Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Olipa kerrassaan hieno tilaisuus!

Sunnuntai 22.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskusta ja Keskustan Pirkanmaan piiri järjestivät eilen Vaalibussikiertueen Pirkanmaalla.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puolesta annan suuren arvon sille, että Vaalibussikiertueen viidestä pysähtymispaikasta peräti kolme oli Tampereella.

 

 

Kiertueen päätapahtuma toteutettiin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön vastuutapahtumana Tampereen Keskustorilla.

 

 

Keskustorin tapahtuma oli erittäin onnistunut ja siitä kertoo osaltaan se, että varauduimme kahvittamaan 300 henkilöä, mutta jouduimme tilaisuuden aikana hankkimaan lisää kertakäyttömukeja kahvitukseen.

 

 

Toimin tilaisuudessa juontajana, mutta juontohommien ohessa ehdin ottamaan satakunta kuvaa, jotta tilaisuuden hieno tunnelma välittyisi mm. tämän blogikirjoituksen lukijoille.

 

 

Menen asiaan ja liitän tähän koko joukon kuvia Tampereen Raatihuoneen edessä toteuttamastamme yleisötilaisuudesta:

 

 

 

 

ktori1

 

 

Tässä pieni yleiskuva Keskustorille kerääntyneestä väenpaljoudesta! 

 

 

Kaikesta aisti, että Keskusta kiinnostaa!

 

 

 

Ja sitten niitä yksittäisiä kuvia!

 

 

 

 

ktori2

 

 

Kansanedustajaehdokas ja SuPer´n erityisasiantuntija Raija Moilanen esitteli puheenjohtaja Juha Sipilän kehittämää kakkaraa.

 

 

 

 

ktori3

 

 

Kun kansanedustaja Arto Pirttilahti pääsi mikrofonin varteen, hän toi terveiset siitä meiningistä, joka Arkadianmäellä vallitsee.

 

 

 

 

ktori4

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahdella ja Keskustan Tampereen valtuustoryhmän varavaltuutettu Matti Järvisellä on pohdittavana melkoinen ongelma: ”Miksi omalle maalle ei saa rakentaa?”

 

 

 

 

ktori5

 

 

Kansanedustajaehdokas Pertti Hakanen Sastamalasta on huhtikuun eduskuntavaaleissa koko maassa MTK:ssa korkeimpaan luottamushenkilöasemaan eli MTK:n hallitukseen kohonnut eduskuntavaaliehdokas ja oli luonnollista, että hän painotti puheenvuorossaan kotimaisen ruuantuotannon tärkeyttä.

 

 

 

 

ktori6

 

 

Kansanedustajaehdokas Teuvo Hakanen Viljakkalasta kantoi huolta yrittäjyyden puolesta.

 

 

 

 

ktori7

 

 

Toimittajataustainen kansanedustajaehdokas Santeri Lampi on selkeäsanainen nuori, jolla on paljon mielenkiintoisia tehtäviä odottamassa suomalaisessa Keskusta-politiikassa.

 

 

 

 

ktori8

 

 

Kokeneen kunnallispolitiikan vaikuttajan ja suurperheen perheenäidin Hanna Holman sydäntä lähellä on lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantaminen.

 

 

 

 

ktori9

 

 

Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja ja Keskustan kansanedustajaehdokas Pilvi Kärkelä tuntee yrittäjien ja perheiden haasteet.

 

 

 

 

ktori10

 

 

Sain jokunen päivä sitten osallistua kansanedustajaehdokas Monica Lamberg´n vetämään koulutustilaisuuteen, jossa käsiteltiin internetin mahdollisuuksia politiikan tekemiseen – opin paljon Monican opetuksesta!

 

 

 

ktori11

 

 

Kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja Minna Sarvijärvi luonnehtii itseään vaaliesitteessään näin: ”Sanansamittainen”.

 

 

Minna kun on samaa pituusluokkaa kuin minä, ymmärrän esitteen sanoman ja kokemuksesta voin sen myös allekirjoittaa!

 

 

 

 

ktori12

 

 

Kalle Kiili on insinöörismies Tampereelta ja ay-aktiivi. Kalle osaa perustella Santeri Alkioon nojautuen, että miten samalla asialla ay-liike ja Keskusta ovatkaan!

 

 

 

 

ktori13

 

 

Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Hanhilahti ehti poikkeamaan Keskustorin Vaalibussitilaisuudessa, vaikka hän olikin hetken kuluttua isännöimässä ensimmäisenä suomalaisena Euroopan Unionin varapuhemieheksi valitun Olli Rehn´n esiintymistä omassa vaalitilaisuudessaan.

 

 

 

 

ktori14

 

 

Kyllä Keskustan eduskuntavaaliehdokkaana oleminen on mukavaa ja mukavaa on myös toimia Keskustan eduskuntavaaliehdokkaan lähitukena!

 

Tästä esimerkkinä eduskuntavaaliehdokas Marjo Mäkinen-Aakula ja hänen aviomiehensä Kari Aakula!

 

 

 

**********************

 

 

 

 

 

ktori15

 

 

En malta olla liittämättä tämän jutun viimeiseksi kuvaksi kuvaa, jossa keskustelen ruokaturvallisuudesta arvostamani politiikan monitoimitaitajan Sirkka-Liisa Anttilan kanssa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Raija Moilanen, Arto Pirttilahti, Matti Järvinen, Pertti Hakanen, Teuvo Hakanen, Santeri Lampi, Hanna Holma, Pilvi Kärkelä, Sirkka-Liisa Anttila, Monica Lamberg, Minna Sarvijärvi, Kalle Kiili, Timo Hanhilahti,

Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa keskustalainen apulaispormestari pääsi miehen ikään!

Lauantai 21.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Hanhilahti täytti eilen 60-vuotta.

 

 

 

 

synttarit1

 

 

Hanhilahti aloitti merkkipäivänsä viettämisen eilen Tampereen Vanhalla kirjastotalolla, jossa ensimmäisiä onnittelijoita oli Keskustan Tampereen valtuustoryhmä.

 

 

Tampereella Keskustan valtuustoryhmän muodostavat kaupunginvaltuutetut, varavaltuutetut, kunnallisjärjestön puheenjohtaja sekä kunnallisjärjestön sihteeri.

 

 

Kunnallisjärjestön puheenjohtajana sai osallistua valtuustoryhmän onnittelukäyntiin – oikealta varavaltuutettu Matti Järvinen, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, kunnallisjärjstön sihteeri Titta Mattila sekä allekirjoittanut.

 

 

 

Olen työelämän aikana oppinut, että syntymäpäivätervehdyksessä pitää keskittyä päivänsankarin tulevaisuuskuvien maalailuun.

 

 

Lyhyessä onnittelupuheessani kiitinkin Timo Hanhilahtea siitä terhakkuudesta, jolla hän on viime viikkoina arvostellut Tampereen kaupungin hulvatonta menoa taloudenpidossa.

 

Totesin – Hanhilahti kun on Keskustan Pirkanmaan piirin kansanedustajaehdokas – että samaa terhakkuutta Timo tarvitsee Arkadianmäellä, kun hänet sinne huhtikuun 19. päivänä valitaan!

 

 

Puheeni henkilökohtaisessa osiossa muistelin niitä kahdenkeskisiä neuvotteluja, joiden tuloksena lähdin kunnallisvaaliehdokkaaksi vuoden 2008 kunnallisvaaleissa. Taival kunnalispolitiikassa on ollut mielenkiintoinen ja haastava – kiitokset siitä Timo-tuutorilleni!

 

 

 

 

 

synttarit2

 

 

Ennen meitä Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja SDP:n toinen varapuheenjohtaja Sanna Marin sekä Tampereen kaupunginlakimies Jouko Aarnio toivat Timo Hanhilahdelle Tampereen kaupungin tervehdyksen.

 

 

**************

 

 

Pormestarijärjestelmä on Suomessa käytössä tyylipuhtaana versiona vain Tampereella ja Pirkkalassa.

 

 

Timo Hanhilahti toimi teknisen puolen apulaispormestarina koko valtuustokauden 2009 – 2012. 

 

 

Hän on vielä tänäänkin henkilö, joka on Suomessa hoitanut apulaispormestarin tehtävää pisimmän aikaa.  Sen lisäksi hän on keskustalaisista ainoa, joka on toiminut apulaispormestarina.

 

 

Toivottelen Timo Hanhilahdelle huhtikuun eduskuntavaaleissa sellaista menestystä, että saamme hänestä aktiivisen ja asioihin puuttuvan kansanedustajan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Hanhilahti, eduskuntavaaliehdokas Timo Hanhilahti, Keskustan eduskuntavaaliehdokas Timo Hanhilahti, Sanna Marin, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin, SDP:n toinen varapuheenjohtaja Sanna Marin, Matti Järvinen, Titta Mattila,

Mörököllejä ja hapanta naamaa näyttäviä ei ollut Keskustan eduskuntavaaliristeilyllä!

Torstai 12.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Lähestyvät eduskuntavaalit ja niitä edeltävä vaalitaistelu ovat mielenkiintoista seurattavaa mm. siltä kannalta, että miten ehdokkaat suhtautuvat eri tilanteisiin.

 

 

Keskustan eduskuntavaaliristeily osoitti, että mörököllejä tai hapanta naamaa näyttäviä ei ollut risteilyväen keskuudessa.

 

 

Kuljeskelin laivalla aktiivisesti ja en tavannut yhtäkään mörökölliä enkä myöskään sellaisia, jotka olisivat näyttäneet hapanta naamaa.

 

 

Pieni kuvakimara puhukoon:

 

 

 

 

 

moro1

 

 

Annika Saarikko

 

 

 

 

moro2

 

 

Paula Lehtomäki

 

 

 

 

moro3

 

 

Monica Lamberg, Tampere

 

 

 

 

moro4

 

 

Pilvi Kärkelä, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro5

 

 

Jouni Ovaska, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro6

 

 

Arto Pirttilahti, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro7

 

 

Matti Vanhanen

 

 

 

 

moro8

 

 

Raija Moilanen, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro9

 

 

Arto Pirttilahti, Timo Hanhilahti, Minnan Sarvijärvi ja Pertti Hakanen Pirkanmaalta

 

 

 

 

moro10

 

 

Olli-Pekka Nurmi, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro11

 

 

Jouni Ovaska, Pirkanmaa ja Minna-Maaria Sipilä

 

 

 

 

moro12

 

 

Juha Sipilä

 

 

 

 

moro13

 

 

Anne Berner

 

 

 

 

moro14

 

 

Maria-Kaisa Aula

 

 

 

 

moro15

 

 

Teuvo Hakanen, Pirkanmaa ja Paula Sihto

 

 

 

 

moro16

 

 

Matias Ollila

 

 

 

 

moro17

 

 

Kimmo Tiilikainen

 

 

 

 

Ja kaiken kukkurana…

 

 

 

 

moro18

 

 

…aviopari ja kansanedustajaehdokkaat Timo Kaunisto (keskusta) sekä Kirsi Ojansuu-Kaunisto (vihreät) Hämeenlinnasta!

 

 

 

Tämä kuvasarja osoittaa, että mörököllejä ei ollut matkassa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Annika Saarikko, Paula Lehtomäki, Monica Lamberg, Pilvi Kärkelä, Jouni Ovaska, Arto Pirttilahti, Raija Moilanen, Olli-Pekka Nurmi, Timo Hanhilahti, Minna Sarvijärvi, Pertti Hakanen, Teuvo Hakanen, Anne Berner, Timo Kaunisto, Juha Sipilä, Paula Sihto,

Keskustan eduskuntaryhmä päätti avoimessa kokouksessaan tehdä välikysymyksen koulutuksen tulevaisuudesta ja tasa-arvosta

Tiistai 10.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eduskuntaryhmä piti avoimen ryhmäkokouksen Keskustan vaaliristeilyllä 8.2.2015.

 

 

ryhma1

 

 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen avasi ryhmäkokouksen. Kokous oli kaikille avoin ja sen vuoksi Baltic Queen –laivan Starlight Palace –ravintolasali olikin täynnä yleisöä.

 

 

 

ryhma2

 

 

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Tuomo Puumala alusti ajankohtaisista sivistys- ja koulutuspoliittisista asioista.

 

Väkimäärää katsellessaan Puumala totesi, että alkaa näyttämään hyvältä tämän kokoinen Keskustan eduskuntaryhmä.

 

 

 

 

ryhma3

 

 

Ryhmäkokoukseen osallistuivat vasemmalta lukien mm. Timo Korhonen, Arto Pirttilahti, Mikko Savola ja Ari Torniainen.

 

 

 

 

ryhma4

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti totesi puheenvuorossaan, että hallituksen koulutuspolitiikka on vienyt pohjan pois mm. nuorisotakuulta.

 

Pirttilahti mainitsi, että 40 % pirkanmaalaisista nuorista miehistä on työttömänä.

 

 

 

 

ryhma5

 

 

Keskustan eduskuntaryhmä päätti tehdä välikysymyksen koulutuksen tulevaisuudesta ja tasa-arvosta.

 

 

Tiilikainen mainitsi, että Vihreät ovat lähdössä tukemaan Keskustan välikysymystä ja eduskuntaryhmä päätti, että alkavan viikon aikana myös Perussuomalaisia ja Vasemmistoliittoa kysytään mukaan.

 

 

Idea eduskuntaryhmän avoimesta ryhmäkokouksesta oli hyvä, sillä nyt myös rivikeskustalaiset pääsivät näkemään Keskustan eduskuntaryhmän työskentelyä melkein siihen itse osallistuen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan eduskuntaryhmä, Kimmo Tiilikainen, Tuomo Puumala, Timo Korhonen, Arto Pirttilahti, Mikko Savola, Ari Torniainen, Anne Kalmari,

Keskustan kansanedustajaehdokkaat tekevät vaalityötään hymyssäsuin!

Keskiviikko 4.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustalla on vahva gallup-kannatus ja vaikka se ei tuokaa yhtään ääntä, niin se antaa vaalityölle mukavaa potkua.

 

 

Pieni kuvakavalkadi viime maanantaina Tampereen Keskustorin Maanantaimarkkinoiden Keskustan telttakatokselta todistaa, että Keskustan ehdokkailla on hymy herkässä ja vahva usko menestykseen huhtikuun eduskuntavaaleissa:

 

 

 

vaalit1santeri

 

 

Kansanedustajaehdokasjoukkomme kuopus Santeri Lampi esiintyi markkinoilla uudessa kampanja-asussaan ja läheistensä seurassa.

 

 

 

 

vaali2marjo

 

 

Kansanedustajaehdokas Marjo Mäkinen-Aakula osoitti, että hän on luonnossa yhtä herttainen kuin roll´upissaan!

 

 

 

 

vaalit3timov

 

 

Yrittäjä ja Keskustan kansanedustajaehdokas Timo Vuohensilta näkee asioissa aina sen aurinkoisen puolen.

 

 

 

 

vaalit4Raija

 

 

Kansanedustajaehdokas Raija Moilanen on todellinen super-ehdokas, sillä toimiihan hän SuPer´ssa erityisasiantuntijana!

 

 

 

 

vaalit5timoh

 

 

Kansanedustajaehdokasjoukkomme kaksi agronomia – Marjo Mäkinen-Aakula ja Timo Hanhilahti.

 

 

 

 

vaalit6laila

 

 

Kansanedustaja Laila Koskela tapasi markkinoilla paljon tuttujaan ja solmi uusia tuttavuuksia!

 

 

 

 

vaalit7minnayrjo

 

 

Kansanedustajaehdokkaamme Minna Sarvijärvi on tässä samassa kuvassa Tampereen kunnallispolitiikkaa uusille urille ajavan kaupunginvaltuutettu Yrjö Schafeitel´n kanssa.

 

 

 

 

vaalit8pilvi

 

 

Kansanedustajaehdokas ja Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelä.

 

 

 

 

vaalit9monica

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin toiseksi nuorin kansanedustajaehdokas Monica Lamberg.

 

 

 

 

vaalit10raijamikko

 

 

Raija Moilanen toimii Keskustan Länsi-Tampereen paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja saman paikallisyhdistyksen jäsen Mikko Alatalo on matkalla jo kolmannelle kaudelleen kansanedustajaksi!

 

 

 

 

vaalit11hanna

 

 

Kansanedustajaehdokas Hanna Holma on suurperheen äiti Kangasalta ja hän tuntee tarkasti ne hallituksen perheitä kurjistaneet suunnitelmat, jotka nyt kaatuivat perheiden, asiantuntijoiden ja Keskustan toimesta.

 

 

 

 

On etuoikeus saada tehdä vaalityötä näin positiivisen ehdokasjoukon kanssa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Santeri Lampi, Marjo Mäkinen-Aakula, Timo Vuohensilta, Raija Moilanen, Timo Hanhilahti, Laila Koskela, Minna Sarvijärvi, Pilvi Kärkelä, Monica Lamberg, Mikko Alatalo, Hanna Holma, Yrjö Schafeitel,

Matti Vanhanen: "Perheyritysten Liiton toimitusjohtajuus oli hyvä oppikoulu"!

Tiistai 27.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustajaehdokas Timo Hanhilahti Tampereelta järjesti eilen Tampereen Yliopistolla vaalitilaisuuden, jossa oli ”tuvan täydeltä” kuulijoita.

 

 

 

 

vanhanen1

 

 

Hanhilahti oli saanut vaalitilaisuutensa vauhdittajaksi Perheyritysten Liiton toimitusjohtaja Matti Vanhasen, joka itsekin on asettunut Keskustan kansanedustajaehdokkaaksi Uudeltamaalta.

 

 

Hanhilahden ja Vanhasen sanomisista on paljonkin kerrottavaa, mutta tässä jutussani kerron, kun Kangasalta kotoisin oleva Mikko Kiio kysyi Vanhaselta lyhyesti näin:

 

 

”Kuinka hyvä oppikoulu oli Perheyritysten Liiton toimitusjohtajuus?”

 

 

Ex-pääministeri Vanhanen piti ilmiselvästi kysymyksestä ja totesi, että se oli hänelle erittäin hyvä oppikoulu.

 

Vanhanen täydensi vastaustaan ja kertoi niistä monista tilaisuuksista, joissa sai olla avaajana, kun yritykset laajensivat tuotantoaan ja järjestivät uusien tilojensa vihkimistilaisuuksia.

 

 

 

 

vanhanen2

 

 

Vanhanen kertoi, että melkein kaikissa tapauksissa kyseessä oli tuotannollinen toiminta, jossa tuotannon pääpaino oli robottien suorittamassa työssä.

 

 

Rahoituskysymyksissä Vanhasen mukaan oleellista oli se, että investoinneissa yrityksen omarahoitusosuus oli yli 50 %, kun aikaisemmin systeeminä oli ollut se, että yksi ”raha” yritykseltä ja neljä ”rahaa” lainaksi pankeilta!

 

 

Kiitän Mikko Kiio´a hyvästä kysymyksestä ja ex-pääministeri Matti Vanhasta valaisevasta vastauksesta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Hanhilahti, Matti Vanhanen, Timo Hanhilahti - menossa eduskuntaan, Mikko Kiio,

Keskustan vaalitilaisuuden paripuheenvuorot osoittivat, että Pirkanmaan Keskustan eduskuntavaaliehdokkailla on laajat tiedot kaikista yhteiskunnan asioista

Sunnuntai 18.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalit lähestyvät ja Keskustan eduskuntavaaliehdokkailla on vahva meno kohti Arkadianmäkeä.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö järjesti eilen Tampereen Tammelantorilla vaalitilaisuuden, jonne saimme useista samanaikaisista tilaisuuksista huolimatta vankan joukon Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaita esiintymään.

 

 

Kiitokset valtuustoryhmämme ensimmäisellä varavaltuutetulle Matti Järviselle, aina valmiina vaalikoitoksiin olevalle Johannes Jonoville sekä muille talkoolaisillemme, jotka mahdollistivat hienon tilaisuuden järjestämisen!

 

 

Sain toimia vaalitilaisuuden juontajana.

 

 

Olemme aikaisemmin kokeilleet ehdokkaidemme ”parihaastattelua” ja luonteeltani laiskana juontajana kokeilin sitä taas.

 

 

Onneksi aikoinaan hankimme Keskustan Tampereen kunnallisjärjestölle äänentoistolaitteet ja niihin kaksi mikrofonia, joten kahden henkilön keskinäinen keskustelu on laitteidemme avulla helppo toteuttaa.

 

 

 

 

vaalitammela1

 

 

Ensimmäiseksi pariksi tuli valikoitua eduskuntavaaliehdokkaistamme Timo Vuohensilta (vasemmalla) ja Santeri Lampi (oikealla).

 

En valmistellut ehdokkaitamme etukäteen, vaan annoin heille keskusteluaiheeksi tämän:

”Oppisopimuskoulutus ja siihen liittyvät haasteet”.

 

 

Santeri omaa asiasta hyvät teoreettiset tiedot ja kun Timo on rutinoitunut metallialan yrittäjä, niin keskustelusta muodostui erittäin hedelmällinen.

 

 

Santerin ja Timon keskustelu osoitti, että oppisopimuskoulutuksen säännöissä ja puitteissa on paljon kehittämistä.

 

 

 

 

vaalitammela2

 

 

Toiseksi keskustelupariksi valitsin ehdokkaistamme Kalle Kiilin (vasemmalla) ja Timo Vuohensillan (oikealla).

 

 

Tälle parille annoin aiheeksi:

”Ay-liikkkeen ja yrittäjän yhteispeli”.

 

 

Kalle toimii työpaikassaan pääluottamusmiehenä ja kun Timo on yrittäjä, niin keskustelusta muodostui hyvin hedelmällinen ja keskustelussa esiintulleiden näkökantojen kehittäminen olisi tärkeää laajemmaltikin.

 

 

 

 

vaalitammela3

 

 

Kolmannen parikeskustelun aiheeksi annoin lyhyesti:

”Koulutus ja siihen liittyvät haasteet”.

 

 

Pyysin Kalle Kiiliä (oikealla) käyttämään ensimmäisen puheenvuoron ja toiseksi keskustelijaksi oli helppo valita Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokkaamme, opettaja Jouni Ovaska (vasemmalla) Hämeenkyröstä.

 

 

Täytyy todeta, että Keskustan eduskuntavaaliehdokkaat omaavat laajan tietotason, sillä Kallen ja Jounin keskustelussa ilmeni paljon aineksia koko maamme koulutusjärjestelmän kehittämiseen.

 

 

 

 

vaalitammela4

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen oli paikalla tilaisuudessa ja kun myös hän on työpaikkansa pääluottamusmies, oli parikeskustelujen viimeiseksi aiheeksi helppo valita tämä:

”Ay-liikkeen parhaillaan suunnittelun kohteena olevat järjestörakennemuutokset!”

 

 

Valitsin Riitan kanssakeskustelijaksi Kalle Kiilin, jotta kuulisimme kahden pääluottamusmiehen mahdolliset näkemyserot ay-liikkeen suunnitteilla olevasta järjestörakenteen muutoksesta.

 

 

Riitta Koskisen ja Kalle Kiilin keskustelu oli avartava ja osoitti molempien pääluottamusmiesten samanlaiset tavoitteet.

 

 

Koskisen ja Kiilin keskustelu osoitti myös sen, että Keskustan jäsenkunnassa ja kansanedustajaehdokkaissa on suuri ja rakentava tietoisuus ammattiyhdistysliikkeen vastuullisuudesta Suomen kehittämisessä.

 

 

 

*****************

 

 

Kannan huolta siitä, että Keskustan eduskuntavaalitilaisuuksissa ehdokkaiden puheet perustuvat vankkaan totuuteen ja siihen, että Keskustan eduskuntavaaliehdokkaiden lupaamat muutokset hallituksen nykypolitiikkaan ovat realistisia ja toteuttamiskelpoisia.

 

 

Tammelantorilla järjestetty vaalitilaisuus vahvisti, että Keskustan pirkanmaalaiset eduskuntavaaliehdokkaat ovat asioista perillä ja että heidän esittämänsä ajatukset ovat vaalien jälkeen toteuttamiskelpoisia koko Suomen parhaaksi.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Timo Vuohensilta, Santeri Lampi, Kalle Kiili, Jouni Ovaska, Riitta Koskinen,

Eduskunnassa 14.1.2015 käyty keskustelu osoitti, että myös Kokoomus on perääntynyt Venäjään suhtautumisessaan muiden puolueiden linjoille

Lauantai 17.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Eduskunta kävi keskiviikkona 14.1.2015 ajankohtaiskeskustelun Suomen ja Venäjän suhteista.

 

Katselin keskustelusta tärkeimmät puheenvuorot jälkikäteen ja olin tyytyväinen siitä yksituumaisuudesta, jota päättäjämme osoittivat puheenvuoroissaan.

 

 

 

 

venaja1

 

Keskustelun avasi pääministeri Alexander Stubb ja on annettava tunnustus niille tahoille, jotka olivat kirjoittaneet Stubb´n puheen.

 

 

 

 

venaja2

 

 

Ulkoasiainministeri Erkki Tuomiojan puheenvuoro osoitti, että nykyhallituksen pätevin ministeri osaa asiansa.

 

Jokainen istunnon nauhoitusta seurannut pystyi havainnoimaan, että pääministeri Stubb ammensi Tuomiojan puheesta uutta oppia – toivottavasti ”oppilas” osasi omaksua oppimestarin selkeät linjanvedot.

 

 

 

venaja3

 

 

Myös ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soinin käyttämässä puheenvuorossa oli paljon opittavaa pääministeri Stubb´lle.

 

Nauhoituksesta oli helppo havaita, että pääministeri yritti omaksua ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan puheenvuorosta oleellisimman omaksi ohjenuorakseen.

 

 

 

 

venaja4

 

 

Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron käytti heidän eduskuntaryhmänsä ulkopoliittisesti kokenein jäsen Ilkka Kanerva.

 

”Pakotteiden ohella on siis uupumatta pyrittävä muuttamaan pahaenteisyyden ilmapiiriä sovinnollisuuden suuntaan. Meillä on Venäjästä pitkä kokemus, ehkäpä pidempi kuin useimmilla muilla. Siitä kokemuksesta voisi olla jotain annettavaa muillekin.”

 

 

 

 

 

venaja5

 

 

Johannes Koskinen sanoi SDP:n ryhmäpuheenvuorossaan, että sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän mielestä Suomen edun mukaista on toimivaksi rakennetun, monipuolisen kahdenvälisen suhteen säilyminen. Punaisena lankana pitää olla avoin vuorovaikutus, molemminpuolinen hyöty ja aito halu vauhdittaa myönteistä kehitystä.

 

 

 

 

 

venaja6

 

 

Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron käyttänyt Jussi Niinistö totesi puheenvuoronsa aluksi sattuvasti:

 

 

Kun hyvä Jumala kerran on antanut naapuriksemme suuren Venäjän, miksi emme siitä hyötyisi? Näin totesivat suomettarelaiset kauppamiehet 1800-luvulla.

 

 

 

 

 

 

venaja7

 

 

Keskustan ryhmäpuheenvuoron käyttäneen Juha Sipilän puhetta odotettiin suurella mielenkiinnolla.

 

Sipilä vakuutti kansanedustajat ja puhettaan kuunnelleet, kun hän totesi mm. seuraavasti:

 

 

Pakotepolitiikalla pyritään Ukrainan kriisin ratkaisuun. Pelkkä pakotepolitiikka ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan jatkuvaa diplomaattista vuoropuhelua. Euroopan unionin samoin kuin Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön on pyrittävä olemaan aktiivinen ja aloitteellinen kriisin laukaisemiseksi. On tietysti syytä toivoa, että tyydyttävä ratkaisu Ukrainan kriisiin löytyisi nopeasti ja pakotteet voitaisiin purkaa molemmin puolin. Ne osuvat Suomessakin sattumanvaraisesti yrittäjiin, yksityishenkilöihin ja ammatinharjoittajiin, joilla ei ole ollut mitään roolia kriisin syntymisen kanssa. Kriisin aika on osoittanut, että unioni ei kykene juuri lainkaan korvaamaan menetyksiä vahinkoa kärsineille.

Arvoisa puhemies!

Tasavallan presidentti korosti uudenvuodenpuheessaan aktiivista vakauspolitiikkaa, jonka elementit mielestämme vastaavat hyvin keskustan pitkäaikaista linjaa. Suomen on vahvistettava omaa puolustuskykyä, ja maanpuolustuksen fundamenteista on pidettävä kiinni. Puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa syvennetään ja Naton rauhankumppanuutta kehitetään, mutta Nato-jäsenyyden hakeminen ei ole ajankohtaista.

 

 

 Nauhoituksesta oli helppo havaita, että…

 

 

 

 

venaja8

 

 

…pääministeri Stubb sekä…

 

 

 

 

 

venaja9

 

 

…Ilkka Kanerva seurasivat tiiviisti Sipilän linjanvetoja.

 

 

 

Eduskunnan käymä ajankohtaiskeskustelu oli tarpeellinen ja sen suurin anti oli se, että Kokoomus on palannut muiden puolueiden mustamaalaamisesta siihen ruotuun, jolla pyritään palauttamaan hyvät suhteet Venäjään.

 

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexander Stubb, Erkki Tuomioja, Timo Soini, Ilkka Kanerva, Johannes Koskinen, Jussi Niinistö, Juha Sipilä, ajankohtaiskeskustelu Suomen ja Venäjän suhteista, Eduskunnan ajankohtaiskeskustelu Suomen ja Venäjän suhteista,

Keskustan "järjestökone" ei hiipunut pakkasessa!

Tiistai 6.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat.

 

 

On muodostunut käytännöksi, että eduskuntapuolueiden telttakatokset sijaitsevat torin reunalla ja aivan Hämeenkadun jalkakäytävän vieressä.

 

 

Yleensä Maanantaimarkkinoille osallistuvat Keskustan lisäksi Kokoomus, SDP, Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset.

 

 

Tammikuun Maanantaimarkkinat järjestettiin eilen ja oli mielenkiintoista huomata, että valtakunnalliseen tapaan kokoomuksen, SDP:n sekä perussuomalaisten järjestökone oli sammunut ja niillä ei ollut lainkaan telttakatosta eilisillä markkinoilla.

 

 

Keskustan lisäksi Vasemmistoliitto oli paikalla ja eräs Vihreiden eduskuntavaaliehdokas myös!

 

 

Me Keskustassa pidämme tärkeänä osallistua Maanantaimarkkinoille, sillä haluamme kertoa linjauksistamme ja mikä tärkeintä – haluamme kuulla kansalaisten mielipiteitä niistä asioista, jotka kiinnostavat kansalaisia!

 

 

 

 

Maanantaimarkkinoille valmistautuminen alkaa jo edellisviikolla, sillä tavaroiden pitää olla lastattuina henkilöauton peräkärryyn viimeistään sunnuntai-iltana.

 

 

 

 

markki1

 

 

Saavuin peräkärrylastini kanssa Keskustorille klo 7.30 tienoilla. Onneksi olin varannut mukaani lumikolan sekä lumilapion, sillä telttapaikallamme oli lumikasa.

 

Ensimmäinen työ varavaltuutettu Matti Järvisen kanssa meillä oli poistaa lumikasa ”tontiltamme” sekä laittaa kahvinkeitin päälle.

 

 

 

 

markki2

 

 

Tunnin kuluttua eli tarkalleen klo 8.33 tilanne näytti tältä.  Telttakatos oli paikoillaan, kahvit olivat tarjoiluvalmiina ja saatoimme alkaa tarjoilemaan aamukahveja töihin tai töistä matkaaville.

 

 

 

 

markki3

 

 

Väki alkoi liikkua vilkkaammin heti klo 9.00 jälkeen ja ensimmäinen suurempi tungos telttakatoksellemme muodostui hieman kymmenen jälkeen.

 

 

***************

 

 

Eilinen markkinapäivä oli Keskustan telttakatoksella poikkeuksellisen vilkas.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana olen iloinen, että varsin monet eduskuntavaaliehdokkaamme olivat tapaamassa äänestäjiä.

 

 

Erityisen iloinen olen siitä suuresta talkoolaisten joukosta, joka pyöritti osastoamme varhaisesta aamusta osastomme sulkemiseen saakka.

 

 

 

 

markki4

 

 

Talkoolaistemme esikuva on hieman yli 80-vuotias Johannes Jonov (vasemmalla), joka tässä tähyilee uusia kahville kutsuttavia yhdessä Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Hanhilahden kanssa!
 

 

 

*************

 

 

 

On selvää, että Keskustan hyvät gallupluvut siivittävät niin ehdokkaamme kuin myös talkooväkeämme aktiivisuuteen.

Positiiviset tunnelmat generoivat lisää positiivisuutta!

 

 

Kääntäen on ymmärrettävää, että kokoomus, SDP ja perussuomalaiset eivät saaneet Keskustorin Maanantaimarkkinoille osastoaan, ei talkooväkeään ja ei myöskään yhtään eduskuntavaaliehdokastaan! Kukapa sitä vapaaehtoisesti lähtisi pakkaseen kansalaisten ”nuijittavaksi”!

 

 

*************

 

 

Pyysin osastollamme vaalityötä tekeviä eduskuntavaaliehdokkaitamme muutamaan kertaan valokuvaan ja tässä tuloksia:

 

 

 

 

markki5

 

 

Vasemmalta Marjo Mäkinen-Aakula Orivedeltä, Monica Lamberg Tampereelta, Timo Hanhilahti Tampereelta ja Teuvo Hakanen Ylöjärveltä.

 

 

 

 

markki6

 

 

Vasemmalta Teuvo Hakanen, Minna Sarvijärvi Ylöjärveltä, Marjo Mäkinen-Aakula ja Laila Koskela Tampereelta.

 

 

 

 

markki7

 

 

Mikko Alatalon kaksi ”känkkäränkkä-ihailijaa” tässä Mikon kanssa ja Marjo Mäkinen-Aakula ehti tähänkin kuvaan.

 

 

************

 

 

Maanantaimarkkinoiden jälkiselvittelyt jatkuvat vielä tänään Loppiaisena, sillä kaikki markkinatarvikkeet ovat joko autotallissani tai peräkärryssäni ja ehdin vasta tänään pesemään tarjoiluvälineet sekä viemään kaluston piiritoimistolle odottamaan seuraavia tapahtumia!

 

 

Helmikuun Maanantaimarkkinat järjestetään 2.2.2015 – tervetuloa silloin Keskustan osastolle!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Marjo Mäkinen-Aakula, Monica Lamberg, Timo Hanhilahti, Teuvo Hakanen, Minna Sarvijärvi, Laila Koskela, Mikko Alatalo, Maanantaimarkkinat, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

Keskustan Joulupuuro- ja Porinatilaisuus keräsi Tammelantorille yli 350 kiinnostunutta kuulijaa!

Sunnuntai 14.12.2014 - -Esko Erkkilä-

 

Keskusta kulkee gallupkannatuksissa tasolla 25 + %, kun seuraavana olevan Kokoomuksen kannatus on nyt tasolla 18 - %.

 

Gallupkyselyissä on merkille pantavaa se, että puoluekannastaan epävarmojen kansalaisten osuus on kohoamassa – lokakuun tutkimuksessa se oli 36 % ja joulukuun alussa julkistetussa kyselyssä jo 40,5 %.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ja Keskustan tamperelaiset eduskuntavaaliehdokkaat järjestivät eilen Tampereella Tammelantorilla Joulupuuro- ja Porinatilaisuuden, jossa keskustalaiset eduskuntavaaliehdokkaat kertoivat itsestään sekä niistä asioista, joita he tulevat ajamaan, kun tulevat valituiksi kansanedustajiksi.

Tarkoituksemme oli rohkaista "kodittomia äänestäjiä" tulemaan Keskustan riveihin.

 

 

 

 

tammela1

 

 

Laadimme tilaisuudesta lehti-ilmoituksen 12.12.2014 ilmestyneeseen Aamulehteen.

 

Tilaisuutemme sai suuren suosion, sillä Tammelantorilla on paikalla yli 350 henkilöä.

 

Sain toimia tilaisuuden juontajana.

 

 

 

 

tammela2

 

 

Ensimmäisen puheenvuoron käytti kansanedustajaehdokas Kalle Kiili, joka käsitteli puheenvuorossaan nuoren perheen sekä ay-maailmassa toimivan luottamusmiehen arkipäivään kuuluvia haasteita.

 

Kalle Kiili on todella monitoiminen luottamushenkilö, jolla on kaikki mahdollisuudet edetä urallaan pitkälle.

 

 

 

 

tammela3

 

 

Keskustan kansanedustaja ja kevään eduskuntavaalien kansanedustajaehdokas Laila Koskela kertoi toimistaan ikääntyneen väestön sekä vammaisten olosuhteiden parantamiseksi.

 

Toriyleisön oli kiintoisaa kuulla se perusteellisuus, jolla kansanedustaja Koskela on paneutunut vanhusten sekä vammaisten asioiden kohentamiseen.

 

Laila Koskela kohosi julkisuuteen puuttuessaan niihin epäkohtiin, jotka Koukkuniemen vanhainkodissa olivat olleet käytäntönä.

 

Toriyleisö sai kuulla Koskelan esittämänä, että paljon on vielä tekemätöntä työtä vanhustenhoidon sekä vammaisten asioiden hoitamisessa.

 

 

 

 

tammela4

 

 

Yrittäjä ja Keskustan kansanedustajaehdokas Timo Vuohensilta toi esille ne haasteet, joihin yrittäjä nykypäivinä törmää.

 
Vuohensilta oli huolissaan siitä suuresta joukosta nuoria, jotka ovat syrjäytymisvaarassa yhteiskunnasta.

 

Vuohensillan puheille antaa kantavuutta se, että hän on todellinen yrittäjä, jolle yrittäjyyden ongelmat ovat jokapäiväisiä.

 

 

 

 

tammela5

 

 

Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja teknisen puolen entinen apulaispormestari Timo Hanhilahti totesi omassa esittelypuheenvuorossaan, että hän on edelleenkin ainoa Tampereen apulaispormestareista, joka on hoitanut tehtävää koko valtuustokauden ajan.
 

Hanhilahti muistutti aiheellisesti, että hänen apulaispormestarikaudellaan tehtiin kaupungin teknisellä puolella uudistus, jonka kustannusvaikutus on vuositasolla n. 10 miljoonaa euroa säästöä.

 

Voin vahvistaa Hanhilahden toteamuksen oikeaksi, sillä Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnassa toimivana luottamushenkilönä tiedän asian olevan täsmälleen näin.

 

 

 

 

tammela6

 

 

Kansanedustaja ja seuraavien eduskuntavaalien kansanedustajaehdokas Mikko Alatalo saapui Tammelantorille Jyväskylästä silloin, kun puurotarjoilu oli jo menossa, mutta hän pitikin sitten niin jykevän puheenvuoron, että keräsi puheellaan torintäyteiset suosionosoitukset.
 

Olen aina ihaillut Mikon tapaa valmistautua puhumaan ja myös tällä kerralla hänen ennakkovalmistautumisensa oli ollut perusteellista.

 

Liikenneväyläasiat ja Pirkanmaan puolustaminen ovat keskeisiä asioita, joita Alatalo kertoi puolustavansa, jos saa neljännen kerran valtakirjan Arkadianmäelle.

 

 

 

***************

 

 

Joulupuurotilaisuuteen eivät muiden kiireidensä vuoksi ehtineet Raija Moilanen, Santeri Lampi ja Monica Lamberg, jotka myös ovat Keskustan tamperelaisia eduskuntavaaliehdokkaita.

 

Raija, Santeri sekä Monica olivat kuitenkin etukäteen toimittaneet minulle terveisensä ja tilaisuuden juontajana esitinkin Raija Moilasen, Santeri Lammen sekä Monica Lamberg´n terveiset Tammelantorille kokoontuneelle yleisölle.

 

 

 

*************

 

 

 

 

 

tammela7

 

”Varoittamatta” pyysin ay-aktiivi Kalle Kiiliä ja yrittäjä Timo Vuohensiltaa keskustelemaan yritysmaailman ja ay-maailman yhteistyöstä nykyisessä taloustilanteessa.
 

Molemmat Pirkanmaan vaalipiirin keskustalaiset kansanedustajaehdokkaat käsittelivät ajankohtaisia yritysmaailman ja ay-liikkeen yhteistyössä ilmenneitä ongelmia, mutta keskustelunsa lopuksi Kiili sekä Vuohensilta päätyivät yhteiseen näkemykseen.

 

Vuohensillan ja Kiilin näkemyksillä olisi käyttöä myös valtakunnan tasolla ja sitähän he pääsevätkin toteuttamaan, jos ja kun heidät kevään eduskuntavaaleissa valitaan kansanedustajiksi!

 

 

 

*************

 

 

 

 

tammela8

 

 

Puheiden – Porinan – jälkeen ja puheiden vielä kestäessäkin päästiin nauttimaan Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön ja Keskustan tamperelaisten eduskuntavaaliehdokkaiden tarjoamaa riisipuuroa.

 

Tässä kansanedustaja Laila Koskela on ojentamassa puurolautasta äänestäjälle!

 

 

 

***************

 

 

 

 

tammela9

 

 

Tilaisuudesta jäi hyvä maku ja hienona pisteenä kaiken päälle oli se kauniilla kaunokirjoituskäsialalla peräkärryni kuomuun tilaisuuden kestäessä kirjoitettu kannustava lausahdus:

 

Hyvä Laila

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kalle Kiili, Laila Koskela, Timo Vuohensilta, Timo Hanhilahti, Mikko Alatalo, Raija Moilanen, Monica Lamberg, Santeri Lampi, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajaehdokkaat ovat tekemässä hyväntahdon jouluisen teon!

Torstai 4.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustajaehdokkaat päättivät kokoontumisessaan 29.11.2014 tempaista ja tehdä hyväntahdon jouluisen teon.

 

 

 

 

keehdokkaat2015

 

Kansanedustajaehdokkaat päättivät täyttää ison laatikon erilaisilla tavaroilla ja lahjoittaa laatikon tavaroineen kohteelle, joka tarvitsee tukea.

 

Jokainen ehdokas päättää, että mitä tavaroita hän laatikkoon kokoaa ja minne hän sen lahjoittaa.

 

Tempaukseen osallistuvat kaikki Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajaehdokkaat.

 

Lienee paikallaan luetella tempaukseen osallistuvat kansanedustajaehdokkaat:

 

 

  • Mikko Alatalo, Tampere

  • Pertti Hakanen, Sastamala

  • Teuvo Hakanen, Ylöjärvi, Viljakkala

  • Timo Hanhilahti, Tampere

  • Hanna Holma, Kangasala

  • Kalle Kiili, Tampere

  • Laila Koskela, Tampere

  • Juha Kuisma, Lempäälä

  • Pilvi Kärkelä, Kihniö

  • Monica Lamberg, Tampere

  • Ari Lamminmäki, Parkano

  • Santeri Lampi, Tampere

  • Raija Moilanen, Tampere

  • Marjo Mäkinen- Aakula, Orivesi

  • Jouni Ovaska, Hämeenkyrö

  • Arto Pirttilahti, Mänttä-Vilppula

  • Minna Sarvijärvi, Ylöjärvi, Kuru

  • Olli-Pekka Tuomi, Ruovesi

  • Timo Vuohensilta, Tampere

 

Huomaatte varmaan, että vain osa Keskustan Pirkanmaan kansanedustajaehdokkaista ehti kuvaan!

 

Kuvaan ehtivät (vasemmalta lukien):

 

  • Teuvo Hakanen

  • Hanna Holma

  • Minna Sarvijärvi

  • Raija Moilanen

  • Pertti Hakanen

  • Santeri Lampi

  • Timo Vuohensilta

  • Olli-Pekka Tuomi

 

 

Jos tämän juttuni lukijoilla on hyviä ehdotuksia lahjoitusten kohteista, tulen välittämään ideanne sille ehdokkaalle, jolle se halutaan välittää!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan kansanedustajaehdokkaat Pirkanmaalla, Mikko Alatalo, Timo Hanhilahti, Kalle Kiili, Laila Koskela, Monica Lamberg, Santeri Lampi, Raija Moilanen, Timo Vuohensilta, Keskustan kansanedustajaehdokkaat Tampereella,

Keskustalla on nyt kolme kansanedustajaa Pirkanmaalta!

Keskiviikko 12.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Kansanedustaja Laila Koskelan ”siirtyminen arvokkaasti Keskustaan” kohotti Pirkanmaan keskustalaisten kansanedustajien määrän neljännestusinaan!

 

Kaikki kolme kansanedustajaamme pitivät Toijalassa 8.11.2014 järjestetyssä piirikokouksessa ajankohtaiset puheenvuorot ja ne kiinnostivat lukumäärältään lähes sataan kohonnutta piirikokousyleisöä.

 

 

 

 

piiri1

 

 

Ennen kokouksen alkamista otin kuvan etupenkissä istuneista tilaisuuden arvo-osanottajista.

 

Vasemmalta ovat puoluesihteeri Timo Laaninen, kansanedustajat Arto Pirttilahti, Mikko Alatalo sekä Laila Koskela ja kansanedustajaehdokas Raija Moilanen.

 

Kaikilla oli hymy herkässä ja peukuttaminen onnistui hienosti!

 

 

 

 

piiri2

 

 

Piirin puheenjohtaja Pertti Hakanen toivotti kokousväen tervetulleeksi.

 

Avauspuheessaan hän ilmoitti kansanedustaja Laila Koskelan siirtymisestä Keskustan eduskuntaryhmään sekä hänen liittymisestä Keskustan jäseneksi. Hakanen toivotti kukkasin ja kokousväki taputuksin Laila Koskelan tervetulleeksi Pirkanmaan keskustalaisten joukkoon.
 

 

 

 

piiri3

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo oli huolissaan muun muassa siitä, että yrityksiä lähtee Viroon sekä siitä, että valtion rahat eivät riitä edes teiden peruskunnossapitoon.

Alatalo muistutti, että Valtatie 3:n saaminen ykköskoriin ja VT 9:n sekä VT 12:n parantaminen ovat Pirkanmaan tavoitteina yli puoluerajojen.

 

 

 

 

piiri4

 

Arto Pirttilahti peräänkuulutti maltillisia tulosopimuksia. Hän oli myös sitä mieltä, että maatalouden byrokratiaa on purettava, turpeen verotus on saatava oikeudenmukaiseksi sekä hakkeen tukijärjestelmä ajan tasalle.

Pirttilahti totesi, että hallitus on harrastanut käänteistä aluepolitiikkaa, joka on johtanut keskittämiseen.

 

 

 

 

piiri5

 

Kansanedustaja Laila Koskela toi puheenvuorossaan esille oman vahvuusalueensa, vanhusten huollon. Koskela tähdensi, että vanhuksia ei ole liikaa vaikka nykyisten päättäjien puheenvuoroista saa usein sellaisen käsityksen.
 

Koskela esitti, että omaishoidon tukemiseen satsattaisiin monin tavoin.

 

 

 

 

piiri6

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti nappaa usein kamerani, kun näkee sopivan kohteen ja hyvän ”valokuvaussilmän” omaavana Pirttilahden ottamat kuvat ovat onnistuneita.
 

Tässä malliksi yksi, jossa olemme yhdessä Laila Koskelan kanssa ja piirimme toiminnanjohtaja Ritva Männistö kurkistelee välissämme.

Kiitokset Ritvalle, sillä olen hyödyntänyt hänen laatimaansa piirikokoustiedotetta tämän jutun laatimisessa!

 

 

Keskustan piirikokous valitsi minut jo kolmanneksi peräkkäiseksi vuodeksi piirin toiminnantarkastajaksi. Tehtävä on mielenkiintoinen, sillä piirimme johdolla on tapana kutsua toiminnantarkastaja mukaan esim. piirihallituksen kokouksiin.

On luonnollista, että toiminnantarkastaja katselee Keskustan Pirkanmaan piirin kokonaisetua!

 

Kiitokset kaikille piirikokousedustajille, sillä kokous oli hengeltään mainio sekä yhtenäinen ja katsoimme luottavaisesti eteenpäin!

Tervetuloa ensi kevään eduskuntavaalit!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pertti Hakanen, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Laila Koskela, Timo Laaninen, Raija Moilanen,

Kuljeta, kustanna ja kannusta

Maanantai 10.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Puoluesihteeri Timo Laaninen piti mainion alustuspuheenvuoron Keskustan Pirkanmaan piirikokouksessa viime lauantaina Toijalassa.

 

 

 

 

laaninen1

 

 

 

Puheessaan Laaninen toi esille puolueen kannatuksen joka on Keskustalle kaikkien aikojen korkein, mitä on saatu Ylen tekemissä gallup-tutkimuksissa eli 25,5 %.

 

Laaninen kuitenkin totesi, että ei tarvitse mennä kauaksi ajassa taaksepäin kun se oli puolet pienempi, eli nopeat muutokset ovat mahdollisia molempiin suuntiin. Tämä on pidettävä mielessä nyt alkavassa vaalityössä.

 

 

 

 

laaninen2

 

 

Laaninen totesi myös, että yksi tekijä, eikä vähäisin, Keskustan kannatuslukemiin on hallituksen perinpohjainen epäonnistuminen. Tämä taas oli Laanisen mukaan odotettavissa viime vaalien jälkeisessä poliittisessa asemassa. Hallituspohjaksi tuli liian leveä otos, joka ei pystynyt muodostamaan yhtenäisiä päämääriä. 

 

Puoluesihteeri Laaninen muistutti, että maamme julkinen talous on nyt viritetty 2007 tasolle ja useat yritykset pohtivat, että kannattaako Suomeen enää investoida. Tähän on saatava muutos. 

 

Keskustan vaihtoehto on biotalous ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttö, metsien ja peltojen tuotto.

Yritystaloutta on elvytettävä kasvurahastoilla. Jokaisen on otettava vastuuta lähiyhteisöistään. Huolenpitojärjestelmät on oltava kunnossa niille, jotka eivät omin avuin selviä.

 

 

 

 

 

laaninen5

 

 

Laaninen rohkaisi pirkanmaalaista kokousväkeä, kun hän totesi, että nyt kun Keskusta tuntuu olevan vahvoilla, iskuja tulee niin oikealta kuin vasemmalta.  Hän kuitenkin totesi, että ei kannata lähteä vastaiskuihin.

 

Pidin, kun Laaninen muistutti liike-elämän periaatteista, että markkinajohtaja ei vilkuile sivuilleen vaan keskittyy omaan näkemykseensä ja toimii sen mukaan.

 

 

Osuva oli Laanisen vertaus myös siinä, kun hän kannusti tavallisia keskustalaisia toimimaan kansanedustajaehdokkaiden suuntaan samoin, kuin vanhemmat toimivat kannustaessaan ja tukiessaan lapsiaan hyviin harrastuksiin.

 

Lasten harrastusten tukemisessa on kolme keskeistä toimenpidettä:

 

  • kuljeta

  • kustanna

  • kannusta

 

Hyvä ohje meille kaikille, jotka haluamme muutoksen nykymenoon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Laaninen, puoluesihteeri Timo Laaninen, Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen, Keskustan Pirkanmaan piiri,

On tulossa Keskustan kevät!

Tiistai 7.10.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskusta oli vahvasti mukana eilen Tampereen Keskustorilla järjestetyillä Maanantaimarkkinoilla.

 

Sain hyvää teknistä apua kokoomuslaisilta, kun telttakatoksemme nousi tutulle paikalleen aamusella heti kello seitsemän jälkeen.

 

Toki minäkin olin siitä ennen auttanut Kokoomuksen telttakatoksen pystyttämisessä!

 

Keskustan ja Kokoomuksen telttakatokset sijaitsevat vakiintuneen tavan mukaan rinnakkain Hämeenkadun laidalla, mutta Keskustorin puolella.

 

 

 

 

markkinat1

 

 

Ilmatilan hallinta on sotilasstrategiassakin kaiken A sekä O ja sitä pyrimme Keskusta-ilmapallojen avulla noudattamaan!

 

 

***********

 

 

Maanantaimarkkinoilla oli mukana useita Keskustan Pirkanmaan vaalipiiriin nimettyjä eduskuntavaaliehdokkaita.

 

Viereinen Kokoomuksen-osasto vilisi heidän kansanedustajiaan, mutta keskustalaisena oli mukava todeta, että Keskustan osasto oli suosituin osasto Keskustorilla!

 

 

 

 

 

markkinat2

 

 

Keskustan pirkanmaalainen kansanedustaja Mikko Alatalo viivähti osastollamme pitkän tovin ja kävi monien pirkanmaalaisten kanssa hyviä keskusteluja.

 

Tässä kuvassa Mikko Alatalo on juuri vastaanottanut erään naishenkilön kommentin Tampereen Tuomiokirkossa nähdystä Juice-kirkosta sekä kuullut hänen kysymyksensä Mikon ”Känkkäränkkä” –kappaleesta ja sen syntyhistoriasta!

Mikon vastauksia kuuntelee Keskustan tamperelainen kaupunginvaltuutettu Timo Vuohensilta, joka on myös Keskustan Pirkanmaan piirin eduskuntavaaliehdokas!

 

 

************

 

Kirjasin markkinayleisöltä muistiin parikin mielipidettä, jotka kuvaavat hyvin kansalaisten tuntoja nykyisestä poliittisesta tilanteesta:

 

Mieshenkilö:

 

”Kansalla on käsitys, että Kataisen hallitus oli Suomen heikoin hallitus. Siitä vie huonoudessa voiton ainoastaan tämä Stubb´n hallitus, joka nyt on vallassa.”

 

 

Mielestäni eräs naishenkilö osasi tiivistää lähiajan näkymät hyvin, kun hän totesi näin:

 

”On tulossa Keskustan kevät!”

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanantaimarkkinat, Mikko Alatalo, On tulossa Keskustan kevät!, Timo Vuohensilta,

Sant`Antimon luostarissa kuulimme, kun munkit lauloivat gregoriaanista nona-rukouslaulua

Maanantai 29.9.2014 - -Esko Erkkilä-

Toscanan matkamme eräs kohde oli Sant´Antimon munkkiluostari Montalcinossa.

 

 

 

sant1

 

Luostari on erittäin kauniilla paikalla, sillä sen ympärillä on viinitarhoja sekä oliivi- ja sypressilehtoja.

 

Muutama kuva luostarista ja sen lähiympäristöstä kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

 

 

 

 

sant2

 

 

 

 

sant3

 

 

 

 

sant4

 

 

 

 

sant5

 

 

 

 

sant6

 

 

 

 

sant7

 

 

 

 

sant8

 

 

 

 

sant9

 

 

 

 

sant10

 

 

 

 

*************

 

Luostarissa asuu kuusi munkkia ja saimme olla läsnä viiden munkin lauluhetkessä, kun he lauloivat gregoriaanisia nona-rukouslauluja.

 

 

On selvää, että lauluhetken aikana ei ollut soveliasta kuvata.

 

 

 

 

 

sant11

 

 

Lauluhetken jälkeen munkit poistuivat luostarin puutarhan kautta tässä rakennuksessa sijaitseviin asuntoihinsa.

***************

 

 

 

Sant´Antimon luostariin liittyvä ensimmäinen aikakirjamerkintä on vuodelta 813.

 

 

 

 

sant12

 

 

Luostari on ollut vilkkaan pyhiinvaellusreitin varrella ja yksittäisiä pyhiinvaellusreitin kulkijoita oli liikkeellä myös nyt.

 

 

************** 

 

sant13

 

 

Luostarin naapurissa sijaitsee agriturismoa eli maatilamatkailua harjoittava tila, josta olisi ollut ostettavissa mm. Brunello-viiniä, oliiviöljyä sekä grappaa eli paikallista pontikkaa.

 

 

 

 

sant14

 

 

Agriturismo-tilan viinirypäleet olivat komeita ja alkoivat olla korjuukypsiä.

 

 

 

Mieliinpainuva käynti Sant´Antimon luostarissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Toscana, toscana2014, Sant´Antimo, Sant´Antimon luostari, Montalcino, Agriturismo, Agriturismo La Palazzetta, Brunello, olio, grappa, pontikka,

On sadonkorjuun aika!

Sunnuntai 21.9.2014 - -Esko Erkkilä-

Puutarhassa syyskuu on parhainta sadonkorjuun aikaa.

 

Seuraavassa pieni kuvakimara niistä parhaista hetkistä, joita mökkitonttimme palstalla on syyskuun aikana saatu sadonkorjuun merkeissä viettää.

 

 

 

 

puu1

 

 

Meillä on mökillä pieni lava avomaankurkulle ja saimme siitä melko mukavan sadon jo elokuun aikana.

 

Syyskuun alkupuolella saimme lavasta avomaankurkkuja kolme muovisangollista ja lisää on tulossa vielä syyskuun viimeisinä päivinä.

 

 

 

 

puu2

 

 

Tomaatit kasvavat meillä käytöstä poistetuissa sementtisissä rumpuputkissa, jotka on nostettu pystyyn sekä täytetty mullalla.

 

Mullassa ja avomaalla kasvaneiden tomaattien maku on ylivertainen , kun niiden makua vertaa esim. sellaisiin ns. luomutomaatteihin, jotka ovat kasvaneet kasvihuoneessa.

 

 

 

 

puu3

 

 

Pavut ovat kasvi, joka joko antaa hyvän sadon tai sitten satoa ei tule lainkaan.

 

Tänä vuonna on sellaisen vuoden vuoro, jolloin satoa on tullut.

 

 

 

 

puu4

 

 

Tänä vuonna papumaan ”jälkisato” oli runsas, sillä sen kiehauttamiskuntoon saattamisessa oli jopa aikataulullisia ongelmia.

 

Keltaiset pavut ovat meille vanha tuttu, mutta nyt meillä oli pieni määrä violettia papua. Violetti papu on kaunis katsella, mutta valitettavasti keittämisessä violetti väri häviää ja se ei välity ruokapöytään saakka.

 

Kuvan oikeassa alalaidassa näkyvä ruusupapu oli miellyttävä ensituttavuus ja nyt on huolehdittava, että sitä tulee kylvöön myös ensi vuonna.
 

 

 

 

puu5

 

 

Perunasato saatiin tänä vuonna poikkeuksellisen laadukkaana kellariin.

 

Mukulamäärä oli kohtuullinen, mutta mukuloiden koko suorastaan valtaisa. Kuorinta- ja halkaisu- sekä makukokeiden perusteella laatu oli hyvä.

 

 

Tässä on kuvattuna ne kaikki viisi perunalajiketta, jotka meillä olivat viime kesänä viljelyksessä.

 

Vasemmalta ylhäällä Siikli, Timo sekä Blue Congo ja alhaalla vasemmalta Van Gogh sekä Rosamunda.

 

 

 

 

puu6

 

 

Porkkanasato ei ollut ihmeellinen, mutta kun rivimetrejä oli kohtuullisesti, niin kokonaissadoksi muodostui 107 kiloa.

 

 

 

 

puu7

 

 

Rakensimme viime keväänä puutarhamaamme ympärille jänisaidan ja ainakin punajuuren kannalta ratkaisu oli oikea, sillä nyt ristihuulet eivät päässeet verottamaan punajuurikasvujamme.

 

Punajuurta tuli 77 kiloa ja eiköhän se kolmen hengen taloudessa riitä talvikaudeksi!

 

 

 

On selvää, että puutarhakasvien viljeleminen ei lyö taloudellisesti leiville, mutta kun kynsien alla on koko elinajan ollut multaa, niin harrastuksena luonnon kanssa toimiminen on suorastaan välttämätöntä!

 

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puutarhakasvien sato 2014, avomaankurkku, avomaantomaatti, keltainen papu, violettipapu, ruusupapu, Siikli, Timo-varhaisperuna, Blue Congo, Van Gogh, Rosamunda, porkkanan sadonkorjuu, punajuuren sadonkorjuu,

"Ketterästi polkee faari, faarilla on Jaguaari"

Torstai 21.8.2014 - -Esko Erkkilä-

Uskon, että monet muistavat otsikossa toistetun mainossanoman, mutta harvat varmaan tietävät sen taustan.

 

Kyseessä on tamperelaisen polkupyörävalmistajan Kone ja Terä Oy:n mainos, joka löi itsensä läpi 1950 –luvulla.

 

Mainoslause tuli taas kerran mieleeni osallistuessani eilen pienellä osuudella Keskustan ”Pyörät Pyörimään” –tapahtumaan, kun pyöräilykaravaani lähti kello 08.00 Tampereen Keskustorilta kohti Lempäälää.

 

Hankin Kone ja Terä Oy:n valmistaman Jupiter-polkupyörän jo markka-aikana ja maksoin siitä silloin 300 markkaa.

 

 

 

 

pyora1

 

 

Pyöräni sai ansaittua huomiota, kun ilmestyin sen kanssa Pyörät Pyörimään –tapahtumaan eilen aamulla eli 20.8.2014.

 

 

************

 

Kone ja Terä Oy:n varhaisvaiheet juontavat juurensa vuonna 1897 perustetun konepaja Sommers & af Hällström & Waldens:n perustamiseen. Mainittu yritys aloitti polkupyöränrunkojen valmistuksen vuonna 1933 ja silloin yrityksen nimeksi muutettiin Kone ja Terä Oy.

Kone ja Terä Oy valmisti polkupyöriä useilla tuotemerkeillä ja niitä olivat Jaguar –merkin lisäksi mm. Peto ja Tammer.

 

Polkupyörän valmistus Tampereella löi leiville 1960 –luvulle saakka, mutta sitten mm. mopojen yleistyminen merkitsi yritykselle vaikeuksia ja se hakeutuikin konkurssiin vuonna 1962.

 

 

 

 

 

pyora2

 

 

Tässä Jupiterini taakse ovat ryhmittyneet minun lisäkseni Pyörät Pyörimään –tempauksen keskeinen toimija, Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Minna Siira, tamperelainen yrittäjä Timo Vuohensilta sekä kansanedustaja Arto Pirttilahti.

 

 ************

Timo Vuohensillan isä on aikoinaan ollut töissä Kone ja Terä Oy:ssä.

 

Isänsä laatutyöhön liittyen Timo Vuohensilta antoikin pyörälleni ”Yrittäjän takuun” eli sen, että jos isänsä tekemään Jupiter –pyörääni tulee vikaa, niin hän korjaa vian!

 

Jos Isän tekemä pyörä menee rikki, niin kyllä poika korjaa, totesi Timo Vuohensilta!

 

 

-Esko Erkkilä- 

PS: Korjaus 23.7.2018:

Pyöräni onkin merkiltään Jaguar, kuten allaolevasta kuvasta ilmenee:

IMG_2936.JPG

3 kommenttia . Avainsanat: Jupiter-polkupyörä, Jupiter, Peto, Tammer, Kone ja Terä Oy, Tampereella valmistetut polkupyörät, Pyörät Pyörimään, Ketterästi polkee faari faarilla on Jaguaari, Timo Vuohensilta, Minna Siira, Arto Pirttilahti, Jaguar on Kone ja Teräs Oy:n tuotemarkki,

Kahvi teki kauppansa kuumanakin markkinapäivänä!

Tiistai 5.8.2014 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat.

 

 

 

 

markki1

 

 

Eilen oli elokuun ensimmäinen maanantai ja se merkitsi, että Keskustorilla oli vilkas markkinapäivä.

 

 

 

 

markki2

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö – jonka puheenjohtaja olen – oli mukana markkinoilla.

 

Talkooväen osa markkinajärjestelyissä on keskeinen, sillä olin varaamassa tuttua paikkaa Hämeenkadun varrelta jo hieman aamuseitsemän jälkeen.

 

Lastasin autoni peräkärryn materiaalilla jo lauantaina, joten markkinoille osallistuminen vaatii puheenjohtajalta varsin paljon etukäteistoimintaa.

 

Keskustan varavaltuutettu Matti Järvinen, valtuutettu Timo Vuohensilta, Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelä ja kunnallisjärjestömme aktiivi Johannes Jonov saapuivat torille siten, että keitetty kahvi oli tarjoiluvalmista jo puoli yhdeksän tienoilla.

 

 

**********

 

 

Huomasimme, että olimme maamme suurista puolueista – Keskusta ja Kokoomus – ainoa, joka tarjosi markkinaväelle kahvia. Toki markkinoilla olivat mukana myös nuo keskisuuret puolueet eli perussuomalaiset, SDP sekä Vasemmistoliitto. Pienpuolueet eivät olleet paikalla.

 

Täytyy ihmetellä, että kuumanakin hellepäivänä – mittarilukemat ylittivät eilen 32 astetta – kahvi teki markkinakansalle hyvin kauppansa!

 

 

************

 

 

Markkinakansaa kiinnostivat eniten ne syyt, miksi Tampereelle ollaan rakentamassa Rantaväylän tunnelia ja sen ohella myös se, että miksi nyt niin kovalla innolla julkisuudessa ajetaan pikaratikkaa Tampereelle.

 

 

Rantaväylän tunneli oli Kokoomuksen päähänpinttymä ja kun se tarvitsi päähänpinttymänsä läpiajamiseen Vihreiden tuen, niin Kokoomus joutuu nyt myöntymään pikaratikkaan – suuremman luokan suhmurointia siis!

 

 

**************

 

 

 

 

markki3

 

 

Keskustan telttakatoksella ensi kevään eduskuntavaalien ehdokkaat Pilvi Kärkelä sekä Timo Vuohensilta tässä keskustelemassa niistä tunnelmista ja keinoista, joilla he ovat ensi keväänä menemässä Arkadianmäelle päättäjiksi!

 

 

Kiitän keskustalaista talkooväkeä onnistuneiden Maanantaimarkkinoiden toteuttamisesta ja kiitokset ennen kaikkea niille tamperelaisille, jotka poikkesivat antamaan meille uusia eväitä ”politiikkasyksyn” ainespuiksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys, Pilvi Kärkelä, Timo Vuohensilta,

Portinhoikka - suomalaisten kunniakas sotatanner kesäkuussa 1944

Perjantai 11.7.2014 - -Esko Erkkilä-

Venäjälle ja Viroon suuntautuneen matkamme ensimmäinen sotahistoriakohde oli Portinhoikan tienristeys Viipurin ja Ihantalan välillä sen tien varrella, jota pitkin puna-armeijan piti valloittaa Imatra kesällä 1944.

 

Neuvostoliittolaisten komentaja oli saanut tehtäväkseen valloittaa Viipuri 20.6.1944 ja se hänen joukoiltaan onnistui. Seuraava tavoite oli valloittaa Lappeenranta 29.6.1944, mutta valloittamatta jäi!

 

Portinhoikan, Talin ja Ihantalan alueella käydyt taistelut tekivät tyhjäksi puna-armeijan tavoitteet!

 

 

 

 

portin1

 

 

Portinhoikassa sijaitsee sillä alueella ja Talissa sekä Ihantalassa kaatuneiden neuvostosotilaiden mittava muistomerkki.

 

 

 

 

portin2

 

Muistomerkissä on "julkipuolella" vuosilukuina 1941 – 1944, mutta jostain kumman syystä…

 

 

 

 

portin3

 

…muistomerkissä mainitaan myös vuodet 1939 – 1940.

 

Neuvostoliitossahan oli tapana ”unohtaa” Talvisota, sillä sehän oli Neuvostoliiton historiankirjoituksessa vain pieni rajakahakka! Portinhoikan muistomerkissä talvisotavuodet on kuitenkin jostain syystä mainittu.

 

portin4

Laskimme, että muistomerkin yhteydessä oleviin kivipaasiin on kaiverrettu n. 7.000 puna-armeijalaisen sotilaan nimi. Kaikki he siis kaatuivat Portinhoikan, Talin ja Ihantalan taisteluissa, joissa varmistettiin Suomen itsenäisyys.

 

 

 

************

 

 

Portinhoikkaan kuljettiin ennen Suomesta tultaessa suoraan Tienhaarasta, mutta nykyisin sinne pääsee…

 

 

portin5

 

…Viipurin ohikulkutietä, joka…

 

 

 

portin6

 

…ylittää ennen Viipurin – Ihantalan tietä Saimaan kanavan.

 

 

Oli mielenkiintoista todeta, että Viipurin ohitustien varrella oli iso Tampereen Koskikeskuksen mainos – mainos tuli niin nopeasti ja oli minusta katsellen ”väärällä puolella tietä”, että en ehtinyt sitä kuvata!

 

 

************

 

Portinhoikka on 4-tienristeys ja tässä jokseenkin samoilta jalansijoiltani kuvaamana Portinhoikkaan eri suunnilta saapuvat tiet:

 

 

 

 

portin7

 

Tienhaarasta saapuva tie on kunnoltaan vaatimattomin, mutta vielä vajaat kymmenen vuotta sitten sain olla linja-autossa, jolla saavuimme Tienhaarasta Portinhoikkaan. Silloin ei ollut Viipurin ohikulkutietä.

 

 

 

 

portin8

 

Talista Portinhoikkaan saapuva tie näyttäisi olevan kohtuullisessa kunnossa. 

Linja-automme on tässä kuin saapuisi Talin suunnasta Portinhoikan risteykseen.

 

 

 

 

portin9

 

Viipurista Portinhoikkaan saapuva tie on melko hyvässä kunnossa ja Ihantalassa käyntimme jälkeen ajoimmekin tätä tietä Viipuriin.

 

 

 

 

portin10

 

Myös Ihantalaan Portinhoikasta johtava tie on nykyisin hyvässä kunnossa.

 

 

 

*************

 

 

Portinhoikassa ja sen lähituntumassa käytiin juhannuksena 1944 rajut panssaritaistelut, joissa jalkaväen osuus oli luonnollisesti keskeinen. Keskeisten maastonkohtien hallinta vaihtui useaan kertaan.

 

Jokainen sotahistoriaa vähänkin harrastanut tuntee paikannimet

  • Murokallio
  • Kyöpelinvuori
  • Konkkalanvuoret
  • Kärstilänjärvi
  • Leitimojärvi
  • Repolanjärvi
  • Tali
  • Hiihkallio
  • Juustila,
  • Juustilankangas
- kaikki nämä liittyvät Portinhoikan lähimaastoissa käytyihin taisteluihin.

 

 

 

Portinhoikan muistomerkillä kannattaa poiketa ja osoittaa kunnioitusta niille neuvostosotilaille, jotka Stalinin virhearvioinnin vuoksi menettivät henkensä Portinhoikassa, Talissa ja Ihantalassa.

 

 

-Esko Erkkilä- 

9 kommenttia . Avainsanat: Portinhoikka, Ihantala, Murokallio, Kyöpelinvuori, Konkkalanvuoret, Kärstilänjärvi, Leitimojärvi, Repolanjärvi, Tali, Hiihkallio, Juustila, Juustilankangas Talvisota, suomenlahti2014,

Henkilövalinnat Keskustan puoluekokouksessa 14.6.2014

Tiistai 17.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluekokous 13. – 15.6.2014 Turussa oli hieno kokemus – käytän ensimmäisen kerran nykytermiä, kun totean sen olleen…

 

 

…voimaannuttava kokemus!

 

 

Kokouksen toinen päivä eli lauantai keskittyi henkilövalintoihin ja niiden tiimoilta pienoinen kuvakertomus:

 

 

************

 

 

Puheenjohtajakysymyksessä edettiin täydellisen yksimielisyyden linjalla, joten puheenjohtajaehdokkaiden viime hetken työskentelyä ei tarvittu.

 

 

 

vali1

 

 

Juha Sipilä valittiin yksimielisesti jatkamaan Keskustan puheenjohtajana.

 

 

 

************

 

 

Varapuheenjohtajiksi oli tarjolla seitsemän ehdokasta ja puoluesihteeriksi kolme henkilöä, joten päivään riitti vipinää.

 

 

Keskustan puoluekokouksessa piirit istuvat salissa piireittäin, joten ehdokkaiden viime hetken esittelyt tapahtuvat kunkin piirin edessä penkkirivien välissä.

 

Aikaa piirikohtaisiin esittelyihin on tunti ja sinä aikana ehdokkaan pitää kiertää kaikki piirit, joten sanomansa tiivistäminen on kullanarvoinen taito tässä vaiheessa.

 

 

 

vali2

 

Keskustan Pirkanmaan piiriä puoluekokouksessa johti piirin toinen varapuheenjohtaja Vilhartti Hanhilahti, sillä puheenjohtajallamme Pertti Hakasella sekä varapuheenjohtaja Riitta Koskisella oli puoluekokouksen aikaan molemmilla perhejuhlamenoja.

 

 

 

vali3

 

 

Ensimmäisenä pirkanmaalaisille kävi esittäytymässä varapuheenjohtajaehdokkaista Liisa Ansala.

 

Liisa Ansala sai vaalissa 311 ääntä ja sijoittui viidenneksi.

 

 

 

vali4

 

Toisena pirkanmaalaisille esiintyi Katri Kulmuni ja hän sai vaalissa 543 ääntä, jolla sijoittui neljänneksi.

 

 

 

 

vali5

 

Ann-Mari Kemell oli varapuheenjohtajaehdokkaista seuraava pirkanmaalaisille esiintynyt ehdokas. Vaalissa hän sai 307 ääntä, jolla heltisi kuudes sija.

 

 

 

 

vali6

 

 

Juha Rehulan ei esiintyessään tarvinnut nousta tuolille, sillä pitkänä miehenä hänen pituutensa riitti myös takariveillä istuneiden pirkanmaalaisten nähtäväksi.

 

Rehula korjasi varapuheenjohtajavaalissa suurimman äänisaaliin eli 1.304 ääntä ja hän jatkaa Keskustan varapuheenjohtajana.

 

 

 

 

vali7

 

Annika Saarikko kiipesi ketterästi tuolille ja piti sieltä pirkanmaalaisille puheensa.

 

Myös Annika jatkaa Keskustan varapuheenjohtajana, sillä hän sai toiseksi eniten ääniä eli 1.237.

 

 

 

 

vali8

 

Kokenut Anu Vehviläinen on tekemässä vahvaa paluuta maamme politiikan terävimpään kärkeen ja myös me pirkanmaalaiset huomasimme sen viimeistään silloin, kun Anu kävi esittäytymässä pirkanmaalaisille puoluekokousedustajille kokoussalissa.

 

Vehviläinen sai vaalissa 642 ääntä ja sillä heltisi varapuheenjohtajakisassa kolmas sija sekä Keskustan varapuheenjohtajuus.

 

 

 

 

vali9

 

Varapuheenjohtajaehdokkaista viimeisenä pirkanmaalaisille kävi esittäytymässä Paula Sihto.

 

Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtajana toimiva Sihto sai 186 ääntä.

 

 

 

*************

 

 

Pirkanmaa ja Päijät-Häme muodostivat yhdessä äänestyspaikan numero X ja sen osalta ehdokkaiden henkilökohtaiset äänimäärät olivat seuraavat:

 

  • Rehula 113
  • Saarikko 99
  • Kulmuni 61
  • Vehviläinen 59
  • Ansala 32
  • Kemell 32
  • Sihto 9

 

 

**************

 

 

 

 

vali10

 

 

Kolmesta puoluesihteeriehdokkaasta ensimmäisenä pirkanmaalaisille puoluekokousedustajille kävi esiintymässä Timo Laaninen.

 

Laaninen sai vaalissa 869 ääntä eli 58,8 % annetuista äänistä ja tuli siten valituksi Keskustan puoluesihteeriksi jo ensimmäisellä äänestyskierroksella.

 

 

 

 

vali11

 

 

Toisena puoluesihteeriehdokkaana pirkanmaalaisille esiintyi Janne Seurujärvi. Hän sai vaalissa 450 ääntä.

 

 

 

 

vali12

 

 

Kolmantena puoluesihteeriehdokkaana meille esiintyi Jasi Kuokkanen, joka sai vaalissa 160 ääntä.

 

 

 

Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen yhteisellä äänestyspaikalla puoluesihteerivaalissa äänestettiin näin:

 

 

  • Laaninen 68
  • Seurujärvi 44
  • Kuokkanen 16

 

 

*****************

 

 

Olen vakuuttunut, että nyt valittu puoluejohto pystyy luotsaamaan Keskustan vaalivoittoon vuoden 2015 eduskuntavaaleissa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan puoluekokous Turussa 2014, Juha Sipilä, Juha Rehula, Annika Saarikko, Anu Vehviläinen, Timo Laaninen, Liisa Ansala, Katri Kulmuni, Ann-Mari Kemell, Paula Sihto, Janne Seurujärvi, Jasi Kuokkanen,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »