.8.2019 - -Esko Erkkilä-

Salmi on entinen suomalainen kunta pakkoluovutetussa Karjalassa.

 

Kunta sijaitsee silloisella Suomen itärajalla Laatokan pohjoisrannalla. Manneralueen lisäksi Salmiin kuuluvat minulle hyvinkin tutut Mantsinsaari ja Lunkulansaari – saaret ovat tulleet minulle tutuiksi kolmenkymmenen vuoden aikana, sillä anoppini oli syntynyt Mantsinsaarella ja olen ainakin kolmesti käynyt Mantsissa.

 

 

Mantsiin kuljetaan Lunkulansaaren läpi, joten myös se on ainakin ”läpiajosaarena” tullut minulle tutuksi.

 

 

*****************

 

 

Kuten eilen kerroin, poikkesimme Kyröläismatkallamme Salmin hautausmaalla, jossa sijaitsee mm. Aunuksen retkeläisten muistomerkki.

 

 

IMG_3041.JPG

 

 

Salmin keskustassa, Tulemajoen korkealla rantatöyräällä sijaitsee Salmin ortodoksinen kirkko eli Pyhän Nikolauksen kirkko.  

 

 

Toki tänään voidaan perustellusti todeta, että kyseessä on rauniokirkko, mutta toisaalta joudun toteamaan, että tuossa tilassa se on omien havaintojeni mukaan ollut jo kolmekymmentä vuotta.

 

 

 

IMG_3046.JPG

 

 

Kirkon rakentaminen alkoi vuonna 1817 Pavel ja Ivan Gromovin toimiessa rakennuttajina. Valmistuttuaan vuonna 1823 se vihittiin käyttöönsä.

 

 

On selvää, että kirkkoa piti korjata vuosien saatossa ja eräs korjausoperaatio oli se, kun kirkko sai päälleen uuden peltikaton.  Kuparikattoremontti ”liippaa” minua ja Rouvaani läheltä, sillä Rouvan eno – Juhani Ahven – osallistui nuorena poikana kirkon kattoremonttiin.

 

 

 

IMG_3048.JPG

 

 

Emme Kyröläismatkallamme käyneet kirkossa sisällä ja käynti siellä olisikin hengenvaarallista puuhaa, sillä putoilevat tiilet ovat ainainen uhka kirkkosalissa kävijöille.

 

 

Harmillista Salmi ortodoksisen kirkon osalta on se, että kellotapulissa aikoinaan olleista yhdestätoista kirkonkellosta ei yhtäkään onnistuttu pelastamaan, vaan ne kaikki jäivät miehittäjän saaliiksi.

 

 

***********************

 

 

Salmin tiilisellä ortodoksikirkolla on ollut edeltäjinä ainakin kaksi puukirkkoa ja niistä toinen on aikoinaan siirretty Mantsinsaarelle – olen joskus saanut nähdä Mantsin Työmpäisten kylässä rukoushuoneen jäännökset, mutta ilmeisesti Salmista Mantsiin siirrettyä kirkkoa ei uudelleenrakennettu Työmpäisiin vaan kyse on vaatimattomammasta tsasounasta.

 

 

**********************

 

 

Viittaan tämän juttuni otsikkoon, kun kerron Yle Uutisten 7.11.2017 julkaisemasta uutisesta, joka on otsikoitu näin:

 

 

”Salmin ortodoksikirkko vaurioitui sodissa pahoin – nyt se korjataan entiseen loistoonsa”

 

 

Toivon toki, että uutinen pitää paikkansa, mutta vaikea sitä on todeksi uskoa!

 

 

Joka tapauksessa suosittelen googlaamaan tuon yllä lainausmerkeissä olevan uutisotsikon, lukemaan jutun ja toivomaan, että se joskus olisi totta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kyröläismatka2019, Salmi, Tulemajoki, Mantsinsaari, Mantsi, Lunkulansaari, Työmpäinen, Mantsinsaaren Työmpäinen, Juhani Ahven, Salmin ortodoksinen kirkko eli Pyhän Nikolauksen kirkko, Yle Uutiset,

"Herra kapteeni: Yliluutnantti Erkkilä ilmoittautuu ja onnittelee!"

Keskiviikko 5.6.2019 - -Esko Erkkilä-

Otsikossa oleva armeijamuotoinen tervehdys oli minulle totuutta eilen aamulla, kun soitin vanhimmalle pojalleni aamutervehdyksen.

 

 

Mieluusti tuon tervehdyksen teinkin vaikka se merkitsi, että menetin perhekunnassamme sotilasarvoltaan korkeimman sotilasarvon omaavan perheenjäsenen aseman.

 

 

Olen aikoinaan saanut ylennyksen yliluutnantiksi, mutta niin on saanut myös vanhin poikamme.

 

 

Ylennysajankohdan perusteella olen ollut perhekuntamme ykkönen sotilasarvoissa, mutta eilen Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä tilanne muuttui, kun…

 

 

 

IMG_1645.JPG

 

 

…vanhin poikamme Juha sai ylennyksen kapteeniksi.

Juhanylennys04062019.jpg

Tässä kuva Juhan ylennyksestä kertovasta tiedotteesta.

Arvostan poikani saamaa ylennystä!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolustusvoimain lippujuhlapäivä, Puolustusvoimain lippujuyhlapäivän ylennykset, Puolustusvoimain lippujuhlapäivän ylennykset vuonna 2019, Puolustusvoimain lippujuhlapäivän upseeriylennykset 2019,

Mieluisaa luettavaa - onkohan tottakaan?

Torstai 21.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Kantakortti on jokaisesta Puolustusvoimissa palvelusta suorittaneesta laadittu asiakirja, joka sisältää tiedot hänen palveluksestaan Puolustusvoimissa kutsuntoihin osallistumisesta joko kotiuttamiseen, kaatumiseen tai eläkkeelle jäämiseen saakka.

Kantakorttiin on merkitty yksityiskohtaisia tietoja siinä mainitun henkilön palveluspaikasta ja -ajasta, hänen palkitsemisistaan ja rangaistuksistaan, ylennyksistä ja mahdollisista sodan ajan taistelupaikoista.

 

 

*************

 

 

Kansallisarkistosta saa kopiot omasta kantakortistaan, jos on syntynyt vuonna 1949 tai aikaisemmin.

 

Tilasin kopiot omasta kantakortistani 28.12.2018 ja sain Kansallisarkistosta postia vajaan kuukauden kuluttua.

 

 

*************

 

 

Minulle oli erityisen mieluisaa tutustua niihin luonnekuva-arviointeihin, joita esimieheni olivat kirjanneet minusta aliupseerikoulun, Reserviupseerikoulun sekä kokelasajan jälkeen.

 

 

Mielenkiintoista oli myös nähdä, että millekä sijalle olin aikoinaan päässyt Säkylässä aliupseerikoulussa ja RUK:ssa Haminassa.

 

 

Aliupseerikoulussa olen ollut panssaritorjuntalinjan priimus ja panssarintorjuntalinja oli osa Tukilinjan aliupseerikoulutusta.

 

 

Sen olen tiennyt, että olin Säkylässä ikäluokkani aliupseerikoulussa Tukilinjan kakkonen ja tiedän myös syyn kakkostilaani. Syynä kakkostilaani oli se, että Herrat suuret Herrat eivät pitäneet sopivana, että vain kansakoulun käynyt olisi sivuuttanut priimus-valinnassa keskikoulun käyneet ja ylioppilaat sekä sellaiset, joilla oli mittava yliopisto-opiskelu takanaan.

 

No, kakkostila keskikoulun käyneen sepän jälkeen ei ole häpeä sekään, sillä lukuisia ylioppilaita ja yliopistossa opiskelleita jäi lehdelle soittelemaan!

 

*************

 

 

RUK:ssa olin mukana siinä 49 upseerioppilaan joukossa, joka sai opiskelustaan kiitettävät paperit.

 

 

Vasta kantakortistani sain nähdä, että olin RUK:n Panssarintorjuntakomppaniassa tuloksissa kolmas!

 

 

*****************

 

 

Esimiesteni arvioinnit minusta ovat suorastaan huvittavan ylenpalttisia:

 

 

Aliupseerikoulun jälkeen;

 

  • tarmokas, luonteva, asiallinen, tunnollinen ja vaativa

 

 

Reserviupseerikoulun jälkeen;

 

  • jämerä ja tunnollinen, vaativa ja aloitekykyinen

 

 

Kokelaskauden jälkeen;

 

 

  • vaativa, opettava ja isällinen, aloitekykyinen

 

  

***************

 

 

Näitä makustelmalla on pitkän aikaa mukava olla!

 

 

No, älkäähän ottako tuota äskeistä aivan tosissanne!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kantakortti, kantakortin tilaaminen, kantakortin tilaaminen on helppoa, Kansallisarkisto, ylennykset,

Kantakortin kertomaa

Lauantai 26.1.2019 - -Esko Erkkilä-

Kantakortti on jokaisesta Puolustusvoimissa palvelusta suorittaneesta laadittu asiakirja, joka sisältää tiedot hänen palveluksestaan Puolustusvoimissa kutsuntoihin osallistumisesta joko kotiuttamiseen, kaatumiseen tai eläkkeelle jäämiseen saakka.

Kantakorttiin on merkitty yksityiskohtaisia tietoja siinä mainitun henkilön palveluspaikasta ja -ajasta, hänen palkitsemisistaan ja rangaistuksistaan, ylennyksistä ja mahdollisista sodan ajan taistelupaikoista.

 

Tilasin kopiot omasta kantakortistani 28.12.2018 ja sain Kansallisarkistosta postia viime torstaina eli 24.1.2019.

 

 

Kansallisarkisto lupaa toimittaa tiedot kuukauden kuluessa ja lupaus piti ainakin minun kohdallani.

 

 

Kantakortteja kopioidaan Mikkelissä ja kohdallani ilmeni melkoisen suuria ongelmia, sillä Kansallisarkiston Mikkelin toimipisteestä virkailijat eivät pääse Ilmavoimien tiedostoihin ja kun minut siirrettiin kertausharjoituskauteni aikana Maavoimista Ilmavoimiin, niin Mikkelistä saamani kantakorttitiedot päättyvät siihen, kun sain Maavoimissa luutnantin ruusukkeet kauluslaattoihini.

 

 

Nyt yritän penkoa Ilmavoimien arkistoja, jotta näen, että millaisin perustein sain esimerkiksi ylennyksen yliluutnantiksi.

 

 

 

*********************

 

 

 

IMG_7097.JPG

 

 

 

IMG_7096.JPG

 

 

Nuo esimiesteni luonnehdinnat minusta ovat mielenkiintoisia ja samoin on mielenkiintoista se, että olin näköjään kurssini priimus aliupseerikoulun panssarintorjuntalinjalla ja RUK:ssa kolmanneksi paras kurssin 125 Panssarintorjuntakomppaniassa.

 

 

Varusmiesaika Puolustusvoimissa oli mielenkiintoista aikaa ja erityisen mielenkiintoisia sekä antoisia olivat ne kertausharjoitukset, joihin vuosien kuluessa sain osallistua.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kantakortti, kantakortin tilaaminen, kantakortin tilaaminen on helppoa, Kansallisarkisto, ylennykset,

Kahdesti käsi poikki!

Keskiviikko 23.1.2019 - -Esko Erkkilä-

Kun seuraa nykynuorisoa, niin tuleepa mieleen, että rauhalliset ovat leikit ja kommervenkit heillä, sillä tapaturmia sattui penskoille mielestäni ennen enemmän kuin nykyään.

 

 Omalle kohdalleni sattui aikoinaan kaksi tapaturmaa, joissa tarvittiin kipsausta.

 

Muistan viettäneeni kolmivuotissynttärini Tampereella Yleisessä sairaalassa, kun leikin lautataapelin päällä, putosin sieltä ja ranteeni murtui.

 

Sairaalassa olostani muistan, kun suomeksi sanottuna paskansin sairasvuoteelleni aikamoisen ”tortun”!  Omatekoisen tortun näkeminen sairaalan puhtailla lakanoilla oli niin suuri juttu, että muistan sen vieläkin vaikka se tapahtui jo vuonna 1950!

 

******

 

Toisen kerran mursin ranteeni, kun kuljetin kolmea kissanpoikaa polkupyörän tangolla roikkuvassa sinkkiämpärissä ja kaaduin ruishalmeeseen.

 

Kotini lehmät olivat silloin laitumella Riihivainiolla ja ne lypsettiin myös siellä.

 

Kissanpojat tykkäsivät lypsylämpimästä maidosta ja kuljetin kolme kissanpoikaa nauttimaan suuresta herkustaan.

 

Menomatka ja kissanpoikien juottaminen onnistuivat hyvin, mutta palatessa kissanpojat eivät enää viihtyneetkään sinkkiämpärissä vaan pyrkivät ämpäristä pois.

 

Toisella kädellä työntelin kissanpoikia pysymään rämisevässä ämpärissä, mutta en onnistunut siinä ja kaaduin kissoineni ja ämpäreineni ja taas ranne murtui!

 

Taksilla lääkäriin ja kipsi ranteeseen ja varovaista eloa muutama viikko, jotta ranne saatiin kuntoon!

 

 

Ei nykyajan lapset!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Yleinen sairaala,

Todella makea tapa tehdä mielipidetutkimus!

Maanantai 2.7.2018 - -Esko Erkkilä-

Kaavoitus on kunnan monopolitoimintaa, mutta siitä huolimatta kaavoitusprosessit kestävät joskus vuosikymmeniä, mutta jos kyseessä on virkamiehille ja joillekin luottamushenkilöille mieluisa homma, niin kaavoitusprosessi saadaan etenemään liukkaastikin.

 

 

Johtavien virkamiesten ja luottamushenkilöiden kytkeytyminen rakennusliikkeiden lähipiiriin antaa kaavoitukselle ihmeellistä nopeutta!

 

 

*************

 

 

Viljakkalan Karhella on ollut vireillä osayleiskaava varmaan jo viitisentoista vuotta, mutta valmista ei näytä tulevan.  Hanke aloitettiin jo itsenäisen Viljakkalan aikana ja vuonna 2007 tapahtuneen kuntaliitoksen jälkeen kaava ei ole edennyt lainkaan.

 

 

Kaava suunnitelma koskee myös minua, sillä Tampere-Parkano-Seinäjoki –radan pohjoispuolelle jäänyt maatalousyhtymämme nelihehtaarinen metsä sisältty suunniteltuun kaavaan.

 

 

 

*********************

 

 

 

Nostan hattua Ylöjärven Vihreille, jotka 30.6.2018 järjestetyillä Karhen Markkinoilla järjestivät Karhen osayleiskaavaan liittyvän asukaskyselyn.

 

 

 

IMG_1406.JPG

 

 

Kysely oli sananmukaisesi ”makea”, sillä se toteutettiin ”Kettu” –karamellien käärepapereilla.

 

 

Osallistuin kyselyyn, sillä otin karamellin, poistin karamellikääreen ja laitoin karamellipaperin siihen kulhoon, jossa sanottiin ”Kyllä” kysymykselle, että haluaako ”äänestäjä” lisää tontteja Karhelle!

 

 

 

Saatanpa joskus kopioida Ylöjärven Vihreiden idean ja järjestää jostakin ajankohtaisesta kysymyksestä ”neuvoa-antavan kansanäänestyksen”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaavoitus, kaavoitus on kunnan monopoli, hyvä veli-verkostot, rakennusliikkeet ja kaavoitusmonopoli, Karhen osayleiskaava, Viljakkala, Viljakkalan Karhe, Karhe,

Onko tietosuoja-asioissa tänään kaikki toisin?

Perjantai 25.5.2018 - -Esko Erkkilä-

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) on tullut voimaan 25.5.2016, ja sitä on alettu soveltamaan tänään eli 25.5.2018.

 

 

Tietosuoja-asetus koskee sekä julkista että yksityistä sektoria.

 

 

Suomessa hallituksen esitys eduskunnalle EU:n yleistä tietosuoja-asetusta täydentäväksi lainsäädännöksi annettiin eduskunnalle 1.3.2018 ja nyt tänään myös sitä aletaan noudattamaan.

 

 

***************

 

 

Järjestöelämässä ollaan lain voimaantulosta oltu huolissaan, mutta saamani koulutuksen perusteella voin todeta, että asiallisesti hoidettujen yhdistysten toimintaan EU-asetuksella ja eduskunnan säätämällä lainsäädännöllä ei ole juurikaan vaikutusta.

 

***************

 

 

Viime päivinä olen saanut monia viestejä ja kysymyksiä niiltä yrityksiltä, järjestöiltä ja yrityksiltä, joiden sähköisillä postituslistoilla on yhteystietoni.

 

 

Koen kyselyt positiivisena seikkana, sillä niihin vastaamalla tai vastaamatta jättämisellä olen pystynyt perkaamaan sitä erilaisten viestien tulvaa, jotka ovat sähköpostini kautta minua tavoitelleet.

 

 

Saamani viestit kertovat, että vastuulliset tahot ovat olleet ”hereillä” ja ovat seuranneet lainsäädännön muutoksia.

 

 

Otsikkokysymykseeni voidaan vastata, että tänään tietosuoja-asiat ovat hieman paremmalla tolalla kuin eilen, mutta vastuullisten tahojen osalta muutokset ovat olemattomia.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR), EU:n yleinen tietosuoja-asetus, GDPR, tietosuojalainsäädäntö,

"Loimaan kassa" on yhä edelleen edullinen työttömyyskassa ja siihen kuuluminen ei aiheuta velvoitteita liittyä ammattiyhdistysliikkeen jäseneksi

Maanantai 12.3.2018 - -Esko Erkkilä-

Viime päivinä on aiheellisesti herätetty keskustelua siitä, että työttömyyskorvauksen saamiseksi pitää kuulua työttömyyskassaan.

 

 

Työttömyyskassoihin kuulumisella ei ole mitään sidettä ammattiyhdistysliikkeeseen vaikka ay-väki niin antaakin ymmärtää ainakin ns. rivien välistä.

 

 

Työelämässä ollessani hoidin työttömyysturvani siten, että työttömyyskassani oli Yleinen työttömyyskassa YTK!

 

 

YTK:n jäsenmaksu oli alun perin 60 euroa vuodessa, mutta se nousi vuosien kuluessa 90 euroon vuodessa ja nyt se näyttää olevan 100 euroa vuodessa.

 

 

Alla taulukko, josta ilmenee eri työttömyyskassojen jäsenmaksu kuluvana vuonna – on hienoa, että YTK:n eli ”Loimaan kassan” palvelut ovat edelleenkin edullisia.

 

 

Suosittelen kuulumista ”Loimaan kassaan”, sillä sen jäsenmaksut ovat samat riippumatta kuukausiansioista.

 

 

 

Työttömyyskassa (tk)

1000 €/kk

2000 €/kk

3000 €/kk

4000 €/kk

Lääkärien tk

24 €

24 €

24 €

24 €

Terveydenhuoltoalan tk

42 €

42 €

42 €

42 €

Lakimiesten tk

53 €

53 €

53 €

53 €

Työttömyyskassa Statia

22 €

43 €

65 €

86 €

*JATTK-tk

72 €

72 €

72 €

72 €

Opettajien tk

74 €

74 €

74 €

74 €

Erityiskoulutettujen tk

81 €

81 €

81 €

81 €

IAET-kassa

87 €

87 €

87 €

87 €

Super tk

90 €

90 €

90 €

90 €

*Julkis- ja yksityisalojen tk

95 €

95 €

95 €

95 €

*Yleinen työttömyyskassa YTK

100 €

100 €

100 €

100 €

Sähköalojen tk

40 €

79 €

119 €

158 €

Erityisalojen Toimihenkilöiden tk

123 €

123 €

123 €

123 €

Työttömyyskassa Pro

126 €

126 €

126 €

126 €

Julkisten ja hyvinvointialojen tk

46 €

91 €

137 €

182 €

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten tk

144 €

144 €

144 €

144 €

Työttömyyskassa Finka

159 €

159 €

159 €

159 €

Paperityöväen tk

59 €

118 €

176 €

235 €

Teollisuuden tk

59 €

118 €

176 €

235 €

Kuljetusalan tk

66 €

132 €

198 €

264 €

Rakennusalan tk

66 €

132 €

198 €

264 €

Palvelualojen tk

78 €

156 €

234 €

312 €

Suomen Elintarviketyöläisten tk

84 €

168 €

252 €

336 €

Posti- ja logistiikka-alan tk

102 €

204 €

306 €

408 €

Keskiarvo

79 €

105 €

130 €

156 €

 

**************

                                                                                                       

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Loimaan kassa, Loimaan työttömyyskassa, Loimaan kassa on irti ammattiyhdistysliikkeestä, Loimaan kassalla ei ole siteitä ammattiyhdistysliikkeeseen, Yleinen työttömyyskassa YTK,

Oli mielenkiintoista olla mukana suorassa radiolähetyksessä

Sunnuntai 21.1.2018 - -Esko Erkkilä-

Yle Tampere teki eilen mielenkiintoisen radio-ohjelman vaalimökeiltä Tampereen Keskustorilta.

 

 

Kyseessä oli suora lähetys ja se oli tunnin mittainen alkaen klo 10.00.

 

 

Olin mukana ohjelmassa ja tiesin muutamaa päivää ennen ohjelman rakenteen.

 

 

Yle Tampereen toimittaja Katri Tapola oli kysynyt tnnnetulta tamperelaiselta vaalikommentoija Pertti Timoselta, että ketä Timonen suosittelee haastateltavaksi.

 

 

Vankkana demarina Timonen oli suositellut entistä Tampereen apulaispormestari Tarja Jokista (SDP).

 

 

Tarja Jokinen oli suostunut ja hän oli ehdottanut minua toiseksi haastateltavaksi.

 

 

Olemme Tarja Jokisen kanssa todellisia puolueidemme työmyyriä toritilaisuuksien järjestämisessä, sillä olemme järjestäneet tahoillamme lukuisia toritilaisuuksia.

 

 

Lennämme Tarjan kanssa eri poliittisissa parvissa, mutta kunnioitamme toistemme työtä ja pyrimme myös päättäjätasolla yhteistoimintaan.

 

 

Toimittaja Katri Tapola on todellinen taitaja radiotoimittajana ja hänen kanssaan oli hienoa tehdä suoraa radiolähetystä.

 

 

Katrin toimittajakolleega Anna Siren oli studiossa ja juonsi sieltä omalta osaltaan vaalimökkiohjelman.

 

 

Musiikkijaksojen aikana Katri Tapola ja myös me olimme yhteydessä studioon ja teimme musiikkiesitysten aikana karkean suunnitelman siitä, mitä juttelemme suorassa lähetyksessä.

 

 

Kuljimme Katri Tapolan kanssa vaalimökeillä, kun Katri aina välillä jututti vaalimökkien henkilökuntaa.

 

 

Kaikkien vaalimökkien henkilökunta oli muihin puolueisiin suhtautumisessa mukavaa ja yhteistyöhaluista, mutta Paavo Väyrynen on osannut valita Tampereellakin joukkoihinsa sellaisia henkilöitä, jotka eivät pysty edes vaalimökeillä mihinkään yhteistoimintaan muiden kanssa. Surullista, mutta niin kuvaavaa Paavo Väyryselle.

 

 ****************

 

Tässä pari kuvaa haastattelutilanteista:

 

 

 

IMG_6912.JPG

 

 

Katri Tapola keskellä ja Tarja Jokinen antaa juuri lausuntoaan eetteriin - minä odotan vuoroani.

 

 

 

IMG_6919.JPG

 

 

Keskustan vaalimökillä Katri Tapola jututti erästä talkoolaistamme, psykiatrian erikoislääkäri Reijo Laitista.

 

 
Kylmä kun oli, niin Reijo lähetti radion kautta kiitokset Tuula-vaimolleen, joka aamulla oli vaatinut, että Reijon pitää huolehtia kerrospukeutumisesta!

 

 

Kiitän ex-apulaispormestari Tarja Jokista, joka halusi minut kaverikseen suoraan radiolähetykseen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle Tampere, Keskustorin vaalimökit, Keskustan vaalimökki Keskustorilla,

Onko Posti ryhtymässä Suomen Stasiksi?

Lauantai 15.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Ministerium für Staatssicherheit, lyhennettynä MfS, kansanomaisesti Stasi, oli DDR:n valtiollinen turvallisuuselin. Se oli kymmenistä osastoista muodostunut organisaatio, jonka toiminta kattoi lähes kaiken mahdollisen DDR:n omien kansalaisten valvonnasta ulkomaanvakoiluun, vastavakoiluun ja radiotiedusteluun.

 

 

Stasi toimi läheisessä yhteistyössä Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun KGB:n kanssa.

 

 

***********************

 

 

Julkisuuteen tuli eilen todellinen uutispaukku, kun Yrittäjäsanomat kertoi saaneensa haltuunsa Postin ohjeet ”Bensabongari” –operaatiosta, jolla Posti ja sen perusjakelun, varhaisjakelun ja kuljetuksen työntekijät keräisivät ABC-ketjulle jopa 800 sen kanssa kilpailevan bensa-aseman tolppahinnat.

 

 

Toiminta olisi suunnitelmien mukaan alkamassa jo 18.4.2017.

 

 

Yrittäjäsanomien haltuunsa saamassa Postin Bensabongari-ohjeistuksessa kerrotaan, että hintoja kerätään 600–800 asemalta 1–2 kertaa päivässä. Muutamalta kymmeneltä asemalta tietoja kerätään useita kertoja päivässä. Lauantaisin hintatietoja kerättäisiin 230 asemalta, sunnuntaisin joiltakin asemilta.

 

 

Suunnitelma on järkyttävä ja mieletön.

 

 

Yli neljäkymmentä vuotta yritysmaailmassa toimineena tiedän, että kilpailijatietojen selvittäminen on yrityksillä jatkuvaa toimintaa. Jos kilpailijatietojen hankinnassa käytetään Suomen valtion omistaman Posti Group Oyj:n tytäryhtiö Posti Oy:n voimavaroja, liikutaan vähintäänkin harmaalla alueella – kyseessä saattaa olla laiton toiminta.

 

 

Posti Oy:llä on kesäkuun 1. päivänä 2011 postilakiin kirjattu yleispalveluvelvoite, joka sisältää muun muassa kaikissa Suomen kunnissa arkisin, maanantaista perjantaihin, toimivat kirje- ja pakettipalvelut.  On selvää, että yleispalveluvelvoitteeseen ei sisälly määräävässä markkina-asemassa bensamarkkinoilla toimivan yrityksen pönkittäminen.

 

 

ABC-ketjun taholta todetaan, että Posti on eräs taho, jonka kanssa on käyty yhteistyöneuvotteluja.

 

 

On aiheellista kysyä, että onko ABC käynyt vastaavia yhteistyöneuvotteluja esimerkiksi paikallisten taksiyrittäjien ja Poliisin kanssa, sillä myös taksiyrittäjillä ja poliisilla olisi valmiina kattava verkosto bensahintojen kartoittamiseen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ministerium für Staatssicherheit, Stasi, DDR:n Stasi, Posti Group Oyj, Posti Oy, Bensabongari, ABC:n hintaurkkijat, Posti ABC:n hintaurkkijana, Postilaki, Postin yleispalvelusäännös,

Pätkä vastauksistani YLE:n vaalikoneeseen

Maanantai 6.3.2017 - -Esko Erkkilä-

YLE:n vaalikone takkuili tänään, mutta sain kuitenkin vastaukseni tallennettua – tässä tiedoksenne osa vastauksistani:

 

 

******************

 

 

Miksi juuri sinut kannattaisi valita kunnanvaltuustoon?

Yli 40 vuoden kokemus vastuullisissa työelämän eri tehtävissä antaa vankan pohjan kuntapäättäjäksi. Yli 8 vuotta Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnassa on vahva tae. Omaan yhteistyökykyä eri suuntiin!

Mitä asioita haluat edistää tai ajaa tulevalla vaalikaudella?

Tampereen talous on saatava kuntoon, sillä vain niin voidaan turvata kaupunkilaisten hyvinvointi. Yritysten sijoittumista Tampereelle pitää edistää ja se tapahtuu mm. kaupungin koko henkilöstön kouluttamisella yritysystävälliseksi, kaupungin oman yrityspalveluyksikön perustamisella ja sen myötä asteettaisella luopumisella Tredea Oy:n toiminnasta. Yrityspalvelut pitää ottaa rohkeasti Tampereen kaupungin omalle vastuulle.

 

 

Mitkä ovat vaalilupauksesi? Nimeä kolme lupausta.

Vaalilupaus 1

Kaupungin toimintoja ei saa nykyistä laajemmin yhtiöittää, sillä yhtiöittäminen merkitsee demokraattisen päätöksenteon katoamista.

Vaalilupaus 2

Kehitysvammaisten, mielenterveyspotilaiden, senioriväestön, lasten ja nuorten aseman turvaaminen yhteiskunnan myllerryksessä.

Vaalilupaus 3

Ilman tietokonetta olevien kaupunkilaisten asema pitää turvata mm. asioiden valmistelussa, pankkiasioinnissa ja joukkoliikenteen lippuostoissa.

 

 

Tässäpä tärkeimmät

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: YLE:n vaalikone, ei lisää yhtiöittämisiä, Kehitysvammaisten ja mielenterveyspotilaiden ja senioriväestön sekä lasten ja nuorten aseman turvaaminen, ilman nettiä olevat seniorit!,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »