Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ay-jäärän pääministerikausi jäi lyhyeksi

Keskiviikko 4.12.2019 - -Esko Erkkilä-

Kävin eilen Helsingissä ja keskeinen käyntikohde siellä oli Eduskuntatalo.

 

 

 

IMG_5938.JPG

 

 

Ajoin kansakuntamme asioita ”Eduskunnan portaita myöten”, kuten taannoin eräs viljakkalalainen napamies tapasi sanoa, kun oli mukana jossain karvalakkilähetystössä Eduskunnan portailla.

 

 

Saimme – Eläkeliiton Pirkanmaan piirihallitus ja yhdistysten puheenjohtajat – seurata paikan päällä, kun maamme päättäjät vapauttivat erään ay-jyrän pääministerin tehtävästä.

 

 

Olen työurani aikana lukemattomia kertoja saanut taistella ay-jyriä vastaan ja pidän nyt heistä saatua voittoa suurena edistysaskeleena kohti parempaa Suomea.

 

 

Suomen pääministerin pitää ajatella maamme parasta ja jos hän jatkaa entisen taustansa vuoksi ammattiyhdistysliikkeen puolestapuhujana, hänet pitää syrjäyttää ja näin myös eilen tapahtui!

 

 

Eilinen käyntini Helsingissä oli tuloksekas, kun saimme ay-pääministerin jättämään eroanomuksensa Tasavallan Presidentille, mutta pitäisi kai tehdä uusi käynti Eduskuntataloon, kun pahasti töpeksinyt ulkoministeri yhä istuu paikallaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Eduskunnan portaita myöten", Antti Rinne jätti eronpyyntönsä, Eduskuntatalo,

Kansanedustajina on jatkossakin kaksi agrologia ja onhan koulukuntamme edustettuna myös EU-parlamentissa!

Maanantai 25.11.2019 - -Esko Erkkilä-

Valmistuin agrologiksi Mustialan Maatalousopistosta vuonna 1970 ja olen ylpeä koulutustaustastani.

 

Koulukuntamme on kasvattanut monia ansioituneita valtiomiehiä ja erityismaininnan ansaitsee Martti Miettunen, joka muodosti kolmesti Suomeen hallituksen.

 

Miettunen valmistui Mustialasta agrologiksi vuonna 1932 ja hän on yhä edelleen ainoa agrologi, jolla päästötodistuksessaan oli ainoastaan kymppejä!

 

Agrologi Martti Miettusen muodostamat hallitukset olivat lyhytaikaisia, mutta maamme vaurastumisen ja suomalaisen yhteiskunnan vakauden kannalta tärkeitä:

 

  • Miettusen I hallitus 14.7.1961–13.4.1962

  • Miettusen II hallitus 30.11.1975–29.9.1976

  • Miettusen III hallitus 29.9.1976–15.5.1977

 

Presidentti Urho Kekkonen myönsi agrologi Martti Miettuselle valtioneuvoksen arvonimen vuonna 1977.

 

 

*********************

 

Saimme eilen eli 24.11.2019 kuulla suruviestin, että kansanedustaja, agrologi Antti Rantakangas on kuollut viime perjantaina.

 

Olin Antin kanssa ”käsipäivätuttu” ja lausun hänen perheelleen sekä läheisilleen syvät surunvalitteluni.

 

******************

 

Luulin aluksi, että hyvin tuntemani pirkanmaalainen Arto Pirttilahti olisi jatkossa ainoa agrologi Eduskunnassa, mutta sitten sain kuulla, että Antti Rantakankaan tilalle nousee 31-vuotias agrologi Tuomas Kettunen Kuhmosta!

 

On hyvä juttu, että agrologien asiantuntemusta on edelleen käytettävissä kahden agrologi-kansanedustajan voimin Eduskunnassa.

 

*****************

 

 

Muistutan, että EU-parlamentaarikkomme Elsi Katainen on koulutukseltaan agrologi eli agrologien ääni kuuluu jatkossakin painavana Suomen Eduskunnan lisäksi myös EU-parlamentissa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Agrologien Liitto, Agrologit, Martti Miettunen, Antti Rantakangas, Arto Pirttilahti, Elsi Katainen, Tuomas Kettunen, kansanedustaja Tuomas Kettunen, EU-parlamentti, Suomen Eduskunta, Agrologit kansanedustajina, Mustialan Maatalousopisto,

Eduskuntavaalien tulos on jo vahvistettu!

Lauantai 29.6.2019 - -Esko Erkkilä-

Osoitan tämän juttuni otsikkohuudahduksen Aarne Raevaaralle ja Heli Piiraiselle, joiden eduskuntavaalimainokset ainakin vielä eilen olivat Viljakkalan seudulla maanteiden varsilla sähköpylväisiin kiinnitettyinä julistamassa kyseisten ehdokkaiden erinomaisuutta kansanedustajiksi!

 

 

IMG_2223.JPG

 

 

Paavo Väyrysen Tähtiliikkeen riveissä kansanedustajaehdokkaana viime eduskuntavaaleissa ollut tamperelainen Aarne Raevaara sai 236 ääntä ja sillä äänimäärällä senaattoripaikka ei irronnut.

 

 

Aarne Raevaara toimii Tampereen kaupunginvaltuustossa kaupunginvaltuutettuna ja hän taitaa olla ”puheliain” kaupunginvaltuutettu valtuuston kokouksissa.

 

 

Raevaara on VaihtoehtoTampereen ainoa kaupunginvaltuutettu.

 

 

Tunnen Aarnen kohtuullisen hyvin ja hänellä on kuntapoliitikkona monia hyviä ajatuksia, mutta hänen ehdotuksensa saavat vain harvoin kannatusta kaupunginvaltuustossa.

 

 

Aarne Raevaara mainostaa edelleen itseään maantie 2773:n varrella olevassa sähköpylväässä hieman Lavajärven Päivölästä Tampereelle päin.

 

 

 

IMG_2071.JPG

 

 

Vasemmistoliiton listoilta Pirkanmaan vaalipiirissä kansanedustajaksi ponnistautunutta Heli Piiraista en tunne, mutta 505 pirkanmaalaista hänet varmaankin eduskuntavaalien aikana tunsi, sillä se oli hänen äänimääränsä.

 

 

Heli Piiraisella on ilmeisen vankka kannatus Viljakkalan kirkonkylän liepeillä, sillä hänen eduskuntavaalimainoksiaan on yhä edelleen monia niillä seutuvilla.

 

 

 

********************

 

 

Vakavasti puhuen on harmillista, että kansanedustajaehdokkaat itse tai heidän tukiryhmäläisensä eivät ole vieläkään poistaneet kellokkaansa vaalimainoksia.

