Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vanhusneuvoston ensimmäinen aktiviteetti - Vuores-kävely!

Torstai 24.8.2017 - -Esko Erkkilä-

Kevään kuntavaalien tuloksena minut valittiin Tampereen kaupungin Vanhusneuvoston jäseneksi.

 

 

Valinnan myötä kahdeksan ja puoli vuotta Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan jäsenenä on saamassa jatkoa Tampereen kaupungin luottamushenkilönä.

 

 

Uuden ”virkatehtäväni” ensimmäisenä aktiviteettina oli eilen Vanhusneuvoston toteuttama Vuores-kävely, jonka aikana tutustuimme rakenteilla olevaan Vuoreksen kaupunginosaan.

 

 

Tunnen Tampereen Infran ajoilta Vuoreksen, sillä alueen infra on Tampereen kaupungin omaa tuotantoa eli Tampereen Infra Liikelaitoksen toteuttamaa.

 

 

Vuores on erillään kantakaupungista ja onkin sanottu, että nykytietämyksen mukaan Vuores ja sen rakentaminen oli virheinvestointi.

 

 

Tampereen saamat asuntomessut vuonna 2012 olivat yksi merkittävä syy, että Vuores rakennettiin, sillä asuntomessut toteutettiin Vuoreksessa.

 

 

Tampereen asuntomessut vuonna 2012 olivat taloudellisesti raskaat Tampereen Infra Liikelaitokselle, sillä monet olosuhdeyllätykset merkitsivät Infran joutumista maksumieheksi.

 

 

Käytän silloisen johtokunnan jäsenenä termiä ”Me”, kun totean, että emme saaneet kaupungilta mitään erityiskorvausta niistä hankaluuksista, joita useiden asuntonäyttelytonttien osalta ilmeni.

 

 

Vuoreksen alueella on nyt n. 3.000 asukasta ja tavoite on päästä tasolle 13.000 – 14.000 asukasta.

 

 

Vuoreksessa on nyt kaksi pientä päivittäiskauppaa, mutta esimerkiksi apteekkipalvelut puuttuvat.  Asukkaat toivovat mm. kuntosalipalveluja ja ehkä ne Vuorekseen saadaankin. kun väestöpohja jatkaa kasvuaan.

 

 

Eilisestä jäi se kuva, että Vuores ei moneen vuoteen pysty kasvamaan sellaiseksi asuntoalueeksi, että se kiinnostaisi senioriväestöä.

 

 

Omakotiasujana jäi häiritsemään se, että alueen kehittämisessä mukanaolevat virkahenkilöt puhuivat ainoastaan kerrostaloasumisen kehittämisestä, vaikka Vuoreksen alueella on jo nyt myös omakotiasumista.

 

 

 

Osa Vuoreksesta kuuluu Lempäälän kuntaan, mutta Lempäälä ei ole ainakaan vielä ”eväänsä liikauttanut” Vuoreksen rakentamisesta.

 

 

Eilinen antoi kuitenkin joka tapauksessa uutta tietoa meille luottamushenkilöille ja pystymme varmasti hyödyntämään saamaamme tietoa Tampereen kehittämisessä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kaupungin Vanhusneuvosto, Vanhusneuvosto, Vuores, Vuores-kävely, Vanhusneuvoston Vuores-kävely, oliko Vuoreksen rakentaminen virheinvestointi?, Tampereen asuntomessut 2012, Tampereen asuntomessut Vuoreksessa, Tampereen Infra Liikelaitos,

Raision päätökset ovat tulosta johdon epäonnistumisesta

Sunnuntai 20.7.2014 - -Esko Erkkilä-

Olen seurannut tyrmistyneenä uutisia, joissa kerrotaan Raision luopumisesta sian- sekä siipikarjan rehuseosten valmistamisesta.

 

Päätös osoittaa yrityksen ylimmän johdon epäonnistumisesta ja se kertoo myös siitä, että yrityksen omistajat vähät välittävät ennen niin menestyneen yrityksen tulevaisuudesta.

 

Vuodelta 2013 rehuseosten valmistustilastoja ei vielä ole saatavissa, mutta vuonna 2012 sianrehuseoksia valmistettiin 309 miljoonaa kiloa ja siipikarjan rehuseoksia 317 miljoonaa kiloa. Rehuseosten kokonaisvalmistus vuonna 2012 oli 1.397 miljoonaa kiloa.

 

On suuri ihmettelyn aihe, jos Suomen toiseksi suurin rehunvalmistaja ei pysty kannattavaan valmistukseen volyymistä, jonka kokonaismarkkinat asettuvat tasolle yli 600 miljoonaa kiloa.

 

Toimin Raision rehuteollisuuden palveluksessa vuodesta 1970 alkanen tasan 40 vuotta ja myönnän, että oli vuosia, jolloin rehuseosten valmistaminen oli taloudellisesti tiukkaa.

 

Hanskojen heittäminen kehään on kuitenkin osoitus, että yhtymän johto ei ole tehtäviensä tasolla.

 

Kuudensadan miljoonan kilon kokonaismarkkinat Suomessa olisivat varmasti taanneet taloudellisesti terveen toiminnan, mutta makeisvalmistuksen näkymät kaukomailla sumensivat yritysjohdon silmät.

 

Totean selkeästi, että vuorineuvos Matti Salminen Raision pääjohtajana oli viimeinen johtaja, joka tajusi yrityksen kannalta kokonaisuuden – hänen seuraajansa ovat kvartaalitalouden juoksupoikia, jotka joutavat optioineen yritysmaailman romukoppaan.

 

 

***********

 

Hämmästelen MTK:n roolia ja lausuntoja sen jälkeen, kun Raisio ilmoitti 10.06.2014 luopuvansa sian- sekä siipikarjanrehujen valmistuksesta.

 

MTK ei suonut asian johdosta sanaakaan suomalaisen kotieläintuottajan puolesta, vaan esitti huolestumisensa ainoastaan siitä, että päätöksen myötä viljamarkkinat vaikeutuvat!

 

 • Miksi MTK ei kanna lainkaan huolta rehumarkkinoiden keskittymisestä?

 

 • Miksi MTK ei kanna huolta siitä, että sikatalouden ja siipikarjatalouden toimintaedellytykset heikkenevät Raision päätöksen vuoksi?

 

 • Miksi MTK ei kanna huolta siitä, että kotimaisen kotieläintalouden toimintaedellytykset heikkenevät?

 

 • Miksi MTK ei kanna huolta siitä, että suomalaisen kuluttajan ruokalasku kasvaa Raision päätöksen vuoksi?

 

Pidän valitettavana, että MTK asettui Raision päätöksen myötä ainoastaan viljanviljelijöiden puolestapuhujaksi!

 

 

-Esko Erkkilä-  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raisio, Raisio Yhtymä, Raisio Oyj, Raision Tehtaat, Oy Vehnä Ab, Kasviöljy Oy, Matti Salminen, vuorineuvos Matti Salminen, Raisio lopettaa sian- ja siipikarjan rehuseosten valmistamisesta, , MTK, rehuseosten valmistus 2012, rehuseosten valmistus,

Tampereen Keskusta tarjosi kiitoskahvit hyvin menneiden europarlamenttivaalien kunniaksi

Lauantai 7.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö on ottanut tavakseen olla mukana Maanantaimarkkinoilla.

 

Näin teimme myös kesäkuun 2. päivänä, jolloin järjestettiin kesäkuun Maanantaimarkkinat.

 

Meillä oli silloin ilo tarjota kahvit tamperelaisille ja pirkanmaalaisille sen johdosta, että Keskusta pärjäsi hienosti toukokuun 25. päivänä järjestetyissä europarlamenttivaaleissa.

 

************

 

Keskusta sai Tampereella hyvin väen liikkeelle, sillä osuutemme kaikista annetuista äänistä nousi tasan kymmeneen prosenttiin!

 

Tulos on keskustalaisesti mainio, sillä viime vuosina osuutemme on ollut korkeimmillaan vuoden 2012 presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella, jolloin Paavo Väyrynen sai 8,8 % Tampereella annetuista äänistä.

 

 

 

markkinat1

 

 

Keskustan vaaliveturi europarlamenttivaaleissa Tampereella oli valtakunnalliseen tapaan Olli Rehn, joka sai Tampereelta 2.133 ääntä.

 

Toisena keskustalaisista oli Anneli Jäätteenmäki 1.391 äänellä ja kolmantena Paavo Väyrynen, joka sai 1.130 ääntä.

 

*************

 

Kisa on ”perhepiirissä” aina tiukka ja olen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana tyytyväinen, että Tampereen osuus Pirkanmaan vaalipiirin keskustalaisista äänistä oli peräti 32 %!

 

 

markkinat2

 

Otimme Olli Rehn´n europarlamenttivaalijulisteen osastomme kantavaksi elementiksi, kun tarjosimme kesäkuun Maanantaimarkkinoilla kiitoskahvit tamperelaisille!

 

Kahvit ja mökkipalstani herukoista, mansikoista sekä luumuista valmistettu sekamehu tekivät hyvin kauppansa!

 

Kiitokset tamperelaisille, että luotitte Keskustan europarlamenttivaaliehdokkaisiin!

 

Tästä on mainiot asemat jatkaa ensi vuoden huhtikuun 19. päivänä järjestettäviin eduskuntavaaleihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, europarlamenttivaalit 2014, Keskusta menestyi europarlamenttivaaleissa, Olli Rehn, Anneli Jäätteenmäki, Paavo Väyrynen, presidentinvaalien ensimmäinen kierros 2012, Maanantaimarkkinat,

Viljakkalan asukkaista ainakin 959 henkilöä saavat katsoa peiliin, kun etsivät syyllistä Viljakkalan terveyspalvelujen alasajoon

Keskiviikko 1.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Viime vuoden lopulla puhutti paljon se, kun Ylöjärven kaupunki päätti alasajaa Viljakkalan terveyspalvelut. Ei tarvitse olla kummoinenkaan asiantuntija, kun pystyy ennustamaan, että syyllisten etsiminen tähän palvelujen heikentämiseen jatkuu alkaneena vuonna.

 

Tutkailin 28.10.2012 järjestettyjen kunnallisvaalien tuloksia Viljakkalan osalta ja totesin, että syypäitä Viljakkalan terveyspalvelujen alasajoon on ainakin 959 viljakkalalaista.

 

Viljakkalassa annettiin viime kunnallisvaaleissa 1.007 ääntä ja se merkitsi 58,1 %:n äänestysvilkkautta.

 

Luvuista on helposti laskettavissa, että Viljakkalassa oli viime kunnallisvaalien aikaan 1.733 äänioikeutettua.

 

Viljakkalan äänestysprosentti jäi alhaiseksi, sillä 726 viljakkalalaista jätti äänestämättä.

 

Voidaan ilman muuta todeta, että heillä ei ole pienintäkään mahdollisuutta kritisoida Viljakkalan terveyspalvelujen alasajamista, sillä päätös Viljakkalan terveyspalvelujen alasajosta tehtiin 28.10.2012 kunnallisvaaleissa valitun kaupunginvaltuuston päätöksellä.

 

Merkittävä joukko viljakkalalaisia äänesti viime kunnallisvaaleissa kokoomusta ja demareita, jotka päätöksenteon hetkellä yksituumaisesti äänestivät Viljakkalan terveyspalvelujen alasajamisen puolesta.

 

Kokoomusta viljakkalalaisista erehtyi viime kunnallisvaaleissa äänestämään 128 henkilöä ja demareita 105 henkilöä.

 

Tiedän, että jotkut kokoomuslaiset ja demareihin kuuluvat kunnallisvaaliehdokkaat olisivat nähneet terveyspalvelujen säilyttämisen Viljakkalassa aiheelliseksi. On kuitenkin selkeästi todettava, että heidän mielipiteensä ei saanut pienintäkään kannatusta kokoomus- eikä demarileireissä – viljakkalalaisilta oli siis täyttä ajattelemattomuutta ja jopa tyhmyyttä äänestää kokoomuslaista tai demariehdokasta!

 

Kokoomuslaisia tai demareita äänestäneillä viljakkalalaisilla ei ole vähäisintäkään mahdollisuutta arvostella Viljakkalan terveyspalvelujen alasajoa, sillä jokainen Ylöjärven kaupunginvaltuustoon valittu kokoomuslainen ja demari äänesti ratkaisevassa äänestyksessä viljakkalalaisten etua vastaan!

 

Toistan vielä, että oma surkea lukunsa ovat ne 726 viljakkalalaista, jotka eivät lainkaan käyttäneet äänioikeuttaan ja siten antoivat valtakirjan niille, jotka lopettivat terveyspalvelut Viljakkalasta.

 

 

Toivon, että seuraavissa kunnallisvaaleissa viljakkalalaiset äänestävät keskustalaisia, perussuomalaisia tai kristillisdemokraatteja, sillä nämä ryhmät olivat ainoita, jotka koko valtuustoryhmänsä painoarvolla äänestivät Viljakkalan terveyspalvelujen säilyttämisen puolesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viljakkala, Viljakkalan terveyspalvelujen alasajo, kunnallisvaalit 2012, kunnallisvaalit Viljakkalassa 2012, kunnallisvaalitulokset Viljakkalassa 2012, kunnallisvaalit 28.10.2013, www.vaalit.fi,

Tampereen talous on ollut pitkään punaisella ja pysyy pitkään punaisella, jos luottamushenkilöt eivät ryhdistäydy

Maanantai 3.6.2013 - -Esko Erkkilä-

Arvostan Aamulehden eilistä pääkirjoitusta, jonka otsikko kuului näin:

 

”Tampere on taas punainen”.

 

Aamulehti viittaa pääkirjoitusotsikollaan siihen vaikeaan taloustilanteeseen, jossa Tampere rypee.

 

 

tulos1

 


Tampereen kaupungin tilinpäätöskertomus vuodelta 2012 on lähes 400-sivuinen järkäle,…

 

 

tulos2

 

 

…sillä vasta sivulla 385 on kaupunginhallituksen jäsenten tilinpäätöksen allekirjoitukset ja tilinpäätösmerkintä.

 

 

Tampereen taloudellinen tulos viime vuodelta oli 43,3 miljoonaa euroa tappiollinen. Sitä voitiin kuitenkin kaunistella satunnaisilla erillä, joten tilikauden kirjanpidolliseksi alijäämäksi jouduttiin kirjaamaan ainoastaan 28,4 miljoonaa euroa.

 

Tampereen kaupungin heikkoa tulosta on perusteltu mm. sillä, että yhteisöveron tuotto aleni. Viime vuonna Tampereen saama yhteisöveropotti oli 28 miljoonaa euroa alempi kuin edellisvuonna.

 

Olen aiemmin tällä saitilla todennut, että Kataisen-Urpilaisen hallituksen päättämä yhteisöveron alentaminen merkitsee taas uutta suoneniskua Tampereelle. Olen järkeillyt, että ”sixbäck”-hallituksen päättämä yhteisöveron alentaminen merkitsee Tampereelle n. 10 miljoonan euron suuruista uutta suoneniskua. ”Asiantuntijat” ovat veikanneet, että alenema olisi ”vain” n. 8 miljoonaa euroa. Saa nähdä, että toteutuuko Eskon vai asiantuntijoiden ennustus!


Tampereen kaupungilla on riskienhallintasuunnitelma vai oliko sen nimi riskienhallintaohjelma.


Se ei kuitenkaan ilmeisesti puutu sanallakaan siihen riskiin, että yhteisöveron tuotto alenisi! Suunnitelmassa kyllä varmaan käydään pilkuntarkasti läpi, että miten esimiehen on valvottava konttorihenkilöstön lyijykynien käyttämistä viimeiseen saakka, mutta tuskin sanallakaan puututaan siihen, että yhteisöveron tuotto saattaisi joskus alentua!


Herätys sisäinen tarkastus ja tarkastuslautakunta!


****************

 

Olen aina protestoinut, että Tampere ilmoittaa asukasta kohti olevan lainamäärän vain Tampereen kaupungin osalta. On kokonaan toinen asia, kun puhutaan Tampereen kaupungin konsernitasoisista lainoista per asukas.

 

Tampereen kaupungilla lainamäärä on siedettävät 1.675 euroa per asukas. Tilanne kuitenkin muuttuu, jos puhutaan Tampereen konsernitasoisista lainamääristä, sillä silloin lainamäärä onkin yli 4.000 euroa per asukas!

 

Törmäsin tähän vilunkiin taannoin, kun sain tietää Parkanon kaupungin lainamäärät asukasta kohti kaupunkitasolla ja kaupunkikonsernitasolla! Parkanossa ne taisivat olla samat!


**********

 

Aamulehti toteaa eilisessä pääkirjoituksessaan näin:

 

”On itsestään selvää, ettei tällainen meno voi jatkua.”

 

Olen Aamulehden pääkirjoittajan kanssa täsmälleen samaa mieltä.

 

Olen eri yhteyksissä veikannut, että Tampereen tämän vuoden tulos muodostuu 70 miljoonaa euroa tappiolliseksi. Kaikki eivät sitä vielä usko ja sen vuoksi olenkin kuullut kommentteja, että se on vain Eskon ennuste.

 

Toivottavasti olen parisenkymmentä miljoonaa euroa väärässä, mutta pelkään pahinta, sillä Tampereen kaupungin meno hirvittää.

 

Kuulin juuri, että Tampereen kaupungilla aprikoidaan, että löytyisikö kaupungilta töitä toiselle hulevesiasiantuntijalle! Järkyttävää, kun kaupungin organisaatiota ollaan taas kasvattamassa.

 

Eikä tässä vielä kaikki; suunnitellaan kuulemma kokonaisen hulevesiryhmän perustamista. Hulevesiryhmään kuuluisi peräti 5 henkilöä!

 

Kenellekään ei ole varmaan epäselvää, että minkä puolueen henkilöillä hulevesiryhmä aiottaisiin täyttää!

 

***********

 

Kauppalehti on Aamulehden pääkirjoituksen mukaan teettänyt 23.5.2013 perusteellisen analyysin Tampereen kaupungin tilasta.

 

”- Analyysi kehottaa Tamperetta keksimään itsensä ja toimintatapansa uudelleen, mutta epäilee samalla, että päättäjiltä puuttuu rohkeutta.”

 

Aamulehti päättää pääkirjoituksensa näin:


”Hei valtuutetut, ette kai halua leimautua arkajaloiksi?”

 

Totean, että turha toive Aamulehti!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampere, Tampereen tilinpäätös 2012, Tampereen talous, Tampereen taloudellinen tilanne, yhteisövero, yhteisöveron alenema,

Tampereen kaupungin "Vuosikertomus 2012" on talouden osalta synkkää luettavaa

Keskiviikko 27.3.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunki julkaisi maanantaina 25.3.2013 vuosikertomuksensa vuodelta 2012.

 

Vuosikertomuksen alussa on valitettavan paljon samoja piirteitä kuin hallituksen kehysriihitiedottamisessa eli kerrotaan ainoastaan viime vuoden aikana saavutettuja harvoja myönteisiä asioita, mutta jätetään pääasiat eli heikosta taloustuloksesta ja heikoista talousnäkymistä kertominen vähemmälle.

 

On syytä hieman tarkastella Tampereen talousnäkymiä viime vuoden vuosikertomustietojen valossa.

 

Tampereen kaupungin viime vuoden tilinpäätöksen tulos on 28,4 miljoonaa euroa alijäämäinen.

 

Miinusta kertyi paljon, vaikka tilinpäätöksessä on jo huomioitu 14 miljoonan euron suuruiset satunnaisiin eriin kirjatut kertaluonteiset luovutusvoitot.

 

Kertaluonteisia luovutusvoittoja kaupungin kassaan toivat Tampereen ammattiopiston käytössä olevien kiinteistöjen apporttiluovutus tytäryhtiö TAO-Kiinteistöt Oy:lle sekä Tampereen Infratuotanto Liikelaitoksen asfalttiaseman myynti.

 

Näytetty tulos ja kertaluonteisten luovutusvoittojen ”puhdistaminen” tulosta vääristämästä merkitsevät, että Tampereen kaupungin taloudellinen tulos viime vuonna oli 42,4 miljoonaa euroa miinusmerkkinen.

 

Eikä tässä vielä kaikki, kuten televisioruutujen helppo-heikit tapaavat sanoa!

 

Tampereen kaupunki korotti Keskustan valtuustoryhmän ja kunnallisjärjestön kannan vastaisesti viime vuoden kiinteistöveroa ja tästä kaikkien tamperelaisten maksamasta piiloveron korottamisesta kertyi kaupungin kassaan lähes 10 miljoonaa euroa!

 

Vuonna 2011 Tampereella kiinteistöveron kertymä oli 42,5 M€, kun se viime vuonna oli peräti 52,2 miljoonaa euroa eli kaupunki kuritti asukkaitaan kiinteistöveron korottamisella 9,7 M€!

 

Kiinteistöveron korottaminen pyörähti alta aikayksikön nostamaan jokaisen vuokra-asunnon vuokraa ja se tuntui välittömästi kaikkien omistusasunnon omistavien pankkitilillä. Kiinteistövero on luonteeltaan tasavero ja se tosiasia saattaa joltakin unohtua – suhteellisesti eniten sen korottaminen rokotti vähätuloisia!

 

Tampereen kaupungin holtittomasta taloudenpidosta vuodelta 2012 realistiset ja oikeat luvut ovat siis seuraavat:

 

 • tilinpäätöksessä näytetty alijäämä 28,4 M€
 • kertaluonteiset luovutusvoitot 14,0 M€
 • Keskustan mielestä perusteeton kiinteistöveron korottaminen 9,7 M€

 

Luvut merkitsevät yhteensä 52,1 miljoonaa euroa!

 

Saattaa olla, että joku ajattelee näitä isoja lukuja vielä mummonmarkkoina ja silloin puhutaan lähes 310 miljoonasta markasta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen vuosikertomus 2012, Tampereen alijäämä, Tampereella miinusmerkkinen tulos, kiinteistöveron korotus, Keskustan kanta kiinteistöveron korottamiseen,

HYVÄ IKÄ 2012 -messut olivat suurmenestys ikäihmisten kohtaamispaikkana

Lauantai 29.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettiin HYVÄ IKÄ 2012 –messut.

 

Messut olivat kaksipäiväiset, sillä ne ajoittuivat syyskuun 27. ja 28. päiville.

 

Toimin esittelijänä Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen osastolla.

 

 

elakeliittomattikaperi

 

Näyttelyosastomme ”grand old man” oli yhdistyksemme puheenjohtaja Matti Kaperi (vasemmalla). Määritelmä grand old man merkitsee; ”alansa kokenut ja arvostettu suurmies”.

Kun katseli Matin esiintymistä ja sitä, että melkein ”kaikki” ohikulkijat tunsivat hänet, oli helppo uskoa, että grand old man –toteamus pitää Matin kohdalla paikkansa!

 

Eläkeliitto on Suomen suurin eläkeläisjärjestö. Järjestö valvoo ikäihmisten etuja sekä tarjoaa palveluja ja yhdessäolon mahdollisuuksia. Eläkeliitossa toimii yli 127 000 jäsentä, 20 piiriä ja 402 paikallisyhdistystä – Tampereen Yhdistys on yksi paikallisyhdistyksistä.

 

Eläkeliiton Tampereen Yhdistyksen tarkoituksena on tamperelaisten eläkeläisten toiminnallisten, henkisten ja aineellisten etujen valvominen ja heidän asemassaan ilmenevien epäkohtien korjaaminen.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys toimii sitoutumattomana eläkeläisjärjestönä.

 

Jäseniä Eläkeliiton Tampereen yhdistyksellä on 242.

 

Toimin rivijäsenenä Eläkeliiton Tampereen Yhdistyksessä, mutta osaan kertoa, että kokoonnumme Marttalassa, Hämeenpuisto 39 A klo 11.00 joka toisena maanantaina.

 

Ohjelmassa on kahvitarjoilun lisäksi eläkeikäisiä kiinnostavia alustuksia.

 

Googlaa vaikkapa "Eläkeliitto Tampere", niin pääset yhdistyksemme nettisivuille ja voit tutustua toimintaamme!

 

Toivottelen kaikki Tampereen eläkeläiset mukaan Eläkeliiton toimintaan – mukaan voit tulla "suoraan kadulta"!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvä ikä 2012, Matti Kaperi,

Keskusta julkisti oman ehdokkaansa Tampereen pormestariksi: Timo Hanhilahti

Perjantai 28.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Keskusta on alusta alkaen kannattanut avointa kansanvaalia pormestarin valinnassa.

 

Se ei kuitenkaan ole nykyisen lainsäädännön mukaan mahdollista. Tämän vuoksi Keskusta on ottanut periaatteellisen kannan jo keväällä, että kunnallisvaaleissa tamperelaisilla on tiedossaan Keskustan pormestariehdokas.

 

Julkistimme pormestariehdokkaamme eilen klo 10.00 järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.timohanhilahti

 

Ehdokkaamme Tampereen pormestariksi on nykyinen apulaispormestari Timo Hanhilahti.

 

Timo Hanhilahti on 57-vuotias maatalous- ja metsätieteiden maisteri (MMM). Hän on opiskellut Helsingin Yliopistossa ympäristötieteiden opintosuunnalla pääaineenaan maankäytön ekonomia.

Apulaispormestari Timo Hanhilahti on Suomen pitkäaikaisin apulaispormestari, sillä hän on ollut nykyisessä tehtävässään vaalikauden alusta alkaen.

 

Tunnen Timo Hanhilahden henkilökohtaisesti yli neljän vuoden ajalta ja hän on yksi niistä työ- ja politiikkakavereista, joiden esiintyessä voin olla turvallisin mielin.

 

Hanhilahden esiintyminen eilen aamulla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa vahvisti käsitystäni hänen vakuuttavuudestaan.

 

Laadimme pormestariehdokas Timo Hanhilahden johdolla Keskustan pormestariohjelman 2012.

 

Tiedotustilaisuudessa julkistettu pormestariohjelman kärki koostuu viidestä asiakokonaisuudesta. Tulemme Hanhilahden johdolla täydentämään Keskustan pormestariohjelmaa lähipäivinä.

 

Nyt julkistettu pormestariohjelman kärki on tässä:

 

******

 

KESKUSTAN PORMESTARIOHJELMA 2012: Viisi pääkohtaa

 

 
 1. YRITYKSET OVAT KAUPUNGIN TÄRKEIN VOIMAVARA


Elinkeinopolitiikkaan tarvitaan aktiivista otetta. Kaupungin on oltava paljon aktiivisempi ja tehokkaampi yrittämisen edistämisessä ja uusien työpaikkojen luomisessa Tampereelle.

Yrityksille on pystyttävä tarjoamaan tarkoituksenmukaista tonttimaata ja yritystilaa sekä toimiva infrastruktuuri.

Nykyisten työpaikkojen turvaaminen ja uusien luominen ovat elinehto kaupungin vetovoiman kehittämiselle.

 

 
 1.  TEHOA KAUPUNKIKONEESEEN

 

Tampereen kaupungin teknisissä palveluissa suoritettiin rakenteellinen muutos jolla saavutettiin n. 10 %:n kustannussäästö palveluista tinkimättä. Vastaava säästö esim. sosiaali- ja terveyspuolella merkitsisi 60 miljoonaa euroa eli kahta (2) prosenttiyksikköä tuloveroprosentissa.

Rakenteellinen selvitystyö ja sen jälkeiset toimenpiteet on tehtävä koko kaupunkiorganisaatiossa teknisen puolen tapaan myös tilaajaryhmässä sekä konsernijohdossa viimeistäkin apulaispormestaria ja johtajaa myöten.

 

 

 1. SAMAA KAUPUNKIA LAIDASTA LAITAAN

 

Vetovoimainen ja viihtyisä kaupunkikeskusta on kaikkien etu. Keskusta-alueeseen kannattaa panostaa.

Kaikessa toiminnassa pitää muistaa, että samaa Tamperetta on Lentävänniemestä Hervantaan ja Teiskoon. Asukkaat ovat samanarvoisia asuinpaikasta riippumatta. Asukkaat itse valitsevat asuinpaikkansa kaupungin alueella. Ponnisteluja tonttitakuun toteuttamiseksi pitää voimistaa.

 

 

 1. LIIKENNE SUJUVAKSI – OLO VIIHTYISÄKSI

 

Liikenneympäristössä keskeisin parannuksen tarve on asuinalueiden katuympäristön kunnon kohentaminen.

Hämeenkadun merkitys kevyt- ja joukkoliikennepainotteisena kaupallisena valtasuonena kasvaa, jonne myös henkilöautoilla pitää olla vapaa pääsy.

Sujuvan ja laadukkaan joukkoliikenteen pitää palvella koko kantakaupungin aluetta.

Ratikka on mahdollinen, jos sitoudutaan koko joukkoliikenteen laatukäytäväverkon laajuiseen ratikkaverkkoon. Ratikkapäätös vaatii, että tiedetään miten investointi rahoitetaan. Muussa tapauksessa toteutusvaihtoehdoksi etsitään joku muu ekologisesti kestävä joukkoliikennemuoto.

 

 

 1. KUNTANAAPURIT OVAT KUMPPANEITA

 

Yhteistyötä ja kumppanuutta naapurikuntien kanssa on syytä tiivistää ja aktivoida. Kunnallisia palveluita voidaan tarjota kuntarajan yli esim. Pirkkalan suunnassa.

Teknisen tuotannon alueella voidaan harkita yhteistä kuntarajat ylittävää liikelaitosta tai osakeyhtiötä.

Kaavoitustyötä voidaan suorittaa yhteisenä, hajautettuna työyhteisönä ja esim. viranomaispalveluja voidaan tuottaa seudullisesti.

Kuntien välisen yhteistyön pitää perustua vapaaehtoisuuteen. Aikaa myöten yhteistyö tuottaa sellaisen tuloksen kuin se ansaitsee. Jokainen kunta tekee itsenäisesti omat ratkaisunsa kuntarakenneasiassa.

 

 

Timo Hanhilahti

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n pormestariehdokas kunnallisvaaleissa 2012

 

*******


Tiedotusvälineiden puolelta Keskustan pormestariehdokkaan nimeäminen ja pormestariohjelmamme saivat positiivisen vastaanoton.

 

Keskustan roolina on olla edelläkävijä.

 

Viime presidentinvaalien Tampereen kolmanneksi suurimpana puolueena eilen kertomamme uutinen on osoitus Keskustan merkittävästä roolista Tampereen kunnallispolitiikassa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Tampereen Keskusta, www.tampereenkeskusta.fi, Timo Hanhilahti, pormestariehdokas Timo Hanhilahti, apulaispormestari Timo Hanhilahti. Keskustan pormestariohjelma 2012. Tampereen Keskustan pormestariohjelma 2012,

Kylmää kyytiä kokoomukselle, demareille ja vihreille!

Keskiviikko 26.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Kunnallisvaalien paneelikeskustelut alkoivat Tampereella eilen, kun...

 

Aamulehden kuntavaalikiertue 2012

 

...aloitti kunnallisvaalien paneelisarjan.

 

Tilaisuus alkoi ravintola Ziberiassa klo 18.00 ja sen piti päättyä klo 20.00, mutta mielenkiintoiset keskustelut jatkuivat ennakoitua pidempään.

 

 

ziberia1

 

Keskustelua johdattelivat Aamulehden päätoimittaja

Jouko Jokinen

 

ziberia2

 

 

…ja Aamulehden uutispäällikkö Sari Torvinen.

 

 

ziberia3

 

 

On selvää, että paneelin kokeneimmat osanottajat pääsivät ääneen eniten, sillä heillä oli myös kaupunkilaisia kiinnostavia mielipiteitä runsaasti.

Tässä vasemmalta Leena Kostiainen (kok), Sanna Marin (SDP), Timo Hanhilahti (kesk) ja Olli-Poika Parviainen (vihr).

 

On annettava tunnustus myös perussuomalaisia edustaneelle Tiina Elovaaralle, joka jysäytti yhdessä SDP:n Sanna Marin´n kanssa illan toisen uutispommin.

 

*******

 

Paneelin todellinen jysäys oli salintäyteisen yleisön vastaus seuraavaan kysymykseen:

 

Miten hallituksen ajama kuntauudistus pitäisi ratkaista Tampereella?


ziberia4

 

Ounastelin, että yleisön vastaukset kysymykseen jakaantuvat varsin tasan eri vaihtoehtojen kanssa, mutta lähes 70 % tilaisuuden yleisöstä vastasi, että kuntauudistus pitää Tampereella ratkaista itsenäisten naapurikuntien yhteistyötä kehittämällä!

Kuntaliitos naapurikunnan tai –kuntien kanssa sai ainoastaan 13,9 %:n kannatuksen ja lähes yhtä heikoksi jäi suur-Tampereen suosiota kyselleen vaihtoehdon kannatus.

 

Paneeliyleisön kannanotto oli suuri pettymys kokoomukselle, SDP:lle ja vihreille, jotka ovat väkisin ajamassa suur-Tampereen luomista.


Pitää muistaa, että tulos on tamperelaisten vastaus kuntaliitossuunnitelmiin - millaisia tuloksia syntyykään Tampereen kehyskunnissa? Sen näemme lähipäivinä.


Tampereen yli-innokkaat virkamiehet saivat suur-Tampere -kohkaamiselleen oikein kunnolla turpaan!

 

On selvää, että kyselyn tulokset on Tampereen kokoomuksen, demareiden ja vihreiden toimesta kerrottu välittömästi Jyrki Kataiselle, Jutta Urpilaiselle ja Ville Niinistölle. Joko tänään kuulemme kuntaliitospuolueiden johdolta uusia linjauksia kuntauudistuksen tiimoilta?

 

 

ziberia5

 

SDP:n Sanna Marin osoitti kokemattomuutensa, kun hän saliyleisön äänestystuloksen julkistamisenkin jälkeen vielä ainoana panelistina puolusti suur-Tamperetta. Kokoomuksen Leena Kostiainen osasi olla ääneti ja ei siten ryhtynyt puolustamaan Jyrki Katainen ja Henna Virkkusen kuningasajatusta.

Kuvasta nähdään, että Keskustan Timo Hanhilahdella on mukava olo, kun Keskustan ajama linja on juuri saanut saliyleisöltä vankkumattoman tuen.

 

******

 

Mainitsin juttuni alussa, että tilaisuudessa kuultiin toinenkin jymyuutinen.

 

Jymyuutinen koskee sitä, että SDP:n Sanna Marin ja perussuomalaisten Tiina Elovaara ainoina panelisteina kannattivat Tampereen veroprosentin nostamista.

 

SDP:ltä veroprosentin korottamisvaatimuksen vielä jotenkin ymmärtää, sillä SDP:n kannattajat ovat tunnetusti veroja ja veronmaksamista rakastavia, mutta se oli todellinen yllätys, että myös Tampereen perussuomalaiset ovat valtaanpäästyään valmiit kasvattamaan tamperelaisten verorasitusta.

 

Kiitokset Tiina Elovaaralle ja Sanna Marin´lle, että kerroitte puolueidenne veronkorotussuunnitelmat jo nyt!

 

 

Kiitän Aamulehteä hienon tilaisuuden järjestämisestä. Tamperelaiset saivat sen avulla mainion lähdön alkaa seurata kunnallisvaalitaistelun viime viikkoja.

Tilaisuudessa esille tulleet seikat vahvistivat Keskustan asemia, jotka Tampereella jo ennen tilaisuuttakin olivat vahvat!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehden kuntavaalikiertue 2012, suur-Tampre, suur-Tampere kariutumassa, kylmää kyytiä, kylmää kyytiä kokoomukselle, kylmää kyytiä demareille, kylmää kyytiä SDP:lle, kylmää kyytiä vihreille,

Alihankinta 2012 - vain yksi puuttui

Maanantai 24.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettiin 18.- 20.9.2012 kansainväliset Alihankinta-messut.

 

Messualueen paikoituspaikat eivät koskaan ole olleet yhtä täynnä kuin nyt.

 

Messuilla oli lukemattomia näytteilleasettajia ja merkille pantavaa oli, että monet Suomen talousalueet olivat koonneet osastoilleen alueen yrityksiä. Kunnat tekivät siis itseään ja alueellaan sijaitsevia yrityksiä tunnetuiksi yhteisvoimin.

 

Tampereen elinkeinoasiamies loisti poissaolollaan. Syy on yksinkertainen, sillä Tampereella ei ole elinkeinoasiamiestä!

 

Tredea Oy:n osastolla yritettiin epätoivoisesti luetella Tampereen elinkeinotoiminnasta vastaavia henkilöitä, mutta perin huonolla menestyksellä. Heitä ei kerta kaikkiaan ole!

 

Tampereen ykkösluokan iso hanke on, että Tampereelle perustettaisiin elinkeinoasiamiehen toimi.


Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö on puuttunut asiaan järeällä keinolla, sillä Keskustan valtuustoryhmä jätti asiaa vauhdittavan valtuustoaloitteen 17.9.2012 pidetyssä kaupunginvaltuuston kokouksessa.


Aloite kuuluu näin:


******


Valtuustoaloite elinkeinoasiamiehen saamiseksi Tampereelle.                                                                          

 

Yrittäjyyden edistäminen ja yritystoiminnan edellytysten parantaminen on puhuttanut Tampereella jo kauan. On selkeä epäkohta, että Tampereella ei ole henkilöä, johon yritys voisi olla yhteydessä, kun se suunnittelee sijoittuvansa Tampereelle. Tällaista henkilöä kutsutaan useimmiten elinkeinoasiamieheksi.

Vastuut ja valtuudet jakaantuvat Tampereella useille eri toimielimille ja viranhaltijoille. Jaettu vastuu merkitsee, että vastuuta ei ole kenelläkään.

Yritysten asiointi kaupungin kanssa on hankalaa, kun asiat eivät etene. Tampereelta puuttuvan elinkeinoasiamiehen merkitys korostuu, kun naapurikunnilla tällainen on. Yritykset kärsivät ja joutuvat lähtemään naapurikuntiin, joissa asiat hoituvat. Tampere menettää työpaikkoja ja verotuloja.

Yrityshankinnan asiantuntemus pitää olla kaupungilla ja se pitää olla yritysten käytössä yhden luukun periaatteella ja niin, että asiat lähtevät joutuisasti rullaamaan. Elinkeinoasiamies olisi tätä tehtävää varten.

Esitämme, että Tampereelle perustetaan elinkeinoasiamiehen toimi. Jotta esitys ei lisäisi henkilöstökuluja, ehdotamme, että tilaajajohtajan virka vastaavasti lopetetaan.

 

Keskustan Tampereen valtuustoryhmä

*******

Toivon, että valtuustoryhmämme esitys saa vastakaikua ja Tampereelle saadaan elinkeinoasiamies!

-Esko Erkilä-


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alihankinta-messut, Alihankinta 2012, Pirkka-halli, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Tredea, Tredea Oy, Tampereen elinkeinoasiamies, elinkeinoasiamies, elinkeinoasiamies Tampereelle, Keskustan valtuustoryhmä Tampereella, Tampereen Keskusta,

Keskustan kunnallisvaaliehdokkaiden määrä Tampereella kohosi kaikkien aikojen suurimmaksi

Keskiviikko 19.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Kunnallisvaaliehdokkaiden ilmoittamisaika kuntien Keskusvaalilautakunnille päättyi eilen klo 16.00.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n vaaliasiamiehenä sain hoitaa ehdokaslistamme Tampereen Keskusvaalilautakunnalle. Teimme sen kaksivaiheisesti eli veimme pääjoukon ehdokassuostumukset Keskusvaalilautakunnalle jo maanantaina ja täydensimme listaa vielä eilen.

 

Olen tyytyväinen Keskustan menestymiseen ehdokasasettelussa, sillä pääsimme Tampereella kaikkien aikojen suurimpaan ehdokasmäärään.

 

Keskustan listoille asettui ehdokkaita kaikkiaan 62 henkilöä eli kolme enemmän kuin edellisellä kerralla vuonna 2008!

 

Keskustan ehdokkaiksi oli todellista pyrkyä kahtena viimeisenä päivänä, sillä silloin saimme kirjata ehdokkaiksi ilmoittautuvien ryntäystä kiireen kanssa.

 

VTT Paavo Väyrysen mainio menestyminen Tampereella presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella, puheenjohtaja Juha Sipilän vakuuttava esiintyminen Tampereella järjestetyissä tilaisuuksissa ja Keskustan valtakunnallisen politiikan onnistuminen olivat syitä hyvään ehdokastilanteeseemme.

 

Apulaispormestari Timo Hanhilahden onnistuminen tehtävässään toi useita uusia ehdokkaita Keskustan listoille.

 

Tässä luettelo niistä Keskustan kunnallisvaaliehdokkaista, joiden suostumuksen sain olla viemässä Tampereen Keskusvaalilautakunnalle maanantaina ja tiistaina:

 

 

Aaltonen

Tarmo

automaatioteknikko, yrittäjä

 

Alatalo

Mikko

kansanedustaja, yrittäjä

 

Alatalo

Seija

koulunkäyntiavustaja

 

Back

Eva-Lisa

tutkimushaastattelija

(sitoutumaton)

Erkkilä

Esko

raaka-ainepäällikkö, agrologi

 

Hanhilahti

Timo

apulaispormestari

 

Hanhilahti

Vilhartti

yhteiskuntatieteiden ylioppilas

 

Heikkilä

Lauri

opiskelija

 

Hieta

Risto

myymäläpäällikkö

 

Hirvenoja

Arja

vahtimestari, järjestyksenvalvoja

 

Hirvenoja

Tiina

opiskelija, myyjä

 

Härkönen

Aira

yrittäjä, omaishoitaja

 

Jalonen

Jussi

fil.lis., historiantutkija

 

Jonoff

Johannes

pääsihteeri, seniori

 

Juntunen

Mervi

mielenterveyshoitaja

 

Juva

Antti

diplomi-insinööri, kehittämispäällikkö

 

Järvinen

Matti

rakentaja, yrittäjä

 

Kangas

Arja-Liisa

kouluttaja, kiinteistönvälittäjä

 

Karhunen

Jorma

yrittäjä, tv-kuvaaja

 

Karinkanta

Mervi

markkinointiassistentti

 

Karjalainen

Marja

yrittäjä

(sitoutumaton)

Karppila

Iina

opiskelija

 

Karvonen

Juha

agronomi, lääkäri

 

Kauppila

Reijo

valtiotieteen tohtori, psykologi

(sitoutumaton)

Kiili

Kalle

tuotekehitysinsinööri, luottamushenkilö

 

Kiiski

Anna

toimistosihteeri

 

Koppanen

Mikko

insinööri, tekninen asiantuntija

 

Kotti

Anne

myyntipäällikkö

 

Kuitunen

Jorma

yrittäjä

 

Leppänen

Jenna

opiskelija

 

Mattila

Jukka

automaatioinsinööri (AMK)

(sitoutumaton)

Mattila

Titta

yrittäjä, sosiaalikasvattaja

 

Mikkonen

Matleena

hall. yo., opiskelija

 

Minkkinen

Tuula

psykologian tohtori

 

Moilanen

Raija

sairaanhoitaja, järjestöpäällikkö

 

Mäki-Korte

Timo

eläkeläinen

 

Mäkinen

Terhi

diplomi-insinööri, HR-kouluttaja

 

Mäki-Tanila

Eero

kuntajohtaja, HM

(sitoutumaton)

Männistö

Ritva-Liisa

toiminnanjohtaja

 

Nurminiemi

Sulo

lihamestari

 

Ollinkoski

Seppo

metallimies, eläkeläinen

 

Paldanius

Niilo

työnjohtaja

 

Pitkänen

Ari

hortonomi, ostaja

 

Porola

Sanna

Sales and Project Controller

 

Puhakka

Tomi

opiskelija

 

Railo

Ville

kouluttaja

 

Rajasalo

Anne

ravintolatyöntekijä

 

Rajasalo

Jari

reaktoriasentaja

 

Rantaviita-Tiainen

Anna-Kaarina

merkonomi, kaupunginvaltuutettu

 

Roth

Joakim

opiskelija, hall. yo

 

Räihä

Tuomo

kuntajohtaja, HM

 

Saarimaa

Timo

taksiautoilija

 

Taivalsalmi

Timo

yleislääketieteen erikoislääkäri

 

Tapaninaho

Jorma

eläkeläinen

 

Tarkkonen

Jouko

yrittäjä

 

Trauss

Mickael

opiskelija

(sitoutumaton)

Tukia

Timo

konesähköasentaja

 

Tuokko

Eeva

filosofian tohtori

 

Uluöz

Kenan

parturi

 

Valorinta

Jari

osastolääkäri

 

Wigelius

Kirsti

yrittäjä

(sitoutumaton)

Vuorinen

Mia

talouspäällikkö

 

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n vaalipäällikkönä kiitän kaikkia Keskustan listoilta kaupunginvaltuustoon pyrkiviä kunnallisvaaliehdokkaitamme ja toivotan Teille menestystä vaalikampanjassanne.

 

Olosuhteet ovat meille otolliset saavuttaa tavoitteeksi asettamamme kuuden kaupunginvaltuutetun valtuustoryhmä! Kaikki sen yli tulevat valtuustopaikat ovat extraa, mutta hyvin tervetulleita ja ansaittuja nekin!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry, Keskustan kunnallisvaaliehdokkaat Tampereella 2012, Paavo Väyrynen, Juha Sipilä, Timo Hanhilahti,

Käsittämätöntä tehottomuutta

Maanantai 17.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontuu 67 kaupunginvaltuutetun voimin tänään eli 17.9.2012 klo 17.00 toteamaan kahden Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen saaneen lainvoiman, lyö leimansa yhteen kaava-asiaan ja toteaa, että Vihreän valtuustoryhmän valtuustoaloite aurinkoenergian käyttöönotosta Vuoreksen koulukeskuksessa ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin!

 

Voisiko turhempaan kokoustamiseen tamperelaisten rahoja tuhlata?

 

Miksi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ei peruuttanut täysin turhaa kokousta?

 

Ymmärrän, että kunnallisvaalien alla puolueet tarvitsevat kipeästi niitä kymmenyksiä, joita kaupunginvaltuutetut joutuvat maksamaan raskaista kokouksistaan puolueilleen. Suurille puolueille yhden kokouksen kymmenyksistäkin kertyy mukava summa, jolla sitten taas pystyy vakuuttamaan äänestäjille, että kuinka maireaa elämä on vaalien jälkeen, jos äänestät meitä.

 

Kaupunginvaltuuston kokouksen järjestäminen neljän läpihuutojutun vuoksi kuvastaa sitä tehottomuutta, joka Tampereen kaupungille on luonteenomaista.

 

Hallinnon ja päätöksenteon tehottomuus on karmeata, kun julkisuuteen samaan aikaan kerrotaan, että Tampereen veroprosenttia pitäisi korottaa 20,5 prosenttiin eli 1,5 %-yksiköllä. Aikoinaan luvattiin, että veroprosentin korottaminen 18 prosentista 19 prosenttiin on väliaikainen.

 

Vain Tampereen päätöksentekojärjestelmä voi toimia näin?


Peräänkuulutan jonkun Tampereen kaupungin virkamiehen selvittämään vaikkapa Aamulehden kautta, että kuinka paljon maksaa tänään pidettävä kaupunginvaltuuston kokous.


Kyse ei ole pikkusummasta ja sen vuoksi tamperelaisten pitäisikin saada se tietää.

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kaupunginvaltuusto, Tampereen kaupunginvaltuusto 17.9.2012,

Huippu-urheilijat yritysten menekinedistäjinä

Maanantai 3.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Raskaskonealan suurkatselmus – FinnMETKO2012 – järjestettiin Jämsässä 30.8 – 1.9.2012.

 

Osallistuin näyttelyyn nyt vasta ensimmäisen kerran, vaikka kyseessä olikin jo 14. METKO-näyttely.

 

Näyttelystä on enemmänkin kerrottavaa ja kommentoitavaa, mutta keskityn tässä jutussani otsikkoaiheeseen eli huippu-urheilijoiden panokseen yritysten menekinedistäjinä.

 

On heti todettava, että arvostan niitä yrityksiä, jotka osaavat tehdä yhteistyötä huippu-urheilijoiden kanssa. Arvostan korkealle myös niitä huippu-urheilijoita, jotka pystyvät yhteistyöhön menestyvien yritysten kanssa!

 

Näin METKO:ssa kaksi hienoa esimerkkiä huippu-urheilijoista Suomessa sijaitsevien yritysten menekinedistäjinä:

 

metko1

 

Lännen –osastolla esiintyivät ralliautoilija Jari-Matti Latvala (vasemmalla) sekä hänen kartanlukijansa Miikka Anttila. Heitä haastatteli vuoden 2010 Fitnessmalli Janni Hussi ja sujuvasti haastattelikin.

 

 

metko2kaisamakarainen

 

John Deere Foresty Oy:n osastolla isoa ajokonetta käytti sekä jakoi nimikirjoituksiaan ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.

Satuin Deeren osastolle vasta silloin, kun Kaisa Mäkäräinen oli jo saamassa kuormauspuuhansa valmiiksi ja en heti osannut tunteakaan, että kuka tämä sujuvasanainen koneenkäyttäjä on.

Vasta Kaisan nimikirjoitusvaiheessa tunsin, että kyseessähän on Kaisa Mäkäräinen!

 

 

metko3jarimattilatvala

 

Jari-Matti Latvala vahvisti Janni Hussin haastattelussa pienen uutisenkin eli sen, että hän ja hänen managerinsa Timo Jouhki käyvät vakavia neuvotteluja Volkswagenin kanssa Jari-Matin siirtymisestä Volkswagen Motorsportin –tehdastalliin jo ensi vuonna.

Latvala tosin painotti, että hänen yhteistyönsä Fordin kanssa on sujunut hyvin ja olisi vaikeaa lopettaa yhteistyö nykyisen työnantajan kanssa.

 

 

metko4

 

Jari-Matti Latvalan kartanlukija Miikka Anttila kertoi, että rallin MM-sarjan ajaminen merkitsee pitkiä poissaoloja kotoa.

 

Johtuu varmaan osittain työhistoriastani, mutta arvostan Kaisa Mäkäräistä, Jari-Matti Latvalaa ja Miikka Anttilaa siitä, että he pystyvät tuomaan lisäarvoa yhteistyökumppaneilleen.

 

Olen varma, että nämä kolme sujuvasanaista huippu-urheilijaa pystyvät tulevaisuudessa toimimaan yrityselämän palveluksessa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: FinnMETKO2012, Metko2012, Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila, Janni Hussi, Fittness-malli Janni Hussi, Kaisa Mäkäräinen, Lännen, John Deere, John Deere Foresty, John Deere Foresty Oy,

Pirkanmaan kylätoimintakeskus Heiska Hämeenkyrössä ja lähiruoka - mainiosti yhteensopiva pari!

Sunnuntai 12.8.2012 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti, Ahlmanin ammattilaitos ja Parasta Pöytään Pirkanmaalta lähiruokahanke järjestivät Pirkanmaan kylätoimintakeskus Heiskalla Hämeenkyrössä Läheltä hyvää –tapahtuman 10.8.2012. Tapahtuman teemana oli tulla nauttimaan lähialueen antimista!

 

Osallistuin vaimoni kanssa kiireisistä puutarhatöistä huolimatta mielenkiintoiseen tapahtumaan.

 

Tilaisuuden juontajana toimi Aimo Kokkola Pälkäneen Laitikkalasta. Tunnen Kokkolan tilan vankkana sikatilana takavuosilta, mutta nykyisin Aimo-isäntä taitaa olla luopunut sikataloudesta.

 

Kokkolan ohella Läheltä hyvää –tapahtumassa esiintyi kukkaistyttö Ulla Valanto.

 

Kukkaistytön valinnan vuodeksi 2012 on tehnyt raati, johon kuuluivat Tampereen Anttilan tavaratalojohtaja ja Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen jäsen Maarit Kurtén, Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen puheenjohtaja Mirko Lännenpää, Moron tuottaja Jari Mylläri sekä Kukkaistyttö 2011 Tuuli Kuusipalo.

 

 

lahi1

 

 

Heiskan Läheltä hyvää –tapahtuman luonne oli, että tuottajat olivat pystyttäneet myyntikojuja, joista oli ostettavissa kaikenlaista lähellä tuotettua.

Tapahtumakentän keskellä oli penkkejä ja pöytiä, joiden äärellä pystyi tapaamaan tuttuja sekä nauttimaan tarjolla olleita tuotteita.

 

 

lahi2

 

 

Heiska ry:n hallituksen jäsen Kauno Perkiömäki (oikealla) koppasi kukkaistyttö Ulla Valannon kainaloonsa ja kukkaistytön vierellä myhäili Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius sekä Heiska ry:n puuhamies Jarmo Puntalo.

 

 

lahi3

 

Myös Hämeenkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Maria Härkki-Santala oli tapahtumassa mukana ja tässä hän keskustelee Antero Aleniuksen sekä Jarmo Puntalon kanssa.

 

 

lahi4

 

Tilaisuuden juontaja Aimo Kokkolalla oli käytössään langaton mikrofoni ja aiheutti tiettyjä haasteita seurata, että missä ja kenen kanssa kulloinkin juontaja keskusteli - oli oltava varuillaan, että ei joutunut haastateltavaksi! 

Tässä Kokkola jututtaa Heiska ry:n hallituksen puheenjohtaja Aarre Taipaletta.

 

 

lahi5

 

 

Heiskan Tallituvassa riitti tungosta, sillä siellä oli monta mielenkiintoista lähiruokaa tarjoavaa myyjää.

 

 

lahi6

 

Maa- ja kotitalousnaisten huipputuote oli ruisleivän juuren myyminen.

 

 

lahi7

 

 

Ruisleivän juurta myytiin pienissä muovirasioissa ja rasian hinta oli 4,00 euroa.

 

 

lahi8

 

Lähes mökkinaapurissamme sijaitseva Suojärven Suklaatila oli mukana tapahtumassa omalla osastollaan.

Olen saanut seurata Suojärven Suklaatilan kehittymistä yrityksen alkumetreiltä saakka. 

Oikeastaan olen seurannut tilanteen kehittymistä jo ennen yrityksen perustamista, sillä Suojärven navetta oli joskus parisenkymmentä vuotta sitten alkuperäistarkoituksessaan, mutta nyt se on moderni elintarviketehdas. Noudin joskus alkuperäistarkoituksessa olleelta Suojärven tilalta karjanlantaa mökkiviljelystemme kasvun perustaksi!

On hienoa, että Katja Järvenpää kiertää edelleen lähiseudun markkinatapahtumia, vaikka hän onkin saanut miehensä Tomi Järvenpään kanssa rakennettua kattavan dealer-verkoston lähes koko Suomen alueelle!

 

Kannattaa tutustua Suojärven Suklaatilan nettisivuihin eli www.suklaatila.fi. Sieltä löytää kotipaikkakuntansa tai sitä lähinnä sijaitsevan Suojärven Suklaatilan jälleenmyyjän!

 

Nettisivuilta aistii, että Tomi Järvenpää on viestinnän ammattilainen!

 

 

Kiitokset Heiskalle, Aamulehdelle, Ahlmanille sekä Parasta Pöytään Pirkanmaalta –hankkeelle tärkeän asian eli lähiruuan edistämisestä!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Kylätoimintakeskus Heiska, Heiska, Heiska Hämeenkyrö, Hämeenkyrön Heiska, Kukkaistyttö 2012, Aimo Kokkola, Ulla Valanto, Suojärven Suklaatila, Parasta Pöytään Pirkanmaalta,

Yli sata osanottajaa yhdestätoista eri maasta osallistui Tapahtumien Yössä MSL-Tampereen järjestämään pärekorinheittokisaan Tampereen Keskustorilla

Lauantai 11.8.2012 - -Esko Erkkilä-

Maaseudun Sivistysliiton Tampereen opinto- ja kulttuuriyhdistys ry järjesti torstaina 9.8.2012 Tampereella Tapahtumien Yössä tempauksen, joka sai ennennäkemättömän suosion.

 

Järjestimme Keskustorilla Raatihuoneen edustalla pärekorinheiton näytöskilpailun, johon kaikki halukkaat saivat osallistua.

 

Tempauksemme sai suuren suosion, sillä osanottajia oli 114 heittäjää, joista 109 heitti pärekoria ensimmäisen kerran elämässään. Heittosuorituksia kirjattiin 121, sillä jotkut kokeilijat halusivat ottaa tarkemmin tuntumaa pärekorinheittoon. Jokaisella oli käytettävissään kaksi heittoa, joten pärekori lensi torilla yli 240 kertaa!

 

Voimme myös todeta, että MSL-Tampere laajensi toimintaansa vahvasti kansainväliseen suuntaan, sillä heittäjät edustivat yhtätoista eri maata!

 

pare1

 

Pärekorinheittokisan avausheiton heitti apulaispormestari  Timo Hanhilahti ja hyvin heittikin, sillä tulokseksi mitattiin 10,62 metriä!

 

 

pare2

 

MSL-Tampereen pärekorinheittojaoston puheenjohtaja Jouni Koskela – jonka hallussa on pärekorinheiton maailmanennätys 18,57 metriä – luovutti apulaispormestari Hanhilahdelle pienoispärekorin muistoksi hienosta avausheitosta!

 

 

pare3

 

Pärekorinheitto on MSL-Tampereen kehittämä laji, jossa kilpaillaan kaksisankaisen peräkorin heittämisestä mahdollisimman pitkälle. 

Lajissa järjestetään MM-kisat joka vuosi ja ne järjestetään pärekorien kehdossa eli Porin torilla. Järjestelyistä vastaavat Satakunnan Viikko ja MSL-Tampere.

 

pare4

 

Kisaa oli parhaimmillaan seuraamassa n. 400 katsojaa ja kaikkiaan kaksituntisen kisan katsojamäärä ylitti tuhat innostunutta katsojaa.

 

 

pare5

 

Pärekorinheiton tuloksista pidetään maailmatilastoa ja sen kahdennensadannen tuloksen saavutti Antero Hiltunen Kuusamosta. Hiltusen tulos oli hieno 11,28 metriä!

Kuvasta huomataan, että pärekorinheitossa pätee sama ilmiö kuin tennisottelussa - katsojat seuraavat pelivälineen, tässä tapauksessa heittovälineen liikettä!

 


pare6

 

Antero Hiltunen sai erikoispalkinnon ja sen luovutti hänelle lajin hallitseva maailmanennätysmies Jouni Koskela.

 

 

pare7

 

Näytöskisan pisimmän heiton heitti Jarno Yliniemelä tuloksella 14,77 metriä. Tulos on ylämäkeen heitettynä kunnioitettava.

 

 

pare8

 

Jouni Koskelan nimissä oleva maailmanennätystulos 18,57 metriä ei ollut kisan aikana hetkeäkään uhattuna…

 

 

pare9

 

…ja myös lempääläläisen Helmi Hopun nimissä oleva naisten maailmanennätystulos ei ollut illan aikana edes miesten uhkaama.

 

 

pare10

 

Naisten maailmanennätystuloksen haltija Helmi Hoppu esiintyi kisassa, mutta ei nyt pystynyt hätyyttelemään omissa nimissään olevaa maailmanennätystä.

 

 

Erityisen ilahtuneita olemme, että nuoret ja lapset olivat innokkaita kokeilemaan pärekorinheittoa.

 

Tässä muutamia esimerkkejä nuorimpien heittotyyleistä:

 

 

pare11

 


 

pare13

 

 

 pare14

 pare15

 

 


pare16

 

 


pare17

 

 


pare18

 


 

pare19

 


 

pare20

 

 


pare21

 

 


pare22

 

 

 

 

pare24

 


 

pare25

pare26

pare27

****

pareannakaisa

 

Kilpailun erään viimeisimmistä heitoista heitti Tampereen kaupunginvaltuuston Vihreän valtuustoryhmän jäsen, poliisi ja yhteiskuntatieteiden maisteri Anna-Kaisa Heinämäki. 

Keskustalainen Tarmo Aaltonen (oikealla) kannustaa Anna-Kaisaa oikein tosissaan!

 

*****

 

Aamulehden toimittaja Vilma-Lotta Lehtinen poikkesi kisapaikalla ja myös hän osallistui kilpailuun. Vilma-Lotta heitti hyvän tuloksen 8,71.

 

Hän kirjoitti tempauksestamme Aamulehden sähköiseen versioon seuraavanmoisen jutun:

 

 

 

Villi meno Keskustorilla: Kori lensi kansanmusiikin tahdissa


Tampereen Keskustorilla oli torstai-iltana villi meno. Irkkupoljentoista kansanmusiikkia soittava Kansahölömö tanssitti yleisöä menevällä musiikillaan. Paikalla oli ainakin sata ihmistä.

Kansahölömö tahditti myös pärekorinheittokisaa. Kori lensi pisimmälle Jarno Yliniemelän kourasta, kunnioitettavat 14 metriä ja 77 senttimetriä. Maailmanennätys miehillä on 18 metriä ja 57 senttimetriä, naisilla vastaava ennätys 14 metriä ja 99 senttimetriä.

Yliniemelä oli kisassa mukana ensimmäistä kertaa, ja kommentoi ennätysheiton jälkeen, että voittajafiilis on.

Ennätystä pääsi rikkomaan Raatihuoneen edessä iltayhdeksään asti. Kilpailu on Maaseudun sivistysliiton kulttuuri- ja opintoyhdistyksen Tampereen jaoston järjestämä. Puheenjohtaja Esko Erkkilä arvioi, että kisaa on ollut seuraamassa parhaimmillaan 400 ihmistä yhtä aikaa.

 

Kiitän kaikkia heittäjiä, heittäjien huoltojoukkoja, katsojia ja MSL-Tampereen järjestäjäjoukkoja hienon tilaisuuden läpiviennistä!

 

On hienoa, että osaamme tehdä kulttuuria hymynkare suupielessämme!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MSL-Tampere, pärekorinheitto, Tapahtumien Yö 2012, Timo Hanhilahti, Jouni Koskela, Anna-Kaisa Heinämäki, Satakunnan Viikko, Porin tori, Antero Hiltunen, Jarno Yliniemelä, Helmi Hoppu,

Karhen Markkinat olivat karhelaisten voimannäyte

Sunnuntai 1.7.2012 - -Esko Erkkilä-

Karhe on kylä Viljakkalassa. Se sijaitsee Viljakkalan kirkonkylältä Ylöjärvelle ja edelleen Tampereelle menevältä tieltä Hirvilahdessa erkaantuvan ja Kyrönlahteen päätyvän tien varrella.


Viljakkalan Karhella sijaitsevan Karhen koulun vanhempainyhdistyksen - Karhen Koulun Vanhemmat ry – vuosittain viikko Juhannuksen jälkeen järjestämät markkinat ovat todellinen kyläläisten yhteinen voimannäyte.

 

Tänä vuonna markkinapäivä oli kesäkuun viimeinen päivä ja väenpaljous markkinoilla ennenkuulumaton.

 

 

karhekyltti

 

Viljakkalasta Karhen keskustaan tultaessa tie näytti autiolta ja tyhjältä,…

 

 

karheautopaljous

 

…mutta tiennyppylän jälkeen autojen jono Karhen koulua lähestyttäessä oli tien molemmin puolin melkoinen.

 

 

karhemainokset

 

Koulun urheilukentän teräsaitaan kiinnitetyt mainokset olivat tehonneet, sillä urheilukenttä oli täynnä myynti- ja esittelykojuja sekä innokasta yleisöä.

 

karhetoimihlot

 

Markkinoiden kuuluttajana ja juontajana toimi Juhani Malkamäki, jos on tässä Info-pisteellä yhdessä vanhempainyhdistyksen rahastonhoitajan ja yhdistyksen nettiasioista vastaavan Marianne Rinneheimon kanssa.

 

karheyleiso1

 

Kuulin useammankin näytteilleasettajan kiittelevän Karhen Markkinoiden järjestelyjä. 

Kun näytteilleasettajat aamulla saapuivat paikalle, oli heidän varaamansa paikat merkitty siististi kalkkiviivoilla ja sen lisäksi jokaisella paikalla oli näytteilleasettajan nimikyltti. 

Monille erilaisille markkinoille ja tapahtumiin osallistujana osaan arvostaa sitä, että omaa maksettua ja erikseen luvattua näyttelypaikkaansa ei tarvitse etsiskellä ja vielä vähemmän, että siitä tarvitsisi ”taistella” muiden näytteilleasettajien kesken. 

Toivottavasti yhden ja toisenkin markkinoiden järjestäjät tekevät opintomatkan Viljakkalan Karhelle!

 

 

karhevipu

 

Vipu Viljakkala ry” oli vahvasti mukana Karhen markkinoilla. 

Valittelin osastolla, että en ole ehtinyt heidän tilaisuuksiinsa, mutta jäsenmaksuni olen säntillisesti maksanut. 

Vipu on aloittanut luontotilaisuuksien sarjan ja syksymmällä ne tulevat jatkumaan. Kannattaa seurata www.vipu.fi –nettisivuja!

 

karheautohuuto

 

Karhen Markkinoiden eräs huippukohta oli Vipun järjestämä autohuutokauppa. Meklarina toimi Jukka Niittyoja.

Kolme viikkoa sitten katsastetun auton sai mielestäni huippuhalvalla, sillä uusi omistaja sai sen omakseen 310 eurolla!

 

karhetaitelijajaeero

 

Markkinoilla oli tarjolla monenlaista mielenkiintoista.

Tässä taitelija Tiina Pullinen Mouhijärveltä esittelee kangasalalaiselle Eero Tammelle maalaamiaan kattotiiliä.

Pullisen Tammelle esittelemässä tervetulotoivotustiilessä on monimielinen toteamus:

 

”Kaikki vieraat ilahduttavat - toiset saapumalla ja toiset lähtemällä!”

  

Takana näkyy samaan tarkoitukseen maalattu tiili ja sen teksti kuuluu näin:

 

”Kotimme oli siisti viime viikolla - harmi, ettet nähnyt sitä!”

 

 

karhekattotiili

 

Tiina Pullisen maalaamassa äidin keittiötä kuvaavassa kattotiilessä on vinha totuus:

”Täällä on aina kaksi päivällisvaihtoehtoa:

1.      syö

2.      ole syömättä”

 

karhepyhakoulu

 

Karhen Markkinoiden monipuolisuudesta kertoo, että lapset pääsivät siellä myös pyhäkouluun. 

Johanna Kivimäen vetämässä pyhäkoulussa Raamatun kertomuksia elävöitettiin aiheisiin liittyvillä tarrakuvilla.

 

Poliittiset puolueet olivat aktiivisina mukana Karhen Markkinoilla:

 

 karhekeskusta

Keskustan Karhen paikallisyhdistyksen osastolla Esko Arolalla ja Anita Korpilahdella riitti kiirettä, kun vastailivat yleisön esittämiin kysymyksiin.

 

karhekokoomus

 

Myös Kokoomuksella oli oma osastonsa…

 

 

karhesdp

 

…ja sama tilanne oli myös Ylöjärven demareilla.

 

 

karhekd

 

Kristillisdemokraattien Leena Hautakangas ja Veli-Matti Antila kertoivat muodostavansa liikkuvan kahden henkilön ”näyttelyosaston”.

 

 

karheyleiso2

 

Uskon, että Karhen Markkinoista jäi kaikille ns. hyvä maku suuhun. 

Tapahtuma on sellainen, että tuttuja tulee vastaan melkein joka askeleella. 

Sain muutamissa keskusteluissa taas uutta tietoa Viljakkalan ja viljakkalalaisten vaiheista. 

Markkinakokemukset, jos mitkä todistavat, että kunta on jotain paljon muuta kuin kuntarajoja ja niiden siirtelysuunnitelmia.

 

 

karhesoukonsilta

 

Koulun vieressä sijaitseva Soukon silta on kokenut vuosien saatossa monia muutoksia, mutta sen perustehtävä on säilynyt; sen yli pääsee turvallisesti Karhejärven yli joko Viljakkalan tai Kyrönlahden suuntaan.

 

Toivottavasti nyt vallassa olevat päättäjät muistavat, että syrjemmälläkin asuvat tarvitsevat palveluja.

Päättäjien on turvattava syrjäkylien palvelut.

Palvelujen turvaaminen on nykyisten päättäjien hyvä muistaa,  vaikka kokevat kuinka olevansa valtansa kukkuloilla!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Karhen Markkinat 2012, Karhen Markkinat, Viljakkala, Viljakkalan Karhe,

Eilinen blogikirjoitukseni herätti suurta mielenkiintoa!

Torstai 21.6.2012 - -Esko Erkkilä-

Kiitän kaikkia eilisen blogikirjoitukseni lukeneita ja sitä kommentoineita aktiivisuudesta esittämäni asian suhteen.

 

Sain sähköpostiviestejä, puhelinsoittoja, henkilökohtaisia kommentointeja ja poikkeuksellisen suuren määrän nettisivuillani kävijöitä kirjoitukseni ansiosta.

 

Lähetin kirjoitukseni hieman fiksattuna Aamulehdelle ja se julkaisi kirjoitukseni ”Lukijalta” –palstallaan  20.6.2012 – se varmaan osaltaan vaikutti, että nettisivuillani oli poikkeuksellisen vilkasta.

 

Aamulehtiotsikko

 

Aamulehti huomioi mielipidekirjoitukseni jo etusivullaan, sillä lehden nimen alla oli 20.6.2012 alaotsikko:


Palvelut: TKL korjauttaa yhä bussejaan Virossa, vaikka kaupungin oma tuotanto on tehostunut."

 


Aamulehtieskonkirjoitus20062012

 

 Sivulla B24 julkaistu kirjoitukseni kuului näin:

 

”Halutaanko palvelut ulkomaille?

 

Tampereen Infratuotanto Liikelaitos on onnistunut liikelaitoksen tehostamisessa hyvin.  Onnistuminen koskee myös korjaamotoimintoja, joka merkitsee mm. Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen sinisten bussien kunnossapidon ja korjaamisen tehostumista.

 

Kaupungin oman tuotannon tehostumisesta huolimatta TKL korjauttaa bussejaan Virossa.

 

Hämmästys oli suuri, kun TKL:n johtokunnan puheenjohtaja kaupunginvaltuustossa 18. kesäkuuta kehua retosteli virolaisten bussikorjaamoiden hyvää työn laatua ja halpaa hintaa

 

Puheenvuoro oli isku suomalaista ja tamperelaista työtä vastaan.

 

Tampereen Infratuotanto Liikelaitoksen tehostamistoimenpiteet ovat pelastaneet kaupungin oman tuotannon säilymisen laajemmaltikin. Infran kokemukset osoittavat, että myös kaupungin oma tuotanto pystyy olemaan tehokasta – kaikkea ei tarvitse ulkoistaa!

 

Haluavatko päättäjät ulkoistaa bussien korjaamisen ohella myös muut Tampereen kaupungin palvelutoiminnot ulkomaille?

 

 

 

Esko Erkkilä

Tampereen Infratuotanto Liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtaja, kesk”

 

 

Toivon, että blogikirjoitukseni ja sen Aamulehdessä julkaistu ”miedompi” versio vauhdittavat keskustelua siitä, että...


...onko meidän Tampereella ja koko Suomessa pakko siirtää kaikki palvelutoiminnot Suomen ulkopuolelta tapahtuviksi!

 

Vastaan omasta puolestani ja vastaukseni on VAHVA EI!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Petri Siuro, Tampereen Vihreät , Vihreät De Gröna, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos, bussien korjaaminen Virossa, suomalaisen työn halveksiminen, Tampereen kaupunginvaltuusto 18.6.2012, ulkoistaminen, ulkoistaminen Viroon, TKL, Tampereen Infra,

Messujen superviikonvaihteen ehtii vielä kokemaan Tampereen Pirkka-hallissa

Lauantai 14.4.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Pirkka-hallissa  järjestettiin eilen ja järjestetään vielä tänään sekä huomenna todellinen messujen superviikonvaihde.

 

Siellä järjestetään puutarha-alan ja piharakentamisen messutapahtuma Puutarha 2012-, kotimaan matkailumessut, Tampereen Kirjamessut sekä Tampereen Viinimessut. Niiden lisäksi yksi Pirkka-hallin messuhalleista on varattu Keräily-tapahtuman käyttöön.

 

Kerrassaan hieno messutapahtuma, jossa on katseltavaa ja koettavaa kaikkeen makuun ja koko perheelle.

 

Kaikkiin näihin tapahtumiin pääsee ”samoilta jalansijoilta” ja samalla lipun hinnalla!

 

Asun kävelymatkan etäisyydellä Pirkka-hallista ja vietin siellä eilen monta tuntia.

 

Matkailumessuilla vietin suurimman osan ajastani. Totesin, että kyseessä eivät olleetkaan pelkästään kotimaan matkailumessut, sillä mukana oli mm. Bremenin osasto.

 

Pirkka1

 

Bremenin osastolla Sirpa Furtenbacher kertoi Grimmin satuun liittyvän ja kuvassa näkyvän veistoksen kaksoiskappaleen sijaitsevan Bremenin lisäksi Latvian Riikassa. Näin sen vuoksi, että Riika on Bremenin kummikuntakaupunki ja Bremen on lahjoittanut patsaan Riikaan.

Olen nähnyt aasia, koiraa, kissaa sekä kukkoa esittävän kuvanveistoksen Riikassa.

Grimmin sadussa aasi, koira, kissa ja kukko karkasivat isänniltään, sillä isännät kohtelivat eläimiä heikosti. Eläimet matkasivat Bremeniin, jossa eläimet saattoivat elää ilman omistajiaan ja joka on kuuluisa vapaudestaan.

Sirpa Furtenbacher on yksityisyrittäjä ja hän on valmis vetämään Bremenissä suomenkielisiä opastuskierroksia.

 

Pirkka2_Riku_Suokas

 

Tampereen kukkaispormestari Tampereen Työväen Teatterin teatterinjohtaja, näyttelijä, stand up -koomikko Riku Suokas avasi Tampereen superviikonvaihteen mittavan messutapahtuman.

Olin hieman myöhäjunassa ja en ehtinyt kuvata Suokasta avajaishetkellä, mutta kukkaispormestari poseerasi pyynnöstäni minulle ihan privaatisti ja tässä on poseeraamisen tulos!

 

Pirkka3_tuppiroska

 

Kauhavan osastolla oli esillä todellinen ”tuppiroska” ja sen pituus sekä paino olivat yleisön arvuuteltavana.

 

Pirkka4_Tampereen_kesa

 

Matkailumessuilla oli esillä runsaasti myös tamperelaista tarjontaa. Tuli suorastaan huono omatunto, että kuinka vajavaisesti on ehtinyt perehtyä tamperelaiseen matkailu- ja elämystarjontaan – se helpottaa, että en ole varmaan ainoa tamperelainen, joka joutuu tunnustamaan samoin.

 

 

Pirkka5_Viininmaistajaiset

 

Viinimessuille oli vapaa pääsy, mutta viininmaistamiskupongeista oli erikseen maksettava. Järjestely oli oikea ja varmaan myös lainsäädäntömme mukainen.

 

Pirkka6_Wennerco

 

”Mikä viini” –osasto osoittautui Wennerco Oy:n osastoksi

Suomalaisen Wennerco Oy:n osastolla toimineen mieshenkilön käyttäytyminen hämmästytti, sillä hän ilmiselvästi halusi salata yrityksen omistuspohjan. Miehen käyttäytyminen oli kummallista, sillä yrityksen omistaa Suomen valtion omistama Altia Corporation!

En ole aikaisemmin kokenut, että palkollinen haluaa pimittää yrityksen omistuspohjan. Siihen ehkä olisi perusteita, jos kyseessä olisi hämäräperäinen omistaja, mutta kun kyseessä on Suomen valtio, en ymmärrä salailupyrkimyksiä!

No, liityin ilmaiseen Altia Corporation Oy:n omistaman Wennerco Oy:n viiniklubiin ja odotan saavani sähköpostiini ajantasaista viinitietoutta!

 

 

Pirkka7_kirjat

 

Kirjamessuilla oli niin valtava tarjonta, että luovutin heti kättelyssä ja en alkanut penkomaan myyjien varastoja.

Tähtäimessäni on nyt Elna Pelkosen vuonna 1959 julkaistu teos ”Karjalan meren äärellä”, mutta yhden kyselyn jälkeen luovuin näillä messuilla sen metsästämisestä.

 

Pirkka8_keraily

 

Keräily-tapahtuman hallissa oli määrätön määrä kiinnostavia esineitä. Nyt en kuitenkaan paneutunut tarjontaan lainkaan. Keräily-tapahtumahallin tarjontaan perehtyminen olisi vaatinut koko näyttelypäivän ajan!

 

Pirkka9_valot

 

Puutarhamessujen kohokohta oli upea noin 700 neliömetrin kokoinen Valopuutarha, jossa esiteltiin erilaisia valaistusratkaisuja ja niiden uusimpia trendejä.

 

 

Pirkka10_bioetanoli

 

Valopuutarhan hienoja toteutuksia olivat bioetanolitakat, jotka antoivat ympäristölleen valoa sekä aitoa lämpöä. Biotakkoja maahantuo NOA Home-niminen yritys, joka sanoo olevansa Suomen johtava hormittomiin biotakkoihin erikoistunut yritys.

 

 

Pirkka12_haakimput

 

Suomen Kukkakauppiasliitto Hämeen piiri ry on järjestänyt Puutarhamessuille ”Hämeen hehkuvin morsiuskimppu” –kilpailun ja kilpailutyöt ovat messuyleisön arvosteltavina sunnuntaihin saakka.

 

 

Kannustan menemään Pirkka-halliin joko tänään tai huomenna – nähtävää ja koettavaa riittää varmasti!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puutarhamessut 2012 Tampereella, Viinimessut 2012 Tampereella, Kirjamessut 2012 Tampereella, Matkamessut 2012 Tampereella, Keräilytapahtuma 2012 Tampereella, Wennerco Oy, Altia Oyj, Altia Corporation,

Musiikkiterapeutti, erityisopettaja Tuija Salama-Leppäselle MSL-Tampereen kulttuuripalkinto

Lauantai 24.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Maaseudun Sivistysliiton Tampereen opinto- ja kulttuuriyhdistyksellä on vuodesta 2006 alkaen ollut perinne jakaa kulttuuripalkinto tunnustuksena sille tamperelaiselle, joka on kunnostautunut paikallisen kulttuuritoiminnan ja sivistyksellisen oikeudenmukaisuuden edistäjänä.

 

Tänä vuonna kulttuuripalkinnon sai musiikkiterapeutti, erityisopettaja Tuija Salama-Leppänen.

 

Palkinto luovutettiin Salama-Leppäselle MSL-Tampereen 30 –vuotisjuhlakokouksessa maanantaina maaliskuun 19. päivänä.

 

Tuija Salama-Leppänen toimii pidettynä musiikinopettajana tamperelaisessa Maija Salon musiikkikoulussa.

 

Salama-Leppäsen erityisansiona MSL-Tampere huomioi, että hän on ansioitunut kehitysvammaisten ja erityislasten musiikkiterapeuttina.

 

Musiikkiterapia sopii lapsille, nuorille ja kaiken ikäisille aikuisille.

 

Se on kuntoutus- ja hoitomuoto, jossa musiikin eri elementtejä – mm. rytmi, harmonia, melodia, äänensävy, dynamiikka – käytetään keskeisinä välineinä yksilöllisesti asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Lapsille ja nuorille musiikkiterapiaa voidaan käyttää erilaisten diagnoosien omaavien kuntoutuksessa. Diagnoosiryhminä voidaan mainita mm. dysfasia, autismi, ADHD, erilaiset oppimishäiriöt ja psyykkisesti oirehtivat.

 

MSL-Tampereen kulttuuripalkinto on maanläheisesti suomalainen vesuri ja sen vuoksi palkintoa on alettukin kutsua ”vesuripalkinnoksi”!

 

Aikaisemmin vesuripalkinnon ovat saaneet;

 

 • 2006 kansanedustaja Mikko Alatalo
 • 2007 ex-kansanedustaja Sulo Aittoniemi
 • 2008 edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela
 • 2009 valokuvaaja Jukka Rautio
 • 2010 toimitusjohtaja Arto Huhtinen
 • 2011 toimistosihteeri Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen

 

Muutama valokuva juhlallisesta palkinnonluovutustilaisuudesta:

 


Jouni_Koskela_ja_vesuri

 

MSL-Tampereen hallituksen jäsen ja tiedottaja Jouni Koskela juonsi juhlatilaisuudessa osion, jossa Tuija Salama-Leppäselle ojennettiin yhdistyksen jakama kulttuuripalkinto.

 

 

vesuriyleisoa_19.03.2012

 

Juhlayleisö odottaa Koskelan ilmoitusta kulttuuripalkinnon saajasta.

Tuija Salama-Leppänen eturivissä toinen vasemmalta ja hänen vierellä istuu puolisonsa Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä ja muusikko Jari Leppänen.

 

 

vesuripalkinnonjako_19.03.2012

 

MSL-Tampereen sihteeri Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen ja puheenjohtaja Esko Erkkilä avustivat Koskelaa palkinnonjakoseremonioissa.

 

 

Alatalo_ja_Salama-Leppanen

 

Tässä poseeraa kaksi vesuripalkinnon saajaa; Tuija Salama-Leppänen vuodelta 2012 ja vuonna 2006 saman palkinnon ensimmäisenä saanut kansanedustaja Mikko Alatalo.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MSL-Tampere, vesuripalkinto, vesuripalkinto 2012, Tuija Salama-Leppänen, Mikko Alatalo, Sulo Aittoniemi, Jouni Koskela, Jukka Rautio, Arto Huhtinen, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, musiikkiterapia, Maija Salon musiikkikoulu,

Keskustan ennakoiva sulkutuli tehosi - hallitus ei uskaltanut puuttua kodinhoidontukeen

Perjantai 23.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Hallituksen kehysriihen tulokset valmistuivat kansalaisten ällisteltäviksi eilen jo klo 15.00 mennessä.

 

Nopea ”riihenpuinti” olikin tarpeen, sillä ministereillä oli kiire Eduskuntaan puolustamaan muunneltua totuutta parlamentille päästellyttä puolustusministeriä.

 

Puolustusministerin lööperinpuhumisen saama luottamus hallitusrintaman voimin antaa hälyttävän viestin niistä arvoista, joita Kataisen – Urpilaisen hallitus kannattaa ja edesauttaa.

 

Kehysriihessä hallitus joutui ottamaan ”lusikan kauniiseen käteen”, kun se ei uskaltanut lähteä kajoamaan kodinhoidontukeen.

 

Vasemmistoliiton kansanedustaja Erkki Virtanen ilkkui muutama päivä sitten Keskustan kodinhoidontukea koskevasta välikysymyksestä ja kutsui välikysymystä virtuaaliseksi.

 

Eilisen kehysriihen lopputulokset osoittavat, että Keskustan ennakoiva välikysymys tehosi, sillä hallitus joutui jättämään kodinhoidontuen entiselleen.

 

Keskustan menettelystä pitää ottaa oppia ja samaa menettelyä on käytettävä jatkossakin.

 

Menettelyn haasteena on hallituksen tiedonpimitys.

 

Kodinhoidontuen leikkausesityksen torppaaminen on malliesimerkki lehdistön valppaudesta, sillä lehdistön toiminnan ansiosta hallituksen suunnitelmat tulivat vastuullisten tahojen tietoon.

 

Keskusta toimi viivyttelemättä ja jätti välikysymyksen välittömästi sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat toi julkisuuteen hallituksen suunnitelmat.

 

Välikysymys ja sen tiimoilta käyty vilkas keskustelu merkitsivät, että hallitus joutui perääntymään suunnitelmistaan.

 

Ruuan ja lääkkeiden arvonlisäveron korottaminen yhdellä prosenttiyksiköllä osoitti, että Kataisen vasemmistohallitus vähät välittää heikkojen ja sairaiden toimeentulosta.

 

Kyselytunnilla eilen tuli oikein puhemiehen arvovallalla todettua, että pääministeri Katainen edustaa vasemmistoa, sillä perussuomalaisten Pentti Kettunen pyysi puheenvuoronsa lopuksi vasemmistoa vastaamaan kysymykseensä näin:

Miten tässä näin kävi, vasemmisto?”

Eduskunnan uunituoreen pöytäkirjan mukaan homma eteni Kettusen kysymyksen jälkeen puhemiehen johdolla näin:

Puhemies Eero Heinäluoma:

Pääministeri Katainen, olkaa hyvä.


On selvää, että salissa naurua riitti!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kehysriihi, kehysriihi 2012, kodinhoidontuki, ruuan arvonlisäveron korottaminen, lääkkeiden arvonlisäveron korottaminen,

Vanhemmat kirjoitukset »