Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Olipa hieno näyttelypäivä!

Torstai 4.7.2019 - -Esko Erkkilä-

Olen osallistunut näytteilleasettajan roolissa lukemattomiin maatalousnäyttelyihin vuodesta 1971 alkaen, mutta eilinen vierailuni Okra 2019 – näyttelyssä oli yliveto.

 

 

Okra on hienosti toteutettu näyttely ja avajaispäiväänsä se oli koonut merkittävän joukon maa- ja metsätalouden, politiikan, agribisneksen, ruokaturvallisuuden ja monen muun lohkon keskeisiä toimijoita Oripään lentokentälle.

 

 

Uskallan todeta, että myös minä olin ”kuin kala vedessä”, kun sain tavata henkilöitä, joiden kanssa olen saanut menneitten vuosien aikana tehdä yhteistoimintaa ja monien kanssa saan tehdä yhteistoimintaa myös nyt ja jatkossa.

 

 

Pieni kuvakimara kertokoot:

IMG_2435.JPG

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on hyvä esiintyjä ja hän pitikin voimallisen ja tulevaisuudenuskoa kasvattavan näyttelyn avajaispuheenvuoron.

IMG_2415.JPG

Elinkeinoministeri Katri Kulmunin ja Olavi Ala-Nissilän sain kamerani linssiin Keskustan osastolla.

IMG_2422.JPG

Jyrki Kataisen kabinettipäällikkö Risto Artjoki (vasemmalla) ja MTK-Lounais-Suomen toiminnanjohtaja Paavo Myllymäki.

IMG_2426.JPG

Näyttelyn johtaja Jukka Isotalo ja Sirkka Isotalo omistavat maamme suurimman kanalan ja oli mukava todistaa, kun he keskustelivat ministeri Lepän kanssa.

IMG_2428.JPG

Tässä MMM:n kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio on Isotalojen seurassa.

Työelämäni aikana Husu-Kallion "pääjohtaman" Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran kanssa olin lähes päivittäin yhteydessä!

IMG_2429.JPG

Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen ja Olavi Ala-Nissilä tuntuivat löytäneen yhteistä juteltavaa!

IMG_2438.JPG

MTK:n hallituksen jäsenen ja Karjalan Liitto ry:n puheenjohtajan Pertti Hakasen sekä Seija Hakasen tapasin myös näyttelykentällä.

IMG_2395.JPG

Vielä löytyy Raisioltakin tukipylväitä, jota pystyvät pitämään yrityksen - myös minun nelikymmenvuotisen leipäpuun yhä edelleen hengissä; Marianne Leskinen ja Raimo Rantanen!

Hienoa nähdä tuo siilomerkki!

IMG_2446.JPG

Näyttelypäiväni kruunasi, kun tapasin läheisimmän työkaverini Merja Holman, joka on ehdottomasti Suomen johtava asiantuntija nautojen ruokinta-asioissa!

Hieno näyttelypäivä kerrassaan!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Okra 2019, ministeri Jari Leppä, ministeri Katri Kulmuni, kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, Arto Satonen, Olavi Ala-Nissilä, Pertti Hakanen,

Virkamiesten märkä uni toteutuu ja kuntalaisdemokratia kaventuu, kun Tampereen Infra Liikelaitos tänään yhtiöitetään

Maanantai 17.6.2019 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Infra Liikelaitos (alussa nimeltään Tampereen Infratuotanto Liikelaitos) perustettiin vuoden 2009 alussa, kun eräitä Tampereen kaupunki-infraan liittyviä toimintoja koottiin ja keskitettiin yhdeksi vastuuyksiköksi.

 

 

Vastaperustetun liikelaitoksen palveluksessa oli 795 henkilöä.

 

 

Sain toimia silloisen Tampereen Infratuotanto Liikalaitoksen johtokunnan varapuheenjohtaja neljä vuotta ja totean, että aika oli mielenkiintoista ja haastavaa. Työelämässä hankittu tehostamis- ja saneerauskokemus olivat enemmän kuin paikallaan.

 

 

Yhtenä yönä Infran veloitushintoja laskettiin 10 % ja se aiheutti melkoisia haasteita liikelaitoksen taloudelle – hintojen alentaminen oli kuitenkin välttämätöntä, jotta uuden liikelaitoksen toiminta voitiin saada melko lyhyellä aikataululla kompensoimaan  sitä Tampereen kaupungin taloudellisesti surkeaa taivallusta joka jatkuu yhä.

 

 

Varapuheenjohtajakauteni jälkeen sain toimia johtokunnan jäsenenä vielä neljä ja puoli vuotta ja sinä aikana tamperelaiset saivat nauttia Infran kelvollisesta taloudellisesta tuloksesta. Olimme silloin ehken ainoa Tampereen kaupungin yksiköistä, joka pääsi tulostavoitteeseensa.

 

 

Infran johtokunnassa oli kokoomuslaisia, demareita, vasemmistoliittolaisia, vihreitä, perussuomalaisia ja minä keskustalaisena, mutta milloinkaan puoluepoliittiset tarkoitusperät eivät ilmenneet johtokuntatyöskentelyssä, sillä me kaikki halusimme toimia tamperelaisten parhaaksi.

 

 

Saimme liikelaitoksen talouden kahdeksan ja puolen vuoden työskentelyn jälkeen liikeylijäämätasolle plussalle n. viisi miljoonaa euroa ja se on merkittävä tulos talousongelmissa rypevässä Tampereella.

 

 

*********************

 

 

Tänään kaupunginvaltuustossa siunattava Infran yhtiöittäminen on valitettava askel asukasdemokratian kannalta Tampereella.

 

 

Yhtiöittämisen jälkeen Infra siirtyy osakeyhtiölain piiriin ja silloin yhtiön hallituksen ainoa tavoite on hyvän taloudellisen tuloksen tekeminen. Painoarvoa ei ole henkilöstön mielipiteellä, yksikössä vallitsevalla yhteishengellä, eikä puhettakaan kansalaisvaikuttamisen mahdollisuuksista.

 

 

Huvittavaa, kun kaupunginvaltuutetut toistelevat, että heillä olisi mahdollisuus saada tietoja yhtiöitetyn Infran toiminnasta – turhaan toistelevat.

 

 

Valtuutetut saattavat saada jälkijättöisesti joitakin tietoja yhtiön toiminnasta, mutta minkäänlaiseen etukäteisohjaukseen valtuutetuilla ei ole pienintäkään mahdollisuutta. Liikelaitoksen johtokunta pääsi jokaisen asiakohdan kohdalla sparraamaan toimivaa johtoa ja tarvittaessa asettamaan kyseenalaiseksi kaikki pienimmätkin suunnitelmat – yhtiöittämisen jälkeen se ei ole mahdollista.

 

 

Infran yhtiöittämistä on yritetty jo monta kertaa, mutta ennen tätä päivää se ei ole onnistunut.

 

 

Virkamiehet ovat antaneet liikelaitoksena toimivalle Infran johtokunnalle aikoinaan tunnustusta, kun yhtiöittämistä on aikaisemmin yritetty.

 

 

Muistan vallan hyvin, kun eräs johtava virkamies totesi, että liikelaitoksen johtokunta teki arvokkaan työn, kun se sai toimillaan liikelaitoksen henkilömäärän alennettua 795 -> tasolle 430. Jos tätä ei johtavan virkamiehen mukaan olisi tehnyt luottamushenkilöiden johtama johtokunta ja sen olisi joutunut tekemään yhtiöitetyn osakeyhtiön hallitus, olisi siitä noussut melkoinen kalabaliikki.

 

 

 

Kiitokset kuitenkin tässäkin yhteydessä niille tamperelaisille poliittisille päättäjille, jotka luottivat kahdeksan ja puolen vuoden ajan siihen, että liike-elämässä hankkimallani tiedolla ja kokemuksella oli käyttöä kaupunkilaisten parhaaksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen Infratuotanto Liikelaitos, Infran yhtiöittämien, Tampereen Infran yhtiöittäminen, osakeyhtiölaki, yhtiöittäminen, kuntalaisdemokratia, kuntalaisdemokratian kaventuminen,

Lipputanko kuuluu jokaisen omakotitalon pihamaalle!

Sunnuntai 9.12.2018 - -Esko Erkkilä-

Elämme Itsenäisyyspäivän aikoja ja nyt on ollut liputuspäiviä joka toinen päivä.

 

 

Joulukuun 4. päivänä...

...tänä vuonna siniristiliput liehuivat lipputangoissa sen kunniaksi, että silloin vietimme suomalaisen demokratian päivää, sillä tasan sata vuotta sitten suomalaiset pääsivät ensimmäisen kerran Vapaussodan jälkeen äänestämään kuntavaaleissa.

 

 

Joulukuun 6. päivä...

...meillä oli mielestäni joka vuonna vuoden tärkein ja arvokkain liputuspäivä, sillä silloin kohotimme lippusalkoihin Suomen lipun itsenäisyytemme kunniaksi.

 

Joulukuun 8. päivä...

...eli eilen meillä oli taas tilaisuus nostaa Suomen lippu salkoon, sillä silloin vietimme Jean Sibeliuksen eli suomalaisen musiikin päivää.

 

 

Kerrostaloyhtiöt ja myös useimmat rivitaloyhtiöt ovat hankkineet tontilleen lipputangon, mutta aivan liian monelta omakotitalolta se puuttuu.

 

 

Me olimme aikoinaan siinä onnellisessa asemassa, että Rouva voitti jossain tuleville omakotirakentajille suunnatussa arvonnassa lipputangon ja sitä me sitten kannoimme omakotitalomme rakennusvaiheessa eri puolille rakennustyömaatamme!

 

 

IMG_6467.JPG

 

 

Tässä omakotitalomme lipputanko kuvattuna 6.12.2018.

 

 

 

Parisenkymmentä vuotta sitten hankimme lipputangon myös mökillemme Viljakkalan Majajärvelle ja on selvää, että jokaisena liputuspäivänä siniristilippu liehuu joko omakotitalomme ja mökkimme lipputangossa!

 

 

Lipputangon hankkiminen on mahdollista kaikkien omakotitalojen tontille ja kannustankin kaikkia omakotitalon omistajia hankkimaan oman lipputankonsa, sillä siniristilipun liehuminen omassa lipputangossa on aina hieno kokemus!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lipputanko, Itsenäisyyspäivän liputus, Jaen Sibeliuksen päivä, suomalaisen musiikin päivä, Vapaussota, suomalaisen demokratian päivä,

Kansalaisten terveyttä ei saa varantaa salmonellapitoisella brasilialaisella broilerilla ja muutakin tärkeää asiaa!

Torstai 18.10.2018 - -Esko Erkkilä-

Eräs fb-kaverini otti pari päivää sitten omilla fb-sivuillaan esille vuoden 2017 kuntavaaliesitteeni ja siinä esittämäni ajatukset ovat puolitoista vuotta vaalien jälkeenkin saaneet aikaan melkoisen tykkäys-suman.

17545524_751025991742101_31959346095134448_o.jpg

Vaaliesitteessäni esittämät ajatukset eivät ole puoluepoliittisia, sillä niitä on kaikkien tamperelaisten helppo kannattaa tänäkin päivänä.

Kiitokset Kaija Tuunalle, joka löysi netin syövereistä kuntavaaliesitteeni vuodelta 2017!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Salmonella, brasilialainen broiler, salmonellapitoinen brasilialainen broiler, yhtiöittämisvimma, omakotitalojen tonttivuokrat, täydet palvelut on saatava ilman nettiäkin, vammaiset ja seniorit eivät saa joutua ratikan maksumiehiksi,

Hevonen pitää uudelleenkengittää 6 - 8 viikon välein

Perjantai 6.7.2018 - -Esko Erkkilä-

Olen penskana saanut lukemattomat kerrat seurata hevosten kengittämistä.

 

 

Kulmakunnallamme oli yksi kengitysseppä, joka ”vastaanotti” hevosia pajansa yhteydessä n. seitsemän kilometrin päässä kotiani.   Toinen kengitysseppä teki kotikäyntejä ja kengitti hevosia siis melkein niiden pilttuissa.

 

 

OKRA-maatalousnäyttelyssä Oripäässä Suomen kengityssepät ry järjesti kengitysnäytöksiä eilen eli torstaina 5.7.2018.

 

 

Seurasin näytöksiä suurella mielenkiinnolla ja opin uusia asioita.

 

 

Muutamia havaintoja:

 

 

  • kengitysseppien koulutukseen hakeutuu nykyisin naisia enemmän kuin miehiä
  • näytöksessä kengityssepät tekivät hevosille soveltuvat kengät ns. suorasta raudasta
  • hevosen kavio uudistuu vuodessa ja se merkitsee, että hevonen pitää uudelleenkengittää 6 – 8 viikon välein
  • kengityksen hinta liikkuu tasolla 100 euroa per kerta – mielestäni hinta on halpa neljän kavion kengittämisestä
  • jututin kengitysnäytöstä johtanutta opettajaa ja hän kertoi, että kengityssepän pitäisi tehdä neljä kengitystä päivässä, jotta pysyisi leivässä

 

 

Tässä lopuksi muutama kuva, jotka otin kengitysnäytöksessä:

 

 

IMG_1517.JPG

 

 

 

IMG_1519.JPG

 

 

 

IMG_1520.JPG

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hevonen pitää uudelleenkengittää 6 - 8 viikon välein, Suomen kengityssepät ry., OKRA 2018, kengitysnäytös,

"Ei paska vellaamisella parane"

Lauantai 10.2.2018 - -Esko Erkkilä-

Tuo vanha viljakkalalainen kansanviisaus on ollut mielessäni, kun olen pyrkinyt olemaan kommentoimatta Paavo Väyrysen toilailuita.

 

 

 

IMG_7301.JPG

 

 

Aloin kuitenkin vellaamaan paskaa, kun luin tamperelaisen emeritusprofessori Pertti Suhosen mielipidekirjoituksen eilisen Aamulehden mielipidepalstalta.

 

 

Suhosen mielipiteet vastaavat täysin omiani.

 

 

Emeritusprofessori Suhonen perustaa mielipiteensä Taloustutkimuksen juuri ennen presidentinvaaleja tekemään tutkimukseen ja päädyin täsmälleen samaan lopputulemaan, kun seurasin toimintaa Väyrysen vaalimökillä Tampereen Keskustorilla.

 

 

Taloustutkimuksen mukaan Keskustan kannattajista Sauli Niinistöä aikoi äänestää 67 prosenttia, Matti Vanhasta 23 prosenttia, mutta Paavo Väyrystä vain 7 prosenttia.

 

 

Tutkimus osoitti, että Väyrynen oli saamassa äänistään yhtä suuren osuuden SDP:ltä kuin Keskustalta eli 14 % kummaltakin!

 

 

Väyrynen rokotti perussuomaisia ja vasemmistoliittoa rankasti, sillä hänen äänistään perussuomalaisilta tuli 13 prosenttia ja vasemmistoliitolta 11 prosenttia.

 

 

Kokoomuksen kannattajia Väyrynen rokotti myös melkoisesti, sillä sieltä hän sai 6 prosenttia äänistään ja saman verran jopa vihreiltä.

 

 

Taloustutkimuksen tuloksissa ei minulle ollut mitään uutta, sillä samanlaiseen loppupäätelmään myös minä tulin, kun seurasin Väyrys-joukkojen toimintaa Keskustorin vaalimökillä.

 

 

Väyrys-joukoissa Keskustorilla en nähnyt kertaakaan keskustalaisia vaikka olinkin vaalimökillä kaikkina päivinä.

 

 

Ymmärrän asian, sillä nekin keskustalaiset, jotka kenties äänestivät Väyrystä, kokivat olleensa pettäjän matkassa ja eivät kehdanneet julkisesti tunnustautua Väyrysen kannattajiksi.

 

 

 ******************

 

Tilanne on Väyrysen kannalta toivoton, jos ajattelee hänen mahdollisuuksiaan menestyä Sotkamon puoluekouksessa Keskustan puheenjohtajakilvassa.

 

 

Olen jo aikaisemmin todennut, että Väyrysen haaveet Keskustan puheenjohtajuudesta karahtavat kiville viimeistään, kun Keskustan puoluekokouksen menettelytapavaliokunta ottaa kantaa puheenjohtajaehdokkaiden kelvollisuuteen Keskustan puheenjohtajaksi. Olen tyytyväinen, että myös muut tahot ovat nyt päätyneet kanssani samalle kannalle.

 

 

Arvostan Keskustan puoluehallituksen päätöstä, jolla se totesi Väyrysen olevan kelpaamaton Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Ei paska vellaamisella parane", Paavo Väyrynen, Kansalaispuolue, Paavo Väyrynen - kansalaispuolue, Paavo Väyrynen - kristillisdemokraatit,

Väyrynen ei tunne Alkiotaan!

Sunnuntai 4.2.2018 - -Esko Erkkilä-

Kristillisdemokraattien listoilta valittu Helsingin kaupunginvaltuutettu, Kansalaispuolueen perustaja ja sen jäsen sekä Suomen Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen sekoilee nyt täysin ja sekoittaa pakkaa ”alkiolaisuudellaan”!

 

 

Väyrynen vastustaa julkisissa puheissaan Euroopan Unionia ja yhteisvaluutta euroa, mutta oletan, että ei hän sentään niin tyhmä ole, että vastustaisi niitä sisimmässään.

 

 

 

Väyrynen ei tunne Santeri Alkon mielipiteitä tai uskoo kansaa niin tyhmäksi, että kansa ei tuntisi Santeri Alkion mielipiteitä kansojen yhteenliittymisestä ja yhteisestä rahasta.

 

 ******************

 

 

Santeri Alkio oli viisas mies ja hän näki kauas.

 

 

Hän kirjoitti Euroopan yhdentymisestä ja yhteisestä rahasta jo 15.1.1920 ”Maan ääni”- lehdessä kun hän totesi näin:

 

 

”Kansojen liiton heimolaisajatuksena tulisi Euroopan niin ikään kiireesti ottaa harkitakseen kysymystä Euroopan yhdysvalloista.

 

 

On ilmeistä, että oman rauhan vuoksi Euroopan täytyy ruveta johtamaan politiikkaansa siihen, että valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä sotajoukkoja, tullirajoja ja eriarvoista rahaa.”

 

 

Taidatkos sen selvemmin sanoa!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Väyrynen ei tunne Alkiotaan!, Paavo Väyrynen, Kristillisdemokraatti Paavo Väyrynen, Kansalaispuolueen Paavo Väyrynen, Santeri Alkio,

"Satehella laitetahan sarehousut ja Farmarihin pitää laittaa tiätysti farmarihousut"!

Lauantai 17.6.2017 - -Esko Erkkilä-

On muodostunut tavaksi, että parittomina vuosina maatalouden neuvontajärjestö ProAgria järjestää valtakunnallisen maatalousnäyttelyn eri puolilla Suomea. Näyttelyn nimenä on Farmari-näyttely.

 

Parillisina vuosina valtakunnallinen maatalousnäyttely järjestetään Oripään lentokentällä Lion Club Oripään toimesta – tämän näyttelyn nimenä on OKRA.

 

 

Vierailin eilen Seinäjoella Farmari-näyttelyssä ja vierailusta jäi ”hyvä maku suuhun”, vaikka näyttelyvieraille tarjottu ruoka olikin kallista ja kelvotonta.

 

 

Seinäjoki Areenan ravintolapalvelut tuottaa Fazer Food Services Oy ja täytyy todella ihmetellä, että miten laadustaan kuuluisa Fazer sallii merkittävässä yksikössään sellaisen ravintolapalvelun, joka taas kerran kohtasi Seinäjoki Areenan yleisötapahtumaan kokoontunutta yleisöä.

 

 

Seinäjoki Areenan ravintolapalvelut ovat häpeäpilkku Seinäjoella järjestettäville suurille yleisötilaisuuksille.

 

 

 

*******************

 

 

 

Ruokapalveluja lukuun ottamatta vuoden 2017 Farmari-näyttely Seinäjoella oli täysosuma.

 

 

Joen molemmille puolille levittäytyneellä näyttelykentällä oli nähtävää kaikille.

 

 

Toimin agribisneksessä ennen eläkevaariksi siirtymistäni 40 ja puoli vuotta ja tapasin näyttelyssä lukuisia työkavereita, yhteistyökumppaneita sekä entisiä kilpailijoita – kaikki kohtaamiset olivat mukavia ja rakentavia.

 

 

Näyttelypäivän aikana tuli ”päivitettyä” monet yhteistyöverkostoni nykytilanteet.  Yhteistyöverkostostani sen verran, että vielä viime keskiviikkona sain soiton, jossa entinen työkaverini kysyi mielipidettäni eräästä haastavasta tilanteesta, joka hänen eteensä oli ilmaantunut! Kerroin mielipiteeni ja en pyytänyt konsulttipalkkiota!

 

 

 

IMG_0210.JPG

 

 

Näyttelyalueen jakavalla sillalla oli juttu sarjakuva Pöyröön perheen tapahtumista ja eilen Pöyröön perheen tapahtumat tiivistyivätkin tämän jutun otsikossa ilmeneviin toteamuksiin.

 

 

 

IMG_0180.JPG

 

 

Sarjakuvaperhe Pöyröön vieressä sillalla oli yhdeksät ”fyllätyt” farmarihousut, joiden päällä oli lobelia-kasvustot – pohojalaista kekseliäisyyttä ja luovuutta parhaimmillaan!

 

 

Ensi vuoden OKRAA odotellessa – siellä näyttelyvieraille tarjottava ruokakin on edullista ja laadukasta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ProAgria, Farmari-maatalousnäyttelyt, OKRA, Okra-maatalousnäyttely, Fazer Food Services Oy, Pöyrööt, Pöyröön perhe, lobelia,

Kuntavaalit ovat lähivaalit

Maanantai 27.3.2017 - -Esko Erkkilä-

En varmaan ole ainoa, joka ihmettelee ja kummastelee, kun monet kuntavaaliehdokkaat horisevat turuilla, toreilla ja somessa oman erinomaisuutensa perusteluina asioista, joita ei vähimmässäkään mielessä päätetä kunnan- tai kaupunginvaltuustoissa.

 

 

Taitettu indeksi ja sote-ratkaisuun liittyvät yksityiskohdat ovat suosituimmat aiheet, joita kyseiset ehdokkaat käsittelevät.

 

 

Miellän kuntavaalit lähivaaleiksi ja sen myötä pyrin vaatimattomassa vaalikampanjassani keskittymään asioihin, jotka koskettavat asukkaiden jokapäiväisiä askareita.

 

 

Laadin lyhyen monisteen, jonka sanoman kohdistan sen omakotitaloalueen asukkaille, jossa omakin omakotitaloni sijaitsee.

 

Tässä monisteeni keskeinen sisältö:

 

 

 

*****************************

 

 

 

 1. On huolehdittava, että omakotitalotonttien vuokrat pysyvät kohtuullisina myös nykyisen vuokra-ajan päättymisen jälkeen – nykyiseen vuosivuokraan ei saa tulla nollaa summan perään!

 2. On huolehdittava, että Lempääläntien ja Automiehenkadun risteyksen tienoille suunnitteilla oleva ”Peltolammin hyvinvointikeskus” palvelee Palokallion alueen asukkaita ja että sen rakennustyöt eivät aiheuta lähiluonnollemme ongelmia.

 3. On huolehdittava, että moottoritien itäpuolella Palokallion ja Multisillan kohdalla sijaitsevan Lahdesjärven työpaikka-alueen lähiaikoina alkavat louhinnat ja räjäytystyöt pystytään minimoimaan sellaisiksi, että ne eivät tuhoa kotejamme.

 

Kiitokset Palokallion Omakotiyhdistys ry:lle, jonka vaikuttamistyön tuloksena saimme Lahdesjärven louhintamäärät alle puoleen kaupungin alkuperäisistä suunnitelmista – sain olla mukana vaikuttamassa!

 

 

Esko osaa huolehtia, hän uskaltaa huolehtia ja häneen voi huolehtijana luottaa!

 

 

**************************

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit ovat lähivaalit, kuntavaalit 2017, kuntavaalit Tampereella 9.4.2017, taitettu indeksi, Peltolammin hyvinvointikeskus, Lahdesjärven työpaikka-alue, räjäytysvahingot, omakotitalotonttien vuokrankorotukset,

Vaatimaton vaaliesite, mutta tärkeää asiaa!

Perjantai 24.3.2017 - -Esko Erkkilä-

IMG_8090.JPG

 

 

Tuon vaaliesitteessäni esille, että olen toiminut Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnnassa liikelaitoksen perustamisesta eli vuodesta 2009 alkaen - ensimmäiset neljä vuotta varapuheenjohtajana ja sen jälkeen rivijäsenenä, mutta en suinkaan äänettömänä rivijäsenenä!

Allekirjoitimme toissapäivänä liikelaitoksemme - huomaatte, että olen samaistunut Infraan - tilinpäätöksen ja oli mieluista todeta, että jo viidentenä vuonna peräkkäin ylitimme tulostavoitteemme.

 

Olen ylpeä siitä toiminnasta, jolla me kaikkien puolueiden edustajat olemme saaneet luotsata liikelaitostamme hyviin tuloksiin. Vastaavaan mikään Tampereen kaupungin muu yksikkö ei ole pystynyt!

 

Tampereen Infrassa oli sen perustamisvaiheessa 795 työntekijää ja henkilövahvuutemme on hieman yli 400 henkilöä eli henkilöstömäärä on lähes puolittunut.

 

On helppo yhtyä niihin mielipiteisiin, joissa todetaan, että Tampereen Infran tervehdyttämisprosessi on pelastanut Tampereen kaupungin koko oman tuotannon.

 

Vastustan Tampereen kaupungin yhtiöittämisvimmaa ja perusteluna minulla on se, että tehokkaasti johdettu kunnallinen liikelaitos pystyy palvelemaan kuntalaidis tuloksekkaasti.

 

Olen tyytyväinen, että olen saanut Tampereen Infra Liikalaitoksen johtokunnassa hyödyntää sitä kokemusta, jonka sain toimittuani liike-elämässä vastuullisilla paikoilla.

 

Infran johtokuntatyöskentelyssä keskeistä on, että me kaikki toimimme Infran henkilöstön ja kaupunkilaisten parhaaksi, vaikka taustaryhmämme ovatkin Tampereen Puolesta ry, Kokoomus, SDP, Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto, Vihreät ja minulla Keskusta.

 

 **********************

 

Jos tälle kokemukselle ja yhteistyötaidolle on käyttöä jatkossakin, olen käytettävissä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen liikelaitosten yhtiöittäminen, yhtiöittäminen, yhtiöittämistä ei voi kannattaa, yhtiöittäminen tuhoaa demokratian, asukasdemokratia, asukasdemokratia häviää yhtiöittämisessä,

Neljäkymmentäkaksi vuotta!

Torstai 8.9.2016 - -Esko Erkkilä-

Tänään tulee kuluneeksi neljäkymmentäkaksi vuotta, kun sanoimme Kälviän kirkossa Rouvan kanssa ”Tahdon”!

 

 

 

 

orkidea.jpg

 

 

Hankin eilen juhlapäivän kunniaksi orkidean ja kaikki näyttää siltä, että liittomme jatkuu!

 

 

Olemme näiden vuosien aikana nousseet vuokralaisista ensiksi kerrostaloasunnon haltijoiksi, sitten rivitaloasukkaiksi ja lopulta omakotitalon omistajiksi.

 

 

Olen sen verran ”porvari”, että pidän omakotitaloasumista asumismuotojen huippuna.

 

 

Ikääntyminen merkitsee, että jossain vaiheessa ehkä meillekin koittaa vaihe, jossa joudumme asettumaan kerrostaloasukeiksi.

 

 

Huhtikuulta loka-marraskuulle vietän pääosan ajastani Viljakkalan Majajärvellä sijaitsevalla mökillämme. Se on vuotuisen asumiskiertoni huippuaikaa.

 

 

Mikäkö on liikkumisessani ja elämisessäni kamalin kokemus?

 

 

Kamalin kokemus on se, jos joutuu kävellen kulkemaan Tampereen Hämeenkatua Koskipuistosta Rautatieasemalle.

 

 

Tampereen pormestari käytti Hämeenkadun itäpää liikennejärjestelyissä luottamushenkilöiden tahdonvastaisesti otto-oikeuttaan ja nyt näemme lopputuloksen; surkeita punaisia jättikokoisia kukkaruukkuja, vihreitä keinomattoja jalkakäytävillä ja kaikkinaista epäviihtyisyyttä.

 

 

Eksyin kauaksi juttuni teemasta!

 

 

Kiitokset Rouvalle ja kiitokset Teille kaikille – matka jatkuu!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: orkidea, vuokra-asuminen, asuminen omistusasunnossa, asuminen rivitaloasunnossa, asuminen omakotiasunnossa,

Peltoiloittelua ennen kyntöä

Sunnuntai 4.9.2016 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen seurata peltoiloittelua synnyinkotini pelloilla ja hieman laajemmaltikin, kun nuoriso koetteli rajojaan Viljakkalassa Välimäen pelloilla.

 

 

Omana aikanani urheilin samoilla pelloilla naapurien poikien kanssa, mutta ajat ovat nykyisin toiset.

 

 

En moiti nykyisiäkään tapoja!

 

 

Nyt näyttää olevan vaikeuksia lisätä juttuihin valokuvia, mutta pyrin korjaamaan asian pikimmiten, kun Kotisivukoneen ongelmat ovat ohi.

Huomaan, että Kotisivukoneella on ollut koko päivän - 3.9.2016 - ongelmia kuvien siirtämisessä asiakkaiden nettisivustoille.

Toivon, että lukijani ymmärtävät minusta johtumattomat ongelmat.

Jätän tähän juttuuni niiden valokuvien numerot, jotka on tarkoitukseni liittää tämän jutun kuvitukseksi. Yritän liittää kuvat myöhemmin.

PÄIVITYS 4.9.2016 KLO 22.22!

Huomaan, että Kotisivukoneen työntekijät ovat saaneet niin kovaa palautetta, että ovat tulleet töihin ja laittaneet hommat siihen kuntoon, jotta kuvien liittäminen juttuihin taas onnistuu eli tässä nyt jutun kuvat 24 tuntia liian myöhään!

kynto1.jpg

kynto2.jpg

 

 

 

kynto3.jpg

 

 

 

kynto4.jpg

 

 

 

kynto5.jpg

 

 

 

kynto6.jpg

 

 

 

kynto7.jpg

 

 

 

kynto8.jpg

 

 

 

 

Tiedän, että peltojemme vuokramies tulee lähipäivinä kyntämään kaikki nämä pellot, joten ”iloittelun” aika on nyt!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Peltojen vuokramies, peltojen vuokraaminen, grossia pelloilla, krossia pellolla, Kotisivukoneella ongelmia, Kotisivukone,

Huolestuttavaa, että demokratiavaje yhä vain kasvaa Tampereella

Sunnuntai 21.8.2016 - -Esko Erkkilä-

Tampereella on tällä vaalikaudella koettu syvä asukasdemokratian alennustila ja demokratiavaje.  Juhlapuheissa ja julistuksissa toki toista väitetäänkin.

 

 

Asukastilaisuudet

 

 

Edellisen pormestarin eli Timo P. Niemisen valtakaudella pormestari järjesti melko säännöllisesti tilaisuuksia, joissa hän vastasi asukkaiden esittämiin kysymyksiin.

 

 

Pormestarin lisäksi vastaamassa olivat apulaispormestarit sekä myös niiden puolueiden edustajat, jotka eivät kuuluneet silloiseen valtakoalitioon.

 

 

Toki myös nyt järjestetään pormestarin ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan asukasiltoja, mutta harvakseltaan ja niissä ovat äänessä vain nykyinen valtaklikki.

 

 

Olen huomannut tilanteen ja en halua osallistua ”asukastilaisuuksiin”, joissa puhutaan silkkaa propagandaa.

 

 

Sähköinen osallistuminen…

 

 

…on vallannut Tampereella merkittävän osan ns. asukasvaikuttamisesta.

 

 

Asia on periaatteessa kannatettava, mutta pitää muistaa, että pelkästään siihen tukeutumalla suljetaan suuri osa kansalaisista asukasvaikuttamisen ulkopuolelle.

 

 

Henkilökohtaisesti ”elän” sähköisessä maailmassa päivittäin pitkään, mutta en ole kertaakaan vastannut Tampereen kaupungin erilaisiin sähköisiin kyselyihin tai osallistunut niihin foorumeihin, joita Tampereella on.

 

 

Minua risoo se, että esim. perheemme lähikoulun asioihin pureutuvan asukastilaisuuden vetäjät tukeutuivat esityksissään sähköiseen tutkimukseen, johon oli vastannut parisenkymmentä henkilöä – tutkimuksen vastaamisen oli aloittanut nelisenkymmentä asukasta, mutta puolet oli vastaamisen aikana tympääntynyt ja jättänyt vastaamisen kesken!

 

 

Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajana tiedän, että sähköiseen asiointiin ja sähköiseen asioiden valmisteluun siirtyminen merkitsee, että valtaosa eläkeläistä siirretään syrjään asioiden valmistelusta. 

Sähköinen osallistuminen ja asioiden sähköinen valmistelu ovat hyviä renkejä, mutta Tampereella ne on päästetty isännän asemaan!

 

 

 

Kaupunginvaltuuston päätösmahdollisuuksien rapauttaminen…

 

 

…on Tampereella kohonnut parina viime vuonna aivan uusiin mittasuhteisiin ja se onkin ”isossa kuvassa” vakavin kohta, kun keskustellaan Tampereella vallitsevasta demokratiavajeesta.

 

 

Virkahenkilöt ja valtaklikin hallitsema kaupunginhallitus ovat kaapanneet erilaisilla ohjesääntömuutoksilla sen vallan, joka aidossa kuntademokratiassa kuuluisi kaupunginvaltuustolle.

 

 

Toivon, että syksyn ja ensi kevään aikana ehdin tarkemmin pureutumaan Tampereella yhä suuremman vallan saaneeseen demokratiavajeeseen.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: demokratiavaje, Tampere ja demokratiavaje, demokratiavaje Tampereella, Tampereen asukastilaisuudet, sähköinen valmistelu Tampereella, Tampereen kaupunginvaltuusto, vallaton kaupunginvaltuusto, vallaton kaupunginvaltuusto Tampereella,

Vetää vakavaksi, jos omakotitalon tonttivuokra kymmenkertaistuu!

Perjantai 25.3.2016 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunki on tunnettu Caruna-korotuksia suuremmista hinnankorotuksistaan.

 

 

Surkeana esimerkkinä Tampereen hinnankorotuksista on Teiskon alueen joukkoliikennehintojen korottaminen.

 

 

Vuokrasopimuskauden vaihtumisen yhteydessä tapahtuneet tonttivuokrien hinnankorotukset ovat kuulopuheiden mukaan sellaisia, että entiseen vuokrasummaan lisätään yksi nolla summan perään.

 

 

Tietääkseni vuokrankorotukset koskevat niin kerrostaloja, rivitaloja kuin valitettavasti myös omakotitaloja.

 

 

Kerrostaloissa vuokrankorotukset ”leivotaan” yhtiövastikkeisiin, mutta omistusrivitaloissa ja omistusomakotitaloissa vuokrankorotukset omistajat joutuvat maksamaan erillislaskuilla.

 

 

Varmistin viime vuonna maksamamme omakotitalomme tonttivuokran ja se oli tarkalleen 551,62 euroa.

 

 

Jos viime vuonna maksamassamme tonttivuokrassa pilkkua siirretään yhden numeron verran oikealla, on summa 5.551,62 euroa!

 

 

Ei hymyilytä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tonttivuokrat Tampereella, omakotitalojen tonttivuokrat Tampereella, Teiskon alueen joukkoliikennemaksujen korottaminen, Caruna, Caruna-korotukset, Caruna-hinnankorotukset,

Mielenkiintoinen politiikan vuosi alkoi tänään!

Perjantai 1.1.2016 - -Esko Erkkilä-

Tänään on vuoden 2016 ensimmäinen päivä ja kaikille on selvää, että alkaneesta vuodesta tulee poliittisesti mielenkiintoinen vuosi.

 

 

Puolueet ajavat tänä vuonna itseään asemiin, joilla lähdetään todelliseen kuntavaalitaisteluun 9.4.2017 pidettävissä kuntavaaleissa.

 

 

SDP riekkuu vuoden vaihtuessa piikkipaikalla, mutta ennustan, että tosin on jo vuoden 2016 päättyessä.

 

 

Pakkaa tulevat sekoittamaan Suomidemokraatit, joka saa puoluerekisteriin pääsyyn vaadittavat kannattajakorttimäärät täyteen ilmeisesti jo tammikuussa.

 

 

Suomidemokraatit tulevat olemaan todellinen suonenisku perussuomalaisilla, mutta ne merkitsevät myös sitä, että SDP:n gallupkannatus sulaa puolueen normaalille tasolle eli alle 20 prosentin.

 

 

Keskusta ja Kokoomus eivät tule kärsimään Suomidemokraattien noususta.

 

 

Suomidemokraateilla on tietty johtajuusongelma, sillä nykyisten Perussuomalaisten eduskuntaryhmä lienee niin tiukasti sidottu pitävin allekirjoituksin Timo Soinin johtaman puolueen taakse, että sieltä ei ole mahdollista kohota Suomidemokraateille valovoimaista johtajaa – ei ainakaan vuoden 2017 kuntavaaleihin mennessä.

 

 

Ennustajan osa on aina vaikea, mutta ennakoin, että vuoden 2017 kuntavaaleissa Suomidemokraatit ja Perussuomalaiset saavat molemmat tasoltaan 7 prosentin kannatuksen eli protestiäänet yltävät samaan kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

 

 

Jokseenkin kaikki perussuomalaisista nyt demareihin kaikonneet äänestäjät palaavat Suomidemokraatteihin, joten nyt alkaneen vuoden aikana SDP palaa kannatustasoltaan jonnekin 17 – 18 prosentin tasolle!

 

 

Vuoden kuluttua olemme viisaampia!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomidemokraatit, politiikan vuosi 2016, Perussuomalaiset 2016,

Kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen on oikea toimenpide

Maanantai 21.12.2015 - -Esko Erkkilä-

Pärjään oikein hyvin kauppojen nykyisilläkin aukioloajoilla, mutta tervehdin tyydytyksellä eduskunnan päätöstä kauppojen aukioloaikojen vapauttamisesta.

 

 

Kauppojen aukioloaikojen vapauttamisen puolesta äänesti 145 kansanedustajaa, sitä vastusti 38, tyhjää äänesti 7 ja poissa oli 16 kansanedustajaa.

 

 

Kauppojen aukioloaikojen sääntely on ollut jäänne vanhoilta ajoilta ja nyt oli aika tulla nykyaikaan.

 

 

Kuten totesin, niin minulle olisi riittänyt vanhatkin aukioloajat, mutta seuraan nuorisoa, jolla on toisenlainen vuorokausirytmi kuin minulla.

 

 

On selvää, että aukioloaikojen vapauttaminen merkitsee haasteita myyjille ja kassatyöntekijöille, mutta joutuvathan sairaanhoitajat ja monet muut olemaan työvalmiudessa työvuorolistojen mukaan 24 h/vrk.

 

 

On todennäköistä, että aukioloaikojen vapauttamisella on työllistäviä vaikutuksia.

 

 

Ammattiyhdistysliikkeen kellokkaat ovat luonnollisesti asettuneet tässäkin vastarannan kiiskiksi ja perustelevat, että nyt tehty päätös lisää osa-aikaisia työsuhteita. Näin saattaa ollakin, mutta parempi se kuin täystyöttömyys!

 

 

Ihmeellistä on ollut se, että kampaamot ja parturit ovat tähän saakka joutuneet anomaan erityisluvan kirkollisena juhlapäivänä, vapunpäivänä, äitienpäivänä, isänpäivänä tai itsenäisyyspäivänä toimimiseen.  Ihmeellisyyttä lisää se, että erityislupa on maksanut 200 euroa!

 

 

Kauppojen aukiolorajoitusten poistaminen on ensimmäisiä askeleita Sipilän hallituksen byrokratian purkutalkoissa.

 

 

Toivon byrokratian purkutalkoiden vauhdittumista, sillä työsarkaa riittää.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen, byrokratian purkutalkoot, byrokratian purkaminen, Sipilän hallitus byrokratian purkutalkoot,

"Mummo meni tilaisuuteen ja otti tilaisuudesta vaarin"

Keskiviikko 19.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliitto on Suomen suurin eläkeläisjärjestö, sillä sen jäsenmäärä on n. 128.000 jäsentä. Muut eläkeläisjärjestöt eivät yhteensäkään yllä Eläkeliiton jäsenmäärään.

 

Eläkeliiton Tampereen yhdistyksellä on vilkasta toimintaa, jonka runkona on joka toinen maanantai tapahtuva kokoontuminen Pirkanmaan Marttojen omistamassa Marttalassa Hämeenpuistossa.

 

Tunnen Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen, sillä olin sen johtokunnan jäsen viime vuonna ja olen toiminut yhdistyksen puheenjohtajana vuodenvaihteesta alkaen.

 

Jäsenistöömme kuuluu eri alojen taitajia ja todisteeksi tästä kerron ohjelmastamme maanantaina 10.3.2014.

 

 

 

vaari1

 

 

Päivähetkemme musisoinnista vastasivat Kirsi Hellsten ja Pekka Hildén.
 
Pekka on yhdistyksemme johtokunnassa ja hänellä on vankka musiikillinen tausta.
 

Oli ilo kuunnella Kirsin ja Pekan reipasta sekä tuttua musiikkia!

 

 

 

vaari2

 

 

Toisena esiintyjä oli valtiotieteiden tohtori, psykologi Reijo Kauppila, joka Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäsenenä on mukana jokseenkin kaikissa riennoissamme.

 

 

 

MMMMM

 

Nyt Reijo Kauppila esitteli meille uusimman kirjansa ”Ukin ja mummin viisaat ajatukset”.

 

Reijo Kauppilan jutustelu on mukaansatempaavaa ja sen huomaa myös silloin, kun tutkailee hänen uusinta kirjaansa.

 

 

 vaari4

 

 

Kaikki läsnä olleet pitivät Reijon jutustelusta ja sieltä on peräisin mm. tämän jutun otsikko.

 

Ehkä ajatus kulkee kuitenkin niin, että sana ”vaari” pitäisi aloittaa isolla alkukirjaimella!

 

”Mummo meni tilaisuuteen ja otti tilaisuudesta Vaarin”!

 

 

 

Tykästyin Reijon esittämään erääseen ajatukseen, jonka pyysin toimittamaan minulle sähköisenä, sillä tätä ajatusta pitää oikein ajan kanssa tutkailla ja nautiskella.

 

Näin kuuluu Sokrateen ajatuksia mukaellen Reijo Kauppilalta kirjallisesti saamani riimittely:

 "Viisaampi on hän, joka tietää ettei tiedä, kuin hän joka ei tiedä ettei tiedä, mutta luulee tietävänsä.  Viisain on lopulta hän, joka tietää sen mitä tietää."

 

 

 

 

Reijo Kauppila on kirjoittanut useita kirjoja – tässä niistä joitain:

 

  • Mielen voima
  • Ihmisen tapa oppia
  • Vuorovaikutus- ja sosiaaliset taidot
  • Opi ja opeta tehokkaasti.

 

 

Eräs Kauppilan aiemmista kirjoista on nimeltään ”Ikäihmisen osa” ja siitä hänen kustantajansa toteaa näin:

 

 

Tiedätkö miten massamme kohdellaan mummoja ja ukkoja? Merkittävä osa iäkkäistä ihmisistä elää aivan erilaisessa maailmassa kuin enemmistö. Monen ikäihmisen unelmat ovat romahtaneet. Ikäihminen joutuu helposti syrjäytymisen ja syrjinnän kohteeksi. Millainen on ikäihmisen elämän osa, kun sitä tarkastellaan kriittisesti? Ovatko ikäihmisellä samat oikeudet kuin muilla? Voiko Suomessa eläkeläinen kuolla nälkään? Miten eläkeyhtiöt ryöstävät eläkeläisten varoja? Kuoleeko meillä ihmisiä ennenaikaisesti hoidon puutteeseen tai huonoon hoitoon? Millainen on ikäihmisen kuoleman kierre, entä eutanasia?”

 

 

Suosittelen tutustumista Reijo Kauppilan kirjalliseen tuotantoon!

 

 

**************

 

Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäsenkunnassa on Pekka Hildén ´n sekä Reijo Kauppilan lisäksi monia muitakin taitajia ja toivon, että pääsen kertomaan heistä tälläkin saitilla joskus enemmän!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Marttala, Pekka Hildén, Reijo Kauppila, Ukin ja mummin viisaat ajatukset, Sokrates, Mielen voima, Ihmisen tapa oppia, Ikäihmisen osa,

Puoluejohtajat osaavat galluptuloksia analysoidessaan kertoa olevansa menossa kohti suurempaa suosiota

Perjantai 20.12.2013 - -Esko Erkkilä-

Vaali-iltana näemme televisiossa vain sellaisia puoluejohtajia, jotka kertovat vaalituloksen merkitsevän oman puolueensa eteenpäinmenoa ja suosion kasvamisesta. Näin siitä huolimatta, vaikka puolueen saama äänimäärä ja edustajalukumäärä olisi laskenut.

 

Sama erinomainen selittelytaito on nyt laajentunut poliittiseen lehdistöön ja sen tapaan käsitellä galluptuloksia.

 

Saimme tästä tavasta hyvän esimerkin, kun SDP:n Demokraatti kommentoi eilen Helsingin Sanomien uusinta puolueiden kannatusta tutkivaa galluptutkimusta näin:

 

”HS: Keskusta ja SDP nousevat, kokoomus ja perussuomalaiset putoavat”

 

 

Otsikkohan on ihan oikein, sillä Keskusta kasvatti Helsingin Sanomien gallupissa kannatustaan nyt jo 23 prosenttiin, kun se lokakuussa vastaavassa tutkimuksessa oli 21,8 prosenttia.

 

SDP:n kannatus oli nyt julkistetussa galluptutkimuksessa 16,7 %, kun se edellisessä HS:n tutkimuksessa oli 16,2 %!

 

Kokoomus pääsi nyt 18 prosenttiin (lokakuussa 18,2 %) ja perussuomalaiset 17,5 prosenttiin (lokakuussa peräti 18,9 %)

 

 

************

 

 

Demokraatin eilinen otsikko perustui siis tosiasioihin, mutta muutokset ovat perussuomalaisten romahtamista ja keskustan nousua lukuun ottamatta pienet.

 

Täytyy ihailla politiikantoimittajien positiivisuutta, kun neljän suurimman puolueen jumbosijalla majailevan puolueen lehti uutisoi noin vahvasti 0,5 %-yksikön gallupnousua.

 

Tokihan jo SDP:n mandaatilla presidentiksi valittu Mauno Koivisto totesi aikoinaan jotenkin siihen suuntaan, että tärkeintä ei ole päämäärä vaan liike.

 

Koivisto siteerasi näillä sanoilla 1932 kuollutta saksalaista sosiaalidemokraattista teoreetikkoa ja poliitikkoa Eduar Bernstain´a, joka lausui näin:

 

 

"päämäärä ei tarkoita minulle mitään, liike on minulle kaikki kaikessa"

eli saksaksi

 

"das Endziel ist mir nichts, die Bewegung ist mir alles".

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Demokraatti, Keskusta ja SDP nousevat - kokoomus ja perussuomalaiset putoavat, päämäärä ei tarkoita minulle mitään - liike on minulle kaikki kaikessa, das Endziel ist mir nichts - die Bewegung ist mir alles, Eduar Bernstain, Mauno Koivisto SDP,

Vajoaako SDP "takiaispuolueiden" tasolle?

Lauantai 14.9.2013 - -Esko Erkkilä-

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tunnetaan värikkäistä ilmaisuistaan.

 

On yleisesti tiedossa, että Soinin sutkautukset eivät suinkaan ole hänen itsensä keksimiä, vaan niiden luojana toimii Jukka Jusula.

 

Eräs Jusulan Soinin suuhun keksimistä sutkautuksista on termi: ”Takiaispuolueet”.

 

Soinin ja Jusulan tarkoittamiksi takiaispuolueiksi käsitetään Vasemmistoliitto, Vihreät, Kristillisdemokraatit sekä RKP.

 

Viimeaikaisten gallup-tulosten perusteella näyttää, että SDP on ajautumassa kannatukseltaan takiaispuolueiden joukkoon.

 

Keskustalaisena tunnen tiettyä huolta, jos SDP ajautuu kannatuksessaan Vasemmistoliiton, Vihreiden, Kristillisdemokraattien ja RKP:n tasolle.

 

Politiikassa kaikki on mahdollista, mutta noin alas SDP:n kannatuksen ei soisi laskevan.

 

Jos SDP:n kannatus laskee ”takiaispuolueiden” tasolle, niin sen mahdollisuudet toimia politiikassa tiettynä voimavarana heikkenevät.

 

Gallup-tutkimusten mukaan SDP taapertaa kannatusluvuissa nyt tasolla 15 %.

 

Poliittisen tasapainon kannalta olisi jopa toivottavaa, että SDP pysyi lähellä nykyistä tasoaan ja ainakin yli kymmenen prosentin suosiota nauttivana puolueena.

 

Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen syntyvän hallituksen voimasuhteiden ennakointi ei nyt ole paikallaan.


Olisi kuitenkin toivottavaa, että SDP:llä säilyisi sellainen kannatus, jotta se pystyisi olemaan mukana niissä neuvotteluissa, joissa päätetään seuraavan hallituksen linjaukset, voimasuhteet sekä paikkajako.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: takiaispuolueet, takiaispuolueet vasemmistoliitto vihreät kristillisdemokraatit ja RKP, Timo Soini,

Valtuuston puheenjohtajan ja pormestarin asukasillat ovat valtakoalition yksipuolinen äänitorvi

Torstai 9.5.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereella on käytössä useita erilaisia keinoja asukasdemokratian laajentamiseksi.

 

Eräs parhaista keinoista olivat kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja pormestarin yhteiset asukasillat. Näin oli kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Irene Roivaisen (vihreät) ja pormestari Timo P. Niemisen (kokoomus) valtakaudella.

 

Viime syksyn kunnallisvaalien tulos romutti hyvän menettelyn, sillä nyt valtuuston puheenjohtajan ja pormestarin asukasilloiksi kutsutuista tilaisuuksista on muodostunut valtakoalition kilpalaulantatilaisuus.

 

Irene Roivaisen ja Timo P. Niemisen aikana valtaapitänyt ns. XL-ryhmä huolehti tunnontarkasti, että jokaisessa asukasillassa saivat puheenvuoroja myös silloisen valtakoalition ulkopuoliset SDP, Vasemmistoliitto, perussuomalaiset ja SKP. Kaikki kaupunginvaltuustossa edustettuina olleet puolueet olivat yleisön edessä vastaamassa kysymyksiin yhdessä XL-ryhmän edustajien kanssa.

 

Nyt kokoomus, SDP, vasemmistoliitto, vihreät ja RKP ovat romuttaneet tämänkin kaupunkilaisten kuntademokratiamahdollisuuden, sillä valtakoalition ulkopuolelle jääneiden perussuomalaisten, keskustan, kristillisten, sitoutumattomien ja SKP:n edustajat päästetään hädin tuskin saliin. Ei puhettakaan, että heillä olisi nimetty paikka kaupunkilaisten edessä!

 

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja pormestarin sekä apulaispormestareiden mielestä on kai riittävää, kun asukasillan ilmoituksissa mainitaan paikalla olevan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin, pormestari Anna-Kaisa Ikonen, apulaispormestarit Pekka Salmi, Leena Kostiainen, Olli-Poika Parviainen ja Mikko Aaltonen…

 

”…sekä muita kaupunginvaltuutettuja.”  


Vahvennus on tämän jutun kirjoittajan.


***********


asukasiltaoikea


Valtakoalitiolta on ehkä jäänyt huomaamatta asukasillan mainoksissa se, että otsikossa todetaan näin:


Pormestarin ja kaupunginvaltuuston


ASUKASILTA


*********


Onko "kaupunginvaltuusto" todellinen kaupunginvaltuusto ilman perussuomalaisia, keskustalaisia, kristillisdemokraatteja, sitoutumattomia ja SKP:n kaupunginvaltuutettuja?


*********

 

Miksi kokoomus, SDP, vasemmistoliitto, vihreät ja RKP pelkäävät perussuomalaisia, keskustalaisia, kristillisdemokraatteja, sitoutumattomia ja SKP:tä?

 

Olen laittanut mieluusti merkille, että SKP:n kaupunginvaltuutettu Jari Heinosen tästä asiasta jo vuonna 2011 jättämä valtuustoaloite tulee Tampereen kaupunginvaltuuston käsittelyyn 13.5.2013.

 

On mielenkiintoista kuulla, että kuka valtakoalition edustaja ilkeää puolustella kansalaisdemokratiaa polkevaa menettelyä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja pormestarin asukasilta, asukasilta, kuntalaisdemokratia, Sanna Marin, pormestari Anna-Kaisa Ikonen, Pekka Salmi, Leena Kostiainen, Olli-Poika Parviainen, Mikko Aaltonen, Timo P. Nieminen, Irene Roivainen,

Vanhemmat kirjoitukset »