 

 

Mielestäni vaalimainonta teiden varsilla olevissa sähkö- ja valaisinpylväissä ei ole sallittua ennen vaalejakaan, mutta erityisen huonon kuvan se antaa sellaisesta henkilöstä, jotka sallivat vaalimainostensa esilläolon luvattomilla paikoilla yli kaksi kuukautta vaalien jälkeen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalien tulos on jo vahvistettu!, Aarne Raevaara, Heli Piirainen, vaalimainosten poistaminen, vaalimainokset, Vasemmistoliitto, Tähtiliike, VaihtoehtoTampere,

Jokainen vaali on oma kisansa

Torstai 16.5.2019 - -Esko Erkkilä-

Huhtikuun 14. päivänä järjestetyissä eduskuntavaaleissa eri puolueet saivat seuraavat määrät kansanedustajia:

 

  • SDP                                              40
  • Perussuomalaiset                       39
  • Kokoomus                                   38
  • Keskusta                                     31
  • Vihreät                                        20
  • Vasemmistoliitto                        16
  • RKP                                               9
  • Kristillisdemokraatit                    5
  • Muut                                              2

 

 

Nyt käydään hallitustunnusteluja SDP:n johdolla ja mukana ovat SDP:n lisäksi Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP.

 

 

Julkisuudessa on melkoinen älämöly, että miksi Keskusta on mukana hallitustunnusteluissa, kun se kärsi vaalitappion.

 

 

Alämöly on mielestäni aiheeton, sillä saihan Keskusta 31 kansanedustajaa siitä huolimatta, että joutui edellisessä hallituksessa kantamaan suurimman vastuun Suomen talouden kuntoon saattamisesta.

 

 

Älämölyäjiltä unohtuu, että Keskusta sai vaaleissa 11 kansanedustajaa enemmän kuin Vihreät ja lähes kaksikertaisen määrän kuin Vsemmistoliitto.

 

 

Mielestäni Keskustalla on vahva mandaatti osallistua hallitustunnusteluihin ja niihin osallistumista kannatin myös niissä laajoissa kyselyissä, jotka suunnattiin Keskustan jäsenistölle ennen hallitustunnusteluihin ryhtymistä.

 

 

On selvää, että Keskustan on pitäydyttävä niissä kynnyskysymyksissä, jotka se asetti hallitustunnustelijalle antamissaan vastauksissa, kun hallitustunnustelija kartoitti eri puolueiden näkemyksiä hallituksen muodostamiseksi.

 

 

Koko ajan on pidettävä mielessä, että nyt on kyseessä vasta hallitustunnustelut ja mihinkään suuntaan Keskustan ei tässä vaiheessa pidä rikkoa siltoja.

***************

 

 

Viittaan tuossa otsikossani kisoihin ja vertaankin nyt käytyjä eduskuntavaaleja Hiihdon Maailmancup-kisoihin – siellä jokainen kilpailu on oma kisansa ja ei siellä tulosluetteloita laadittaessa katsella, että millaisia muutoksia tuloslistassa oli edelliseen kilpailuun verrattuna.

 

 

Toki viime kaudella Johannes Klaebo voitti miesten kisan, mutta ei suinkaan ylivoimaisesti.

 

 

Ingvid Flugstad Östberg oli puolestaan naisten osalta ykkönen.

 

 

Eduskuntavaalituloksen ja hiihdon maailmancup-tulosten rinnastaminen on siinä mielessä perusteltua, että Klaebon ja Östbergin voitoista huolimatta useat osakilpailut päättyivät muiden voittoihin.

 

 

Eduskuntavaalit 2019 on käyty ja nyt ollaan hallitustunnusteluissa eri puolueiden saamien kansanedustajapaikkojen pohjalta – mielestäni pitää elää tätä päivää eikä pähkäillä neljän vuoden takaisia vaalituloksia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, hallitustunnustelut eduskuntavaalien 2019 tulosten pohjalta, Hiihdon Maailmancup, Johannes Klaebo, Ingvid Flugstad Östberg,

Vaalien alusaika on parasta aikaa kansalaisille

Sunnuntai 31.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Me kansalaiset elämme nyt parasta aikaamme, sillä meille luvataan ehdokkaiden toimesta "maat ja mannut", jos äänestämme eduskuntavaaleissa ja EU-vaaleissa juuri heitä.

Parasta aikaa elämme myös tarjoilujen osalta, sillä toreilla ja kauppakeskuksissa saamme yllin kyllin kaikkea syötävää ja juotavaa!

Minäkin sain eilen Tammelantorilla Sinisten tarjoamaa grillimakkaraa, Keskustan mustaa makkaraa ja Harri Jaskarin tarjoamaa oikein lihaisaa (Antti Rinne ei ollut lihaa vielä ehtinyt verottamaan) lihakeittoa ja puoleltapäivin Koskikeskuksessa varapuhemies Mauri Pekkarisen tarjoamaa teetä sekä pitkopullaa!

Kaksi viikonvaihetta ennen eduskuntavaaleja vielä edessä, joten kuinkahan tarjoilut paranevatkaan!

Tässä pieni kuvakimara päivän kokemuksista!

 

 

IMG_9279.JPG

 

 

Kansanedustaja, Karjala Liiton puheenjohtaja ja MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen oli parkkeerannut vaaliautonsa hienosti Tammelantorin parhaalle paikalle.

 

 

 

IMG_9281.JPG

 

 

Keskustan ehdokaslistan ykkösnimi Ari Arvela (vasemmalla) Vesilahdelta oli matkassa tukiryhmäläisensä Pertti Uusi-Erkkilän kanssa.

 

 

 

IMG_9284.JPG

 

 

Sain heti alussa Tarja Smuran ja Hanna Holman yhteispotrettiin.

Olen varma, että Tarja Smura tulee etenemään merkittäviin asemiin politiikassa!

 

 

 

IMG_9286.JPG

 

 

Seuraavaksi sain kameran linssini eteen hämeenkyröläisen Katariina Pylsyn ja Viljakkalan Parviniemestä syntyisin olevan trubaduuri Aarre Aallon - minkähänlainen rooli Aarrella tulee olemaan ensi kesänä Hämeenkyrön Heiskan kesäteatterissa?

 

 

 

IMG_9288.JPG

 

 

Tykkään monista kansanedustaja Pertti Hakasen esillä pitämistä asioista ja tänään yksi näistä asioista oli maamme huoltovarmuus!

 

 

 

IMG_9292.JPG

 

 

Tampereen Keskustan kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja ja valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Matti Järvinen toivotti maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän tervetulleeksi Tammelantorille.

 

 

 

IMG_9294.JPG

 

 

On onni, että Suomella on näin selkeäsanainen maa- ja metsätalousministeri kuin Jari Leppä.

 

 

 

IMG_9298.JPG

 

 

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä Pertunmaalta ja Sastamalan kaupungin maatalousjohtaja Katariina Pylsy Hämeenkyröstä!

 

 

 

IMG_9304.JPG

 

 

MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakasella sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepällä riittää keskusteltavaa myös vaalien ulkopuolella!

 

 

IMG_9309.JPG

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti liittyi ministeri Lepän seurueeseen vasta myöhemmin, mutta eräs Artsin tiimiläisistä oli Pirttilahden autolla mukana Tammelantorin tapahtumassa.

 

 

 

IMG_9312.JPG

 

 

Minna Sarvijärvi (oikealla) luovutti vuodenvaihteessa Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtajanuijan Tarja Smuralle.

Varasin tänään käytössä olleen Tammelantorin parhaan paikan Keskustan käyttöön jo viime vuoden syyskuussa ja sovimme Minnan kanssa, että tämän lauantain tilaisuuden järjestelyistä vastaa Pirkanmaan Keskustanaiset; no, tilaisuus oli onnistunut näinkin järjestettynä, mutta...

 

 

 

IMG_9321.JPG

 

 

Tammelantorin jälkeen siirryin Koskikeskukseen, jossa eduskunnan varapuhemies ja tuleva EU-vaaliehdokas Mauri Pekkarinen halusi tarjota sanankuuloa sekä kahvit ja kunnon pullat.

Kyllä Pekkarista on aina suuri ilo kuunnella!

 

 

 

IMG_9319.JPG

 

 

Halusin ottaa Mauri ja Raija Pekkarisesta yhteiskuvan, mutta Mauri tahtoi välttämättä ottaa samaan kuvaan erään pariskunnan. Paljastui, että kyseessä oli rovasti Heikki Järvinen ruustinna-vaimonsa kanssa!

Rovasti Heikki Järvinen on aikoinaan Kinnulan kirkkoherrana vihkinyt Mauri ja Raija Pekkarisen ja hyvällä onnella onkin vihkinyt, sillä kaikesta huomaa, että homma pelittää!

 

 

IMG_9323.JPG

Kansanedustaja Pertti Hakanen kiirehti myös varapuhemiehen järjestämään tilaisuuteen.

 

 

 

IMG_9343.JPG

 

 

Koskikeskuksen tilaisuuden kruununa oli, kun ruustinna Järvinen piti ex-tempore –puheenvuoron, jossa totesi, että ei oikealle ja ei vasemmalle, vaan Keskustaan!

 

 

 

IMG_9325.JPG

 

 

Kuvakertomukseni lopuksi parivaljakko - Pertti Hakanen ja Mauri Pekkarinen - joille on helppo toivotella parhainta menestystä tulevissa vaaleissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, EU-vaalit 26.5.2019, Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, varapuhemies Mauri Pekkarinen, kansanedustaja Pertti Hakanen, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Tarja Smura, Ari Arvela, Hanna Holma, Katariina Pylsy,

Kotimaassa asuva voi antaa äänensä tulevissa vaaleissa ainakin neljällä eri tavalla

Perjantai 22.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Meillä on edessä vilkas vaalikevät, sillä huhtikuun 4. päivänä järjestettävissä eduskuntavaaleissa ja toukokuun 26. päivänä järjestettävissä Euroopan Unionin parlamenttivaaleissa voivat äänestää kaikki viimeistään vaalipäivänä 18 -vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

 

 

 

IMG_9010.JPG

 

 

Vaaliviranomaiset ovat näinä päivinä postittaneet kaikille äänioikeutetuille ”Ilmoitus äänioikeudesta eduskuntavaaleissa” –asiakirjan.

 

 

 

Ulkomailla asuvat ja vaalipäivänä tai ennakkoäänestyksen aikana ulkomailla oleskelevat suomalaiset voivat ennakkoäänestää 3. – 6.4.2019 välisenä aikana ja siitä on olemassa erilliset menettelytapaohjeet.

 

 

Suomessa asuvilla Suomen kansalaisilla on neljä erilaista tapaa osallistua äänestykseen:

 

 

Äänestyspaikoilla...

...voi äänestää vaalipäivänä klo 9.00 – 20.00 välisenä aikana.

 

 

Ennakkoäänestykseen...

...voi osallistua erikseen nimetyillä ennakkopaikoilla 3. – 9.4.2019 välisenä aikana.  Ennakkoäänestyspaikat on nimetty kuntakohtaisesti ja niistä sekä ennakkoäänestysajoista tiedotetaan kuntakohtaisesti.

Laitosäänestys

 

Ennakkoäänestykseen voi osallistua myös laitoksessa, jos on siellä hoidettavana.  Laitoksissa tapahtuvat ennakkoäänestysajankohdat vaihtelevat hoitolaitoksittain.

 

 

Kotiäänestys...

...eli kotona tapahtuva ennakkoäänestys on mahdollista, jos äänioikeutetun kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoitettua, että äänioikeutettu ei pääse äänestyspaikalle ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

 

 

 

********************

 

 

 

Toimin viime presidentinvaaleissa kotiäänestyksen vaalivirkailijana ja samaan tehtävään Tampereen kaupunginhallitus on valinnut minut myös tulevissa eduskuntavaaleissa.

 

 

 

IMG_90092.JPG

 

 

Osallistuin eilen kotiäänestysvirkailijoille suunnattuun koulutustilaisuuteen ja siellä verestimme vanhoja taitojamme.

 

 

Muistutan, että kotona tapahtuvaan äänestykseen pitää ilmoittautua kotikuntansa Keskusvaalilautakunnalle ja ilmoitus on tehtävä 2.4.2019 klo 16.00 mennessä.

 

 

Kotiäänestykseen oikeutetun henkilön kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja voi tietyin edellytyksin äänestää samalla kertaa, mutta siitäkin pitää ilmoittaa Keskusvaalilautakunnalle etukäteen.

 

 

Eilisessä koulutustilaisuudessa kerrottiin, että jo nyt kotiäänestykseen ilmoittautuneita Tampereella on n. 150 henkilöä. 

Me kotiäänestysvirkailijat liikumme kahden henkilön partioissa ja meille on ohjeiden mukaan osoitettu 10 – 15 käyntikohdetta per päivä, mutta todellisuus oli ainakin viime presidentinvaaleissa aivan jotain muuta, sillä kohteita oli päivittäin parisenkymmentä. Sai siinä ratikan runtelemalla kaupungilla keksiä järkeviä kulkureittejä, jotta olisi pysynyt aikataulussa!

 

 

 

IMG_9006.JPG

 

 

Hyviä kotiäänestyspäiviä toivottelen minäkin niille tamperelaisille, jotka haluavat osallistua eduskuntavaaleihin äänestäjinä kotiäänestyksen kautta!

 

 

Toimin tulevissa eduskuntavaaleissa vaalivirkailijana myös eräällä äänestyspaikalla, joten touhussa olen mukana.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, EU-vaalit 26.5.2019, ennakkoäänestys, ennakkoäänestys hoitolaitoksissa, kotiäänestys,

Ehdokkaat: Kiipijät ja toisten syyttelijät

Lauantai 16.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Kevään aikana meillä on kahdet merkittävät vaalit; huhtikuussa eduskuntavaalit ja toukokuussa europarlamenttivaalit.

 

Tämän jutun otsikko on lainattu erään fb-kaverini face-kirjoituksesta ja kommentoin hänen toteamustaan sanalla ”Tuplatykkäys”!

 

 

Eurovaaliehdokkaat ovat niin kultivoituneita ja paljon elämää nähneitä politiikkoja, että vain harvan kohdalle heistä sopii otsikkoni kuvaamaan heidän ehdokastoimintaansa.

 

 

Eduskuntavaaliehdokkaiden kohdalla tilanne on tyystin toinen, sillä niin monen ehdokkaan vaalikampanjaa kuvaamaan sopivat hyvin termit ”kiipijä” ja ”toisten syyttelijä”!

 

 

Eduskuntavaaliehdokkaidenkin kohdalla pitää tehdä tärkeä tarkennus eli se, että kiipijöiksi tai toisten syyttelijöiksi ei voida yleensä kutsua istuvia kansanedustajia, sillä heille on kehittynyt puolueisiin katsomatta varsin sivistyneet toimintatavat.

 

 

Bisnesmaailmassa yli neljäkymmentä vuotta toimineena on vaikea käsittää niiden nousukkaiden ja kiipijöiden toimintaa, joiden vaalikampanjointi saa voimansa toisten syyttelystä.

 

 

Selvennykseksi on todettava, että kiipijöitä ja toisten syyttelijöitä ei ole vain joissain tietyissä puolueissa vaan mainittu ominaisuus koskee kaikkien puolueiden jäseniä.

 

 

Toki myös se on todettava, että kiipijöitä ja ilmapiirin myrkyttäjiä ehdokkaista on vain jokunen, mutta yksikin sellainen pystyy valitettavasti saattamaan muitakin saman puolueen ehdokkaita negatiiviseen valoon.

 

 

Erilaisia mielipiteitä saa ja pitääkin olla puolueiden välillä ja myös puolueiden sisällä, mutta toisten syyttely ja ilmapiirin myrkyttäminen ei ole kenenkään etu!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaaliehdokkaat, kiipijät ja toisten syyttelijät,

Miksi ihannoidaan vain naisten ja nuorten ehdokkaiden osuutta vaaleissa?

Torstai 15.3.2018 - -Esko Erkkilä-

Maassamme järjestettiin viime huhtikuussa kuntavaalit.

 

 

Kuntavaalien jälkeen tammikuussa olivat presidentinvaalit ja ensi syksynä järjestetään maakuntavaalit.

 

 

Vuoden 2019 keväällä järjestetään eduskuntavaalit ja pian niiden jälkeen eurovaalit.

 

 

Vaaleja siis riittää!

 

 

*****************

 

 

Puolueet etsivät parhaillaan ehdokkaita maakuntavaaleihin ja sieluni silmin näen, että kohtapuoliin eri puolueet alkavat kertomaan julkisuuteen, että kuinka hyvin ne ovat saaneet maakuntavaaleihin naisehdokkaita ja nuoria ehdokkaita.

 

 

Eipä siinä mitään pahaa, mutta puolueiden välisessä tiedotuskilpailussa unohdetaan kertoa varttuneen väen osuus ehdokkaista.

 

 

Maakuntavaaleissa jos missä, kaikilla puolueilla on mielestäni suuri tarve saada ehdokkaikseen kokeneita ja koko maakunnan tuntevia ehdokkaita.

 

 

Varttuneet ja kokeneet ehdokkaat tuntevat elämänkokemuksensa perusteella maakuntien tilanteet, tarpeet ja kehityskohteet.  Toki nuorillakin on paikkansa maakuntavaaliehdokkaina, mutta heille ei ole ymmärrettävistä syistä ehtinyt kertyä maakunnallista näkemystä asioiden hoitamisesta.

 

 

Ehdotan, että eri puolueet lisäävät jatkossa tiedostusaineistoonsa 60 + -vuotiaiden maakuntavaaliehdokkaiden osuuden ehdokasmäärästään.

 

 

Varttuneen väen osuus lähentelee monilla alueilla neljäsosaa alueen väestöstä ja on puolueiden etu, että esimerkiksi 60 + -ikäisten maakuntavaaliehdokkaiden osuus ja lukumäärä kerrotaan julkisuuteen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuorten ehdokkaiden osuus, Naisehdokkaiden osuus, Varttuneen väestön osuus ehdokkaista, maakuntavaalit 2018, Kuntavaalit 2017, Eduskuntavaalit 2019, eurovaalit,

Maakuntauudistus etenee

Maanantai 30.1.2017 - -Esko Erkkilä-

Ennen viime eduskuntavaaleja Keskusta esitti kaksi suurta vaaliteemaa eli

 

 

Suomi kuntoon

 

 

ja

 

 

Kotikunta-maakuntahallinnon aikaansaaminen

 

 

Kevään aikana tulee hallitustaipaleen puolivälin tarkastelu ja jo nyt voidaan todeta, että molemmat Keskustan vaalitavoitteet ja vaalilupaukset ovat edenneet.

 

 

 

Suomi ollaan saamassa kuntoon taloudellisesti, mutta myös henkisesti.

 

 

Maakuntauudistuksen osalta kaikki ovat ainakin henkisesti hyväksyneet kotikunta-maakuntamallin ja nyt onkin tärkeää, että siihen liittyvät lakimuutokset saadaan eduskunnan käsittelyyn ennen juhannusta.

 

 

Huhtikuun kuntavaalit ja kotikunta-maakuntamallinen hallintouudistus liittyvät toisiinsa tiiviisti, sillä kuntavaalien tuloksen perusteella maakuntiin luodaan väliaikainen hallinto-organisaatio, joka valmistelee varsinaista maakuntahallintoa.

 

 

Huhtikuun kuntavaaleissa on tärkeää, että kotikunta-maakuntamallia ajaneet tahot saavat riittävän mandaatin kansalta, jotta maakuntauudistus sitten aikanaan etenee joutuisasti.

 

 

 

 

IMG_6877.JPG

 

 

Oli eilen mielenkiintoista kuunnella Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvista, kun hän totesi, että nyt kuntavaaleissa ja sitten tammikuussa 2018 maakuntavaaleissa saataisiin valittua samoja henkilöitä kunnanvaltuustoihin ja maakuntavaltuustoihin.

 

 

Kurvinen totesi, että tämä helpottaisi maakuntauudistuksen läpivientiä uudistuksen murrosvaiheessa.

 

 

Nyt siis huhtikuun kuntavaaleissa äänestyskopin hiljaisuudessa ääniä Keskustan kuntavaaliehdokkaille!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maakuntauudistus, soteuudistus, kuntavaalit 9.4.2017, Keskustan vaalitavoitteet eduskuntavaaleissa 2015, Suomi kuntoon, kotikunta-maakuntamalli, kotikunta-maakuntahallinto,

Oikea valinta - Antti Kaikkonen!

Keskiviikko 22.6.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eduskuntaryhmä valitsi eilen uudeksi ryhmänjohtajakseen Antti Kaikkosen.

 

 

Valinta on oikea ja se merkitsee, että Keskusta katsoo tämänkin henkilövalinnan kohdalla eteenpäin.

 

 

Kaikkonen on neljännen kauden kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä Tuusulasta.

 

 

On tärkeää, että Keskustan keskeisiä henkilövalintoja kohdistuu suurten kaupunkiseutujen alueelle, sillä niillä eteneminen merkitsee Keskustalle maamme johtavan puolueen aseman vankistumista.

 

 

Toinen merkittävä seikka Kaikkosen puolesta on se, että hän on vankka ulkopolitiikan taitaja – nykyisin hän toimii eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana.

 

 

Kaikkosen ryhmänjohtajuuden ansiosta Keskustan keskeisissä asemissa on nyt kaksi ulkopolitiikan taitajaa – Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen ja Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen!

 

 

Puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilä on nopeasti omaksunut vastuullisen ulkopolitiikan kuviot ja kun hänellä nyt on sivustoillaan henkilöt, jotka omaavat ulkopolitiikassa tarvittavat taidot, voivat suomalaiset olla luottavaisia.

 

 

***************

 

 

ryhmyri.jpg

 

 

Tässä kuva Antti Kaikkosesta puheenjohtamassa Keskustan puoluekokouksessa 10.6.2016 tilaisuutta, jossa Matti Vanhanen, Anneli Jäätteenmäki ja Rene Nyberg keskustelivat Suomen ulkopolitiikasta.

 

Mielenkiintoinen tilaisuus ja toivon, että voin palata sen antiin myöhemmin.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Antti Kaikkonen, kansanedustaja Antti Kaikkonen, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen,

Keskusta lähti yksimielisenä Juha Sipilän hallitukseen

Perjantai 29.5.2015

Puoluevaltuusto on Keskustan ylin päättävä elin puoluekokousten välillä.

 

 

Olin mukana Keskustan puoluevaltuuston varajäsenenä, kun se kokousti Helsingissä 27.5.2016 yhdessä Keskustan eduskuntaryhmän kanssa ja päätti lähtemisestä Juha Sipilän hallitukseen.

 

 

Teimme yksimielisen päätöksen osallistumisesta Juha Sipilän johtamaan hallitukseen.

 

 

Päätös oli odotettu, sillä Keskusta sai huhtikuun eduskuntavaaleissa selkeän vaalivoiton ja puoluevaltuusto sekä eduskuntaryhmä päättivät yksimielisesti ottaa vastuun kannettavakseen.

 

 

 

 

sc1

 

 

Kokouksemme aluksi nautimme lounaan ja sen aikana saimme tutustua uunituoreeseen asiakirjaan:

”Ratkaisujen Suomi – Neuvottelutulos strategisesta hallitusohjelmasta”.

 

 

 

 

Tässä muutamia kuvia kokoustunnelmista:

 

 

 

 

sc2

 

 

Agrologikollegat ja kansanedustajat  Lasse Hautala sekä Arto Pirttilahti ruokailivat samassa pöydässä kanssani.

 

 

 

 

sc3

 

 

Kansanedustaja Pertti Hakanen ja Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Hilkka Kemppi.

 

 

 

 

sc4

 

 

Matleena Mikkonen, Raija Moilanen ja Antti Juva – kaikki Tampereelta!

 

 

 

 

sc5

 

 

Tuleva ministeri Annika Saarikko.

Tuntuuhan se mukavalta, kun Suomen suurimman puolueen varapuheenjohtaja ja tuleva ministeri läpsäisee ohikulkiessaan olkapäälle ja sanoo: "Hei Esko!"

 

 

 

 

sc6

 

 
Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska Hämeenkyröstä.

 

 

 

 

sc7

 

 

Tapani Murtoo Punkalaitumelta ja Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen Ylöjärveltä.

 

 

 

 

sc8

 

 

Raija Moilanen ja kansanedustaja Mikko Alatalo.

 

 

 

 

sc9

 

 

Kaksi Juhaa - ministereitä molemmat!

 

 

 

 

sc10

 

 

Visio: Suomi 2025 – yhdessä rakennettu.

 

 

 

 

sc11

 

 

Kysyin Paavo Väyryseltä, että onko hänen 20.000 herukkapensaassaan jo näkynyt pölyttäjiä?

”Ei vielä kovin paljon”, vastasi Paavo.

 

 

 

 

sc12

 

 

Raija Moilasen puheenvuorossa oli monia kysymyksiä, joihin puoluejohto vastasi.

 

 

 

 

sc13

 

 
”Esittäisin, että suhtautuisitte hallitukseen menemiseen myötäsukaisesti…”

 

 

 

Ja mehän suhtauduimme siten kuin puheenjohtajamme esitti!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluevaltuusto, Keskustan eduskuntaryhmä, Juha Sipilä, Keskustan puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous,

Eiköhän me hyväksytä yksimielisesti Sipilä ykkönen!

Sunnuntai 24.5.2015 - -Esko Erkkilä-

Hallitusneuvottelut ovat pienistä vatuloinneista huolimatta edenneet joutuisasti hallitustunnustelija Juha Sipilän johdolla.

 

 

Tulin bisnesmaailmasta kunnallispolitiikan taustatoimijaksi vuonna 2008 järjestetyissä kunnallisvaaleissa ja olen sen jälkeen saanut tutustua mielenkiintoiseen politiikan maailmaan.

 

 

Arvostan bisnesmaailmassa onnistuneiden ja siellä arvonantoa hankkineiden siirtymistä politiikkaan, sillä politiikassa jos missä on tarvetta bisnes- ja liike-elämässä hankitulle kokemukselle.

 

 

Jotkut sanovat, että politiikassa johtaminen on toista kuin johtaminen liike-elämässä.

Olen väitteestä jyrkästi toista mieltä!

 

 

Juha Sipilän selkeä ja aikataulutettu eteneminen hallitusneuvotteluissa on saanut tunnustusta myös niiltä tahoilta, jotka ovat nyt siirtymässä oppositioon.

 

 

Sipilä on tuonut uuden toimintakulttuurin politiikkaan.

 

 

************

 

Tunnustan, että olisin vaalituloksen jälkeen ollut valmis ottamaan SDP:n sille paikalle, jolla Kokoomus nyt on.

 

 

Nyt nähdyn perusteella Juha Sipilä teki oikean päätöksen, kun jätti SDP:n ja kaikki muut ”takiaispuolueet” hallituksen ulkopuolelle. Tarkasti ottaen toki näin ei ole vielä tapahtunut, mutta todennäköistä se on.

**************

 

 

 

Keskustan sääntöjen mukaan hallitukseen osallistumisesta päätetään näin:

 

 

”Hallitusneuvottelijat esittelevät neuvotteluiden tulokset puoluehallitukselle ja eduskuntaryhmälle. Puolueen osallistumisesta hallitusvastuuseen päättää puoluehallituksen esityksestä puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteinen kokous, jossa jokaisella on yksi (1) ääni.”

 

Olen Keskustan puoluevaltuuston varajäsen ja olen saanut kutsun puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokoukseen 27.5.2015.

 

 

Kalenterissani on samalle päivälle useita muitakin mielenkiintoisia menoja, mutta olen kallistumassa sen kannalle, että suuntaan matkani Helsinkiin keskiviikkona 27.5.2015.

 

 

Jos poisjäämisten vuoksi nousen puoluevaltuuston äänivaltaiseksi jäseneksi, tulen kannattamaan, että Keskusta hyväksyy puolueen osallistumisen Juha Sipilän ensimmäiseen hallitukseen.

 

 

Otaksun ja toivon, että puoluevaltuuston sekä eduskuntaryhmän yhteinen päätös hallitukseen osallistumisesta on yksimielinen.

 

 

-Esko Erkkilä-

3 kommenttia . Avainsanat: Sipilä ykkönen, Juha Sipilän ensimmäinen hallitus, Juha Sipilä I, Keskustan puoluevaltuusto, Keskustan puoluevaltuuston ja Keskustan eduskuntaryhmän kokous,

On varmaa, että myös kuntapolitiikka muuttuu eduskuntavaalien tuloksen ansiosta

Tiistai 5.5.2015 - -Esko Erkkilä-

On ollut mielenkiintoista seurata keskustelua, että muuttuuko paikallispolitiikka eduskuntavaalien tulosten vuoksi.

 

 

Ei ole kenellekään yllätys, kun eduskuntavaalien suurimmat häviäjät eli Kokoomus ja SDP väittävät, että ei muutu.

 

 

Eduskuntavaalien kiistaton ja selkeä voittaja Keskusta taas toteaa, että eduskuntavaalien tulos heijastuu muutoksena myös paikallispolitiikkaan.

 

 

Otan esimerkiksi Ylöjärven, johon synnyinkuntani ja mökkikuntani Viljakkala taannoin liittyi.

 

 

Tietoni perustuvat Ylöjärven Uutiset –paikallislehden – jonka tilaaja olen – 29.4.2015 julkaisemaan juttuun.

 

 

Lehden mukaan Kokoomuksen, SDP:n sekä Vasemmistoliiton kanta on, että eduskuntavaalien tulos ei vaikuta Ylöjärven paikallispolitiikkaan. Yllättävää on, että myös Ylöjärven Perussuomalaiset näkevät asiantilan samoin – piskuinen Kristillisdemokraatit myötäilee entisten valtapuolueiden mielipidettä.

 

 

Ylöjärven Keskustan valtuustoryhmän viljakkalalainen puheenjohtaja Pekka Hietaniemi näkee asian tyystin toisin, sillä hänen mielestään eduskuntavaalien tulos näkyy jatkossa selvästi Ylöjärven kaupungissa.

 

 

Olen Pekka Hietaniemen kanssa samaa mieltä.

 

 

 

Keskustan Ylöjärven valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Hietaniemi perustelee Ylöjärven Uutisten mukaan kantaansa näin:

 

 

”Vaalien tulos vaikuttaa ylöjärveläiseen politiikkaan muun muassa haja-asutusalueiden tarpeiden aiempaa selvempään huomioimiseen.”

 

 

Uskon tietäväni, että Pekka Hietaniemi viittaa lausunnollaan Tampereen seutukuntaa kurittavaan MAL-sopimukseen, jonka haitallisin vaikutus on se, että se mm. estää rakentamisen omalle maalle.

 

 

MAL-sopimus (Maankäytön-, Asumisen- ja Liikenteen) ei perustu mihinkään lakiin tai säädöksiin, mutta Tampereen seutukunnan virkamiehet ja valtansa kukkuloilla olleet luottamushenkilöt ovat sen keksimisellä rajoittaneet haja-asutusalueiden elämää.

 

 

MAL-sopimusten kyseenalaisena kehtona voidaan pitää Tampereen kaupunkiseutua, mutta ”tauti” on viime aikoina ollut vinhaa vauhtia etenemässä mm. Turkuun ja jopa Kokkolaan.

 

 

Järkevät kansalaiset panevat nyt toivonsa siihen, että virkamiesten ja eräiden luottamushenkilötahojen hellimät MAL-sopimukset painetaan unhon yöhön ja päästään koko valtakunnan tasapuoliseen kehittämiseen.

 

 

 

 

minnasarvijarvi

 

 

Olin tyytyväinen, kun Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja ja Ylöjärven kaupunginvaltuutettu sekä Ylöjärven kaupunginhallituksen jäsen Minna Sarvijärvi totesi eilen Tampereen Keskustorilla näin:

 

 

”Toivottavasti Tampereen kaupunkiseutujen kasvua rajoittava MAL-sopimuspaperi nyt laitetaan saunan pesään!”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Minna Sarvijärvi, Pekka Hietaniemi, Ylöjärven Uutiset, eduskuntavaalien vaikutus kunnallispolitiikkaan, Keskustan vaalivoitto, Ylöjärvi, Viljakkala,

Tänään ratkaistaan, että saadaanko Suomi kuntoon!

Sunnuntai 19.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Siniristiliput liehuvat saloissa ja kertovat, että tänään ratkaistaan Suomessa paljon.

 

 

Tänään on eduskuntavaalien äänestyspäivä ja vaalin tuloksena ratkaistaan Suomen tulevaisuus.

 

 

Ennusmerkit näyttävät hyviltä, mutta mikään ei ole varmaa ennen kuin viimeinenkin vaaliuuraan pudotettu äänestyslippu on laskettu.

 

 

Hoidin oman kansalaisvelvollisuuteni jo ennakkoäänestyksen aikana, joten kannoin oman korteni siihen kekoon, joka valtuuttaa Juha Sipilän joukkueineen aloittamaan työn, joka ei tule olemaan helppo.

 

 

Kokoomusjohtoinen sekasorto on ajanut Suomen talouden tilanteeseen, jossa tarvitaan selkeää johtajuutta ja maamme johtamista pois siitä apatian tilanteesta, johon Katainen, Urpilainen ja Stubb ovat maamme ajaneet.

 

 

Katainen ja Urpilainen hyppäsivät pois hukkuvasta laivasta ja jättivät laivan ajelehtimaan.

 

 

En luonnollisestikaan tiedä vaalitulosta, kun kirjoitan näitä rivejä lauantai-iltana 18.4.2015.

 

 

Vahva tuntumani vaalikentiltä on, että kokoomuslaiset pysyvät häntä koipien välissä loukoissaan ja eivät pysty näissä vaaleissa mobilisoimaan harventuneita joukkojaan niin, että surkeus Suomessa jatkuisi.

 

 

 

 

viisinappia

 

 

Kuvatkoon nämä viisi ”Suomi kuntoon” –nappia kukin kymmentä keskustalaista kansanedustajaa, joiden valinta Suomen kuntoon laittamiseksi varmistuu tänään illansuussa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon, Eduskuntavaalit 2015, Eduskuntavaalit 19.4.2015, Juha Sipilä, hallitusneuvottelut 2015,

Kansanedustajaehdokkaiden vaalirahoituksen ennakkoon ilmoittaminen on ehdokasvalinnan keskeinen tekijä.

Tiistai 7.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna eli 8.4.2015.

 

 

Vaalirahoitukseen liittyvät kuviot ovat viime vuosina nousseet keskiöön ja se on hyvä asia.

 

 

Kansanedustajaehdokkailla on mahdollisuus antaa ennakkotietoja vaalirahoituksestaan ja valistuneet äänestäjät kiinnittävätkin ehdokasvalinnassaan tähän suurta huomiota.

 

 

Tiedot ehdokkaiden vaalirahoituksensa ennakkotiedoista ovat kaikkien katseltavissa nettiosoitteesta

www.vaalirahoitus.fi

Jos linkki ei toimi suoraan, niin kirjoita se nettiosoitteeksi!

 

 

Tutkailin Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustajaehdokkaiden vaalirahoituksen ennakkotietoja eilen eli 6.4.2015 illansuussa ja totesin pirkanmaalaisten eduskuntapuolueiden kohdalla varsin vaihtelevaa kiinnostusta ehdokaskohtaisten vaalirahoitustietojen julkisemiseen:

 

 

Tilasto näytti 6.4.2015 klo 21.13 tältä (puoluekohtainen järjestys www.vaalirahoitus.fi –nettisivujen mukainen):  (Tämä linkki toimii)

 

 

  • Kansallinen Kokoomus 0/19

  • Perussuomalaiset 0/19

  • Suomen Keskusta 17/19

  • Suomen Kristillisdemokraatit 3/19

  • Suomen Sosialidemokraattinen Puolue 1/19

  • Vasemmistoliitto 17/19

  • Vihreä liitto 12/19

 

 

Hämmästykseni on suurta, sillä Kokoomuksen ja Perussuomalaisten ehdokkaista ei vielä kukaan ole tehnyt vaalirahoituksensa ennakkoilmoitusta ja SDP:n ehdokkaistakin sen on tehnyt vain yksi!

 

Hallituspuolue kristillisdemokraatit tuntuvat myös olevan melkoisesti ”jäässä”, kun sen ehdokkaiden pitäisi avata vaalirahoitustaan.

 

 

Vihreät ovat perinteisesti olleet aktiivinen puolue vaalirahoituksen ennakkotietojen julkaisemisessa, mutta nyt näyttää olevan heilläkin ongelmia vaalirahoituksen avoimuuden osalta.

 

 

Tiedän Keskustan ehdokkaiden osalta sen, että Laila Koskela on tehnyt ennakkoilmoituksen, mutta kun hän on tehnyt sen kirjallisena ilmoituksena ja laittanut postiin, niin hänen ilmoituksensa ei näy vielä nettilistalla.

 

 

Mikko Alatalo on pääsiäismatkalla pohjois-Suomessa ja hän on luvannut tehdä ennakkoilmoituksensa huomenna eli 8.4.2015.

 

 

Ihmettelen vieläkin, että Kokoomus ja Perussuomalaiset eivät kunnioita kansalaisten tiedonjanoa vaalirahoituksen avoimuudessa ja samaa joutuu toteamaan Pirkanmaalla myös SDP:n toiminnasta.

 

 

Voitte olla varmoja, että seuraan tilannetta ja saatan myös kommentoida niitä rahoituslähteitä, joiden tuella pirkanmaalaiset kansanedustajaehdokkaat kampanjoivat!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalirahoituksen ennakkoilmoitus, www.vaalirahoitus.fi, eduskuntavaalien ennakkoäänestys,

Mielenkiintoinen tilanne vaalikentillä; puolue on valittu ja vasta nyt valitaan ehdokasta!

Perjantai 3.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Omaan melkoisen kokemuksen viime aikojen erilaisista vaalitilaisuuksista ja nyt myös kahden päivän tunnelmat Tampereen Keskustorin vaalimökeiltä.

 

 

Tilanne on Keskustan kannalta oikein hyvä, sillä kansalaiset ovat valinneet puolueen, jota äänestävät, mutta ehdokas on vielä ”hakusessa”!

 

 

Kansalaiset ovat tehneet viisaan valinnan joilla valittu puolue on Keskusta.

 

 

Kansalaiset haluavat äänestää Juha Sipilää, mutta kun se on mahdollista ainoastaan Pohjois-Pohjanmaalla, he tutkailevat Keskustan ehdokasgallerioita, jotka ilmestyivät katukuvaan 1.4.2015.

 

 

Keskustan listoilta löytyy henkilö, joka on arvoisensa Juha Sipilän tiimin jäseneksi seuraavassa eduskunnassa.

 

 

 vaaligalleria1

 

Sain olla kiinnittämässä Keskustan ulkomainosjulisteita Tampereen katukuvaan varhain aamulla huhtikuun 1. päivänä.

 

 

Joku saattaa olla sitä miltä, että olen jäävi arvostelemaan puolueiden ulkomainosjulisteita, mutta ainakin Pirkanmaalla Keskustan ulkomainosjuliste pärjää varmasti vertailussa.

 

 vaaligalleria2

Ihmettelen, että monet puolueet eivät ota vakavasti vaalien ulkomainontaa, sillä mm. Tampereen ykköspaikalla eli Raatihuoneen edessä olevilla mainospaikoilla oli 2.4.2015 klo 11.00 vielä useita tyhjiä paikkoja.

 

 

Kertovatko tyhjät paikat, että monet puolueet ovat jo tässä vaiheessa luovuttaneet!  

 

 

Kannustan puoluevalinnan Keskustan suuntaan tehneitä kansalaisia perehtymään Keskustan ehdokkaisiin – olen varma, että sieltä löytyy jokaiselle juuri se oikea henkilö, jonka pystyy kelpuuttamaan kansanedustajaksi 19.4.2015 pidettävissä eduskuntavaaleissa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit 2015, eduskuntavaalit 2015 Pirkanmaalla, vaalien ulkomainonta 2015,

Kaikki haluavat olla kavereita markkinajohtajan kanssa

Tiistai 31.3.2015 - -Esko Erkkilä-

Liike-elämässä pätee ja ei päde totuus, että kaikki pyrkivät olemaan samoilla linjoilla markkinajohtajan kanssa.

 

 

Olen huomannut, että politiikassa tuota ”ei päde” –vaihtoehtoa ei tunneta, sillä kaikki pyrkivät olemaan tiiviisti markkinajohtajan rinnalla ja hyötymään markkinajohtajan imusta.

 

 

Gallup-luvuissa Keskusta on tällä hetkellä markkinajohtaja ja kavereista meillä ei ole puutetta.

 

 

Markkinajohtajan pitää politiikassa olla nöyrä sekä luonnollinen ja sitä peräänkuulutan itseltäni sekä kaikilta keskustalaisilta.

 

 

Emme saa ylpistyä ja siihenhän ei ole pienintäkään syytä, sillä yhtään ääntä eduskuntavaaleissa 2015 ei ole annettu.

 

 

Tässä iässä ja tällä kokemuksella uskaltaa lähestyä ketä vaan – toista oli nuorena myyntimiehenä, jolloin joissakin tapauksissa poti rimakauhua.

 

 

Nyt rimakauhua en tunne ja varmasti uskallan lähestyä kaikkia poliitikkoja – on kieltämätön totuus, että rintataskusta kaivettu käyntikortti, josta ilmenee kytkentäni Keskustaa, avaa kaikki portit.

 

 

Puolueiden keskinäinen luottamus on tässä tilanteessa, jossa Suomi kyntää taloudellisesti syvällä, kaiken A ja O.

 

 

Tarvitsemme toinen toistamme, sillä yksikään puolue ei tästä tilanteesta yksin voi Suomea pelastaa.

 

 

Odotan suurin odotuksia huomista, jolloin Tampereen Keskustorilla alkaa Vaalimökkikausi.

 

 

Keskusta sai kohtuullisen hyvän paikan, sillä Vaalimökkimme sijaitsee toisena Raatihuoneelta kohti Tampereen Teatteria. Ykköspaikka olisi tietysti ollut ykköspaikka, mutta nyt se meni Kristillisdemokraateille.

 

 

 

Toisella puolellamme naapurinamme on SDP.

 

 

Toivon, että Vaalimökkiaika sujuu sopuisasti, vaikka ainekset riitaisuuteenkin ovat olemassa.

**********************

 

 

Lupaan omalta osaltani, että tulen kuljeskelemaan eri puolueiden Vaalimökeillä ja pyrin luomaan uusia suhteita kilpaileviin puolueisiin sekä verestämään vanhoja suhteita!

 

 

Toivottelen myös muiden puolueiden edustajia poikkeamaan Keskustan Vaalimökillä – aina me kahvit tarjoamme ja parhaassa tapauksessa kuumat mehut, joiden raaka-aineena on käytetty mökkitontillamme Viljakkalan Majajärvellä kasvaneita erilaisia puutarhamarjoja!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Vaalimökki Keskustorilla, Vaalimökit Tampereen Keskustorilla, Eduskuntavaalit 2015,

Komea ehdokasjoukko!

Maanantai 30.3.2015

Huhtikuun 19. päivänä järjestettävissä eduskuntavaaleissa Pirkanmaalta valittavien kansanedustajien määrä kasvaa yhdellä ja nyt maakunnastamme valitaan 19 kansanedustajaa.

 

 

On luonnollista, että Keskusta lähtee vaaleihin täydellä listalla eli listoillamme on 19 hienoa eduskuntavaaliehdokasta.

 

Olemme laatineet ehdokkaistamme diasarjan.

 

Kuvasin diasarjassa esiintyvät kaikki ehdokkaamme ja tässä he ovat:

 

 

 

d1

 

 

 

 

d2

 

 

 

 

d3

 

 

 

 

d4

 

 

 

 

d5

 

 

 

 

d6

 

 

 

 

d7

 

 

 

 

d8

 

 

 

 

d9

 

 

 

 

d10

 

d11

 

 

 

 

d12

 

 

 

 

d13

 

 

 

 

d14

 

 

 

 

d15

 

 

 

 

d16

 

 

 

 

d17

 

 

 

 

d18

 

 

 

 

d19

 

 

 

 

*************************

 

 

 

 

d20

 

 

”Suomi kuntoon!”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon!, Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaat 2015,

"Aina eduskunnan portaita myöten!"

Perjantai 27.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Muistan joskus 1950- ja 1960-ukujen vaihteesta, kun Viljakkalan ja Hämeenkyrön miehet kävivät ns. karvalakkilähetystönä ajamassa kuntien yhteisiä asioita Helsingissä.

 

 

Aiheena taisi olla se, että silloin suunnitteilla olevalta Tampere-Parkano-Seinäjoki –ratalinjalta pitäisi saada pistoraide Hämeenkyrön Kyröskoskella sijaitseville Oy Kyro Ab:n puunjalostustehtaille.

 

 

Karvalakkilähetystö olisi halunnut pistoraiteen alkavan Viljakkalan Majajärveltä ja päätyvän Kyröskoskelle.

 

 

Henkilökohtaisesti oli onni, että pistoraide ei toteutunut, sillä nytkin kyseisen radan alle jäi perämetsäkappaleestamme neljä hehtaaria metsämaata.  Jos pistoraide olisi toteutunut, niin eipä taitaisi vapaa-ajanasuntomme sijaita siellä, missä se nyt sijaitsee!

 

 

Piti kirjoittaa juttua siitä karvalakkilähetystöstä.

 

 

Karvalakkilähetystö kävi eduskunnassa ja tapasi eri puolueiden kansanedustajia.

 

 

Muistan oikein hyvin, kun karvalakkilähetystössä mukana ollut eräs tunnettu Viljakkalan luottamushenkilö muisti aina korostaa käyntiään Helsingissä näin:

 

 

”Olen edustanut Viljakkalaa aina eduskunnan portaita myöten!”

 

 

 

 

myllymaenvaino

 

 

Sain eilen olla eduskunnan portailla, kun osallistuin Keskustan Pirkanmaan piirin kansanedustajaehdokkaiden koulutusmatkalle Keskustan puoluetoimistolle sekä Eduskuntaan.

 

 

Pääsin omakustannus-periaatteella toteutetulle matkalle peräti matkanjohtajana.

 

 

Kuvassa oleva on todiste nyt siitä, että olen minäkin ajanut asioita aina eduskunnan portaita myöten!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunta, eduskunnan portaat, aina eduskunnan portaita myöten, Keskustan puoluetoimisto, Keskustan Pirkanmaan kansanedustajaehdokkaat, Tampere-Parkano-Seinäjoki -rata, pistoraidesuunnitelma Majajärveltä Kyröskoskelle, Oy Kyro Ab, Viljakkalan Majajärvi,

Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa keskustalainen apulaispormestari pääsi miehen ikään!

Lauantai 21.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Hanhilahti täytti eilen 60-vuotta.

 

 

 

 

synttarit1

 

 

Hanhilahti aloitti merkkipäivänsä viettämisen eilen Tampereen Vanhalla kirjastotalolla, jossa ensimmäisiä onnittelijoita oli Keskustan Tampereen valtuustoryhmä.

 

 

Tampereella Keskustan valtuustoryhmän muodostavat kaupunginvaltuutetut, varavaltuutetut, kunnallisjärjestön puheenjohtaja sekä kunnallisjärjestön sihteeri.

 

 

Kunnallisjärjestön puheenjohtajana sai osallistua valtuustoryhmän onnittelukäyntiin – oikealta varavaltuutettu Matti Järvinen, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, kunnallisjärjstön sihteeri Titta Mattila sekä allekirjoittanut.

 

 

 

Olen työelämän aikana oppinut, että syntymäpäivätervehdyksessä pitää keskittyä päivänsankarin tulevaisuuskuvien maalailuun.

 

 

Lyhyessä onnittelupuheessani kiitinkin Timo Hanhilahtea siitä terhakkuudesta, jolla hän on viime viikkoina arvostellut Tampereen kaupungin hulvatonta menoa taloudenpidossa.

 

Totesin – Hanhilahti kun on Keskustan Pirkanmaan piirin kansanedustajaehdokas – että samaa terhakkuutta Timo tarvitsee Arkadianmäellä, kun hänet sinne huhtikuun 19. päivänä valitaan!

 

 

Puheeni henkilökohtaisessa osiossa muistelin niitä kahdenkeskisiä neuvotteluja, joiden tuloksena lähdin kunnallisvaaliehdokkaaksi vuoden 2008 kunnallisvaaleissa. Taival kunnalispolitiikassa on ollut mielenkiintoinen ja haastava – kiitokset siitä Timo-tuutorilleni!

 

 

 

 

 

synttarit2

 

 

Ennen meitä Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja SDP:n toinen varapuheenjohtaja Sanna Marin sekä Tampereen kaupunginlakimies Jouko Aarnio toivat Timo Hanhilahdelle Tampereen kaupungin tervehdyksen.

 

 

**************

 

 

Pormestarijärjestelmä on Suomessa käytössä tyylipuhtaana versiona vain Tampereella ja Pirkkalassa.

 

 

Timo Hanhilahti toimi teknisen puolen apulaispormestarina koko valtuustokauden 2009 – 2012. 

 

 

Hän on vielä tänäänkin henkilö, joka on Suomessa hoitanut apulaispormestarin tehtävää pisimmän aikaa.  Sen lisäksi hän on keskustalaisista ainoa, joka on toiminut apulaispormestarina.

 

 

Toivottelen Timo Hanhilahdelle huhtikuun eduskuntavaaleissa sellaista menestystä, että saamme hänestä aktiivisen ja asioihin puuttuvan kansanedustajan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Hanhilahti, eduskuntavaaliehdokas Timo Hanhilahti, Keskustan eduskuntavaaliehdokas Timo Hanhilahti, Sanna Marin, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin, SDP:n toinen varapuheenjohtaja Sanna Marin, Matti Järvinen, Titta Mattila,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »