Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Olipahan ilotulitusta - Pirkanmaalta numerot 140 ja 151 jatkoon!

Keskiviikko 10.4.2019 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys päättyy tänään ja varsinainen vaalipäivä eli 14.4.2019 lähestyy.

 

 

Keskustalla on Pirkanmaalta ollut pian päättyvällä vaalikaudella kolme erinomaista kansanedustajaa eli Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti ja Pertti Hakanen.

 

 

Kolmikko on saanut paljon aikaiseksi kuluneen nelivuotiskauden aikana ja mikä parasta, heidän keskinäinen yhteistyönsä on pelannut.

 

 

Sain olla paikalla, kun senaattorihommat jättävä kansanedustaja Mikko Alatalo kannusti Pirttilahtea ja Hakasta tilaisuudessa, joka järjestettiin Tampereella Koskikeskuksessa 5.4.2019.

 

 

Pirttilahden vahvaa maantieteellistä aluetta ovat perinteisesti olleet Pohjois-Pirkanmaa ja Hakanen on ylivoimaisesti suosituin kansanedustaja puolestaan läntisellä Pirkanmaalla.

 

 

Molemmat ovat saamassa hyvän äänisaaliin Tampereelta ja myös sen naapurikunnista eli Ylöjärveltä, Hämeenkyröstä, Pirkkalasta sekä muista Tampereen ns. kehyskunnista.

 

 

Koko Pirkanmaan kannalta on keskeistä, että Arto Pirttilahti ja Pertti Hakanen jatkavat kansanedustajina myös jatkossa.

 

 

Tässä muutamia valokuvia, kun Mikko Alatalo kannusti Artsia ja Perttiä jatkoon yleisötilaisuudessa Koskikeskuksessa 5.4.2019.

 

 

 

IMG_0177.JPG

 

 

 

IMG_0171.JPG

 

 

****************

 

 

Laulavan senaattorin tukemat Arto ja Pertti olivat tilaisuudessa juuri sellaisia, kuin kansanedustajan pitääkin olla eli sydämellisiä, yhteistyöhaluisia, ammattitaitoisia, muita arvostavia ja sen vuoksi äänestämisen arvoisia:

 

 

 

IMG_0160.JPG

 

 

 

IMG_0156.JPG

 

 

 

IMG_0155.JPG

 

 

 

IMG_0154.JPG

 

 

 

IMG_0152.JPG

 

 

 

 

Toivottelen kaikille Pirkanmaan keskustalaisille kansanedustajaehdokkaille äänirikasta vaalisunnuntaina ja uskon sekä toivon, että Pertin ja Arton lisäksi Pirkanmaalla ollaan valmiit valitsemaan kolmanneksi keskustan kansanedustajaksi nainen – laadukkuutta ja valinnanvaraa on yllin kyllin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kansanedustaja Mikko Alatalo, kansanedustaja Pertti Hakanen, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Hakanen jatkoon, Pirttilahti jatkoon, Tarja Smura, Hanna Holma, Marjo Mäkinen-Aakula, Pilvi Kärkelä,

Vaalien alusaika on parasta aikaa kansalaisille

Sunnuntai 31.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Me kansalaiset elämme nyt parasta aikaamme, sillä meille luvataan ehdokkaiden toimesta "maat ja mannut", jos äänestämme eduskuntavaaleissa ja EU-vaaleissa juuri heitä.

Parasta aikaa elämme myös tarjoilujen osalta, sillä toreilla ja kauppakeskuksissa saamme yllin kyllin kaikkea syötävää ja juotavaa!

Minäkin sain eilen Tammelantorilla Sinisten tarjoamaa grillimakkaraa, Keskustan mustaa makkaraa ja Harri Jaskarin tarjoamaa oikein lihaisaa (Antti Rinne ei ollut lihaa vielä ehtinyt verottamaan) lihakeittoa ja puoleltapäivin Koskikeskuksessa varapuhemies Mauri Pekkarisen tarjoamaa teetä sekä pitkopullaa!

Kaksi viikonvaihetta ennen eduskuntavaaleja vielä edessä, joten kuinkahan tarjoilut paranevatkaan!

Tässä pieni kuvakimara päivän kokemuksista!

 

 

IMG_9279.JPG

 

 

Kansanedustaja, Karjala Liiton puheenjohtaja ja MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen oli parkkeerannut vaaliautonsa hienosti Tammelantorin parhaalle paikalle.

 

 

 

IMG_9281.JPG

 

 

Keskustan ehdokaslistan ykkösnimi Ari Arvela (vasemmalla) Vesilahdelta oli matkassa tukiryhmäläisensä Pertti Uusi-Erkkilän kanssa.

 

 

 

IMG_9284.JPG

 

 

Sain heti alussa Tarja Smuran ja Hanna Holman yhteispotrettiin.

Olen varma, että Tarja Smura tulee etenemään merkittäviin asemiin politiikassa!

 

 

 

IMG_9286.JPG

 

 

Seuraavaksi sain kameran linssini eteen hämeenkyröläisen Katariina Pylsyn ja Viljakkalan Parviniemestä syntyisin olevan trubaduuri Aarre Aallon - minkähänlainen rooli Aarrella tulee olemaan ensi kesänä Hämeenkyrön Heiskan kesäteatterissa?

 

 

 

IMG_9288.JPG

 

 

Tykkään monista kansanedustaja Pertti Hakasen esillä pitämistä asioista ja tänään yksi näistä asioista oli maamme huoltovarmuus!

 

 

 

IMG_9292.JPG

 

 

Tampereen Keskustan kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja ja valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Matti Järvinen toivotti maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän tervetulleeksi Tammelantorille.

 

 

 

IMG_9294.JPG

 

 

On onni, että Suomella on näin selkeäsanainen maa- ja metsätalousministeri kuin Jari Leppä.

 

 

 

IMG_9298.JPG

 

 

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä Pertunmaalta ja Sastamalan kaupungin maatalousjohtaja Katariina Pylsy Hämeenkyröstä!

 

 

 

IMG_9304.JPG

 

 

MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakasella sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepällä riittää keskusteltavaa myös vaalien ulkopuolella!

 

 

IMG_9309.JPG

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti liittyi ministeri Lepän seurueeseen vasta myöhemmin, mutta eräs Artsin tiimiläisistä oli Pirttilahden autolla mukana Tammelantorin tapahtumassa.

 

 

 

IMG_9312.JPG

 

 

Minna Sarvijärvi (oikealla) luovutti vuodenvaihteessa Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtajanuijan Tarja Smuralle.

Varasin tänään käytössä olleen Tammelantorin parhaan paikan Keskustan käyttöön jo viime vuoden syyskuussa ja sovimme Minnan kanssa, että tämän lauantain tilaisuuden järjestelyistä vastaa Pirkanmaan Keskustanaiset; no, tilaisuus oli onnistunut näinkin järjestettynä, mutta...

 

 

 

IMG_9321.JPG

 

 

Tammelantorin jälkeen siirryin Koskikeskukseen, jossa eduskunnan varapuhemies ja tuleva EU-vaaliehdokas Mauri Pekkarinen halusi tarjota sanankuuloa sekä kahvit ja kunnon pullat.

Kyllä Pekkarista on aina suuri ilo kuunnella!

 

 

 

IMG_9319.JPG

 

 

Halusin ottaa Mauri ja Raija Pekkarisesta yhteiskuvan, mutta Mauri tahtoi välttämättä ottaa samaan kuvaan erään pariskunnan. Paljastui, että kyseessä oli rovasti Heikki Järvinen ruustinna-vaimonsa kanssa!

Rovasti Heikki Järvinen on aikoinaan Kinnulan kirkkoherrana vihkinyt Mauri ja Raija Pekkarisen ja hyvällä onnella onkin vihkinyt, sillä kaikesta huomaa, että homma pelittää!

 

 

IMG_9323.JPG

Kansanedustaja Pertti Hakanen kiirehti myös varapuhemiehen järjestämään tilaisuuteen.

 

 

 

IMG_9343.JPG

 

 

Koskikeskuksen tilaisuuden kruununa oli, kun ruustinna Järvinen piti ex-tempore –puheenvuoron, jossa totesi, että ei oikealle ja ei vasemmalle, vaan Keskustaan!

 

 

 

IMG_9325.JPG

 

 

Kuvakertomukseni lopuksi parivaljakko - Pertti Hakanen ja Mauri Pekkarinen - joille on helppo toivotella parhainta menestystä tulevissa vaaleissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, EU-vaalit 26.5.2019, Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, varapuhemies Mauri Pekkarinen, kansanedustaja Pertti Hakanen, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Tarja Smura, Ari Arvela, Hanna Holma, Katariina Pylsy,

Maailmanlopusta en tiedä, mutta puu ei Suomen metsistä hakkaamalla lopu!

Keskiviikko 27.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Kerrotaan, että entisaikaan – silloin kun Pekka Tiilikainen toimitti Metsäradiota – akat pelkäsivät maailmanloppua ja äijät puolestaan metsien loppumista.

 

 

Akkojen pelon toteutumisesta en tiedä, mutta sen tiedän, että hakkuiden vähentämistä ajavat vihervasemmistolaiset puhuvat puuta heinää, sillä Suomessa hakkuiden määrää voidaan nykyisestä kasvattaa.

 

 

 

IMG_9147.JPG

 

 

Sain suomalaismetsien kasvusta ja hakkuumahdollisuuksista tarkkaa tietoa eilen Vilhartti Hanhilahden järjestämässä ”Ruokailta – mitä syömme 2030 –luvulla” –seminaarissa Irjalan makasiinilla, jossa…

 

 

 

IMG_9149.JPG

 

 

…tietokirjailija Juha Kuisma alusti asiasta.

 

 

Kuisma totesi tiedossani olleen totuuden eli sen, että Suomen metsät kasvavat nyt 107 miljoonaa kuutiometriä vuodessa ja tästä määrästä talousmetsät edustavat 85 miljoonaa kuutiometriä.

 

 

Metsien hakkuumäärät ovat nyt tasoa 72 – 73 miljoonaa kuutiometriä ja kestävän metsätaseen hakkuumäärät voisivat olla 80 – 81 miljoonaa kuutiometriä vuodessa.

 

 

Viime vuonna tuotantovauhtiin päässyt Metsä Groupin biotuotetehdas Äänekoskella tarvitsee puuraaka-ainetta 6,5 miljoonaa kuutiometriä vuodessa; määrästä havukuitua on neljä miljoonaa kuutiota ja koivua 2,5 miljoonaa kuutiota.

 

 

Kestävän metsätalouden ”hakkuuvaje” on siis tällä hetkellä selvästi suurempi kuin on Äänekosken uuden biotuotetehtaan vuotuinen raaka-ainetarve eli…

 

 

…metsät eivät Suomessa ole loppumassa, vaan kestävää vuotuista hakkuusuoritetta voidaan turvallisesti nostaa tasolle 80 – 81 miljoonaa kuutiometriä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vilhartti Hanhilahti, Juha Kuisma, Ruokailta - mitä syömme 2030 -luvulla, Irjalan makasiini, Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdas, Äänekosken biotuotetehdas, metsien kasvu vuodessa, hakkuusuorite nyt, hakkuusuoritetta voidaan kasvattaa,

Hieno puhetilaisuus Ylöjärvellä 24.3.2019

Maanantai 25.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko aloitti eilisen Pirkanmaa-turneensa tapaamalla kansalaisia Ruokakeitaalla Ylöjärvellä – poikkesin tapaamisessa, kun olin matkalla noutamaan maalta koivuklapeja takan ja kiukaan lämmitykseen.

 

 

Ministeritapaamisessa tunnelma oli käsinkosketeltavan aidosti herttainen ja tulevaisuudenuskoa tulvillaan.

 

 

Seuraavassa pieni kuvakertomus tapahtumasta:

 

 

 

IMG_9113.JPG

 

 

Ruokakeidas on kaupparyhmiin sitoutumaton kauppias Ville Pirtinahon omistama päivittäistavaraa ja myös muita kotitaloudessa tarvittavia tavaroita myyvä hyvinhoidettu liike.

 

 

 

IMG_9028.JPG

 

 

Liikkeen sisäänkäynnin yläpuolella väen toivotti tervetulleeksi hämeenkyröläisen eduskuntavaaliehdokkaan Katariina Pylsyn valomainos.

 

 

 

IMG_9034.JPG

 

 

Ministeri Saarikko saapui paikalle sopivasti etuajassa ja hänet toivotti Ylöjärvelle tervetulleeksi kunnallisneuvos Pirkko Vuolle.

 

 

 

IMG_9069.JPG

 

 

Annikaa on aina ilo kuunnella ja hän osaa sopivalla huumorilla höystää sanottavaansa.

 

”Syntyvyys on alhaalla vaikka jotkut pyrkivät kantamaan kortensa kekoon” sanoi ministeri Annika ja viittasi pari päivää sitten julkisuudessa kertomaansa, että heille odotetaan toista lasta!

 

 

 

IMG_9077.JPG

 

 

Kunnallisneuvos Pirkko ojensi ministerille järjestäjien lahjana Ylöjärvellä sijaitsevan Avant Tecno Oy:n valmistaman vihreän pienkuormaajan pienoismallin ja siitäkös Annika-ministeri riemastui! 

 

Ministeri kertoi, että perheen Aarni-poika kyselee aina äidin palatessa kotiin tuliaisia ja nyt tämä Avantin pienoismalli tulee tekemään hänestä suositun kotiinpalaajan illalla!

*****************

 

 

Ministerin puheenvuoron jälkeen ehdokkaat esittelivät itsensä ja nykyisistä ja entisistä kansanedustajista ehdokkaina olevat…

 

 

 

IMG_9102.JPG

 

 

…Arto Pirttilahti…

 

 

 

IMG_9093.JPG

 

 

…sekä Laila Koskela pitivät vakuuttavat puheenvuorot!

 

 

 

Kiitokset ministeri Annika Saarikolle ja Keskustan Ylöjärven kunnallisjärjestölle, joka toimi onnistuneen tilaisuuden järjestäjänä.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Ylöjärven kunnallisjärjestö, Avant Tecno Oy, Ruokakeidas Ylöjärvi, ministeri Annika Saarikko, Annika Saarikko, Arto Pirttilahti, Laila Koskela, Pirkko Vuolle, Katariina Pylsy,

Politiikan taustatoimija on vapaa kuin taivaan lintu

Maanantai 11.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Olin paikallispolitiikan aktiivitoimija hieman yli kymmenen vuotta ja vuodenvaihteessa pääsin politiikan taustatoimijaksi, kun en enää asettunut ehdolle Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi.

 

 

Puheenjohtajavuodet olivat antoisaa aikaa ja uskon, että pystyin antamaan oman panokseni taustaryhmäni toiminnalle.

 

 

On runsaan kuukauden kuluttua mielenkiintoista seurata, että miten tehokkaasti toimiikaan seuraajani ja hänen aisaparinsa – kohtaako Tampereen Keskustaa millainen äänivyöry kevään eduskuntavaaleissa!

 

 

Olin eilen politiikan taustatoimijan roolissa kahdessakin tilaisuudessa – Tampereen Koskikeskuksessa Linkosuon kahvilassa ja Lempäälän Ideaparkissa.

 

 

***************

 

 

Varsinkin Ideaparkissa tapasin runsaasti muiden puolueiden edustajia ja keskustelut heidän kanssaan olivat mielenkiintoisia.

 

 

 

 

IMG_7937.JPG

 

 

Koskikeskuksen yleisötilaisuudessa mielenkiintoiset puheenvuorot käyttivät (vasemmalta lukien) Mikko Alatalo, Suvi Mäkeläinen, Marjo Mäkinen-Aakula ja Arto Pirttilahti – kaikki ovat ehdolla eduskuntavaaleissa, mutta Mikko Alatalo luopuu pestistään 16 vuotta kestäneen kansanedustajauransa jälkeen.

 

 

 

IMG_7935.JPG

 

 

Olen aina ihaillut Mikkoa siitä, että hän valmistautuu perusteellisesti puheenvuoroihinsa.
 
 
Mikko osaa entisenä toimittajana ja kokeneena esiintyjänä pitää esityksen luontevasti ilman papereita, mutta aina hänellä on mukanaan sanasta sanaan kirjoitettu puheversio!  Mikko ei puhettaan suinkaan lue, vaan esittää asiansa vapaasti, mutta kirjoitettu puhe toimii hänellä ohjenuorana, jotta esityksestä muodostuu kuulijoille nautittava.

 

 

Tähän meidän kaikkien puhujien pitäisi pyrkiä!

 

 

Tunnen vahvan piston sydämessäni, sillä esimerkiksi onnittelupuheen iskusanaliuskan saan monesti aikaiseksi vasta sen talon parkkipaikalla, jossa onniteltava asuu!

 

 

 

IMG_7940.JPG

 

 

Ideaparkissa tapasin monia tuttuja ja heidän joukossaan olivat mm. Harri Penttilä Vesilahdelta ja Katariina Pylsy Hämeenkyröstä.
 

 

Vesilahdelta on useitakin kansanedustajaehdokkaita, mutta Katariina on ainut keskustalainen ehdokas Hämeenkyröstä. Olisi mieluisaa, jos saisimme Katariinasta pitkästä aikaa hämeenkyröläisen kansanedustajan!

 

 

 

IMG_7944.JPG

 

 

SDP:n osastolla tapasin Viljakkala-neuvoston jäsenen Tapio Lieskon, jonka kanssa yhdessä pyrimme Ylöjärven kaupungin luottamushenkilöinä Viljakkala-neuvostossa pitämään esillä viljakkalalaisten asioita.

 

 

Lieskon kanssa sain samaan kuvaan Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorven  ja voin tässäkin todeta, että arvostan SDP:n toimintaa Tampereen kuntapolitiikassa.

 

 

Olen saanut henkilökohtaisesti kokea luottamusta SDP:n suunnalta, sillä toimin vuodet 2013 – 2014 Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnassa SDP:n mandaatilla.

 

 

Olin Infran johtokunnan varapuheenjohtajana 2009 – 2012 Keskustan mandaatilla ja uudestaan taas jäsenenä vuodet 2015 – 2017!

 

 **************

 

Nuoret väkisin päättäjäpaikoille hinkuavat kokemattomat henkilöt unohtavat monesti sen keskeisen seikan, että asioista voi olla eri mieltä, mutta henkilökohtaisia suhteita ei koskaan saa päästää rappiolle omasta mielestään pahimmankaan poliittisen kilpailijan kanssa.

 

 

Täytyy valittaen todeta, että samaisilla henkilöillä on monesti vaikeuksia tulla toimeen edes oman taustaryhmänsä kanssa!

 

 

Kiitokset kaikille, joiden kanssa taas kerran sain eilen toimia yhteistoiminnassa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Koskikeskus, Lempäälän Ideaparkki, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Harri Penttilä, Katariina Pylsy, Tapio Liesko, Johanna Loukaskorpi, Suvi Mäkeläinen, Marjo Mäkinen-Aakula,

Entisaikaan naiset pelkäsivät maailmanloppua ja miehet metsien loppumista

Perjantai 22.2.2019 - -Esko Erkkilä-

Radiolegenda Pekka Tiilikainen muisti 1950-luvulla Metsäradiota juontaessaan todeta, että naiset pelkäävät maailmanloppua ja miehet metsien loppumista.

 

 

Tiilikainen rauhoitteli, että ainakaan metsien loppuminen ei ole näköpiirissä.

 

 

Maailmanlopusta ei kukaan ota nykyään takeita, mutta metsien loppumisesta ei ainakaan Suomessa ole pienintäkään pelkoa.

 

 

 

**********************

 

 

 

Osallistuin viime keskiviikkona Tampereen Yliopistolla tilaisuuteen, jossa ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen alusti aiheesta...

 

 

 

IMG_7509.JPG

 

 

"Metsät hiilinieluja vai hyvinvointia, vai sekä että?"

 

 

 

 

IMG_74932.jpg

 

 

Pääsin ennen tilaisuutta jututtamaan ministeriä ”lähietäisyydeltä”!

 

 

 

***************

 

 

 

Tiilikais-Pekan aikoinaan esittämä vakuutus, että metsät eivät Suomesta lopu on tänäänkin vankalla pohjalla, sillä...

 

 

 

IMG_7517.JPG

 

 
...Luken eli Luonnonvarakeskuksen mukaan Suomen metsien kasvu on nyt tasolla 107 miljoonaa kuutiometriä vuodessa ja vastaavasti hakkuumäärät ovat keskimäärin 74 % kasvusta eli metsien loppumisesta ei ole pienintäkään pelkoa.

 

 

 

Ministeri Tiilikainen viittasi oheiseen kaavioon ja totesi, että käytännössä noin vuonna 1970 oli viimeinen sellainen vuosi, jolloin puuta on korjattu enemmän kuin on kasvanut.

 

 

Yhteenvetona on helppo todeta, että viimeisen 50 vuoden aikana metsien kasvu on ollut suurempi kuin puunkäyttö.

 

 

Ministeri Tiilikainen muistutti edellä olevan lisäksi, että Suomen vientituloista 20 % tulee metsätaloustuotteista ja sen lisäksi hän muistutti, että metsien virkistyskäyttöarvoa ei voi rahassa mitata.

 

 

 

Kiitokset asunto- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle sekä MSL-Tampereelle, joka oli järjestänyt tilaisuuden.

 

 

 

******************

 

 

 

IMG_7502.JPG

 

 

Mainion tilaisuuden avasi MSL-Tampereen sihteeri Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen ja…

 

 

 

IMG_7500.JPG

 

 

…sen juontajana toimi Euroopan Keskuspankin lakimies Petra Schulze Steinen.

 

 

 

IMG_7497.JPG

 

 

Mukana tilaisuudessa oli myös ministeri Kimmo Tiilikaisen erityisavustaja tamperelainen Vilhartti Hanhilahti - aikamoisia velikultia!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Entisaikaan naiset pelkäsivät maailmanloppua ja miehet metsien loppumista, ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, Kimmo Tiilikaisen erityisavustaja Vilhartti Hanhilahti, MSL-Tampere, MSL-Tampereen sihteeri Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen,

Juuresten kuorinnan lomassa oli kiintoisaa seurata eduskunnan käsittelyä biopolttoaineista

Keskiviikko 30.1.2019 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen Rouvalta tehtäväkseni kuoria…

 

 IMG_7153.JPG

 

 

 

…sipuleita ja valkosipuleita…

 

 

 

IMG_7154.JPG

 

 

…sekä porkkanoita ja perunoita tulevien päivien ruuanlaiton raaka-aineiksi.

 

 

****************

 

 

Perustin kuorintatukikohtani olohuoneeseen ja aloin Areenasta seurata suorana eduskunnassa käytävää keskustelua, jonka virallinen nimi oli:

 

 

”Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi biopolttoöljyn käytön edistämisestä, biopolttoaineiden käytön edistämisessä liikenteessä annetun lain muuttamisesta sekä biopolttoaineista ja bionesteistä annetun lain 2 §:n muuttamisesta”

 

 

************

 

 

Huomasin, että eduskunnan puhujapöntössä kävi puhumassa tuttuakin tutumpi mies…

 

 

IMG_7147.JPG

 

 

…eli kansanedustaja Arto Pirttilahti Mänttä-Vilppulasta eli tarkemmin Pohjaslahdelta Pirkanmaalta.

 

 

 

IMG_7148.JPG

 

 
Eduskunnan pöytäkirjat valmistuvat nykyisin varsin nopeasti ja sieltä kopioiden kansanedustaja Arto Pirttilahti totesi mm. seuraavaa:

 

 

”Arvoisa rouva puhemies!

 

Käsittelyssä on todellakin biopolttoaineiden osalta käytön edistäminen. Hyvän hallituksen erinomainen esitys.

 

Tietenkin taustallahan tässä meillä on EU:n instrumentit ja se, millä tavalla me EU:n tulevia velvoitteita tulemme täyttämään vuoteen 2030 mennessä.

 

Tässä pidetään todellakin sisällä liikenteen biopolttoaineitten prosenttiosuuden nostaminen 30 prosenttiin mutta myös lämmityksen ja työkoneiden polttoaineiden osittainen korvaaminen biopolttoöljyllä, 10 prosentilla, vuoteen 2030 mennessä.

 

Erinomainen esitys, ja tämä luo pohjaa mielestäni hyvinkin myös sille näkökulmalle, millä tavalla me voimme lähteä tuottamaan, innovoimaan uusia biopolttoaineita, ja antaa varmuuden myös sitten teollisuudelle lähteä näitä tekemään ja lähteä näihin liittyviin investointeihin.

 

Eli tässä on pitkäjänteistä ajattelua.”

 

 

Kiitokset Arto puheenvuorostasi – puheenvuorosi oli taas yksi tiketti sillä taipaleella, joka johtaa Sinut Arkadianmäelle kevään eduskuntavaalien jälkeenkin!

 

 

 

********************

 

 

 

 

Arto Pirttilahden puheenvuoron jälkeen Puhemies antoi…

 

 

 

IMG_7152.JPG

 

 

…ministeri Kimmo Tiilikaiselle puheenvuoron ja asunto-, energia- ja ympäristöministeri Tiilikainen totesi mm. seuraavaa:

 

 

Arvoisa puhemies!

 

Kiitoksia talousvaliokunnalle tämän tärkeän ilmastopoliittisen asian käsittelystä ja pakettiin laittamisesta.

 

Liikenteen päästöjen vähentäminen on erittäin merkittävä osa meidän ilmastopolitiikkaamme, ja hallituksen kaavailuissa liikenteen päästöjä vähennetään monin eri keinoin.

 

…ylivoimaisesti nopein keino vähentää liikenteen päästöjä on sekoittaa uusiutuvia polttoaineita niihin liikennepolttonestetuotteisiin, jotka käyvät kaikkiin ajoneuvoihin, mitkä tällä hetkellä teillämme liikkuvat.

 

Juuri tähän päästöjen vähentämisen nopeuteen on viime aikoina kiinnitetty huomiota, että meillä on kiire ilmastotoimilla.

 

Vuonna 2017 Suomi vähensi EU-maista eniten kasvihuonekaasupäästöjään, ja tämä on muuten pitkälti sen ansiota, että meillä vuonna 2017 merkittävällä tavalla uusiutuvien polttoaineitten osuus kaikista liikennepolttonesteistä kasvoi.

 

 

***************

 

 

Muistutan, että ministeri Tiilikaisen erityisavustajana energia-asioissa toimii tamperelainen kaupunginvaltuutettu Vilhartti Hanhilahti!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan istunto 29.1.2019, biopolttoaineet, Arto PIrttilahti, Kimmo Tiilikainen, Vilhartti Hanhilahti,

Näyttelijä Tuukka Huttunen on enemmän kuin vara-Sauli!

Torstai 6.12.2018 - -Esko Erkkilä-

Ismo Kallio toimi aikoinaan vara-Manuna, sillä niin ilmielävästi hän osasi matkia presidentti Mauno Koivistoa.

 

 

Samanlaiseen taituruuteen yltää parhaillaan Tampereen Komediateatterissa meneillään olevassa ”Linnan juhlat” –esityksessä näyttelijä Tuukka Huttunen, joka esittää presidentti Sauli Niinistöä.

 

 

Sain 1.12.2018 osallistua Tampereen Komediateatterissa ”Linnan juhlat” –esitykseen katsojana, kun…

 

 

 

IMG_6411.JPG

 

 

…puheenjohtajamme Katariina Pylsyn johdolla sain samalla osallistua Pirkanmaan Agrologit ry:n pikkujoulutapahtumaan ja sitä seuranneeseen pikkujouluruokailuun.

 

 

 

IMG_6401.JPG

 

 

On varmaa, että ainakin yksi yhdistyksemme jäsenistä eli agrologi, kansanedustaja Arto Pirttilahti esiintyy kutsuvieraana tänään järjestettävissä oikeissa Linnan juhlissa.
 

 

Seuratkaahan illan vastaanottoa Linnasta!

 

 

Pirttilahti kuvassani oikealla ja vasemmalla yhdistyksemme sihteeri Eero Pylsy, joka useissa eri yhteyksissä on esittänyt kirjailija Frans Emil Sillanpään joulupakinan.

 

 

Muistan nöösipoikana kuunnelleeni Sillanpään joulupakinoita radiosta ja voin vakuuttaa, että agrologi Eero Pylsy pystyy esiintymään esityksissään täsmälleen samanlaisella äänellä ja äänipoljennolla kuin Frans Emil.

 

 

On meissä agrologeissa taitajia moneen asiaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näyttelijä Tuukka Huttunen on kuin vara-Sauli!, Tuukka Huttunen, Tuukka Huttunen on vara-Sauli, Ismo Kallio vara-Manu, Komediateatteri, kansanedustaja Arto Pirttilahti, agrologi Arto Pirttilahti, Linnan juhlat Komediateatterissa, Linnan juhlat 6.12.2018,

Hieno yleisötilaisuus eilen Koskikeskuksessa Tampereella!

Sunnuntai 4.11.2018 klo 9.31 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ja Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat - Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti ja Pertti Hakanen - olivat kansalaisten tavattavissa eilen Tampereella Koskikeskuksessa Linkosuon kahvilassa.

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön varaamat mansikkakakut loppuivat yleisönpaljoudessa kesken, mutta Linkosuon väki taikoi kaikille läsnäolleille muunlaista makeaa tarjottavaa!

 

 

 

45093829_2091543300930453_6051407846875070464_nkoskari03112018.jpg

 

 

Perjantaina Aamulehdessä julkaistun ilmoituksen yhteistyökumppanina oli myös Keskustan Pirkanmaan piiri! Kiitokset piirille mukanaolosta!

 

 

 

IMG_5852.JPG

 

 

Koskikeskus saavuttaa tänä vuonna 30-vuoden iän ja Tampereen Keskusta on siellä järjestänyt ennenkin onnistuneita yleisötilaisuuksia!

 

 

 

IMG_5853.JPG

 

 

Linkosuo on perustettu jo vuonna 1939 ja nykyisin se tarjoaa tunnelmaa ja makuelämyksiä monessa paikassa Tampereella.

Eilen Linkosuon tunnelmasta ja makuelämyksistä saivat nauttia ne, jotka olivat saapuneet kuulemaan Keskustan kuulumisia eduskunnasta Linkosuon Koskikeskuksen kahvilaan!

 

 

 

IMG_5857.JPG

 

 

Kansanedustajat Pertti Hakanen, Mikko Alatalo, Antti Kaikkonen sekä Arto Pirttilahti pitivät selkeät esitykset eduskunnan kuulumisista!

 

 

 

IMG_5864.JPG

 

 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen muistutti puheenvuorossaan, että sote- ja maakuntauudistus merkitsevät suurta tehostamista, sillä niiden toteuttaminen merkitsee yli 400 eriasteisen organisaation tehtävien siirtymistä 18 maakunnan hoidettaviksi. Melkoinen harppaus eteenpäin tehostamisen tiellä!

 

 

 

 

 

IMG_5865.JPG

 

 

Mikko Alatalo kehoitti keväällä valittavan eduskunnan jäseniä ottamaan takaisin sen vallan, joka eduskunnalle kuuluu.

"Pispalan senaattori" linjasi, että maasedun liikenteen hoitamisesta ei saa syyllistää maaseudulla asuvia ihmisiä.

Kolmostien linjaukset Hämeenkyrön kohdalla eivät saa jäädä tunnelin ja ratikan varjoon.



Mikko Alatalo esitti viittä näkökulmaa ilmastonmuutokseen ja liikenteeseen:


1. Ohjataan verotuksella autokannan nuorentamista.
2. Sähköisellä liikenteellä on merkittävä rooli päästöjen vähentämisessä.
3. Kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen on panostettava.
4. Liikenteen muutos tuo maaseudulle mahdollisuuksia.
5. Kaikkien on hoidettava osuutensa, vapaamatkustajille ei ole tilaa!

 

 

 

IMG_5868.JPG

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti esitti puheenvuorossaan kolme tai oikeastaan neljäkin "kolmosteemaa", joita nyt pitäisi viedä eteenpäin:



1. Kolmas raide Tampereelta etelään ja myös pohjoiseen.
2. Kolmostien parantaminen, sillä kumipyöräliikenne tarvitsee sitä!
3. Tampere 3 eli Tampereen teknillisen yliopiston (TTY), Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun (Tamk) yhteistyön saaminen maaliin.

Pirttilahti jatkoi ideointiaan, että 3 + 3 + 3 = 9 ja se tuo tulokseksi sen, että VT 9:n kehittämiseen on panostettava!

Metsänhoidosta Pirttilahti totesi vankalla kokemuksellaan, että metsiä pitää hoitaa, jotta saamme hiilinieluja!

Hienoja ajatuksia Artsilta!

 

 

 

IMG_5871.JPG

 

 

Myös kansanedustaja Pertti Hakanen otti voimallisesti kantaa ilmastonmuutokseen ja totesi sen tiimoilta tehtävän työn olevan arkipäivää.



Metsän käytöstä ja metsänhoitotöistä päättää metsänomistaja.

Hoitorästit pitää hoitaa ja taimikonhoito, jos mikä on ilmastotyötä, mainitsi kansanedustaja Hakanen.

Metsälle määrättävä kiinteistövero lopettaisi nyt jokamiehenoikeuksiin kuuluvana vapaan marjastus- ja sienestysoikeuden metsissä, sillä sen jälkeen metsänomistajat voisivat puomittaa omistamilleen metsille johtavat metsäautotiet.

Ruokaan ja erityisesti kotimaiseen ruokaan liittyvät kysymykset ovat aina olleet läheisiä kysymyksiä kansanedustaja Pertti Hakaselle.

Hakanen totesi, että nykyään päivittäistavarakaupoissa on elintarvikkeilla 25 miljoonaa hyllykilometriä. Ovatko kaikki nämä hyllykilometrit tarpeellisia, kysyi kansanedustaja Pertti Hakanen!

 

 

 

IMG_5872.JPG

 

 

Tilaisuudessa oli yleisön joukossa mukana myös Petra Schulze Steinen, joka on eurooppaoikeuteen erikoistunut suomalainen ja saksalainen lakimies, (oikeustieteen lisensiaatti, LL.M., Rechtsanwalt). Kuvaajamme tavoitti hänet keskustelemassa yleisötilaisuuden jälkeen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkosen kanssa.
 

 

 

*****************

 

 

Muuten, juonsin tuon tilaisuuden!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereella on Keskusta, Keskusta on kaupungissa, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen, Antti Kaikkonen, Petra Schulze Steinen, Tampere 3,

Viljakkalan kanttori ja kirkkoherra kolaroivat junan kanssa Karhentien tasoylikäytävällä joskus 1970-luvulla

Maanantai 30.4.2018 - -Esko Erkkilä-

Tampere-Parkano-Seinäjoki – rataosuus otettiin käyttöön vuonna 1971.

 

 

Wikipedia kertoo osittain virheellisesti, että Majajärven liikennepaikka sijaitsee Hämeenkyrössä.

 

 

Toki etelänpuoleinen osa Majajärven liikennepaikasta sijaitsee Hämeenkyrössä, mutta valtaosa kyseisestä liikennepaikasta sijaitsee Viljakkalassa.

 

 

Tiedän asian ”tasan tarkkaan”, sillä Viljakkalassa sijaitseva mökkitonttini rajoittuu Tampere-Parkano –rataosuudella Majajärven liikennepaikkaan.

 

 

Majajärven liikennepaikan osalta valtio teki turhankin laajat pakkolunastukset, sillä Majajärveltä oli tarkoitus rakentaa pistoraide Hämeenkyrön Kyröskoskella sijaitseville Oy Kyro Ab:n paperitehtaille.

 

 

Pistoraidetta ei koskaan rakennettu ja sitä ei tulla koskaan rakentamaan.

 

 

Rakennusvaiheessa VR:n toiminta oli lyhytnäköistä. sillä silloin Suomen eräälle pääradalle jätettiin lukematon määrä tasoylikäytäviä. Eräs tasoylikäytävä jätettiin meidän maille ja pohjoiseen päin edetessä kaksi seuraavaakin tasoylikäytävää rakennettiin naapureidemme maille.

 

 

Ties monesko tasoylikäytävä Majajärven liikennepaikan jälkeen pohjoiseen edetessä jätettiin Karhentielle eli nykyiselle Kyrönlahdentielle. Kyrönlahdentie kulkee Hirvilahden tienristeyksestä Soukonsillan kautta valtatie 65:lle eli Uusi-Kuruntielle.

 

 

 

 

IMG_8118.JPG

 

 

Nyt pääratamme ylittäminen Kyrönlahdentiellä on ylikulusillan vuoksi turvallista, mutta toista oli silloin, kun tässä paikassa oli tasoylikäytävä!

 

 

Varma tieto kertoo, että tällä paikalla tasoylikäytävän aikana Viljakkalan kanttori Väinö Isotalo ja kirkkoherra Arvo Autio joutuivat kolariin, kun he  autollaan törmäsivät junaan!

 

 

Onneksi kummallekaan ei käynyt pahasti, sillä henkilövahingoilta vältyttiin.

 

 

Kanttori Isotalo ja kirkkoherra Autio olivat merkittäviä viljakkalalaisvaikuttajia ja heistä olisi minullakin paljon mielenkiintoisia ja mukavia muisteluksia!

 

 

Ehkä joskus tälläkin saitilla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampere-Parkano-Seinäjoki -rata, Majajärven liikennepaikka, Oy Kyro Ab, Majajärven liikennepaikka sijaitsee Viljakkalassa, Karhentie, Kyrönlahdentie, Valtatie 65, Soukonsilta, Hirvilahti,

Kesko kusettaa

Lauantai 7.4.2018 - -Esko Erkkilä-

Elintarvikkeiden kotimaisuus on niin kova myyntivaltti, että se panee päivittäistavarakaupat kusettamaan asiakkaitaan puolitotuuksilla ja suoranaisilla valheilla.

 

 

Törmäsin Keskon puolitotuuteen, kun jouduin Rouvan laatiman ostoslistan perusteella ostamaan Ylöjärven Elon Citymarketista ”Herkkutilan parhaat” –yrityksen Suomessa pakkaamaa ”Perhe-kermajuustoa”!

 

 

 

IMG_8067.JPG

 

 

Ylöjärven Uutisissa julkaistu mainos täyttänee juridisesti mainonnan perussäännöt, mutta aivan ilmeisesti kyseessä on tietoinen yritys harhaanjohtaa kuluttajaa.

 

 

 

IMG_8066.JPG

 

 

Mainoksessa annetaan ymmärtää, että kyseessä on ”Herkkutilan” valmistama ”Perhe-juusto”.

 

 

Maininta ”Herkkutilan parhaat” antaa kuluttajalle luulon, että kyseessä on suomalainen juustoja valmistava yritys, mutta näin ei ole, sillä kyseessä on lainsäädännön rajoja kolkutteleva Helsingissä osoitteessa Latokartanontie 7 A:ssa sijainnikseen ilmoittava ”Herkkutilan Oy”!

 

 

Toivon, että Elintarviketurvallisuusvirasto Evira suorittaa auditoinnin kyseisen firman tiloihin.

 

 

 

IMG_8068.JPG

 

 

Soitin pakkauksessa mainittuun puhelinnumeroon ja kysyin juuston valmistusmaata, sillä minulle ei riitä, että alkuperämaaksi ilmoitetaan EU.

 

 

Puheluuni vastannut naisääni kertoi, että valmistusmaa on Saksa. Kun ihmettelin, että miksi sitä ei uskalleta ilmoittaa pakkauksessa, sain vastauksen, että samalla tehtaalla on tuotantoa myös Hollannissa, ja sen vuoksi he eivät ilmoita valmistusmaata.

 

 ***************

 

Suurin syyllinen tähän sotkuun on ehdottomasti Kesko, joka sallii myymälöissään myytävän epämääräisiä tuotteita.

 

 

Kesko myöntää kyseiselle tuotteelle 2,00 euroa per kilo pirunkyytirahaa, kunhan asiakkaalla on esittää K-kortti eli Kesko tässä mähläilee!

 

**************

 

Luin facebookista, että eräät Keskon liikkeet myyvät samaa tuotetta ”Hyvää Suomesta”- logon alla – törkeää ja kuluttajia väheksyvää sekä tuomittavaa menettelyä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

3 kommenttia . Avainsanat: Kesko kusettaa, Herkkutilan parhaat, Perhe-kermajuusto. Citymarket Lielahti, Citymarket Ylöjärvi Elo, Kesko koettelee lainsäädännön rajoja, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Hyvää Suomesta. Miksi Kesko kusettaa?

Kaksi ministeriä mukana sote- ja maakunta-uudistusta käsittelevässä tilaisuudessa suurten kaupunkien keskustalaisille vastuuhenkilöille 20.3.2018

Torstai 22.3.2018 - -Esko Erkkilä-

Helsingin pormestari Jan Vapaavuorilla on tapana järjestää suurten kaupunkien kapinakokouksia hallituksen sote- ja maakuntauudistuksia vastaan.

 

Minä puolestani sain viime tiistaina eli 20.3.2018 osallistua Helsingissä Säätytalolla kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen järjestämään suurten kaupunkien keskustalaisten vastuuhenkilöiden rakentavaan neuvonpitoon, jossa käsiteltiin sote- ja maakuntauudistusta.

 

 

 

IMG_7875.JPG

 

 

Ministeri Vehviläinen oli kutsunut paikalle Helsingin, Vantaan, Espoon, Turun sekä Tampereen keskustalaiset kaupunginvaltuutetut, kaupunginhallitusten jäsenet sekä näiden kaupunkien Keskustan kunnallisjärjestöjen puheenjohtajat.

 

 

Puheenjohtamani Tampereen Keskustan kuntavaaliehdokkaat saivat vuosi sitten järjestetyissä kuntavaaleissa n. 1.300 ääntä enemmän kuin edellisissä kunnallisvaaleissa, joten otin mielihyvin ministerin kutsun vastaan ja olin paikalla.

 

 

 

IMG_7863.JPG

 

 

Olen aina arvostanut Anu Vehviläistä poliitikkona ja muistelen lämmöllä hänen ministerivierailujaan Tampereella.

 

 

Ajat ovat muuttuneet, sillä muistan, kun Anu Vehviläinen saapui liikenneministerinä ollessaan ilman turvamiehiä Hervannan Kauppakeskus Duoon, mutta kunta- ja uudistusministerinä Vehviläisellä on Tampereen vierailuillaan aina ollut turvamiehet mukanaan – näin se maailma muuttuu!

 

 

 

IMG_7892.JPG

 

 

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko poikkesi myös meitä tervehtimässä ja osasimme arvostaa myös hänen läsnäoloaan.

IMG_7884.JPG

Kansanedustaja Pekka Puska poikkesi myös tilaisuudessa ja hänen vieruskaverinaan sain todeta, että Puska "elää kuten saarnaakin" eli paljon vihreää lautaselle ja vain kivennäisvettä lasiin - arvostan!

 

 ********************

 

Tamperelaisena ja pirkanmaalaisena saan olla ylpeä niistä pirkanmaalaisista, jotka ovat edenneet politiikan vaikuttamisportaikolla korkealle ja jotka olivat Säätytalon tilaisuudessa paikalla.

 

 

 

IMG_7889.JPG

 

 

Pälkäneeltä syntyisin oleva ja nyt Puumalan kunnanjohtajana toimiva Matias Hilden toimii ministeri Anu Vehviläisen erityisavustajana – Matias on miellyttävä henkilö, josta varmaan tulemme lähivuosina kuulemaan enemmän.

 

 

 

IMG_7888.JPG

 

 

Ministeri Kimmo Tiilikaisen erityisavustajana toimiva ja Tampereen kaupunginvaltuutettu sekä Tampereen kaupunginhallituksen varajäsen Vilhartti Hanhilahti on myös Keskustan nousevia voimia.

 

 

 

IMG_7887.JPG

 

 

Tamperelainen Suvi Mäkeläinen valittiin kesällä Keskustanuorten puheenjohtajaksi ja sen lisäksi hän toimii Tampereen kaupunginhallituksen jäsenenä.

 

 

 

Tampereen Keskustan puheenjohtajana saan olla ylpeä niistä tamperelaisista ja pirkanmaalaisista, jotka ovat etenemässä politiikassa Suomen keskeisimmiksi päättäjiksi.

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, Anu Vehviläinen, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko, Annika Saarikko, kansanedustaja Pekka Puska, Säätytalo, Matias Hilden, Vilhartti Hanhilahti, Suvi Mäkeläinen,

Suomi nousee jälleen!

Sunnuntai 10.12.2017 - -Esko Erkkilä-

Keskustan kansanedustajat olivat liikkeellä eilen ja osa myös tänään eri puolilla Suomea.

 

 

Teemana kaikissa tilaisuuksissa oli eilen ja on myös tänään:

 

 

Suomi nousee jälleen

 

 

 

 

 

Tässä ilmoitus, jossa kerrottiin, että Arto Pirttilahti ja Mikko Alatalo ovat tavattavissa Linkosuon kahvilassa Tampereen Kauppahallissa eilen klo 12.00.

 

 ****************

Olin paikalla ja hyrisen tyytyväisyyttäni onnistuneen tilaisuuden johdosta.

 

 

Mikolla oli mukanaan pieni äänentoistolaite, joka oli vallan mainio tähän pienimuotoiseen, mutta tärkeitä asioita käsitelleeseen tilaisuuteen.

 

 

 

IMG_6043.JPG

 

 

Olen aina ihaillut Mikko Alatalon tapaa valmistautua tilaisuuksiin – ei niin pientä tilaisuutta olekaan, johon Mikko ei valmistautuisi kunnolla.

 

 

Otin kuvan muutamasta Mikon puheliuskasta ja toivon, että teksti näkyy.

 

 

 

IMG_6047.JPG

 

 

 

IMG_6052.JPG

 

 

 

IMG_6053.JPG

 

 

 

Kokeneena esiintyjänä Mikko osaa esittää paperille valmistamansa ajatukset siten, että ne eivät vähimmässäkään mielessä kuullosta paperista luetuilta – myös mikrofonin käytössä Mikko on todellinen ammattiosaaja.

 

 

Huolellinen ja perusteellinen valmistautuminen on osoitus siitä, että

Mikko Alatalo arvostaa kuulijoitaan.

 

 

 

Mikkoa on helppo kuunnella!

 

*****************

 

 

IMG_6058.JPG

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti on talousvaliokunnan ja tulevaisuusvaliokunnan jäsen sekä suuren valiokunnan ja ympäristövaliokunnan varajäsen – lisäksi agrologi-kansanedustaja Pirttilahti on Pohjoismaiden Suomen valtuuskunnan jäsen.

 

 

Linkosuon kahvilaan kokoontuneet kuulijat arvostivat Pirttilahden monipuolista osaamista ja kokemusta.

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana toivottelen Arto Pirttilahden saapumaan esiintyjäksi mahdollisimman moneen Tampereella järjestettävään tilaisuuteen!

 

 

 

Monesti olen järjestämisvastuussa Tampereella järjestetyissä Keskustan tilaisuuksissa, mutta nyt sain olla vain terhakkaana kuulijana ja huomioitsijana – nautin tilanteesta, sillä tilaisuus oli poikkeuksellisen onnistunut.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi nousee jälleen!, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Tampereen Kauppahalli,

Amalfin kaupunki ja sen rannikkoseutu ovat kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintökohteita

Lauantai 9.12.2017 - -Esko Erkkilä-

Sorrentosta Sinistä nauhatietä pitkin tekemämme päiväretken merkittävä välikohde oli Amalfin kaupunki.

 

 

 

IMG_4523.JPG

 

 

Tapasimme Amalfin satamassa sen purjeilla varustetun risteilyaluksen, jota katselimme jo kaukaa, kun lähestyimme Amalfia.

 

 

 

******************

 

 

Amalfi sijaitsee Salermonlahden rannalla n. 30 kilometriä Napolista etelään.

 

 

Kaupunki oli 1100-luvun paikkeilla merkittävä kauppamahti Välimerellä.

 

 

 

*****************

 

 

Tässä muutamia valokuvia niistä näkymistä, joita voi ihailla Amalfin sataman aallonmurtajalta kohti kaupunkia:

 

 

 

IMG_4522.JPG

 

 

 

IMG_4521.JPG

 

 

 

IMG_4525.JPG

 

 

 

IMG_4526.JPG

Amalfin hiekkarannalla oli lokakuun puolivälissä vain muutama auringonottaja ja uimari, vaikka meriveden lämpötila oli suomalaisittain tarkasteltuna parhaimmillaan!
Viljakkalan Majajärvellä ei kuluneena kesänä vesi ollut kertaakaan samassa lämpötilassa kuin se oli Amalfissa vieraillessamme.

**************

 

 

 

On selvää, että Salermonlahden rannikkokaupunkina Amalfissa oli tarjolla merenherkkuja ruuanlaittoa varten.

 

 

 

IMG_4490.JPG

 

 

 

Tuoreita katkarapuja 15,00 €/kg

 

 

 

IMG_4491.JPG

 

 

Simpukoita 13,00 €/kg

 

 

 

IMG_4496.JPG

 

 

Lounasruokani näytti tältä!

Muuten hyvä, mutta tuo tonnikala - no, itsepäs tilasin!

 

 

 

Amalfin merkittävin nähtävyys on Amalfin katedraali eli Duomo di Amalfi, mutta siellä käynnistäni joskus myöhemmin.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Amalfi, Amalfin rannikko, Sorrento2017, Sorrento, Salermonlahti, Napoli, Amalfin katedraali, Duomo di Amalfi, Nastro Azurro, Sininen nauhatie, Unescon maailmanperintökohteet,

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen on jokaisessa tilaisuudessa vakuuttava

Sunnuntai 3.12.2017 - -Esko Erkkilä-

Olin äänivaltainen puoluekokousedustaja, kun valitsimme Keskustan puoluekokouksessa kesäkuussa vuonna 2016 Seinäjoella Matti Vanhasen presidenttiehdokkaaksemme.

 

 

Olen muutaman kerran saanut kuunnella presidenttiehdokas Vanhasen puheita eri tilaisuuksissa ja on mieluisaa todeta, että Matti Vanhanen on pätevin presidenttiehdokkaistamme.

**************

 

 

Vanhasella oli eilen vahva kampanjapäivä Pirkanmaalla ja sain olla tiiviisti mukana hänen yleisötilaisuudessaan Tampereella.

 

 

 

Henkilön Esko Erkkilä kuva.

 

 

Väkeä kutsuttiin tilaisuuteen mm. tällä fb:ssä jaetulla mainoksella.

 

 

 

IMG_5902.JPG

 

 
Tampereen Pantin auditorio osoitteessa Puutarhakatu 11 on sopiva paikka yleisötilaisuuksille - siellä on kerran esiintynyt mm. Juha Sipilä.

 

 

 

IMG_5903.JPG

 

 

Opasteita oli mm. Puutarhakadulla.

 

 

 

IMG_5899.JPG

 

 

Me talkoomiehet kokoonnuimme paikalle jo varhain – tässä Reijo Laitinen vasemmalla ja Johannes Jonov oikealla.

 

 

 

IMG_5901.JPG

 

 

Kahvinkeiton ja muun valmistelun talkoomiehinä olivat myös Pentti J. Ilmari sekä allekirjoittanut.

 

 

 

IMG_5912.JPG

 

 

"Vastakkainasettelu on valitettavasti lisääntynyt - mm. Helsinki vastaan maaseutu."

 

 

 

IMG_5909.JPG

 

 

"Itsenäisen valtakunnan pitää seisoa omilla jaloillaan ja se merkitsee mm. sitä, että ruuan ja energian omavaraisuudesta on huolehdittava. Maa on heikoilla, jos ruuan saamiseksi on neuvoteltava."

 

 

 

IMG_5906.JPG

 

 

"Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa."

Vanhanen korosti, että tuossa perustuslain määräyksessä ei ole taukoja, ajatusviivaa eikä pilkkua!

 

 

 

IMG_5916.JPG

 

 

Vanhanen totesi, että pääministerinä hän tapasi vuonna 2006, kun Suomi oli EU:n puheenjohtajamaa, n. 60 maailman eri maiden johtajaa ja hän on johtanut useita huippukokouksia.

 

 

 

IMG_5923.JPG

 

 

Läsnäolijat arvostivat, että kansanedustaja Arto Pirttilahti oli paikalla ja käytti asiantuntevan puheenvuoron.

 

 

 

 

IMG_5904.JPG

 

 
Läsnäolijat saivat muistoksi tilaisuudesta "Löylyvettä koko Suomelle" -ämpärin.

 

 

 

IMG_5905.JPG

 

 

Tämän ämpärin arvo tulee nousemaan!

 

 

 

IMG_5928.JPG

 

 

Tampereen Keskustan puheenjohtajana toivottelin Vanhaselle hyvää kampanjapäivän jatkoa ensin Ylöjärvellä ja sitten Ikaalisissa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Matti Vanhanen, presidentinvaalit 2018, ruuan ja energian omavaraisuus, Arto Pirttilahti,

Toiveesi toteutuu, kun laitat vasemman kätesi Villa San Michelessä sfinksiin, katselet merta Napolinlahdella ja toivot!

Perjantai 17.11.2017 - -Esko Erkkilä-

IMG_3985.JPG

 

Alex Munthen Villa San Michele-huvilassa Anacaprilla, sen parhaalla näköalapaikalla, lepää graniitista veistetty egyptiläinen sfinksi, jota koskettelemalla toiveesi toteutuu.

 

 

Pääsin koskettelemaan sfinksiä ja toivomaan, kun Sorrenton matkallamme poikkesimme Caprin saarella.

 

 

 

IMG_3986.JPG

 

 

Sfinksi sijaitsee huvilan eräällä parhaimmista paikoista, mutta kuitenkin sen verran luontaisesta kulkureitistä sivussa, että sinne ohjaava opaste on hyvinkin paikallaan.

 

 

 

IMG_3981.JPG

 

 
Munthen Villa San Michelessä on viihtyisä pergola, jossa helteisenäkin päivänä on sopivan viileää, sillä Napolinlahdelta puhaltava tuuli pitää pergolan viileänä.

 

 

 

IMG_3979.JPG

 

 

Huvilalta on hienot…

 

 

 

IMG_3984.JPG

 

 

…näkymät Napolinlahdelle ja Caprin satamaan.

 

 

 

IMG_3982.JPG

 

 

Mikäs se siellä kaukana siintää – no, Vesuviushan se!

 

 

 

IMG_3990.JPG

 

 

Munthe oli hyvin eläinrakas henkilö ja huvilan puutarhassa oleilevat sisiliskot ovat hyvin luontevia eläimiä tähän ympäristöön!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sorrento2017, Sorrento, Axel Munthe, Villa San Michelen sfinksi, egyptiläinen sfinksi, La sfinge, Napolinlahti, Vesuvius,

Jokaisen Sorrentossa kävijän pitää käydä Caprin saarella!

Maanantai 13.11.2017 - -Esko Erkkilä-

Lokakuun puolenvälin tienoilla toteuttamamme Sorrenton lomamatkamme ensimmäinen kohokohta oli käydä Pompeijissa.

 

 

Toinen kohokohta oli päiväretki Caprin saarelle ja siitä käynnistämme sain aineksia useampaankin juttuun – tässä ensimmäinen:

 

 ********************

Caprin saarta sanotaan Napolinlahden kaunottareksi ja sitä se kerta kaikkiaan myös on.

Lukemattomat maailmankuuluisuudet ovat vierailleet tai jopa asuneet Caprilla.

 

 

Teimme matkamme Capriin Sorrenton satamasta, mutta Capriin pääsee myös mm. Napolista laivalla.

 

 

IMG_3866.JPG

 

 

Meillä oli hotelliltamme lyhyt kävelymatka Sorrenton satamaan, mutta kun kaupunki on korkealla ja satama tietysti merenpinnan tasolla, niin Villa Comunalesta on portaat alas – minä menin alas kuitenkin hissillä, sillä hissimatka maksoi vain yhden euron!

 

 

 

IMG_3870.JPG

 

 

Satamaan tuli…

 

 

 

IMG_3871.JPG

 

 

…ja satamasta lähti jatkuvasti laivoja Capriin.

 

 

Sorrentosta Capriin liikennöi neljä eri laivayhtiötä ja päivässä on jopa 36 lähtöä!

 

 

 

 

IMG_3872.JPG

 

 

Laivamme Capriin lähti klo 8.45 ja jouduin niin ahtaaseen paikkaan laivalla, että menomatkalla maisemien kuvaaminen ei onnistunut, mutta…

 

 

 

IMG_3873.JPG

 

 

…sain toki Vesuviuksen kuvattua, sillä sehän on aina ”läsnä” Sorrentossa ja Napolissa!

Ajatella, että tuonne huipulle kiipesimme sitten aikanaan!

 

 

 

IMG_3880.JPG

 

 

Sorrentosta on matkaa Caprin saarelle 15 kilometriä ja saavuimme vajaat kolmevarttia kestäneen laivamatkan jälkeen Caprin satamaan eli Marina Grandeen, joka olikin varsinainen muurahaispesä.

 

 

 

IMG_3884.JPG

 

 

 

IMG_3886.JPG

 

 

Caprilla liikennöinti tapahtuu pienoisbusseilla, joita kulkee sataman ja Caprin sekä ylhäällä sijaitsevan Anacaprin välillä jatkuvasti.

 

 

****************

 

 

 

Ajoimme satamasta Caprin kaupungin ohittaen Anacapriin ja kun olin bussin oikealla puolella, niin näin upeat maisemat hienosti:

 

 

 

IMG_3887.JPG

 

 

 

IMG_3895.JPG

 

 

 

IMG_3911.JPG

 

 

***************

 

 

 

IMG_3921.JPG

 

 

Poistuimme bussista ja aloimme tutustumaan 6.000 asukkaan Anacaprin kaupunkiin.

 

 

 

Alemmalla sijaitsevassa Caprin kaupungissa on 7.000 asukasta, joten Caprin saarella on n. 13.000 asukasta.

 

 

Caprin ja Anacaprin kaupunkien suhteet ovat aina olleet hieman huonot ja eivät ne kai nytkään ole mitään sydänystäviä keskenään.

 

 

 

IMG_3923.JPG

 

 

Hieman jäi harmittamaan, kun ei ollut mahdollisuutta mennä tuolihissillä Caprin saaren korkeimmalle vuorelle eli Monte Solarolle, jonne tuolihissimatka kestää 13 minuuttia – Monta Solaro on 589 metriä korkea.

Kannustan varaamaan aikaa, että ehditte tekemään tuolihissimatkan Monte Solarolle, kun menette Caprille ja Anacaprin kaupunkiin!

 

 

 

IMG_3933.JPG

 

 

 

IMG_3925.JPG

 

 

 

Anacaprissa on erilaisia liikkeitä ja ainakin pääkadun varrella olevien liikkeiden hinnoissa on selkeästi Capri-lisää!

 

 

 

Kerron aikanaan Anacaprista ja myöhemmin myös Caprista lisää!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sorrento2017, Sorrento, Capri, Anacapri, Napolinlahden kaunotar, Napoli, Villa Comunale, Marina Grande, Monte Solaro, Napolinlahti,

Villa Comunale ja Chiostro di S. Francescon puutarha pitää Sorrentossa kokea

Lauantai 11.11.2017 - -Esko Erkkilä-

IMG_3674.JPG

 

 
Villa Comunale on Sorrentossa suosittu näköalapaikka, josta on hienot näkymät…

 

 

 

IMG_3671.JPG

 

 

…Sorrenton satamaan ja…

 

 

 

IMG_3670.JPG

 

 

…taustalla näkyy Vesuviuksen hahmo.

Vesuviuksen hahmo hallitsee lähes kaikki näkymiä Sorrentossa ja Napolissa.

 

 

 

IMG_3668.JPG

 

 

Villa Comunalen vieressä sijaitsee Chiostro di S. Francesco eli Pyhän Francescon luostari…

 

 

 

IMG_3666.JPG

 

 

…ja luostarin puutarha.

 

 

 

*****************

 

 

 

Olimme eräänä iltana viettämässä aikaa Villa Comunalessa ja huomasin, kun hääpari saapui kuvauttamaan itseään luostarin puutarhaan.

Oppaamme kertoikin, että luostarin kirkko on suosittu vihkikirkko!

Morsiusparilla oli mukanaan oma valokuvaaja, mutta minäkin lyöttäydyin mukaan kuvaajana!

 

 

Tässä kuvasarjani tapahtumasta:

 

 

 

IMG_3840.JPG

 

 

 

IMG_3841.JPG

 

 

 

IMG_3842.JPG

 

 

 

IMG_3843.JPG

 

 

 

IMG_3844.JPG

 

 

 

IMG_3845.JPG

 

 

 

IMG_3846.JPG

 

 

 

IMG_3847.JPG

 

 

 

IMG_3848.JPG

 

 

 

IMG_3849.JPG

 

 

 

 

IMG_3850.JPG

 

 

Saattoi olla, että morsiuspari vihittiin kuvauksen jälkeen luostarin kirkossa, mutta urheiluauto sai kuitenkin odottaa morsiusparia, kun jatkoin matkaani uusiin seikkailuihin!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sorrento2017, Sorrento, Villa Comunale, Chiostro di S. Francesco, Chiostro di S. Francescon puutarha, Pyhän Francescon luostari, Pyhän Francescon luostari, Vesuvius, Napolinlahti, Sorrenton satama,

Lenin-patsas Pitkärannasta

Maanantai 9.10.2017 - -Esko Erkkilä-

Kerroin eilen Lenin-museon viehättävästä virkailijasta, joka on kotoisin Pitkärannasta.

 

 

Pitkäranta oli Impilahden kunnan vilkas asutustaajama ja nyt se lienee saanut kaupungin statuksen.

 

 

Pitkäranta sijaitsee Laatokan pohjoisrannalla ja olen käynyt siellä muutaman kerran.

 

 

Neuvostoliitto romahti vuonna 1991 ja ehdin ”keskipojan” kanssa käymään Pitkärannassa ennen Neuvostoliiton romahtamista. Toki olen Venäjän aikana saanut poiketa Pitkärannassa myöhemminkin.

 

 

Osallistuimme matkalle, jonka tarkoituksena oli käydä Mantsinsaarella, sillä se on anoppini ja poikiemme mummun synnyinsaari.

 

 

Kävimme anoppini kodin rauniolla Mantsinsaaren Työmpäisten kylässä ja jokin liikahti lämpimästi rinnassani, kun lähtiessämme raunioilta keskipoika jäi jälkeemme ja kuvasi Työmpäisten maisemia – tunsin, että olen siirtänyt kapulan seuraavalle sukupolvelle!

 

 

Mutta siitä Pitkärannasta!

 

 

Majoitumme matkamme aikana Pitkärannassa kerrostalossa, jota kutsuttiin hotelliksi.

 

 

”Hotellissa” oli monen huoneen yhteinen keittiö, jossa sähkölieden levyt olivat kuumennettu täysin pilalle, sillä niitä oli talvisaikaan käytetty lämmönlähteenä.

 

 

”Hotellimme” vieressä sijaitsi Pitkärannan sairaala ja sairaalan portilla oli muutama roskis. Kurkkasin yhteen roskikseen ja siellä näkyi verisiä neuloja sekä verisiä sidetarpeita - ehkä komento on nyt muuttunut.

 

 

*****************

 

 

Eräänä luppohetkenämme luoksemme tuli kaksi pojankoltiasta, jotka kaupittelivat komeaa Lenin-pystiä keskipojalle.

 

 

Kannustin keskipoikaa, että tarjoa kahtakymmentä markkaa ja niin myös tapahtui.

 

 

Koltiaiset antoivat Lenin-pystin ja saivat kaksikymmenentä markkaa; nauroivat paskasta naurua ja lähtivät juosten pois.

 

 

 

IMG_3134.JPG

 

 

Kauppa oli osaltamme rehti ja nelikymmensenttinen pronssinen Lenin seisoo nykyisin nuorimmaisemme kirjahyllyn päällä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pitkäranta, Mantsinsaari Työmpäinen, Impilahti,

Kassarin jättiläinen Leiger

Sunnuntai 6.8.2017 - -Esko Erkkilä-

Varmaan kaikki Saarenmaalla vierailleet tuntevat Saarenmaan jättiläisen Suur Töllin ja hänen vaimonsa Piretan sekä heihin liittyvät tarinat.

 

 

 

Saarenmaan naapurisaarella Hiidenmaalla – tai tarkasti ottaen Kassarin saarella, on oma tarunsa saaren jättiläisestä nimeltään Leiger.

 

 

 

Kassarin saaren erottaa Hiidenmaasta puolisen metriä syvyydeltään oleva meri ja saaria yhdistää pengertie.

 

 

 

Kassarin ja Hiidenmaan välissä oleva Käinalahti on Hiidenmaan runsaslintuisampia vesiä.

 

 

 

*******************

 

 

Saarenmaalainen jättiläinen Suur Tölli ja Kassarin saarella asuva jättiläinen Leiger vierailivat toistensa luona, mutta kerran Suur Tölli oli sanonut, että hän tulee Leigerin luo vain jos tämä rakentaa sillan Saarenmaan ja Hiidenmaan välille.

 

 

Silta on rakentamatta vielä tänä päivänä!

**************

 

 

 

IMG_0794.JPG

 

 

 

Kassarin saarella paljastettiin 27.10.1997 kuvanveistäjä Kalju Reitel´n veistämä lähes neljä metriä korkea patsas Leigeristä.

Virossa muuten todetaan, että Kassarin saarella olevat miehet ovat tavallista kookkaampia ja sanotaankin näin:

"Niin suuri jalka kuin Kassarin miehellä!"

 

 

*****************

Pysähdyimme taannoisella Hiidenmaan matkallamme Leiger´n patsaalla.

 

 

 

Leigerin patsas sijaitsee lähellä Aino ja Oskar Kallaksen ”suvemajaa” eli kesäasuntoa.

 

 

 

Pysähtykää Leigerin patsaalla, kun olette matkalla Hiidenmaalla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kassarin jättiläinen Leiger, Kassari, Kassarin saari, Leiger, Suur Tölli, Hiidenmaa2017, Saarenmaa2017, Käinalahti, Kalju Reitel,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »